Shkarkoni PDF-në tonë të tregtimit Forex 2021!

Shkarkoni PDF-në tonë të tregtimit Forex 2021!

Tregtimi ynë Forex PDF, besohet gjerësisht se Forex është një nga tregjet më të mëdha dhe më të rrjedhshme (ose likuide) të aseteve në botë. Nganjëherë referuar si FX, monedhat tregtohen 24 orë në ditë - 7 ditë në javë.

Termi 'Forex' është një përzierje e 'këmbimit valutor' dhe 'monedhës'. Në terma të thjeshtë, i referohet procesit të shkëmbimit të një monedhe në një tjetër - dhe në përgjithësi, kjo do të jetë për turizëm, tregti, tregti dhe shumë arsye të tjera. 

Në këtë tregtim Forex PDF ne do të flasim për atë që është tregtimi i Forex dhe disa nga terminologjitë e përdorura zakonisht në industri. Ne gjithashtu do të eksplorojmë shumë grafikë të ndryshëm Forex të disponueshëm dhe kemi hedhur disa këshilla përgjatë rrugës për t'ju ndihmuar të bëheni një tregtar më i mirë i Forex nga fillimi!

Tabela e Përmbajtjes

   

  Mësoni 2 Shërbimin e Sinjaleve Tregtare Falas

  Vlerësimi LT2

  • Merrni 3 sinjale falas në javë
  • Nuk kërkohen pagesa ose detaje të kartës
  • Testoni Efektivitetin e Sinjaleve tona të Nivelit të Lartë
  • Mbulohen çiftet kryesore, të vogla dhe ekzotike

  Çfarë është Forex Trading?

  Me një mesatare prej rreth 5 trilion dollarësh të tregtuar çdo ditë në arenën e Forex, është e qartë se ky instrument i veçantë financiar është shumë i popullarizuar tek tregtarët dhe investitorët në të gjithë botën.

  Në thelb, është veprimi i shitjes ose blerjes së valutave të huaja. Sigurisht, të gjitha këto përdoren nga bankat, korporatat dhe investitorët për një larmi arsyesh si fitimi, bërja e një tregtie, shkëmbimi i valutave të huaja dhe turizmit.

  Titulli këtu (Gamuchirai Masiyiwa, GPJ Zimbabve)

  Një nga përfitimet kryesore me tregtinë në Forex është që pas hapjes së një pozicioni, tregtarët janë në gjendje të vendosin një humbje automatike të ndalimit, si dhe në nivelet e fitimit (kjo e mbyll tregtinë).

  Tregu i Forex është një vend për të blerë ose shitur kundër njëri-tjetrit një shumëllojshmëri të monedhave kombëtare, globalisht. Monedha do të ndryshohet nga një monedhë në tjetrën dhe çiftet e valutave nga e gjithë bota vazhdimisht tregtojnë 24/7.

  Kudo që tregtohen dy monedha të huaja, mund të jeni i sigurt se ekziston një treg Forex pavarësisht nga zona kohore.

  Terminologjia e Tregtisë e përdorur zakonisht

  Në këtë seksion të tregtimit tonë Forex PDF, ne do të përshkojmë disa nga terminologjitë më të përdorura të tregtisë Forex në industri.

  Pips

  Pip qëndron për 'pikë në përqindje' dhe përshkruan çdo ndryshim të vogël të vërejtur në çiftet e monedhave brenda tregut të huaj. Pip-i përfaqëson shumën më të vogël të mundshme që një vlerësim i monedhës mund të ndryshojë. Për shembull, 0.0001 e një kuote çmimi - kur bëhet fjalë për çmimin e një çifti monedhe. Kjo është referuar si 'njësia bazë' e çiftit.

  Nëse çmimi i ofertës për çiftin GBP / USD ndryshon nga 1.2590 në 1.2591, kjo ilustron ndryshimin e një pipi.

  Përhap

  Diferencimi midis çmimit të shitjes dhe çmimit të blerjes së një çifti monedhe njihet si përhap. Çiftet e monedhës më pak të njohura (më pak të përdorura zakonisht) zakonisht kanë një përhapje të ulët. Në disa raste, kjo mund të jetë edhe më pak se një tubacion. 

  Kur tregtoni çiftet e monedhave më të përdorura, përhapja shpesh është në nivelin më të ulët. Vlera totale e çiftit të monedhës duhet të tejkalojë përhapjen në mënyrë që tregtia e Forex të bëhet fitimprurëse.

  levave

  Ne nuk mund të krijonim një tregtim Forex PDF pa përmendur levave. Në mënyrë që agjentët e Forex-it të rrisin numrin e tregtive në dispozicion të klientëve të tyre, ata duhet të sigurojnë kapital në mënyrën e levave.

  Para se të mund të tregtoni duke përdorur levave, duhet të regjistroheni në një ndërmjetës Forex dhe të hapni një llogari marzhi. E varur nga ndërmjetësi dhe madhësia e pozicionit, leva zakonisht kufizohet në 1:30 nëse jeni një klient me pakicë (tregtar jo-profesional). Disa ndërmjetës Forex në det të hapur do të ofrojnë shumë më tepër sesa kjo nëse po kërkoni kufij më të lartë.

