Si të bëheni një tregtar ditor dhe të fitoni si një profesionist në vitin 2021!

Si të bëheni një tregtar ditor dhe të fitoni si një profesionist në vitin 2021!

Tregtimi i aksioneve dikur ishte domeni i firmave të brokerimit, shtëpive të tregtisë dhe institucioneve të tjera financiare. Subjekte të tilla ishin të vetmit që mund të merrnin akses të menjëhershëm në informacion se si performonin aksionet gjatë ditës së tregtimit.

Sidoqoftë, sot, me fillimin e faqeve të internetit dhe tregtimit të aksioneve, është bërë më e lehtë për tregtarët individualë të marrin pjesë në tregun e ngutshëm të ditës.

Tregtimi ditor përcaktohet si procesi i blerjes dhe shitjes së aseteve në një ditë të vetme tregtimi. Shkëmbimi bëhet me qëllim që të përfitoni nga shitja. Siç është e qartë, gjatë tregtimit ditor, ju nuk e mbani një aktiv për më shumë se një ditë.

Por, shpesh, tregtarët mbajnë një pozicion të hapur vetëm për disa orë ose edhe disa minuta. Prandaj, fitimi bazohet në diferenca të vogla çmimesh dhe shpesh lehtësohet nga levave. 

Për një rishtar, përpjekja për të mësuar tregtinë ditore mund të jetë paksa sfiduese. Për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë konceptin, ne kemi krijuar një udhëzues të hollësishëm se çfarë është dita e tregtimit dhe si mund të filloni sot! 

Tabela e Përmbajtjes

  Mësoni Ditën Tregtare - Bazat?

  Për të prishur konceptin, tregtimi ditor është një stil investimi spekulativ që përfshin hapjen dhe mbylljen e një pozicioni aksioni brenda një dite. 

  Le të shqyrtojmë një shembull të shpejtë. Nëse hapni një tregti të re në 11 të mëngjesit dhe e mbyllni atë në 2 pasdite të njëjtën ditë, atëherë, për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, keni përfunduar një tregti ditore. Nëse mbyllni të njëjtin pozicion mëngjesin vijues, në teori, nuk do të llogarisë një tregti ditore. 

  Kjo lloj tregtie mund të konsiderohet e kundërta e saktë e investimit në një gjendje. Në vend që të mbajnë pasuri si aksione dhe obligacione për disa vjet, në këtë rast, tregtarët kryesisht kërkojnë të bëjnë fitime të vogla në kohëzgjatje të shkurtër. 

  Kjo u tha, një tregtar ditor mund të bënte qindra tregti çdo ditë. Për një investitor të aftë, këto fitime të vogla mund të shtohen shpejt në një shumë të konsiderueshme me strategjinë e duhur të vendosur. Ata përdorin hulumtime teknike dhe ideologji tregtare për të bërë fitime në baza afatshkurtra. Kjo shpesh përfshin përdorimin e diferencës për të rritur fuqinë blerëse të tregtarit - e cila është thelbësore kur faktorizoni objektivat me përqindje më të vogël. 

  Si të përgatiteni për tregtimin ditor

  Për të mësuar me sukses tregtimin ditor, duhet të jeni të pajisur me njohuri se si funksionon tregu. Duhet gjithashtu të ketë një strategji që ju ndihmon të vendosni se si të menaxhoni paratë dhe parametrat e ndryshëm të blerjes dhe shitjes së pasurive. 

  Sidoqoftë, është thelbësore të kihet parasysh se edhe tregtari më me përvojë do të përballet herë pas here me humbje në fushë. Me këtë tha, përvoja e tyre në industri do t'i pajisë ata që të merren me pasojat e humbjeve të tilla. Ndërsa, këtu po luftojnë më shumë fillestarët. 

  Sidoqoftë, hapi i parë për të hyrë në hapësirën ditore të tregtimit është gjetja e një ndërmjetësi të rregulluar në internet. Kjo do t'ju japë mundësinë e hyrjes në mijëra instrumente financiarë që ju të tregtoni. Kjo mund të jetë gjithçka nga nafta, indekset, ari, aksionet, ETF-të dhe, së fundmi, kriptovalutat. 

