Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 në Tregtimin e Stokut

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 në Tregtimin e Stokut

Po kërkoni të blini, shisni dhe tregtoni aksione në internet? Nëse është kështu, ka grumbuj ndërmjetësish aktivë në hapësirën në internet që ju lejojnë të blini aksione me lehtësi. Thjesht duhet të gjesh një ndërmjetës që plotëson më mirë nevojat e tua, të depozitosh fonde me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik, dhe je mirë të fillosh.

Në shumicën e rasteve, faqet e tregtimit të aksioneve ju japin akses në qindra aksione vetëm me një klikim të një butoni. Kjo zakonisht përfshin tregjet kryesore si Bursa e Nju Jorkut (NYSE), NASDAQ dhe Bursa e Londrës (LSE).

Në këtë artikull, ne mbulojmë hollësitë dhe mënyrat e funksionimit të fenomenit të tregtimit të aksioneve në internet. Kur ta lexoni plotësisht, do të jeni të armatosur me të gjitha mjetet e nevojshme për të hequr karrierën tuaj të tregtimit të aksioneve në këmbën e djathtë.

Shënim: Shumica e tregtarëve të aksioneve fillestare humbin para në përpjekjen e parë, prandaj është thelbësore që ju të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve. Si i tillë, ne shpresojmë që duke lexuar këtë udhëzues të plotë, të keni të gjitha mjetet e kërkuara për të pasur sukses në hapësirën e tregtimit të aksioneve në internet!

Tabela e Përmbajtjes

   

  Tregjet e boronicave - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti
  Filloni udhëtimin tuaj drejt arritjes së të gjitha qëllimeve tuaja financiare pikërisht këtu.

   

  Çfarë është tregtimi i aksioneve?

  Ekziston një dallim i qartë midis 'tregtisë së aksioneve' dhe thjesht investimit në aksione. Nëse është kjo e fundit, kjo do të thotë që ju po kërkoni të blini aksione me qëllim mbajtjen e tyre për një numër vitesh. Gjatë rrugës, ju do të grumbulloni dividentë tremujorë dhe më pas shpresoni të shkarkoni aksionet me një fitim. Nëse jeni duke ndjekur këtë, do të duhet të përdorni një ndërmjetës tradicional të aksioneve në internet.

  Në rastin e aksioneve tregti, ky është procesi i blerjes dhe shitjes së aksioneve në baza afatshkurtra. Për shembull, le të themi se ju po ndiheni bullish në Apple. Ju mund të vendosni të blini aksione me vlerë £ 500, dhe më pas t'i shisni ato disa orë më vonë me një fitim prej 2%. Përndryshe, ju mund të ndiheni të dobët në IBM, kështu që vendosni të shisni aksionet e saj të shkurtër. Ky është një komponent kyç i tregtimit të aksioneve, pasi ju keni aftësinë për të fituar fitime nëse vlera e aksioneve të një kompanie ulet.

  Për më tepër, faqet e tregtimit të aksioneve ju lejojnë të aplikoni levave. Kjo është ajo ku ju keni kapacitetin për të tregtuar me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Për shembull, nëse bleni stoqe BT me vlerë 100 £ me një fuqi prej 5: 1, vlera e tregtisë suaj do të ishte 500 £. Në mënyrë thelbësore, platformat e tregtimit të aksioneve lehtësojnë investimet përmes CFD-ve (kontrata për ndryshime). Kjo do të thotë që ju nuk e zotëroni aksionin themelor. Përkundrazi, ju thjesht spekuloni për vlerën e tij të ardhshme.

  Si funksionon tregtia e aksioneve?

  Tregtimi i aksioneve është procesi i blerjes dhe shitjes së aksioneve në baza afatshkurtra. Ndërsa disa tregtarë rrallë mbajnë pozicione të hapura për më shumë se disa orë, të tjerët mund të mbajnë një investim për disa ditë ose javë. Sido që të jetë, koncepti kryesor është që të:

  • Shisni aksionet për një çmim më të lartë se sa keni paguar - nëse shkoni 'gjatë'
  • Bleni aksionet për një çmim më të ulët se sa keni paguar - nëse shkoni 'shkurtër'.

  Si i tillë, konsiderata e parë që duhet të bëni kur tregtoni aksione është nëse doni të shkoni gjatë ose shkurtër.

  ✔️ Shkuarja gjatë në një aksion

  Në formën e tij më themelore, të shkosh gjatë në një aksion thjesht do të thotë se po blini aksione sepse mendoni se do të rritet në çmim. Në këtë kuptim, kjo nuk ndryshon nga blerja e aksioneve me një ndërmjetës tradicional.

  Me fjalë të tjera, ju shpresoni t'i shisni ato për një çmim më të lartë se sa keni paguar fillimisht. Nëse vendosni të shkoni gjatë, do t'ju kërkohet të bëni një porosi 'të blerë' në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur.

