Top 5 agjentët më të mirë të STP të vitit 2021

Top 5 agjentët më të mirë të STP të vitit 2021

Nëse jeni të njohur me skenën e Forex, do të dini se ekzistojnë tre lloje kryesore të ndërmjetësve të përdorur nga tregtarët për të hyrë në treg. Këta janë ndërmjetësues të STP, ndërmjetësues të ECN dhe ndërmjetësues të prodhuesve të tregut.

Ne jetojmë në një botë ku duam që gjërat të bëhen shpejt dhe me efikasitet me kënaqësi të menjëhershme. Me këtë në mendje, ne kemi ndërmjetësues STP. Ç'është më e rëndësishmja, kjo është për shkak se tregtarët e huaja kanë nevojë për porositë e tyre të tregut të ekzekutuara menjëherë.

E thënë me terma të thjeshtë - Agjentët STP veprojnë si ndërmjetës midis jush si tregtar dhe tregjeve të huaja. Kjo kërkon larg prania e një tryeze tregtare, e cila do të shoqërohej tradicionalisht me tregtarët dhe tregjet e Forex. Ju atëherë keni porosi të cilat mund të përpunohen menjëherë, si dhe duke ju dhënë një rrugë të drejtpërdrejtë për siguruesit e likuiditetit. 

Sidoqoftë, me kaq shumë ndërmjetës që punojnë si ofrues të STP këto ditë, mund të jetë e vështirë të dihet se ku të fillohet.

Si i tillë, për t'ju ndihmuar të gjeni ndërmjetësit më të mirë të STP të vitit 2021 - ekipi ynë i ekspertëve ka përgatitur një udhëzues. Kjo përfshin bazat e platformave STP, disa këshilla të dobishme se çfarë duhet të kërkoni, dhe natyrisht - 5 nga agjentët më të mirë të STP që ia vlen të merrni parasysh.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë janë STP Brokers?

  STP është një akronim për 'Straight Through Processing'. Ajo u krijua për herë të parë në Londër rreth 30 vjet më parë, ku u përdor në të vërtetë për tregtimin e aksioneve. Pa ndonjë ndërhyrje manuale - pasi STP është plotësisht elektronike, ndërmjetës të tillë përdorin teknologji që zbaton një proces pagese të automatizuar. Kjo quhet STP dhe krijon transaksione pagese shumë më të shpejta për tregtarët.

  Gjerësisht i konsideruar si më efikas sesa sistemi i zakonshëm i pagesave, shumë shërbime financiare si 'përpunimi i pagesave' tani e përdorin këtë sistem në mënyrë të konsiderueshme më shpesh. Siç thamë, ana e tryezës së punës është plotësisht e tepërt me këtë ndërmjetës STP.

  Në termat e Layman, kjo do të thotë që në vend që të merret me tryezën e tregtisë, një ndërmjetësues STP do t'u kalojë porositë tuaja ofruesve të likuiditetit (pa devijim). Ofruesit e likuiditetit janë në thelb një ndërmjetës vetë brenda tregjeve të letrave me vlerë. Këto institucione financiare mund të jenë gjithçka, nga korporatat e investimeve te fondet mbrojtëse dhe bankat.

  Si funksionojnë STP Brokers?

  Ofruesit e likuiditetit kanë qasje të plotë në tregun ndërbankar. Brokerat më të mirë të STP kanë tendencë të kenë ofrues të panumërt likuiditeti në grupin e tyre, dhe secili prej tyre do të citojë një çmim të ofertës.

  Për shembull:

  • Le të themi që ndërmjetësi juaj STP ka gjashtë ofrues individualë të likuiditetit.
  • Ata do të shohin gjashtë palë individuale të kuotave të ofertave, një për secilin ofrues.
  • Kur bëhet fjalë për rregullimin e këtyre kuotimeve të ofruesve të likuiditetit, sistemi i ndërmjetësimit STP do të rregullojë automatikisht kuotimet e ofertave në mënyrë që të jetë më e mira tek më e keqja dhe shton një tarifë të vogël në secilën kuotë.

  Ky 'pip' i shtuar në çdo citat të ofruesit të likuiditetit është në thelb komisioni i ndërmjetësit për marrjen e kuotave dhe likuiditetit për ju. Pasi të keni vendosur porosinë tuaj për të blerë një sasi të caktuar të një palë monedhe, ndërmjetësi juaj do të dërgojë porosinë te siguruesi i likuiditetit.

