Tregtimi me CFD: Cili është kuptimi i një CFD, dhe si ta filloj? 2021

Tregtimi me CFD: Cili është kuptimi i një CFD, dhe si ta filloj? 2021

AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

Vlerësimi ynë

 • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
 • Tregtoni mijĂ«ra CFD
 • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
 • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
 • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

Tregtimi i CFD-së në hapësirën e investimeve në internet është i mbushur plot me kushte financiare që për syrin e pastërvitur - mund të duken disi konfuze. Në krye të kësaj është hapësira CFD me shumë trilion paund.

Në formën e tij më themelore, CFD-të ju lejojnë të investoni në një aktiv pa e pasur atë në të vërtetë. Në vend të kësaj, ju thjesht po spekuloni për çmimin e ardhshëm të aktivit.

Dëshironi të zbuloni se çfarë janë CFD-të dhe pse mund të vendosni t'i përfshini ato në qëllimet tuaja afatgjata të investimeve? Nëse është kështu, sigurohuni që të lexoni përmbledhësen tonë Udhëzues për tregtimin e CFD. Brenda tij, ne mbulojmë hollësitë e asaj që janë CFD, si funksionojnë ato, çfarë ju lejojnë të tregtoni etj.

Shënim: CFD-të janë një klasë e pasurive shumë spekulative. Sigurohuni që të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve themelore përpara se të tregtoni.

Tabela e PĂ«rmbajtjes

  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e tregtimit të CFD-ve?

  Pro

  • Tregtoni njĂ« pasuri pa pasur nevojĂ« ta zotĂ«roni ose ruani atĂ«
  • MijĂ«ra klasa pasurie tĂ« disponueshme
  • Tarifat nĂ« platformat tregtare CFD janĂ« zakonisht tĂ« ulĂ«ta
  • Tregjet operojnĂ« 24/7
  • CFD-tĂ« ju lejojnĂ« tĂ« bĂ«ni tĂ« dy gjatĂ« dhe tĂ« shkurtĂ«r

  të Cons

  • Ju nuk do tĂ« keni tĂ« drejtĂ« pĂ«r tĂ« drejtat e investitorĂ«ve - tĂ« tilla si dividendĂ«t

  Çfarë është CFD? Kuptimi i thjeshtë CFD

  Një kontratë për diferencë, ose thjesht një 'CFD', është një instrument financiar që ju lejon të tregtoni një aktiv ose një grup aktivesh, pa pasur nevojë të zotëroni atë. Në vend të kësaj, ju thjesht po spekuloni nëse mendoni se çmimi i aktivit do të rritet ose ulet. CFD-të janë një instrument tregtar mjaft i dobishëm, jo ​​më pak sepse ato mund të përfaqësojnë praktikisht çdo klasë të aseteve.

  Për shembull, le të themi se keni dashur të tregtoni ar. Në kuptimin tradicional, do të ishte një makth logjistik blerja fizike dhe ruajtja e arit me synimin për të bërë një fitim. Ky është rasti edhe me asete të tjera të forta si nafta dhe gazi natyror. Me këtë tha, hapësira CFD mbulon mijëra të pasurive.

  Pavarësisht aksioneve dhe aksioneve të saj, ETF-ve, të ardhmes, opsioneve, kriptovalutave, energjive, normave të interesit ose indekseve - ju do të gjeni një CFD. Megjithëse nuk e zotëroni asetin bazë për të thënë, CFD-të ju lejojnë të tregtoni pasurinë në të njëjtën mënyrë.

  Për shembull, le të themi se keni dashur të investoni në S&P 500. Për ata që nuk janë në dijeni, S&P 500 është një indeks i tregut të aksioneve që gjurmon 500 kompanitë më të mëdha të listuara në NYSE dhe NASDAQ. Në vend që të keni nevojë të blini 500 aksione individualisht, ju mund të blini një CFD të vetëm. Në varësi të mënyrës në të cilën shkojnë tregjet, ju do të bëni një fitim ose humbje ndërsa çmimi i S&P 500 lëviz.

  Si funksionojnë CFD?

