Çfarë është levave në tregtinë? Kuptimi i levave dhe si të gjesh një ndërmjetës të nivelit të lartë 2021

Çfarë është levave në tregtinë? Kuptimi i levave dhe si të gjesh një ndërmjetës të nivelit të lartë 2021

Tregtimi i levave, Nëse jeni të armatosur me aftësitë dhe njohuritë e kërkuara për të pasur sukses në arenën e tregtimit në internet dhe keni një oreks më të lartë për rrezik - a e dini se shumica e platformave tani ju lejojnë të tregtoni me levë?

Në formën e tij më themelore, levave ju lejon të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj.

Nga njëra anë, kjo ju lejon të rritni fitimet tuaja në rast të një tregtie fitimprurëse. Sidoqoftë, tregtimi i huasë është gjithashtu i mbushur me rrezik. Në fakt, ju mund të likuidoheni të gjithë marzhin tuaj.

Si i tillë, ne do të sugjeronim të lexoni udhëzuesin tonë gjithëpërfshirës mbi Çfarë është levave në tregtinë? Brenda tij, ne do të zbulojmë hollësitë për mënyrën e përdorimit të veprimeve të tregtisë, kush është i përshtatshëm, sa do të jeni në gjendje të aplikoni, rreziqet themelore etj.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

   

  Shënim: Kufijtë e levave në MB përcaktohen nga EMSA - një organ evropian i krijuar për të mbrojtur investitorët me pakicë. Ju do të jeni në gjendje të tejkaloni këto kufij vetëm nëse jeni një tregtar profesionist.

  Çfarë është tregtimi i levave? Kuptimi dhe përkufizimi i levave

  Me pak fjalë, tregtimi me leva ju lejon të investoni më shumë sesa keni në llogarinë tuaj të brokerimit. Duke vepruar kështu, ju po huazoni në mënyrë efektive fonde nga ndërmjetësi në fjalë.

  Në këmbim, ndërmjetësi do t'ju ngarkojë interes për fondet e huazuara, i cili njihet si 'financim brenda ditës'. Siç sugjeron edhe emri, kjo tarifohet çdo ditë për sa kohë që tregtia juaj e huazuar mbetet e hapur.

  Levave ju lejon të rritni madhësitë tuaja tregtare me një faktor të paracaktuar. Për shembull, le të themi se keni dashur të shtoni leva për të tregtuar me ar. Orindailly, ju do të ishit në gjendje të bënit një porosi në një shumë të barabartë ose më të vogël se bilanci i llogarisë tuaj.

  Sidoqoftë, duke aplikuar levë prej 3: 1, mund të tregtoni në një sasi tre herë më të madhe. Kjo do të thotë që një bilanc prej 300 £ do të lejonte tregtimin e 900 £ me ar. Nga ana tjetër, levave është një rrezik i lartë, pasi ju mund të likuidoheni të gjithë 'marzhin' tuaj nëse tregtia shkon kundër jush.

  Le të shohim një shembull se si një tregti e huazuar do të funksiononte në praktikë.

  Shembull i tregtimit të levave

  Le të themi që ju doni të tregtoni FTSE 100. Me të analizuar grafikët, jeni të sigurt se FTSE 100 ka të ngjarë të rritet në çmim gjatë 24 orëve të ardhshme. Si i tillë, ju vendosni të shtoni levë prej 5: 1 në tregtinë tuaj.

  1. Ju keni 500 £ në llogarinë tuaj tregtare
  2. Ju aplikoni levën prej 10: 1, që do të thotë se tregtia juaj vlen 5,000
  3. Më vonë atë ditë, çmimi i FTSE 100 rritet me 3% 
  4. Zakonisht, porosia juaj 500 £ do të kishte dhënë fitim 15 (500 3 XNUMX%)
  5. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar levë prej 10: 1, fitimi juaj qëndron në 150 (x 15 x 10)

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, aplikimi i levave mund të amplifikojë fitimet tuaja kur tregtia shkon në favorin tuaj. Sidoqoftë - dhe siç e trajtojmë në seksionin tjetër, niveli i përfitimit mund të amplifikojë edhe tuajin humbje.

