Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Margjinave!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Margjinave!

Tregtimi me diferencë është procesi i aplikimit të levave për investimet tuaja. Duke vepruar kështu, ju do të jeni në gjendje të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj.

Ndërsa tregtia me diferencë mund të rrisë fitimet tuaja, ajo gjithashtu mund të amplifikojë humbjet tuaja. Duke pasur këtë në mendje, duhet të keni një kuptim të vendosur se si funksionon tregtia e margjinës përpara se të zhyteni.

Në Udhëzuesin tonë Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Margjinave, ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini. Jo vetëm që i mbulojmë hollësitë e mënyrës se si funksionon tregtia e marzheve, por ne gjithashtu diskutojmë ndërmjetësit më të mirë të levave për të filluar me sot.

Shënim: Nëse tregtia juaj e huazuar shkon kundër jush me më shumë sesa keni në llogarinë tuaj të marzhit, tregtia do të likuidohet nga ndërmjetësi. Kjo do të thotë që ju do të humbni të gjithë marzhin tuaj.

Tabela e PĂ«rmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

   

  Çfarë është Margin Trading?

  Në formën e tij më themelore, tregtia me diferencë i referohet procesit të aplikimit të levave në tregtinë tuaj. Pavarësisht nëse janë Forex, stoqe, indekse, kriptovaluta ose mallra - ju zakonisht mund të aplikoni levë në çdo klasë pasurie që zgjidhni. Duke vepruar kështu, ju në mënyrë efektive po tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Kjo është për shkak se ju po huazoni fondet nga ndërmjetësi juaj i zgjedhur, i cili nga ana tjetër, do të tërheqë një tarifë financimi.

  Sa i përket mënyrës se si funksionon, do t'ju duhet të zgjidhni sasinë e levave që dëshironi të aplikoni në tregtinë tuaj. Për shembull, le të themi që ju keni një bilanc të llogarisë prej $ 500, dhe ju aplikoni levën prej 10x. Në teori, kjo do të thotë që ju në të vërtetë po tregtoni me një aksione prej $ 5,000. Pra, nëse bëni 5% të tregtisë, fitimet tuaja do të amplifikohen nga 25 $ në 250 $.

  Në skajin tjetër të spektrit, humbjet tuaja gjithashtu do të amplifikohen. Për shembull, nëse tregtia e mësipërme do të binte në vlerë prej 2%, humbjet tuaja do të amplifikoheshin nga 10 $ në 100 $. Pavarësisht nga sa leva vendosni të aplikoni, do të duhet të vendosni një 'diferencë'. Kjo është si një depozitë sigurie që ndërmjetësi mban derisa tregtia të mbyllet.

  Nëse ka efekt, nëse tregtia shkon kundër jush më shumë sesa keni në marzhe, atëherë ndërmjetësi automatikisht do ta mbyllë tregtinë tuaj. Kjo është e njohur si duke u 'likuiduar', dhe kjo do të thotë që ju do të humbni marzhin tuaj në tërësinë e saj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të keni një zotërim të fortë të mënyrës së funksionimit të tregtisë së marzheve dhe levave, pasi mund të humbni shumë para nëse nuk keni në dispozicion masat mbrojtëse të kërkuara të humbjes së ndalimit.

  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e tregtisë me diferencë?

  Pro

  • Tregtoni me mĂ« shumĂ« se sa keni nĂ« llogarinĂ« tuaj tĂ« brokerimit
  • Amplifikoni fitimet tuaja pa pasur nevojĂ« tĂ« depozitoni mĂ« shumĂ« fonde
  • NĂ« dispozicion pothuajse nĂ« çdo klasĂ« tĂ« aseteve qĂ« mund tĂ« imagjinohet
  • Tregtimi i marzheve mund tĂ« pĂ«rdoret nĂ« porosi tĂ« gjata dhe tĂ« shkurtra
  • Shumica dĂ«rrmuese e ndĂ«rmjetĂ«sve nĂ« internet ofrojnĂ« marzhe
  • Ju mund tĂ« instaloni porosi tĂ« ndalimit tĂ« humbjeve pĂ«r tĂ« zbutur humbjet tuaja

  të Cons

  • Strategji tregtare me rrezik shumĂ« tĂ« lartĂ«
  • Ju mund tĂ« humbni tĂ« gjithĂ« marzhin tuaj nga njĂ« tregti e vetme
  • Nuk Ă«shtĂ« i pĂ«rshtatshĂ«m pĂ«r tregtarĂ«t e rinj

  Si funksionon tregtia e marzhit?

