Brokerat më të mirë të tregtimit të mallrave 2021

Brokerat më të mirë të tregtimit të mallrave 2021

Tregu i mallrave përfshin blerjen dhe shitjen e instrumenteve të tilla si ari, sheqeri, gruri, vaji, metalet e forta dhe gazi natyror. Ideja është që të hipotezoni saktë rritjen ose rënien e çmimit - duke ju çuar të bëni një fitim nga tregtia.

Tingëllon si diçka që ju intereson? Së pari, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës të mirë për tregtinë e mallrave. Platforma në fjalë do t'ju ofrojë qasje në këtë hapësirë ​​investimi. 

Në këtë udhëzues, ne gjithashtu do të zhytemi në atë që është tregtia e mallrave dhe se si kjo klasë e aseteve mund të arrihet në internet. Përveç bazave, ne do të hedhim pak dritë mbi përfitimet e tregtisë së mallrave - si dhe strategjitë, këshillat dhe në fund të fundit - një përmbledhje të ndërmjetësve më të mirë të tregtisë së mallrave për t'u marrë parasysh.

Tabela e Përmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione
  • Tregtoni mijëra CFD
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Çfarë është tregtia e mallrave dhe si funksionon?

  Si çdo formë e tregtimit, tregtimi i mallrave përfshin blerjen dhe shitjen e aseteve. Shpresa është që ju të mund të fitoni nga rritja dhe rënia e çmimit të aktivit që tregtoni. Kjo bëhet duke parashikuar drejt drejtimin e vlerës - e cila përcaktohet nga oferta dhe kërkesa e tregut në fjalë.

  Siç e dini, mallrat janë zakonisht lëndët e para të cilat janë të prekshme dhe përdoren për prodhimin dhe operimin e mallrave të tjerë. Mendoni përgjatë linjave të produkteve industriale dhe të ndërtimit të tilla si çeliku dhe vaji. Për më tepër, ka materiale të tregtueshme që përdoren shumë në industrinë elektronike si ari, argjendi, bakri dhe litiumi.

  Për sa i përket 'mallrave të butë', ju mund të tregtoni gjithçka, nga gruri dhe soja - te sheqeri, lëngu i ngrirë i portokallit dhe madje edhe bagëtia. Ne do të mbulojmë mallrat e tregtueshëm së shpejti, kështu që qëndroni aty ku jeni.

  Pra, si funksionon tregtia e mallrave? Ne mendojmë se një shembull është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shpjeguar procesin e tregtimit të çdo aktivi.

  Duke pasur këtë në mendje, ju lutem shihni më poshtë një shembull praktik të një tregtie mallrash. Në shembullin tonë, ju jeni duke tregtuar mallin më të tregtuar në botë - arin.

  • Me 1,900 dollarë për ons - ju mendoni se ari është nënvlerësuar
  • Me këtë në mendje, ju vendosni një 1,000 dollarë blej porositni me ndërmjetësin tuaj
  • Nëse çmimi i arit rritet më shumë se 1,900 dollarë dhe nëse dilni nga tregtia - fitoni

  Tani, bazuar në premisën që ju besoni se çmimi i aktivit është i mbivlerësuar:

  • Me këtë në mendje, ju vendosni një shes porositni me ndërmjetësin tuaj
  • Nëse jeni korrekt dhe çmimi bie - fitoni

  Një nga gjërat më të mira në lidhje me tregtinë e mallrave në internet është se ju mund të bëni para nëse aktivi rritet ose ulet në vlerë. Sigurisht, së pari duhet të mendoni saktë drejtimin në të cilin po shkon pasuria. Kjo mund të bëhet duke parashikuar se ku është ndjenja e tregut në aktiv.

  • Kur vlera e një aktivi është në një trajektore rënëse - kjo është tregues i një tregu 'bearish'.
  • A duhet që çmimi i aktivit në fjalë të rritet - kjo është një karakteristikë e një tregu 'bullish'.

  Për më tepër, ndërmjetësit në internet ofrojnë fuqi për tregtimin e mallrave. Leva që do t'ju ofrohet do të varet nga vendi ku banoni. Për t'ju dhënë një shembull, në MB dhe BE-ja leva kufizohet në 1:10 në shumicën e mallrave dhe 1:20 në ar. Kjo do të thotë që ju mund ta shumëzoni aksionin tuaj me 10 ose 20 - e quajti atë një hua nga ndërmjetësi juaj.

  Siç e përmendëm, gjithçka që ju duhet të bëni është të spekuloni nëse vlera e aktivit do të rritet ose do të bjerë. Tjetra, vendosni porosinë e duhur dhe specifikoni sa dëshironi të merrni pozicionin.

  Ju lutemi gjeni më poshtë një shembull tjetër se si funksionon tregtia e mallrave:

  • Ju hapni një llogari me një firmë të brokerimit të tregtisë së mallrave
  • Ju depozitoni $ 1,000 në llogarinë tuaj të re
  • Tjetra, ju vendosni një blej porosi prej 200 dollarësh në naftën e papërpunuar Brent - me 30 dollarë për fuçi
  • 2 orë më vonë nafta e papërpunuar Brent vlerësohet në 35 dollarë
  • Kjo ilustron një rritje të çmimit prej 16.6%
  • Ju vendosni një shes për të arkëtuar fitimet tuaja në pozicion
  • Nga aksioni fillestar prej 200 $, ju bëtë një fitim prej 33.20 $

  Siç ilustron shembulli ynë i mësipërm, ju mund të hyni ose të dilni nga një tregti në çdo kohë që dëshironi. Nëse kjo do të shkojë i shkurtër dhe mbylljen e tregtisë tuaj me një blej urdhër - ose mbyllje a blej rendit duke krijuar një shes mënyrë.

  Tani që keni një zotërim të fortë se çfarë përfshin tregtia e mallrave, ne mund të diskutojmë mënyra të ndryshme në të cilat mund të tregtohen këto aktive.

  Si mund të tregtoj mallra në internet?

  Ekzistojnë më shumë se një mënyrë për t'u kënaqur në tregtinë e mallrave. Në fakt, ka disa - asnjëra prej të cilave nuk të çon në nevojë dyqan pasuria fizike në fjalë.

  Mungesa e marrjes së pronësisë dhe ruajtja e rezervuarëve të naftës, ose shufrave me shufra ari ju jep avantazhin e të qenit në gjendje të zgjidhni cilindo instrument dëshironi.

  Le të hedhim një vështrim në mënyrat më të njohura për të tregtuar mallrat më poshtë.