  CFD-të në fakt janë mjaft të thjeshta për t’u tregtuar pasi të dini se çfarë po bëni. Arsyeja për këtë është se CFD veprojnë kryesisht si çdo instrument tjetër i tregtueshëm. Me fjalë të tjera, pasi të vendosni në cilën mënyrë mendoni se aktivi juaj i zgjedhur do të lëvizë në tregje, ju thjesht duhet të vendosni një tregti dhe të përcaktoni se ku është pika juaj e daljes.

  Me sa u tha, është ndoshta më e mira që t'ju japim disa shembuj për të pastruar mjegullën.

  Shembulli i tregtimit të CFD 1: Shkuarja gjatë në aksionet e HSBC

  Le të themi që ju besoni se çmimi i aksioneve të HSBC është për shkak të një Rritje në periudhën afatshkurtër. Ndërsa po kërkoni vetëm të bëni një tregti afatshkurtër, nuk do të kishte kuptim të blini aksionet në kuptimin tradicional. Duke vepruar kështu, ju do të goditeni me tarifa të mëdha që me gjasë do ta bënin tregtinë të paqëndrueshme. Në vend të kësaj, ju vendosni të blini aksionet e HSBC në formën e një CFD.

  1. Ju blini 10 x CFD në HSBC me 5 £ për aksion
  2. Madhësia totale e tregtisë suaj është 50 £ (10 x £ 5)
  3. Më vonë atë ditë, çmimi i HSBC rritet në 6 £ për aksion
  4. Ju vendosni të shisni CFD-të tuaja, gjë që mund ta bëni me një klikim të një butoni
  5. Ndërsa keni shitur CFD për 1 £ më shumë se sa keni paguar (6 - 5 -), keni bërë një fitim total prej 10 £ (keni pasur 10 aksione)

  Ç'është më e rëndësishmja, ju keni qenë në gjendje të bëni një fitim në çmimin e ardhshëm të HSBC pa zotëruar aktualisht aksionet. Në vend të kësaj, ju thjesht u morët me tregtinë e CFD.

  Shembulli i tregtimit të CFD 2: Shkurtimi i naftës

  Në këtë shembull, ju vendosni që dëshironi të 'shkurtoni' vajin. Kjo do të thotë që ju besoni se çmimi i vaj do të zbresë. Shorting është një nga aspektet më tërheqëse për CFD, pasi ato ju lejojnë të fitoni edhe kur tregjet janë në rënie. Procesi i shitjes së shkurtër funksionon kryesisht i njëjtë me shembullin e mësipërm duke vazhduar gjatë, megjithëse, anasjelltas.

  1. Ju shisni 20x CFD në vaj me 70 dollarë për fuçi
  2.  Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« madhĂ«sia juaj totale e tregtisĂ« Ă«shtĂ« 1,400 $ (20 x 70 $)
  3. Më vonë atë ditë, çmimi i naftës ulet në 60 dollarë për fuçi për shkak të vëllimeve të tepërta të prodhimit në Arabinë Saudite
  4. Si i tillë, aktualisht po shikoni një fitim prej 10 dollarësh për fuçi
  5. Ju keni 20 x CFD, pra kjo është 200 $ fitim
  6. Në mënyrë që të realizoni fitimet tuaja, do t'ju kërkohet të blini përsëri CFD, pasi fillimisht keni bërë një porosi të shkurtër

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, shitja e shkurtër në hapësirën CFD është po aq e thjeshtë sa të shkosh gjatë.

  Cilat tregje CFD mund të tregtoj?

  Me pak fjalë, nëse mund të tregtoni një pasuri në tregjet tradicionale financiare, atëherë mund të jeni gjithsesi i sigurt se ekziston një CFD. Arsyeja kryesore për këtë është se CFD-të thjesht ndjekin çmimin në botën reale të një aktivi. Për shembull, nëse çmimi i arit rritet me 3% në tregun global, një CFD ari gjithashtu do të rritet me 3%.

  Sidoqoftë, më poshtë kemi renditur disa nga klasat më të njohura të aseteve CFD.