  Ka shumë për të mësuar në lidhje me tregtinë e marzhit, kështu që ne do të prishim bazat hap pas hapi.

  levave

  E para dhe më e rëndësishmja, shpesh ekziston një keqkuptim se leva dhe marzhi i referohen të njëjtën gjë. Megjithëse ato ndërlidhen me njëra-tjetrën, ekziston një ndryshim i vogël. Me pak fjalë, ndërsa levave i referohet shumëfish që planifikoni të aplikoni në tregtinë tuaj, marzhi i referohet depozitës paraprake që ndërmjetësi do t'ju kërkojë.

  Pra, huazimi shprehet tipikisht ose si 'raport' ose 'shumëfish'. Për shembull, kjo mund të jetë 5x dhe 5: 1, ose 10x dhe 10: 1. Për qëllime të thjeshtësisë, ne do të diskutojmë levave si një shumëfish, por vetëm kini kujdes se disa ndërmjetës mund ta shfaqin atë si një raport. Sidoqoftë, sasia e levave që vendosni të aplikoni do të diktojë sa vlen tregtia juaj.

  PĂ«r shembull:

  • Le tĂ« themi se jeni duke kĂ«rkuar tĂ« shkoni gjatĂ« nĂ« aksionet e Apple
  • Ju keni 1,000 dollarĂ« nĂ« llogarinĂ« tuaj, por doni tĂ« investoni mĂ« shumĂ«
  • Si i tillĂ«, ju aplikoni levĂ«n prej 5x
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« porosia juaj e blerjes sĂ« Apple tani vlen 5,000 dollarĂ«

  Sa për shembullin e mësipërm, le të themi se më vonë gjatë javës rezervat e Apple rriten me 10%. Zakonisht, ju do të kishit bërë fitim $ 100, pasi gjendja juaj është $ 1,000. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar leva prej 5x, ne duhet ta shumëfishojmë këtë me 5. Si i tillë, ju në të vërtetë keni bërë një fitim prej 500 $.

  Me sa u tha, ne gjithashtu duhet të faktorizojmë se çfarë do të ndodhte nëse tregtia e aksioneve tuaj Apple do të shkonte në anën tjetër.

  • Duke iu pĂ«rmbajtur tĂ« njĂ«jtit shembull si mĂ« sipĂ«r, ju keni njĂ« urdhĂ«r blerjeje $ 1,000 nĂ« Apple me njĂ« levĂ« prej 5x
  • MĂ« vonĂ« gjatĂ« javĂ«s, aksionet e Apple bien nĂ« vlerĂ« me 5%
  • Zakonisht, do tĂ« kishit humbur 5% tĂ« $ 1,000 - qĂ« Ă«shtĂ« 50 $.
  • SidoqoftĂ«, ju keni aplikuar levĂ« prej 5x, kĂ«shtu qĂ« humbjet tuaja nĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ« arrijnĂ« nĂ« 250 $

  Siç mund ta shihni, levave nuk vlen vetëm për tregtinë fituese, por edhe humbjen.

  Diferencë

  Kështu që tani që e dini se si funksionon levaza në praktikë, tani duhet të shohim kërkesën tuaj për marzhe. Në formën e tij më themelore, marzhi është siguria paraprake që ndërmjetësi kërkon nga ju që të jeni në gjendje të tregtoni me levë. Në termat e Layman, kjo thjesht arrin në madhësinë e tregtisë suaj pa levave.

  Për shembull, le të themi që keni 500 dollarë dhe aplikoni levën prej 10x. Sigurisht, madhësia e tregtisë suaj është e barabartë me $ 5,000 - por, diferenca juaj është vetëm 500 $. Si e tillë, kjo është shuma që do të duhet të keni në llogarinë tuaj për të kryer tregtinë. Më pas vendoset në 'llogarinë tuaj margin' derisa tregtia të mbyllet.