  ETF-të e mallrave

  Për ata që nuk janë në dijeni, ETF-të e mallrave ju lejojnë të investoni në shumë aktive - duke përdorur një tregti individuale. Si pasojë, duke investuar në mallra përmes një ETF, ju po investoni në çmimin e ardhshëm të aktiveve (të tilla si nafta ose ari) në një mënyrë indirekte.

  Për t'ju dhënë një shembull, në rastin e ETF-ve të arit, ndërmjetësi juaj do të blejë dhe ruajë arin fizik (shufra ari ose argjendi). Më pas, vlera e investimit do të rritet dhe ulet - në sinkron me vlerën e tregut të aktivit.

  Investimet e ETF të mallrave konsiderohen të jenë më të dobishme për investitorët afatgjatë. Sidoqoftë, ju mund ta mbyllni pozicionin tuaj ETF sa herë që dëshironi (brenda orëve të tregut).

  CFD-të e mallrave

  Mënyra më kosto-efikase dhe më e thjeshtë për të tregti mallrat janë përmes 'kontratave për diferencat' (CFD). E thënë thjesht, një CFD është një instrument financiar që është krijuar nga një firmë brokerimi. CFD-të janë të angazhuara për të monitoruar vlerën e pasurisë së veçantë - dhe në kohë reale.

  Le të ofrojmë një shembull të thjeshtë të funksionimit të një CFD, duke përdorur ari si mallin tonë:

  • Çmimi i arit është 1,870 dollarë për ons
  • Si pasojë, instrumenti CFD përputhet me këtë
  • Nëse vlera e arit rritet ose ulet me thënë 1%, CFD do të pasqyrojë këtë lëvizje si-për-si

  Siç thamë, CFD ka për detyrë të monitorojë vlerën në botën reale të mallit, kështu që kjo është një mënyrë super e lehtë për të tregtuar ndonjë pasuri. Nuk ka aspak nevojë që ju të mendoni për marrjen në dorëzim të një produkti të prekshëm. E njëjta gjë vlen për mallrat si CFD për kakao, gaz, vaj etj.

  Për më tepër, ju thjesht duhet të provoni dhe të spekuloni saktë se në cilin drejtim do të shkojë çmimi i mallit, të vini këmbët lart dhe të shpresoni për më të mirën. Epo, jo në të vërtetë, pasi profesionistët më të mirë të tregtisë së mallrave do të kenë gjithmonë një plan hyrje-dalje në vend. Kjo mund të jetë përmes një strategjie rreziku / shpërblimi 1: 3 - e cila ekzekutohet duke vendosur urdhra ndalje-humbjeje dhe përfitimi. 

  Sidoqoftë, në rastin e arit, për të vet një ons i asetit do t'ju kushtojë mbi një mijë dollarë. Sidoqoftë, duke tregtuar ar me CFD - ju jeni në gjendje të investoni një sasi shumë më të vogël.

  E Ardhmja e Mallrave

  E ardhmja e mallit është instrument i sofistikuar financiar. Siç sugjeron vetë emri, të ardhmet e ardhshme ju mundësojnë të tregtoni bazuar në vlerën e ardhshme të aktivit në fjalë. Në përgjithësi, kontrata juaj e ardhshme e mallit do të jetë aktive vetëm për rreth 3 muaj, para se të skadojë.

  Thënë kjo, ka raste të veçanta kur kontratat e së ardhmes zgjasin më shumë se kjo kornizë kohore. Pavarësisht nga gjatësia e kontratës së ardhshme, kur të vijë koha për datën e skadimit - ju jeni ligjërisht të detyruar të blini ose shisni mallin. 

  Forshtë për këtë arsye që kontratat e së ardhmes zakonisht përdoren nga ndërmarrjet e mëdha financiare. Me këtë tha, ju nuk duhet të prisni atë deri në fund të kontratës suaj të ardhshme. Ju mund ta shkarkoni mallin tuaj sa herë që e shihni të arsyeshme.

  Megjithëse, mënyra e vetme për të bërë një fitim nga investimi juaj është të spekuloni saktë mbi rritjen ose rënien e vlerës së kontratës - para ose deri në datën e skadimit.

  Le t'ju japim një shembull:

  • Le të themi se çmimi i argjendit është 22.00 dollarë për ons të Trojës
  • Ju shkoni në tregti në një gjatë pozicion
  • Kontrata e argjendtë mbyllet me 25.50 $ - ju bëni një fitim
  • Përndryshe, nëse kontrata e argjendtë mbyllet me 20.50 dollarë për ons të Trojës - ju bëni një humbje

  Lajmi i mirë është se nuk keni nevojë të shqetësoheni për kontratat e së ardhmes si një tregtar i mallrave me pakicë. Kjo është për shkak se CFD-të funksionojnë saktësisht në të njëjtën mënyrë - për aq kohë sa ju mund të shkoni gjatë ose shkurtër dhe madje të aplikoni levave. Por, CFD-të nuk skadojnë kurrë, kështu që ju kurrë nuk jeni të detyruar ligjërisht të blini ose shisni mallin në fjalë!

  Opsionet e Mallrave

  Opsionet e mallrave janë të krahasueshme me të ardhmen - pasi që të dy janë instrumente të sofistikuar financiarë. Edhe pse të ngjashëm, ekzistojnë dallime të dukshme midis të dyjave. Ndërsa prekëm, me të ardhmen e mallrave ju jeni ligjërisht i detyruar të blini ose shisni aktivin para ose në datën e skadimit.


  Nga ana tjetër, opsionet e mallrave ju ofrojnë e drejtë, Por nuk detyrimi për të blerë ose shitur mallin. Nëse tregtia juaj dështon, gjithçka që do të humbni është 'premium'. Në përgjithësi, primi (ose çmimi i kontratës) mund të jetë deri në 10% të vlerës së kontratës së opsioneve tuaja. 

  Kjo do të thotë që duhet të rrezikoni vetëm 10% të vlerës totale të kontratës për të hyrë në tregun e dëshiruar të opsioneve të mallrave. Nga ana tjetër, nëse tregtia juaj është e pasuksesshme, kjo është gjithçka që mund të humbni financiarisht.

  Kur bëhet fjalë për vendosjen e një porosie, ju do të përdorni puts dhe thirrjet. Me pak fjalë, nëse mendoni se çmimi do të bjerë - do të blini . Nëse nga ana tjetër, ju besoni se çmimi do të rritet - ju do të blini thirrjet.

