Mësoni 2 Udhëzues Trade 2021 për bastet e përhapura!

Mësoni 2 Udhëzues Trade 2021 për bastet e përhapura!

Platformat e basteve të përhapura ju lejojnë të spekuloni mbi çmimin e ardhshëm të një instrumenti financiar pa zotërimin e aktivit themelor. Kjo përfshin gjithçka, nga ari, nafta, gazi natyror, aksionet, indekset dhe kriptovalutat.

Koncepti i përgjithshëm është që ju duhet të përcaktoni nëse mendoni se aktivi do të rritet ose ulet në lidhje me çmimin e tij aktual. Nëse jeni të saktë, fitimi juaj llogaritet duke marrë pjesën tuaj për pikë, sipas numrit të pikëve që rritet aktivi.

Tregtarët shpesh zgjedhin përhap ndërmjetësit e basteve sepse në juridiksionet - fitimet janë pa taksa. Për më tepër, jo vetëm që mund të tregtoni pa paguar asnjë komision, por përhapjet zakonisht janë shumë më konkurruese sesa rrugët tradicionale të investimeve.

Me atë që tha, bastet e përhapura mund të duken disi konfuze në shikim të parë nëse nuk keni zhytur kurrë në hapësirë. Si i tillë, ne do të sugjeronim të lexoni Udhëzuesin Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Bastet e Përhapura - ku shpjegojmë gjithçka që duhet të dini.

Shënim: Edhe pse faqet e basteve të përhapura ju lejojnë të tregtoni me më shumë se sa keni në llogarinë tuaj përmes një sistemi marzhi, kjo gjithashtu do të thotë që ju do të humbni të gjithë pjesën tuaj nëse likuidohet tregtia juaj.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është bast i përhapur?

  Bastet e përhapura janë një formë e tregtisë - e ngjashme me atë të CFD-ve. Kjo sepse do të keni akses në mijëra instrumente financiarë, të cilët mund t’i tregtoni pa marrë në pronësi pasurinë. Koncepti kryesor është që ju duhet të spekuloni nëse mendoni se aktivi do të rritet ose zvogëlohet në vlerë - në lidhje me çmimin e tij aktual të tregut.

  Për shembull, nëse FTSE 100 është duke tregtuar në 2,700 pikë - një urdhër 'i gjatë' do të tregonte se mendoni se indeksi do të rritet në vlerë. Përndryshe, nëse vendosni një porosi 'të shkurtër', mendoni të kundërtën. Para se të bëni porosinë tuaj përkatëse, duhet të futni edhe një kunj.

  Në botën e basteve të përhapura, madhësia e tregtisë suaj shprehet si 'aksione për pikë'. Pastaj, për secilën pikë nga e cila jeni korrekt ose jo, shumëzohet me kunjin tuaj. Për shembull, nëse keni futur 1 £ për pikë në FTSE 100 dhe nëse e mbyllni tregtinë në 2,800 pikë, kjo do të thotë se keni fituar 100.

  Kjo sepse FTSE 100 përfundoi 100 pikë më lart (2,800 - 2,700), dhe aksioni juaj për pikë ishte 1. Në skajin tjetër të spektrit, nëse do të dilnit pak - humbja juaj totale do të kishte qëndruar në 100 £ - pasi keni gabuar me 100 pikë.

  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e bastit të përhapur?

  • Fitimet shpesh përjashtohen nga tatimi
  • Fitoni ekspozimin ndaj mijëra instrumenteve financiare
  • Mundësia për të shkuar gjatë dhe shkurtër në investimin tuaj
  • Brokerat e shpërndarjes së basteve zakonisht ofrojnë tregti pa komision
  • Tregtoni me shumë më tepër sesa keni në llogarinë tuaj përmes marzhit
  • Pa kufij në potencialin tuaj përmbys

  • Shumë më i rrezikshëm se tregtia tradicionale e aksioneve
  • Ju mund të humbni të gjithë pjesën tuaj në një tregti të vetme

  Si funksionon bastet e përhapura?

  Bastet e Përhapura operojnë në një sistem pikësh, ku fitimet ose humbjet tuaja bazohen në numrin e pikëve që keni qenë mbi ose nën tregtinë. I hutuar? Epo, le të themi që ju tregtonit aksione të Nike me 85.50 dollarë. Në termat e basteve të përhapura, 85.50 dollarë do të përktheheshin në 85.5 pikë. Atëherë, le të themi që keni shkuar 'gjatë', që do të thotë se mendoni se rezervat e Nike do të rriten në vlerë.