  Për të kuptuar sesa diferencë do të duhet të vendosni, thjesht duhet të shikoni shumëfishin.

  • PĂ«r shembull, nĂ«se doni tĂ« tregtoni me levĂ« prej 10x, marzhi i kĂ«rkuar Ă«shtĂ« 10% (1/10)
  • NĂ«se dĂ«shironi tĂ« tregtoni me leva prej 30x, do t'ju duhet tĂ« vendosni njĂ« diferencĂ« prej 3.33% (1/30)

  Kjo është me të vërtetë e rëndësishme për tu kuptuar, pasi e gjithë marzhi juaj është në rrezik kur tregtoni me levë.

  likuidim

  Duke u bazuar në seksionin e mësipërm mbi marzhet, tani duhet të diskutojmë kuptimin e 'likuidimit'. Siç u përmend më herët, kjo do të ndodhë nëse tregtia juaj e huazuar shkon kundër jush me më shumë sesa keni në llogarinë tuaj të marzhit.

  PĂ«r shembull:

  • Le tĂ« themi qĂ« keni aplikuar levĂ« pĂ«r njĂ« porosi blerje nĂ« GBP / USD
  • Ju keni grumbulluar 100 dollarĂ« nĂ« njĂ« shumĂ«fish tĂ« huasĂ« prej 20x
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« tregtia juaj vlen 2,000 dollarĂ«
  • Marzhi juaj prej 100 $ arrin nĂ« 5% tĂ« madhĂ«sisĂ« sĂ« tregtisĂ«
  • NĂ«se tregtia juaj GBP / USD shkon kundĂ«r jush me 5%, ndĂ«rmjetĂ«si do tĂ« likuidojĂ« pozicionin
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« tregtia mbyllet automatikisht dhe ju humbni marzhin tuaj prej $ 100

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ju do të likuidoheni nëse tregtia shkon kundër jush me 5% - e cila është shuma e marzhit që vendosni.

  Në një shembull tjetër, nëse vendosni një porosi $ 1,000 me një levë prej 2x, marzhi juaj do të arrinte në 50% - ose 500 $. Si i tillë, do të kishit një tampon të madh prej 50% para se të likuidohej tregtia juaj, e cila është shumë më e rrezikshme sesa tregtimi në 20x.

  Call Margin

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ju zakonisht keni mundësinë të shmangni likuidimin. E njohur si një 'thirrje margjine', ndërmjetësi juaj i zgjedhur do t'ju njoftojë kur jeni duke iu afruar çmimit tuaj të likuidimit.

  Për shembull, le të themi që ju po tregtoni FTSE 100 me një fuqi prej 25x. Kjo do të thotë që marzhi juaj është 4%. Le të supozojmë se tregtia juaj shkon kundër jush me 3.8% - e cila është vetëm nën bilancin tuaj të marzhit prej 4%.

  Sapo të merrni telefonatën tuaj të marzhit, do të keni një nga dy opsionet:

  Opsioni i parë është të mos bëni asgjë. Nëse FTSE 100 vazhdon të shkojë kundër jush dhe kap shifrën 4%, tregtia juaj do të likuidohet dhe ndërmjetësi do të mbajë diferencën tuaj.

  Opsioni i dytë është të shtoni më shumë para në llogarinë tuaj të marzhit. Kjo do t'ju japë hapësirë ​​shtesë për frymëmarrje dhe do të parandalojë likuidimin e tregtisë suaj - të paktën për momentin.