  Kur e dini se cilën aset dëshironi të tregtoni, puna juaj e ardhshme po spekulon lëvizjen e saj të ardhshme të çmimeve. Nëse i bëni saktë spekulimet, do të fitoni para. Nëse jo, do të duhet të gjeni një mënyrë për të përballuar humbjet, dhe më pas, të kaloni në tregtinë tuaj të ditës tjetër.

  Avantazhet e tregtimit ditor 

  • Nëse është i suksesshëm, ka potencial për përfitime të konsiderueshme financiare
  • Hyrja në mijëra tregje 
  • Leva e disponueshme për të tregtuar me më shumë se sa keni në llogarinë tuaj
  • Mundësia e tregtisë së gjatë dhe të shkurtër
  • Shumë mënyra pagese për të marrë para në ndërmjetës 
  • Sigurimi i tregtisë me aplikacione për celularë

  Çfarë të konsiderojmë 

  Ç'është më e rëndësishmja, do të duhet të jeni të përgatitur për të përballuar dhe trajtuar pasojat emocionale të një tregtie të gabuar. 

  Bota e tregtisë ditore është e shpejtë dhe kërkon një kuptim të plotë të tregjeve. Por siç thonë ata, nuk është kurrë vonë për të mësuar tregtinë ditore - kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar këtë udhëzues shumë gjithëpërfshirës!

  Bazat e tregtisë ditore 

  Para se të ndërmerrni një tregti ditore me para të vërteta, duhet të keni disa gjëra.

  • Njohuri të thella të zhargonit të tregtimit ditor dhe analizës teknike
  • Një strategji që mund ta përdorni, e cila është provuar e suksesshme 
  • Një imitues tregtimi ditor që mund t'ju ndihmojë të gjeni një provë të përfitimit 

  Në këtë seksion, ne do të hyjmë në një analizë të hollësishme të bazave, në mënyrë që të mësoni me lehtësi tregtimin ditor. 

  Tregtimi i gjatë kundrejt tregtimit të shkurtër

  Në një mjedis tradicional, ju merrni vetëm një mundësi - ju spekuloni se aksionet e një kompanie do të rriten në vlerë dhe do të investojnë në to. Në këtë mënyrë, ju mund të shisni dhe të korrni fitimet. Si i tillë, kur blini një aksion për ta shitur më vonë me fitim, quhet tregtim i gjatë. 

  Sidoqoftë, sot, ekziston një mundësi tjetër për të shitur së pari pasuritë tuaja. Në atë që quhet "tregtim i shkurtër", ju spekuloni se aktivi do të zhvlerësohet.

  Për shembull:

  • Le të themi që ju mendoni se vlera e XYZ është vendosur të ulet në orët e ardhshme. 
  • Ju hapni tregtinë tuaj duke vendosur një urdhër shitje. Nëse shisni 500 aksione të XYZ, llogaria juaj do të tregojë menjëherë -500.
  • Nëse ka një rënie prej 5%, kur i blini përsëri, në thelb bëni një fitim. Nëse jo, llogaria juaj do të vazhdojë të jetë negative, duke përkthyer se keni humbur para.

  Sidoqoftë, duke përdorur një ndërmjetës të rregulluar CFD, ju mund të shkoni shkurtimisht në mijëra instrumente financiare me një klikim të një butoni. Kjo sepse instrumentet CFD thjesht ndjekin aktivin themelor - duke e bërë atë mjaft të favorshëm për tregtarët e ditës!

  Tregtimi Afatshkurtër 

  Siç e përmendëm më parë, tregtimi ditor është një formë e tregtisë afatshkurtër që zakonisht i sheh investitorët të mbyllin një pozicion në të njëjtën ditë. Në skajin tjetër të spektrit, kur investoni në aksione tradicionale në planin afatgjatë, ju shpresoni të dilni nga valët e luhatjes që gjenden në treg. 