  ✔️ Aksionet dhe aksionet

  ✔️ Indekset

  . Normat e interesit

  Met Metale të forta

  ✔️ Energjitë

  ✔️ E ardhmja

  Opsionet

  ✔️ Monedhat kriptomonedhe

  Tarifat e Tregtisë CFD

  Në mënyrë që të angazhoheni në tregtinë e CFD, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës në internet. Megjithëse do të trajtojmë hollësitë për mënyrën e zgjedhjes së një ndërmjetësi CFD më vonë në udhëzuesin tonë, është e rëndësishme të zbuloni se për cilat tarifa tregtare duhet të bëheni të vetëdijshëm.

  🥇 Komisioni

  E para dhe më e rëndësishmja, ndërmjetësit e CFD janë në biznesin e fitimit të parave. Si i tillë, mund t'ju duhet të paguani një komision tregtar sa herë që blini dhe shisni një CFD. Nëse e bëni këtë, atëherë ka të ngjarë të tarifohet si përqindje e shumës që tregtoni.

  Për shembull, le të themi që ju blini CFD me vlerë 1,000 £ dhe ndërmjetësi kërkon 1%. Kjo do të thotë që do të duhet të paguani një komision prej 10 £. Për më tepër, ju gjithashtu do të duhet të paguani një komision kur vendosni të shisni CFD-të tuaja. Si i tillë, a do të shisnit të njëjtat CFD kur ato vlejnë 1,500 £, do të paguani 15 £ si komision.

  PĂ«rhapet

  Tregtarët e reja shpesh nuk e shohin përhap - veçanërisht kur përdorni një ndërmjetës që pretendon të ofrojë tregti pa tarifa. Sidoqoftë, përhapja është një tarifë tregtare që ju do të paguani indirekt. Në formën e tij më themelore, diferenca është diferenca midis çmimit "të blerë" dhe çmimit "të shitur".

  Për shembull, le të themi se jeni duke kërkuar të tregtoni gaz natyror. Nëse çmimi i blerjes ishte 51 $, dhe çmimi i shitjes ishte 50 $, kjo tregon një përhapje prej 2%. Prandaj, do të duhet të shihni rritjen e vlerës së tregtisë tuaj me të paktën 2% vetëm për t'u barazuar. Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni një ndërmjetës CFD që ofron spread-a shumë të ngushtë.

  . Financimi brenda natës

  Ju gjithashtu duhet të bëni disa konsiderata për financimin brenda ditës nëse planifikoni të tregtoni CFD me levë. Ta themi thjesht, kur bleni ose shisni një CFD me levë, në mënyrë efektive po huazoni fonde nga ndërmjetësi në fjalë. Kjo sepse ndërmjetësi po ju lejon të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj.

  Si i tillë, financimi brenda ditës për CFD funksionon kryesisht në të njëjtën mënyrë si një hua. Ju do të paguani një përqindje të vogël interesi, e cila tarifohet për aq kohë sa e mbani pozicionin të hapur për më shumë se 24 orë. Ndërsa huazimi luan një rol kaq të madh në industrinë e CFD, ne do të shpjegojmë se si funksionon në seksionin tjetër.

  Si funksionon levave CFD?

  Për ata prej jush me një oreks më të lartë për rrezik, levave ju lejon të tregtoni më shumë se ato që keni në dispozicion në llogarinë tuaj të brokerimit. Nga njëra anë, kjo ju lejon të amplifikoni fitimet tuaja nëse ndiheni të sigurt për një tregti të veçantë. Sidoqoftë, huazimi është një mjet tregtar me rrezik jashtëzakonisht të lartë, pasi në të njëjtën mënyrë mund të amplifikoni humbjet tuaja.

  Kur përdorni levave në tregtinë tuaj, ju duhet të vendosni se sa dëshironi të aplikoni. Ky shprehet si një faktor, siç janë 2: 1, 5: 1 ose 20: 1. Pastaj ju duhet të shumëzoni 'marzhin' tuaj me faktorin për të përcaktuar se sa vlen tregtia juaj.

  Levave mund të jetë një fushë e vështirë beteje për t'u kuptuar në shikim të parë, kështu që ne kemi dhënë një shembull të thjeshtë më poshtë.

