Llogaritë më të mira tregtare islamike 2021

Llogaritë më të mira tregtare islamike 2021

Përmbajtja nuk zbatohet për përdoruesit e SH.B.A.

Tani ekzistojnë rreth 1.8 miliardë ndjekës të besimit islam. Kjo është gati një e katërta e popullsisë së botës. Gjatë dekadave ka pasur shumë diskutime se sa të lejueshme janë me të vërtetë forma të ndryshme të tregtimit dhe investimit, por lajmi i mirë është se është plotësisht e mundur të tregtohet hallall me një llogari të brokerimit islam.

Tradicionalisht në Islam, tregtia besohet të jetë haram, megjithëse nuk është aq e zezë dhe e bardhë sa ajo. Për më tepër, llogaritë islamike të tregtisë janë krijuar për t'u dhënë mundësi njerëzve me besim islam të jenë në gjendje të tregtojnë ndërsa i qëndrojnë besnikë besimit të tyre.

Kur tregtoni Forex, për shembull, për sa kohë që bëni tregti duke llogaritur ekspozimin tuaj me objektivin e saktë të rrezikut dhe shpërblimit - atëherë nuk do të shkelni ligjin Islam

Në këtë faqe, ne do të flasim për gjithçka, nga çka është një llogari tregtare islamike dhe si lidhet kjo me themelet e financave islamike. Wel ”gjithashtu diskuton se çfarë pasurish janë të lejueshme dhe si të gjesh një ndërmjetës të përshtatshëm të Sheriatit për nevojat tuaja tregtare.

Tabela e Përmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Komisione Pa Pasuri

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione pa paguar asnjë komision
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion në SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Çfarë është një llogari tregtare islamike?

  Në pak fjalë, llogaritë tregtare islamike u krijuan posaçërisht për njerëzit që duan të tregtojnë në mënyrë aktive, duke ndjekur të gjitha parimet e ligjeve islamike të financave. Kjo lloj llogarie zakonisht referohet si një 'llogari pa shkëmbim' - që do të thotë se nuk ka interes (i cili është i ndaluar për njerëzit e besimit islam).

  Nëse jeni besnikë ndaj Kuranit, do t'ju duhet të gjeni një llogari tregtare islamike në mënyrë që t'i përmbaheni rregullave të ligjit të Sheriatit pa u shqetësuar për pagimin ose fitimin e interesit.

  Megjithëse nuk ka aq shumë ndërmjetës islamikë sa ndërmjetësit tradicionalë, ka më shumë shfaqje nga viti në vit. Vlen të përmendet se ndërsa jo të gjitha kompanitë e ndërmjetësuesve ofrojnë 'llogari Islame' specifike, shumë prej tyre do të ofrojnë një llogari standarde - por të përshtatur për nevojat tuaja dhe në përputhje me ligjin e Sheriatit.

  Themelet e Tregtisë së Hallallit

  Ndërsa prekëm, llogaritë islamike u krijuan për të akomoduar parimet themelore në ligjin islamik të financave, të cilat përndryshe mund ta bëjnë procesin e tregtisë të komplikuar.

  Marrëdhënia midis huamarrësit dhe huamarrësit është me të vërtetë e rëndësishme kur bëhet fjalë për themelet e ligjit të Sheriatit. Për shembull, interesi mendohet të jetë joetik për shkak të personit që 'merr hua' duke vuajtur pjesën më të madhe të rrezikut ndërsa 'huadhënësi' merr shpërblimin. Në besimin islam, ky interes quhet 'Riba', por më shumë për këtë në një moment.

  Ne kemi bashkuar një udhëzues mbi bazat e tregtisë së hallallit, për të hedhur pak më shumë dritë mbi rregullat më të rëndësishme që duhet të respektoni, në mënyrë që të qëndroni besnikë ndaj besimit tuaj.

  Tregtimi dorë për dore

  Siç thamë, tema e tregtisë që konsiderohet gjerësisht haram nuk është një çështje e prerë dhe e thatë. Sipas ligjit të Sheriatit, tregtia është hallall nëse kryhet 'dorë për dore'. Qindra vjet më parë, kjo i referohej tregtisë ballë për ballë të gjërave si ari, gruri, hurmat dhe kripa.

  Sigurisht, përpara përpara në shekullin 21 dhe tregtia më e madhe bëhet në internet. Shumë gjëra kanë ndryshuar, me gati 60% të botës tani kanë qasje në internet, dhe gati 10 milion tregtarë përdorin ndërmjetës në internet për të investuar rregullisht në tregjet në të gjithë botën.

  Bazat e tregtisë dorë për dore ende qëndrojnë - kontrata tregtare duhet të kryhet deri në përfundim brenda të njëjtit 'sesion'. Kjo do të thotë që të gjitha urdhërat duhet të ekzekutohen menjëherë 

  Riba: Interesi

  Në anglisht, fjala 'Riba' përkthehet në 'interes'. Në arabisht, kjo nënkupton rritje dhe tepricë. Riba është pa dyshim haram, kryesisht sepse besohet se nxit rritjen negative dhe një shoqëri të korruptuar.

  Një referencë ndaj këtij besimi mendohet të jetë zbuluar në zbulesën e parë të Kuranit të Shenjtë midis 609 pes dhe 632 er;

  “Ajo që ju jepni si interes për të rritur pasurinë e njerëzve nuk rritet me Zotin; por ajo që ju jepni me bamirësi, duke kërkuar vullnetin e mirë të Zotit, shumëfishohet ".