  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e tregtimit të levave?

  Pro

  • Tregtoni me më shumë se ato që keni në llogarinë tuaj të ndërmjetësit
  • Kufijtë ESMA ju lejojnë të tregtoni deri në 30: 1 në çifte të mëdha Forex
  • Amplifikoni fitimet tuaja kur tregtitë janë të suksesshme
  • Në dispozicion për klientët me pakicë dhe institucionale
  • Shumica e ndërmjetësve ofrojnë mbrojtje me bilanc negativ

  të Cons

  • Tregtimi i levave është një rrezik i lartë

  Rreziqet e tregtimit të levave - Marzhi

  Nëse aplikimi i levave do të ishte pa rrezik, të gjithë do ta bënim. Me fjalë të tjera, pse të tregtojmë me vetëm 500 £ kur mund të rrisim tregtinë tonë deri në 30: 1? Përgjigja e thjeshtë për këtë është diferencë.

  E shihni, në mënyrë që të merrni hua nga një ndërmjetës në internet, platforma do t'ju kërkojë të vendosni një diferencë, e cila në thelb funksionon si një depozitë sigurie.

  Shënim: Ndërmjetësi juaj i zgjedhur gjithmonë do të tregojë çmimin e këmbimit në të cilin do të likuidohet tregtia juaj. Ky është çmimi që tregtia juaj do të mbyllet automatikisht.

  Shuma e marzhit që do të kërkohet të vendosni si siguri lidhet me madhësinë e tregtisë suaj dhe sasinë e marzhit që dëshironi të aplikoni.

  Për shembull, le të themi që keni dashur të tregtoni 10,000 £ në nivele levash prej 10: 1. Kjo do të thotë që diferenca juaj do të duhet të jetë 1,000 £ (10,000 / / 10). Në mënyrë të ngjashme, një tregti prej 20,000 £ me 5: 1 do të kërkonte 4,000 in marzhë (20,000 / / 5).

  Humbja e diferencës suaj

  Pasi marzhi të jetë aplikuar në tregtinë tuaj të huazuar, ju rrezikoni ta humbni atë në rast se pozicioni juaj shkon kundër jush. Kjo dihet se porositja juaj është 'likuiduar', që do të thotë se ndërmjetësi do të mbyllë tregtinë tuaj automatikisht dhe do të mbajë diferencën.

  Pra, si ta dimë kur tregtia jonë ka të ngjarë të likuidohet? Epo, edhe pse shifrat do të ndryshojnë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, ekziston një mënyrë e thjeshtë për ta zgjidhur këtë. Nëse keni aplikuar levë në nivelet 10: 1, tregtia juaj do të likuidohet nëse porosia humbet 10% në vlerë (1/10).

  Në mënyrë të ngjashme, një tregti në nivele levash prej 4: 1 do të likuidohej nëse tregtia do të humbiste 25% në vlerë (1/4).

  Si të shmangni likuidimin?

  Për të shmangur likuidimin e tregtisë suaj, ekzistojnë dy mundësi për ju. Ju ose mund ta mbyllni tregtinë tuaj dhe të merrni një humbje ose, përndryshe, të rrisni madhësinë e marzhit tuaj.

  🥇 Mbyllni tregtinë tuaj

  Opsioni i lehtë është që thjesht të mbyllni tregtinë tuaj para se të arrijë pikën e likuidimit. Edhe pse do të humbni para, mund të humbni shumë më pak sesa të lini tregtinë tuaj të hapur dhe ta lejoni atë të likuidohet. Për shembull, le të themi që po tregtoni me një levë prej 10: 1, me një diferencë prej 200.