  Shembull i përdorimit të levave kur tregtoni CFD

  Le të themi që jeni të interesuar të tregtoni FTSE 100 - i cili përfaqëson 100 kompanitë më të mëdha të listuara në Bursën e Londrës (LSE). Pasi u njoftua rezultati i Referendumit Brexit, FTSE 100 mori një hit të madh.

  Me këtë tha, ju mendonit se ky ishte një reagim i tepërt nga tregjet dhe se FTSE 100 do të rikuperohej të nesërmen. Si i tillë, ju vendosët të tregtoni FTSE në formën e një CFD. Sidoqoftë, ju ishit shumë të sigurt në tregti, kështu që vendosët të aplikonit levë në 10: 1.

  Ja se si do të kishte funksionuar tregtia juaj në praktikë:

  1. Ju keni 1,000 £ në llogarinë tuaj të brokerimit CFD
  2. Ju aplikoni levave në FTSE 100 në 10: 1
  3. Kjo do të thotë që ju jeni duke tregtuar 10,000 £ në FTSE 100
  4. Çmimi i FTSE 100 rritet me 5% të nesërmen
  5. Zakonisht, tregtia juaj 1,000 £ do të kishte dhënë një fitim prej 50 £ (1,000 £ 5%)
  6. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar levë prej 10: 1, në të vërtetë keni bërë një fitim prej 500 £ (50 £ 10 x)

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, kur një tregti e përdorur me CFD shkon në favorin tuaj, fitimet tuaja mund të rriten me një distancë. Sidoqoftë - pavarësisht nga niveli i përvojës suaj, tregtia nuk do gjithmonë shko në rrugën tënde. Përkundrazi, tregtarët me përvojë gjithmonë do të hasin humbje.

  Më e rëndësishmja, nëse FTSE 100 do të kishte rënë me 5%, ju do të kishit humbur 500 £ Kjo është, sigurisht, në kushtin që nuk keni arritur të instaloni humbje të ndjeshme të ndalimit. Mos u shqetëso, ne i mbulojmë strategjitë e zbutjes së rrezikut në më shumë detaje më poshtë.

  Sa levave mund të aplikoj në tregtinë time CFD?

  Siç kemi vërejtur në seksionin e mësipërm, tregtimi i levave është i mbushur me rrezik. Kjo do të thotë që ju mund të humbni shumë para nëse një tregti e CFD shkon kundër jush. Si i tillë, ju do të jeni të kufizuar në sa leva jeni në gjendje të aplikoni për tregtinë tuaj CFD.

  Jo vetëm që këto kufij diktohen nga ndërmjetësi juaj i zgjedhur, por Bashkimi Evropian kohët e fundit instaloi kufij mbi sasinë e levave që tregtarët me pakicë mund të përdorin.

  Si i tillë, për sa kohë që Mbretëria e Bashkuar është anëtare e Bashkimit Evropian, do të duhet të ndiqni kufijtë e levave të vendosura nga Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve (ESMA) - të cilat ne i kemi renditur më poshtë.

  • 30: 1 pĂ«r çiftet kryesore Forex
  • 20: 1 pĂ«r çiftet jo-kryesore Forex, flori, dhe indekset kryesore
  • 10: 1 pĂ«r mallra pĂ«rveç arit dhe indekseve jo-kryesore tĂ« kapitalit
  • 5: 1 pĂ«r aksione individuale
  • 2: 1 pĂ«r kriptovalutat

  Sidoqoftë, kufijtë e mësipërm janë në fuqi vetëm për ata që bien në përgjegjësinë e një tregtari me pakicë. Nëse jeni një tregtar profesionist - dhe mund të kënaqni kërkesat e verifikimit të ndërmjetësit në fjalë, kufizimet e ESMA nuk zbatohen më. Në disa raste, kjo do të thotë që ju mund të tregtoni në nivele të levave deri në 500: 1.