  Ekziston një praktikë e përdorur për t'iu kundërvënë kësaj nga pasuesit e besimit islam - quhet 'Bai' al-'Inah '(shitje dhe riblerje).

  Këtu keni një shembull të këtij lloji të huazimit:

  • Imagjinoni që dikush ju shet një aset
  • Ju nuk e blini pasurinë me para të vërteta
  • 'Huadhënësi' ju jep aktivin tuaj me kredi me një çmim fiks
  • Huamarrësi përfshin një komponent fitimi
  • Menjëherë huamarrësi blen aktivin prapa, në para reale (me çmimin fiks)
  • Kjo do të thotë që huamarrësi është pronari i pasurisë - dhe ju keni injeksionin e parave që ju nevojitej
  • Së fundmi, duhet të paguani për vlerën e asetit të lartpërmendur në këste
  • Përveç kësaj, duhet të paguani komponentin e fitimit

  Kur tregtoni hallall përmes llogarive të brokerimit islamik, ofruesi do të sigurojë që ju të mos paguani ose të merrni ndonjë interes në llogarinë tuaj në përputhje me rregullin e sipërpërmendur Riba. Për ata që nuk janë në dijeni, e njëjta gjë vlen për llogaritë bankare, hipotekat dhe llogaritë e kursimeve.

  Maisir: Bixhoz

  Bixhozi dhe lojërat e fatit konsiderohen si neveri të veprës dore të Satanit sipas ligjit të Sheriatit. Ky rregull i veçantë (ndër të tjera) menaxhohet nga fondacionet e mëposhtme:

  • Bai selam (pagesa e plotë paraprakisht)
  • Musawamah (çmimi i paguar nga shitësi është i panjohur për tregtarin)
  • Bai al inah (shitja dhe riblerja)
  • Murabaha (financim i kostos plus)
  • Bai bithaman ajil (shitje me pagesë të shtyrë)
  • Mudarabah (ndarja e fitimit)
  • Bai muajjjal (shitje krediti)

  Një matës i mirë nëse diçka do të konsiderohet ose jo kumar është gjithçka me një ajër të 'pasuruar shpejt' në lidhje me të. Disa njerëz e konsiderojnë tregun e aksioneve paksa në anën e maisir dhe për këtë arsye një mëkat.

  Arsyeja që mund të konsiderohet mëkat është domethënë se nëse jeni për shembull ditë tregtare - ju jeni në të për të fituar para shpejt. Llogaritë tregtare të Islamit marrin parasysh të gjitha këto gjëra për t'ju ndihmuar të qëndroni drejt dhe ngushtë.

  Gharar: Pasiguria / Rreziku i papërcaktuar 

  Çdo transaksion financiar ku pasoja është e papërcaktuar është 'gharar'. Kjo mund të përfshijë transaksione tregtare të cilat nuk janë fikse ose të paracaktuara - të tilla si swap-et, të ardhmet e ardhshme, transferimet dhe opsionet. Ne do të flasim më shumë për pasuritë e disponueshme / të padisponueshme së shpejti.

  Çdo rrezik i tepruar në përpjekjet tuaja tregtare do të rrezikonte t'i përmbaheni rregullave të financave islamike. Për këtë arsye ne sugjerojmë fuqimisht që të mos përpiqeni ta bëni vetë, dhe në vend të kësaj, të hapni një llogari tregtare islamike.

  Në thelb çdo platformë tregtare që ofron llogari tregtare islamike / pa swap duhet të respektojë të gjitha bazat e ligjeve islamike, ndërkohë ende ju siguron juve akses në tregjet globale. Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni pa u shqetësuar për thyerjen e rregullave të ligjit të Sheriatit dhe mosrespektimin e besimit tuaj.

  Tregtimi është Hallall apo Haram?

  Përgjigja nëse tregtia është hallall apo haram nuk është e thjeshtë. Kjo është pjesërisht arsyeja pse ekzistojnë llogaritë islamike të tregtisë. Ç'është më e rëndësishmja, disa praktika tradicionale tregtare perëndimore mund të përshtaten lehtësisht për t'iu përshtatur pasuesve të besimit Islam.

  E ardhmja dhe obligacionet padyshim që konsiderohen haram. Në rastin e obligacioneve (Sukuk), ato janë të ndaluara sepse ato ndërtohen bazuar në normat e interesit. Kur obligacionet janë tregtohen përmes CFD - nuk ka interes. Sidoqoftë, vlera e normës së interesit është në burimin e diferencës.

  Kur bëhet fjalë për kontratat e së ardhmes, ato janë të ndaluara për shkak të natyrës së vonuar të tregtisë.

  Nëse e mendoni në këtë mënyrë -

  • Kur keni nënshkruar kontratën tuaj, shitja ose blerja nuk është e menjëhershme.
  • Kjo shkon në kundërshtim me rregullin 'dorë për dore' të ligjit të Sheriatit (shih më lart).

  Opsione binare konsiston në përpjekjen për të paracaktuar ndryshimet në çmim brenda një kohe të caktuar. Kjo mënyrë e tregtimit është sigurisht një mënyrë popullore për tregtarët për të fituar para, por opsionet binare konsiderohen me forcë se janë haram - kryesisht për shkak të interesit të fituar ose paguar ndërmjetësit.

  Siç mund ta shihni, që një person me besim islam të përdorë një llogari standarde tregtare mund të bëhet disi konfuze. Kjo është arsyeja pse këto llogari u konceptuan - për t'i dhënë të gjithëve një shans të drejtë në tregti.

  Tjetra, ne do të heqim mjegullën në atë që ti mund tregtia me llogaritë tregtare islame.

