Si të stoqeve të shkurtra në 2021

Si të stoqeve të shkurtra në 2021

Ju mund të keni parë filmin The Big Short - ku Michael Burry fitoi miliarda dollarë duke shkurtuar industrinë e pasurive të patundshme të subprime të SH.B.A.-së në 2007 para se të shembte. Sidoqoftë, e dini se shitja e shkurtër është diçka në dispozicion për të gjithë tregtarët, pavarësisht nga buxheti apo aftësia?

Në këtë udhëzues, ne do t'ju ndjekim në procesin e mënyrës së shkurtimit të aksioneve në vitin 2021.

Për të filluar, ne do të diskutojmë hollësitë e asaj që është shitja e shkurtër dhe si funksionon. Pas kësaj, ne do t'ju tregojmë se çfarë duhet të bëni për të përfituar nga shitja e shkurtër. Dhe për të përfunduar - ne do të tregojmë hapat e kërkuar për të shitur stoqe të shkurtra nga komoditeti i shtëpisë tuaj!

Tabela e Përmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Blini XRP me etoro këtu!
  • Ata kanë mbi 800 aksione, kriptovaluta dhe ETF
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare
  • E përsosur për tregtarët e rinj
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Çfarë është Shitja e Shkurtër? Kuptimi i Shkurtër

  E thënë thjesht, 'të shkosh shkurt' ose 'të shitur të shkurtër' është procesi i spekulimit se një aktiv do të bjerë. Me fjalë të tjera, në vend se të blini aksione në kuptimin tradicional sepse mendoni se vlera do të rritet, në të vërtetë jeni duke bërë një lëvizje financiare që me shpresën se do të ndodhë e kundërta. 

  Për shembull, le të supozojmë se me 420 dollarë për aksion, ju mendoni se aksionet e Tesla janë shumë të mbivlerësuara. Duke përdorur një shtëpi brokerimi shekullore, nuk do të ishit në gjendje të përfitonit nga kjo hipotezë.

  Sidoqoftë, duke përdorur një internet Tregtimi i CFD platformë, ju mund të vendosni një urdhër shitje. Kjo do të thotë që nëse aksionet e Tesla bien në vlerë, ju do të bëni një fitim. Mos u shqetëso, ne i shpjegojmë ndërlikimet e porosive të shitjes së CFD në më shumë detaje më vonë.

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se shitja e shkurtër është e rezervuar vetëm për aksione. Përkundrazi, nëse dini se ku të shikoni, atëherë shkurtoni çdo klasë pasurie që shkon. Kjo përfshin gjithçka, nga indekset dhe ETF te normat e interesit dhe flori. Për fat të mirë, të gjitha parimet e përshkruara në këtë Udhëzues Si të Stoqet e Shkurtra mbeten konstante për të gjitha instrumentet financiare.

  Shembuj të Shitjes së Shkurtër

  Ne në Learn 2 Trade zbulojmë se shembuj praktikë të një teme financiare mund të ndihmojnë vërtet për të pastruar mjegullën. Si i tillë, ne tani do të paraqesim disa shembuj themelorë të asaj se si duket shitja e shkurtër.

  Shembull 1: Shkurtimi i rezervave të IBM

  Në këtë skenar, ju besoni se aksionet e IBM janë mbiçmuar.

  • Në kohën e shkrimit, aksionet e IBM vlerësohen me 110 dollarë secila
  • Ju vendosni të shisni 10 aksione, duke e çuar totalin e aksioneve në 1,100 dollarë
  • Disa ditë më vonë, aksionet e IBM janë me vlerë 990 dollarë - që përfaqësojnë një rënie prej 10%
  • Ju jeni të kënaqur me fitimet tuaja, kështu që vendosni të arrish pozicionin tuaj
  • Në një pjesë totale prej $ 1,110 - ju keni bërë një fitim prej $ 110 (10%)

  Shembulli 2: Shkurtimi i Aksioneve në Facebook

  Në këtë skenar, ju besoni se aksionet e Facebook ka të ngjarë të shkojnë në një trend rënës afatshkurtër.