  Reduktimi i rreziqeve të tregtisë së CFD

  Ashtu si çdo fushë tjetër e skenës së investimeve në internet, duhet të merrni parasysh rreziqet e tregtisë së CFD. Ç'është më e rëndësishmja, nëse një tregti nuk zhvillohet siç e kishit shpresuar, do të humbni para. Me sa u tha, ka një numër mjetesh që mund të përdorni për të zvogëluar ekspozimin tuaj të përgjithshëm ndaj një tregtie të humbur të CFD. Në krye të kësaj është një urdhër i ndaljes së humbjes.

  Ord Urdhrat e Ndalimit të Humbjes

  Mjeti më i rëndësishëm që do të zvogëlojë shanset tuaj për të humbur shuma të mëdha parash është një urdhër stop-humbje. Në formën e tij më themelore, një urdhër stop-humbje ju lejon të dilni automatikisht nga një tregti kur shkaktohet një pikë e caktuar e çmimit. Për shembull, nëse po arrini ar, por çmimi rritet ndjeshëm për shkak të tensioneve në Lindjen e Mesme, një urdhër i humbjes mund të kufizojë sasinë që humbni.

  Këtu keni një shembull se si funksionojnë urdhërat me humbje në praktikë.

  1. Ju vendosni të shkoni gjatë në Bitcoin, që do të thotë se mendoni se çmimi do të rritet në periudhën afatshkurtër
  2. Ju blini një Bitcoin CFD me 10,000 dollarë
  3. Para se të vendosni tregtinë tuaj, ju gjithashtu instaloni një urdhër stop-humbje
  4. Ju nuk doni të humbni më shumë se 10% të shumës suaj të tregtisë, kështu që vendosni porosinë e humbjes në $ 9,000
  5. Tregtia juaj me Bitcoin shkon kundër jush dhe çmimi po rritet. Deri në fund të ditës, Bitcoin ka humbur 20% dhe tani vlerësohet në $ 8,000.
  6. Sidoqoftë, keni qenë në gjendje të dilni automatikisht nga tregtia me 9,000 dollarë - sipas porosisë së humbjes së ndalimit që keni instaluar.

  Megjithëse urdhërat për humbjen e ndalesave mund të jenë shumë të efektshëm në zvogëlimin e ekspozimit tuaj të përgjithshëm ndaj një tregtie humbëse, ato nuk janë 100% pa prova. Përkundrazi, në kohë të paqëndrueshmërisë së lartë, urdhri i humbjes së ndalimit mund të mos ekzekutohet. Kjo për shkak se ndërmjetësi mund të mos jetë në gjendje të përputhë porosinë tuaj me një tjetër blerës në platformë. Në një skenar të tillë, urdhri juaj i ndalimit të humbjes nuk do t'ju mbrojë.

  Sidoqoftë, lajmi i mirë është se shumica e ndërmjetësve të CFD-së aktivë në hapësirën në internet ofrojnë diçka të quajtur 'urdhër ndalimi i humbjes së garancisë'. Siç sugjeron emri, kjo garanton që porosia juaj e humbjes së ndalesës do të respektohet - pavarësisht nëse ndërmjetësi është në gjendje të gjejë një blerës. Në këmbim të këtyre garancive, do të duhet të paguani një tarifë më të lartë tregtimi, e cila zakonisht është në formën e një përhapjeje më të gjerë.

  Si të zgjidhni një ndërmjetës CFD?

  Kështu që ju të keni një kuptim të qartë të asaj që është një CFD, si funksionojnë ato dhe cilat rreziqe duhet të merrni parasysh - ne tani do të shqyrtojmë se çfarë duhet të shikoni kur zgjidhni një ndërmjetës. Merrni shënim, asnjë ndërmjetës nuk është i njëjtë, prandaj duhet të vlerësoni se për çfarë është e rëndësishme ju. Për shembull, ndërsa disa ndërmjetës specializohen në pagesa super të ulta tregtare, të tjerët përqendrohen në gjerësinë e platformës së tyre tregtare.

  Sidoqoftë, ne do të sugjeronim vlerësimin e faktorëve të mëposhtëm para hapjes së një llogarie të re ndërmjetësi CFD.

  Rregullorja

  Metrika më e rëndësishme që duhet të shikoni është nëse rregullohet ose jo ndërmjetësi CFD. Nëse jeni të vendosur në MB, ndërmjetësi do të duhet të autorizohet nga Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA).