  Këtu keni një shembull se si funksionon një tregti e gjatë e aksioneve në praktikë.

  1. Ju po ndiheni bullish në aksionet e Nike, kështu që vendosni një urdhër blerjeje
  2. Pjesa juaj e përgjithshme është 1,000 dollarë
  3. Çmimi aktual i tregut është 85 dollarë
  4. Disa ditë më vonë, Nike ka çmim 95 dollarë
  5. Kjo paraqet një rritje prej 11.7%
  6. Për të mbyllur fitimet tuaja, ju vendosni një urdhër shitje
  7. Në një aksion prej $ 1,000, një rritje prej 11.7% përkthehet në një fitim prej $ 117 - më pak tarifa

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, porosia juaj e gjatë ishte e suksesshme sepse keni qenë në gjendje të shisni aksionet tuaja Nike me 10 dollarë më të larta se sa keni paguar fillimisht. Në mënyrë që të bllokoni fitimet tuaja, nga ju u kërkua të bëni një porosi 'shitje'. Si e tillë, tregtia është e mbyllur dhe të ardhurat i shtohen bilancit të llogarisë suaj të tregtisë së aksioneve.

  ✔️ Shkuarja e shkurtër e aksioneve

  Nëse nuk jeni një investitor institucional, agjentët tradicionalë të aksioneve nuk ju lejojnë të shkoni shkurtimisht në një aksion. Përkundrazi, mund të shkosh vetëm gjatë. Kjo është arsyeja pse platformat e tregtimit të aksioneve CFD janë kaq të popullarizuara tek tregtarët e ditës, pasi ato kanë fleksibilitetin për të përfituar kur besojnë se një kompani duhet të bie në vlerë.

  Në fakt, nuk janë vetëm kompanitë që ju mund të shkurtoni në hapësirën e ndërmjetësuesve CFD - pasi ju mund të tregtoni praktikisht çdo klasë asetesh që mund të imagjinohet. Kjo përfshin gjithçka nga vaj, gaz, indekse, ETF, flori, dhe kriptovalutat.

  Sidoqoftë, koncepti i shkurtimit të aksioneve shpesh mund të duket konfuze për tregtarët e rinj, kështu që ne kemi zbuluar një shembull më poshtë.

  1. Ju po ndiheni të dobët në aksionet e Facebook, kështu që vendosni të vendosni një urdhër shitje
  2. Pjesa juaj e përgjithshme është 1,000 dollarë
  3. Çmimi aktual i Facebook është 130 dollarë
  4. Disa ditë më vonë, aksionet në Facebook kanë rënë në 102 dollarë
  5. Kjo paraqet një rënie prej 21.5%
  6. Ju vendosni të mbyllni fitimet tuaja, kështu që vendosni një urdhër blerjeje
  7. Në një aksion prej $ 1,000, një rënie prej 21.5% përkthehet në një fitim prej $ 210.50 - më pak tarifa.

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ju bëtë një fitim të rregullt prej 21.5%, sepse vlera e aksioneve në Facebook ra me këtë shumë. Në të dy shembujt, kemi vërejtur që fitimet tuaja do t'i nënshtrohen tarifave.

  Kjo sepse pozicionet tuaja Nike dhe Facebook u mbajtën për disa ditë. Ndërsa trajtojmë më hollësisht më vonë, faqet e tregtimit të aksioneve do t'ju marrin tarifat e financimit brenda natës për çdo ditë që e mbani pozicionin tuaj të hapur.

  Çfarë aksionesh mund të tregtoj?

  Faqet më të mira të tregtimit të aksioneve në hapësirën e investimeve në internet zakonisht ju japin akses në qindra, nëse jo mijëra të kapitalit. Kjo ju lejon të krijoni një portofol shumë të larmishëm të aksioneve me klikimin e një butoni.

  Më poshtë kemi renditur disa nga tregjet më të zakonshme që mbulojnë platformat e tregtimit të aksioneve.

  Bursa e Nju Jorkut (NYSE)

  NYSE është bursa më e tregtuar e aksioneve në botë, kështu që ka kuptim që ndërmjetësit online t'ju japin akses të pakufizuar. Disa nga kompanitë më të mëdha blu-chip janë të listuara në NYSE, duke përfshirë të tilla si Disney, Berkshire Hathaway, Ford Motors, JP Morgan, Visa dhe Nike.

  NASDAQ

  Jo shumë larg NYSE është ai i NASDAQ. Pjesa më e madhe e kompanive të listuara në bursë vijnë nga bota e teknologjisë. Mendoni përgjatë linjave të Facebook, Apple, Twitter, Netflix dhe Microsoft.

  Bursa e Londrës (LSE)

  LSE është gjithashtu shtëpia e disa kompanive mega-madhësie, duke përfshirë të tilla si BP, British American Tobacco, Barclays, HSBC dhe Tesco. Nëse po kërkoni të tregtoni ekonominë më të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar, mund të jetë e vlefshme të investoni në indeksin FTSE 100.