  Çfarë mund të tregtoj me llogari tregtare islamike?

  Pavarësisht rregullave të sipërpërmendura të cilat duhet të ndiqen në mënyrë që të qëndrojnë besnikë ndaj besimit islamik, duke tregtuar duke përdorur një llogari tregtare islamike me një ndërmjetës të rregulluar - do të habiteni se sa mund të tregtoni në të vërtetë.

  Për lehtësinë tuaj, ne kemi renditur pasuritë të cilat do të jeni në gjendje t'i tregtoni sa më shpejt që t'i merrni vetes një llogari tregtare islamike.

  Forex

  Ne shpjeguam më tej se Riba është një nga parimet kryesore në ligjin Islam. Në përgjithësi, është praktikë e zakonshme kur tregtoni në tregun e huaj për investitorët të mbajnë disa pozicione të hapura pasi të ketë përfunduar seanca e tregtimit.

  Ky pozicion i hapur krijon një 'komision swap' që në thelb është një tarifë financimi brenda ditës, ose interes - e cila natyrisht është e ndaluar. Ka pasur gjithashtu shumë debate mes studiuesve në lidhje me atë se a konsiderohet ose jo forex si bixhoz dhe për këtë arsye është haram.

  Kushdo që ka tregtuar ndonjëherë në tregun e paqëndrueshëm të Forex e di që tregtimi i valutave nuk është thjesht në marrjen e një bixhozi. Përkundrazi - ka një strategji të përfshirë, duke studiuar analizën teknike dhe të dhënat e çmimeve. Në këtë aspekt, Forex nuk është sigurisht një lojë e fatit.

  Ju mund të tregtoni diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë përmes ofruesit tuaj të llogarisë islamike. Mos harroni se çdo ndërmjetës do të jetë ndryshe, kështu që nëse jeni të interesuar për një palë specifike gjithmonë kontrolloni disponueshmërinë në platformën në fjalë.

  Këtu janë disa shembuj të llojeve të çifteve Forex që mbështesin shumica e llogarive tregtare islamike:

  • Të miturit: EUR / GBP, GBP / AUD, AUD / JPY, GBP / CAD, EUR / NZD, CHF / JPY
  • Majorët: EUR / USD, EUR / USD, USD / JPY, AUD / USD, NZD / USD, USD / CHF
  • Ekzotikët: USD / HKD, USD / SEK, USD / SGD, EUR / TRY, USD / MXN, EUR / HUF

  Kur tregtoni Forex përmes llogarive islamike të tregtisë nuk ka pagesa të shkëmbimit - prandaj konsiderohet se është hallall. Një gjë për t'u parë megjithatë është tarifat e tjera të tilla si komisionet. Në fund të fundit, ndërmjetësi duhet të fitojë para disi.

  Ne do të shkojmë në komisione për të parë më vonë.

  cryptocurrencies

  Ngjashëm si kur tregtoni Forex, nuk ka monedha specifike kripto vetëm për tregtarët islamikë. Sidoqoftë, ndryshimet e tyre të çmimeve bazohen në ofertë dhe kërkesë sesa në interes, kështu që kriptomonedhat lejohen sipas rregullave islamike të financave. Kjo tha, thashethemet thonë se përparimi është duke u bërë në shkëmbimin e parë të kripto islamike.

  Këtu janë vetëm disa nga kriptovalutat e disponueshme për të tregtuar përmes shumicës së llogarive tregtare islamike - megjithëse ekzistojnë mbi 5,300:

  • Gurgullimë
  • Bitcoin
  • yjor
  • Bitcoin Cash
  • Litecoin
  • EOS
  • Eter
  • Neo

  Cryptocurrency nuk janë të varur nga normat e interesit, kështu që edhe pa një llogari tregtare islamike, ju mund të tregtoni monedha kripto. Nga ana tjetër, nëse doni të tregtoni më shumë se një pasuri ndërsa mbeteni hallall, atëherë të keni një llogari të duhur islamike është e domosdoshme.

  Aksionet dhe aksionet

  Sipas rregullave të ligjit islamik, ju mund të blini, mbani dhe shisni aksione hallall përmes ndërmjetësit tuaj. Mbi të gjitha, tregtimi i mallrave si gruri dhe tekstilet është bërë me shekuj. Në fakt, profeti i mirënjohur Muhamedi (a.s.) ishte nga të gjitha llogaritë a tregtimin e aksioneve biznesmen

  Në këtë kohë dhe moshë, ka shumë më shumë gracka për të parë kur tregtoni aksione hallall. Për shembull, është e qartë që nuk do të investonit për të thënë një fabrikë birre si Guinness, por ka zona gri. Një kompani që duket se është hallall mund ta drejtojë biznesin e tyre në një mënyrë haram.

  Le t'ju japim disa shembuj të kompanive nga pikëpamja e ligjit islamik.

  • Aksionet e konsideruara në mënyrë rigoroze haram: Bankat e bazuara në interes, hotelet, turizmi, alkooli, firmat e sigurimeve tregtare, klubet e natës
  • Aksionet e konsideruara haram, pjesërisht për shkak të praktikave: Kompanitë që përdorin llogari bankare me interes, kompani të financuara nga huatë me interes.
  • Aksionet e konsideruara hallall: Furnizime, metale, pajisje mjekësore, prodhim, transport, veshje, pasuri të paluajtshme, mobilje, mjete, produkte bujqësore

  Siç mund ta shihni, ekziston një zonë e caktuar gri kur bëhet fjalë për aksione dhe aksione, kështu që nganjëherë të gjitha mund të mos jenë siç duken. Kur tregtoni aksione përmes një llogarie islamike të tregtisë, nuk do të ekspozoheni fare ndaj aksioneve haram. -Në vend të kësaj, ju mund të tregtoni gjëra të tilla si produkte bujqësorë dhe metale për të ndërtuar portofolin tuaj.