  Kur porosia të pranohet, ofruesi i likuiditetit do të shohë kuotat e tyre origjinale të njësisë. Ndërkohë, ndërmjetësi mban tubacionin e mbetur si fitim.

  Cilat janë përfitimet e përdorimit të ndërmjetësuesve STP?

  Një nga përfitimet kryesore që ju shkon ndërmend është se agjentët STP nuk do t'ju nënshtrojnë vlerësime të tjera. Kjo është e shkëlqyeshme, sepse ato shpesh mund të jenë të dëmshme në përpjekjet tuaja tregtare. Ju gjithashtu do të zbuloni se ndryshe nga llojet e ndërmjetësve të tjerë, nuk ka aq shumë vonesa të panevojshme. STP është e arritshme falë përparimit të protokollit FIX (Shkëmbimi i Informacionit Financiar).

  Bazat kryesore të STP është që të bëjë kohët më të shkurtra të ekzekutimit të urdhrave. Kjo çon në një zvogëlim të rrëshqitjes dhe rivlerësimit, dhe ju mundëson që të keni qasje në çmimet më të mira të mundshme. Brokerat e STP mund të konsiderohen pak më të drejtpërdrejtë, për shkak të mungesës së konfliktit të interesit siç u përmend më lart.

  Shkurtimi i nevojës për ndërhyrje nga ndërmjetësi do të thotë që ofruesi të jetë në gjendje të bëjë një fitim nga përhap tarifë në çdo tregti. Kjo do të thotë që të dy palët përjetojnë tregti të ndershme dhe të ndershme. Për shkak se teknologjia përdor një shpejtësi të tillë kur rendit citatet, ndërmjetësi STP është në gjendje të ofrojë dhe plotësojë porositë tuaja me çmimin më të mirë të mundshëm.

  Kur shikoni përhapjet e STP, ato zakonisht konsiderohen të jenë të ndryshueshme. Kjo është për shkak të ndryshimit të vazhdueshëm të çmimeve të ofertave të kërkuara të marra nga shumëllojshmëria e kuotave (të ofruara nga ofruesit e likuiditetit). Me atë që tha, përhapja është përgjithësisht shumë konkurruese, veçanërisht në krahasim me prodhuesit e tregut.

  Brokerat STP vs Krijuesit e Tregut

  Ne mendojmë se është e rëndësishme për ju që të keni një kuptim themelor të shumë llojeve të ndryshme të tregjeve dhe kuotimeve para se të zhyteni dhe të zgjidhni një ndërmjetës. STP dhe prodhuesit e tregut konsiderohen të jenë dy modelet më të përdorura të biznesit ndërmjetësuesit e Forex. Përvetësimi nga krijuesit e tregut të sistemit që përdorin për të cituar çmime mund t'ju ndihmojë vërtet të kuptoni thelbin e ndërmjetësuesve STP.

  Prodhuesi i tregut shpesh quhet edhe një tryezë pune. Ndryshe nga ndërmjetësit e STP, prodhuesit e tregut ofrojnë çmimet e kërkimit të ofertës sesa të kalojnë përmes një ofruesi të likuiditetit. Kjo do të thotë që kuotimi imiton çmimin e tregut.

  Agjentët e prodhuesve të tregut nuk vendosin pozicione të klientit me ndonjë ofrues tjetër të likuiditetit. Ata vendosin çmime të ofertave përmes sistemit të tyre. Investitorët mund të hapin dhe mbyllin pozicionet pasi të kenë kontrolluar çmimet në platformën e prodhuesit të tregut.

  Për shkak të mungesës së likuiditetit për të justifikuar rrezikun, ndërmjetësit e prodhuesve të tregut ndonjëherë refuzojnë pozicione më të mëdha. Në krahasim me ndërmjetësit e STP, përhapjet janë përgjithësisht më të gjera. Vlen të përmendet se rrëshqitjet dhe ri-citimet kanë tendencë të jenë praktikë e zakonshme me prodhuesit e tregut.

  Shumica dërrmuese e ndërmjetësuesve ofrojnë prodhues të tregut dhe shërbime STP në mënyrë që të përshtateni në varësi të kërkesave tuaja. Ky informacion do të jetë në dispozicion në faqen e internetit të ndërmjetësit.

  Pse duhet të bëj tregti me një ndërmjetës STP?

  E thënë thjesht - nëse jeni i ri në tregti, ka të ngjarë të përfitoni nga një platformë STP. Kjo është për shkak se ju shmangni prodhuesit e tregut që të vendosë normat - zakonisht në pjesën e prapme të një njoftimi të madh të lajmeve financiare (kjo është kur porositë mund të refuzohen gjithashtu).

