Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e së Ardhmes!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e së Ardhmes!

Tregtimi i të ardhmes ju lejon të spekuloni mbi vlerën 'e ardhshme' të një aktivi të tillë si ari, nafta, gazi, aksionet, indekset ose kriptomonedhat - pa marrë fillimisht pronësinë e plotë. Objektivi kryesor është të parashikosh nëse mendon se çmimi i aktivit do të jetë më i lartë ose më i ulët se çmimi i goditjes i vendosur nga tregjet.

Ndryshe nga opsionet, pronari i një kontrate të ardhme ka një detyrim për të blerë aktivin themelor kur skadon. Ky është zakonisht tre muaj, megjithëse mund të jetë më i shkurtër ose më i gjatë në varësi të tregut specifik. Megjithatë, mund të shkarkoni kontratat tuaja të së ardhmes përpara datës së skadimit, e cila më pas ju lejon të arrini fitimet tuaja.

Në Udhëzuesin tonë Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e së Ardhmes, ne shpjegojmë hollësitë e mënyrës se si funksionon fenomeni. Ne gjithashtu shqyrtojmë se cilat alternativa ekzistojnë në hapësirën e brokerimit në internet për investitorët e përditshëm të shitjes me pakicë.

Shënim: Kontratat e së ardhmes tradicionale janë zakonisht të rezervuara për hapësirën e qëllimshme - jo më pak sepse madhësitë minimale të pjesëve shpesh janë 6 ose 7 shifra. Si i tillë, do të duhet të konsideroni të ardhmen e CFD si një tregtar me pakicë. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë janë të ardhmet?

  Me pak fjalë, e ardhmja është një derivat i sofistikuar financiar që ju lejon të spekuloni mbi vlerën e ardhshme të një aktivi. Kjo mund të jetë gjithçka, nga një indeks i tregut të aksioneve si S&P 500 ose FTSE 100, te mallra si ato grurë, vaj, gaz, ose flori. Tregtimi i të ardhmes në të vërtetë ka dy qëllime specifike.

  Së pari, ato mund të përdoren si një mjet spekulativ për të përfituar nga vlera e ardhshme e një instrumenti financiar. Kjo operon shumë njësoj si çdo produkt tjetër investimi në tregjet financiare. Përndryshe, të ardhmet mund të përdoren gjithashtu nga prodhues, fermerë ose shpërndarës në shkallë të gjerë për të mbyllur çmimin e aktivit në të cilin janë përfshirë.

  Për shembull, nëse çmimi i naftës aktualisht është në nivele rekord, një kompani ajrore mund të vendosë të blejë kontrata të së ardhmes për t'u mbrojtur nga një rritje e papritur. Për sa i përket specifikave, kontratat e së ardhmes do të kenë gjithmonë një datë skadence - e cila mesatarisht është tre muaj.

  Fitimet dhe humbjet tuaja do të përcaktohen nga çmimi i tregut i aktivit kur skadon kontrata e ardhshme. Me fjalë të tjera, do të duhet të shumëzoni ndryshimin midis çmimit të blerjes dhe goditjes kundrejt numrit të kontratave që keni. Në raste të tjera, ju mund të vendosni të tregtoni kontratën tuaj të së ardhmes përpara se të skadojë, me shitjen bazuar në vlerën aktuale të tregut të aktivit.

  Pro dhe kundër të Tregtimit të së Ardhmes

  • Kontratat e së ardhmes mund të blihen dhe shiten përkundrejt çdo klase pasurie
  • Ju lejon të spekuloni nëse mendoni se aktivi do të rritet ose ulet në vlerë në të ardhmen
  • Ju shpesh duhet vetëm të vendosni një pjesë të vogël të vlerës totale të tregtisë si një depozitë
  • Ju mund të dilni nga pozicioni juaj para se të skadojnë të ardhmet
  • Shumë e dobishme në mbrojtje nga një rritje ose ulje e papritur e një aktivi për të cilin keni një interes të dhënë
  • Të ardhmet zakonisht janë të përshtatshme vetëm për klientët institucionalë
  • Ata janë shumë më të sofistikuar se pasuritë tradicionale
  • Ju mund të humbni para