  Nëse më pas e mbyllët tregtinë tuaj kur Nike ishte me çmim 87.0 pikë (ose 87.00 dollarë), tregtia juaj e basteve të përhapura ishte e suksesshme me 15 pikë. Kjo pasi në këtë shembull - secila pikë bazohej në çdo 0.10 dollarë që aksionet u rritën. Pra, nëse do të grumbullonim £ 1 për pikë, do të ishim larguar me një fitim prej 15 £ (15 pikë x £ 1).

  Në mënyrë të ngjashme, nëse do të arnonit 5 £ për pikë, tregtia juaj e suksesshme e aksioneve Nike do të kishte 75 £ fitim (15 pikë x £ 5). Ekziston, sigurisht, mundësia që tregtia juaj e basteve përhapur ndonjëherë të shkojë kundër jush. Me fjalë të tjera, a do të ishte zhdukur vlera e aksioneve të Nike poshtë, do të kishe humbur para.

  Për shembull, le të themi që ju keni tërhequr tregtinë tuaj kur Nike ishte me çmim $ 82.50. Ndërsa kjo përkthehet në një humbje prej 30 pikësh (85.5 - 82.5), një aksion prej 1 £ do të të kishte humbur 30. Në fakt, nuk ka asnjë kufizim në shumën që mund të humbni në bastet e përhapura - pasi tregtitë bazohen në diferencë.

  Le të shohim disa shembuj të tjerë për të pastruar mjegullën e basteve.

  🥇 Shembull i një Tregtie të Suksesshme të Bastit të Përhapjes

  Në shembullin tonë të parë, ne do të tregtojmë naftë. Ne mendojmë se me 28.0 dollarë për fuçi, malli është shumë i nënvlerësuar. Me thashethemet për një ulje të prodhimit të prodhimit nga OPEC dhe Rusia, ju vendosni të shkoni gjatë. Kjo do të thotë që ju mendoni se çmimi i naftës do të rritet përkundrejt çmimit aktual prej 28.0 $ - ose 28.0 pikë.

  1. Ju vendosni një porosi të gjatë në vaj me 5 £ për pikë
  2. Kjo do të thotë që për çdo pikë (ose .10 dollarë) që vaji rritet ose ulet në vlerë, ju do të fitoni ose humbni 5 £
  3. Disa orë më vonë, raketa naftë në 33.50 dollarë, ose 33.50 pikë
  4. Kjo arrin në 55 pikë më shumë sesa 28.0 pikët që keni marrë kur keni bërë porosinë tuaj (mos harroni, pikët bazohen në numrin pas pikës dhjetore).
  5. Si i tillë, ju fituat 275 £ në këtë tregti.
  6. Kjo sepse 55 pikë në favorin tuaj ndaj një aksioni prej 5 £ për pikë arrin në 275

  Siç e kemi vërejtur më parë, tregtia e basteve të përhapura nuk do të shkojë gjithmonë në favorin tuaj - kështu që tani duhet të shohim një shembull të pasuksesshëm.

  🥇 Shembull i një Tregtie Bastesh Përhapjeje të Pasuksesshme

  Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, ne do të qëndrojmë me të njëjtin shembull si më sipër, ku nafta ka një çmim prej 28.0 $ ose 28.0 pikë. Vetëm këtë herë, gjërat nuk shkojnë siç duhet.

  1. Ju vendosni një porosi të gjatë në vaj me 5 £ për pikë
  2. Kjo do të thotë që për çdo pikë (ose .10 dollarë) që vaji rritet ose ulet në vlerë, ju do të fitoni ose humbni 5 £
  3. Disa orë më vonë, vaji rrëzohet në 26.00 dollarë, ose 26.0 pikë
  4. Ndërsa çmimi origjinal ishte 28.0 pikë, dhe aktualisht është në 26.0 - kjo përkthehet në një humbje prej 20 pikësh
  5. Si i tillë, ju keni humbur 100 në këtë tregti
  6. Kjo sepse 20 pikë që shkojnë kundër jush në një kunj prej 5 of për pikë arrijnë në një humbje prej 100

  Ky është një shembull kryesor se sa e lehtë është të humbasësh para kur merresh me bast përhapjeje. Nga ana tjetër, ju mund të lehtësoni lehtësisht rreziqet tuaja duke instaluar një urdhër të ndjeshëm të humbjes së ndalimit. Ndërsa mbulojmë më hollësisht më vonë, kjo ju lejon të dilni automatikisht nga tregtia juaj kur tregjet shkojnë kundër jush me një përqindje të paracaktuar.