  Nëse nuk është kështu, atëherë ndërmjetësi nuk ka të drejtën ligjore për të vepruar. Isshtë gjithashtu e dukshme nëse ndërmjetësi CFD mban licenca në juridiksione të tjera.

  🥇 Pagesat

  Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh se si keni ndërmend të financoni llogarinë tuaj të ndërmjetësit CFD. Shumica e ndërmjetësve do të pranojnë një kartë debiti ose krediti, si dhe një transfer bankar. Disa ndërmjetës madje ju lejojnë të depozitoni fonde përmes një portofoli elektronik si PayPal dhe Skrill.

  Përveç metodave specifike të pagesës, duhet të shikoni edhe kohën e depozitimit / tërheqjes.

  🥇 Tarifat

  Tarifat duhet të jenë gjithashtu në krye të listës suaj kur vlerësoni nëse një ndërmjetës është i përshtatshëm për ju. Ne preferojmë ndërmjetësit e CFD që ofrojnë tregti pa komision. Në mënyrë të ngjashme, ne gjithashtu preferojmë ndërmjetës që ofrojnë spread të ngushtë.

  Nëse po planifikoni të tregtoni me levë, duhet të kontrolloni edhe tarifat e financimit brenda një dite që do të jenë të zbatueshme.

  Inst Instrumentet financiare

  Kur bëhet fjalë për vetë arenën e tregtimit, duhet të eksploroni se cilat klasa të aseteve i pret ndërmjetësi CFD. Për shembull, nëse preferoni të tregtoni indekse të tregut të aksioneve, kontrolloni për të parë se sa shkëmbime liston ndërmjetësi.

  Brokerat më të mirë të CFD zakonisht ofrojnë mijëra instrumente financiare.

  Tools Mjetet e tregtimit

  Nëse po kërkoni të çoni në nivelin tjetër përpjekjet tuaja tregtare CFD, është e rëndësishme që të përdorni mjetet e skicimit. Mjete të tilla ju lejojnë të analizoni trendet historike të çmimeve në një mënyrë të përparuar, më pas duke ju dhënë mundësinë më të mirë të mundshme për të ekzekutuar tregti të suksesshme.

  Si i tillë, zgjidhni një ndërmjetës CFD që ofron shumë mjete të analizës teknike.

  . KĂ«rkime

  Pavarësisht nëse jeni një tregtar i ri apo një investitor me përvojë me vite përvojë nën rripin tuaj - përdorimi i mjeteve kërkimore është i domosdoshëm. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse mbështeteni në analizën themelore kur vendosni tregti CFD.

  Brokerat më të mirë të CFD ofrojnë azhurnime të lajmeve në kohë reale, raporte analize dhe potencial strategjitë tregtare në një aktiv të caktuar.

  Tregtimi i CFD: Si mund të filloj? Udhëzues hap pas hapi

  Po kërkoni të filloni me një llogari tregtare CFD sot, por jo shumë i sigurt se çfarë duhet të bëni? Shikoni udhëzimet hap pas hapi që kemi përshkruar më poshtë.

  Hapi 1: Zgjidhni një Broker CFD

  Për të filluar tregtimin e CFD-ve, do të duhet të përdorni një ndërmjetës në internet. Ka fjalë për fjalë qindra ndërmjetës të rregulluar të CFD-së aktive në hapësirën e MB, kështu që zgjedhja është e bollshme. Me atë që thashë, ne do të sugjeronim të lexoni pjesën e mësipërme mbi 'Si të zgjidhni një ndërmjetës CFD?'.

  Pasi të keni gjetur një ndërmjetës që plotëson nevojat tuaja, kaloni te Hapi 2.

  Hapi 2: Hapni një llogari

  Tani do të duhet të hapni një llogari me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur CFD. Së pari, do të duhet të futni disa informacione personale. Kjo do të përfshijë emrin tuaj të plotë, adresën e shtëpisë, datën e lindjes, numrin e sigurimit kombëtar dhe detajet e kontaktit. Sigurohuni që informacioni është i saktë, pasi do të duhet ta verifikoni atë më vonë.