  Bursa e Tokios (TSE)

  Për ata prej jush që kërkojnë të ekspozohen ndaj ekonomive aziatike, TSE është shtëpia e disa rezervave të mamutëve. Kjo përfshin produkte të tillë si Soft Bank, Mitsubishi dhe Toyota.

  Tregtimi i aksioneve dhe pronësia

  Siç e theksuam shkurtimisht më parë, faqet e tregtimit të aksioneve ju lejojnë të blini dhe shisni aksione përmes CFD-ve. Kjo do të thotë që ju nuk zotëroni aksione që tregtoni. Në vend të kësaj, CFD-të ju lejojnë të spekuloni mbi drejtimin e ardhshëm të aksioneve - kjo është arsyeja pse ju keni aftësinë të shkoni gjatë ose shkurtër.

  Nga ana tjetër, ju nuk do të keni të drejtë për asnjë të drejtë aksionari kur tregtoni CFD, që do të thotë se nuk do të merrni dividentë. Në vend të kësaj, ju do të fitoni para përmes fitimeve kapitale duke blerë / shitur aksionet me një çmim më të lartë / më të ulët se sa keni paguar.

  Tregtimi i aksioneve me levave dhe diferencë

  Nëse sapo keni filluar në botën e tregtimit të aksioneve në internet, është thelbësore që të keni një kuptim të vendosur se si funksionon leva dhe marzhi. Në fund të fundit, shumica e tregtarëve të rinj humbin para - kështu që ju nuk doni t'i amplifikoni këto humbje përmes levave.

  Në formën e tij më themelore, levera ju lejon të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Kjo shprehet si raport, siç është 5: 1. Në termat e Layman, kjo do të thotë që mund të vendosni një porosi blerje ose shitje me 5 herë më shumë se vlera e 'marzhit' tuaj.

  Marzhi operon si një depozitë dhe është ajo që ju lejon të aplikoni levave. Ndërsa ne trajtojmë më në detaje së shpejti, nëse tregtia juaj e aksioneve e huazuar shkon kundër jush me një përqindje të caktuar, ju keni shansin të humbni marzhin tuaj tek ndërmjetësi.

  Para se të vazhdojmë më tej, le të shohim një shembull të shpejtë se si do të dukej një tregti e suksesshme e levave.

  Shembull i një tregtie të suksesshme të aksioneve në levave

  1. Ju po ndiheni bullish në rezervat e British American Tobacco (BAT), kështu që po shkoni gjatë
  2. Çmimi aktual i tregut të aksioneve të BAT është 29.50
  3. Ju keni vetëm 200 £ në llogarinë tuaj, por dëshironi të tregtoni me më shumë
  4. Sipas kufijve të MB, ju aplikoni leva prej 5: 1 në tregtinë tuaj
  5. Kjo do të thotë që ju të vendosni një urdhër blerje në aksionet e BAT me vlerë 1,000.
  6. Disa ditë më vonë, aksionet e BAT rriten në 33.50 £ (13.5%), kështu që ju arrini fitimet tuaja duke vendosur një urdhër shitje

  Sipas shembullit të mësipërm, ju zakonisht do të kishit bërë një fitim prej 13.5% në pjesën tuaj 200 £, e cila arrin në 27. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar levë prej 5: 1, fitimi juaj aktual ishte 135 £ (27 5 1: XNUMX)

  Shembull i një tregtie të pasuksesshme të aksioneve në levave

  Zbatimi i levave në tregtinë e aksioneve nuk do të shkojë gjithmonë në favorin tuaj, siç theksojmë në shembullin më poshtë.

  1. Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, le të qëndrojmë me të njëjtët shembuj si më sipër
  2. Për të rikuperuar - ju vendosni një porosi blerjeje 200 on në British American Tobacco (BAT) me një fuqi prej 5: 1
  3. Kjo do të thotë që madhësia e tregtisë suaj është 1,000 £ - dhe marzhi juaj është 200
  4. Çmimi aktual i tregut të aksioneve të BAT është 29.50
  5. Disa ditë më vonë, rezervat e BAT zbresin në 23.60
  6. Meqenëse kjo përfaqëson një rënie prej 20% - e cila përputhet me marzhin që ju vendosni në tregti (200 = = 20% e £ 1,000), tregtia juaj është 'likuiduar'
  7. Kjo do të thotë që ju të humbni diferencën tuaj 200

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, nëse një tregti e levave bie me një shumë të caktuar, ju do të humbni të gjithë marzhin tuaj. Mënyra e vetme për të shmangur likuidimin është të shtoni më shumë fonde në llogarinë tuaj të marzhit.

  Në rastin e një tregtie të huasë në 5: 1, marzhi është 20% (1/5 = 0.2). Sidoqoftë, me rritjen e levave, marzhi ulet. Për shembull, huazimi prej 20: 1 do të kërkonte një diferencë prej vetëm 5% (1/20 = 0.05). Si e tillë, nëse tregtia e aksioneve shkonte kundër jush me 5% ose më shumë, ju do të humbisni marzhin tuaj.