  • Në kohën e shkrimit, aksionet e Facebook vlerësohen me 277 dollarë secila
  • Ju vendosni të shisni 50 aksione, duke e çuar totalin e aksioneve në 13,850 dollarë
  • Disa ditë më vonë, aksionet në Facebook janë me vlerë 263.15 dollarë - që përfaqësojnë një rënie prej 5%
  • Ju jeni të kënaqur me fitimet tuaja, kështu që vendosni të arrish pozicionin tuaj
  • Në një pjesë totale prej $ 13,850 - ju keni bërë një fitim prej $ 692.50 (5%)

  Si funksionon shitja e shkurtër?

  Për sa i përket specifikave, ekzistojnë në të vërtetë dy mënyra në të cilat mund të shesësh aksione të shkurtra. Kjo mbulon mënyrën e vjetër, të rëndë dhe të kushtueshme për të "huazuar" aksionet nga një shtëpi brokerimi, duke i shitur ato drejt prapa tek ndërmjetësi dhe pastaj blerja e aksioneve nga ndërmjetësi në një datë të mëvonshme.

  Pastaj ju keni mënyrën e re, të dixhitalizuar të shkurtimit të aksioneve përmes CFD-ve. Kjo ju lejon të arrini qëllimin tuaj në një mënyrë super kosto-efektive dhe të përshtatshme. Në fakt, shumica e platformave tregtare CFD që ju rekomandojmë ju lejojnë të bëni stoqe të shkurtra pa komision.

  Para se të shkojmë më tej, është ndoshta më e mira që të shpjegojmë se çfarë janë CFD-të. Në fund të fundit, kjo do të jetë mënyra më efektive për të shkurtuar stoqet në internet.

  Shitja e shkurtër përmes CFD-ve

  CFD-të (kontrata për ndryshime) janë instrumente financiare që mund të tregtohen në internet. Vetë instrumenti mbështetet nga një aktiv. Në vend të kësaj, ai thjesht ka për detyrë të 'gjurmojë' çmimin e aktivit në fjalë. Për shembull, le të supozojmë se aksionet e Disney kanë çmim 124.06 dollarë në Bursën e Nju Jorkut (NYSE).

  Nga ana tjetër, ndërmjetësi juaj i zgjedhur CFD ofron një treg në aksionet e Disney me të njëjtin çmim të saktë. Pastaj, nëse aksionet e Disney do të rriteshin në 124.76 $ disa minuta më vonë, ashtu si edhe CFD.

  Siç mund ta imagjinoni, CFD-të po ndjekin vetëm çmimin në kohë reale të një aktivi, që do të thotë se ato ju japin juve akses në mijëra tregje. Jo vetëm kjo, por CFD-të janë një mënyrë me kosto të ulët për të tregtuar tregun tuaj të dëshiruar, dhe ju mund të aplikoni edhe levave.

  Pra, si lidhet kjo me aksionet e shitjes së shkurtër?

  Epo, një avantazh shtesë i CFD-ve është se ju gjithmonë keni mundësinë e vendosjes së një porosie blerjeje ose një urdhër shitjeje. Duke vendosur një porosi të blerjes, ju po spekuloni për rritjen e çmimit të CFD. Nëse vendosni një urdhër shitje, ju po bëni të kundërtën. Si i tillë, kështu do të shkurtosh stoqet në internet!

  Shisni Porosi

  Kështu që tani që e dini se duhet të vendosni një urdhër shitje në një ndërmjetës CFD në aksione të shkurtra, le të shtjellojmë se si funksionon kjo në praktikë.

  Për ta sqaruar, duke vendosur një urdhër shitje, ju po i tregoni ndërmjetësit tuaj që besoni se aksionet do të bien në vlerë. Nëse e bëjnë këtë, atëherë ju bëni një fitim. Nëse ato në të vërtetë rriten në vlerë, ju do të humbni para.