  Në të kundërt, tregtarët e ditës po kërkojnë paqëndrueshmëri në treg, vetëm në e tyre favor. Duke marrë parasysh lëvizjet afatshkurtra të çmimeve të një aktivi, variancat vijnë me mundësinë për të mbajtur një tregti të hapur për minuta ose orë. Sa më shumë ndryshime që ndodhin në çmimin e një aktivi, brenda një dite, aq më shumë shanse ka një tregtar për të bërë një fitim. 

  Diferencë e vogël, vëllim i lartë

  Në tregtinë ditore, ju po kërkoni të bëni fitime edhe nga ndryshimet më të vogla në çmimet e aseteve. Kjo është veçanërisht rasti kur jeni duke tregtuar aktive likuide të tilla si gazi natyror, nafta, ari ose indekset. Stoqet e tilla kanë tendencë të luhaten në nivele të ulëta. 

  Për të maksimizuar fitimet, ajo që bëjnë ditën tregtarët është të vendosin tregti të shumta gjatë gjithë ditës, megjithëse, jo çdo tregti do të rezultojë fitimprurëse. Në fund të fundit, në fund të ditës së tregtimit, ju doni të keni një normë fitimi mbi 50% - të paktën në teori, gjithsesi. 

  Kjo është arsyeja pse tregtarët ditorë duhet të sigurojnë që ata përdorin strategji të provuara dhe të vendosura - të cilat ne i mbulojmë më poshtë. 

  Strategjitë e Tregjeve Ditore

  Një tregtar ditor mund të zgjedhë të miratojë një strategji që është provuar e suksesshme ose në vend të kësaj, zhvillon të tyren. Nëse po shkoni për opsionin e dytë, mund t'ju duhet të kaloni një kohë të konsiderueshme duke hulumtuar, testuar përsëri dhe rafinuar atë para se të merrni para të vërteta mbi të. 

  Shumë fillestarë përpiqen të mësojnë tregtinë ditore përmes një strategjie ekzistuese dhe ta zotërojnë atë në përputhje me rrethanat. Ndërsa fitoni më shumë përvojë, mund të përpiqeni të shtoni rrotullimin tuaj personal për të punuar strategjinë në avantazhin tuaj. 

  Pavarësisht se cilat mënyra zgjidhni, duhet të përqendroheni në ndjekjen e një metodologjie. Duke vepruar kështu, kjo do t'ju ndihmojë të zhvilloni një 'filozofi' tregtare të rreptë dhe të disiplinuar, në krahasim me shpresën për të arritur fitime vetëm me qejfin e fatit.

  Kryesorja është të qëndrosh në një metodë që nga fillimi dhe ta kuptosh atë. Nëse provoni strategji të ndryshme njëkohësisht, nuk do ta dini se cila po punon për ju dhe cilat ju kushtojnë para. 

  Çfarë asetesh mund të tregtoni në tregtimin ditor?

  Një tregtar ditor ka qasje në shumë asete në forume të ndryshme. Kjo ju jep një mundësi të jashtëzakonshme për të tregtuar në instrumente të ndryshëm financiarë në çdo kohë të dhënë.

  Më poshtë ne diskutojmë disa nga aktivet financiare më të tregtuara në fushën e tregtimit ditor. 

  Tregtimi i aksioneve 

  Aksionet janë yjet e tregtisë ditore. Aksionet përbëjnë një nga klasat më fitimprurëse të aseteve, pasi paqëndrueshmëria e tyre shpesh është në indeksin më të gjerë. Tregtimi online faqet do t'ju japin hyrjen në tregjet e aksioneve të tilla si NYSE, LSE dhe Bursa e Tiranës.

  Disa prej tyre do të presin gjithashtu tregje që janë relativisht më pak likuide. Këto përfshijnë shkëmbimin e bazuar në Indonezi, Hong Kong, Afrikë të Jugut ose Australi. 

  Tregues

  Indekset janë një grup aksionesh individuale që renditen nga institucione të pavarura financiare të tilla si bankat ose kompanitë. Me fjalë të tjera, një indeks ka për detyrë të gjurmojë performancën e një burse më të gjerë. 