  Sidoqoftë, ka shumë përfitime të tjera të përdorimit të një ndërmjetësi STP - të cilat i diskutojmë më hollësisht më poshtë. 

  Diversiteti i Ofruesit të Likuiditetit

  Me pak fjalë, ndërmjetësit më të mirë të STP-së ju ofrojnë si një tregtar një shumëllojshmëri të ofruesve të likuiditetit. Ç'është më e rëndësishmja, citatet e tyre janë bashkuar të gjitha për krahasim.

  Brokerat e STP janë në gjendje të bëjnë të disponueshëm për ju këtë shumëllojshmëri shumë më të gjerë të tregjeve kryesisht sepse sistemi grumbullon çmime nga disa ofrues të lëngjeve në të njëjtën kohë. Kjo, sigurisht, do të thotë që ju do të keni qasje në çmime shumë më konkurruese.

  DMA (Aksesi i Tregut Direkt)

  Shumë ndërmjetësues të STP ofrojnë Qasje të Tregut Direkt - ose thjesht DMA. Kjo është diçka që ndërmjetësit e ECN dhe agjentët STP e kanë të përbashkët. Sidoqoftë, ndërsa platformat ECN gjithmonë ofrojnë DMA, disa ndërmjetës STP nuk e ofrojnë. Si rezultat, gjithmonë kontrolloni këtë para se të regjistroheni.

  Sidoqoftë, protokolli DMA ju lidh si tregtar në treg në mënyrë që të jeni në gjendje të bëni porosi me ofruesit e likuiditetit. E gjithë kjo bëhet përmes 'ekzekutimeve të tregtisë elektronike'.

  Disa karakteristika të zakonshme të DMA përfshijnë:

  • Çmimi pesë shifror
  • Aksesi në librat e tregut
  • Vetëm ekzekutimi i tregut
  • Përhapjet e ndryshueshme
  • Transparencë më e mirë e ekzekutimit

  Mund të thuhet se ndërmjetësit e STP që nuk kanë DMA mund të mos jenë aq transparent. Kjo sepse porositë do të plotësohen nga ndërmjetësi juaj dhe më pas do të mbrohen nga ofruesit e likuiditetit, përmes mbrojtjes.

  Pasuri të ndryshme në dispozicion

  Ka një klasë të larmishme të pasurive në dispozicion për ju përmes ndërmjetësit tuaj STP. Asetet e mbështetura në dispozicion janë zakonisht si më poshtë:

  • Çiftet Valuta
  • Ardhmes
  • Tregues
  • Stoqet
  • cryptocurrencies
  • Energjitë
  • Metale

  anonimitet

  Meqenëse ndërmjetësi STP lejon të dy lidhësit, si ofruesi i likuiditetit, ashtu edhe ju si tregtar, nevojitet një nivel më i lartë i padukshmërisë për të dy. E thënë thjesht, duke tregtuar me një ndërmjetës STP - askush nuk do ta dijë identitetin tuaj. Ju do të jeni plotësisht anonim, dhe tregtia formohet në kushte të vërteta të tregut, si dhe çmime të paanshme.

  Kjo mund të jetë vërtet e mirë për skalpers, për shembull. Kjo sepse ata nuk duhet të shqetësohen për rrëshqitje ose ri-kuotim - për të mos përmendur norma më të mira ndërbankare dhe qasje në më shumë likuiditet.

  Tregtimi me STP do të thotë më shumë transparencë

  Brokerat STP mbeten të popullarizuar në mesin e tregtarëve për shkak të faktit se ata mbeten neutralë në çdo kohë. Ky është rasti pavarësisht nëse bëni apo jo fitim. Deri tani, ju e dini që ekzekutimi i tregtisë përmes një ndërmjetësi STP nuk përfshin një tryezë pune (prodhues tregu). Pra, kjo do të thotë që ju do të hyni në tregti në një treg të vërtetë sesa në atë që një prodhues i tregut ka 'krijuar' duke përdorur sistemin e tyre.

  Shumë tregtarë besojnë se kjo i bën agjentët STP më transparent dhe të besueshëm. Ju jeni në gjendje të fitoni akses në mbushje më të mira dhe më të shpejta duke përdorur këtë lloj ndërmjetësi.

