Çfarë është Përhapja në Forex? Si të gjeni udhëzues të ulët përhapur Forex 2021

Çfarë është Përhapja në Forex? Si të gjeni udhëzues të ulët përhapur Forex 2021

Përhapjet e Forex-it, edhe nëse nuk keni bërë ende tregti me një palë të vetme Forex, ka të ngjarë që të keni dëgjuar akoma për 'përhapjen'. Në formën e tij më themelore, përhapja është ndryshimi midis çmimit 'blej' dhe 'shitur' të një palë Forex.

Përhapja lidhet me një tarifë që ju po e paguani indirekt për të tregtuar, dhe kjo është mënyra se si fitojnë para agjentët online të Forex. E vlerësuar nga numri i 'pips', sa më e fortë të jetë përhapja, aq më e dobishme është për ju si tregtar.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth asaj që është përhapja dhe si funksionon? Sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë gjithëpërfshirës në Çfarë është Përhapja në Forex? 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Shënim: Megjithëse disa agjentë Forex ofrojnë përhapje shumë të ngushtë në çiftet e tyre kryesore, përsëri duhet të vlerësoni se sa është komisioni. Allshtë gjithçka mirë dhe mirë duke përdorur një ndërmjetës me përhapje të ulët, por është kundër-intuitiv nëse po paguani një komision të lartë.

  Çfarë është Spread?

  Me pak fjalë, përhap është ndryshimi midis çmimit 'të blerë' të një palë Forex, me atë të çmimit'sell '. Kjo siguron që ndërmjetësi i Forex-it në fjalë gjithmonë bën një fitim - pavarësisht nga mënyra në të cilën shkojnë tregjet.

  Përhapja është një pikë e rëndësishme bisede në botën e Forex, jo më pak sepse do të diktojë sa paguani për të tregtuar. Me fjalë të tjera, sa më i lartë të jetë spread-i, aq më shumë indirekt po paguan tarifa.

  Para se të shqyrtojmë se si përhapet përhapja në 'pips', le të hedhim një vështrim në një shembull themelor për të pastruar mjegullën.

  1. Ju jeni duke tregtuar USD / CAD
  2. Ndërmjetësi juaj po citon një çmim 'blerje' prej 1.31
  3. Çmimi i 'shitjes' është 1.30
  4. Kjo do të thotë se diferenca midis çmimit të blerjes dhe shitjes është 0.76%

  Sa më sipër, nëse do të bënit një porosi blerjeje në USD / CAD - që do të thotë se jeni të sigurt se çifti rritet në çmim, ju do të paguani 1.31. Sapo të bëhet porosia, do të ishit në të kuqe me 0.76%.

  Pse Epo, sepse nëse do të donit të shisnit pozicionin tuaj, do të duhet ta bëni në 1.30. Meqenëse kjo është më pak se sa keni paguar, përhapja ju vë në disavantazh të menjëhershëm sapo të bëni një porosi. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të zgjidhni ndërmjetësin e ultë të përhapjes së Forex.

  Çfarë janë Pips në Forex?

  Para se të mund të kuptojmë plotësisht se çfarë është përhapja dhe si llogaritet, së pari duhet të mësojmë rreth 'pips' Arsyeja për këtë është se për të konstatuar gjerësinë e përhapjes, ne duhet të jetë në gjendje të përcaktojë sasinë e lëvizjeve të çmimeve në pips.

  E para dhe më e rëndësishmja, kur tregtojmë Forex në internet, normalisht e bëjmë këtë për të përfituar nga lëvizjet ultra të vogla të çmimeve. Si e tillë, shumica e çifteve Forex do të përmbajnë katër shifra pas pikës dhjetore. Për shembull, GBP / USD mund të jetë me çmim 1.3103. Një nga përjashtimet e pakta të këtij rregulli është USD / JPY, i cili shkon në dy shifra pas presjes dhjetore.

  Sidoqoftë, nëse GBP / USD do të kalonte nga 1.3103 të 1.3104, kjo do të tregonte një lëvizje prej 0.0001 USD. Në botën e terminologjisë së Forex, kjo do të referohej si '1 pip'. Në mënyrë të ngjashme, nëse çmimi i GBP / USD shkonte nga 1.3103 të 1.3098, kjo do të ishte një lëvizje e '5 pips'.

  Llogaritja e Spead në Pips

  Tani që e dini se çfarë është përhap është, si dhe si pips janë llogaritur, tani mund t'ju tregojmë një shembull në botën reale të përhapjes.

  Shembull i Pips: Përhapja e EUR / USD

  Le të themi që ju doni të tregtoni EUR / USD dhe po kërkoni të shkoni gjatë. Si i tillë, ju besoni se EUR do të tejkalojë dollarin, që do të thotë që kursi i këmbimit do të rritet.