  Tregtarët e ditëve të treguesve do të spekulojnë lëvizjet e çmimeve në këto indekse aksionesh - ashtu si do të bënin me çdo klasë tjetër të aktiveve. . Shembuj të shquar të indekseve janë FTSE 100, Dow Jones dhe NASDAQ 100. 

  Tregtimi i mallrave 

  Tregtimi i mallrave është jashtëzakonisht i popullarizuar tek tregtarët me përvojë në ditë. Thënë kjo, asgjë nuk po e ndalon një fillestar të tregtojë as këto. Mallrat përfshijnë energji të tilla si nafta dhe gazi natyror, metale të tilla si ari, apo edhe produkte bujqësore. Tregjet e mallrave janë të hapura 24 orë në ditë dhe ofrojnë ton likuiditet. 

  Fondet e tregtuara nga këmbimi

  E njohur gjerësisht si ETF, kjo klasë e aseteve u mundëson tregtarëve që të spekulojnë mbi një të vetme ose shportë të pasurive pa ndjekur pronësinë. Këto konsiderohen ideale për fillestarët, pasi ato ofrojnë likuiditet të bollshëm, raporte të ulta shpenzimesh dhe shumë diversifikim. 

  Forex

  Forex ose tregtia e shkëmbimit të huaj është shkëmbimi i dy monedhave për të fituar një fitim. Ndryshe nga tregu i aksioneve, ku ju tregtoni të njëjtën aksion, në Forex, ju blini një valutë dhe shisni një tjetër.

  Ndërsa monedhat janë me çmim në pikën e katërt dhjetore, edhe një fraksion minutë mund të bëjë një ndryshim tregtari një fitim. Si i tillë, Forex është çuditërisht një nga fushat më të njohura të tregtisë ditore. 

  cryptocurrencies

  Një shtesë relativisht e re në tregtinë ditore, tregtia e kriptos po fiton popullaritet në rritje midis investitorëve të kalitur. Tani mund të tregtoni kriptos të tilla si Bitcoin dhe Etherum, kundër monedhave fiat.

  Mbani në mend se kriptovalutat konsiderohen ende shumë të paqëndrueshme dhe me rrezik të lartë, por në të njëjtën kohë, gjithashtu sjellin potencialin për fitime më të mëdha. 

  Gjeni vendin tuaj të tregtimit

  Ndërsa disponueshmëria e pasurive të tilla të ndryshme është pa dyshim një avantazh për tregtinë ditore, gjithashtu nuk është e mundur që një tregtar të specializohet në të gjitha ato. Përkundrazi, ju keni një shans më të mirë duke zbritur në një ose dy fusha dhe duke specializuar në strategjinë tuaj të zgjedhur. 

  Për një tregtar amator, është e rëndësishme që së pari të identifikoni vendin tuaj për të marrë njohuri mbi pasurinë specifike. Për shembull, nëse zhvendosni fokusin tuaj nga aksionet në indekse dhe pastaj kripto, do të luftoni për të fituar ekspertizë në një treg të veçantë. 

  Si çdo fushë tjetër, përqendrimi në një pasuri, të paktën në fillim, do të ishte i dobishëm - pasi mund të mblidhni më shumë informacion dhe të provoni strategjitë tuaja. Nuk mund të jetë një ide e keqe të mësoni rreth një instrumenti tjetër financiar sapo të jeni të sigurt në një vend. 

  Tregtimi ditor me shembuj 

  Tani kemi mbuluar bazat e tregtisë ditore. Për t'ju dhënë pak më shumë depërtim, ne gjithashtu do të demonstrojmë disa nga parimet kryesore me ndihmën e disa shembujve. 

  Shkuarja gjatë me pasuritë 

  • Pas kërkimit tuaj teknik, ju spekuloni se aksionet e XYZ do të rriten në vlerë në orët e ardhshme
  • Ju vazhdoni të luani një "urdhër blerjeje" me ndërmjetësin tuaj të aksioneve, me çmimin e tregut prej $ 130.00
  • Totali i aksioneve tuaja në këtë transaksion është $ 1000
  • Siç e prisnit, pas disa orësh, çmimi i aksioneve XYZ rritet në 131.30 $
  • Rritja e vlerës tani është në 1%. 
  • Në aksionet tuaja prej $ 1000, tani keni një fitim total prej $ 10
  • Ju vendosni një urdhër shitje dhe bllokoni fitimet. 