  PĂ«r shembull:

  • Le tĂ« supozojmĂ« qĂ« fillimisht keni vendosur njĂ« diferencĂ« prej 500 $.
  • Ju po tregtoni me njĂ« levĂ« prej 25x, qĂ« do tĂ« thotĂ« se tregtia juaj vlen 12,500 dollarĂ«.
  • Ju po i afroheni vlerĂ«s sĂ« 4%, qĂ« do tĂ« thotĂ« se rrezikoni tĂ« humbni marzhin tuaj prej $ 500
  • Si i tillĂ« vendosni tĂ« shtoni edhe 500 dollarĂ« tĂ« tjerĂ« nĂ« llogarinĂ« tuaj tĂ« marzhit
  • NĂ« teori, kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« sapo keni blerĂ« vetes edhe 4% shtesĂ«
  • Kjo do tĂ« thotĂ«, edhe nĂ«se shkaktohet likuidimi origjinal prej 4%, tregtia juaj do tĂ« mbetet e hapur pasi shtoni njĂ« shtesĂ« prej 4% nĂ« diferencĂ«!

  Në fund të fundit, megjithëse shtimi i më shumë diferencë do t'ju parandalojë të likuidoheni në afat të shkurtër nëse tregtia vazhdon të shkojë kundër jush dhe tregtia juaj do të mbyllet nga ndërmjetësi, shuma që do të humbni do të jetë edhe më e madhe.

  Shënim: Ju me të vërtetë nuk do të merrni në të vërtetë një 'thirrje' margjine në formën më të vërtetë. Përkundrazi, do të njoftoheni përmes një emaili ose njoftimi celular.

  Tarifat e tregtimit të marzheve

  Në krye të tarifave tuaja të zakonshme të tregtimit, tregtimi i marzhit vjen me kosto shtesë. Në krye të kësaj është financimi brenda ditës.

  Financimi brenda natës

  Pavarësisht nga sa leva vendosni të aplikoni në tregtinë tuaj, gjithmonë do të duhet të paguani tarifat e financimit brenda natës. Kjo është një tarifë e ngarkuar nga ndërmjetësi për huazimin e fondeve për të tregtuar me levë. Në fund të fundit, ju do të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj - kështu që ka kuptim që kjo të vijë me një kosto.

  Më e rëndësishmja, financimi brenda një dite funksionon si një normë interesi për një kredi. Në rastin e tregtisë me diferencë, do të duhet të paguani një tarifë për çdo ditë që mbani pozicionin tuaj të hapur. Si i tillë, sa më gjatë të mbani tregtinë tuaj të huazuar në treg, aq më shumë do të duhet të paguani. Kjo mund të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në aftësinë tuaj për të fituar fitime, kështu që është me të vërtetë e rëndësishme që të vlerësoni sa do të duhet të paguani.

  Lajmi i mirë është se shumica e ndërmjetësve që ne rekomandojmë shfaqin tarifat tuaja të financimit brenda natës në dollarë dhe cent. Kjo do të thotë që ju të merrni një ndarje të plotë të asaj se sa do të duhet të paguani çdo ditë. Në disa raste, do t'ju duhet të paguani një premium për mbajtjen e pozicionit të hapur gjatë fundjavës. Kjo do të varet nga aktivi që tregtoni, si dhe nga ndërmjetësi specifik me të cilin e bëni këtë.

  Shtë e rëndësishme të theksohet se kostot tuaja të financimit brenda një dite do të zbriten nga bilanci juaj i marzhit. Me këtë në mendje, ju do të jeni më afër çmimit tuaj të likuidimit për çdo ditë që e mbani pozicionin të hapur.

  Kostot e tjera të tregtimit

  Në krye të tarifës tuaj të financimit brenda natës, do t'ju duhet gjithashtu të merrni përhap dhe komisioni i tregtisë në llogari.

  • PĂ«rhapet: Ky Ă«shtĂ« ndryshimi midis çmimit tĂ« blerjes dhe shitjes sĂ« aktivit tuaj tĂ« zgjedhur. Sa mĂ« i lartĂ« pĂ«rhapja, aq mĂ« shumĂ« do tĂ« duhet tĂ« paguani indirekt tarifat.
  • Komisioni: NdĂ«rsa disa ndĂ«rmjetĂ«s ngarkojnĂ« komisione tregtare, tĂ« tjerĂ«t jo. NĂ«se tarifoheni, atĂ«herĂ« kjo zakonisht Ă«shtĂ« njĂ« pĂ«rqindje kundrejt shumĂ«s qĂ« tregtoni. PĂ«r shembull, njĂ« komision prej 1% nĂ« njĂ« tregti prej 200 $ do t'ju kushtonte 2 $.