  CFDs

  CFD-të janë të ndërlikuara - sepse nuk zotëroni pasurinë themelore, shumë njerëz e konsiderojnë të jetë kundër ligjit të Sheriatit. Kjo është përsëri aty ku hyjnë llogaritë islamike të tregtisë. Brokerimi në mënyrë efektive heq të gjitha interesat dhe këmbimet e mallrave, indekseve, aksioneve, ETF-ve dhe obligacioneve.

  Ç'është më e rëndësishmja, ju duhet ta hetoni këtë me secilën platformë të ndërmjetësit. Kjo sepse ofruesit jo vetëm që do të ofrojnë instrumente të ndryshëm financiarë por gjithashtu kanë kushte unike, kushte dhe tarifa.

  Opcionet

  Kur bëhet fjalë për opsionet tradicionale të "thirrjes", ju do të paguani një "premium" - e cila ju jep mundësinë për të blerë aksione, monedha dhe bono etj. Shpresa është që çmimi i tregut të ngrihet mbi çmimin e ushtrimit para skadimit. Nëse kjo ndodh, fitimi nga tregtia është kontrasti midis të dy çmimeve - me primin e zbritur.

  Në rastin e llogarive tregtare islamike, opsioni i thirrjes njihet si 'urbun' (përkthim anglisht - depozitë). Duke përdorur një urbun, investitori bën një pagesë të avancuar të aktivit ose aksioneve. Qëllimi i këtij çmimi do të tejkalojë çmimin e paracaktuar / goditës.

  Nëse çmimi nuk rritet mbi çmimin e goditjes, atëherë humbja e vetme e shkaktuar është pagesa e tyre e avancuar (referuar gjithashtu si një çmim i paracaktuar). Ju megjithatë keni të drejtë ta humbni këtë.

  Për sa i përket opsioneve "të vendosura", në tregtinë islamike, kjo quhet "e kundërt urbun '. Me fjalë të tjera, shitësi mund të shesë me një çmim të paracaktuar më vonë për të bërë një fitim nëse vlera e aktivit bie.

  Bono Islame

  Në rastin e llogarive tregtare islamike - obligacionet quhen 'Sukuk'. Ky është në thelb një instrument i ngjashëm me obligacionet pa pjesën e interesit ose barrën e borxhit. Fakti është se tregtarët islamikë dëshirojnë të përfshijnë bono në portofolet e tyre, ndërsa ende i qëndrojnë besnikë Kuranit.

  Një sukuk karakterizohet nga ju që zotëroni një siguri të bazuar në asete, pasi obligacionet tradicionale nuk u japin investitorëve mundësinë të zotërojnë një aktiv. Në vend të kësaj, ai shihet si një detyrim borxhi i cili nuk lejohet sipas ligjit Islam.

  Kur tregtoni këtë lloj bonoje përmes një llogarie tregtare islamike - do t'ju jepet pronësi e pjesshme në atë aktiv. Pasuria do të duhet të jetë hallall, për të cilën do të kujdeset ndërmjetësi juaj. Mos harroni, kur bëhet fjalë për aktivin themelor mund të ketë kosto të përfshira që do të pasqyrohen në fitimet tuaja.

  Llojet e llogarive tregtare islamike

  Deri tani duhet të ndiheni të sigurt në dijeninë që të dy mund të tregtoni qëndroni besnikë ndaj bindjeve tuaja thjesht duke tregtuar përmes një llogarie islamike të brokerimit.

  Me këtë në mendje, ne do të shpjegojmë disa lloje të strategjitë tregtare për t'ju frymëzuar.

  Tregtimi islamik i lëkundjes

  Swing tregtare është në thelb hipoteza afatshkurtra e tregjeve të ndryshme në ETF, të ardhmes, Forex, kriptovalutat, opsionet dhe aksionet. Këto pozicione do të mbahen të hapura për më shumë se një ditë tregtie, ndonjëherë me javë.

  Si pasojë, e vetmja mënyrë që të mund të ndërroni tregtinë ndërsa qëndroni në përputhje me ligjin e Sheriatit është përmes llogarive tregtare islamike. Përdorimi i një llogarie islamike pa swap, për shembull, do t'ju sigurojë që të shmangni të gjitha normat e interesit dhe pozicioni juaj nuk do të lihet kurrë i hapur brenda natës.

  Tregtimi i Ditës Islame

  Siç jeni ndoshta të vetëdijshëm, tregtimi ditor përfshin mbylljen e pozicionit tuaj para se të mbarojë dita e tregtimit dhe tregu të mbyllet. Si rezultat, nuk ka tarifa swap, kështu që ky lloj tregtimi lejohet brenda rregullave islamike të financave.

  Një nga përfitimet e tregtisë ditore përmes llogarive islamike të tregtisë është se nuk keni nevojë të shqetësoheni me mbylljen e pozicionit. Sidoqoftë, a është absolutisht thelbësore që të mbyllni pozicionin para përfundimit të sesionit të tregtimit për të siguruar që të shmangni tarifat e financimit brenda një dite.