  Këtu është një shembull i tregtisë së opsioneve të mallrave për të pastruar mjegullën në këtë instrument kompleks:

  • Ju vendosni të tregtoni grurë, i cili aktualisht ka një çmim prej 240 dollarë për shuplakë
  • 'Çmimi i grevës' në kontratën tuaj tre-mujore të opsioneve është 270 dollarë
  • Qëllimi juaj është të parashikoni nëse kontrata e grurit do të mbyllet mbi ose nën çmimin e grevës
  • Ju keni një ndjenjë se çmimi do ngrihem - pra blen 100 thirrje opsione
  • Premium në pozicion është $ 13.50
  • 100 kontratat tuaja ju kushtojnë 1,350 dollarë në total - që është shuma totale e premtuar që i paguhet ndërmjetësit tuaj të zgjedhur

  Ju zakonisht mund të hyni në tregjet e mallrave duke paguar një çmim modest, në këtë rast, vetëm 5% të çmimit total të grevës. Nëse parashikoni saktë, fitoni. Nëse parashikoni gabimisht - humbni vetëm koston e premisë tuaj.

  Tani le të vazhdojmë shembullin për të parë se si do të dukej një tregti fituese:

  • Disa ditë para se të skadojnë opsionet, çmimi i grurit është 300 dollarë
  • Ky është një lajm i mirë, pasi keni vazhduar gjatë në tregtinë e opsioneve tuaja duke blerë thirrje me një çmim greve prej 270 $
  • Kjo do të thotë që ju do të bëni 30 dollarë për kontratë duke shkarkuar opsionet tani - të cilat i bëni
  • Por, ju gjithashtu duhet të hiqni primin që keni paguar, i cili ishte 13.50 dollarë për opsionin e thirrjes
  • Kjo na lë me një fitim neto prej $ 16.50 për telefonatë
  • Keni blerë 100 thirrje gjithsej, kështu që fitimi juaj i plotë në këtë tregti të opsioneve të mallrave është 1,650 dollarë (100 kontrata x 16.50 dollarë)

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, marrja e rrugës së opsioneve ju lejon të synoni marzhet e mëdha të fitimit, duke mbajtur në të njëjtën kohë humbjet tuaja të mundshme në minimum.

  Çfarë mallrash jam në gjendje të tregtoj?

  Kur jeni në kërkimin tuaj për ndërmjetësin më të mirë të tregtimit të mallrave, do të vini re se aktivet e tregtueshme ndahen në tre kategori kryesore. Këto kategori janë 'metalet', 'energjitë' dhe 'bujqësore'.

  Le t'ju japim një ide më të qartë se nga çfarë përbëhen këto kategori.

  Mallra metali

  Të gjithë e dimë se çfarë është metali, megjithatë, a e dini se metalet 'e çmuar' si ari përdoren shpesh nga tregtarët për të mbrojtur kundër inflacionit dhe trazirave ekonomike? Metalet e tregtueshëm mund të përfshijnë produkte industriale si plumbi, bakri dhe çeliku i ricikluar.

  Me atë që u tha, metalet më të tregtuara në botë janë ari, argjendi dhe platini. Kur bëhet fjalë për arin veçanërisht - ju do të shpërbleheni me përhapje konkurruese dhe likuiditet të madh nga shumica e platformave tregtare.

  Ne kemi folur për metalet më të njohura. Ndërsa jo çdo ndërmjetës do t'i ofrojë ato, ka edhe tregje të tjerë.

  Gjeni më poshtë një listë të metaleve të tjerë të tregtueshëm:

  • Shpie
  • Bakër
  • Molibden
  • zink
  • Kobalt
  • Alumin
  • aliazh alumini
  • Nikel
  • Molibden
  • kallaj

  Siç është përmendur, shumica e ndërmjetësve do t'i përmbahen arit dhe argjendit në departamentin e metaleve, pasi këta zotërojnë vëllimet më të mëdha të tregtisë.

  Mallrat e Energjisë

  Ndërsa prekëm, mallrat përfshijnë energji të tilla si qymyr, gaz dhe naftë. Kjo e fundit pothuajse gjithmonë do të tregtohet duke përdorur dollarë amerikanë dhe me fuçi.

  • Tregu amerikan i naftës është me çmim nga WTI Benchmark
  • Pjesa tjetër e tregut të naftës përdor pikën referuese të naftës së papërpunuar Brent

  Si çdo pasuri tjetër - vlera e energjive diktohet nga kërkesa dhe oferta e tregut. Kërkesa dhe oferta gjithashtu mund të zhvendosen për shkak të ngjarjeve të tilla si trazirat gjeopolitike, si dhe OPEC-ut që ndryshon nivelet e tij të furnizimit. Me fjalë të tjera, nëse OPEC do të merrte vendimin për të ndaluar ose ngadalësuar prodhimin e naftës - çmimi ka të ngjarë të rritet.

  Ju lutemi shikoni më poshtë një listë të energjive të tregtueshme, duke pasur parasysh që jo çdo ndërmjetës mund të ofrojë qasje në të njëjtat tregje:

  • Naftë bruto e Brent
  • Naftë bruto WTI
  • Naftë e papërpunuar e ëmbël
  • Naftë e papërpunuar e lehtë
  • etanol
  • Benzina e Bregut të Gjirit
  • Gazit natyror
  • Propan
  • Vaj për ngrohje
  • Uraniumi

  Për sa i përket vëllimit të tregtisë, aktiviteti në departamentin e energjisë dominohet nga nafta dhe gazi natyror.

  Mallrat Bujqësorë

  Mallrat bujqësorë tregtohen globalisht dhe shumica e tyre janë shumë të kërkuara. Sidoqoftë, duke rrezikuar përsëritjen e vetvetes, vlera e çdo malli do të zhvendoset dhe ndryshojë shpesh. Kjo është kryesisht për shkak të natyrës së furnizimit dhe kërkesës, dhe ngjarjeve që ndikojnë në atë.

  Mallrat bujqësorë përfshijnë produktet e mëposhtme të njohura:

  • Misër
  • Fasule soje
  • Grurë
  • Kakao
  • Sheqer
  • Kafe
  • Lëng portokalli i përqendruar i ngrirë

  Blegtoria dhe mallrat e mishit përfshijnë:

  • Bagëti ushqyese
  • Bagëti të gjalla
  • Lean Hogs

  Shumica e mallrave bujqësorë do t'ju kuotohet në dollarë amerikanë. Ju gjithashtu mund të vini re se disa platforma tregtare i referohen mallrave si "të forta" dhe "të buta".

  • Mallrat e butë përdoren në lidhje me anën bujqësore të gjërave
  • Mallrat e forta përfshijnë gjëra të tilla si metalet ose nafta - të cilat duhet të minohen ose të nxirren.