  Për ta sqaruar, nëse tregtia juaj bie me më shumë se 10%, ju do të humbni marzhin tuaj prej 200. Me atë që u tha, më vonë gjatë ditës, tregtia juaj ka rënë me 5% në vlerë. Nëse do të mbyllnit tregtinë, do të humbnit 100 £, që është 50% e marzhit tuaj (5% x 10: 1).

  Megjithëse keni humbur akoma 100, disa orë më vonë aktivi u zvogëlua me 5% të tjera, që do të thotë që pika e likuidimit prej 10% ishte shkaktuar. Po të ishit mbajtur dhe të shpresonit për më të mirën, do të kishit humbur të gjithë marzhin tuaj - e cila është 200.

  🥇 Shto më shumë diferencë

  Opsioni i dytë në dispozicion për ju është të shtoni më shumë diferencë. Disa ndërmjetësues do t'ju dërgojnë një njoftim kur të afroheni në pikën e likuidimit, duke ju pyetur nëse dëshironi ose jo të rrisni madhësinë e marzhit. Nëse e bëni, kjo do ta mbajë tregtinë të hapur dhe në mënyrë efektive do t'ju japë më shumë hapësirë ​​për frymëmarrje.

  Ky opsion është pak më kompleks sesa thjesht mbyllja e tregtisë tuaj automatikisht, kështu që ne kemi përshkruar një shembull të shpejtë më poshtë.

  Shembull i rritjes së pozicionit tuaj diferencë

  Le të themi që ju po tregtoni aksione të Apple në marzhe, në nivele levash prej 4: 1. Marzhi juaj është 500, kështu që ju po tregtoni me 2,000 në treg të hapur. Ju keni blerë aksionet tuaja Apple me një çmim prej 180 £ për aksion. Kjo do të thotë që ju do të likuidoheni nëse çmimi i Apple zbret në 135 £ (180 - 25%)

  1. Apple publikoi rezultatet e saj tremujore, të cilat janë më pak të favorshme sesa tregjet kishin shpresuar.
  2. Si i tillë, çmimi i Apple bie me 24% gjatë javëve të ardhshme.
  3. Nëse çmimi ulet me 1% shtesë, ju do të likuidoheni. 
  4. Si i tillë, ju vendosni të shtoni edhe 500 £ të tjera në diferencë. 
  5. Kjo do të thotë që me çmimin aktual prej 136.8, ju do të ofroni vetes një rrjet sigurie shtesë prej 25%.
  6. Si e tillë, mënyra e vetme që do të likuidoheni është nëse çmimi i Apple zbret në 102.6

  Shembulli i mësipërm i rritjes së pozicionit tuaj diferencë do të na lërë me dy mundësi. Nëse çmimi i Apple përfundimisht rimëkëmbet përtej madhësisë tuaj origjinale të tregtisë prej 180 £ për aksion, jo vetëm që do të keni fitim, por fitimet tuaja do të amplifikohen nga leva e 4: 1.

  Nga ana tjetër, nëse çmimi i Apple do të vazhdonte të rezervohej dhe do të shkelte pikën e likuidimit prej 102.6 £, ju do të humbisni të gjitha marzhet tuaja dhe të dy tregtitë do të mbylleshin. Kjo do të arrinte në 1,000 £, pasi vendos dy letra me vlerë margjinale prej 500 secili.

  Me sa levë mund të tregtoj?

  Shuma e huasë që jeni në gjendje të merrni kur tregtoni në internet do të varet nga një numër variablash. Kjo përfshin llojin e asetit që po kërkoni të tregtoni, pavarësisht nëse jeni një klient me pakicë apo institucionale, vendndodhjen tuaj dhe vetë ndërmjetësin.

  Ç'është më e rëndësishmja, nëse jeni një tregtar me pakicë me seli në MB, atëherë ndërmjetësi do të duhet të veprojë në përputhje me rregulloret e përshkruara nga Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve (ESMA). Me pak fjalë, këto rregullore përcaktojnë sa leva mund të tregtoni nëse jeni një klient me pakicë.