  Këtu janë disa shembuj për një ide më të mirë të levave:

  • Le të themi se ju jeni duke tregtuar EUR / GBP e cila ka një çmim 1.1700
  • Ju mendoni se çmimi do të rritet, ju hyni në një pozicion blerjeje
  • Ju keni vetëm 500 £ në llogarinë tuaj të tregtimit në Forex
  • Ju dëshironi të tregtoni me më shumë, kështu që aplikoni levën prej 20x
  • Vlera e rritjes EUR / GBP me 2%
  • Me një kunj standard prej 500, ju do të kishit bërë një fitim 10
  • Por, ndërsa aplikonit levë prej 20x, kjo u rrit në 200

  Sidoqoftë, nëse vlera e çiftit shkoi poshtë me 2%, do të humbisnit 200 £.

  Becauseshtë për shkak të shembullit të sipërpërmendur që duhet të keni kujdes kur përdorni levave. Nëse ndodh skenari më i keq i mundshëm dhe llogaria juaj bie nën 0, duhet të kontaktoni ndërmjetësin tuaj të Forex dhe të kërkoni politikën e tij për mbrojtjen e bilancit negativ.  

  Lajmi i mirë është se të gjithë ndërmjetësit e Forex-it që rregullohen nga ESMA (Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve) do të jenë në gjendje t'ju ofrojnë këtë nivel shtesë të mbrojtjes, duke siguruar që të mos bëheni kurrë në borxhe me ndërmjetësin tuaj. Likeshtë si një tapë e cila nuk ju lejon të bini nën 0.

  Diferencë

  Marzhet janë një mënyrë e mirë për tregtarët për të rritur ekspozimin e tyre. E thënë thjesht, në mënyrë që një tregtar të mbajë pozicionin dhe të vendosë një tregti, tregtari duhet të paraqesë së pari një shumë specifike parash - kjo është marzhi. Në vend që të jetë një kosto transaksioni, marzhi mund të krahasohet me një depozitë sigurie. Kjo do të mbahet nga ndërmjetësi gjatë një tregtie të hapur Forex.

  Placeshtë e zakonshme për ndërmjetësit e Forex-it t'u japin klientëve të tyre qasje në levë (shih më lart). Kjo për faktin se në përgjithësi, tregtari me pakicë i Forex-it nuk ka një diferencë të mjaftueshme në mënyrë që ata të mund të tregtojnë në vëllime të larta (mirë, mjaft të larta për të bërë një fitim mjaft të mirë).

  Mbrojtës

  Në mënyrë që të ulni rrezikun e ekspozimit dhe të kompensoni ekuilibrin tuaj, mund të konsideroni mbrojtje. Kjo është një procedurë e cila përfshin tregtarët që shesin dhe blejnë instrumente financiarë. Kur ka lëvizje në monedha, një strategji mbrojtëse mund të zvogëlojë rrezikun e zhvendosjeve të pafavorshme të çmimeve. Mbrojtja e kësaj teknike është shpesh një zgjidhje afatshkurtër.

  Tregtarët shpesh kthehen në mbrojtje në panik si rezultat i raportimit të paqëndrueshmërisë së mediave financiare në tregjet e monedhës. Kjo zakonisht ndodh për shkak të ngjarjeve të mëdha si trazirat gjeopolitike (konflikti në Lindjen e Mesme), kriza shëndetësore globale (COVID-19) dhe sigurisht kriza e madhe financiare e vitit 2008.

  Për t'iu kundërvënë lëvizjeve negative të çmimeve, aktorët e tregut do të përfitojnë me taktikë nga instrumentet e arritshme financiare në treg. Kjo është mbrojtje ndaj rrezikut në formën e tij më të vërtetë. Mbrojtja nga mbrojtja do t'ju japë një farë fleksibiliteti kur bëhet fjalë për të rritur përvojën tuaj të tregtimit në Forex, por ende nuk ka garanci se do të jeni plotësisht të mbrojtur nga humbjet ose rreziqet.

  Një shembull i strategjisë mbrojtëse do të ishte:

  • Si një investitor i interesuar, ju hapni një pozicion të kundërt në tregti.
  • Për të shpjeguar më tej, le të themi se keni një pozicion të gjatë në GBP / USD
  • Ju mund të vendosni të hapni një pozicion të shkurtër edhe në GBP / GEURBP.
  • Kjo gjithashtu zakonisht referohet si një mbrojtje e drejtpërdrejtë.

  Ndërsa mund të duhet pak kohë për të tërhequr kokën në tregjet e Forex, koncepti gjithëpërfshirës është se ai paraqet të dy rezultatet. Kjo do të thotë, pavarësisht nga mënyra se si lëvizin tregjet, ju do të qëndroni në pikën e barazimit (më pak disa komisione tregtare).

  Spot Forex

  Kursi i këmbimit i dy monedhave shpesh referohet si një kurs këmbimi 'spot'. Më konkretisht, tregtia spot është një transaksion spot, duke iu referuar shitjes ose blerjes së një monedhe. Në thelb, forex spot është që të shesësh dhe blesh monedha të huaja.