  Për sa i përket vëllimit të tregtimit, mallrat bujqësorë nuk janë askund aq të njohur sa metalet dhe energjitë e çmuara. Sidoqoftë, ato ende ofrojnë shumë mundësi tregtare, kështu që ju nuk duhet t'i ulni ato domosdoshmërisht.

  Përfitimet e Tregtimit të Mallrave Online

  Shumica e njerëzve që janë të rinj në tregtinë e mallrave zgjedhin të investojnë në mënyrën tradicionale - përmes një ETF afatgjatë. Sidoqoftë, ka shumë përparësi për të tregtuar në a Afatshkurtër bazë përmes një ndërmjetësi të mallrave në internet.

  Kjo përfshin sa vijon:

  Shkoni gjatë dhe shkurtër

  Një nga avantazhet kryesore të tregtimit të mallrave është aftësia për të fituar fitime nga rritja çmimet e aktiveve në rënie. Me këtë, ne do të thotë që ju keni mundësinë për të shkuar gjatë or të shkurtër. Kjo nuk është ndryshe blerja e aksioneve tradicionale, përmes së cilës ju bëni një fitim vetëm nëse vlera e ndërmarrjes rritet.

  Për sa kohë që parashikoni saktë, mund të bëni fitime. Le t'ju japim një shembull të thjeshtë për të shkuar i shkurtër:

  • Kërkesa për naftën e papërpunuar Brent bie
  • Në tregun e hapur, kjo bën që çmimi i naftës së papërpunuar Brent të ulet
  • Kjo është kur ju do i shkurtër Vaji Brent duke vendosur një shes Për
  • Nëse çmimi i naftës së papërpunuar Brent bie me 4% - ju do të bënit një fitim prej 4%

  Mënyra më e mirë për shitjen e shkurtër të naftës - dhe çdo mall për këtë çështje, është përdorimi i a Tregtimi i CFD site.

  Zmadhoni fitimet me levave

  Ne kemi mbuluar levave më herët, megjithëse shkurtimisht. Në varësi të vendit tuaj të banimit nuk duhet të keni problem të merrni levë kur përdorni një faqe të tregtimit të mallrave.

  Le t'ju japim një shembull praktik të tregtisë së mallrave duke përdorur levave:

  • Le të themi se vendosni një shitje e shkurtër porositni në argjend në një kunj prej 30 dollarësh
  • Në ditët në vijim, vlera e argjendit bie me 12%
  • Kjo normalisht do të tregonte një fitim prej 3.60 $
  • Me hua prej 1:10, fitimi juaj zmadhohet me 10 herë
  • Fitimet tuaja totale në këtë tregti tani janë 36 dollarë

  Absolutelyshtë absolutisht e rëndësishme që të përdorni levën me kujdes. Sa më shumë që huazimi mund të rrisë fitimet tuaja - ai gjithashtu mund të shumëfishojë humbjet tuaja.

  Dakord, sa më i madh rreziku, aq më i madh mund të jetë shpërblimi i mundshëm. Sidoqoftë, nëse jeni fillestar, ne ju rekomandojmë të tregtoni brenda buxhetit tuaj për të mbrojtur kapitalin tuaj.

  Mbrojtja kundër tregjeve të aksioneve

  Ne prekëm më herët që gjatë kohërave të vështira ekonomike tregtarët priren të diversifikojnë portofolet e tyre për të përfshirë mallra të tilla si ari. Për shembull, në mes të një krize financiare, vlera e arit do të rritet. Prandaj ka kuptim të përdoret ky metal i çmuar për të mbrojtur një treg të aksioneve që është në një trajektore rënëse.

  Dyqane me vlerë

  Disa metale të çmuar klasifikohen si 'depo me vlerë'. Kjo do të thotë që asete të tilla si argjendi dhe ari mbajnë vlerën e tyre - dhe kanë bërë që nga historia e kohës.

  Siç kemi vërejtur, për shkak të kësaj, metalet janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i siguruar vetes tuaj një rrjet sigurie kundër inflacionit dhe të ngjashme. Nëse do të preferonit më mirë investojnë në dyqane me vlerë, atëherë do t'ju duhet ta bëni përmes rrugës së lartpërmendur ETF.

  Strategjitë e Tregtimit të Mallrave

  E parëndësishme për atë që është niveli i aftësive tuaja kur bëhet fjalë për tregtimin, ne rekomandojmë shumë të mendoni për qëllimet tuaja financiare afatgjata. Mbi të gjitha, tregtarët më të suksesshëm të mallrave kanë një strategji të fortë, në mos disa.

  Duke mos nxituar në tregtinë verbërisht, ju do t'i jepni vetes fillimin më të mirë të mundshëm në përpjekjet tuaja të ardhshme tregtare. Si i tillë, ne kemi vendosur së bashku një listë të strategjive për të shpresuar se merrni frymëzim.

  Kërkime Themelore

  Ndërsa të dy janë tepër të dobishëm për përpjekjen për të parashikuar ndjenjën e tregut - 'analiza teknike' dhe 'analiza themelore' janë dy gjëra krejt të ndryshme.

  Le të fillojmë me bazat, e cila është më e lehtë për t'u zotëruar nga të dy.

  Tregtimi themelor përfshin mbajtjen në hap të lajmeve të fundit ekonomike dhe financiare. Në fakt, çdo lajm që ju e dini ka të ngjarë të ndikojë në furnizimin dhe kërkesën e mallit tuaj të zgjedhur.

  E thënë thjesht, nëse ka lajme për trazira serioze civile ose flluska të gjithanshme të luftës në sipërfaqe në Lindjen e Mesme - kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në kërkesën dhe furnizimin e naftës - dhe për këtë arsye çmimin e tregut.

  Ka edhe vende të tjera ku mund ta gjeni këtë informacion, përveç burimeve të zakonshme. Shumë investitorë regjistrohen në shërbimet e abonimit tregtar, që do të thotë që ju merrni azhurnime përmes postës elektronike (ose celularit) të cilat mund të jenë të rëndësishme për ju.

  Ju gjithashtu mund të shikoni burime të tilla si Yahoo Finance, e cila është plotësisht falas. Nëse dëshironi të provoni këtë shërbim falas thjesht zgjidhni mallin tuaj të zgjedhur në sit. Pas kësaj, shërbimi i pajtimit do t'ju dërgojë njoftime në kohë reale të lajmeve përkatëse.