  Ju gjithashtu do të duhet të jepni informacion në lidhje me gjendjen tuaj financiare. Kjo duhet të përfshijë statusin tuaj të punësimit, të ardhurat vjetore, dhe nëse jeni pronar apo merrni me qira shtëpinë tuaj.

  Hapi 3: PĂ«rvoja e Tregtimit Paraprak

  Në mënyrë që të qëndrojnë në përputhje me FCA, ndërmjetësit CFD në Mbretërinë e Bashkuar duhet të sigurojnë që të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve të tregtisë. Si i tillë, do t'ju kërkohet një sërë pyetjesh në lidhje me përvojën tuaj të mëparshme tregtare - të tilla si llojet e pasurive në të cilat keni investuar më parë, dhe madhësinë mesatare të tregtisë suaj.

  Ju gjithashtu do të duhet t'i përgjigjeni disa pyetjeve me shumë zgjedhje mbi rreziqet e levave.

  Hapi 4: Verifikoni identitetin tuaj (KYC)

  Para se të depozitoni fonde dhe të filloni tregtimin, do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Edhe një herë, kjo është për të siguruar që ndërmjetësi mbetet në përputhje me FCA, si dhe legjislacionin e MB për pastrimin e parave.

  Mos u shqetëso, procesin e verifikimit është shumë e lehtë dhe thjesht kërkon që të ngarkoni disa dokumente. Në shumicën e rasteve, do të duhet të ngarkoni një kopje të pasaportës ose patentës tuaj, si dhe një vërtetim të adresës (të tilla si deklarata bankare ose fatura e shërbimeve).

  Hapi 5: Fondet e depozitave

  Pasi të jetë verifikuar identiteti juaj. atëherë mund të financoni llogarinë tuaj të ndërmjetësit CFD. Metodat e mbështetura të pagesave do të ndryshojnë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, megjithëse kjo zakonisht përfshin një transfer bankar në minimum. Kartat e kreditit dhe debitit gjithashtu ka të ngjarë të pranohen. Në disa raste, ndërmjetësi CFD mund t'ju lejojë të depozitoni fonde përmes një portofoli elektronik si PayPal.

  Hapi 6: Filloni tregtimin

  Urime - keni hapur me sukses një llogari brokerimi CFD, keni verifikuar identitetin tuaj dhe keni depozituar fonde! Si rezultat, tani jeni gati të filloni tregtinë. Merrni shënim, nëse jeni ende një fillestar në hapësirën CFD, ju këshillohet më mirë të filloni tregtinë me shuma vërtet të vogla.

  Megjithëse disa komentues do të sugjerojnë përdorimin e një llogari demo, kjo vjen me të metat e saj. Ç'është më e rëndësishmja, llogaritë demo nuk do t'ju përgatisin për anën emocionale të humbjes së parave. Meqenëse kjo është diçka që do të përjetojnë të gjithë tregtarët, është më mirë të filloni karrierën tuaj CFD me mikro-aksione.

  1. eToro - Brokeri më i mirë Forex për fillestarët

  eToro e bën vendin tonë numrin një sepse pllakaforma është përshtatur për ata me pak përvojë në hapësirën e tregtimit të Forex. Së pari, procesi i regjistrimit zgjat më pak se 5 minuta, dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ç'është më e rëndësishmja, platforma e tregtimit është shumë e lehtë për t'u përdorur, dhe madje mund të angazhoheni në "Kopjimin e Tregtisë". Kjo është ajo ku ju kopjoni porositë e blerjes dhe shitjes së tregtarëve me përvojë të huaj që janë regjistruar në eToro. Ju merrni për të zgjedhur se sa dëshironi të interesit kur kopjoni tregtarët.