  Një shembull i mirë i kësaj është nëse do të blini një sasi të caktuar të rands të Afrikës së Jugut (ZAR), dhe ta këmbyeni atë me dollarë amerikanë (USD).

  Nëse vlera e ZAR rritet, ju jeni në gjendje të ktheni USD tuaj përsëri në ZAR, që do të thotë të merrni më shumë para në krahasim me shumën që keni paguar fillimisht.

  Kontrata për ndryshim (CFD)

  CFD është në thelb një kontratë e cila portretizon lëvizjen e çmimeve të instrumenteve financiare. Kështu që, pa pasur nevojë të zotëroni pasurinë, përsëri mund të shfrytëzoni sa më shumë lëvizjet e çmimeve, duke shmangur gjithashtu nevojën për të shitur ose blerë sasi të mëdha monedhash.

  CFD-të janë gjithashtu të arritshme në bono, mallra, kriptovaluta, aksione, indekse dhe sigurisht - Forex. Me një CFD ju jeni në gjendje të tregtoni lëvizjet e çmimeve, duke hequr fare nevojën për t'i blerë ato.

  Tabela të ndryshme Forex

  Ky seksion i tregtimit tonë Forex PDF ka të bëjë me titujt Forex. Kur bëhet fjalë për një platformë MetaTrader, tregtarët mund të përdorin tabela me shtylla, tabela linjash dhe tabela shandanësh. Zakonisht mund të kaloni midis tabelave të ndryshme, në varësi të preferencave tuaja, mjaft lehtë.

  Më poshtë kemi bashkuar një shpjegim për secilin lloj të grafikut për ju.

  Tabela e shandanit

  Regjistrimi i parë i tabelës së shandanëve tani i famshëm u përdor në Japoni gjatë viteve 1700 dhe u tregua i paçmuar për tregtarët e orizit. Këto ditë, kjo tabelë çmimesh është pa dyshim një nga më të njohurat në mesin e tregtarëve në të gjithë botën.

  Ngjashëm me tabelën me shufra OHLC (shih më poshtë), tabelat e shandanëve ofrojnë vlera të ulëta, të larta, të hapura dhe të mbyllura për një kornizë kohore të paracaktuar. Tregtarët e drejtpërdrejtë të Forex e duan këtë tabelë për shkak të pamjes së saj vizuale dhe gamës së veprimit të çmimeve modelet e përdorura.

  Alwaysshtë gjithmonë e këshillueshme, nëse nuk jeni një tregtar me përvojë, të përdorni mënyrat e tregtimit demo falas. Kjo ju lejon të fitoni një kuptim më të mirë se si funksionon tregtia e drejtpërdrejtë përpara se të ndërmerrni ndonjë rrezik të madh financiar në treg.

  Grafiku i SHTK-ve OHLC

  Në pozicionin e 'Open, High, Low, Close', grafiku OHLC është i shkëlqyeshëm për të portretizuar çdo lëvizje në çmimin e një aktivi, të bërë për një kohë të caktuar (për shembull - një orë, ose një ditë tregtare).

  Siç sugjeron titulli, kjo është një tabelë me shtylla, dhe çdo kornizë kohore që një tregtar po shikon do të shfaqet si një shirit. Me fjalë të tjera, nëse jeni duke parë një tabelë ditore do të shihni se çdo shirit barazohet me një ditë të plotë tregtimi.

  Ndryshe nga grafiku i linjës (shih më poshtë), tabela e shiritave OHLC është unike në kuptimin që shfaq një larmi më të gjerë vlerash dhe informacioni si 'e hapur', 'e lartë', 'e ulët' dhe 'e ngushtë', prandaj dhe emri.

  • Çmimi më i lartë i tregut i tregtuar brenda kornizës kohore të zgjedhur do të përfaqësohet nga niveli i lartë.
  • Çmimi më i ulët i tregut i tregtuar brenda kornizës kohore të zgjedhur përfaqësohet nga niveli i ulët i shiritit.
  • Pika në të djathtë do të përfaqësojë çmimin e mbylljes, dhe vija në të majtë do të jetë çmimi i hapjes.
  • Shiritat e kuq quhen gjithashtu shufra shitës; kjo për faktin se çmimi i mbylljes është më i ulët se çmimi i hapjes
  • Shiritat e gjelbër referohen gjithashtu si shufra blerësish; e kundërt me lart. Kjo pasi çmimi i hapjes është më i ulët se çmimi i mbylljes.

  Me këtë tabelë çmimesh, tregtarët janë në gjendje të përcaktojnë se kush kontrollon tregun, qofshin shitësit apo blerësit.

  Analiza e OHLC ishte blloku fillestar për krijimin e tabelave të shandanëve gjithnjë të njohura (ju lutem më poshtë).

  Line Chart

  Kjo tabelë konsiderohet të jetë lloji më elementar i tabelës së çmimeve, por kjo nuk do të thotë se nuk është e dobishme. Shtë një mjet i shkëlqyeshëm për të parë pamjen më të madhe kur bëhet fjalë për trendet.