  Analiza teknike

  Ndërsa analiza themelore është mjaft e lehtë për tu kuptuar - analiza teknike mund të kërkojë vite për tu kuptuar plotësisht. Jo vetëm, në por ka qindra grafikë çmimesh dhe tregues teknikë të arritshëm për tregtarët e mallrave. Duke u përpjekur të fitoni një kuptim të qëndrueshëm të vetëm disa mjeteve themelore, ju qëndroni në një ndjekje më të mirë të spekuloni për rritjen e rënies së vlerës së një aktivi.

  Për shembull, tabelat historike të çmimeve janë të shkëlqyera për të parë ngritjet dhe uljet e një malli. Pastaj ka shumë mjete që tregojnë tendencat, dhe statusin e blerjes së tepërt ose të blerjes së një aktivi. Studimi i analizës teknike i ndihmon tregtarët të vendosin kur të hyjnë ose dalin nga një pozicion - dhe kur të mbajnë. Kjo është arsyeja pse tregtarët e lëkundur lulëzojnë nga informacioni që ofron analiza teknike.

  Kjo ka kuptim kur konsideron se qëllimi i ritëm tregtare është të kalosh trendin, duke mbajtur pozicione për ditë ose madje javë me radhë. Nëse po planifikoni t'i përmbaheni tregtisë afatshkurtër - të tilla si tregtimi ditor, atëherë leximi i tabelave është një domosdoshmëri absolute. Arsyeja për këtë është se kur tregtoni ditën ju synoni të hapni dhe mbyllni pozicione të shumta gjatë gjithë ditës.

  Si i tillë, lajmet themelore janë paksa të parëndësishme - të paktën në periudhën afatshkurtër. Ky mall ditore përdoret me synimin për të bërë fitime nga zhvendosjet e çmimeve në shkallë të vogël - dhe sigurisht, duke u përpjekur të koha e tregut në mënyrë që të bëjë një fitim të mirë.

  Nivelet e rezistencës dhe mbështetjes

  Nivelet e rezistencës dhe mbështetjes përdoren në të gjithë botën e tregtisë. mbështetje niveli njihet si 'pika e çmimit' - kjo tenton të parandalojë çdo rënie të mëtejshme të vlerës. Rezistencë niveli parandalon rritjen e mëtejshme të trendit rritës. Sigurisht, nuk ka asnjë garanci që linja e mbështetjes ose rezistencës nuk do të prishet. Vetëm se historikisht, këto nivele janë mbrojtur herë pas here. 

  Çdo rritje ose rënie e madhe e vlerës së një aktivi mund të ketë një efekt të madh në ekonominë në tërësi. Nëse ari po përjetonte një prirje në rritje të çmimeve, dhe niveli i rezistencës është afër - gjasat janë që tendenca në rritje të kthehet mbrapsht.

  Më poshtë do të shihni një shembull të niveleve të mbështetjes dhe rezistencës kur tregtoni ar:

  Nëse doni të përfshini mbështetjen e kaluar dhe nivelet e rezistencës në strategjinë tuaj, nuk duhet të jetë shumë e vështirë. Thjesht krijoni tuajin blej porosit pak sipër linja përkatëse e mbështetjes. Ju gjithashtu duhet të krijoni një shes Për poshtë çmimi i rezistencës.

  Siç u përmend më lart, ka shumë të ngjarë që në një moment nivelet e rezistencës dhe mbështetjes të thyhen. Duke pasur këtë në mendje, ju duhet të krijoni ndalo humbjen urdhrat për të kufizuar çdo humbje të mundshme. Pasi të keni futur vlerën tuaj të ndalimit të humbjes - ndërmjetësi juaj do ta ekzekutojë atë, me çmimin e paracaktuar të përcaktuar në porosinë tuaj.

  Tregtimi i mallrave: Rreziqet

  Ne kemi diskutuar përfitimet e tregtisë së mallrave. Tani, në emër të drejtësisë, do të flasim edhe për rreziqet

  Shpesh shumë e paqëndrueshme

  Mallrat, veçanërisht nafta e papërpunuar dhe ari, priren të jenë aktive shumë të paqëndrueshme kur krahasohen me aksionet dhe aksionet e blu-chip. Shumë tregtarë e duan një treg të paqëndrueshëm. Mbi të gjitha, sa më i paqëndrueshëm të jetë një treg - aq më të mëdha mund të jenë fitimet nëse tregtia shkon siç pritet.

  Nëse jeni i ri në botën e tregtisë së mallrave, paqëndrueshmëria e lartë mund të mos jetë ideja më e mirë për ju për të filluar. Ndërsa pa dyshim që do të përjetoni rritje të lartë, nivelet e ulëta mund të jenë shumë të dëmshme për shëndetin e llogarisë tuaj tregtare. Ky është veçanërisht rasti nëse i keni akoma rrotat e stërvitjes.

  Jo Gjenerimi i të Ardhurave

  Kur investoni në aksione tradicionale (mendoni se IBM dhe Nike) - investitorëve zakonisht u jepen pagesa në formën e dividendëve. Kur bëhet fjalë për obligacione - pagesa vjen në formën e kuponave.

  Mallrat, megjithatë, nuk ofrojnë asnjë formë të ardhurash. Ju do të bëni disa para të vërteta vetëm kur të bëni një fitim nga parashikimi i saktë i rritjes ose rënies së çmimit të mallit.

  Amplifikoni Humbjet Me Levë

  Ne tashmë ju kemi treguar në lidhje me përfitimet e aplikimit të levave në tregtinë e mallrave. Ne gjithashtu ju paralajmërojmë të shkelni me kujdes për shkak të zmadhimit të humbjeve të mundshme.

  Sa leva mund t'ju ofrojë ndërmjetësi juaj do të varet nga vendndodhja juaj. Shumë ndërmjetësues të rregulluar janë të kufizuar nga sa leva mund t'u ofrojnë klientëve për shkak të organit rregullator që sundon platformën e tregtimit.

  Në MB dhe BE, klientët janë të kufizuar në 1:20 në ar, dhe 1:10 për shumicën e mallrave të tjerë. Disa ndërmjetës jashtë shtetit mund të ofrojnë levë deri në 1: 100 por ka të ngjarë të jenë pa licencë.

  Me gjithë atë që u tha, duke kuptuar levave siç bëni tani - për sa kohë që keni kujdes për humbjet, si dhe fitimet, duhet të jeni mirë. Ne rekomandojmë gjithmonë përfshirjen e menaxhimit të rrezikut në strategjinë tuaj personale të tregtimit dhe përdorimin e saj ndalo humbjen marr-fitim urdhra.