  Megjithatë, kjo do të jetë një problem vetëm nëse jeni duke përdorur një llogari standarde brokerimi. Përkundrazi, duke përdorur një Islamik llogaria e tregtisë - tarifat e ndërrimit janë inekzistente, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për mbajtjen e hapur të pozicionit të ditës së çuditshme të tregtimit gjatë orëve të tregut. 

  Scalping Islamike

  Në esencë, Scalping është akti i hapjes së pozicioneve të ndryshme të vogla në treg, dhe çdo tregti mbyllet brenda disa minutash, ose në disa raste sekonda. Ky lloj tregtimi u përshtatet përshtypjeve të besimit islam në mënyrë të përkryer pasi secila pozitë mbyllet me një shpejtësi të shpejtë. Si i tillë, nuk ka asnjë tarifë shkëmbimi të përfshirë pavarësisht nga lloji i llogarisë tuaj.

  Teorikisht, ju mund të tregtoni në këtë mënyrë përmes një llogarie tradicionale tregtare. Por, duke tregtuar në mënyrë specifike përmes llogarive tregtare islame, ju jo vetëm që jeni më fleksibël për të mbajtur pozicionet e hapura për më gjatë, por ju jeni të mbrojtur nga Riba.

  Llogaritë Islame të Tregtisë: Komisionet

  Siç e kemi shpjeguar gjatë këtij udhëzuesi, ndryshimi i madh midis tregtisë me një llogari standarde dhe një llogarie islamike është interesi i shkëmbimit (ose mungesa e). Interesi i shkëmbimit sigurisht krijohet duke lënë pozicionet të hapura brenda natës.

  Duke bërë tregti me llogaritë islamike të tregtisë, të gjitha interesat hiqen. Me atë që tha, brokerimi ende duhet të bëjë ca para për shërbimin e ofruar. Kjo është ajo ku tarifat e tjera hyjnë në ekuacion.

  Këtu janë tarifat shtesë më të zakonshme që i bashkëngjiten llogarive tregtare islamike:

  • Tarifat e marzhit
  • Tarifat e komisionit
  • Tarifat e administratorit

  Të gjitha tarifat e mësipërme janë hallall dhe për këtë arsye janë krejtësisht të lejueshme për pasuesit e besimit islam.

  Pro dhe kundër të Llogarive Islamike të Tregtisë

  Ashtu si me shumicën e gjërave në jetë, ku ka përparësi, ka disavantazhe. Më poshtë kemi renditur pro dhe kundrat e llogarive tregtare islamike.

  rekuizitë

  • Tregtoni lehtë pa respektuar ligjin e Sheriatit
  • Ju jeni në gjendje të tregtoni aksione hallall
  • Diversifikoni portofolin tuaj të tregtisë brenda ligjit Islam
  • Pa tarifa shkëmbimi / Riba
  • Transparenca e ngritur

  Cons

  • Disa ndërmjetës islamikë marrin tarifa të mëdha për të kompensuar mungesën e swap-eve
  • Kapaciteti disi i kufizuar për mbrojtje dhe diversifikim
  • Akoma pak llogari tregtie

  Si të gjeni llogaritë më të mira islamike të tregtisë

  Para se të filloni të tregtoni duke përdorur llogaritë tregtare islamike, duhet së pari të gjeni veten një ndërmjetës të mirë për të ekzekutuar tregtinë tuaj në përputhje me Sheriatin për ju.

  Ne kemi bashkuar një listë të matjeve kryesore që duhet të shikoni kur jeni në kërkim të ndërmjetësit të duhur për nevojat tuaja specifike.

  Rregullorja e ndërmjetësit

  Kur hulumtoni ndërmjetës që ofrojnë llogari tregtare islamike, gjithmonë duhet të siguroheni që platforma juaj e zgjedhjes është e licencuar dhe e rregulluar. Për shembull, nëse jeni një banor në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndërmjetësi juaj është i licencuar nga FCA, atëherë fondet tuaja do të mbrohen deri në 85,000 £ (nëse kompania falimenton).

  Jo vetëm që fondet tuaja do të ndahen dhe mbrohen nën këtë lloj organi rregullator - por firma ndërmjetëse monitorohet dhe i nënshtrohet kontrolleve të rregullta për t'u siguruar që gjithçka është mbi nivelin e duhur.

  Një mënyrë e mirë për t'u siguruar që ndërmjetësi juaj është i licencuar është të kontrolloni faqen e internetit për një numër licence. Nëse nuk jeni të sigurt për vlefshmërinë e këtij numri rregullator, mund të kontrolloni në faqen zyrtare të FCA (ose një organ tjetër rregullator).

  Përhap

  Përhapjet bëjnë një ndryshim të madh në fitimet tuaja humbjet kur bëhet fjalë për tregtim - qoftë duke përdorur një llogari tregtare islamike apo jo. Në rast se nuk jeni në dijeni, përhapja është diferenca midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes.

  Këtu është një shembull i një përhapjeje (e cila matet në 'pips'):

  • Imagjinoni GBP / USD ka një blej çmimi prej 1.2933
  • La shes çmimi për GBP / USD është 1.2930
  • Duke përdorur këtë shembull, GBP / USD ka një përhapje prej 3 pips
  • Për t'u shkëputur edhe ju do të duhet të rrisni këtë tregti me 3 pips
  • Çdo gjë pas 3 pips do të ishte fitim

  Sa më i ulët të jetë përhapja, aq më mirë kur jeni në kërkim të llogarive më të mira tregtare islamike. Por, shanset janë që ju të gjeni përhapje më të larta të bashkangjitura në këtë lloj llogarie. Arsyeja përhapjen dhe tarifat janë zakonisht më të larta është për shkak se ndërmjetësi është duke humbur para në tarifat e interesit.