  Porositë e tregtimit të aksioneve

  Tani duhet të diskutojmë për rëndësinë e vendosjes së një porosie për tregtimin e aksioneve. Çdo tregti që vendosni do të kërkojë gjithmonë dy porosi individuale. Një për të hapur tregtinë, dhe pastaj një për ta mbyllur atë.

  • Nëse jeni duke shkuar gjatë në një aksion, hapni me një porosi 'blerje' dhe më pas mbylleni me një porosi 'shitje'
  • Nëse jeni i shkurtër për një aksion, hapni me një porosi 'shitje' dhe më pas mbylleni me një porosi 'për të blerë'

  Pasi të keni përcaktuar nëse jeni duke vendosur një porosi blerjeje apo shitjeje, ka një numër llojesh të tjera porosie që ju këshillohet të bëni.

  . Rendi i Tregut ose i Kufirit

  Pavarësisht nga ato që jeni duke tregtuar, gjithmonë do të duhet të zgjidhni midis një porosie "tregu" ose një porosie "kufiri".

  Nëse vendosni për një porosi në treg, kjo do të thotë që ju jeni të lumtur të merrni çmimin tjetër të disponueshëm. Tregtarët me përvojë rrallë e bëjnë këtë, pasi ju humbni kontrollin mbi çmimin tuaj të hyrjes.

  Për shembull, nëse rezervat e Nike vlejnë 85 dollarë kur plotësoni porosinë, mund të kryeni tregtinë në 85.50 dollarë. Kjo sepse platforma e tregtimit të aksioneve thjesht do të ekzekutojë tregtinë me çmimin tjetër të disponueshëm të tregut.

  Përndryshe, ju mund të dëshironi të përmbaheni me porositë kufitare në tregtinë tuaj të aksioneve. Kjo ju lejon të specifikoni çmimin e saktë me të cilin tregtia juaj duhet të ekzekutohet. Sigurisht, kurrë nuk ka ndonjë garanci që çmimi juaj do të përputhet, por të paktën ju lejon të hyni në treg me një çmim që funksionon për ju.

  Përmbajtja me të njëjtin shembull - ku rezervat e Nike aktualisht janë me çmim 85 dollarë. Edhe pse po ndiheni bullish, mund të dëshironi të hyni në treg kur çmimi të kap 83 dollarë. Kjo ju lejon të blini aksione me zbritje dhe në thelb të shmangni fillestarët përhap.

  Order Urdhri i Ndalimit të Humbjes

  Pa dyshim, një porosi e humbjes do të jetë shoku juaj më i mirë kur tregtoni aksione në internet. Për ata që nuk janë në dijeni, kjo ju lejon të specifikoni pikën e saktë të çmimit që dëshironi të mbyllni tregtinë tuaj. Më konkretisht, kjo ju lejon të kufizoni humbjet tuaja në rast se një tregti aksionesh shkon kundër jush.

  Për shembull:

  • Le të themi që jeni duke tregtuar aksione të IBM dhe vendosni të hyni në treg me 112 dollarë përmes një porosie limit
  • Pjesa juaj e përgjithshme është 500 dollarë
  • Ju vendosni që nuk doni të humbni më shumë se 5% të aksioneve tuaja, kështu që vendosni një urdhër ndalimi-humbjeje
  • Ju vendosni çmimin e ndërprerjes së porosisë tuaj në 106.40 $ - që është 5% më pak se çmimi i hyrjes tuaj prej 112 $
  • Në harkun e një jave, rezervat e IBM tani vlejnë 20% më pak me 89.60 $
  • Sidoqoftë, ndërsa instaluat një humbje të ndaluar me 106.40 dollarë - keni humbur vetëm 5% të aksioneve tuaja.

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, humbjet tuaja totale u zvogëluan në 50 $ (5% të $ 1,000 aksioneve), në krahasim me 200 $ (20% të $ 1,000 aksioneve).

  Me atë që tha, është e rëndësishme të theksohet se urdhërat e humbjes së ndalimit nuk janë kurrë të garantuara 100%. Me këtë, nënkuptojmë që në kushte vërtet të paqëndrueshme të tregut, porosia juaj e humbjes së ndalimit mund të mos përputhet.

  Si e tillë, shpesh ia vlen të merret parasysh një urdhër i ndaluar i 'garantuar'. Duke paguar një shpërndarje pak më të lartë, ndërmjetësi personalisht do të garantojë që çmimi juaj i humbjes së ndezjes të shkaktohet - pavarësisht nëse përputhet apo jo.

  Order Urdhri i Marrjes së Fitimit

  Po aq e rëndësishme, një urdhër përfitimi fitimi punon në të njëjtën mënyrë si një urdhër ndalje-humbje, por anasjelltas. Me fjalë të tjera, kjo ju lejon të bllokoni fitimet tuaja kur një objektiv i caktuar i pikës së çmimit të përmbushet.