  Kuptimi i tregtisë së të ardhmes - Bazat

  Tregtimi i të ardhmes mund të jetë një fushë beteje komplekse për investitorët e rinj, kështu që është e rëndësishme për ne të zbërthejmë bazat në më shumë detaje. Para se ta bëjmë, le të shohim një shembull super-themelor për të pastruar mjegullën.

  Shembull i Tregtimit të së Ardhmes

  Le të supozojmë se ju mendoni se nafta është nënçmuar shumë me 20 dollarë për fuçi. Ju besoni se në javët ose muajt e ardhshëm, çmimi do të rritet deri në 30 dollarë. Si rezultat, ju vendosni të blini disa kontrata të së ardhmes.

  • Kontrata e së ardhmes ka një skadim prej tre muajsh
  • Çmimi aktual i skadimit të secilës kontratë është 27 dollarë
  • Ju vendosni të blini 100 kontrata
  • Kur kontratat e ardhshme skadojnë për tre muaj, çmimi i naftës është 40 dollarë për fuçi
  • Kjo funksionon me 13 dollarë për fuçi më i lartë sesa çmimi i kontratës prej 27 $, kështu që ju keni fituar një fitim
  • Në total, ju keni 100 kontrata kështu që bëni gjithsej 1,300 dollarë në këtë tregti të ardhshme (100 x 13 dollarë)

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, fitimi ynë u bazua në diferencën midis çmimit të kontratës (27 dollarë) dhe çmimit aktual të tregut kur skaduan kontratat (40 dollarë). Nëse tregtia do të kishte shkuar në anën tjetër - do të thotë që çmimi mbaroi 13 dollarë më e ulët, do të kishim bërë një nga prej 1,300 dollarë (100 x - 13 dollarë).

  Çmimet e së ardhmes

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se gjithmonë do të ketë një ndryshim midis çmimit të kontratës së ardhshme, kundrejt atij të çmimit aktual të tregut. Për shembull, në seksionin e mësipërm kemi vërejtur se çmimi 'aktual' i naftës ishte 20 dollarë, por që kontrata e ardhshme 3-mujore ishte me çmim 27 dollarë.

  Kryesisht, kjo është për shkak se tregjet do të përcaktojnë se cili çmim i ardhshëm i aktivit ka të ngjarë të jetë - bazuar në një varg variablash dhe kushtesh.

  Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se çmimi i një kontrate të ardhme 3-mujore do të jetë i ndryshëm nga ai i një kontrate më të shkurtër ose më të gjatë. Duke qëndruar në të njëjtin shembull të naftës bruto, një kontratë 1-mujore mund të ketë një çmim skadimi prej 22 $, ndërsa një kontratë 12-mujore mund të jetë shumë më e lartë në 45 $.

  E gjatë ose e shkurtër

  Pasi të keni vlerësuar çmimin e skadimit të kontratës së ardhshme, atëherë do të duhet të vendosni se në cilën mënyrë mendoni se do të shkojnë tregjet. Kjo ose do të duhet të jetë një porosi e gjatë ose e shkurtër. Në disa ndërmjetës, kjo identifikohet përkatësisht si një urdhër blerje dhe shitje.

  Pra, nëse mendoni se çmimi i aktivit do të jetë më i lartë se ai i kontratës së ardhshme, do të shkoni gjatë. Nëse mendoni se aktivi do të përfundojë më i ulët, atëherë po shkoni shkurt. Ky është një nga avantazhet më të mëdha të tregtisë së të ardhmes, pasi asetet tradicionale ju lejojnë vetëm të spekuloni mbi çmimin që po rritet.