  Diversiteti i aseteve

  Shumica e tregtarëve u pëlqen të përqendrohen në vetëm disa pasuri, veçanërisht për të filluar. Easiershtë më lehtë të zotërosh disa tregje se të gjithë ata. Mbi të gjitha, të mësosh se si të lexosh dhe analizosh tendencat e çmimeve mund të duhen vite për t'u kuptuar plotësisht.

  Llogaritë islamike të tregtisë mund të përdoren për të tregtuar një bollëk të klasave të ndryshme të aseteve, ndërsa ende respektojnë ligjet islamike të financave. Kur jeni duke kërkuar ndërmjetësin tuaj ideal në përputhje me Sheriatin, ne ju këshillojmë të gjeni një që ofron një larmi të gjerë instrumentesh për t'ju ndihmuar të diversifikoni portofolin tuaj hallall. 

  Mjetet e tregtimit dhe treguesit teknikë

  Siç kemi thënë, mund të duhen vite për të zotëruar artin e tregtisë, duke kuptuar të dhëna historike të çmimeve dhe të tilla si ato. Në mënyrë ideale, ndërmjetësi juaj duhet të ofrojë një larmi treguesish teknikë për t'ju ndihmuar të kuptoni ndjenjat e tregut.

  Kjo perfshin:

  • Mbështetje dhe rezistencë
  • Indeksi Relativ i Forcës (RSI)
  • Bands Bollinger
  • Oshilator
  • SAR alegorik
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI)
  • Stochastics

  Nëse nuk jeni duke përdorur një sistem plotësisht të automatizuar EA (robot) dhe tregtoni në një mënyrë pasive, të gjitha këto mjete tregtare janë të paçmueshme. Ndërsa jo çdo ndërmjetës do t'i ofrojë të gjitha këto mjete, të paktën disa do të jenë të dobishme për ju.  Nëse ndërmjetësi juaj miqësor islam nuk ofron mjete dhe analiza në platformën e tij, atëherë ju zakonisht mund t'i përdorni ato falas diku tjetër.

  Këtu janë disa nga mjetet më të dobishme të përdorura nga tregtarët:

  • Ditari / ditari i tregtisë
  • Korrelacioni i valutës
  • Llogaritësi Pip
  • Platforma tregtare MT4 / 5
  • Analiza themelore
  • Krahasimi i përhapjes së ndërmjetësit
  • Kalendarë të lajmeve ekonomike
  • Tela lajmesh financiarë si Reuters
  • Konvertuesi i zonës kohore
  • Llogaritësi i paqëndrueshmërisë

  Procedura e depozitimit dhe tërheqjes

  Kur bëhet fjalë për matjet kryesore për t'u kujdesur, metodat e pagesës janë atje me spread, tarifa dhe mbështetje ndaj klientit. Jo të gjitha llogaritë tregtare islamike janë të njëjta, kështu që do të duhet të siguroheni që mënyra juaj e preferuar e pagesës të pranohet në platformën e ndërmjetësit përpara se të regjistroheni.

  Metodat e pagesave që shihen më shpesh të ofruara nga llogaritë tregtare të Islamit janë si më poshtë:

  • Kartat e debitit / kreditit
  • transferte bankare
  • Kuleta elektronike si PayPal dhe Skrill

  Mos harroni se nëse depozitoni në llogarinë tuaj me një transfer bankar - zakonisht duhet më shumë kohë për të arritur. Nëse depozitoni duke përdorur një portofol elektronik, për shembull, mund të filloni tregtinë pothuajse menjëherë.

  Mbështetja e klientit

  Opsionet e mbështetjes së klientit që ofrohen nga një kompani brokerimi janë të rëndësishme. Ju mund të hidhni një vështrim se cilat opsione janë në dispozicion duke vizituar platformën para regjistrimi Ju duhet të shikoni për një bisedë të drejtpërdrejtë 24/7 dhe një linjë telefonike për ndihmë në mënyrë që nëse jeni në rregull dhe keni nevojë për përgjigje - mund të kontaktoni dikë menjëherë.

  Nëse ndërmjetësi juaj është në një platformë të mediave sociale, kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për të mbajtur informacionin mbi lajmet e kompanisë, si dhe për t'u lidhur me tregtarët e tjerë.

  Si të hapni një llogari tregtare islamike

  Deri tani duhet të jeni të informuar mjaftueshëm për të hapur llogarinë tuaj tregtare islamike dhe për të filluar tregtinë. Për t'ju nisur në këmbën e djathtë ne kemi përgatitur një udhëzues hap pas hapi se si të filloni.

  Hapi 1: Regjistrohuni për një Llogari Islame

  Gjëja e parë është së pari - kaloni te platforma e ndërmjetësimit miqësor të ligjit Sheriat dhe ose zgjidhni opsionin e llogarisë tregtare islamike ose kërkoni një llogari pa shkëmbim. Nëse nuk mund të shihni asnjërën nga ato thjesht kontaktoni shërbimet e klientit dhe shanset janë që ata të përshtatin një llogari standarde për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

  E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të fusni informacionin tuaj personal, adresën e postës elektronike dhe një fjalëkalim unik - pasuar nga disa pyetje në lidhje me gjendjen tuaj financiare. Kjo është e gjitha për shkak të rregullave të KYC (njoh klientin tënd) të vendosura nga organet rregullatore, përkatësisht për të parandaluar pastrimin e parave dhe mashtrimet financiare.