  Për shembull, le të themi se jeni duke tregtuar aksione të Coca Cola-s me një çmim blerjeje prej 47 dollarësh. Ju i keni vendosur vetes një objektiv fitimi prej 10%, kështu që vendosni porosinë tuaj për fitim në 51.70 $.

  Nëse dhe kur çmimi i Coca Cola arrin këtë çmim, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht - dhe të ardhurat shtohen në bilancin e llogarisë suaj.

  Tarifat e tregtimit të aksioneve

  Një nga matjet më të rëndësishme për të parë kur hyni në një faqe të re të tregtimit të aksioneve është struktura themelore e tarifave. Kjo mund të vijë në një sërë formash dhe madhësish, kështu që është më mirë që të keni një kontroll të plotë të akuzave kryesore që ka të ngjarë të hasni.

  Tarifat jo-tregtare

  Siç sugjeron emri, tarifat jo-tregtare kanë të bëjnë me tarifat që nuk janë të lidhura me përpjekjet tuaja të tregtimit të aksioneve. Kjo fillon në kompensim, pasi disa ndërmjetës të tregtimit të aksioneve kërkojnë një tarifë depozite - e cila zakonisht është një përqindje e shumës që depozitoni.

  Për shembull, nëse ndërmjetësi vendos 1.5% në depozitat e Visa, dhe ju doni të shtoni 1,000 £ në llogarinë tuaj, ju do të paguani 15 £ në tarifa. Kjo ndodh shpesh edhe me tërheqjet - prandaj sigurohuni që të kontrolloni para se të hapni një llogari.

  Një tarifë shtesë jo-tregtare për të cilën duhet të jeni të vetëdijshëm është ajo e një pagese pasiviteti. Kjo tarifohet nga ndërmjetësi kur llogaria juaj e tregtisë së aksioneve mbetet normale për disa muaj. Nëse po, ndërmjetësi do të zbresë tarifën e tyre të pasivitetit nga bilanci i llogarisë tuaj çdo muaj derisa të mos mbetet asgjë.

  Komisionet e tregtimit të aksioneve

  Shumica, por jo të gjitha platformat e tregtimit të aksioneve do të ngarkojnë një komision. Në shumicën e rasteve, kjo do të jetë një përqindje e shumës që tregtoni. Për shembull, nëse ndërmjetësi kërkon një komision prej 0.5%, ju blini aksione BT me vlerë 1,000 £, atëherë do të paguani një tarifë prej 5.

  Merrni shënim, do t'ju duhet të paguani një komision në të dy skajet e tregtisë. Pra, nëse më pas keni shitur rezervat tuaja të BT në një vlerë totale prej 1,200 £ - komisioni juaj prej 0.5% do të arrinte në 6.

  Me këtë tha, shumica e platformave të tregtimit të aksioneve që ne kemi rekomanduar në këtë faqe ju lejojnë të blini dhe shisni aksione CFD pa paguar asnjë komision. Në vend të kësaj, do të duhet të shikoni vetëm përhapjen.

  Përhapet

  Tregtarët e aksioneve Newbie shpesh bëjnë gabim duke harruar përhapjen, pasi nuk është 'teknikisht' një tarifë. Me këtë, nënkuptojmë që përhapja nuk zbret para nga bilanci i llogarisë suaj. Në vend të kësaj, përhapja është thjesht ndryshimi midis çmimit të 'blerjes' dhe 'shitjes' së aksioneve.

  Për shembull:

  • Çmimi i blerjes së aksioneve të Nike është 85.00 $
  • Çmimi i shitjes së aksioneve të Nike është 83.30 dollarë

  Diferenca midis dy çmimeve është 2% Kjo do të thotë që ju duhet të bëni fitime të paktën 2% vetëm për t'u barazuar. Për shembull, le të themi që keni vendosur një porosi blerjeje në Nike në 85.00 dollarë - vetëm për të kuptuar që keni bërë një gabim.

  Si i tillë, ju vendosni të shisni aksionet menjëherë. Sidoqoftë, në vend që të jeni në gjendje të shisni aksionet me të njëjtin çmim që i keni blerë për (85 dollarë), do t'ju duhet ta bëni këtë me çmimin e shitjes.

  Meqenëse kjo arrin në një çmim më të ulët prej 83.30 $ - në të vërtetë do të bënit një humbje prej 2%. Ç'është më e rëndësishmja, ju do të thyeni edhe nëse çmimi i shitjes rritet në 85 $.

  Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni një platformë tregtare të aksioneve që ofron përhapje super të ngushtë. Përndryshe, fitimet tuaja do të konsumohen vazhdimisht nga hendeku në çmim.

  Si të tregtoni aksione në internet?