  Data e skadimit

  Në skenën tradicionale të së ardhmes, pjesa më e madhe e kontratave do të ketë një periudhë skadimi 3-mujore. Në kushtet e specifik data, kjo është zakonisht e Premtja e fundit e muajit përkatës. Me atë që tha, është gjithashtu e mundur të blini një kontratë më të shkurtër ose më të gjatë - e cila varet nga institucioni financiar që krijon tregun.

  Mbyllja e një Tregtimi të së Ardhmes Para Skadimit 

  Edhe pse kontratat e së ardhmes do të kenë gjithmonë një datë skadence, është e rëndësishme të theksohet se nuk kërkohet ta mbani pozicionin të hapur për kohëzgjatjen e tij. Përkundrazi, ju zakonisht mund të mbyllni një pozicion tregtar të së ardhmes, kur dhe kur e shihni të arsyeshme.

  Kjo funksionon njësoj si çdo instrument tjetër financiar - për aq sa duhet të ketë një blerës që është i gatshëm të blejë kontratën e ardhshme nga ju. Kjo nuk duhet të jetë një problem kur tregtoni klasa shumë të lëngshme asetesh si nafta, ari ose monedhat - pasi hapësira e tregtimit të së ardhmes është shtëpia e likuiditetit në vlerë prej triliona dollarësh çdo ditë.

  Për sa i përket çmimit, vlera e tregtisë së kontratës suaj të ardhshme do të varet nga kushtet aktuale të tregut.

  Për shembull:

  • Le të supozojmë që ju shkoni shkurt në një kontratë të ardhme të gazit natyror që ka një datë skadence 3-mujore
  • Çmimi i kontratës ishte 2 $ për MMBtu
  • Dy muaj pas kontratës, çmimi i gazit natyror është në 1.50 dollarë.
  • Ju vendosni të mbyllni fitimet tuaja me një 0.50 $ për kontratë, e cila arrin në fitime prej 25%

  Sa më sipër, ju ishit 'me të holla' në tregtinë tuaj të së ardhmes me një muaj më shumë. Sigurisht, ju mund ta kishit mbajtur pozicionin të hapur derisa të skadonin kontratat - dhe potencialisht të keni bërë edhe më shumë. Por, në vend të kësaj vendosët të bllokoni fitimet tuaja dhe të bëni një kthim të garantuar prej 25%.

  Tregjet e Tregtimit të së Ardhmes

  Kur bëhet fjalë për tregjet në të cilat mund të blini dhe shisni kontrata të së ardhmes, mundësitë janë të pafundme. Me fjalë të tjera, nëse ekziston një treg, është e sigurt por që një kontratë e ardhshme mund të blihet. Sidoqoftë - dhe ndërsa diskutojmë më në detaje më poshtë, skena tradicionale e të ardhmes është e rezervuar për blerësit në shkallë të gjerë, kështu që ka të ngjarë të keni nevojë të tregtoni CFD në vend.

  Sidoqoftë, disa nga tregjet më të zakonshme të tregtimit të së ardhmes janë renditur më poshtë.

  • Tregues: Kjo përfshin të gjithë treguesit kryesorë dhe disa të vegjël të tregut të aksioneve. Mendoni sipas linjave të S&P 500, Dow Jones, FTSE 100 dhe Nikkei 225.
  • Stoqet: Alsoshtë gjithashtu e mundur të tregtoni kontrata të së ardhmes në kapital tradicional si Apple, Facebook dhe Disney.
  • Metale të forta: Mallrat si ari, argjendi dhe bakri janë jashtëzakonisht të popullarizuara në hapësirën e tregtimit të së ardhmes. Kjo i lejon investitorët të fitojnë ekspozim ndaj aktiveve që përndryshe do të ishte e vështirë për t'u arritur.
  • Energjitë: Kjo përfshin tregjet kryesore të naftës bruto dhe gazit natyror.
  • Produkte agrokulturore: Ju gjithashtu mund të blini dhe shisni kontrata të së ardhmes në produkte bujqësore si gruri, misri dhe sheqeri. Ky segment i veçantë është i popullarizuar për fermerët që dëshirojnë të mbrohen nga lëvizjet e çmimeve të ardhshme të aseteve në të cilat janë përfshirë.