  • Për ata që nuk janë në dijeni, një mbushje është në thelb një urdhër i kryer.
  • Për shembull, ju vendosni një urdhër blerjeje për një aksion në 100 dhe shitësi pajtohet me të.
  • Shitësi përfundon shitjen dhe porosia 'mbush'.
  • 100 £ njihet si mbushja, ndryshe quhet çmimi i ekzekutimit të porosisë.

  Të gjitha porositë kryhen automatikisht përmes rrjetit, dhe të gjitha në mënyrë anonime.

  Asnjë ri-citim

  Për shkak të një numri të madh të ofruesve të likuiditetit, ndërmjetësi juaj STP do t'ju japë çmimin më të mirë dhe shpërndarjen e të gjitha opsioneve në dispozicion përmes ndërmjetësit tuaj. Gjëja më e mirë për të pasur akses në këto citate është se nuk do të përballeni me ndonjë citim të ri.

  Në rrethana normale, kur një nga porositë tuaja të tregtisë refuzohet për shkak të një ndryshimi në çmimin e një aktivi, ju do të goditeni me një rivlerësim. Kur nuk tregtohet përmes një ndërmjetësi STP, platforma përkatëse do të duhet të ri-citojë aktivin (i cili fillimisht përjetoi zhvendosjen e çmimit).

  Në fund të fundit, rivlerësimet mund të dëmtojnë arritjet tuaja tregtare në planin afatgjatë, sepse rrallë funksionon në favorin tuaj!

  Brokerat e STP kurrë nuk bëjnë tregti kundër klientëve të tyre

  Ndryshe nga ndërmjetësit e prodhuesve të tregut; nuk ka konflikt interesi me ndërmjetësit e STP. Në vend që të fitojnë para nga humbjet e klientëve të tyre, ndërmjetësit e STP nuk do të marrin kurrë pozicionin e kundërt. Nëse do ta bënin, ata do të ishin në gjendje të përfitonin nga dështimet tuaja dhe të fitonin në atë mënyrë.

  Brokerat e STP thjesht krijojnë një fitim duke akuzuar një tarifë të ulët komisioni për secilën tregti (referuar gjithashtu si një rritje e markës), në vend që të shkojnë kundër jush për të mbuluar shpinën e tyre.

  Konsideratat kur zgjedhni një ndërmjetës STP

  Ne në Learn 2 Trade mendojmë se një nga gjërat më të rëndësishme për të menduar kur gjeni një ndërmjetës të mirë është të siguroheni që ato janë të rregulluara. Epo, është një vend i mirë për të filluar të paktën. Duke vepruar kështu, mund të jeni të sigurt se fondet tuaja tregtare janë të sigurta.

  Kur jeni duke marrë një vendim për ndërmjetësin më të mirë STP për ju, është gjithashtu një ide e mirë të zgjidhni një me spread-et më të ndryshueshme. Kjo sepse ka shumë të ngjarë që ata të zgjedhin çmimin më të mirë të ofertës nga një, dhe pyetjen më të mirë përhap nga një tjetër (të gjitha brenda grupit të tyre të sigurimit të likuiditetit).

  Ekzistojnë edhe disa gjëra të tjera që ne mendojmë se duhet të merrni parasysh Në kërkimin tuaj për ndërmjetësit më të mirë STP - të cilat i diskutojmë më poshtë.

  Licencimi i Tier-One

  Siç kemi thënë, ne ju rekomandojmë shumë që të zgjidhni një ndërmjetës STP i cili është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar. Sidoqoftë, ne gjithashtu mendojmë që ju duhet të shkoni një hap më tej duke siguruar që licenca përkatëse të jetë lëshuar nga një organ i nivelit një. 

  Kjo do të përfshinte si:

  • FCA - MB
  • CySEC - Qipro
  • ASIC - Australi

  Brokerat më të mirë të STP rregullohen nga disa organe të nivelit të parë. Do të zbuloni gjithashtu se ndërmjetësit e besueshëm priren të jenë të zhytur në mendime kur bëhet fjalë për nxjerrjen e karakteristikave të reja dhe të përmirësuara për mbështetjen dhe lumturinë tuaj si një tregtar.

  Në fund të fundit, ndërmjetësit e rregulluar kanë një histori të shkëlqyeshme dhe qëndrueshmëri në Forex treg. Jo vetëm kaq, por gjithashtu mund të jeni i sigurt që fondet tuaja janë veçuar dhe mbuluar nga sigurimi.

  A janë të ndara fondet e klientit?