  Si të zbutni rreziqet e tregtimit të marzheve

  Kështu që tani që ju i dini rreziqet themelore të tregtimit të marzheve, tani duhet të shohim disa nga metodat që mund të merrni për të zbutur humbjet tuaja. Mbi të gjitha, edhe tregtarët me përvojë hasin humbje të rregullta, pasi kjo është vetëm natyra e hapësirës për investime në internet. Me atë që tha, tregtarët e aftë dinë të zvogëlojnë këto humbje duke instaluar urdhra të ndjeshëm të humbjeve të ndalimit.

  Urdhrat e Ndalimit të Humbjes

  Instalimi i një urdhri për humbje do të jetë ndryshimi midis humbjes së a i vogël shuma e parave në tregtinë tuaj të huazuar ose të gjithë marzhin tuaj. Për ata që nuk janë në dijeni, porositë e ndalimit të humbjes ju lejojnë të specifikoni një çmim të saktë me të cilin dëshironi të mbyllet tregtia.

  Për shembull, le të themi që ju aplikoni levën prej 10x në një tregti prej $ 2,000. Kjo do të thotë që ju do të humbni të gjithë marzhin tuaj nëse tregtia shkon kundër jush me 10%. Ju padyshim që nuk doni të humbni 10%, kështu që natyrshëm, ju instaloni një urdhër stop-humbje.

  Nëse doni të zbutni humbjet tuaja në 1%, atëherë do të duhet ta reflektoni këtë në çmimin tuaj të ndalesës së humbjes. Për shembull, nëse jeni duke tregtuar aksione të Disney me 100 dollarë për aksion, çmimi juaj i humbjes do të duhet të pozicionohet në 99 dollarë në një urdhër blerjeje dhe 101 dollarë në një urdhër shitje.

  Nëse dhe kur çmimi juaj i ndaljes së humbjes is shkaktuar, ndërmjetësi do të mbyllë pozicionin automatikisht. Në fund të fundit, kjo do t'ju parandalojë të humbni shuma të mëdha parash kur tregtoni në diferencë.

  Çfarë asetesh mund të tregtoj me marzhe?

  Ju mund të angazhoheni në tregtimin e marzheve për pothuajse çdo klasë të aseteve që mund të imagjinohet.

  Kjo përfshin gjithçka nga:

  • Stoqet
  • Tregues
  • cryptocurrencies
  • Metale tĂ« forta
  • NaftĂ«s dhe Gazit
  • Normat e interesit
  • ETFs
  • Ardhmes
  • Opcionet
  • Dhe mĂ« shumĂ«

  Me sa u tha, do të duhet të tregtoni CFD (kontrata për diferenca) nëse dëshironi të aplikoni levë në aktivin tuaj të zgjedhur. CFD-të ju lejojnë të spekuloni mbi çmimin e ardhshëm të aktivit pa marrë pronësinë tuaj.

  Si i tillë, megjithëse CFD-ja juaj e zgjedhur do të pasqyrojë çmimin në botën reale të aktivit tuaj të zgjedhur, ju nuk do të keni të drejtë për dividentë ose pagesa kuponi, as nuk do të keni ndonjë të drejtë vote.

  Lajmi i mirë është se ndërmjetësit e CFD-së zakonisht mbajnë mijëra instrumente financiarë - te të gjithë ju mund të përdorni levave.

  Kufijtë e tregtimit të marzheve

  Kur bëhet fjalë për kufijtë e tregtisë së marzheve, kjo do të varet nga një numër variablash - të tilla si nëse jeni një klient me pakicë apo profesionist, lloji i aktivit që tregtoni dhe ndërmjetësi që po përdorni.

  Klientë profesionistë

  Nëse jeni një tregtar profesionist, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni aq shumë levë sa është i gatshëm t'ju japë ndërmjetësi. Në fakt, kjo shpesh është deri në 200x në disa ndërmjetës. Kjo do të thotë që duke depozituar vetëm $ 2,000, ju do të jeni në gjendje të tregtoni me $ 400,000!