  A duhet të marr dorëzimin fizik?

  Një nga pyetjet më të zakonshme që bëjnë tregtarët e së ardhmes për newbie është ajo e ofrimit fizik. Për shembull, nëse bleni 1,000 kontrata në naftë bruto dhe e lini kontratën të skadojë, a do të duhet të merrni dorëzimin fizik të fuçive aktuale?

  Epo, e gjitha varet nga mënyra se si zgjidhet kontrata e ardhshme.

  Zgjidhja e parave të gatshme

  Në shumicën e rasteve, kontrata e ardhshme do të zgjidhet me para në dorë. Për shembull, le të supozojmë se keni 1,000 kontrata të gjata në ar. Kjo do të thotë që ju në thelb jeni duke rënë dakord të blini ar në një datë të mëvonshme. Sidoqoftë, nëse do të linit të ardhmet e arit të skadojnë, do t'ju duhet të paguani të ardhmet e ardhshme para.

  Kjo bazohet në çmimin e grevës së kontratës së ardhshme, dhe nuk çmimi aktual i tregut. Pika kryesore këtu është që skena e tregtimit të së ardhmes mbizotërohet nga investitorë spekulativë të cilët nuk kanë interes të marrin shpërndarjen fizike të aktivit. Përkundrazi, ata thjesht kërkojnë të përfitojnë nga diferenca midis çmimit të kontratës dhe çmimit të shlyerjes.

  Zgjidhja fizike

  Me sa u tha, disa kontrata të ardhshme shlyhen në aktivin themelor, në krahasim me paratë e gatshme. Kjo u bë e qartë në Prill 2020 kur çmimi i të ardhurave të naftës WTI shkoi negativ.

  Arsyeja për këtë është se kishte thjesht shumë vaj në qarkullim. Sipas pandemisë së koronavirusit, kërkesa për naftë ishte praktikisht jo-ekzistente, që do të thotë se ata që mbanin kontratat e ardhshme të rregulluara fizikisht nuk kishin ku ta ruanin atë në zgjidhje.

  Si rezultat, tregtarët shpresonin furishëm të shkarkonin kontratat e tyre të naftës për të shmangur detyrimin e marrjes së dërgesave fizike. Nga ana tjetër, kjo e shtyu çmimin e të ardhmes në një territor negativ. Në termat e Layman, kjo do të thotë se do të ishe i paguar për të marrë dorëzimin e fuçive, gjë që nuk është asgjë e paparë!

  Mbrojtës

  Ndërsa një pjesë e madhe e kësaj faqe është përqendruar në anën spekulative të tregtimit të së ardhmes, është e rëndësishme të theksohet se fenomeni është i favorshëm për mbrojtje. Në shumicën dërrmuese të rasteve, ky do të jetë një prodhues aktual i asetit themelor që po kërkon të mbrojë veten nga një rënie e papritur e çmimit.

  Mbi të gjitha, pasuritë si vaji, gruri, misri, gruri dhe sheqeri mbizotërohen nga oferta dhe kërkesa. Nëse ka shumë furnizim dhe jo kërkesë të mjaftueshme, çmimi i asetit do të ulet, por pa dyshim. Kjo më pas do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë tek prodhuesit, pasi ata do të duhet të shesin aktivin me një çmim më të ulët. Nga ana tjetër, ata mund të detyrohen të prodhojnë aktivin me humbje.

  Me sa u tha, kontratat e së ardhmes i lejojnë prodhuesit të lehtësojnë kërcënimin e marzheve të reduktuara, pasi ato mund të bllokojnë çmimin e skadimit që ofron tregu i të ardhmes.