  Cilat tregje mund të tregtoni kur përhapni bastet?

  Në një natyrë të ngjashme me CFD-të, ndërmjetësit e basteve të përhapura ju japin juve akses në mijëra tregje financiare. Kjo siguron që ju të jeni në gjendje të krijoni një portofol të larmishëm të pasurive - 24 orë në ditë.

  Më poshtë kemi renditur disa nga klasat më të njohura të aseteve që mund të tregtoni në një faqe bastesh të përhapura.

  Stoqet: Ju mund të përhapni bast mijëra aksione blu-chip nëpër dhjetëra tregje. Mendoni përgjatë linjave të LSE, NASDAQ dhe NYSE.

  Tregues: Nëse dëshironi të tregtoni tregje më të gjera të aksioneve, platformat e basteve të shpërndara gjithashtu presin indekse. Kjo përfshin S&P 500, Dow Jones, FTSE 100 dhe NASDAQ 100.

  Energjitë: Ju gjithashtu mund të tregtoni energji. Kjo përfshin tregjet kryesore të naftës dhe gazit natyror.

  Metale të forta: Hapësira e metaleve të forta përfshin gjithçka, nga ari, vaji dhe bakri.

  Bujqësi: Nëse dëshironi të ekspozoheni ndaj produkteve bujqësore si gruri, të korrat, sheqeri dhe platformat e basteve me përhapje gruri zakonisht mbështesin këto tregje.

  ETF: Theksimi i mëtejshëm se sa të gjera janë platformat e basteve të përhapura - ju gjithashtu mund të tregtoni ETF.

  Monedhat: Në një natyrë të ngjashme me faqet e tregtimit të Forex, ndërmjetësit e basteve të përhapura gjithashtu ju lejojnë të spekuloni për drejtimin e ardhshëm të çifteve të monedhës së njohur si GBP / USD dhe EUR / USD.

  cryptocurrencies: Disa faqe bastesh të përhapura gjithashtu ju lejojnë të tregtoni vlerën e ardhshme të kriptomonedhave të njohura si Bitcoin dhe Ethereum.

  Bast përhapje - Kushtet kryesore

  Kështu që tani që ju i dini bazat e basteve të përhapura, tani duhet të shohim disa nga termat kryesorë që do të jeni të sigurt por do të hasni.

  ✔️ E gjatë vs e shkurtër

  E para dhe më e rëndësishmja - sigurohuni që i njihni dëshirat tuaja të shkurtra. Siç e kemi trajtuar shkurtimisht më herët, dalja gjatë në një treg do të thotë që ju mendoni se aktivi do Rritje ne cmim. Kjo është e njëjtë me vendosjen e një porosie 'blerje' kur tregtoni CFD, ose një "mundësi thirrjeje" kur investoni në një kontratë opsionesh.

  Nëse keni shkuar pak në një treg bastesh të përhapura, kjo do të thotë që ju mendoni se aktivi do të bjerë në vlerë. Edhe një herë, kjo do të barazohet me një urdhër "shitje" kur tregton CFD, ose një "opsion të vendosur" në tregtimi i opsioneve hapësirë.

  ✔️ Levave dhe Marzhi

  Platformat e basteve të përhapura ju lejojnë të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Për shembull, le të themi që keni dashur të blini aksione Disney me vlerë 1,000 £. Zakonisht, nëse blini aksione me vlerë 1,000 £ me një ndërmjetës në internet, do të fitonit aksione me vlerë 1,000.

  Sidoqoftë, faqet e basteve të përhapura ju lejojnë të aplikoni levave në tregtinë tuaj - kështu që bilanci juaj prej 1,000 £ do t'ju lejojë të tregtoni me më shumë.