  Pra, le të supozojmë se dëshironi të shkurtoni rezervat e Ford Motor. Në kohën e tregtisë suaj, aksionet kanë çmim 8.03 $. Tani, meqenëse aksionet e Ford-it në të vërtetë nuk po mbështesin instrumentin CFD, juve nuk ju kërkohet të bëni shitje të shkurtër në 'njësi të plota'. Në vend të kësaj, ju mund të tregtoni sa më pak ose sa të dëshironi - për sa kohë që plotësoni vlerën minimale të aksioneve të ndërmjetësit.

  Për shembull:

  • Ju dëshironi të merrni gjithsej 500 dollarë në aksionet e Ford Motors duke u ulur në vlerë
  • Si i tillë, ju vendosni një urdhër shitje me vlerë 500 dollarë
  • Disa ditë më vonë, Ford Motors tregtohet me 6.70 dollarë
  • Kjo do të thotë se ata kanë rënë me 16.5%
  • Në aksionin tuaj prej $ 500, ju keni bërë një fitim total prej $ 82.50

  Sidoqoftë, parashikimet tuaja të shitjes së shkurtër nuk do të jenë gjithmonë të sakta, kështu që le të shohim se çfarë do të kishte ndodhur nëse vlera e aksioneve të Ford Motors do të rritej.

  • Edhe një herë, ju vendosni një urdhër shitje $ 500 në Ford Motors me një çmim hyrje prej 8.03 $
  • Momentumi po lëviz kundër jush dhe aksionet tani vlejnë 9.01 dollarë secila
  • Kjo përkthehet në një rritje prej 12.20%
  • Ju shkuat shkurt në këtë treg, që do të thotë se rritja rezulton me humbje
  • Në një pjesë totale prej 500 dollarësh, ju bëtë një humbje prej 61 dollarësh

  Siç e shpjegojmë më pak në detaje më vonë, ju mund të kufizoni humbjet tuaja të mundshme gjatë shitjes së shkurtër duke vendosur një porosi të humbjes.

  Cilat aksione mund t’i shisni shkurt?

  Duke u nisur nga seksionet e mësipërme për CFD, mundësitë me të vërtetë janë të pafundme. Edhe një herë, CFD-të e aksioneve nuk mbështeten nga aksionet aktuale që ata po ndjekin. Si e tillë, kjo ju jep juve akses në një numër të pashembullt të tregjeve të aksioneve.

  Disa nga tregjet më të njohura që dëshirojnë të synojnë shitësit e shkurtër të sezonit janë renditur më poshtë:

  • NYSE
  • NASDAQ
  • London Stock Exchange
  • Tokyo Bursa

  Me atë që tha, ndërmjetësit e aksioneve CFD që ne rekomandojmë gjithashtu t'ju japin qasje në disa nga tregjet e mëposhtme:

  • Bursa e Shangait
  • Shkëmbimet dhe pastrimet e Hong Kongut
  • Bursa Shenzhen
  • Euronext
  • Bursa Saudite (Tadawul)
  • Grupi TMX

  Në përgjithësi, shitja e shkurtër përmes instrumenteve CFD ju ofron shumë mundësi për të bërë një fitim.

  Tarifat e Shkurtra të Shitjes

  Ky seksion është potencialisht një nga më të rëndësishmit. Kjo sepse shitja e shkurtër tërheq tërheqje që përndryshe nuk mund t’i hasësh kur investon në aksione në kuptimin tradicional.

  Në krye të këtij financimi brenda ditës. Por, para se të arrijmë në atë, le të mbulojmë komisionet dhe përhapjet.

  komisionet

  Kur përdorni një tregtare online platformë, ka të ngjarë të keni nevojë të paguani një komision. Kjo do të tarifohet sa herë që vendosni një porosi blerjeje ose shitjeje. Si i tillë, duhet të paguani komisionin në dy raste - kur hapni dhe kur mbylleni.