  Asnjëherë mos tregtoni një aksion të vetëm në jetën tuaj, dhe duke menduar se si procesi në të vërtetë punon? Nëse është kështu, do të gjeni një udhëzues të dobishëm hap pas hapi më poshtë. Duke ndjekur udhëzimet, ju mund të tregtoni aksionet tuaja të para në më pak se 10 minuta!

  Hapi 1: Gjeni një faqe të tregtimit të aksioneve

  Porta juaj e parë e thirrjes do të jetë gjetja e një platforme të tregtimit të aksioneve që plotëson nevojat tuaja. Për shembull, a po kërkoni një ndërmjetës që ofron hyrje në tregjet ndërkombëtare të aksioneve, apo tarifat tuaja kryesore të përparësisë?

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, do të gjeni një numër këshillash se si të zgjidhni një faqe tregtare të aksioneve më poshtë në këtë faqe.

  Nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një ndërmjetës, ne do t'ju sugjeronim meritat e platformës së renditur më poshtë. Jo vetëm që mban një licencë rregullative të nivelit të parë dhe qindra pasuri të tregtueshme, por ju mund të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti ose kredi.

  Tregjet e boronicave - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti
  Filloni udhëtimin tuaj drejt arritjes së të gjitha qëllimeve tuaja financiare pikërisht këtu.

   

  Hapi 2: Hapni një llogari

  Pasi të keni zgjedhur një sit të përshtatshëm për tregtimin e aksioneve, do të duhet të hapni një llogari. Kjo është kështu që ndërmjetësi e di kush jeni.

  Si i tillë, jepni sa vijon:

  • Emri i plotë
  • Data e lindjes
  • Adresa e shtepise
  • kombësi
  • Kontaktoni Details
  • Emri i përdoruesit
  • Fjalëkalimin

  Ju gjithashtu do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Kjo është një kërkesë minimale në hapësirën e tregtimit të aksioneve në internet, pasi siguron që platformat të jenë në përputhje me ligjet kundër pastrimit të parave. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ngarkoni një kopje të qartë të ID tuaj të lëshuar nga qeveria, dhe ndërmjetësi duhet të jetë në gjendje ta vërtetojë atë menjëherë.

  Hapi 3: Fondet e depozitave

  Pasi të keni verifikuar identitetin tuaj, ndërmjetësi do t'ju kërkojë të depozitoni disa fonde. Sa i përket opsioneve të pagesës, kjo do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues.

  Me këtë tha, ju shpesh keni zgjedhjen e financimit të llogarisë tuaj me sa vijon:

  • Kartë debiti
  • Kartë krediti
  • Paypal
  • Skrill
  • Neteller
  • Wire / transfertë bankare

  Hapi 4: Gjeni rezervat për tregti

  Tani që keni financuar llogarinë tuaj të ndërmjetësit, jeni gati të filloni tregtimin e aksioneve. Për të rrokullisur topin, kërkoni për stokun që dëshironi të tregtoni. Nëse nuk keni një kapital të veçantë në mendje, shfletoni në seksionin e tregtimit të aksioneve të ndërmjetësit.

  Hapi 5: Vendosni Urdhrin e Tregtimit të Aksioneve

  Për të përfunduar procesin, tani do të duhet të bëni një porosi. Ne diskutuam hollësitë dhe mënyrat se si vendosni një porosi të tregtimit të aksioneve më parë në udhëzuesin tonë, kështu që mos ngurroni të rishikoni seksionin nëse doni të rifreskoni kujtesën tuaj.

  Përndryshe, ndiqni hapat e përshkruar më poshtë për të ekzekutuar tregtinë tuaj të parë të aksioneve:

  • Zgjidhni një porosi të blerë (të gjatë) ose të shitur (të shkurtër)
  • Vendosni madhësinë e tregtisë suaj (në monedhën e llogarisë tuaj)
  • Zgjidhni nga një porosi në treg ose kufizoni
  • Nëse dëshironi të aplikoni levë, zgjidhni shumëfishin tuaj
  • Vendosni një urdhër ndalimi-humbjeje për të zbutur rrezikun tuaj
  • Vendosni një urdhër të përfitimit për të bllokuar fitimet tuaja

  Sapo të konfirmoni porosinë, blerja juaj duhet të ekzekutohet brenda disa sekondave.

  Hapi 6: Mbyllja e tregtisë tuaj të aksioneve

  Nëse keni vendosur një urdhër ndalimi-humbjeje dhe përfitimi, nuk do të keni nevojë të bëni asgjë më tej. Kjo sepse vetëm një nga dy gjërat mund të ndodhë. Ju ose bëni para kur shkaktohet porosia juaj e fitimit, ose humbni para kur shkaktohet porosia juaj për humbje.

  Me këtë tha, nëse nuk keni instaluar ndonjë urdhër dalje në tregtinë tuaj të aksioneve, do t'ju duhet ta mbyllni atë manualisht.