  Me sa u tha, do t'ju duhet të kaloni një proces verifikimi në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur për t'u përcaktuar si një tregtar profesionist. Për shembull, me siguri do të duhet të plotësoni një vlerë minimale neto, të cilën do t'ju duhet ta vërtetoni në formën e një dokumenti.

  Ju gjithashtu do të duhet të provoni se keni përvojë të mjaftueshme tregtare. Përsëri, kjo do të duhet të vërtetohet duke furnizuar një dokument që e vërteton këtë.

  Klientë me pakicë

  Nëse nuk mund të provoni se jeni një tregtar profesionist, atëherë do të konsideroheni klient me pakicë. Ndërsa do të jeni akoma në gjendje të tregtoni me diferencë, kufijtë tuaj do të mbulohen. Kjo për të parandaluar që tregtarët e papërvojë të humbin shuma të mëdha parash.

  Kufijtë specifik mund të varen nga vendi ku ndodheni. Për shembull, të gjithë tregtarët në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropiane mbulohen nga kufijtë e vendosur nga Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve (ESMA). Këto kufij janë të bazuara në klasën specifike të pasurisë që po tregtoni dhe janë si më poshtë:

  • 30x: Çiftet kryesore Forex
  • 20x: çifte Forex, ari dhe indekse kryesore
  • 10x: Mallra tĂ« tjerĂ« pĂ«rveç arit, indekseve jo kryesore
  • 5x: Stoqet
  • 2x: cryptocurrencies

  Edhe nëse nuk jeni një shtetas i Mbretërisë së Bashkuar / Evropës, shumë ndërmjetës në internet ndjekin kufijtë e përshkruar më sipër.

  Si të filloni tregtinë me diferencë sot

  Ju pëlqen tingulli i tregtisë me marzhe dhe dëshironi të filloni sot? Nëse është kështu, ne tani do t'ju japim një udhëzues hap pas hapi mbi atë që duhet të bëni.

  Hapi 1: Zgjidhni një ndërmjetës që ofron tregti me diferencë

  Porta juaj e parë e thirrjes do të jetë zgjedhja e një ndërmjetësi në internet që ofron tregti me diferencë. Në thelb, çdo platformë që pret CFD do t'ju lejojë të tregtoni me levë, kështu që duhet të vlerësoni një numër variablash të tjerë para se të merrni një vendim.

  Kjo duhet të përfshijë llojet e aktiveve që mund të tregtoni, tarifat e financimit brenda ditës, komisionet, spread-et, mënyrat e pagesës dhe mbështetjen e klientëve. Ç'është më e rëndësishmja, duhet të siguroheni që ndërmjetësi juaj i zgjedhur është i licencuar nga një organ i nivelit të parë si ai FCA, CySEC, ose ASIC.

  Nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një ndërmjetës, do të gjeni pesë platformat tona më të vlerësuara deri në fund të kësaj faqe. Të gjithë ndërmjetësit tanë të rekomanduar janë rregulluar shumë, ju lejojnë të tregtoni me një diferencë deri në 30: 1 (më shumë për klientë profesionistë) dhe të mbështesni shumë mënyra pagese.

  Hapi 2: Hapni një llogari

  Pasi të keni gjetur një ndërmjetës të përshtatshëm tregtar marzhi, atëherë do t'ju duhet të hapni një llogari. Procesi funksionon kryesisht i njëjtë, pavarësisht nga platforma që po përdorni, pasi do t'ju duhet të siguroni disa informacione personale.

  Kjo do të përfshijë:

  • Emri i plotĂ«
  • Adresa e shtepise
  • Data e lindjes
  • kombĂ«si
  • Email Adresa
  • Numri i telefonit

  Ju gjithashtu do të duhet t'i përgjigjeni disa pyetjeve në lidhje me përvojën tuaj historike të tregtisë. Kjo është për shkak se ju do të tregtoni me produkte të levave, kështu që ndërmjetësi duhet të dijë që ju keni një kuptim të prerë të asaj që po bëni.