  • Për shembull, le të themi që ndërmjetësi juaj i zgjedhur kërkon një komision prej 0.3%
  • Ju vendosni një urdhër shitje prej $ 1,000 në aksionet e Nike
  • Ndërmjetësi ju tarifon 3 dollarë
  • Kur aksionet e Nike zbresin në 900 $ ju vendosni të arrini fitimet tuaja duke vendosur një urdhër blerjeje
  • Kjo e mbyll tregtinë, megjithëse përsëri do të duhet të paguani një komision prej 0.3% - që është 2.70 dollarë
  • Në tërësi, komisioni i përgjithshëm në tregtinë tuaj të shitjes së shkurtër Nike ju kushtoi 5.70 dollarë

  Siç kemi përmendur më parë, ju mund të shmangni pagimin e një komisioni kur përdorni një nga ndërmjetësit tanë të rekomanduar CFD. Në vend të kësaj, duhet të merrni parasysh vetëm tarifën e përhapjes dhe financimit brenda natës.

  Përhapet

  Përhapja është thjesht hendeku midis çmimit të blerjes dhe shitjes së aksioneve tuaja të zgjedhura CFD. Bestshtë më mirë ta përpunosh këtë në përqindje pasi kjo të lejon të vlerësosh sa duhet të bësh vetëm për t'u barazuar.

  • Për shembull, ju doni të shkurtoni aksionet e HSBC
  • Ndërmjetësi juaj ofron një çmim shitje prej 20.73 p
  • Ndërmjetësi juaj ofron një çmim blerjeje prej 20.77 p
  • Përhapja funksionon në 0.2%
  • Kjo do të thotë që kur të hapet tregtia juaj me shitje të shkurtër, ju menjëherë do të jeni 0.2% në të kuqe
  • Si i tillë, vetëm kur aksionet e HSBC bien me të paktën 0.2% do të jeni në zonën e fitimit

  Shumica e ndërmjetësve të aksioneve të CFD që ne rekomandojmë ofrojnë spread të ngushtë, që do të thotë që ju mund t'i mbani aksionet tuaja tarifat e shitjes së shkurtër në një minimum absolut.

  Tarifat e financimit brenda natës

  Kjo tarifë e veçantë është diçka që nuk do të jeni në gjendje ta shmangni kur keni pak aksione. Thënë thjesht, kjo është një tarifë që do të duhet të paguani për çdo ditë që mbani të hapur pozicionin tuaj të shitjes së shkurtër. Por pse? Epo, do t'ju duhet të përdorni CFD për të shitur stoqe të shkurtra në internet - dhe CFD janë produkte të "përdorura".

  Edhe nëse nuk po aplikoni levë (tregtimi me diferencë), ky është akoma rasti. Siç mund ta dini, produktet e levave vijnë me norma interesi - të cilat do të ndryshojnë në varësi të aktivit. Por, lëvorja e tij është se kjo do të sjellë përfitime në tregtinë tuaj.

  Shkalla e financimit brenda ditës përcaktohet si përqindje vjetore, por në të vërtetë ngarkohet çdo ditë. Në fakt, pagesa hyn në lojë kur tregu përkatës mbyllet ditën.

  Si i tillë, nëse do të shisnit aksione përmes një a ditore, nuk do të keni nevojë të paguani asnjë tarifë. Sidoqoftë, në minutën e mbylljes së tregut - dhe ju ende keni një pozicion CFD të hapur, tarifa do të zbritet nga pozicioni juaj.

  Sa i përket faktit se sa kushton financimi brenda natës - kjo në fund të fundit do të varet nga ndërmjetësi juaj i zgjedhur. Lajmi i mirë është se shpesh nuk është aq sa mund të mendoni. Në fakt, disa ndërmjetësues të CFD ofrojnë financim brenda ditës për aksionet me një normë vjetore prej 3-5%. E thënë thjesht, ju mund ta mbani pozicionin tuaj të shitjes së shkurtër për 12 muaj për sa kohë që bëni më shumë se norma vjetore e financimit!