  Hapi 2: Fut historikun tënd të tregtisë

  Disa, por jo të gjitha, platformat do të kërkojnë disa informacione shtesë në lidhje me përvojën tuaj të mëparshme tregtare. Arsyeja për këtë është të ndihmoni ndërmjetësin të kuptojë nivelin e përvojës suaj dhe kështu të rekomandojë produkte të përshtatshme islamike të përshtatshme për llogarinë.

  Hapi 3: Depozita në llogarinë tuaj

  Tani jeni regjistruar, mund të shkoni përpara dhe të financoni llogarinë tuaj tregtare islamike. Thjesht zgjidhni nga opsionet e pagesës në dispozicion në brokerin tuaj të zgjedhur dhe zgjidhni një shumë për të depozituar.

  Mos harroni, disa ofrues kanë një shumë minimale depozite. Në rastin e eToro, kjo është vetëm $ 1,000 për një llogari tregtare islamike.

  Hapi 4: Filloni tregtimin

  Në platforma të tilla si eToro, vendosja e një llogarie mund të zgjasë më pak se 10 minuta. Ne rekomandojmë eToro për fillestarët pasi jo vetëm që mund të kopjoni një tregtar me përvojë, por ju keni qasje në një llogari demo me 100,000 dollarë fonde letre për të luajtur me të.

  Llogaritë më të mira islamike të tregtisë të vitit 2020

  Ju ndoshta jeni të etur për të filluar dhe për të hapur një llogari tregtare islamike. Nëse jeni akoma të pavendosur se cili ndërmjetës do të plotësojë nevojat tuaja - atëherë hidhni një vështrim në 5 llogaritë tona kryesore tregtare të vitit 2020.

  1. eToro - Llogaria më e mirë Islame e Tregtisë për Fillestarët

  eToro mburret me më shumë se 12 milion klientë në të gjithë botën. Ka me qindra klasa të pasurive që shtrihen në kategori të ndryshme në këtë platformë. Këto kategori përfshijnë monedhat, mallrat dhe kriptovalutat. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Nëse nuk e keni mbyllur tregtinë tuaj të monedhës deri në orën 5 pasdite (Nju Jork), tregtia juaj do të mbarojë pa asnjë kamatë - duke qëndruar brenda ligjeve islamike të financave. Llogaritë islame në këtë platformë janë shumë të lehta për tu vendosur dhe faqja është e lehtë për tu naviguar dhe e përsosur për fillestarët.

  eToro ofron një llogari praktike me 100,000 dollarë fonde demo në mënyrë që të mund të gjeni këmbët tuaja në cilindo treg që ju intereson pa shpenzuar asnjë qindarkë.

  Ndërsa të gjitha të ardhurat eToro bëhen nga përhapja e tyre. Njerëzit e besimit islam janë në gjendje të hapin një llogari tregtare islamike me një depozitë minimale prej $ 1,0000 përmes debitit / kartës së kreditit, portofolit elektronik ose transferit bankar.

  Vlerësimi ynë

  • Depozitë me të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Pa financim brenda ditës
  • Llogaritë janë USD vetëm me 0.5% tarifë konvertimi
  • Jo shumë në mënyrën e analizës teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Përhapet pa komision dhe konkurrues bakri

  Capital.com ju lejon të tregtoni bakër përmes CFD-ve të mallrave. Ose, ju mund të tregtoni CFD të aksioneve të kompanive të minierave të bakrit të tilla si Southern Copper Corp. Miratuar nga të dy FCA dhe CySEC, brokerimi aktualisht ka mbi 700,000 klientë.

  Reputacioni dhe ekspertiza e nderuar nga koha e Capital.com janë të dukshme nga burimet e saj të gjera për tregtarët e rinj. Kjo përfshin llogaritë demo të CFD-së, kurse tregtare dhe video edukative.

  Capital.com është një nga ndërmjetësit e paktë që do t'ju tarifojë zero komision për tregtinë e bakrit. Ato gjithashtu mbulojnë koston e depozitave dhe tërheqjeve tuaja.

  Ju do të duhet të paguani vetëm spread-in, i cili është gjithashtu shumë konkurrues në këtë platformë. Depozita minimale e kërkuar është 20 dollarë, 20 paund ose 20 euro, ose cilado monedhë që preferoni të paguani.

  Vlerësimi ynë

  • Mallrat e tregtisë pa komision
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga FCA dhe CySEC
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AvaTrade - Llogaritë Islame të Tregtisë për MT4 / MT5

  Ky ndërmjetës miqësor islamik është plotësisht i licencuar dhe me reputacion. AvaTrade nuk ka aspak shqetësime në lidhje me përshtatjen e llogarive të saj për t'i shërbyer nevojave të besimit tuaj dhe stilit të tregtimit. Llogaritë islamike të tregtisë së platformës vijnë pa swap ditor ose tarifa brenda natës, kështu që janë plotësisht në përputhje me ligjin e Sheriatit.

  Platforma ofron llogari hallall argjendi dhe ari AvaTrade Islam si dhe ju lejon të tregtoni të ardhme të naftës (pa shkëmbim). Ndërmjetësi në përputhje me Sheriatin është gjithashtu i disponueshëm për MT4 dhe MT5 i cili është i shkëlqyeshëm për analiza teknike dhe grafikët e çmimeve etj.

  Tarifat e interesit hiqen nga të gjitha pasuritë dhe AvaTrade ngarkon tarifat e administratorit kur tregton Forex përmes llogarisë suaj tregtare islamike. Tarifat e administratës do të tarifohen për pozicionet e hapura të Forex.