  Le të shohim një shembull për të pastruar mjegullën:

  • Le të supozojmë se çmimi i misrit aktualisht është në nivelin më të lartë për 4 vjet
  • Kjo është shumë e dobishme. për prodhuesit e misrit, pasi ata mund ta shesin produktin e tyre me një çmim më të lartë. Nga ana tjetër, ata mund të vendosin të marrin më shumë staf dhe më pas të rrisin nivelet e prodhimit
  • Duke kuptuar që çmimi i misrit mund të ulet në çdo kohë të caktuar, prodhuesi vendos të shkojë pak në një kontratë të ardhme me një skadim 12-mujor
  • Në të, vetëm një nga dy rezultatet janë të mundshme
  • Së pari, nëse çmimi i tregut i misrit ulet, prodhuesi do të duhet të shesë produktin e tyre me një çmim më të ulët. Por, ata do të fitojnë para nga kontrata e ardhshme që ata shkuan pak
  • Përndryshe, nëse vlera e tregut e misrit vazhdon të rritet, prodhuesi do të jetë në gjendje të shesë produktin e tyre me një çmim edhe më të lartë. Por, ata do të humbasin para nga kontrata e ardhshme që ata shkurtuan.

  Në fund të fundit, shembulli i mësipërm thekson se pa marrë parasysh se çfarë ndodh me vlerën e ardhshme të misrit në 12 muajt e ardhshëm, fermeri do të jetë në gjendje të mbyllë çmimin aktual. Sigurisht që do të ketë pagesa për t'u marrë parasysh.

  Futures Trading vs Opsione

  Shpesh ekziston një keqkuptim se e ardhmja dhe opsionet janë e njëjta gjë. Nga njëra anë, të dy instrumentet financiare ju lejojnë të spekuloni mbi çmimin e ardhshëm të një aktivi. Në mënyrë të ngjashme, të dy ju lejojnë të shkoni gjatë ose shkurtër. Sidoqoftë, ndryshimi kryesor përqendrohet në detyrimin e blerjes së aktivit themelor në skadim.

  Në rastin e opsioneve, investitori ka 'të drejtën', por jo detyrimin për të blerë aktivin pasi skadon kontrata. Në vend të kësaj, ata thjesht duhet të paguajnë një premium paraprakisht, të cilën do ta humbin nëse zgjedhin kundër blerjes.

  Kur bëhet fjalë për tregtimin e të ardhmes, investitorët 'duhet' të blejnë kontratën themelore pas skadimit. Kjo do të bazohet në çmimin e kontratës së ardhshme dhe numrin e kontratave që keni blerë. Nëse keni bërë apo jo një fitim do të varet nga çmimi i mbylljes së aktivit kur skadojnë kontratat!

  Pse Tregtimi i së Ardhmes është i Vështirë për Klientët me Pakicë

  Siç e kemi vërejtur gjatë gjithë udhëzuesit tonë, industria e tregtimit të së ardhmes zakonisht dominohet nga paratë institucionale. Kjo sepse ju kërkohet të plotësoni një madhësi minimale të lotit, e cila shpesh është 6 ose 7 shifra. Për shembull, nëse keni dashur të përdorni tregun e ardhshëm të Bitcoin në CME, do t'ju duhet të blini 5 kontrata.

  Çdo kontratë vlen 5 Bitcoin, duke marrë investimin minimal në 25 Bitcoin. Me një çmim aktual prej $ 9,000, kjo do të thotë që ju do të duhet të investoni të paktën 225,000 $ për të parë. Edhe nëse mund të përmbushni minimumin, do të duhet të keni një status "investitor institucional".

  Kjo në vetvete kërkon një vlerë minimale neto prej 1 milion dollarësh, ose një pagë vjetore prej të paktën 200,000 dollarë për dy vitet e mëparshme. Me sa u tha, ju ka të ngjarë ta keni shumë të vështirë për të hyrë në tregun e ardhshëm të tregtimit nëse nuk përmbushni kriteret e lartpërmendura.