  Kjo varet nga afati kohor që po shikoni (kjo mund të jetë nga minuta në muaj), por për hir të argumentit le të themi se po përdorni një tabelë ditore. Grafiku i linjës rregullon çmimet e mbyllura në fund të këtij afati; kështu që në këtë rast, në fund të ditës, linja do të lidhë çmimin e mbylljes të asaj dite.

  Forex - Si të tregtoni

  Në këtë seksion të tregtimit tonë Forex PDF, ne do të flasim për mënyrat e ndryshme në të cilat ju mund të shisni dhe blini një pozicion Forex, si dhe gjërat për të parë.

  Çmimet dhe kuotat

  Kur bëhet fjalë për tregtinë në Forex, ju do të shihni çmime të 'ofertave' dhe 'të pyetjeve':

  • Çmimi i ofertës: Ky është çmimi me të cilin mund të shisni valutë.
  • Pyete çmimin: Ky është çmimi me të cilin jeni në gjendje të blini valutë

  Kur bëhet fjalë për tregtimin e Forex ju mund të tregtoni si të shkurtër ashtu edhe të gjatë, por gjithmonë sigurohuni që të keni një kuptim të mirë të tregtisë Forex para se të filloni tregti. Në fund të fundit, tregtia e Forex mund të jetë pak komplekse për të filluar, veçanërisht kur përzieni tregti të gjata dhe të shkurtra.

  Tregtia e gjatë (Bleni)

  Me pak fjalë, të shkosh gjatë është zakonisht një term që përdoret për të blerë. Pra, kur tregtarët presin që çmimi i një aktivi të rritet, ata do të shkojnë shumë.

  Si shembull i një pozicioni të gjatë:

  • Thuaj që keni mbajtur një pozicion të gjatë në instrumentin kryesor të blerë
  • Për shembull, USD / JPY
  • Kjo do të thotë që ju jeni duke parashikuar që USD do të rritet në vlerë kundrejt JPY
  • Nëse investoni 1,000 £ në USD / JPY përmes një pozicioni të gjatë, atëherë thjesht £ 1,000 £ vendosni që çifti do të rritet në vlerë

  Tregtia e Shkurtër (Shitja)

  Kur tregtarët e Forex-it presin që çmimi i një aktivi të bjerë, ata do të shkojnë pak. Kjo do të thotë të përfitosh nga blerja në një vlerë më të vogël. Për ta arritur këtë, thjesht duhet të bëni një urdhër shitje. 

  Çmimet aktuale dhe kërkesa

  Kursi aktual i këmbimit i një çifti Forex gjithmonë bazohet në forcat e tregut. Kjo do të ndryshojë mbi një bazë të dytë nga e dyta. Siç e kemi vërejtur më herët, ju gjithashtu duhet të merrni parasysh spread-in, kështu që gjithmonë do të ketë një ndryshim të vogël të çmimeve.

  Për shembull, nëse shkëmbeni 1 USD për 17 ZAR, çmimi i shitjes dhe blerjes i ofruar nga ndërmjetësi juaj i Forex do të jetë në të dyja anët e kësaj figure. Çiftet e monedhës me ofertën dhe kërkesën më të dukshme të bashkangjitura me ta do të konsiderohen më likuidet në tregun e Forex. Aspekti i ofertës dhe kërkesës është falë investimit të importuesve, eksportuesve, bankave dhe tregtarëve - për të përmendur disa. Kjo është mënyra se si arena e Forex është shtëpia e pozicioneve të blerjes dhe shitjes me vlerë mbi 5 trilion dollarë çdo ditë!

  Çiftet më likuide të monedhës janë ato që kërkohen shumë. Si shembull, GBP / USD ofron shumë mundësi tregtare afatshkurtra për shkak të shumës së madhe të pips lëvizur çdo ditë (mesatarisht 90-120). Përkundrazi, AUD / NZD nuk ka tendencë të lëvizë shumë pips në ditë. Duke thënë këtë, nëse keni një kuptim të mirë të disa prej monedhave më ekzotike - ne në Learn 2 Trade nuk po themi se është e pamundur të bësh mirë.

  Forex Trading System për t'u marrë parasysh

  Kur të ndiheni të gatshëm të hidhni hovin dhe të filloni tregtimin e drejtpërdrejtë, duhet të zgjidhni një sistem tregtimi në Forex. Ka një sasi të madhe të strategjitë tregtare që ju të zgjidhni. Kjo pasi investitorët, spekullatorët, korporatat dhe bankat kanë bërë tregti për dekada.

  Në këtë pjesë të tregtisë Forex PDF, ne do të shpjegojmë disa nga strategjitë e disponueshme për ju.