  1. Çmimi i 'blerjes' është 1.1389
  2. Çmimi i 'shitjes' është 1.1382
  3. Me një ndryshim prej 7 shifrash, përhapja është 7 pips
  4. Ju vendosni një urdhër blerje në 1.1389, që do të thotë që ju duhet çmimi i EUR / USD për t'u rritur me të paktën 7 pips vetëm për t'u shkëputur

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, edhe pse çmimi i blerjes është 1.1389, do t'ju duhet që çmimi i shitjes të rritet në 1.1389 para se të mund të shkoni në çift. Para se të arrijë këtë çmim, do të duhet të dilni nga tregtia juaj me një çmim më të ulët se sa keni paguar.

  Po për pipetat në Forex?

  Pa dashur të ngatërroni edhe më tej, gjithashtu duhet të kuptoni se çfarë janë 'pipetat'. Në një natyrë të ngjashme me pips, pipetat kanë të bëjnë me lëvizjet ultra-të vogla të çmimit të një palë Forex. Sidoqoftë, ndërsa pip-et bazohen në 4 shifra pas pikës dhjetore (2 në rastin e USD / JPY), pipetat përdorin 5 shifra.

  Për shembull, në vend që të vendosë GBP / USD si 1.4592 (4 shifra), mund të duket rreth 1.45927 (5 shifra). Si e tillë, lëvizja e 1 pipete do të arrinte në 0.00001 USD. I hutuar? Mos u bëj, pasi llogaritja funksionon saktësisht në të njëjtën mënyrë si pips, megjithëse, po shton një shifër shtesë në.

  Shembull i pipetave: Përhapja e GBP / USD

  Në këtë shembull, ne do të shohim si ne do të llogaritnim përhapjet e Forex në GBP / USD kur një ndërmjetës përdor pipeta.

  1. Çmimi i 'blerjes' është 1.31016
  2. Çmimi i 'shitjes' është 1.31008
  3. Me një ndryshim prej 8 shifrash, përhapja është 8 pipeta
  4. Ju vendosni një porosi blerjeje në 1.31016, që do të thotë që ju duhet çmimi i GBP / USD për t'u rritur me të paktën 8 pipeta vetëm për t'u shkëputur

  Në shembullin e mësipërm, përhapja e Forex e GBP / USD është 8 pipeta. Sidoqoftë, megjithëse ndërmjetësi në fjalë përdor një sistem pipete (5 shifra pas presjes dhjetore), përhapja gjithmonë llogaritet në 'pips'. Si e tillë, përhapja do të arrinte, pra, në 0.8 pips.

  Shënim: Nëse jeni në gjendje të gjeni një ndërmjetës që ofron 0.8 pips në çifte të mëdha Forex, ky është super-konkurrues. Sidoqoftë, sigurohuni që të kontrolloni se cilat komisione tregtare do të kërkohet të paguani!

  Për çfarë përhapjeje duhet të synoj kur tregtoj Forex?

  Nëse e keni lexuar udhëzuesin tonë deri në këtë pikë, tani duhet të jeni në gjendje të llogaritni përhapjet e Forex në të dy pikat pipeta. Mos harroni, edhe nëse ndërmjetësi ofron 5 shifra pas pikës dhjetore, ne përsëri përcaktojmë sasitë e përhapjes së Forex në pips.

  Sidoqoftë, ne tani do të shqyrtojmë se çfarë lloj përhapjesh duhet të synoni kur përdorni një ndërmjetës Forex. Së pari, gjerësia e spread-it do të përcaktohet nga çifti themelor i tregtisë.

  Për shembull, çiftet kryesore si GBP / USD dhe EUR / USD gjithmonë do të kenë përhapjen më të ngushtë të Forex-it në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur. Pas kësaj, do të keni të mitur si GBP / NZD, dhe çifte ekzotike si USD / TRY - që posedon përhapjet më të gjera.

  Arsyeja për këtë është likuiditeti. Ndërsa tregjet globale do të kërkojnë triliona paund me vlerë GBP / USD në bazë ditore, pëlqimet USD / TRY shpesh do të vuajnë nga likuiditeti. Dhe çfarë ndodh kur tregjet vuajnë nga nivele të ulëta të likuiditetit? Paqëndrueshmëria është e lartë. Si e tillë, përhapja e Forex e çifteve ekzotike do të jetë gjithmonë dukshëm më e lartë se ajo e specializimeve.

  Në disa raste, një numër ndërmjetësish do të ofrojnë një përhapje zero në çiftet e saj kryesore. Sidoqoftë, kjo zakonisht është e rezervuar për ata me një llogari tregtare profesionale. Për më tepër, ndërmjetësi zero i përhapjes së Forex ka të ngjarë ta ofrojë këtë vetëm gjatë orarit të tregtimit.

  A duhet të konsideroj faktorë të tjerë përveç përhapjes?