  Lajmi i mirë për ju është se ekziston një zgjidhje e thjeshtë në formën e CFD-ve.

  CFD Trading

  Me pak fjalë, CFD-të (kontrata për diferenca) ju lejojnë të spekuloni mbi vlerën e ardhshme të një aktivi pa zotëruar instrumentin themelor. Në vend të kësaj, tregtia juaj bazohet në atë nëse mendoni se çmimi i aktivit do të rritet ose ulet në të ardhmen.

  Meqenëse aseti në fjalë nuk ekziston në të vërtetë, CFD mund të gjurmojnë çmimin në botë reale të mijëra instrumenteve financiare. Në fakt, nëse ekziston një treg - edhe nëse është i rezervuar për para institucionale, CFD sigurojnë qasje.

  Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni të njëjtat klasa të aseteve që ndjekin kontratat e së ardhmes. Pavarësisht aksioneve, indekseve, normave të interesit, arit, naftës, gazit ose kriptomonedhave - ndërmjetësit e CFD ju lejojnë të shkoni gjatë e shkurtër në aset.

  Nuk ka datë skadimi

  Një nga avantazhet më të mëdha të zgjedhjes së CFD-ve mbi një kontratë të ardhshme është se nuk ka datë skadimi të kontratës. Përkundrazi, CFD-të qëndrojnë aktive për aq kohë sa dëshironi të mbani pozicionin të hapur. Kjo do të thotë që ju nuk jeni të detyruar të vendosni kontratën në një datë të caktuar, kështu që ju do të keni fleksibilitetin e mbylljes së pozicionit kur dhe kur e shihni të arsyeshme.

  Nuk ka madhësi minimale të lotit

  Ndërsa hapësira tradicionale e tregtimit të së ardhmes shpesh vendos një madhësi minimale të lotit që tejkalon 6 shifra, ky nuk është rasti me CFD. Në fakt, ju shpesh mund të tregtoni CFD me një gjendje llogarie prej vetëm 100 $. Kjo është ideale për ata prej jush që duan të fitojnë qasje në arenën e së ardhmes, por ju nuk doni të rrezikoni shuma të mëdha të kapitalit.

  levave

  Tregtimi i të ardhmes në formën e CFD gjithashtu ju lejon të aplikoni levave. Kjo është ajo ku ju do të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj. Për shembull, le të themi që ju vendosni të shkoni gjatë në vaj.

  Ju jeni super të sigurt në parashikimin tuaj, kështu që vendosni të aplikoni levë prej 10x. Në një gjendje llogarie prej $ 200, kjo do të thotë që vlera e tregtisë suaj është 2,000 $. Çdo fitim (ose humbje) që ju bëni më pas do të shumëzohet me një faktor prej 10.

  Si të filloni tregtimin e të ardhmes sot

  Nëse ju pëlqen tingulli i tregtimit të së ardhmes dhe dëshironi të filloni me një llogari investimi sot, ne tani do t'ju tregojmë hapat që duhet të ndërmerrni.

  Hapi 1: Zgjidhni një faqe tregtare për CFD Futures

  Siç kemi vërejtur në seksionin e mësipërm, do t'ju duhet të tregtoni të ardhurat e CFD si një klient me pakicë. Si i tillë, porti juaj i parë i thirrjes do të jetë gjetja e një ndërmjetësi në internet që plotëson nevojat tuaja.

  Disa nga faktorët që duhet të shikoni para se të regjistroheni janë:

  Rregullorja: Ju duhet të përdorni ndërmjetësin e ardhshëm të CFD vetëm nëse rregullohet nga një organ licencues i nivelit të parë. Kjo përfshin si të FCA (MB), CySEC (Qipro), MAS (Singapor), ose ASIC (Australi).