  Si të gjeni rezervat për shitje të shkurtër?

  Në të vërtetë nuk ka përgjigje të shkurtër dhe të shpejtë për këtë pyetje. Mbi të gjitha, procesi i identifikimit të aksioneve për të shkurtuar kërkon një kuptim të analizës teknike dhe asaj themelore. Siç mund ta dini mirë, kjo mund të marrë shumë muaj për t'u zotëruar.

  Sidoqoftë, për të ndihmuar në pastrimin e mjegullës, më poshtë kemi renditur disa nga gjërat që mund të bëni për mundësitë e shitjes së shkurtër.

  Kërkime Themelore

  Kjo është mënyra më e lehtë për të përfituar nga shitja e shkurtër. Në shumicën e rasteve, gjithçka që duhet është pak kuptim i shëndoshë dhe urgjencë. E thënë thjesht, kërkimi themelor është procesi i vlerësimit se si një lajm i rëndësishëm mund të ndikojë në vlerën e një aksioni. Mbi të gjitha, çmimet e aksioneve lëvizin lart e poshtë sipas kërkesës dhe ofertës. Kjo kërkesë dhe ofertë ushqehet nga mënyra se si po funksionon stoku në fjalë - ose ka të ngjarë të performojë në të ardhmen.

  Për shembull, le të themi që Amazon lëshon rezultatet e saj tremujore - të cilat janë shumë më mirë sesa pritej. Si mendoni se do të reagojnë tregjet? Mund të jesh i sigurt, por i sigurt se kjo do të inkurajojë investitorët të blejnë aksione të Amazon në anën e pasme të lajmeve - duke detyruar që çmimi i aksioneve të rritet.

  Në skajin tjetër të spektrit, le të themi që Inovio Farmaceutikë njofton se prova e fundit e vaksinave COV-19 është vendosur në pritje nga FDA. Goesshtë e vetëkuptueshme se kjo do të panikojë aksionarët dhe kështu - ka të ngjarë të rezultojë në një shitje. Si rezultat, kjo do të ishte një mundësi e shkëlqyer për të hyrë në një urdhër shitje në aksione! Sidoqoftë, do të duhet të ishit të shpejtë për të maksimizuar fitimin tuaj të mundshëm.

  Shikoni për aksione të mbivlerësuara

  Zakonisht, investitorët e mençur do të kërkojnë të gjejnë aksione të nënvlerësuara si një mënyrë për të investuar me zbritje. Sidoqoftë, si shitës i shkurtër, duhet të bëni të kundërtën. Kjo do të thotë, ju duhet të gjeni një stok që mbivlerësohet potencialisht. Nëse keni mundësi, atëherë kjo do t'ju lejojë të futni një pozicion të shitjes së shkurtër me synimin e përfitimit nga çmimi i mbingarkuar i aksioneve.

  Por si e bën këtë? Epo, një nga mënyrat më të mira për fillestarët për të vlerësuar nëse një stok është mbi apo nënvlerësuar është përdorimi i një raporti kontabël. Në ballë të kësaj është raporti P / E.

  Raporti P / E

  Raporti çmim-fitim (P / E) shikon çmimin aktual të aksioneve të kompanisë kundrejt asaj të fitimeve të saj për aksion. Për të marrë këtë të fundit, duhet të ndani numrin e përgjithshëm të aksioneve në qarkullim në fitimin më të fundit vjetor të firmës.

  Pasi të keni fitimet për aksion, atëherë duhet ta ndani në çmimin aktual të aksioneve. Kjo do t'ju japë një raport. Tani, atëherë duhet të krahasoni këtë raport me mesataren e industrisë.