  Siç kemi prekur më lart, ndarja e fondeve përdoret nga shumë kompani të ndryshme dhe parimi është gjithmonë i njëjtë. E thënë thjesht, një kompani i mban fondet tuaja veç e veç për mbrojtjen e parave tuaja.

  Si klient, është e rëndësishme të dini se nëse kompania falimenton, paratë tuaja të tregtimit nuk do të merren si pjesë e borxhit të tyre. Arsyeja për këtë është se në varësi të nivelit të mbrojtjes së fondit të ofruar nga ndërmjetësi juaj STP, fondet tuaja do të ndahen nga ajo e kompanisë, si dhe do të sigurohen plotësisht.

  Për shembull, nëse keni mbrojtje të lartë të fondeve, atëherë fondet tuaja zakonisht mbahen të sigurta nga një palë e tretë. Pastaj, në një rast fatkeq të fundosjes së firmës ndërmjetësuese, ekziston një detyrim ligjor që institucioni i palës së tretë të kthejë fondet tuaja tek ju.

  Tarifat dhe Komisionet

  Kur bëhet fjalë për tarifat dhe komisionet, transparenca është jashtëzakonisht e rëndësishme. Brokerat më të mirë të STP do t'ju ofrojnë komisione dhe tarifa konkurruese kur tregtoni me ta. Gjëja më e mirë është që shumica e ndërmjetësve të STP nuk do t'ju marrin një qindarkë për depozitimin dhe tërheqjen e fondeve. Sigurisht, do të duhet të kontrolloni me ndërmjetësin tuaj nëse ky është rasti me ta.

  Sidoqoftë, zakonisht do të ketë një shënim të vogël në secilën tregti, dhe kjo do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues. Kështu do të bëjë paratë e tij një ndërmjetës STP.  Ju duhet të keni një sasi më të madhe të kapitalit tregtar me një ndërmjetës STP.

  Si i tillë, gjithmonë kontrolloni termat dhe kushtet në faqen e brokerimit për të parë se cilat komisione dhe tarifa mund të prisni kur të keni një llogari me ta. Në këtë mënyrë, ju do të shmangni çdo surprizë të keqe më vonë.

  Mbështetja e klientit

  Brokerat më të mirë të STP do të kenë një ekip mahnitës të shërbimit ndaj klientit të gatshëm për t'ju mbështetur sa herë që mund t'ju nevojitet. Zbulojmë se ndërmjetësit më të njohur STP kanë tendencë të kenë mundësi bisede drejtpërdrejtë në platformën e tyre dhe mbështetje 24/7 për tu nisur.

  Mbi të gjitha, kur bëhet fjalë për t'u marrë me asete financiare, ju doni një rrjet mbështetës spektakolar për t'ju ndihmuar sa herë që mund t'ju duhet. Të kesh një burim të mirë kontakti dhe mbështetjeje të disponueshme për ju është e paçmueshme kur bëhet fjalë për gjetjen e një ndërmjetësi të mirë.

  Sa më shumë forma të kontaktit të jenë në dispozicion për ju, aq më mirë. Sidoqoftë, asnjë ndërmjetës STP nuk është i njëjtë, kështu që gjithmonë bëni detyrat e shtëpisë në mënyrë që të dini se me çfarë lloj platforme do të merreni.

  Opsionet e depozitimit dhe tërheqjes

  Ka mënyra të ndryshme në të cilat ju jeni në gjendje të vendosni fonde në llogarinë tuaj të tregtimit të ndërmjetësuesit STP. Secila platformë e ndërmjetësuesve STP do të jetë paksa e ndryshme në këtë drejtim.

  Në pjesën më të madhe, ndërmjetësit e STP ofrojnë një sasi të madhe opsionesh të pranuara të mënyrës së pagesës, me disa nga të dyshuarit e zakonshëm. Këtu janë metodat më të zakonshme të pagesës të mbështetura:

  • Kartat e kreditit dhe debitit
  • transferte bankare
  • Kartelë e parapaguar
  • E-kuletat

  Edhe një herë, do të duhet ta kontrolloni këtë përpara se të zhyteni me një ndërmjetës të ri.

  Burimet dhe mjetet e tregtarit

  Brokerat më të mirë të STP do të bëjnë të disponueshëm në platformën e tyre një larmi mjetesh të ndryshme dhe burimeve të tregtimit. 

  Në përgjithësi do të jenë si më poshtë:

  • Analiza e tregtisë
  • Mjetet e menaxhimit të rrezikut
  • Kalendari ekonomik
  • Lajmet e tregut financiar
  • Teknike të treguesit

  Ne mendojmë se sa më shumë burime të mund t'ju ofrojë një ndërmjetës STP, aq më e mirë do të jetë përvoja juaj tregtare.