  Pasuritë e tregtueshme: Kaloni ca kohë duke rishikuar arenën tregtare në komisioner për të parë se çfarë asetesh mund të blini dhe shisni. Klasat më të njohura të pasurive në të cilat mund të tregtoni të ardhurat e CFD janë mallrat, indekset dhe aksionet.

  Metodat e pagesës: Ju do të tregtoni të ardhmen e CFD me para në botë, kështu që sigurohuni që ndërmjetësi të mbështesë mënyrën tuaj të preferuar të pagesës. Mënyra më e lehtë për të futur fonde në një platformë tregtare është përmes një karte debiti ose krediti.

  Tarifat dhe Komisionet: Ju gjithmonë do të duhet të paguani një tarifë kur tregtoni të ardhurat e CFD, kështu që sigurohuni që të vlerësoni strukturën e çmimeve të ndërmjetësit para regjistrimit.

  Mbështetja e klientit: Më në fund, eksploroni se cilat kanale mbështetëse mbështeten (siç është biseda e drejtpërdrejtë) dhe cilat orë punon ekipi i shërbimit ndaj klientit.

  Nëse nuk keni kohë për të studiuar një ndërmjetës vetë, ne kemi renditur pesë platformat tona kryesore të ardhmërisë CFD deri në fund të kësaj faqe.

  Hapi 2: Hapni llogarinë dhe ID-në e ngarkimit

  Ndërsa do të përdorni një platformë të rregulluar investimi, ndërmjetësi do të kërkohet ligjërisht të verifikojë identitetin tuaj.

  Për të marrë topin, hapni një llogari duke futur informacionin e mëposhtëm:

  • Emri i plotë
  • Data e lindjes
  • Adresa e shtepise
  • Numri Kombëtar i Taksave
  • Statusi i qëndrimit
  • Numri i telefonit
  • Email Adresa

  Më pas do t'ju kërkohet të ngarkoni një formë të ID-së. Kjo mund të jetë një pasaportë, patentë shoferi ose letërnjoftim i lëshuar nga qeveria.

  Hapi 3: Financoni Llogarinë Tuaj të Tregtimit

  Tani do të duhet të depozitoni disa fonde në llogarinë tuaj të brokerimit CFD të sapo krijuar.

  Metodat e pagesës së mbështetjes zakonisht përfshijnë:

  • Kartë debiti
  • Kartë krediti
  • Paypal
  • Skrill
  • Neteller
  • Transferte bankare

  Hapi 4: Vendosni një Tregti

  Pasi të jetë kredituar depozita juaj - e cila është zakonisht e menjëhershme, atëherë mund të bëni tregtinë tuaj të parë të të ardhmes CFD.

  Do t'ju duhet:

  • Kërkoni për pasurinë që dëshironi të tregtoni (vaj, ar, grurë, etj.)
  • Vendosni nëse doni të shkoni gjatë (porositni blerjen) apo shkurt (porositni shitje)
  • Futni kunjin tuaj
  • Nëse është e zbatueshme - specifikoni shumën e levave që dëshironi të aplikoni
  • Vendosni një urdhër të ndalimit të humbjes
  • Vendosni një urdhër përfitimi
  • Konfirmoni porosinë

  Ndryshe nga një kontratë e ardhshme tradicionale, CFD-të nuk skadojnë kurrë. Kjo do të thotë që ju mund të dilni nga pozicioni juaj sa herë që dëshironi. Nëse jeni hapur me një urdhër blerjeje, atëherë thjesht vendosni një urdhër shitje për të mbyllur tregtinë - dhe anasjelltas.

  Faqet më të mira të tregtimit të së ardhmes në 2021

  A nuk keni kohë për të hulumtuar një ndërmjetës tregtimi të ardhmes vetë? Nëse është kështu, më poshtë do të gjeni pesë ndërmjetësit tanë më të vlerësuar të vitit 2021.

