Si ndikojnë normat e interesit në tregtarët në Forex

Si ndikojnë normat e interesit në tregtarët në Forex

A duhet që tregtarët e Forex-it të kujdesen për normat e interesit? Po.

Në mënyrë tipike, normat e larta të interesit rrisin vlerën e monedhës së një vendi krahasuar me vendet që ofrojnë norma më të ulëta interesi. Norma e interesit të një monedhe është pa dyshim faktori më domethënës që përcakton vlerën e perceptuar të monedhës.

Ndryshimet e normës së interesit ndikojnë ndjeshëm në tregun e huaj. Ndryshimet zakonisht mund të bëhen nga një prej tetë bankave qendrore globale. Ndryshimet bëjnë ndikime të menjëhershme në tregtarët e tregut dhe kështu të kuptuarit se si të reagosh si dhe të parashikosh këto lëvizje do të jenë ndër hapat e parë për të arritur fitime më të larta.

Bazat e normave të interesit

Për tregtarët ditorë, normat e interesit në tregun e monedhës janë shumë të rëndësishme sepse, me një normë më të lartë kthimi, më shumë interes grumbullohet në monedhën e investuar, e cila përkthehet në një fitim më të lartë. Sidoqoftë, luhatja e tregut është rreziku i vetëm dhe mund të pengojë në mënyrë drastike shpërblimet që sjellin interes.

Si të llogaritni tarifat

Zakonisht, bankat qendrore rritin normat për të kontrolluar inflacionin si dhe për të ulur normat në një përpjekje për të inkurajuar huadhënien dhe për t'i lënë paratë në ekonominë e vendit. Ndonjëherë ju mund të tregoni çfarëdo që banka mund të vendosë duke ekzaminuar thjesht treguesit më të rëndësishëm si nivelet e punësimit, indeksi i çmimit të konsumit (CPI), tregu i subprime, shpenzimet e konsumatorit dhe tregu i strehimit.

Fuqia relative, si dhe dobësia e këtyre treguesve, thjesht ofron një përmbledhje të shkëlqyeshme të fuqisë ekonomike. Ndërsa treguesit përmirësohen, ekonomia gjithashtu do të performojë mirë dhe normat do të rriten ose do të mbahen të njëjta nëse përmirësimi është i një madhësie të vogël.

Përveç kësaj, është e mundur të parashikosh një vendim për normën thjesht duke analizuar parashikimet dhe duke parë njoftimet e rëndësishme.

Njoftimet kryesore kur pozitive mund të ndiqen gjerësisht nga tregtarët që parashikojnë që Rezerva Federale të rrisë normat e interesit dhe kështu të ketë një tubim afatshkurtër.

Analizimi i parashikimeve është gjithashtu një mënyrë për të parashikuar vendimet për normat e interesit, dhe për shkak se ato parashikohen, bankat, brokerimet, si dhe tregtarët profesionistë, kanë një vlerësim të konsensusit.

Niveli i befasisë Ndonjëherë Ndodh

Tregtarët mund të bëjnë hulumtimin e fundit, por nganjëherë bankat qendrore mund të kenë një ulje ose rritje të normës së befasishme. Prandaj, sa herë që ndodhin skenarë të tillë, një tregtar duhet të jetë i vetëdijshëm dhe të kuptojë drejtimin që duhet të ndjekë.

Në kohën e një rritje, monedha vlerëson që tregtia mund të blejë, dhe kur ka një ulje, tregtarët ndoshta shesin atëherë blejnë ato monedha me norma të larta interesi.

Pas përcaktimit të lëvizjes së tregut, është e rëndësishme të veproni më shpejt pasi shpejtësia është thelbësore kur një surprizë godet, dhe duke vepruar kështu, fitimet maksimale mund të arrihen. Gjithashtu, është mirë të shikosh për ndryshimin e prirjes së paqëndrueshme.

Një gjë me siguri, monedha nuk ka rëndësi ose ka rëndësi drejtimi, por me një ulje ose normë interesi, tregu është i paqëndrueshëm - hulumtimi është gjithmonë thelbësor para çdo tregtie.

përfundim

Kur bankat përcaktojnë politikën e tyre monetare, normat e Forex lëvizin gjithashtu, dhe kur lëvizin, tregtarët marrin mundësinë të bëjnë fitime maksimale. Prandaj, nuk ka mend për tregtarët që të analizojnë veprimet e bankave qendrore dhe të ndjekin njoftimet e lajmeve. Reagimi ndaj lëvizjeve të normës së befasisë me shpejtësi vetëm do të përmirësojë shanset e tregtarit për fitime të larta.

Autori: Ali Qamar

Avatar

Ali Qamar është një shkrimtar i kripto dhe blockchain me përvojë dhe një besimtar i fortë në kriptovaluta me raste përdorimi në jetën reale. Aliu pëlqen të mbulojë çdo temë në lidhje me TRON dhe ka një interes të madh për vertikalet e tjera të kriptovalutave të tilla si Ripple, Stellar, Bitcoin dhe më shumë.