  Tregjet e Mallrave mund të jenë të Kufizuara

  Për sa i përket stoqeve, ka dhjetëra mijëra dhe zakonisht do të keni qasje në një larmi tregu globalisht. Kur bëhet fjalë për mallrat, mund të zbuloni se disa ndërmjetës ju ofrojnë vetëm argjend, ar, naftë dhe gaz natyror. Një tjetër që mund të hasni mund të ofrojë vetëm ar dhe naftë të papërpunuar Brent.

  Platformat e tregtimit që ofrojnë çdo mall nën diell rrallë shihen. Kjo përzgjedhje e kufizuar e mallrave të tregtueshëm mund të çojë në ekspozim të tepërt në atë treg të veçantë.

  Këshillat më të mira për tregtimin e mallrave

  Ju lutemi gjeni më poshtë pesë këshilla të përdorura rregullisht nga tregtarët e mallrave me përvojë. Kjo do të sigurojë që ju t'i jepni vetes shansin më të mirë të mundshëm për të hequr përpjekjet tuaja të tregtimit të mallrave në këmbën e djathtë që nga fillimi!

  1. Shfrytëzoni kurset në internet të tregtimit të mallrave

  Duke kryer një kërkim të thjeshtë në internet do të shihni se ka shumë kurse online specifike për tregtinë e mallrave. Jo vetëm që mund të mësoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj, por kurset mund t'ju ndihmojnë të kuptoni bazat e tregtisë përpara se të rrezikoni kapitalin.

  Mënyra më e mirë për të arritur këtë është të zgjidhni një kurs që u drejtohet njerëzve që janë të rinj në hapësirën e tregtimit.

  2. Lexoni Librat e Tregtimit të Mallrave

  Si dhe të lartpërmendurat tregtare online kurse, ka qindra libra për tregtimin e mallrave në qarkullim. Shumica e librave këto ditë vijnë në formë fizike dhe dixhitale. Cilado qoftë preferenca juaj, duhet të jeni në gjendje të gjeni një që ju pëlqen.

  Për t'ju ndihmuar së bashku, ne kemi renditur 6 libra të veçantë për mallrat më poshtë:

  • Mallra për bedelët - nga Amine Bouchentouf
  • Tregtimi i Mallrave me Mundësi të Larta: Një Udhëzues Gjithëpërfshirës për Analizën e Tregut të Mallrave, Zhvillimin e Strategjisë dhe Teknikat e Menaxhimit të Rrezikut që synojnë Zhvendosjen e Mundshme të Suksesit - nga Carley Garner
  • Opsionet e Mallrave: Tregtimi dhe paqëndrueshmëria mbrojtëse në tregun më fitimprurës të botës - nga Carley Garner dhe Paul Brittain
  • Libri i Vogël i Investimeve të Mallrave - nga John Stephenson
  • Mallra të nxehtë: Si dikush mund të investojë me fitim në tregun më të mirë në botë - nga Jim Rogers
  • Libri i parë i një tregtari për mallrat: Një hyrje në tregun në botë me rritjen më të shpejtë - Carly Garner

  Ka ton më shumë. Alsoshtë gjithashtu një ide e mirë të shikoni disa komente për të parë nëse tregtarët e tjerë e gjetën librin të dobishëm. Përderisa jeni në të, shikoni për libra analitikë teknikë dhe themelorë për fillestarët - të mësoni këtë aspekt të tregtisë është e paçmueshme.

  3. Provoni një Llogari Demo. 

  Nëse ndërmjetësi juaj ofron një llogari demo ju duhet ta kapni atë me të dyja duart. Llogaritë demo përdoren nga të gjitha llojet e tregtarëve, që nga profesionistët e provuar në hapësirë, deri te ardhjet e reja. Kur përdorni një llogari demo, ju do të jeni në gjendje të tregtoni mallra në një arenë që pasqyron plotësisht kushtet reale të tregut.

  Do t'ju jepet gjithashtu një tufë letrash ose para demo. Kjo do të thotë që ju mund të kurseni aftësitë tuaja të tregtimit të mallrave falas. Për më tepër, duhet të jeni në gjendje të kaloni në një llogari të drejtpërdrejtë duke përdorur para të vërteta sa herë që ndiheni gati.

  4. Përdorni strategjitë e menaxhimit të rrezikut

  Ne kemi biseduar gjerësisht në lidhje me strategjitë dhe rreziqet gjatë gjithë këtij udhëzuesi - kështu që ju të kuptoni rëndësinë e kujdesit për kapitalin tuaj. Kur praktikoni menaxhimin e rrezikut ka disa gjëra që mund të përdorni si pjesë e strategjisë suaj:

  • Menaxhoni bankroll-in tuaj: Shumë tregtarë kufizojnë madhësinë e aksioneve në një shumë specifike dhe i përmbahen asaj si pjesë e strategjisë së tyre më të madhe tregtare. Për t'ju dhënë një shembull, ju mund të merrni vetëm ndonjëherë 1% të llogarisë suaj totale të tregtisë.
  • Bëni kujdes me levave: Ne tashmë kemi prekur levave disa herë. Bëni kujdes me të. Ne nuk ju rekomandojmë të tregtoni në diferencë derisa të mësoni litarët.
  • Përdorni urdhërat e ndalimit të humbjes: Ne rekomandojmë gjithmonë përdorimin ndalo humbjen porositë kur tregton ndonjë aktiv. Ky është kufizimi juaj i dëmit. Nëse thoni se nuk doni të humbni më shumë se 1.2% të aksioneve tuaja fillestare - vendosja e një porosie të humbjes me atë çmim do t'ju parandalojë të humbni më shumë se 1.2%.
  • Provoni një urdhër përfitimi: Përdorim marr-fitim porositë është si të përdorësh ndalo humbjen porositë, vetëm rezultati i kundërt. Nëse dëshironi fitime jo më pak se 2%, urdhri juaj i humbjes duhet të pasqyrojë atë. Në atë mënyrë, tregtia juaj do të mbyllet kur të jetë 2% në të gjelbër.
  • Rrini në orët standarde të tregut: Megjithëse ari dhe mallrat e tjerë të tillë mund të tregtohen në tregjet globale 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë - ne themi që t'i përmbahemi orëve standarde të tregut. Ju duhet të zbuloni se duke tregtuar midis të hënës dhe të premtes, ju do të përfitoni nga spread-et e larta dhe likuiditeti i lartë. Alsoshtë gjithashtu një mënyrë e mirë për fillestarët të shmangin rritjen e kostove të tregtisë dhe një treg shumë të paqëndrueshëm.

  Shpresojmë, duke ndjekur mallin këshilla tregtare të përshkruara më lart, ju ngadalë por me siguri do të ndërtoni aftësitë tuaja në hapësirë.