  Më poshtë ne kemi renditur kufijtë e levave sipas ESMA.

  30 1: XNUMX për lëndën kryesore Forex Trading çifte

  ✔️ 20: 1 për çiftet jo-kryesore Forex, flori, dhe indekset kryesore

   ✔️ 10: 1 për tregtimi i mallrave tregje të ndryshme nga ari dhe indekset jo-kryesore të kapitalit

  ✔️ 5: 1 për individin tregtimin e aksioneve tregjet

  ✔️ 2: 1 për kriptovalutat

  Me sa u tha, kufijtë e mësipërm nuk do të zbatohen nëse jeni një tregtar profesionist.

  Kufijtë më të lartë të levave për llogaritë e tregtarëve profesionistë

  Për të hapur një llogari tregtare profesionale me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur, do të duhet të plotësoni të paktën dy nga tre kriteret e mëposhtme.

  ✔️ Ju keni hapur dhe mbyllur të paktën 10 tregti në secilin nga katër tremujorët e mëparshëm. Çdo tregti duhet të ketë qenë me vlerë të paktën 150 €.

  Port Portofoli juaj financiar vlen 500,000 € ose më shumë

  ✔️ Keni përvojë të paktën një vjeçare në një fushë përkatëse financiare (siç është puna për një ndërmjetës aksionesh ose bankë investimesh).

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, kërkesa është 3 është disi subjektive. Si i tillë, ndërmjetësi do të duhet të shqyrtojë secilën kërkesë kur vendos nëse ju aprovoni apo jo si një tregtar profesionist. Për më tepër, do t'ju duhet të siguroni dokumentacion mbështetës.

  Sidoqoftë, nëse plotësoni kërkesat e mësipërme, do të përfitoni nga kufij shumë më të lartë të huasë. Në fakt, kjo mund të jetë aq e lartë sa 500: 1 në çiftet kryesore të tregut Forex dhe 100: 1 në indekset kryesore siç është S&P 500.

  Si mund të marr Leverage në tregtinë time?

  Në shumicën dërrmuese të rasteve, ndërmjetësi juaj i zgjedhur do t'ju lejojë të aplikoni fuqi në tregtinë tuaj sa më shpejt që të hapni llogarinë. Sidoqoftë, kjo do të jetë në kushtin që ju t'i tregoni ndërmjetësit se keni një zotërim të fortë të rreziqeve themelore.

  Me fjalë të tjera, do t'ju kërkohet t'u përgjigjeni disa pyetjeve themelore me shumë zgjedhje kur kaloni procesin e regjistrimit. Këto do të përqendrohen në rreziqet e aplikimit të levave në tregtinë tuaj. Nëse i përgjigjeni pyetjeve me sukses, aftësitë tuaja të marzhit do të aktivizohen automatikisht.

  Si të gjeni një ndërmjetës të nivelit të lartë?

  Nëse jeni të etur të filloni tregtinë me diferencë, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës që jo vetëm që ju lejon të aplikoni levave por levave në klasën tuaj të preferuar të aseteve. Me këtë tha, shumica e ndërmjetësve ju lejojnë të aplikoni levave në të dy Forex dhe Tregtimi i CFD tregjet, do të thotë që ju do të keni qasje në mijëra instrumente financiarë.

  Sidoqoftë, ne kemi renditur më poshtë 3 zgjedhjet tona më të mira të ndërmjetësit. Thjesht sigurohuni që të kryeni disa kërkime shtesë mbi ndërmjetësin para se të regjistroheni.

  1. eToro - Brokeri më i mirë Forex për fillestarët

  eToro bën vendin tonë numër një sepse platforma është përshtatur për ata me pak përvojë në hapësirën e tregtimit të Forex. Së pari, procesi i regjistrimit zgjat më pak se 5 minuta, dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ç'është më e rëndësishmja, platforma e tregtimit është shumë e lehtë për t'u përdorur, dhe madje mund të angazhoheni në "Kopjimin e Tregtisë". Kjo është ajo ku ju kopjoni porositë e blerjes dhe shitjes së tregtarëve me përvojë të huaj që janë regjistruar në eToro. Ju merrni për të zgjedhur se sa dëshironi të interesit kur kopjoni tregtarët.