  Hapi 3: Verifikoni Identitetin

  Ndërsa do të përdorni një ndërmjetës të rregulluar, tani do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Shumica e platformave do t'ju kërkojnë dy dokumente në veçanti - një letërnjoftim të lëshuar nga qeveria dhe dëshmi të qëndrimit. Lidhur me të parën, kjo mund të jetë ose një pasaportë, patentë shoferi ose letërnjoftim kombëtar.

  Dhe kjo e fundit - do të duhet të siguroni një kopje të fundit të deklaratës bankare ose faturës së shërbimeve. Koha që duhet që ndërmjetësi të vërtetojë dokumentet tuaja mund të ndryshojë shumë. Me këtë tha, shumica e platformave që ne rekomandojmë mund ta bëjnë këtë menjëherë.

  Hapi 4: Fondet e depozitave

  Tani që juaj llogari është verifikuar, do të duhet të depozitoni disa fonde. Edhe një herë, opsionet specifike të pagesës në dispozicionin tuaj do të ndryshojnë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, prandaj sigurohuni që ta kontrolloni këtë përpara se të hapni një llogari!

  Në shumicën e rasteve, ju do të merrni të zgjidhni nga sa vijon:

  • Shih
  • MasterCard
  • MĂ«sues
  • Paypal
  • Neteller
  • Skrill
  • Transferimi i BankĂ«s Lokale
  • Tela e BankĂ«s NdĂ«rkombĂ«tare

  Ju do të duhet të siguroheni që keni nevojë për një shumë minimale depozite. Gjithashtu, kushtojini vëmendje të veçantë çdo pagese të mundshme depozite në mënyrën tuaj të zgjedhur të pagesës.

  Hapi 5: Tregtimi me Marzhin

  Tani jeni gati të bëni tregtinë tuaj të parë me marzhe. Merrni parasysh, nëse jeni duke përdorur një ndërmjetës CFD, atëherë nuk do të keni nevojë të hapni një llogari të veçantë për të aplikuar levave. Ky është vetëm rasti nëse jeni duke përdorur një firmë brokerimi tradicionale. Si i tillë, filloni procesin duke kërkuar për instrumentin financiar që dëshironi të tregtoni.

  Pasi të dini se çfarë aseti dëshironi të blini ose shisni, do të duhet të futni:

  • Kunji: Kjo Ă«shtĂ« shuma qĂ« dĂ«shironi tĂ« rrezikoni nĂ« tregti. Le tĂ« themi se keni 500 dollarĂ«
  • Levave: Kjo Ă«shtĂ« shuma e levave qĂ« dĂ«shironi tĂ« aplikoni. Le tĂ« themi qĂ« ju zgjidhni 3x

  Sa më sipër, ju arrini 500 dollarë në një levë prej 3x - duke e çuar madhësinë totale të tregtisë në 1,500 dollarë. Prandaj, marzhi i kërkuar është 33.3%. Me fjalë të tjera, nëse tregtia juaj shkon kundër jush me më shumë se 33.3%, ju do të humbni të gjithë marzhin tuaj.

  Në fund, konfirmoni porosinë tuaj për të ekzekutuar tregtinë.

  Faqet dhe platformat më të mira të tregtisë me marzhe të vitit 2021

  Me qindra ofrues të tregtisë së marzheve tani aktive në hapësirën e investimeve, të dish se me cilën platformë të regjistrohesh mund të jetë një sfidë. Si i tillë, ne tani do të diskutojmë pesë vendet tona kryesore të tregtisë me marzhe të vitit 2021. Si gjithmonë, sigurohuni që të bëni hulumtimin tuaj përpara se të regjistroheni!