  Treguesit teknikë janë një mënyrë shumë e mirë për të studiuar lëvizjet dhe trendet e çmimeve.

  Këtu janë disa nga më të shikuarat në platformat e ndërmjetësuesve STP:

  • SAR (Ndalesa parabolike dhe e kundërta)
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • ADX (Indeksi mesatar i drejtimit)
  • Indeksi Relativ i Forcës (RSI)
  • Ichimoku Kinko Hyo (i quajtur ndryshe edhe Ichimoku Cloud)
  • Stochastic
  • Bollinger Bands.

  Cilat janë kurthet e përdorimit të një ndërmjetësi STP?

  Realisht, aty ku ka pro, zakonisht ka edhe disa të këqija. Si i tillë, është e drejtë që ne t'ju bëjmë të vetëdijshëm për disa nga negative të mundshme të zgjedhjes për të hapur një llogari në një ndërmjetës STP.

  Jo shumë mikro

  Siç mund të jeni tashmë të vetëdijshëm, një mikro-lot është një mijë njësi të monedhës bazë (monedha në të majtë të çiftit). Ç'është më e rëndësishmja, ndërmjetësit e STP nuk merren me mikro-lote.

  Me raste, pjesëmarrësit e tregut mbajnë një pozicion prej 0.1 loti (10,000 njësi monetare). Kjo do të thotë që nëse keni dashur të hapni një pozicion për një pjesë 0.01 (1,000 njësi valutore) - nuk mundeni, pasi është shumë i vogël.

  Ofruesit e likuiditetit mund të kenë kosto dhe kërkesa vërtet të mëdha të shërbimit. Si rezultat, pa qasje në mikro-pjesë, patjetër që do të duhet të bëni hulumtimin tuaj për të zbuluar se cili lloj ndërmjetësi i përshtatet stilit tuaj të tregtimit dhe buxhetit të vërtetë.

  Nga ana tjetër - edhe nëse keni një buxhet të vogël dhe nuk doni të hapni pozicione të mëdha, një ndërmjetësues STP mund të jetë ende lloji i duhur i ndërmjetësit për ju.

  Përhapjet më pak të qëndrueshme

  Gjatë fazave të paqëndrueshme në tregun financiar, përhapja mund të zgjerohet me mjaft. Prandaj, mund të vini re që përhapjet në ndërmjetësuesit e STP mund të jenë më pak të qëndrueshme.

  Kostot e Tregtisë

  Ndërsa prekëm më herët, edhe ndërmjetësit më të mirë të STP ndonjëherë mund të konsiderohen të kushtueshëm. Kjo është për shkak të komisioneve që ngarkohen për secilin urdhër tregtar individual. Për ata që nuk janë në dijeni, këto tregohen si pips (pikë në përqindje).

  Disa agjentë kërkojnë një shumë të pipsave për secilën pjesë individuale. Kjo zakonisht do t'i shtohet përhapjes që klientët me pakicë të shohin, por ndonjëherë do të jetë një shenjë e padukshme deri në ju.

  Me rrezikun e përsëritjes së vetes, është e rëndësishme të kontrolloni gjithmonë ato terma dhe kushte. Mbi të gjitha, nuk duhet të krijoni kurrë një llogari të re ndërmjetësi STP para se të dini se çfarë do t'ju kushtojë të tregtoni.

  Regjistrimi me një ndërmjetës STP - Udhëzues si

  Në këtë pikë në udhëzuesin tonë, duhet të keni një kuptim shumë më të madh të rolit të një ndërmjetësi STP në tregtinë e Forex, si dhe mënyrën se si të gjeni një platformë të mirë.

  Sidoqoftë, para se të merrni topin, duhet së pari të vendosni se cili ndërmjetësues STP do t'i përshtatet nevojave tuaja. Alwaysshtë gjithmonë e këshillueshme të bëni hulumtimin tuaj para se të angazhoheni plotësisht.

  Brokerat më të mirë Forex 2019 Top 3 Trusted Ecn And Stp Forex Broker Ic Market Forex Broker - Brokerat Forex

  Sidoqoftë, më poshtë do të gjeni disa hapa të thjeshtë për t'ju filluar kur bëhet fjalë për regjistrimin

  Hapi i parë - Gjeni një ndërmjetës STP

  Ende nuk jeni i sigurt se cili ndërmjetës STP është i përshtatshëm për ju? Mos ki frikë, ekipi ynë i përkushtuar ka përpiluar një listë të ndërmjetësve më të mirë të STP për vitin 2021.