  1. eToro - Platforma më e mirë CFD për fillestarët

  Nëse sapo keni filluar në botën e tregtisë në internet, mund të jetë më së miri të qëndroni në një platformë miqësore për përdoruesit si eToro. Ndërmjetësi ofron mijëra instrumente financiare - të gjitha këto mund të tregtohen me levë. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Kjo përfshin gjithçka, nga aksionet, indekset, normat e interesit, obligacionet dhe kriptovalutat. Ju mund të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti / krediti, llogari bankare ose portofol elektronik. Ju do të duhet të plotësoni një minimum prej $ 200. Kufijtë e levave gjithashtu bien në përputhje me ESMA, që do të thotë se do të kufizohesh në 30: 1 nëse nuk je një klient profesionist.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, tregtimi i të ardhmes është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar ekspozimin ndaj aseteve të forta si ari, vaji dhe gruri - pa pasur nevojë të merrni pronësi të drejtpërdrejtë paraprakisht. Në vend të kësaj, ju thjesht do të spekuloni nëse mendoni se çmimi i aktivit do të rritet ose ulet kur skadon kontrata.

  Me sa u tha, hapësira tradicionale e tregtimit të së ardhmes zakonisht është në dispozicion vetëm për paratë institucionale. Kjo sepse madhësitë minimale të pjesëve shpesh janë mbi 100,000 dollarë. Si i tillë, opsioni juaj më i mirë është të tregtoni të ardhme përmes CFD-ve.

  Nëse jeni të etur të filloni sot, ne do t'ju sugjerojmë të përdorni një nga ndërmjetësit e para-verifikuar që kemi diskutuar në këtë faqe.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  FAQs

  Cilat tregje ndjekin kontratat e së ardhmes?

  Kontratat e së ardhmes mund të ndjekin praktikisht çdo klasë të imagjinueshme - për sa kohë që ekziston një treg në botën reale.

  Si llogariten fitimet në një tregtim të së ardhmes?

  Fitimi juaj bazohet në ndryshimin midis çmimit të kontratës së ardhshme dhe atij të aktivit që po ndjek kur skadon kontrata. Për shembull, nëse blini të ardhmen në naftë me 25 dollarë dhe më pas shisni kontratën kur nafta kishte çmim 40 dollarë, do të bënit 15 dollarë për kontratë. Pastaj, do të duhet të shumëzoni fitimin tuaj prej $ 15 me numrin e kontratave që keni.

  A mund të tregtoni të ardhmen me levë

  Ju mundeni, por do të duhet të tregtoni të ardhme që përfaqësohen nga CFD.

  A duhet të marr dorëzimin fizik të aktivit kur tregtoj të ardhmen?

  Vetëm nëse keni investuar në një kontratë të ardhme që është vendosur në aktiv, ajo po ndjek, në krahasim me paratë e gatshme. Këto lloje të kontratave të së ardhmes zakonisht blihen vetëm nga prodhuesit të aktivit si formë e mbrojtjes.

  Cila është shuma minimale e investimit kur tregton të ardhmen?

  Në skenën tradicionale të tregtimit të të ardhmes, madhësitë minimale të pjesëve shpesh janë 6 ose 7 shifra. Por, nëse vendosni të tregtoni të ardhme të CFD, shpesh mund të tregtoni me një bilanc prej vetëm 100 $.

  Kush vendos çmimin e një kontrate të ardhshme?

  Ashtu si shumica e klasave të vlerësimit, çmimi i kontratave të së ardhmes përcaktohet nga forcat e tregut.

  A mund të tregtoj të ardhme në Bitcoin si një klient me pakicë?

  Nëse klasifikoheni si një klient me pakicë, nuk do të jeni në gjendje të përdorni hyrjen në tregun e ardhshëm të Bitcoin CME, pasi kjo është e rezervuar për para institucionale. Sidoqoftë, do të jeni në gjendje të tregtoni CFD Bitcoin - e cila për të gjitha qëllimet dhe qëllimet, funksionon shumë njësoj si tregu i ardhshëm konvencional.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.