  • Tregtia brenda ditës: Përqendruar në trendet e çmimeve 1 orë ose 4 orë, tregtia brenda ditës Forex konsiderohet më shumë si një mënyrë konservatore e tregtimit. Duke u përqëndruar në seancat kryesore për secilin treg individual, këto tregti mbeten të hapura për diku nga 1 deri në 4 orë. Si e tillë, kjo mund ta bëjë atë a mundësi e përshtatshme për fillestarët.
  • Monedhë Scalping: Kjo strategji e veçantë shpesh shihet si një formë e tregtisë me rrezik të ulët. Ajo është e përqendruar në shitjen dhe blerjen e çifteve të monedhës brenda një afati jashtëzakonisht të shkurtër. Kjo është zakonisht diku midis një çështje sekondash, dhe 2 deri në 3 orë më së shumti. Kjo strategji e bën shumë praktike për të fituar potencialisht një numër fitimesh më të vogla, me shpresën për të krijuar një rezervë fitimesh.
  • Swing Trading: Shpesh referohet si një qasje afatmesme, ndryshe nga përvëlimi dhe brenda ditës, tregtimi i ritmit përqendrohet në lëvizje më të mëdha të çmimeve. Me këtë strategji, tregtarët janë në gjendje të lënë tregtinë e tyre të hapur për ditë ose edhe javë. Disa tregtarë pëlqejnë ta përdorin këtë mundësi në mënyrë që të zbukurojnë tregtinë ekzistuese ditore.

  Platformat e Tregtimit - Shpjegohen

  Nëse dëshironi të blini dhe shisni çifte monedhash nga komoditeti i shtëpisë tuaj (ose edhe përmes pajisjes suaj celular), do t'ju duhet të përdorni një platformë tregtare. Përndryshe referuar si një ndërmjetës Forex, ka fjalë për fjalë qindra platforma tregtare aktive në hapësirën në internet. Kjo e bën jashtëzakonisht të vështirë të dihet me cilin ndërmjetës të regjistrohesh.

  Në seksionet e mëposhtme të tregtimit tonë Forex PDF, ne shpjegojmë disa nga konsideratat që duhet të bëni.

  Mjetet dhe tiparet e analizës

  Ju gjithashtu duhet të shikoni për mjetet e analizës në dispozicionin tuaj. Në disa raste, kjo mund të jetë e ngulitur, ndërsa disa ofrojnë mjete të tilla si analiza teknike dhe analiza themelore. Nuk ka dyshim që të kesh akses në një sërë treguesish teknikë, diagrama të çmimeve të drejtpërdrejta dhe lajmet dhe të dhënat aktuale nga tregu financiar është një pjesë thelbësore e tregtisë së Forex.

  Sidoqoftë, nëse mund të përdorni këto tregues teknikë brenda platformës suaj të tregtisë, do të provojë të jetë shumë e dobishme. Kjo sepse do t'ju kursejë shumë punë në këmbë duke u dashur të lëvizni midis faqeve të ndryshme dhe burimeve të informacionit.

  Disa nga platformat më të shpejta dhe më të lehta të tregtisë janë MetaTrader 5 (MT5) dhe MetaTrader 4 (MT4) Ndërsa MT4 u krijua posaçërisht për tregtarët e Forex, MT5 u jep tregtarëve akses në CFD (Për CFD, ju lutemi shikoni shpjegimin nën 'Terminologjia e Përdorur e Tregtisë e Përdorur zakonisht në këtë PDF të tregtimit të Forex).

  Çështja thelbësore, të dy MT4 dhe MT5 janë platforma të shpejta dhe të pranueshme të tregtisë, të dyja sigurojnë të dhëna të drejtpërdrejta të tregut dhe qasje në grafikët e sofistikuar.

  Besimi në ndërmjetësin tuaj Forex

  Essentialshtë thelbësore para se të filloni tregtinë seriozisht që të besoni plotësisht në platformën e tregtimit që keni ndërmend të përdorni. Kjo është posaçërisht rasti nëse keni ndërmend të përdorni një strategji skalping, për shembull.

  Sidoqoftë, nëse ju pëlqen të tregtoni, është me rëndësi jetike për qetësinë tuaj dhe financat tuaja që të jeni plotësisht të sigurt me ekzekutimin e shpejtë të transferimit të të dhënave. Kjo është gjithashtu rasti me saktësinë e çmimeve të kuotuara, dhe shpejtësinë e përpunimit të porosisë. Të gjitha këto gjëra do t'ju ndihmojnë të keni një përvojë të suksesshme tregtare Forex.

  Për t'ju mundësuar që të shfrytëzoni sa më shumë nga mundësitë e reja, ndërmjetësi ideal i Forex do të jetë në dispozicion për ju 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë, në përputhje me orët e hapjes së tregut Forex.

  Menaxher i Pavarur i Llogarisë

  Për t'ju shpëtuar nga detyrimi për të kërkuar që ndërmjetësi juaj të ndërmarrë veprime për ju, ndërmjetësi juaj Forex duhet t'ju mundësojë të menaxhoni veçmas llogarinë dhe tregtinë tuaj.

  Duke e bërë këtë, ju do të jeni në një pozicion shumë më të mirë për të reaguar shpejt ndaj çdo ndërrimi në treg, dhe shpresojmë, të shfrytëzoni në maksimum mundësitë e mundshme. Kjo do t'ju mundësojë të fitoni kontroll më të mirë mbi çdo pozicion të hapur kur dhe kur shfaqen.

  Siguria dhe Siguri

  Importantshtë e rëndësishme të siguroheni që ndërmjetësi juaj i Forex i zgjedhur është një kompani me reputacion, e cila do të sigurojë që informacioni juaj personal dhe fondet e tregtisë të jenë plotësisht të mbrojtura dhe të rezervuara.