  Brokerat më të mirë të tregtimit të mallrave 2021

  Në këtë pikë të udhëzuesit tonë, ne shpresojmë që të ndjeheni të sigurt mjaftueshëm për të dalë përpara dhe për të pushtuar tregjet e mallrave. Do të ketë qindra ndërmjetës në internet, të gjithë që garojnë për zakonin tuaj.

  Për t'ju ndihmuar të prerë grurin nga kashta, ne kemi vendosur së bashku një listë të ndërmjetësve më të mirë të tregtimit të mallrave tani. Çdo platformë tregtare që bëri listën tonë është me reputacion dhe plotësisht e licencuar dhe e rregulluar.

  1. eToro - Suita më e mirë e tregtimit të mallrave për fillestarët

  Themeluar në vitin 2007, eToro është një platformë e respektuar e tregtisë shoqërore me një larmi të madhe të klasave të ndryshme të aseteve në dispozicion për tregti. Kjo përfshin indekset, ETF-të, Forex-in dhe mallrat. Për sa i përket tregjeve globale të mallrave, këtu ofrohen gati 20. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Mallrat përfshijnë produkte energjetike si nafta e papërpunuar Brent, nafta e papërpunuar e ëmbël dhe gazi natyror. Në krye të kësaj, ka metale të forta dhe të çmuara si platin, ar, argjend dhe bakër. Nëse preferoni anën bujqësore të gjërave, do të keni qasje në sheqer, sojë, pambuk, grurë dhe kakao.

  Ky ndërmjetës tregtar mallrash ju mundëson të tregtoni të gjitha pasuritë e mësipërme. Me atë që tha, rekomandohet që të keni kujdes për tarifat e mundshme të financimit brenda një dite. Mbi të gjitha, CFD tërheqin tarifat e këmbimit kur lihen hapur brenda natës.

  Nëse doni t'i shmangni këto tarifa në tërësi, atëherë mund të tregtoni mallra përmes fondeve të tregtuara në këmbim (ETF). ETF-të ju mundësojnë të investoni në asete, pa komision - dhe do të thotë që jeni në gjendje të mbani një pozicion të hapur për aq kohë sa dëshironi.

  Nëse jeni i ri në tregtinë, mund të përdorni gjithashtu tiparin 'Copy Trader' në platformë. Kjo ju lejon të investoni në një tregtar me përvojë me të njëjtat aspirata tregtare, ose të ngjashme, me veten tuaj. Ju do të keni qasje në statistikat, përfshirë historinë e tregtisë, rezultatin e rrezikut, përqendrimin e pasurisë dhe performancën e përgjithshme.

  Pasi të keni gjetur një tregtar që ju pëlqen pamja e juaj mund të kopjoni portofolin e tyre si të pëlqeni për një minimum prej 200 $. Duke vepruar kështu, ju në thelb po kopjoni pozicionet e një tregtari. Çdo gjë që tregtari blen ose shet do të pasqyrohet gjithashtu në portofolin tuaj - në raport me investimin tuaj.

  Ashtu si të gjithë ndërmjetësit tanë të rekomanduar të mallrave, eToro është rregulluar plotësisht. Ndërmjetësi mban licenca nga FCA (e MB), CySEC (Qipro) dhe ASIC (Australi). Jo vetëm kaq por sepse faqja është e lidhur me organet rregullatore ju jeni të mbrojtur nga ndarja e fondeve të klientit.

  Në varësi të vendit tuaj të qëndrimit, fondet tuaja mund të mbrohen gjithashtu deri në një shumë të caktuar në rast të falimentimit të ndërmjetësit. Depozita minimale në eToro është 200 dollarë dhe zakonisht duhen më pak se 10 minuta për të filluar. Platforma e tregtimit ka një sërë metodash pagese në dispozicion. Vini re se nëse nuk po depozitoni fonde në llogarinë tuaj në dollarë amerikanë - do të tarifoheni nga një tarifë e vogël shkëmbimi prej 0.5%.

  Vlerësimi ynë

  • Karakteristika 'Kopjo Tregtinë'
  • Ndërmjetësues miqësor për tregtimin e mallrave dhe demonstrim falas
  • 0.5% tarifë këmbimi FX (nëse përdor ndonjë gjë tjetër përveç dollarëve amerikanë)
  • Mungesa në aspektin e analizës teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa pasur komisione të aseteve

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Shumëllojshmëri e Mallrave Pa Komision

  Capital.com është një tjetër platformë pa komision që bën listën tonë të ndërmjetësve më të mirë të tregtimit të mallrave në hapësirën në internet. Platforma e tregtimit është shumë miqësore për përdoruesit dhe është krijuar qartë me tregtarët e rinj dhe me përvojë në mendje.

  Ju mund të prisni përhapje drejtuese të tregut nga kjo firmë brokerimi, si dhe komisioni i lartpërmendur 0% - dhe 100% transparencë kur bëhet fjalë për tarifat. Kur regjistroheni te ky ofrues ju jeni të mbrojtur nga 2 organe rregullatore, FCA e MB dhe CySEC e Qipros.

  Nëse jeni një fillestar tregtar, ose thjesht keni nevojë për pak më shumë ndihmë dhe udhëzime, do të gjeni një bollëk udhëzimesh tregtare, kurse në internet, dhe madje edhe një aplikacion arsimor. Capital.com ofron më shumë se 3,000 instrumente financiarë të tregtueshëm dhe premton ekzekutim të shpejtë të porosive.

  Për t'ju dhënë një shembull të përhapjeve konkurruese të ofruara nga Capital.com, sot nafta e papërpunuar Brent del me vetëm 0.10%, ari është me 0.64%, dhe nafta e papërpunuar amerikane është rreth 0.04%. Sidoqoftë, përhapjet, si vlera e aktivit, do të luhaten gjatë çdo dite.

  Nëse dëshironi të merrni një ide se çfarë përhapjeje mund të prisni në mallrat e tjerë, atëherë kaloni në seksionin e tarifave të faqes në internet. Atje do të jeni në gjendje të përdorni funksionin e kërkimit për të kërkuar instrumentin specifik financiar që dëshironi të tregtoni.