  Për shembull, le të supozojmë se jeni duke parë aksionet e GlaxoSmithKline. Nëse ka një raport P / E 17, por mesatarja e industrisë për stoqet farmaceutike është 12, atëherë mund të mbivlerësohet dhe kështu - të paraqesë një mundësi të mirë të shitjes së shkurtër!

  Index Forca Relative

  Indeksi i fuqisë relative (RSI) është një tregues jashtëzakonisht popullor teknik që përdoret nga pothuajse të gjithë shitësit e shkurtër. Kjo sepse indikatori ka potencialin të na tregojë kur një aksion është blerë ose tejkaluar. Nëse është i pari, atëherë RSI do të tregonte se një korrigjim afatshkurtër është potencialisht duke u bërë.

  Nëse është, atëherë kjo do t'ju lejojë të futni një urdhër shitje në stok. Rregulli i përgjithshëm i përgjithshëm me RSI është që nëse treguesi shkel 70/100 - atëherë ka të ngjarë në territorin e blerjes së tepërt. Nëse indikatori është nën 30/100 - atëherë kjo do të thotë se rezervat potencialisht janë shitur.

  Çfarë është një Shtrydhje e Shkurtër?

  Ju mund të keni hasur në termin 'shtrydhje e shkurtër', por nuk keni ide se çfarë do të thotë në të vërtetë. Në terma të thjeshtë, kjo i referohet veprimit të çmimeve të një aksioni. Më konkretisht, është kur vlera e aksioneve lëviz shumë shpejt në një trajektore rritëse.

  Duke vepruar kështu, ajo detyron shitësit e shkurtër që të dalin nga pozicioni i tyre dhe të bëjnë një urdhër blerjeje. Ata e bëjnë këtë me synimin për të shkurtuar humbjet e tyre duke ndjekur trendin rritës. Nga ana tjetër, kjo detyron që çmimi i aksioneve të rritet me një ritëm edhe më të shpejtë, në një efekt të stilit domino, për të thënë kështu.

  Kjo është diçka që ju mund ta shmangni si një shitës i shkurtër duke siguruar që të keni gjithmonë një urdhër për humbjen e ndalesave. Nëse nuk e dini se si funksionon kjo në praktikë, le t'ju japim një shembull të thjeshtë.

  Porositë e ndalimit të humbjes kur keni aksione të shkurtra

  Porositë e humbjeve të ndaluara janë diçka që ne e rekomandojmë në të gjitha tregtitë - dhe jo vetëm aksionet. Me pak fjalë, ato ju lejojnë të zbutni humbjet tuaja në një pikë specifike çmimi. Për shembull, le të supozojmë që ju doni të shkurtoni aksionet e Alphabet, por nuk doni të humbni më shumë se 10% të aksioneve tuaja. Si i tillë, gjithçka që ju duhet të bëni është të vendosni një urdhër stop-humbje me një çmim 10% më të lartë se çmimi juaj i hyrjes.

  Për shembull:

  • Le të themi se rezervat e alfabetit kanë çmim prej 1,500 dollarë secila
  • Ju mendoni se ato janë mbivlerësuar, kështu që vendosni një urdhër shitje
  • Ju nuk doni të humbni më shumë se 10% të aksioneve tuaja
  • Si i tillë, ju vendosni porosinë tuaj të humbjes në 1,650 dollarë
  • Nëse tregtia juaj e shitjes së shkurtër shkon keq - do të thotë që rezervat e Alphabet rriten, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht nëse çmimi kap 1,650 dollarë

  Me fjalë të tjera, edhe nëse aksionet e Alphabet u rritën me 20% (duke rezultuar në një humbje 20% për porosinë tuaj të shitjes), ju nuk do të humbisnit më shumë se 10% pasi të kishit vendosur një porosi të humbjes. Merrni parasysh, porositë e humbjeve të ndaluara nuk garantohen kurrë 100% që të përputhen nga tregjet.