  Për shembull:

  1. Le të themi që nga ju kërkohet vetëm të vendosni një diferencë prej 10% për të tregtuar aksionet e Disney
  2. Marzhi juaj është në thelb një depozitë e pakthyeshme që ndërmjetësi merr për të mbajtur nëse tregtia juaj shkon kundër jush me një shumë të caktuar
  3. Ju keni 1,000 £ në llogarinë tuaj, gjë që ju lejon të tregtoni aksione Disney me vlerë 10,000 £
  4. Kjo për shkak se 1,000 £ arrin në 10% të marzhit të kërkuar

  Më e rëndësishmja, tregtia me diferencë mund të shkojë në një nga dy mënyrat. Ju ose fitoni tregtinë tuaj të basteve përhapur dhe amplifikoni fitimet tuaja, ose likuidoheni dhe humbni diferencën tuaj.

  Për shembull, nëse do të shkonit gjatë në aksionet e Disney dhe çmimi të rritet me 20%, do të kishit bërë një fitim total prej 200 £ (20% prej 1,000). Sidoqoftë, ndërsa aplikonit levë prej 10: 1, fitimi juaj ishte në të vërtetë 2,000 £ (200 10 XNUMX x).

  Nëse tregjet do të shkonin në anën tjetër, dhe aksionet e Disney do të binin me 10%, ju do të kishit humbur marzhin tuaj. Si e tillë, tregtia do të ishte likuiduar dhe ndërmjetësi do të kishte mbajtur marzhin tuaj prej £ 1,000.

  Përhapet

  Ngjashëm si çdo tjetër kanal investimesh në tregjet financiare, duhet të keni një zotërim të fortë të 'përhapjes' kur përhapni bastet në internet. Për ata që nuk janë në dijeni, ky është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aktivi. Në rastin e basteve të përhapura, është ndryshimi midis çmimit të hyrjes 'të gjatë' dhe 'të shkurtër' - dhe shprehet gjithmonë në pikë.

  Për shembull, le të themi se jeni duke tregtuar naftë.

  • Çmimi i gjatë është 27.0 $
  • Çmimi i shkurtër është 27.3 dollarë
  • Kjo arrin në një ndryshim prej 30 pikësh, që është pak më shumë se 1%

  Sa për shembullin e mësipërm, kjo do të thotë që ju duhet të fitoni të paktën 30 pikë (1.11%) në tregtinë tuaj të basteve përhapur vetëm për t'u shkëputur. Kjo është e shtrenjtë.

  Lajmi i mirë është që ndërmjetësit e basteve të përhapura të rekomanduara në këtë faqe ofrojnë përhapje që janë dukshëm më konkurrues se kjo.

  Duration Kohëzgjatja e bastit

  Ju gjithashtu duhet të vlerësoni 'kohëzgjatjen e bastit' para se të vendosni një tregti bastesh të përhapura. Siç sugjeron emri, kjo thjesht i referohet kohëzgjatjes së bastit tuaj. Kjo zakonisht vjen në një nga dy format - një bast i financuar çdo ditë ose një bast tremujor.

  • Bast i financuar ditor: Kjo kohëzgjatje e veçantë e bastit është ideale për ata prej jush që dëshirojnë të përfshihen ditë tregtare. Kjo sepse do të kërkohet që ju të paguani tarifat e financimit brenda ditës për çdo ditë që mbani të hapur tregtinë e basteve të shpërndara. Në fund të fundit, ju gjithmonë do të tregtoni në diferencë kur përdorni një faqe bastesh të përhapura, e cila vjen me një kosto. Përhapjet shpesh janë në nivelin më të ulët.
  • Bast tremujor: Një bast tremujor është më i përshtatshëm për ata prej jush që dëshirojnë të mbajnë një tregti të hapur për një bazë më afatgjatë. Kjo sepse nuk do të tarifoheni nga tarifat e tepërta për çdo ditë që e mbani të hapur tregtinë. Si i tillë, ju mund ta mbani të hapur tregtinë tuaj të basteve për deri në 3 muaj para se të mbyllet automatikisht. Përhapjet shpesh janë më të larta.

  Likuidimi në Bastet e Përhapura

  Rreziku më i madh me të cilin përballeni kur përhapni bast është likuidimi i tregtisë suaj. Megjithëse përshkruam shkurtimisht se si funksionon kjo më herët, është e rëndësishme për ne të zgjerohemi. Mbi të gjitha, një tregti e likuiduar do të rezultojë në humbjen e gjithë marzhin tuaj.