  Megjithëse fitimi prej 1% mund të mos duket si një shumë e konsiderueshme, është e rëndësishme të mbani mend se tregtarët e ditës shpesh bëjnë tregti me shuma më të mëdha. Dhe ky fitim u bë në vetëm disa orë. Për më tepër, nëse ata do të aplikonin levë prej 10x, një temë që do ta trajtojmë së shpejti, ky fitim do të shumëzohet nga 10 $ në 100 $. 

  Shkuarja e shkurtër me pasuritë 

  • Hulumtimi juaj vuri në dukje se çmimi i aksioneve ABC pritet të zhvlerësohet në orët në vijim
  • Ju i kërkoni ndërmjetësit që të bëjë një urdhër shitje me një çmim tregu prej 5 $
  • Ju jeni duke shitur aksione me vlerë $ 2000
  • Nëse çmimi i ABC bie në 4.50 $, atëherë keni një rënie prej 1%. 
  • Në një kunj prej $ 2000, fitimi juaj në këtë tregti është 20 $
  • Ju vendosni një urdhër blerje dhe mbyllni tregtinë për të mbyllur këtë fitim 

  Kjo tregon sesi fitimet e fitimit janë të mundshme si me urdhër të shkurtër ashtu edhe me atë të gjatë - i cili është një koncept thelbësor kur mësoni tregtimin ditor!

  Urdhrat e Tregtimit Ditor 

  Përveç blerjes së porosisë dhe shitjes së porosive, ka porosi shtesë që mund të komunikoni me ndërmjetësin. Në shembujt që kemi dhënë më lart, mund të duket se pasi të jetë vendosur porosia e parë e blerjes ose e shitjes, tregtari pret derisa të ndryshojë tregu dhe pastaj vendos urdhrin e mbylljes manualisht. 

  Sidoqoftë, tregtarët ditorë nuk presin të shohin sesi lëviz tregu dhe e mbajnë tregtinë të hapur mbi aktivin. Në vend të kësaj, ata lënë udhëzime ose porosi të tjera me ndërmjetësin se kur të shesin ose blejnë. Kur tregtoni përmes faqeve të tregtimit në internet, ju mund t'i vendosni vetë këto porosi, kështu që udhëzimet tuaja do të ekzekutohen automatikisht. 

  Ekzistojnë disa porosi që ju duhet të njiheni në këtë drejtim kur mësoni tregtimin ditor - të cilat i diskutojmë më hollësisht më poshtë. 

  Urdhri i Ndalimit të Humbjes

  Urdhrat e humbjes së ndalimit janë një kërkesë minimale në tregtimin e aksioneve për t'ju ndihmuar të zbutni humbjet tuaja. Ato janë krijuar për të kufizuar humbjen e një tregtari nëse investimi i tyre merr një kthesë të pafavorshme. Urdhri i humbjes së ndalimit mbyll një tregti kur çmimi bie në një pikë të caktuar, duke kufizuar çdo dëmtim të mëtejshëm. 

  Vendosja e një porosie të humbjes së ndalimit për 5% nën çmimin e blerjes, për shembull, do të kufizojë humbjen tuaj në 5%.

  • Në një shembull tjetër, thoni se keni blerë XYZ me 10 dollarë për aksion.
  • Menjëherë pas kësaj tregtie, ju vendosni një porosi të humbjes për $ 8.
  • Në rast se çmimi i aksioneve bie nën 8 $, aksionet tuaja do të shiten me çmimin mbizotërues të aksioneve. 