  Ndarja përdoret shpesh midis ndërmjetësuesve të Forex si një mënyrë për të ndarë fondet tuaja nga fondet e kompanisë (dmth. Shpenzimet e tyre ditore, borxhet dhe shpenzimet e rrjedhës). Pra, pa marrë parasysh se çfarë ndodh me ndërmjetësin e Forex, paratë tuaja janë të sigurta dhe të ndara.

  Nëse zbuloni se një ndërmjetës Forex nuk është në gjendje ta bëjë këtë, ne do t'ju sugjerojmë të gjeni një ndërmjetës më të mirë pasi është një praktikë standarde këto ditë. Të gjithë ndërmjetësit e listuar drejt fundit të këtij PDF tregtimi në Forex rregullohen nga të paktën një organ i licencuar me reputacion. 

  Tregtimi i Forex - Fillimi

  Në kushtet e krijimit si një tregtar në internet Forex, hapat mbeten konstantë, pavarësisht se në cilin ndërmjetës vendosni të bashkoheni. Më poshtë po rendisim disa nga hapat që do të duhet të ndërmarrësh. 

  Hapi 1: Hapni një llogari

  Për të hapur një llogari, do të duhet të futni disa informacione personale. Detajet standarde të kërkuara nga ndërmjetësi do të jenë gjëra të tilla si emri juaj, adresa e banimit dhe detajet e kontaktit. 

  Disa ndërmjetës gjithashtu do të kërkojnë statusin tuaj të taksës dhe do t'ju kërkojnë të jepni më shumë detaje financiare të tilla si statusi i punësimit, vlera neto dhe të ardhurat e rregullta.

  Hapi 2: Përvoja e Tregtisë

  Brokerat Forex shpesh dëshirojnë të sigurojnë që keni një nivel të përvojës tregtare (megjithatë kjo nuk është gjithmonë rasti). Në këtë rast, zakonisht do t'ju duhet të përgjigjeni në disa pyetje me shumë zgjedhje bazuar në përvojën tuaj. Ky është zakonisht një proces mjaft i thjeshtë.

  Hapi 3: Verifikimi i identitetit tuaj

  I njohur si KYC në industri (Njihni Klientin Tuaj), kjo thjesht do të thotë që ndërmjetësi i Forex do t'ju duhet për të provuar se kush jeni. Disa ndërmjetës do ta verifikojnë këtë duke përdorur kopje të skanuara të dokumentacionit. Kjo është zakonisht një letërnjoftim i lëshuar nga qeveria (pasaportë ose patentë shoferi) dhe një dëshmi e adresës (fatura e shërbimeve ose deklarata e llogarisë bankare). 

  Hapi 4: Depozitimi i fondeve

  Tani duhet të zgjidhni mënyrën e pagesës që keni zgjedhur (zakonisht nga një listë zbritëse). Kini parasysh se sa kohë duhet për të hyrë në llogarinë tuaj të tregtisë do të varet kryesisht nga mënyra e pagesës - kështu që gjithmonë kontrolloni këtë para se të ndaheni me paratë tuaja.

  Metodat e mbështetura të pagesës zakonisht përfshijnë një kartë debiti / kredi ose llogari bankare. Disa ndërmjetës madje mbështesin e-kuletat elektronike si Paypal dhe Skrill.

  Hapi 5: Filloni tregtimin

  Pasi të keni lexuar PDF-në tonë të tregtimit në Forex, tani duhet të ndiheni mjaft të sigurt për të filluar tregtimin. Sidoqoftë, ne ju rekomandojmë që së pari të provoni një demo falas të tregtimit të Forex. Kjo do t'ju lejojë të provoni strategjitë tuaja tregtare të sapoformuara para se të rrezikoni kapitalin tuaj. 

  Strategjitë Forex Trading

  Në seksionin tjetër të tregtimit tonë Forex PDF, ne shqyrtojmë disa nga treguesit më të rëndësishëm teknikë dhe njohuritë e tregut të përdorura nga tregtarët me përvojë. 

  Kanalet Donchian

  I shpikur nga Richard Donchian, kanalet donchian mund të përshtaten siç ju pëlqen, për sa i përket parametrave. Nëse zgjidhni të shihni një ndarje 30-ditore, për shembull, treguesi do të krijohet duke marrë nivelin më të ulët dhe më të lartën e asaj periudhe (kështu në këtë shembull 30 periudha).

  Kur vëzhgoni mesataren lëvizëse në një kanal donchian mund të shikoni mesataret që shtrihen nga 25 ditë në 300 ditët e fundit. Drejtimi i cili lejohet përcaktohet nga drejtimi i mesatares lëvizëse afatshkurtër.

  Duke pasur këtë në mendje, duhet të mendoni të hapni njërën nga dy pozicionet vijuese:

  • Gjatë - Nëse tai mesatarja e fundit lëvizëse 300 ditore është më e ulët se mesatarja lëvizëse 25 ditore.
  • I shkurtër - If tai mesataren e fundit lëvizëse 300-ditore është më e madhe se mesatarja lëvizëse 25-ditore.