  • Nëse keni vendosur një urdhër blerje, vendosni një urdhër shitje për të dalë nga tregtia juaj
  • Nëse keni vendosur një urdhër shitje, vendosni një urdhër blerje për të dalë nga tregtia juaj

  Pasi tregtia juaj të mbyllet, të ardhurat do të shtohen në bilancin e llogarisë suaj të tregtisë së aksioneve.

  Si të zgjidhni një platformë të tregtimit të aksioneve

  Kështu që tani që kemi shpjeguar hollësitë e mënyrës se si funksionon tregtia e aksioneve, tani duhet të filloni të mendoni për platformën që dëshironi të përdorni. Ka fjalë për fjalë qindra ofrues në treg, kështu që të dish se me cilin ndërmjetës të regjistrohesh mund të jetë sfiduese.

  Si i tillë, ne do të sugjeronim të bënim konsideratat e mëposhtme përpara se të bashkohesh në një faqe të re të tregtimit të aksioneve.

  Rregullorja

  Përpara se të arrini në matje si tarifat, përhapjet dhe pagesat - duhet të siguroheni që platforma juaj e zgjedhur e tregtimit të aksioneve të rregullohet. Të gjithë ndërmjetësit që ne rekomandojmë të kenë një licencë të nivelit të parë me organe si ky FCA (UK), ASIC (Australi), ose CySEC (Qipro). Nëse përfundoni të bashkoheni me një ndërmjetës që nuk është rregulluar, fondet tuaja janë në rrezik.

  Method Metodat e Pagesës

  Pastaj duhet të vlerësoni se cilat mënyra pagese ofron platforma e tregtimit të aksioneve. Shumica e lexuesve tanë preferojnë të depozitojnë fonde me një kartë debiti ose kredi, pasi kjo ju lejon të filloni tregtinë menjëherë. Kuletat elektronike janë gjithashtu një mundësi e mirë nëse doni të përfitoni nga depozitat e çastit.

  Përndryshe, ju mund të vendosni të depozitoni fonde në një llogari bankare. Megjithëse shpesh do të keni të drejtë për kufij më të lartë, depozita mund të zgjasë disa ditë para se të arrijë në llogarinë tuaj.

  ✔️ Përhapjet dhe Komisionet

  Ne preferojmë platforma të tregtimit të aksioneve që ofrojnë një kombinim perfekt midis spread-eve të ngushta dhe komisioneve të ulëta. Për shembull, disa nga ndërmjetësit tanë më të vlerësuar ofrojnë tregti pa komision, por atëherë ju mund të përhapni përhapjet pak më të larta se platformat e tjera. Në mënyrë të ngjashme, një numër i vogël i ndërmjetësve ofrojnë zero spread në aksione kryesore, por komisionet shpesh janë në nivelin më të lartë.

  . Kufijtë e levave

  Nëse po kërkoni të tregtoni aksione me levë, do të duhet të siguroheni që ndërmjetësi juaj i zgjedhur e mbështet këtë. Në varësi të vendndodhjes tuaj, ju mund të jeni të kufizuar në sa leva mund t'ju ofrojë ndërmjetësi. Për shembull, ata me qendër në Mbretërinë e Bashkuar dhe Bashkimin Evropian kufizohen me 5: 1 të aksioneve. Disa kombe nuk vendosin aspak kufizime, kështu që shpesh i shihni ndërmjetësit që ofrojnë leva deri në 500: 1, e cila është e madhe.

  ✔️ Edukimi dhe kërkimi

  Nëse po kërkoni të blini dhe shisni aksione në baza afatshkurtra, është absolutisht e rëndësishme që të përdorni mjete kërkimore. Në rastin e analizës teknike, do të dëshironi të përdorni një faqe tregtimi të aksioneve që ofron grumbuj mjetesh të avancuara për leximin e skemave. Bazat janë po aq të rëndësishme në botën e aksioneve dhe aksioneve, kështu që zgjidhni një ndërmjetës që ofron lajme në kohë reale dhe këshilla tregtare.

  Tregjet e Tregtueshme

  A keni menduar për llojet e aksioneve që dëshironi të tregtoni? Për shembull, ndërsa disa prej jush mund të jenë të lumtur duke tregtuar kapitalin tuaj në Mbretërinë e Bashkuar përmes Bursës së Londrës, disa prej jush mund të dëshirojnë qasje në tregjet ndërkombëtare. Si i tillë, sigurohuni që të kontrolloni numrin e aksioneve të pritura nga ndërmjetësi, dhe në veçanti, në cilat shkëmbime ju jep juve akses.

  Times Koha e tërheqjes

  Gjithashtu anashkaluar nga tregtarët e aksioneve newbie, ju duhet të kontrolloni politikën e tërheqjes së ndërmjetësit tuaj të zgjedhur. Kjo ulet në numrin e orëve ose ditëve që ndërmjetësi kërkon për të përpunuar tërheqjet. Ne do të sugjeronim qëndrimin në faqet e tregtimit të aksioneve që përpunojnë para në dorë jo më vonë se 48 orë pasi të jetë bërë kërkesa.