  Pra, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të vlerësojmë se sa marzhë nga ne kërkohet të vendosim në përqindje.

  • Për shembull, le të themi se jeni duke tregtuar aksione të Apple, e cila ka një kërkesë marzhi prej 10%
  • Ju dëshironi të tregtoni aksione me vlerë 5,000 £, që do të thotë se do të duhet të vendosni një diferencë prej 500
  • Për sa kohë që tregtia mbetet e hapur, ju nuk mund ta prekni këtë 500 £, pasi është marrë nga bilanci i llogarisë tuaj kryesore dhe është vendosur në llogarinë tuaj të marzhit

  Nga njëra anë, është mirë që ju jeni në gjendje të tregtoni aksione Apple me vlerë 5,000 Apple duke vendosur një depozitë prej vetëm 500. Sidoqoftë, nëse tregjet shkojnë kundër jush, ato 500 £ rrezikojnë të humbasin në tërësinë e tyre. Në fakt, kjo do të ndodhte nëse çmimi i Apple do të ulej me 10%, pasi kjo do të arrinte në një ulje të botës reale prej 500.

  Para se të arrini në pikën e likuidimit, ndërmjetësi i basteve të shpërndarjes do t'ju japë mundësinë e shtimit të më shumë parave në llogarinë tuaj të marzhit. Për shembull, nëse shtoni edhe 200 £ të tjera, kjo do të kërkonte që çmimi i aksioneve të Apple të bjerë me një herë plotësues 200 £ para se tregtia juaj të mbyllet.

  Në anën tjetër, nëse vendosni të mos shtoni më shumë fonde në marzhin tuaj dhe tregtia juaj e Apple të arrijë atë 10% të çmimit të likuidimit, ndërmjetësi do të mbyllte tregtinë tuaj dhe do të ruante marzhin tuaj prej 500.

  Vendosja e një urdhri për ndalimin e humbjes

  Lajmi i mirë është që ju mund të instaloni një urdhër stop-humbje për të siguruar që ju kurrë nuk do të likuidohen. Në vend të kësaj, ju mund të zgjidhni të dilni nga tregtia juaj e basteve përhapur kur aktivi shkon kundër jush me një sasi më të vogël. Për shembull, në vend që tregtia juaj të mbyllet me normën e likuidimit prej 10%, ju mund të vendosni porosinë tuaj të humbjes në 2%.

  Ja se si funksionon një urdhër stop-humbje në praktikë kur përhapni bastet:

  • Duke qëndruar pranë aksioneve të Apple, le të themi se çmimi aktual i gjatë është 250.0 $ - që arrin në 250.0 pikë
  • Ju po tregtoni me një diferencë prej 10%, e cila arrin në një pjesë £ 1,000 £ dhe madhësinë e tregtisë 10,000 £
  • Por, ju doni të kufizoni humbjet tuaja në 2%
  • Për të marrë çmimin e porosisë tonë të humbjes, duhet të zbresim 2% nga çmimi aktual i gjatë prej 250.0 pikësh
  • 2% e 250.0 pikë është 5.0 pikë, kështu që porosia jonë e humbjes do të vendoset në 245.0 pikë

  Sa më sipër, një 'skenar i rastit më të keq' do të ishte që aksionet e Apple të bien në vlerë me 2%. Nëse do të ndodhte, do të humbisnit 200 £ dhe tregtia do të mbyllej (2% e madhësisë së tregtisë 10,000 £). Edhe pse keni humbur para, nëse urdhri i humbjes nuk do të ishte në vend, ju mund të keni humbur të gjithë marzhin tuaj - e cila është 1,000 £.

  A është bastet e përhapura pa taksa?

  Ndryshe nga aksionet tradicionale, CFD, ose fitimet e basteve të shpërndara në Forex zakonisht përjashtohen nga taksat. Kjo është për shkak se industria shihet si bixhoz, në krahasim me tregtinë konvencionale.

  Si i tillë, nëse jetoni në një vend ku fitimet e lojërave të fatit janë pa taksa, kjo shpresojmë që të jetë rasti edhe me bastet e përhapura. Sidoqoftë, ju këshillojmë me forcë ta kontrolloni këtë me një specialist të taksave në vendin tuaj përkatës.