  1. eToro - Platforma më e mirë e tregtimit të marzheve për fillestarët

  eToro është platforma më e mirë e tregtimit të marzhit për fillestarët. Së pari, duhen vetëm disa minuta për të hapur një llogari dhe për të ngarkuar ID-në tuaj. Pas kësaj, ju mund të depozitoni menjëherë mjete me një kartë debiti / krediti, Paypal, Neteller ose Skrill. Pasi të jetë konfiguruar llogaria juaj, atëherë do të keni qasje në mijëra instrumente financiarë. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Kjo përfshin gjithçka, nga aksionet, indekset, ETF-të, nafta, gazi dhe ari. Depozitat minimale fillojnë me 200 dollarë dhe kufijtë e huasë bien në përputhje me ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • MbĂ«shtet tĂ« gjitha llojet e kartave tĂ« kreditit
  • Regjistrimi i shpejtĂ« dhe procesi i KYC
  • LlogaritĂ« shprehen vetĂ«m nĂ« USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • PĂ«rhapet shumĂ« i ngushtĂ«
  • Nuk ka tregti tĂ« kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero pĂ«r tĂ« gjitha pasuritĂ«
  • PĂ«rhapje super tĂ« ngushtĂ«
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale tĂ« aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirĂ«seardhje deri nĂ« 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinĂ« tuaj para se tĂ« kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e MĂ«dha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisĂ« vendase
  • PĂ«rhapje super tĂ« ulĂ«t
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka njĂ« depozitĂ« minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, tregtia me marzhe është një strategji investimi shumë e sofistikuar që ju lejon të rritni fitimet tuaja. Për sa kohë që jeni duke përdorur një ndërmjetës specialist CFD, ka të ngjarë të jeni në gjendje të aplikoni leva në mijëra instrumente financiarë. Kjo përfshin aksione, indekse, gaz, naftë, ar, kriptovaluta, madje edhe norma interesi. Nga ana tjetër, tregtia e marzhit dhe niveli i përfitimit mund të amplifikojnë humbjet tuaja.

  Kjo është arsyeja pse ju duhet të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve para se të hidhni një zhytje. Sidoqoftë, nëse mendoni se keni aftësitë dhe njohuritë e kërkuara për të marrë tuajin tregtimi i levave karriera e filluar, ne do të sugjeronim të eksploronim një nga pesë platformat me vlerësim më të lartë që kemi diskutuar në këtë faqe.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

  FAQs

  Çfarë është tregtia me diferencë?

  Tregtimi me diferencë ju lejon të aplikoni levë me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Si i tillë, çdo fitim ose humbje që ju bëni do të amplifikohet nga raporti i zgjedhur i huasë.

  Sa diferencë duhet të vendos kur tregtoj me levë?

  Shuma e marzhit që do të duhet të vendosni në dollarë dhe cent do të varet nga sasia e levës që dëshironi të aplikoni. Mënyra më e lehtë për ta llogaritur është ndarja e shumëfishtë e huasë në 1. Për shembull, huazimi prej 5x do të kërkonte një diferencë prej 20% (1/5), dhe 2x në një diferencë prej 50% (1/2).

  Cila është shuma maksimale e marzhit me të cilin mund të tregtoj

  Kjo varet nga fakti nëse jeni apo jo një tregtar me pakicë. Nëse jeni, atëherë shumica e ndërmjetësve do t'ju çojnë në 30: 1. Nëse jeni një tregtar profesionist, kjo mund të shkojë deri në 500: 1.

  A mund të aplikoj hua dhe shitje të shkurtër në të njëjtën kohë

  Ju sigurisht që mundeni. Në fakt, nëse vendosni të aplikoni levë në një urdhër blerje apo shitje, varet plotësisht nga ju.

  Çfarë do të thotë të likuidohesh?

  Nëse tregtia juaj e huazuar shkon kundër jush me më shumë sesa keni në llogarinë tuaj të marzhit, tregtia juaj do të likuidohet. Kjo do të thotë që ndërmjetësi do të mbyllë tregtinë në emrin tuaj, dhe më pas do të mbajë marzhin tuaj.

  Cila është një telefonatë diferenciale?

  Një telefonatë diferencë ndodh kur jeni duke afruar çmimin tuaj të likuidimit. Ndërmjetësi në thelb po ju mbetet se nëse nuk shtoni më shumë fonde në marzhin tuaj, tregtia juaj ka të ngjarë të likuidohet.

  A është e ligjshme tregtimi i marzhit?

  Po, tregtia me diferencë është e ligjshme në shumicën e vendeve. Me atë që tha, ekzistojnë rregullore të rrepta për të siguruar që tregtarët pa përvojë nuk humbin më shumë para sesa mund të lejojnë të humbin.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.