  Support Mbështetja e klientit

  Ju gjithashtu duhet të eksploroni departamentin e mbështetjes së klientit. Ne preferojmë platforma të tregtimit të aksioneve që ofrojnë mbështetje të paktën në 24/5 - që përputhen më pas me atë të tregjeve financiare. Na pëlqen gjithashtu kur ndërmjetësit ju lejojnë të bëni kontakte përmes bisedës së drejtpërdrejtë, pasi kjo shmang nevojën për të thirrur një numër pa pagesë.

  5 Brokerat më të mirë të tregtimit të aksioneve të vitit 2021 - zgjedhjet tona kryesore

  Nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një ndërmjetës, më poshtë do të gjeni pesë rekomandimet tona kryesore të faqeve të tregtimit të aksioneve të vitit 2021.

  Të gjitha faqet tona të vlerësuarat për tregtimin e aksioneve përmbushin kriteret e renditura më poshtë:

  • Rregulluar nga një organ licensues i nivelit një
  • Tarifa të ulëta, shpërndarje dhe komisione
  • Mbështet mënyrat e pagesës së përditshme
  • Ekipi i nivelit të lartë të shërbimit të klientit
  • Oferta levave dhe shitje të shkurtër

  1. eToro - Brokeri më i mirë i tregtimit të aksioneve për fillestarët

  eToro është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA, CySEC dhe ASIC. Platforma ofron mbi 800 aksione në dhjetra tregje. Metodat e pagesës përfshijnë një kartë debiti / krediti, portofol elektronik ose transfer bankar. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 1,000 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 1,000
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Nëse po kërkoni të çoni në nivelin tjetër përpjekjet tuaja të tregtimit të aksioneve, ne shpresojmë që udhëzuesi ynë super i thelluar të ketë pastruar mjegullën. Ç'është më e rëndësishmja, ne kemi mbuluar të gjitha kërkesat për të cilat mendojmë se duhet të bëheni të vetëdijshëm para se të vendosni një tregti.

  Kjo përfshin gjithçka, nga përhapja, rregullimi, komisionet, levave dhe porosive. Për më tepër, ne kemi diskutuar gjithashtu pesë nga faqet tona më të vlerësuara të tregtimit të aksioneve të vitit 2021.

  Pavarësisht se me cilën platformë vendosni të regjistroheni, thjesht sigurohuni që të kuptoni rreziqet e blerjes dhe shitjes së CFD-ve të aksioneve - veçanërisht nëse planifikoni të aplikoni levave.

  Tregjet e boronicave - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti
  Filloni udhëtimin tuaj drejt arritjes së të gjitha qëllimeve tuaja financiare pikërisht këtu.

   

  FAQs

  A do të marr dividentë kur tregtoj aksione në internet?

  Duke tregtuar aksione, ju po spekuloni për drejtimin e ardhshëm të kompanisë në baza afatshkurtra. Meqenëse kjo lehtësohet nga CFD-të, ju nuk do të keni të drejtë për dividendë.

  Cila është shuma minimale që mund të investoj në një faqe të tregtimit të aksioneve

  Depozitat minimale zakonisht fillojnë me rreth 50 £. Disa ndërmjetës kërkojnë më shumë

  Pse duhet të ngarkoj ID kur tregtoj aksione në internet?

  Faqet e rregulluara të tregtimit të aksioneve ju kërkojnë të ngarkoni ID në përputhje me ligjet kundër pastrimit të parave.

  Çfarë tarifash depozite duhet të paguaj kur tregtoj aksione?

  Tarifat vijnë në një sërë formash dhe madhësish. Kjo mund të përfshijë komisionet tregtare, spread-et, tarifat e financimit brenda ditës dhe tarifat jo-tregtare.

  Si mund t’i shes aksionet në shitje të shkurtër?

  Nëse doni të spekuloni mbi vlerën e një aksioni në rënie, thjesht vendosni një urdhër shitje në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur. Për të mbyllur tregtinë tuaj, vendosni një urdhër blerjeje.

  A mund të tregtoj stoqe me levë?

  Po, të gjitha faqet e tregtimit të aksioneve CFD ju lejojnë të aplikoni levave. Sidoqoftë, kufijtë tuaj do të përcaktohen nga statusi juaj i tregtisë (me pakicë ose profesionist), dhe vendndodhja juaj. Për shembull, në MB dhe Bashkimin Evropian, niveli i tregtisë së aksioneve është kufizuar në 5: 1 për tregtarët me pakicë.

  Cilat mënyra pagese mund të përdor për të depozituar fonde në një faqe tregtare të aksioneve?

  Ju shpesh merrni zgjedhjen e depozitimit të fondeve përmes një karte debiti / krediti, portofolit elektronik ose llogarisë bankare.

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.