  Nuk ka rëndësi nëse çmimi do të bjerë më tej, pasi humbjet tuaja do të kufizohen në përqindjen e humbjeve të ndaluara që vendosni. Sidoqoftë, në tregjet ditore të tregtimit, nuk është gjithmonë e garantuar që një urdhër ndalje-humbje do të jetë i vlefshëm. Përkundrazi, ekziston një shans që çmimi të mos përputhet nga një tregtar tjetër.

  Sot, disa faqe tregtare dhe ndërmjetësues ofrojnë një urdhër të garantuar të humbjes së ndalimit. Duke vepruar kështu, ndërmjetësi ofron një siguri që tregtia juaj do të ekzekutohet me çmimin e humbjes së ndalimit që keni vendosur. Megjithatë, ky shërbim do të vijë me tarifa pak më të larta. 

  Urdhër Merrni-Fitim 

  Në tregtinë ditore, strategjitë e daljes nuk zbatohen vetëm për humbjet, por edhe për fitimet. Ju dëshironi të shisni pozicionet tuaja kur ato janë "në të gjelbër", kështu që nuk duhet të shqetësoheni për humbjen e fitimeve tuaja. 

  • Supozoni se dalloni një model ngjitje në stok dhe vendosni të hapni një pozicion të gjatë.
  • Nëse prisni një rritje prej 10% nga niveli i saj aktual.
  • Në këtë rast, ju po vendosni një urdhër përfitimi prej 10% më të lartë se çmimi i tregut.
  • Nëse kjo ndodh, fitimi juaj do të mbyllet automatikisht me fitime prej 10% 

  Automatizoni rezultatet e tregtimit tuaj ditor 

  Të dy urdhrat e ndalimit të humbjes dhe marrjes së fitimit i mundësojnë një tregtari të kryejë tregti në një mënyrë të automatizuar. Me këto në vend, ju nuk duhet të shqetësoheni për monitorimin me zell të pasurisë çdo minutë të ditës.  

  Kjo gjithashtu do t'ju ndihmojë të shmangni 'supozimin e dytë' të vendimeve tuaja, pasi në botën e tregtisë, njerëzit shpesh e kanë të vështirë të tërheqin vijën. Me urdhrat e ndalimit dhe humbjes së fitimit, rreziku për shpërblim përcaktohet qartë, dhe ju e dini se çfarë të prisni edhe para se të mbyllet tregtia. 

  Këto urdhra luajnë një rol të rëndësishëm në bërjen e tregtimit ditor një ushtrim të suksesshëm. 

  Mësoni Tregtimin Ditor me Levave 

  Në terma të thjeshtë, levave është aftësia për të tregtuar një pozicion të madh me një sasi të vogël të kapitalit. Ndërsa tregtarët ditorë bëjnë investime të shumta brenda një dite, ju keni nevojë për mbështetjen e një kartele të konsiderueshme. Me huadhënien, ju në thelb po huazoni para nga ndërmjetësi juaj. 

  Në teori, huazimi nuk ndikon në fitimin ose humbjen tuaj potenciale - të paktën në terma përqindjeje. Në vend të kësaj, zvogëlon sasinë e parave që duhet të mblidhen nga tregtia.

  Për shembull, një tregtar që dëshiron të blejë 100 aksione të një aksioni me 20 dollarë për aksion, zakonisht do të duhet të kalojë 2,000 dollarë. Por, me levën prej 10x, kërkohen vetëm 200 dollarë paraprakisht. 

  Si i tillë, një tregtar profesionist ditësh shikon levën si një Mundësi

  Levave mund të jetë një koncept konfuz për të kuptuar kur ju mësoni tregtimin e ditës, kështu që ne kemi përshkruar një shembull shtesë më poshtë.

  • Le të themi se vlera e një malli kur hapja është $ 5000
  • Në vend që të paguani shumën e plotë, mund të aplikoni levën prej 5: 1
  • Kjo do të thotë për çdo 5 $ në vlerë reale, dhe ju do të duhet të investoni vetëm 1 $ të kapitalit tuaj. 
  • Prandaj, për këtë pozicion, ju duhen vetëm $ 1000 për ta hapur atë. 