  Si të filloni bastet e përhapura sot

  Nëse e keni lexuar udhëzuesin tonë deri në këtë pikë dhe mendoni se bastet e përhapura janë të përshtatshme për qëllimet afatgjata të investimeve - ne tani do t'ju tregojmë se çfarë duhet të bëni për të filluar sot.

  Hapi 1: Gjeni një ndërmjetës bastesh përhapjeje

  Nëse dëshironi të përhapni bast në internet, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës të përshtatshëm. Platformat më të përhapura të basteve gjithashtu mbështesin CFD, kështu që ka të ngjarë të përdorni një faqe hibride.

  Sidoqoftë, me dhjetëra faqe bastesh të përhapura aktive në arenën online, duhet të siguroheni që platforma të jetë e përshtatshme për ju. Kjo duhet të përfshijë metrika si rregullimi, mënyrat e pagesës, instrumentet e tregtueshëm, tarifat dhe mbështetjen e klientit.

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, ne kemi renditur pesë vendet tona kryesore përhapin ndërmjetësit e basteve të vitit 2021 në fund të kësaj faqe.

  Hapi 2: Hapni një llogari

  Pasi të keni gjetur një platformë bastesh të përhapur që plotëson nevojat tuaja, atëherë do të duhet të hapni një llogari. Ashtu si çdo sit tjetër investimi, procesi do të kërkojë disa informacione personale nga ju.

  Kjo përfshin:

  • Emri i plotë
  • kombësi
  • Adresa e shtepise
  • Data e lindjes
  • Email Adresa
  • Numri i telefonit

  Meqenëse bastet e përhapura janë një arenë e sofistikuar investimesh, ndërmjetësi ka të ngjarë t'ju bëjë disa pyetje me zgjedhje të shumëfishta për të vlerësuar përvojën tuaj paraprake. Kjo është për të siguruar që ju të kuptoni plotësisht rreziqet që lidhen me bastet e përhapura.

  Hapi 3: Verifikoni Identitetin

  Para se të mund të vendosni tregtinë tuaj të parë të basteve, do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Në shumicën e rasteve, ju mund ta bëni këtë duke ngarkuar shpejt një kopje të qartë të pasaportës ose patentës tuaj.

  Disa ndërmjetës gjithashtu do të kërkojnë një vërtetim të adresës. Nëse e bëjnë, ju mund të ngarkoni një deklaratë të llogarisë bankare ose faturë të shërbimeve të fundit.

  Hapi 4: Fondet e depozitave

  Tani do t'ju kërkohet të financoni llogarinë tuaj të basteve të përhapura. Shumica e platformave do t'ju kërkojnë të plotësoni një shumë minimale depozite - e cila zakonisht është në intervalin 50 - 150.

  Sa i përket opsioneve të depozitave, kjo shpesh përfshin sa vijon:

  • Kartë debiti
  • Kartë krediti
  • Paypal
  • Skrill
  • Neteller
  • Transferimi i llogarisë bankare

  Përveç opsionit të transferimit të llogarisë bankare, depozitat zakonisht kreditohen në llogarinë tuaj të basteve të përhapura menjëherë.

  Hapi 5: Vendosni një Tregti Bastesh Përhapjeje

  Pasi të keni depozituar fonde, atëherë mund të bëni tregtinë tuaj të parë të basteve. Ju mund të shfletoni tregjet e shumta të basteve të shpërndara të ofruara nga ndërmjetësi, ose thjesht të futni instrumentin financiar në kutinë e kërkimit.

  Pasi të keni gjetur pasurinë që dëshironi të tregtoni, do të duhet të vendosni një porosi.

  • Zgjidhni nga një porosi e gjatë ose e shkurtër
  • Futni pjesën tuaj për pikë
  • Vlerësoni kërkesën për diferencë
  • Zgjidhni një çmim ndezës të porosisë së humbjes
  • Vendosni tregtinë tuaj

  Pasi tregtia juaj të jetë e drejtpërdrejtë, mund ta mbyllni atë në çdo pikë duke vendosur një urdhër të kundërt. Për shembull, nëse keni shkuar gjatë, bëni një porosi të shkurtër për të mbyllur tregtinë - dhe anasjelltas.