  Ju do të duhet të shesni çiftin tuaj në mënyrë që të dilni nga tregtia juaj nëse hapni një pozicion të gjatë (dhe anasjelltas). 

  Mesatare e thjeshtë lëvizëse

  Ky është një tjetër tregues i zakonshëm Forex. Mesatarja e thjeshtë lëvizëse (aka SMA) operon me një ritëm më të ngadaltë sesa çmimi aktual i tregut (i njohur si një tregues i vonuar). Për më tepër, ai përdor shumë të dhëna historike të çmimeve. Në fakt, më shumë se shumica e strategjive të tjera.

  Një tregues i mirë se çmimi i fundit është më i lartë se çmimi i vjetër është kur mesatarja lëvizëse afatgjatë është nën mesataren e lëvizjes afatshkurtër. Ky mund të konsiderohet si një sinjal i blerjes për shkak të një trendi në rritje në treg.

  Në skenarin e kundërt kur mesatarja e lëvizjes afatgjatë është më e lartë se mesatarja e lëvizjes afatshkurtër, kjo natyrisht tregon drejt një sinjali të shitjes për shkak të një trendi rënës. Mesataret në lëvizje zakonisht përdoren si dëshmi e një trendi të përgjithshëm, në vend se sinjale thjesht tregtare Forex.

  Kjo do të thotë që ju mund të përzierni të dy strategjitë në mënyrë që të hiqni sinjalet e ndërprerjes që nuk përputhen me trendin e përgjithshëm që sugjerojnë mesataret lëvizëse. Sigurisht, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i bërë sinjalet tuaja të ndërprerjes shumë më produktive. Nëse jeni paralajmëruar për një sinjal të shitjes, kjo tregon që mesatarja lëvizëse afatshkurtër është nën atë të lëvizjes mesatare afatgjatë, kështu që mund të dëshironi të vendosni një urdhër shitje.

  Sidoqoftë, nëse ju jepet një sinjal për të blerë, kjo zakonisht do të thotë që mesatarja e lëvizjes afatshkurtër është më e lartë se ajo e mesatares lëvizëse afatgjatë.

  Breakout

  Duke përdorur pushimet si sinjale tregtare, Breakout konsiderohet si një strategji afatgjatë. Zakonisht referuar si 'konsolidim', tregjet nganjëherë alternojnë midis rezistencës dhe brezave mbështetës. Vetë ndërprerja ndodh kur tregu shkon më larg se këto kufij të konsolidimit - qofshin ato më të ulëta apo më të larta. Si i tillë, një ndarje duhet të ndodhë sa herë që ndodh një trend i ri.

  Duke parë pushimet, do të keni një tregues të mirë nëse ka filluar apo jo një trend i ri. Me atë që tha, kjo nuk do të thotë që një ndarje është 100% e saktë në sinjalizimin e një trendi të ri. Në këtë rast, ju mund të dëshironi të përdorni një urdhër stop-humbje për t'ju dhënë një shans më të mirë për të shmangur një humbje të konsiderueshme.

  Tregtimi Forex: Rreziqet e mundshme

  Sado joshës mund të tingëllojë një karrierë në tregtinë e Forex, ka një numër rreziqesh që duhet të merrni parasysh. Në seksionet e mëposhtme të tregtimit tonë Forex PDF, ne shqyrtojmë këto rreziqe të mundshme në më shumë detaje.

  Transaksionet

  Rreziku i transaksionit është në lidhje me kursin e këmbimit dhe çdo ndryshim të zonës kohore. Kjo do të thotë se ekziston një mundësi që në një moment midis fillimit dhe mbarimit të një kontrate që kurset e këmbimit të mund të ndryshojnë. Rreziku që kjo të ndodhë rritet me kalimin e kohës që kalon ndërmjet lidhjes së një kontrate dhe zgjidhjes së së njëjtës kontratë.

  Normat e interesit

  Rreziku këtu është që nëse norma e interesit të një vendi bie, monedha e atij vendi ndoshta do të jetë më e dobët. Kjo zakonisht çon në tërheqjen e investimeve nga investitorët, dhe si rezultat, kthimi juaj do të jetë më i ulët.

  Lajmi i mirë është se kur një normë monedhe është në rritje, shanset janë që monedha përkatëse të jetë më e fortë. Kur kjo të ndodhë, kthimet tuaja mund të jenë më të larta. Kjo është për shkak se investitorëve me përvojë u pëlqen të fitojnë ekspozim ndaj monedhave më të forta.

  Rreziku i levave

  Sa më i lartë të jetë leva juaj, aq më të larta do të jenë humbjet ose përfitimet tuaja. Sigurisht, kjo do të thotë që leva mund të ndikojë në tregtinë tuaj në një mënyrë pozitive ose negative - në varësi të mënyrës në të cilën shkon.

  Brokerat më të mirë të tregtimit Forex të vitit 2021

  Pjesa e fundit e tregtisë sonë në Forex PDF është të eksplorojmë se cilët ndërmjetës janë të njohur për tregtarët e rinj dhe tregtarët me përvojë. Secila nga platformat e tregtimit të Forex-it të listuara më poshtë është verifikuar paraprakisht, që do të thotë se mund të jeni të sigurt se ato shënojnë më shumë në kuti.