  Vetë departamenti i Forex-it rendit grumbujt e çifteve të valutave nëpër diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë. Megjithëse eToro është pak e shkurtër në departamentin e treguesve teknikë, platforma ju lejon të aplikoni levave. Kjo është e kufizuar në 30: 1 për diploma dhe 20: 1 për të mitur / ekzotikë - sipas rregulloreve të ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet mënyra të shumta pagese duke përfshirë edhe kuletat elektronike
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Përhapjet mund të jenë të larta në çifte Forex më pak të lëngshme
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, aplikimi i levave mund të jetë një strategji tregtare mjaft efektive kur përdoret në mënyrë korrekte. Si i tillë, ju keni shansin të amplifikoni fitimet tuaja kur jeni të sigurt për një mundësi të veçantë tregtare.

  Me sa u tha, tregtia e levave është gjithashtu me rrezik të lartë. Nëse një tregti shkon në drejtim të kundërt me atë që keni shpresuar, ju mund të humbni të gjithë marzhin tuaj.

  Në fund të fundit, nëse vendosni të tregtoni me levë, duhet të siguroheni që të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve themelore. Për më tepër, duhet të siguroheni që të instaloni humbje të ndjeshme të ndalimit për të mbrojtur pozicionin tuaj nga likuidimi.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është një ndërmjetës i lartë i levave?

  Siç sugjeron emri, një ndërmjetës i lartë i levave është një platformë tregtare online që ofron kufij të lartë të huasë. Sidoqoftë, ndërmjetësit nuk mund të zgjedhin më sa leva u ofrojnë klientëve të platformës për të thënë, pasi kufijtë përcaktohen nga ESMA.

  Sa leva do të marr me një ndërmjetës britanik?

  Kufijtë specifik do të varen nga klasa e aseteve që dëshironi të tregtoni. Sipas ESMA - çiftet kryesore të tregut Forex janë kufizuar në 30: 1 për tregtarët me pakicë. Në fundin e poshtëm të këtyre kufijve, kriptovalutat kapen në 2: 1.

  Si mund të marr kufij më të lartë të huasë?

  Nëse po kërkoni të tregtoni në kufij më të lartë të levave, do t'ju duhet të hapni një llogari tregtari profesionist. Për t'u kualifikuar, do të duhet të përmbushni disa kritere, të tilla si të keni një portofol financiar prej 500,000 € ose më shumë, dhe të paktën një vit përvojë në një fushë financiare.

  A mund të shkurtoj aktive nga huazimi?

  Nëse leva është e disponueshme në klasën tuaj të zgjedhur të aseteve, gjithmonë do të keni mundësinë të bëni dy gjatë dhe të shkurtër në tregtinë tuaj.

  Si mund ta di kur do të likuidohem?

  Platformat e tregtimit gjithmonë do t'ju informojnë saktësisht çmimin e shkaktuar të likuidimit. Si një shifër parkimi, kjo zakonisht llogaritet duke konvertuar faktorin e levës në përqindje. Për shembull, levave prej 10: 1 dhe 5: 1 do të kishin një pikë likuidimi përkatësisht 10% dhe 20%.

  Cilat janë tarifat e huasë?

  Kur aplikoni hua në tregtinë tuaj, në mënyrë efektive po huazoni para nga ndërmjetësi juaj i zgjedhur. Si i tillë, do të tarifohesh me një normë financimi brenda natës.

  Cila është leva maksimale në aksione dhe aksione?

  Nëse po kërkoni të aplikoni levë në aksione dhe aksione, do t'ju duhet ta bëni këtë përmes një CFD. Sidoqoftë, kufijtë maksimalë të levave për CFD-të e aksioneve janë 5: 1.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.