  Vetë departamenti i Forex-it rendit grumbujt e çifteve të valutave nëpër diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë. Megjithëse eToro është pak e shkurtër në departamentin e treguesve teknikë, platforma ju lejon të aplikoni levave. Kjo është e kufizuar në 30: 1 për diploma dhe 20: 1 për të mitur / ekzotikë - sipas rregulloreve të ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • MbĂ«shtet tĂ« gjitha llojet e kartave tĂ« kreditit
  • Regjistrimi i shpejtĂ« dhe procesi i KYC
  • LlogaritĂ« shprehen vetĂ«m nĂ« USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • PĂ«rhapet shumĂ« i ngushtĂ«
  • Nuk ka tregti tĂ« kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero pĂ«r tĂ« gjitha pasuritĂ«
  • PĂ«rhapje super tĂ« ngushtĂ«
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale tĂ« aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirĂ«seardhje deri nĂ« 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinĂ« tuaj para se tĂ« kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e MĂ«dha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisĂ« vendase
  • PĂ«rhapje super tĂ« ulĂ«t
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka njĂ« depozitĂ« minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Udhëzues për tregtinë me CFD: Përfundim

  Nëse keni lexoj udhëzuesi ynë nga fillimi në fund, tani duhet të keni një ide vërtet të vendosur se çfarë janë CFD, si funksionojnë ato dhe cilat rreziqe duhet të merrni në konsideratë. Me strategjitë e duhura për zbutjen e rrezikut, arena CFD mund të lehtësojë shumicën e qëllimeve tuaja afatgjata të investimeve. Nëse jeni duke kërkuar të fitoni ekspozimin ndaj aksioneve dhe aksioneve, indekset, normat e interesit, ETF ose kriptomonedhat - CFD ju lejojnë të blini dhe shisni asete me një klikim të një butoni.

  Ne gjithashtu kemi dhënë udhëzime për rëndësinë e zgjedhjes së një ndërmjetësi CFD. Me qindra platforma për të zgjedhur, duhet të shkoni me një ndërmjetës që plotëson nevojat tuaja individuale. Kjo mund të jetë një platformë që mbështet depozitat në PayPal ose një platformë që ngarkon tarifa super të ulta. Sido që të jetë, thjesht sigurohuni që të kryeni kujdesin e duhur për ndërmjetësin CFD para se të hapni një llogari.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

   

  FAQs

  Për çfarë përfaqëson CFD?

  CFD qëndron për kontratë-për-ndryshim.

  Përhapni bastet kundër CFD - Cili është ndryshimi?

  Nga njëra anë, tregtia e CFD dhe bastet e përhapura janë të dyja të ngjashme, për aq sa ju jeni në gjendje të tregtoni instrumente financiarë pa zotëruar aktivin themelor. Sidoqoftë, llogaritja e fitimeve dhe humbjeve është ajo ku ndryshojnë CFD-të dhe bastet e shpërndara.

  Cila është depozita minimale e kërkuar në një ndërmjetës CFD?

  Kjo do të varet nga ndërmjetësi i CFD në fjalë. Shumica e ndërmjetësve aktivë në hapësirën e MB do të kërkojnë të paktën 100 £, megjithëse të tjerët mund të kërkojnë më shumë.

  Kush rregullon ndërmjetësit e CFD në MB?

  Autoriteti i Sjelljes Financiare është përgjegjës për autorizimin dhe rregullimin e ndërmjetësve të CFD në MB. Kur bëhet fjalë për kufijtë e levave, ndërmjetësit e CFD në Mbretërinë e Bashkuar duhet të respektojnë kufijtë e përshkruar nga ESMA.

  Çfarë mund të tregtoj në një ndërmjetës CFD?

  Brokerat e CFD-së zakonisht presin mijëra instrumente të tregtueshëm. Pavarësisht nëse po kërkoni të tregtoni aksione dhe aksione, ETF, indekse, norma interesi, kriptovaluta ose energji - ka të ngjarë të gjeni një CFD.

  Cilat mënyra pagese pranojnë ndërmjetësit e CFD?

  Metodat e mbështetura të pagesës do të ndryshojnë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues. Kjo mund të përfshijë një transfer bankar, kartë debiti / krediti, ose një portofol elektronik.

  A mund të shkoj shkurt kur tregtoj CFD?

  Ju sigurisht që mundeni. Në fakt, kjo është një nga tërheqjet kryesore të CFD-ve, pasi ato ju lejojnë të bëni fitime edhe kur tregjet janë në rënie.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.