Arsyet për të pasur një ditar tregtar

Arsyet për të pasur një ditar tregtar

Arsyet pse duhet të keni një ditar tregtar

Një ditar tregtar është thjesht një regjistër i të gjithë aktivitetit tuaj tregtar. Në mënyrë tipike, një ditar ofron një mjet për çdo tregtar të fortë që ka nevojë për të vlerësuar veten e tij me objektivitet. Por, çfarë rëndësie ka mbajtja e një ditari të veçantë?

Epo, mund të kërkoni arsyet për të mbajtur një ditar, sepse ndërmjetësit ofrojnë të dhëna në kohë reale për tregtinë. Përveç kësaj, ndërmjetësi ofron një rekord që mban gjurmët e fuqisë blerëse, fitimit dhe humbjeve për çdo tregti, dhe përdorimin e marzhit.

Sidoqoftë, edhe pse ndërmjetësi siguron një rekord, mbajtja e një ditari është lëvizja e parë që çdo tregtar të bëhet fitimprurës në tregun e Forex. Këtu janë disa nga arsyet pse duhet të keni një ditar tregtar për tregti të këqija dhe të mira.

Shënime historike

Ndërsa koha kalon, një revistë, në një farë kohe, do t'ju ofrojë një histori perspektive. Përveç se jep një përmbledhje të aktivitetit tuaj tregtar, ai gjithashtu tregon gjendjen e një llogarie tregtare. Në thelb, ajo formon bazën e të dhënave të llogarisë së një tregtari.

Prandaj, ai ofron një mundësi për t'u kthyer në kohë dhe më pas të përcaktojë numrin e herëve që keni tregtuar, çiftet e monedhës që bënë më të mirën, sa e suksesshme ishte çdo tregti, madje edhe ato korniza që dhanë fitimin më të mirë.

Metoda e Verifikimit

Një ditar më në fund do të vijë mirë për ju pasi do të ndihmojë në verifikimin e metodës suaj. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se sa i mirë është sistemi juaj sa herë që ndryshoni kushtet e tregut. Prandaj, atëherë do të keni përgjigje për disa nga pyetjet si p.sh. si është sistemi juaj në ndonjë treg të modës, ndryshimi në kornizat kohore.

Mjetet e Planifikimit

Shumica e njerëzve mund të mendojnë se një ditar do të përmbajë vetëm të dhënat aktuale të tregtisë. Sidoqoftë, ai gjithashtu përfshin informacion mbi planet tuaja për çdo tregti. Ashtë një tipar që do t'ju lejojë të merrni në konsideratë tregtinë përpara se t'i merrni ato shpejt.

Kjo do të ndihmojë për të përcaktuar çdo parametër që duhet futur, sasinë e rrezikut që mund të merrni, objektivin tuaj të fitimit dhe mënyrën e menaxhimit të vetë procesit të tregtimit.

Prandaj, një ditar është thjesht një mënyrë për të regjistruar mendimet personale, por në numër aktual, si dhe për t'i bërë ato të mundshme. Ato në thelb formojnë themelin e metodës së planifikimit për tregtinë.

Modifikimi i mendimit

Gjithashtu, një ditar tregtar ndihmon për të ndryshuar formën tuaj të zakonit duke qenë shkatërruese për të qenë një ndërtesë. Në procesin e ndryshimit të planeve në ato që po ndërtojnë, ndërtohet besimi i nivelit të lartë. Në atë pikë tani, nuk do të ndiheni sikur ishte e rastësishme me tregtitë fitimprurëse.

Përveç kësaj, humbjet do të duket se janë planifikuar, dhe kështu nuk do të pësoni humbje pasi në të vërtetë jeni humbës.

Në tregtinë e Forex, besimi është gjithçka, dhe sapo të fitoni, atëherë do të dëshironi të fitoni përsëri, por kur të humbni, frika dhe paniku marrin përsipër, gjë që është e rrezikshme. Prandaj, një ditar ndihmon për të mbledhur statistikat për të përgatitur planifikimin për të dalë fitues.

Konceptet kryesore të një reviste

Cryshtë e qartë se një ditar tregtar është thelbësor në Forex. Një ditar rekomandohet të ngrihet në një mënyrë që të përmbushë dy koncepte thelbësore. Konceptet përfshijnë;

  • Duhet të ketë një kolonë kronologjike të të gjitha tregtive që jeni në gjendje t'i përmbledhni, si dhe të përmbledhni për të pasur një regjistër të plotë të përpjekjeve tuaja. Në varësi të aftësive tuaja, mund të përdorni një fletë Excel që bën pjesën më të madhe të punës për ju.
  • Duhet gjithashtu të ketë një shtypje të grafikut të saktë të përdorur në përcaktimin e tregtisë, i cili tregon nivelin e hyrjes, nivelin e humbjes së ndalimit dhe nivelin e mundshëm të fitimit. Për më tepër, duhet të shënoni arsyet për të bërë tregtinë.

Ju gjithmonë duhet të keni parasysh se metodologjitë e tregtimit ose sistemi i përdorur nuk duhet të përzihen. Mbani secilën ditar të veçantë nëse keni disa sisteme tregtare.

përfundim

Nevojitet besim në tregtinë e Forex dhe kjo do të vijë pasi të jeni të vetëdijshëm për pritshmërinë e sistemit tuaj. Ekzekutimi i tregtisë me frikë ose panik ka shumë të ngjarë të rezultojë në humbje, të cilat ju nuk jeni duke ndjekur.

Prandaj, zakoni juaj i parë i tregtimit duhet të jetë bërja e një ditari që më pas do të jetë thelbësor në tregtinë tuaj. Pasi të keni bërë progres, atëherë do të kuptoni se revistat tregtare janë miqtë e vërtetë dhe mentorët më të mirë.

Autori: Ali Qamar

Avatar

Ali Qamar është një shkrimtar i kripto dhe blockchain me përvojë dhe një besimtar i fortë në kriptovaluta me raste përdorimi në jetën reale. Aliu pëlqen të mbulojë çdo temë në lidhje me TRON dhe ka një interes të madh për vertikalet e tjera të kriptovalutave të tilla si Ripple, Stellar, Bitcoin dhe më shumë.