  Faqet më të mira të basteve për përhapje të vitit 2021

  Dëshironi të filloni bast përhapjen tani, por nuk jeni i sigurt se cilën platformë të përdorni? Më poshtë do të gjeni pesë faqet tona kryesore të basteve të përhapura të vitit 2021. Të gjitha zgjedhjet tona kryesore janë të rregulluara shumë, ju japin juve akses në mijëra instrumente financiarë dhe ju lejojnë të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti / krediti.

  1. Ndërmjetësi më i mirë i basteve përhapje gjithëpërfshirëse

  Zgjidhja jonë kryesore shkon tek IG. nisur në 1974 - ndërmjetësi me qendër në Mbretërinë e Bashkuar ofron CFD, Forex dhe tregtim bastesh të përhapura. Në fakt, ju do të keni qasje në mbi 17,000 tregje individuale, e cila është e madhe.

  Si i tillë, pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të përhapni monedhat e bastit, aksionet, indekset dhe ari - IG ka të ngjarë të ketë një treg për ju. Depozitat minimale fillojnë me 250 £ dhe ju mund ta financoni llogarinë tuaj me një kartë debiti / krediti ose llogari bankare. Platforma rregullohet nga organet e licencimit në MB, Singapor dhe Australi.

  • Themeluar në 1974
  • Përhapje super të ngushtë
  • Vendosni tregtimin e arit me vetëm 0.3 pips

  • Depozita minimale mjaft e lartë në 250
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. Spreadex - Përhapja e basteve në tregjet financiare dhe sportet

  Spreadex është një platformë e specializuar bastesh përhapëse që mbulon tregjet tradicionale financiare dhe sportet.

  Me më shumë se 10,000 instrumente indikative të basteve, shumica e klasave të aseteve janë të mbuluara. Ju mund të vendosni një bast përhapje nga vetëm 10 pikë për pikë, dhe depozitat minimale fillojnë me 1 £. Metodat e shumta të pagesës janë të mbështetura, dhe ndërmjetësi mban një licencë me FCA të Mbretërisë së Bashkuar.

  • 10,000+ tregje financiare

  • Përhapni bastet në sport
  • Depozitë minimale prej vetëm 1 £
  • Ju do të duhet të kaloni një kontroll kredie nëse përdorni levave
   Asnjë mbështetje për kuletat elektronike
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. Indeksi i Qytetit - Platforma më e Mirë e Bastit të Përhapjes

  Ngjashëm me IG, City Index është një ndërmjetës me shumë qëllime që mbulon CFD, Forex dhe bast përhapjeje. Ju do të keni qasje në pak më shumë se 8,000 tregje dhe përhapjet janë super-konkurruese.

  Ndërmjetësi me qendër në Mbretërinë e Bashkuar rregullohet në fronte të shumëfishta dhe ka një reputacion të kahershëm që daton që nga viti 1983. Mund të hapni një llogari në minuta, depozitat fillojnë me 100 £ dhe metodat e mbështetura të pagesës përfshijnë një kartë debiti / krediti ose transferte bankare.

  • Ekipi i nivelit të lartë të mbështetjes së klientit
  • Proces i lehtë për hapjen e llogarisë

  • Reputacion i shkëlqyeshëm në skenën tradicionale të brokerimit
  • Procesi i KYC është pak i rëndë
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. Tregjet CMC - Ndërmjetësuesi i basteve me mjete të menaxhimit të rrezikut

  CMC Markets ofron një strukturë shumë të plotë për bast përhapjeje. Kjo përfshin mijëra tregje nëpër aksione, indekse, ETF, energji, metale të forta, dhe madje edhe kriptovaluta. Nisur në 1989, Tregjet CMC rregullohen shumë.

  Në krye të komisioneve dhe tarifave super të ulëta, CMC Markets ofron një numër mjetesh të menaxhimit të rrezikut. Kjo do të sigurojë që ju të mbani humbjet e basteve tuaja të përhapura në minimum.

  • Mijëra tregje financiare të mbështetura
  • Llogari demo pa rrezik
  • Listuar në Bursën e Londrës
  • Listuar në Bursën e Londrës

  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. FXCM– Ndërmarrësi më i mirë për bastet e përhapura në nivele të ulëta

  FXCM është një ndërmjetës i basteve me përhapje me kosto të ulët që ju lejon të vendosni tregti me vetëm 7 pikë për aksione. Kjo është perfekte nëse sapo keni filluar në hapësirë ​​dhe dëshironi të filloni me aksione më të vogla.