  Sado e rëndësishme është përhapja në botën e tregtimit të Forex, kjo nuk duhet të jetë arsyeja juaj kryesore për t'u bashkuar me një ndërmjetës të ri. Përkundrazi, duhet të shikoni një sërë variablash të tjerë. Kjo përfshin rregullimin, numrin e instrumenteve që mund të tregtoni dhe llojin e mënyrave të pagesës që ajo mbështet.

  Sidoqoftë, në rastin e mbajtjes së kostove tuaja në minimum, një përhapje e ulët nuk është gjithnjë e një ndërmjetësi forex me çmime konkurruese. Megjithëse ndërmjetësi mund të ofrojë me vërtetësi disa nga përhapjet më të ulëta në treg, kjo mund të kompensojë këtë në zona të tjera - të tilla si komisioni, tarifat e depozitave ose financimi brenda ditës.

  Ja çfarë duhet të shikoni.

  Komisioni i tregtisë

  Shumica e ndërmjetësve të Forex do të tarifojnë një komision tregtar të një lloji. Kjo është zakonisht një përqindje e vogël e shumës që tregtoni. Për shembull, nëse ndërmjetësi kërkon një komision prej 0.3% dhe vlera e tregtisë suaj është 2,000 £, atëherë ju do të paguani 6 £ tarifa. Zakonisht duhet të paguani një komision në të dy skajet e porosisë.

  ✔️ Depozitat dhe tërheqjet

  Alwaysshtë gjithmonë mirë kur jeni në gjendje të kurseni disa para për përhapjen. Sidoqoftë, nuk ka asgjë më të keqe sesa të zgjedhësh një ndërmjetës me shpërndarje të ulët, vetëm për të zbuluar se do të tarifohesh për të bërë një depozitë dhe tërheqje. Si i tillë, kontrolloni nëse mënyra juaj e preferuar e pagesës vjen ose jo me një tarifë transaksioni.

  . Financimi brenda natës

  Nëse po kërkoni të tregtoni me levë, do të duhet të jeni të vetëdijshëm për tarifat e financimit brenda një dite. Kjo është kostoja e huazimit të parave nga ndërmjetësi, dhe tarifohet për çdo 24 orë që e mbani pozicionin të hapur. Si i tillë, megjithëse mund të jeni duke paguar një shpërndarje super të ngushtë në ndërmjetës, mund të paguani për këtë kur aplikoni levë.

  Brokerat më të mirë Forex me përhapje të ulët 2021

  Kështu që tani që keni një zotërim të qartë të asaj që është përhapja dhe si do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në aftësinë tuaj për të fituar fitime në planin afatgjatë, ne tani do të rendisim 3 zgjedhjet tona më të mira të ndërmjetësimit Forex.

  Këta ndërmjetës ofrojnë disa nga përhapjet më të ulëta në hapësirën tregtare në MB. Me sa u tha, thjesht sigurohuni që të kryeni kërkime shtesë mbi ndërmjetësin përpara se të regjistroheni.

  1. eToro - Brokeri më i mirë Forex për fillestarët

  eToro bën vendin tonë numër një sepse platforma është përshtatur për ata me pak përvojë në hapësirën e tregtimit të Forex. Së pari, procesi i regjistrimit zgjat më pak se 5 minuta, dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ç'është më e rëndësishmja, platforma e tregtimit është shumë e lehtë për t'u përdorur, dhe madje mund të angazhoheni në "Kopjimin e Tregtisë". Kjo është ajo ku ju kopjoni porositë e blerjes dhe shitjes së tregtarëve me përvojë të huaj që janë regjistruar në eToro. Ju merrni për të zgjedhur se sa dëshironi të interesit kur kopjoni tregtarët.

  Vetë departamenti i Forex-it rendit grumbujt e çifteve të valutave nëpër diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë. Megjithëse eToro është pak e shkurtër në departamentin e treguesve teknikë, platforma ju lejon të aplikoni levave. Kjo është e kufizuar në 30: 1 për diploma dhe 20: 1 për të mitur / ekzotikë - sipas rregulloreve të ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, nëse e keni lexuar udhëzuesin tonë gjatë gjithë rrugës, duhet të keni një kuptim të mirë të asaj që është përhapja, si e llogaritni atë dhe pse është thelbësore të qëndroni tek ndërmjetësit që ofrojnë spread të "ngushtë". Me sa u tha, nuk duhet të zgjidhni kurrë një ndërmjetës të ri Forex kryesisht mbi madhësinë e spread-it.

  Përkundrazi, ndërmjetësi mund t'ju faturojë në zona të tjera të platformës. Për shembull, kjo mund të përfshijë komisione, financim brenda një dite, madje edhe pagesa të depozitave / tërheqjeve. Si e tillë, gjithmonë kryeni kërkime të avancuara në një ndërmjetës para se të regjistroheni.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.