  Ju gjithashtu do të bëni një fitim për i tërë tregtisë, dhe jo vetëm për atë që keni investuar. Fitoni mençurisht, levave funksionon në favorin tuaj. Sidoqoftë, nëse humbni, humbjet tuaja gjithashtu do të amplifikohen. 

  Rreziqet e tregtisë ditore me levave 

  Kur tregtoni me levë, duhet të jeni të vetëdijshëm për sistemin e marzhit. Në shembullin e mësipërm, ju keni qenë në gjendje të hapni porosinë në $ 1000 edhe pse pozicioni kërkonte $ 5000. Ju e bëtë këtë duke përdorur levë prej 5: 1. 

  Kur hapët tregtinë, bilancin kryesor të llogarisë suaj do t'iu hiqen $ 1000 dhe më pas do të zhvendoseni në llogarinë tuaj të marzhit. Në terma të thjeshtë, kjo diferencë mund të konsiderohet si një depozitë e pakthyeshme. Nëse tregtia shkon kundër jush, ju do të humbni këtë shumë diferencë. 

  Në këtë rast, leva ishte 5: 1, që do të thotë se marzhi juaj është në 20%. Nëse tregu do të dilte kundër jush me 20%, atëherë do të humbisni marzhin $ 1000. 

  Në varësi të madhësisë së levës së përdorur, kjo shumë margjine do të ndryshojë. Nëse keni zgjedhur 10x, do të kërkohet që të caktoni vetëm 10% të marzhit tuaj dhe vetëm të humbni të njëjtën gjë. Kufijtë e huasë shpesh rregullohen nga kufizimet e vendosura nga vendi në të cilin jeni bazuar, si dhe klasa specifike e aseteve që dëshironi të tregtoni. 

  Tarifat dhe komisionet në tregtinë ditore 

  Tregtimi ditor gjithmonë kërkon që ju të bëni një tregti përmes një ndërmjetësi. Si të tilla, faqet e ndërmjetësuesve ju marrin tarifa dhe komisione të caktuara për të lehtësuar tregtinë që kryeni. 

  Në përgjithësi, ka dy tarifa, në veçanti, duhet të keni kujdes. 

  Përhapja 

  Përhap përcaktohet si diferenca midis çmimeve të ofertës dhe kërkesës së një aktivi. Kjo është ajo që siguron një fitim për ndërmjetësin - pavarësisht se si aktivi lëviz në periudhën afatshkurtër. 

  Në tregtinë ditore, përhapja shënohet me "pips"Kur përdorni CFD dhe" pikë "në përhap bastet. Kjo mund të bëhet konfuze, kështu që në vend të kësaj, përhapja zakonisht vlerësohet në përqindje, e cila është më e lehtë për tu llogaritur. Ju gjithmonë duhet të merrni parasysh spread-in kur tregtoni sepse fitimi juaj llogaritet vetëm pasi fitimet tuaja e mbulojnë atë. 

  Shikoni këtë shembull:

  • Çmimi i blerjes së aksioneve XYZ është 100.00
  • Çmimi i shitjes së aksioneve të njëjta XYZ është 100.50
  • Diferenca në përqindje ose përhapja arrin në 0.5%
  • Nëse një tregtar bën ofertë XYZ dhe paguan 100.50 dollarë, mund të kërkosh vetëm 100.00 dollarë
  • Në këtë rast, duhet të bëni një fitim prej të paktën 0.5% për t'u shkëputur. 
  • Çdo shumë përtej kësaj do të llogaritet vetëm si fitim. 

  Në tregtinë ditore, përhapja lehtë mund të jetë zuzari juaj. Ndërsa tregtarët kryesisht kërkojnë luhatje të vogla, përhapja mund të konsumojë avantazhin e vogël që përndryshe do të ishit në gjendje të bënit nga tregtia. Prandaj është e rëndësishme që të zgjidhni një faqe tregtare që ofron përhapje të ngushtë. 

  komisionet

  Së bashku me përhapjen, tregtarët gjithashtu duhet t'i paguajnë komisione ndërmjetësit. Sidoqoftë, sot, ju mund të gjeni platforma që ofrojnë tregti "me komision zero". Në këto platforma, do të duhet të përqendroheni në sigurimin që përhapja të mos gëlltisë fitimin tuaj - pasi mund të zbuloni se është pak më e lartë për t'iu kundërvënë komisionit 0%.  