  Ju lutemi vini re se nuk mund të tregtoni çifte Forex MXN, RUB, TRY ose ZAR përmes llogarisë suaj islamike në këtë platformë. Depozita e nevojshme për të hapur një llogari tregtare islamike është 100 dollarë. Thjesht regjistrohuni, dorëzoni provën e identifikimit dhe plotësoni një formular kërkese për të filluar tregtimin përmes një llogarie AvaTrade Islamike.

  Vlerësimi ynë

  5. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Mallrave Me Material të Mrekullueshëm Edukues

  EuropeFX është licencuar nga CySEC për të ofruar shërbime të tregtimit të bakrit. Ju gjithashtu mund të tregtoni mallra të tjerë, Forex, stoqe etj. Tarifat këtu janë vërtet konkurruese - veçanërisht kur bëhet fjalë për tregjet e tregtimit të bakrit.

  Platforma e saj vendase EuroTrader 2.5 lehtëson tregtinë përmes versioneve desktop dhe celular të softuerit. Ekziston gjithashtu mbështetje për MetaTrader4, e cila është një pikë plus për tregtarët teknikë midis jush.

  EuropeFX dallon nga ndërmjetësit e tjerë në këtë listë me sistemin e tij të nivelit të llogarive të përdoruesve. Ju mund të hapni një llogari standarde me një depozitë minimale prej 200 €.

  Por, për të pasur qasje në veçoritë premium, mund të konsideroni të zgjidhni një lloj tjetër llogarie - i cili varion nga minimumi 1,000 € deri në 50,000 €. Nëse keni nevojë për qasje në sinjale tregtare, njoftime ose uebinar, ia vlen të konsideroni një nga llogaritë me depozita më të larta

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshëm me MT4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium është e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Siç mund ta shihni, është plotësisht e mundur që njerëzit me besim islam të tregtojnë brenda ligjeve të financave islamike - ndërsa qëndrojnë plotësisht të respektueshëm ndaj rregullave të Kuranit. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të gjeni veten një platformë të rregulluar të ndërmjetësimit dhe të regjistroheni për një llogari tregtare islamike.

  Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se jo të gjitha platformat e ndërmjetësuesve reklamojnë llogaritë tregtare islamike. Disa quhen llogari 'pa shkëmbim', ose llogari 'hallall'. Nëse nuk shihni ndonjë nga të lartpërmendurit, por jeni të interesuar për atë ndërmjetës, atëherë dërgojini atyre një email dhe ata mund të rregullojnë një llogari standarde për të përmbushur nevojat tuaja pa ndërrime.

  Për mbrojtjen tuaj dhe paqen e mendjes, ne rekomandojmë fuqimisht të regjistroheni vetëm me një ndërmjetës që mban një licencë nga një organ i tillë si FCA ose ASIC - siç janë ato që kemi renditur në këtë faqe.

  eToro është një platformë shumë-asetesh e cila ofron si investim në aksione ashtu edhe për kriptoassets, si dhe tregtimin e CFD.

  Ju lutem vini re se CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave shpejt për shkak të levave. 75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të merrni parasysh nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Performanca e kaluar nuk është tregues i rezultateve në të ardhmen

  Cryptoassets janë instrumente të paqëndrueshme të cilat mund të luhaten shumë gjatë një afati shumë të shkurtër dhe për këtë arsye nuk janë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Për më tepër përmes CFD-ve, kripto-bashkësitë tregtare nuk janë të rregulluara dhe për këtë arsye nuk mbikëqyret nga asnjë rregullator i BE-së
  korniza.

  eToro USA LLC nuk ofron CFD dhe nuk bën asnjë përfaqësim dhe nuk merr asnjë përgjegjësi në lidhje me saktësinë ose tërësinë e përmbajtjes së këtij botimi, i cili është përgatitur nga partneri ynë duke përdorur informacione specifike në dispozicion të jo-njësive publike në lidhje me eToro.

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Komisione Pa Pasuri

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione pa paguar asnjë komision
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion në SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

   

  FAQs

  A mund të provoj një llogari islamike falas?

  Po, nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur ofron llogari demo në platformën e tij (eToro për shembull) atëherë mund të provoni një llogari tregtare falas.

  Çfarë është një llogari pa swap?

  Një llogari pa shkëmbim është e njëjtë me atë islamike. Kjo llogari eliminon tarifën e swap-it (interesi / Riba) - sepse interesi është i ndaluar sipas ligjit të Sheriatit.

  A ofrojnë të gjithë ndërmjetësit llogari tregtare islamike?

  Jo, jo të gjithë ndërmjetësit ofrojnë llogari tregtare islamike. Disa platforma nuk reklamojnë llogaritë islamike të tregtisë, por do të përshtatin një llogari standarde për t'iu përshtatur nevojave tuaja. Disa nuk do të ofrojnë llogari pa ndërrim fare. Brokerat si eToro dhe AvaTrade ofrojnë llogari tregtare islamike dhe janë rregulluar plotësisht.

  A mund të tregtoj stoqe brenda ligjeve islamike të financimit?

  Po, mundeni - përderisa tregtoni vetëm aksione që konsiderohen hallall. Për këtë arsye, është më mirë të përmbaheni në një llogari tregtare islamike për udhëzim.

  Si mund të depozitoj në llogarinë time tregtare islamike?

  Kjo varet nga platforma e ndërmjetësit, por procesi është zakonisht me të vërtetë i lehtë. Shumica e kompanive pranojnë karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transfer bankar

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.