  Ne mendojmë se ndërmjetësit që kemi renditur janë të gjithë në krye të lojës së tyre dhe sigurisht që ia vlen të merren parasysh dhe të merren parasysh. Ju do të gjeni platformat tona të para-verifikuara në fund të kësaj faqe.

  Hapi i dytë - Hapni llogarinë e ndërmjetësit

  Pra, duke supozuar se keni gjetur një ndërmjetës STP që ju pëlqen, tani është koha të regjistroheni. Siç është procedura standarde me çdo ndërmjetës, duhet të plotësoni një formë mjaft të thjeshtë.

  Informacioni që zakonisht kërkohet është si më poshtë:

  • Emri i plotë
  • Adresa e shtepise
  • Data e lindjes
  • Detajet e kontaktit; zakonisht numri i telefonit dhe adresa e postës elektronike.
  • Çdo informacion financiar i kërkuar; siç janë të ardhurat mujore dhe përvoja e tregtisë (informacioni i kërkuar do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues).

  Hapi i tretë - Identifikoni veten

  KYC (Njoh klientin tënd) është një detyrim ligjor i cili duhet të kryhet nga ndërmjetësues të rregulluar përpara se të lejoheni të hapni një llogari.

  Ndërmjetësi STP do të duhet të sigurojë që burimi juaj i financës është i ligjshëm dhe se ju jeni ai që thoni se jeni. Duke folur gjerësisht, thjesht do të duhet t'i dërgoni ndërmjetësit një kopje të skanuar të pasaportës tuaj ose një formë tjetër të pranuar të letërnjoftimit.

  Kohë pas kohe, një ndërmjetës mund të kërkojë pak më shumë prova të identitetit tuaj, të tilla si një faturë telefonike, faturë shërbimi ose ndonjë letër tjetër zyrtare që përmban emrin tuaj të plotë dhe adresën e shtëpisë.

  Hapi i katërt - Konfirmimi i llogarisë

  Më shpesh sesa jo, ju do të merrni konfirmimin e llogarisë tuaj të re pothuajse menjëherë.

  Nëse ndiheni sikur keni pritur pak kohë ose diçka nuk duket si duhet, ne ju këshillojmë të kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientëve të agjentëve STP. Secili ndërmjetës ndryshon kur bëhet fjalë për mënyrën e kryerjes së procedurave, dhe disa mund të zgjasin më shumë ose të jenë më të hollësishëm se të tjerët.

  Një telefonatë ose email i shpejtë te ekipi i mbështetjes së klientit zakonisht do të rezultojë në konfirmimin tuaj që ndiqet për ju në mënyrë që të mund ta vendosni mendjen tuaj të qetë.

  Hapi i pestë - Filloni

  Në këtë pikë, ju duhet të jeni gati për të filluar si tregtar.

  Tani duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj të re të ndërmjetësit STP duke përdorur emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin. Pastaj, mbetet vetëm të zgjidhni opsionin tuaj të pagesës dhe të depozitoni fondet.

  Vlen të shikoni nëse ka apo jo një llogari demo STP në dispozicion për ju që të keni një praktikë të ekzekutuar nëse jeni akoma pak nervozë për të ecur me avull përpara.

  5 Brokerat më të mirë STP të vitit 2021

  Nuk mund të gjeni një platformë të përshtatshme tregtare STP që plotëson nevojat tuaja? Më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të 5 ndërmjetësve më të mirë STP të vitit 2021!

  1. Forex.com– Brokeri më i mirë i gjithanshëm STP

  Forex.com është një emër shtëpie në skenën e Forex. Ajo ofron si llogari ECN ashtu edhe SPN dhe depozitat minimale fillojnë me vetëm 50 dollarë. Ju do të keni qasje në mbi 90 çifte Forex dhe shumë mënyra të mbështetura pagese. Si një ndërmjetës me reputacion, Forex.com rregullohet nga disa organe të nivelit të parë.