  Komisionet e ndërmjetësit janë gjithashtu në përqindje në mënyrë që shuma të ndryshojë në varësi të madhësisë së tregtisë suaj. Përsëri, mos harroni se do të tarifoheni nga komisionet për blerjen dhe shitjen e fundit të tregtisë.

  Mësoni të tregtisë ditore - Brokerat më të mirë të vitit 2021

  Tani që kemi mbuluar pikat më të rëndësishme që duhet të dini kur mësoni ditë tregtare, tani duhet të filloni të mendoni se cilën faqe të brokerimit dëshironi të përdorni.

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të ndërmjetësve më të mirë të tregtimit të vitit 2021.

  1. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  2. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse Mirëseardhje

  Me licenca rregullatore në pesë kontinente, AVATrade ju jep mundësinë e përdorimit të mijëra instrumenteve, duke përfshirë valutat e para dhe kriptomonedhat. Shtë një nga pionierët e faqeve të tregtisë dhe vazhdon të dominojë industrinë. Për fillestarët, udhëzuesit ekskluzivë arsimorë të faqes do t'ju ndihmojnë të kuptoni tregtinë ditore dhe të mësoni nga strategjitë e vendosura.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim 

  Tregtimi ditor sigurisht që vjen me një sasi të madhe rreziqesh. Ju keni nevojë për një farë kontrolli mbi vendimet tuaja dhe jini të gatshëm të përballeni me pasojat. Për fillestarët, çelësi është të mësojnë sa më shumë dhe të përgatiten për paparashikueshmërinë. 

  Shpresojmë që udhëzuesi ynë për ditën e tregtimit t'ju japë një përmbledhje të asaj që duhet për aktivet tregtare ditore. Nëse ju intrigon, varet nga ju që të fitoni më shumë njohuri. Kur jeni të armatosur me burimet dhe aftësitë e duhura, sigurisht që është e mundur të fitoni shuma bujare përmes tregtimit ditor. 

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Për sa orë mund të mbani një pozicion të hapur në tregtinë ditore?

  Tregtarët e ditës hapin dhe mbyllin një tregti brenda të njëjtës ditë. Kjo do të thotë që ata e mbajnë tregtinë të hapur vetëm për disa orë. Nëse aktivi po shkallëzohet, tregtarët mund të mos e lënë një tregti të hapur për më shumë se disa sekonda ose minuta.

  Sa mund të fitoni përmes tregtimit ditor?

  Fitimet e një tregtari ditor janë tërësisht të varura nga tregtari, si dhe faktorë të tillë si komisionet dhe leva.

  Çfarë do të thotë spread në tregtinë ditore?

  Përhapja llogaritet si ndryshim midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aksioni. Shtë një tarifë e vendosur nga ndërmjetësit për të fituar para. Sa më e fortë të jetë përhapja, aq më shumë diferencë fitimi bën.

  A rregullohen faqet e tregtimit ditor?

  Po, të gjitha mënyrat e tregtisë ditore janë të rregulluara. Sidoqoftë, jo çdo sit është. Si i tillë, duhet të siguroheni që të zgjidhni një platformë të rregulluar që drejtohet nga një lëshues i licencës me reputacion. Të gjitha faqet e ndërmjetësuesve që kemi përmendur në këtë udhëzues rregullohen nga organe të tilla.

  Sa leva mund të punësojë një tregtar ditor?

  Faktorë të ndryshëm përcaktojnë kufirin e huasë, vendndodhjen, instrumentin financiar dhe politikat e ndërmjetësit. Vende të ndryshme kanë leva të ndryshme për aktive të ndryshme. Për shembull, Britania e Madhe ka një kufi 30: 1 për monedhat, 2: 1 për kripto dhe 20: 1 për ekzotikët.

  Si mund të depozitoj para në tregtinë ditore?

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.