  Edhe pse kjo është e rrallë, mund të ndodhë gjatë kushteve të paqëndrueshme të tregut. Mënyra e vetme për të siguruar që kjo të mos ndodhë është vendosja e një porosie të ndaluar të 'garantuar' me ndërmjetësin tuaj. Kjo zakonisht do t'ju kushtojë pak më shumë në komision, por padyshim që ia vlen.

  Brokerat më të mirë për aksione të shkurtra

  Kështu që tani që keni njohur hollësitë për mënyrën e depozitimit të aksioneve, tani do të diskutojmë ndërmjetësit më të mirë në internet për ta bërë këtë. Ndërsa kemi zbuluar gjatë gjithë udhëzuesit tonë, të gjithë ndërmjetësit e rekomanduar të listuar më poshtë specializohen në instrumentet CFD. Kjo siguron që ju të mund të shisni shkurtimisht secilin aksion që platforma ka në dispozicion.

  1. eToro - Ndërmjetësi më i mirë për fillestarët dhe tregtimin e kopjimit

  Ne do të habiteshim nëse nuk keni dëgjuar për eToro, pasi platforma tani është shtëpia e mbi 13 milion tregtarëve. Ndërmjetësi është një faqe me dy ofrues, pasi mund të investoni dhe tregtoni pasuri. Kjo mbulon më shumë se 1,700 aksione dhe shumë ETF, indekse, çifte monedhash, mallrash dhe kriptomonedhash. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ju mund të shesni shkurtimisht secilin aksion të ofruar nga eToro. Përhapjet janë shumë konkurruese. Në veçanti, kjo faqe tregtare meriton të merret parasysh nëse jeni një rishtar i plotë. Kjo sepse platforma është e thjeshtë për t’u përdorur. Ju gjithashtu do të keni qasje në një llogari demo falas.

  Na pëlqen gjithashtu eToro sepse ju lejon të kopjoni tregtarë të tjerë. Për shembull, nëse hasni një shitës të shkurtër të aksioneve në platformë, mund të zgjidhni që të pasqyrojnë porositë e tyre si-për-si. Sa i përket minimumit të llogarisë, eToro kërkon një depozitë prej të paktën 200 $. Sidoqoftë, mund të merrni vetëm 50 dollarë kur keni shitur aksione të shkurtra.

  Metodat e mbështetura të pagesave në këtë ndërmjetës të vlerësuar më lartë përfshijnë karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe një transfer bankar. Si gjithmonë, kjo platformë është e rregulluar shumë, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për sigurinë. Licencat përfshijnë FCA, CySEC dhe ASIC.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një platformë e shkëlqyeshme tregtare online për të shitur aksione të shkurtra. Platforma ofron shumë bursa në të cilat mund të përdorni vetëm me një klikim të një butoni. Në fakt, ju do të keni qasje në mbi 2,400 CFD të aksioneve nga SH.B.A., MB, Japonia, Italia, Norvegjia, Franca, Gjermania dhe më shumë.

  Nuk ka rëndësi se cilën bursë synoni, pasi Capital.com është një platformë tregtare e tarifës së komisionit 100%. Ne gjithashtu zbulojmë se kjo faqe tregtare ofron përhapje të ngushtë në CFD-të e saj, e cila është e shkëlqyeshme për të mbajtur ulur kostot e tregtimit. As ka tarifa për të financuar llogarinë tuaj në Capital.com, as nuk keni nevojë të paguani asgjë për të bërë një tërheqje.

  Capital.com është gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme nëse kërkoni të tregtoni me aksione të vogla. Kjo është për shkak se ju duhet të përmbushni vetëm një depozitë minimale prej £ / 20 $ për të filluar. Më e mira nga të gjitha, ju mund të depozitoni fonde menjëherë me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik. Kjo platformë e besuar CFD rregullohet nga FCA.

  .