  Ndërmjetësi mban licenca të shumta rregullatore, dhe gjithashtu mbështet CFD dhe tregtinë e Forex. Disa mundësi pagese janë oferta dhe aplikacionet e llogarisë zakonisht miratohen aty për aty.

  • Përhapet nga vetëm 0.6 pips
  • Levë midis 2: 1 dhe 30: 1
  • Pikët e ulëta prej vetëm 7 pikë për pikë
  • Përzgjedhja e tregjeve është mjaft e vogël
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Shpresojmë që duke lexuar udhëzuesin tonë të plotë tani të keni një pamje 360 ​​gradë sesi funksionon bastet e shpërndara. Ne kemi mbuluar gjithçka, nga mënyra se si mund të fitoni dhe humbni para kur përhapni bastet, shumë instrumente financiare që mund të tregtoni dhe cilat mjete të menaxhimit të rrezikut mund të instaloni për të zbutur humbjet tuaja të mundshme.

  Në fund të fundit, ndërsa bastet e përhapura nuk do të jenë për të gjithë, ato ofrojnë një numër përfitimesh mbi kanalet tradicionale të investimeve. Në krye të kësaj janë tregtitë pa komisione që shpesh përjashtohen nga taksat - dhe spread-et që mbeten të pakonkurrueshme në arenat e tjera të investimeve.

  Ç'është më e rëndësishmja, thjesht sigurohuni që të kuptoni rreziqet themelore të përhapjes së basteve përpara se të zhyteni. Mbi të gjitha, shumica e tregtarëve të rinj humbin para kur fillojnë së pari, kështu që shkelni me kujdes.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë mund të tregtoj kur përhap bast në internet?

  Platformat e basteve të përhapura zakonisht ju japin akses në të njëjtat pasuri që do të tregtonit përmes CFD-ve. Kjo do të përfshijë gjithçka, nga aksionet, indekset, mallrat, normat e interesit, ETF-të dhe kriptovalutat.

  Si mund të fitoj para kur përhap bast?

  Koncepti kryesor është të vlerësojmë nëse një aktiv do të rritet ose zvogëlohet në vlerë kundrejt çmimit të tij aktual të tregut. Për çdo 'pikë' që jeni korrekt, ju fitoni një shumë proporcionale me kunjin tuaj.

  Cila është 'përhapja' në bastet e përhapura?

  Ky është ndryshimi midis çmimit "të gjatë" dhe "të shkurtër" të aktivit - dhe thuhet në pika. Për shembull, nëse ndryshimi është 5 pikë, duhet të bëni të paktën 5 pikë vetëm që të barazoheni.

  A rregullohet bast përhapja?

  Po, bastet e përhapura rregullohen në të njëjtën mënyrë si hapësira për CFD ose Forex. Rregullatorët kryesorë përfshijnë FCA (MB), ASIC (Australi) dhe CySEC (Qipro).

  Si llogariten fitimet në bastet e shpërndara?

  Fitimet bazohen në 'aksionin tuaj për pikë' fillestar dhe numrin e pikëve të fituara nga tregtia juaj. Për shembull, nëse do të shisnit aksionet e Apple me 200 pikë më të larta se sa keni paguar fillimisht dhe të keni grumbulluar 5 £ për pikë, do të kishit bërë 1,000 £.

  Si mund të humbas diferencën time në bastet e përhapura?

  Nëse tregtia juaj shkon kundër jush me një përqindje të barabartë me marzhin tuaj, tregtia juaj do të likuidohet. Për shembull, nëse marzhi juaj është 5%, dhe vlera e tregtisë suaj bie me 5%, tregtia juaj do të mbyllet dhe ndërmjetësi do të mbajë depozitën tuaj të marzhit.

  Si mund ta financoj llogarinë time të basteve të përhapura?

  Minimalisht, faqet e basteve të përhapura zakonisht ju japin mundësinë e depozitimit të fondeve me një kartë debiti / krediti ose llogari bankare. Disa gjithashtu lejojnë kuletat elektronike si Paypal dhe Skrill.

   

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.