  Kjo do të thotë që çdo platformë është e rregulluar, ofron shumë çifte Forex, ka komisione dhe tarifa të ulëta dhe mbështet disa mënyra pagese.

  1. eToro - Aplikacioni më i mirë i tregtimit Forex për fillestarët

  eToro është një ndërmjetës aksionesh në internet, CFD dhe Forex që u pëlqen investitorëve të rinj. Ndërsa përhapet pak më lart në çiftet e vogla dhe ekzotike. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Në departamentin e Forex, eToro ofron dhjetëra çifte të tregtueshëm. Ju do të keni qasje në disa lloje të porosive, dhe likuiditeti i tregtimit është jashtëzakonisht i fortë. Ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik ose llogari bankare.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse Mirëseardhje

  AVATrade është një ndërmjetës i vendosur që ofron mijëra instrumente financiarë. Në krye të aksioneve, indekseve, mallrave dhe kriptovalutave (të gjitha përmes CFD), ju gjithashtu mund të tregtoni shumë palë Forex. Nuk ka komisione tregtare për të paguar, dhe spread-et janë shumë konkurruese.

  Mund të tregtoni ose përmes ueb-platformës AvaTrade, ose përmes ofruesit të njohur të palëve të treta MT4. Statistikë minimale e depozitave në 100 dollarë, të cilën mund ta lehtësoni me një kartë debiti / kredi ose llogari bankare. Platforma është rregulluar shumë, me disa licenca nën rripin e saj.

  .

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Pasi ta keni arritur deri më tani përmes tregtimit tonë Forex PDF, duhet të keni një kuptim të mënyrës se si funksionon analiza teknike dhe të keni një zotërim të mirë të bazave makroekonomike që drejtojnë vlerat e monedhës. Të armatosur me të gjitha informacionet e dobishme të përfshira në këtë udhëzues, duhet të jeni gati të dilni atje dhe të filloni të tregtoni Forex. Shpresojmë, duke bërë një fitim dhe duke mësuar më shumë gjatë rrugës.

  Nëse jeni një tregtar me fonde disi të kufizuara, mund të zbuloni se tregtia me ritëm ju përshtatet më së miri. Nëse keni një fond tregtar më të madh të disponueshëm, mund të keni një përvojë më fitimprurëse me tregtinë themelore. Sido që të jetë, wrekomandoni të provoni një llogari demo falas kur është e mundur para se të tregtoni me paratë tuaja të fituara me vështirësi. Si dhe leximi i udhëzuesve të dobishëm si i yni, faktikisht të mësuarit duke bërë do t'ju sigurojë gjithashtu një kuptim më të mirë se si funksionojnë të gjitha dhe si mund të dëshironi të tregtoni vetë.

  Mësoni 2 Shërbimin e Sinjaleve Tregtare Falas

  Vlerësimi LT2

  • Merrni 3 sinjale falas në javë
  • Nuk kërkohen pagesa ose detaje të kartës
  • Testoni Efektivitetin e Sinjaleve tona të Nivelit të Lartë
  • Mbulohen çiftet kryesore, të vogla dhe ekzotike

   

  FAQ

  Çfarë do të thotë Forex?

  Forex si term i referohet 'këmbimit valutor'. Më konkretisht, i referohet procesit të blerjes dhe shitjes së çifteve të monedhës si GBP / USD dhe USD / ZAR.

  Si mund të fitoni para në Forex?

  Ju do të fitoni para në dy skenarë të ndryshëm. Ju ose blini një palë valutë për më pak sesa e shisni për (porosi të gjatë) dhe shesni një palë monedhe për më pak sesa e keni blerë për (porosi të shkurtër).

  Cila është përhapja në Forex?

  Përhapja është ndryshimi midis ofertës dhe çmimit të kërkuar të një çifti Forex. Ky hendek në çmim duhet të përfshihet në parashikimet tuaja të fitimit dhe humbjes, dhe kjo është mënyra se si ndërmjetësi siguron që platforma gjithmonë të bëjë para.

  Çfarë është një përhapje e mirë në tregtinë e Forex?

  Kjo varet nga lloji i çiftit Forex që po tregtoni. Nëse jeni duke tregtuar degë shumë likuide si EUR / USD, nuk duhet të paguani më shumë se 1 pip.

  Çfarë është pip në Forex?

  Pip i referohet lëvizjes së një numri dhjetor në një çift. Për shembull, nëse GBP / USD është me çmim 1.2450 dhe lëviz në 1.2451, atëherë kjo është një lëvizje prej 1 pip.

  Cilat kufij të huasë janë të vendosura kur tregtoni Forex?

  Kjo varet nga disa faktorë, të tilla si vendndodhja juaj, çifti i monedhës dhe vetë ndërmjetësi. Në shumicën e rasteve, tregtarët nga Mbretëria e Bashkuar dhe Evropa janë të kufizuar në levë prej 1:30 në çifte kryesore dhe 1:20 në çifte të vogla dhe ekzotike.

  Rrëshqitje do të thotë që porosia juaj në Forex ekzekutohet me një çmim pak më të ndryshëm nga sa keni kërkuar.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.