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - Ndërmjetësues i Besuar Online CFD me Tarifa të Ulëta

  AVATrade është edhe një platformë tjetër tregtare për të cilën ne jemi adhurues të mëdhenj. Ndërmjetësi ka disa licenca të nivelit të parë dhe përdor praktikat e sigurisë të shkallës institucionale. Si i tillë, fondet tuaja janë të sigurta në çdo kohë. Sidoqoftë, aty ku AVATrade me të vërtetë dallon është se ofron një bibliotekë të madhe pasurish që përbëhet nga aksione, indekse, ETF, mundësi, mallra dhe më shumë.

  Edhe një herë, të gjitha CFD-të e aksioneve të ofruara nga faqja e saj tregtare me vlerësim të lartë mund të shiten me pak kohë. Ju do të zbuloni se AVATrade ofron disa nga përhapjet më të mira në hapësirën e aksioneve CFD. Platforma nuk ngarkon asnjë komision, dhe të gjitha depozitat / tërheqjet janë pa tarifa. Ju duhet vetëm të shtoni 100 $ në llogarinë tuaj për të filluar shitjen e shkurtër me këtë ndërmjetës.

  .

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa Platforma Tregtare

  Nëse jeni më shumë një tregtar i avancuar, atëherë mund të dëshironi të merrni parasysh EuropeFX. Kjo sepse platforma ofron mbështetje të plotë për MT4. Kjo do të thotë që ju do të keni të gjithë treguesit teknikë dhe mjetet e vizatimit të grafikëve që ju duhen për të spekuluar saktë mbi vlerën e ardhshme të tregut tuaj të zgjedhur.

  Edhe pse platforma është e specializuar në Forex, ajo gjithashtu ofron një gamë të plotë të klasave të tjera të aseteve. Kjo përfshin një përzgjedhje të madhe të aksioneve - që do të thotë se platforma është ideale për shitje të shkurtër.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në një kohë jo shumë kohë më parë, mungesa e aksioneve ishte diçka e disponueshme për ata që kishin një prejardhje institucionale. Kjo për shkak se mënyra 'e vjetër' për të bërë gjërat ishte tepër komplekse - më pas u kërkohet investitorëve të marrin hua nga aksionet nga një palë e tretë dhe t'i blejnë përsëri në një datë të mëvonshme.

  Por, shpejt përpara në 2021q dhe më tej dhe çdokush mund të rezervojë pako duke përdorur një platformë të rregulluar CFD. Në fakt, ju mund të keni aksione të shkurtra me levë këto ditë - duke ju lejuar të rritni fitimet tuaja me një klikim të një butoni!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  FAQs

  Çfarë do të thotë të shkurtosh një stok?

  Nëse shkurtoni një stok, kjo do të thotë që po spekuloni për vlerën e aksioneve që do të ulen.

  Si i keni aksionet e shkurtra në internet?

  Nëse doni të bëni aksione të shkurtra në internet, gjithçka që duhet të bëni është të bashkoheni me një ndërmjetës të rregulluar CFD. Pastaj, pasi të dini se cilat stoqe dëshironi të shkurtoni, thjesht duhet të bëni një urdhër shitje.

  Cilat janë rezervat më të mira për të shkurtuar tani

  Nëse jeni duke kërkuar për aksione të shkurtër ju duhet të gjeni kompani që ju besoni se janë mbivlerësuar. Një taktikë shtesë është të mbikqyrni lajmet financiare. Kur shpërthen një histori negative, mund të shkurtoni rezervat e saj.

  Çfarë tarifash do të paguaj kur kam pak aksione?

  Kjo varet nga zgjedhja juaj e platformës. Nëse përdorni një nga ndërmjetësit tanë të rekomanduar CFD, ju nuk do të paguani asnjë komision për aksionet e shkurtra. Megjithatë, do të tarifoheni për tarifat e financimit brenda ditës për çdo ditë që mbani pozicionin tuaj të hapur - pasi jeni duke tregtuar CFD.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.