  VLERSIMI YN

  • Platforma e nivelit të lartë të tregtimit ECN.
  • 50 dollarë depozitë minimale
  • Më shumë se 90 çifte Forex të mbështetura
  • Platformat e tjera të ECN në treg janë më konkurruese me tarifat
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. FXTM– Ndërmjetësi më i mirë STP për Komisionet Zero

  Brokeri i rregulluar rëndë FXTM ofron llogari STP të drejta të plota. Në krye të Forex, ju gjithashtu mund të përdorni aksione, metale, energji dhe më shumë. Ju do të duhet të plotësoni një depozitë minimale mjaft të majme prej $ 500, kështu që ky ndërmjetësues STP është më i përshtatshmi për ata me një regjistër fillestar më të madh. Të dy MT4 dhe MT5 janë të mbështetur, dhe ju nuk do të paguani asnjë komision tregtar.

  Vlerësimi ynë

  • Komisionet zero.
  • Përhapjet e ngushta
  • Grumbuj instrumentesh financiarë të mbështetur
  • 500 dollarë depozitë minimale
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. Tregjet Pepperstone - Platforma më e mirë e avancuar e tregtimit të STP

  Nëse jeni duke kërkuar të tregtoni përmes ZuluTrade, cTrader, ose serisë MT4 / 5 - Pepperstone ju ka mbuluar. Më e mira nga të gjitha, do të keni qasje në një llogari tregtare STP me një klikim të një butoni. Ju mund ta ngarkoni llogarinë tuaj menjëherë me një kartë debiti / krediti. Tarifat e tregtimit, komisionet dhe përhapjet janë shumë konkurruese me Pepperstone, dhe rregullimi po merret shumë seriozisht.

  Vlerësimi ynë

  • Tarifa dhe spread-e të ulëta.
  • Mbështeten mënyra të shumta pagese
  • Zgjidhni nga katër platforma të ndryshme tregtare
  • Lajmet në kohë reale janë pak themelore
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. Think Markets– Ndërmjetësi më i mirë STP për leverage të lartë

  Nëse po kërkoni një ndërmjetës STP që ofron kufij të lartë të huasë, Think Markets mund të jenë në rrugën tuaj. Me levave në dispozicion deri në 1: 500, një aksion prej $ 100 do të jepte një madhësi maksimale të porosisë prej $ 50,000. Platforma mban disa licenca të nivelit të parë, përfshirë atë të FCA. Depozitat minimale fillojnë nga 500 $, të cilat mund t'i financoni me një kartë debiti / krediti ose portofolin elektronik menjëherë.

  Vlerësimi ynë

  • Komisionet zero.
  • Përhapjet e ngushta
  • Grumbuj instrumentesh financiarë të mbështetur
  • 500 dollarë depozitë minimale
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. Robo Forex - Llogari STP me 0 Përhapje

  Në një lëvizje disi të çuditshme, Robo Forex është një ndërmjetës në internet që ofron 0 spread. E bën këtë përmes llogarive të tij STP, kështu që ju mund të tregtoni përmes një strukture çmimesh udhëheqëse në industri. Më e mira nga të gjitha, ju mund të filloni me një llogari me një depozitë minimale prej vetëm 10 $.

  Vlerësimi ynë

  • 0 përhapje.
  • Depozitat minimale vetëm 10 dollarë
  • Shpejtësi të shpejta të ekzekutimit
  • Relativisht i panjohur në skenën e brokerimit
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Importantshtë e rëndësishme të mbani në mend se ka rregulla dhe rregullore të rrepta për të mbrojtur ju si një tregtar ose investitor, dhe agjentët më të mirë të STP do të licencohen plotësisht për atë arsye.

  Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e fondeve tuaja tregtare dhe të keni besim në ndërmjetësin tuaj, atëherë një platformë plotësisht e licencuar është thelbësore. Për atë arsye, ne kurrë nuk do të rekomandojmë një ndërmjetës STP (ose ndonjë lloj) i cili nuk është rregulluar plotësisht për sigurinë tuaj.

  Sidoqoftë, një nga përfitimet kryesore të tregtisë me një ndërmjetës STP mbi një prodhues tregu është se ju jeni në gjendje të hyni në tregti në një treg të vërtetë. Falë kaq shumë ofruesve të likuiditetit që ofrojnë kuotime përmes ndërmjetësit tuaj STP, ju keni qasje në oferta shumë më konkurruese të tregut. Për më tepër, porositë dhe mbushjet tuaja të tregut do të ekzekutohen me shpejtësi dhe saktësi.

  Gjithmonë bëni hulumtimin tuaj përpara se të kryeni plotësisht, pasi ndërmjetësit ndryshojnë dhe produktet dhe shërbimet e tyre do të ndryshojnë gjithashtu. Alsoshtë gjithashtu e këshillueshme që të filloni me një investim në shkallë të vogël ndërsa i gjeni këmbët.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.