  Platforma e tregtimit mundëson CFD të mallrave, që do të thotë që ju mund të tregtoni pa pasur nevojë të zotëroni pasurinë fizike. Me CFD vjen mundësia për të amplifikuar fitimet tuaja me levë, dhe kjo do të kufizohet sipas standardeve të ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • Rregulluar nga FCA dhe CySEC
  • Mallrat e tregtisë pa komision
  • Përmbajtje super edukative
  • Një tarifë mujore pasiviteti prej 10 $ - pas 1 viti pasiviteti

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - CFD-të e mallrave me përhapje të ngushtë

  AvaTrade u ka ofruar shërbime financiare tregtarëve për më shumë se një dekadë. Ndërmjetësi është i licencuar nga një mori organesh rregullatore, të tilla si Ishujt e Virgjër Britanikë, Australia, Japonia, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Afrika e Jugut. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për tregtarët pasi rregullorja krijon një mjedis më të sigurt dhe të drejtë për të gjithë të përfshirë.

  Kërkesat e pajtueshmërisë përfshijnë raportimin financiar, ndarjen e fondit të klientit dhe sigurinë - kështu që të jeni të sigurt se jeni në duar të sigurta. Kjo firmë brokerimi ofron një bollëk të CFD-ve të tilla si kriptovaluta dhe Forex. Për më tepër, ju mund të tregtoni CFD të mallrave si metale, energji dhe asete bujqësore si kakao dhe sheqeri.

  Platforma e tregtimit ofron CFD të mallrave me leverdi prej 1: 100 për mallra si nafta, 1: 200 për ari dhe 1:50 për gjëra të tilla si gazi, bakri, platinia dhe kakaoja. Sidoqoftë, do të kufizoheni edhe një herë nga kufijtë e ESMA-s nëse jeni të vendosur në MB ose Evropë.

  Për sa i përket spread-eve - rishikimi ynë më i mirë i ndërmjetësve të tregtimit të mallrave zbuloi se AvaTrade ishte super konkurruese. Për t'ju dhënë një shembull, në kohën e shkrimit - nafta bruto është në 0.03%, CFD ari janë 0.34%, dhe argjendi është në 0.029%.

  Nëse ju pëlqen të tregtoni mallra në lëvizje, atëherë mund të përfitoni plotësisht nga aplikacioni vetë AvaTrade, i quajtur 'AvaTradeGO'. Aplikacioni ju lejon të depozitoni fonde në llogarinë tuaj dhe të bëni porosi me lehtësi - gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti.

  Avatrade është i pajtueshëm me platformën tregtare të palëve të treta MetaTrader4, të cilat ju kënaqin me turma mjetesh, grafikësh dhe përmbajtje edukative. Siç thamë më parë ju gjithashtu mund të përdorni një bot të automatizuar të tregtimit përmes kësaj platforme.

  Ndërmjetësi ofron një llogari demo falas, e cila mendojmë se është një bonus i madh. Nëse ndiheni mjaft të sigurt për të filluar tregtimin me para të gatshme menjëherë, mund të filloni të tregtoni mallin tuaj të zgjedhur nga 100 $.

  Vlerësimi ynë

  • Levave të ofruara në CFD mall
  • Aplikacioni i dobishëm 'AvaTradeGO'
  • Aplikacioni AvaTradeGO
  • 100 $ tarifë administratori pas 1 viti pasivitet
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Mallrave Me Material të Mrekullueshëm Edukues

  EuropeFX ka reputacionin e preferuar nga tregtarët e Forex, por nuk është më pak i pajisur për tregtimin e mallrave. Platforma rregullohet nga CySEC dhe ju jep juve akses në llogarinë tuaj tregtare si nga laptopi ashtu edhe nga telefoni.

  Do t'ju duhet një minimum prej 200 €, por ka edhe goma të ndryshme llogarish që do t'ju japin mundësi të përdorni më shumë karakteristika të platformës. Këto fillojnë nga 1,000 deri në 50,000 €. Ju do të regjistroheni për seanca ekskluzive tregtare private si dhe zbritje në komisionet e tregtimit.

  Aspekti më mbresëlënës i EuropeFX është integrimi i tij pa ndërprerje me MT4 për të ndihmuar në strategjitë tuaja tregtare. Ju mund të filloni një llogari me EuroTrader 2.0, platformën e tregtisë së EuropeFX, ose të hyni në shërbim përmes llogarisë tuaj MT4

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshëm me MT4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium është e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Brokerat e Tregtimit të Mallrave - Përfundimi

  Popullariteti i tregtisë së mallrave rritet nga viti në vit. Kjo është kryesisht për shkak të fleksibilitetit të këtij lloji të ofertave të aseteve. Ju jeni në gjendje të shkoni të dy gjatë i shkurtër në një tregti, që do të thotë që ju mund të bëni fitime nga humbja e vlerës së aktivit, si dhe ngritja e çmimit.

  Jo vetëm kaq - ju mund të tregtoni çmimin e një aktivi si argjendi ose ari përmes grumbujve të instrumenteve - të tilla si CFD, të ardhmet, opsionet, ETF, dhe më shumë.

  Deri tani ju ndoshta jeni të etur për të filluar me përpjekjet tuaja të tregtimit të mallrave. Platformat e ndërmjetësuesve - të tilla si ato që kemi listuar, ofrojnë një larmi mallrash të tregtueshëm në një mënyrë miqësore për përdoruesit.

  Jo vetëm që jeni në gjendje të tregtoni mallra si nafta dhe gazi natyror në një mënyrë afatshkurtër. Por, duke tregtuar mallra përmes një ETF, ju mund të investoni në aktivin tuaj të zgjedhur edhe në planin afatgjatë.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Si mund të tregtoj mallra?

  Thjesht regjistrohuni me një ndërmjetës të mirë (i rregulluar mundësisht i rregulluar), zgjidhni mallin që dëshironi të tregtoni - të tilla si ari, vaji, etj. Tjetra, depozitoni minimumin në llogarinë tuaj dhe vendosni një urdhër blerje ose shitje në varësi të asaj që mendoni se çmimi e aktivit do të rritet ose bie.

  A mund të përdor leva për tregtinë e mallrave?

  Po. Shumica dërrmuese e ndërmjetësve do t'u ofrojnë klientëve levave në CFD mall. Sipas rregullave të ESMA, juve ju ofrohet deri në 1:10 për të gjitha mallrat dhe deri në 1:20 për ari.

  Si mund ta di nëse një ndërmjetës është i mirëfilltë?

  Një mënyrë e sigurt për të ditur nëse një ndërmjetës është i mirëfilltë është të siguroheni që ai mban një licencë nga një organ rregullator. Organet e respektuara përfshijnë FCA, CySEC, ASIC dhe më shumë. Këto komisione ekzistojnë për të mbajtur hapësirën e tregtisë të sigurt dhe të ndershme për të gjithë.

  A mund të tregtoj mallra në baza afatgjata?

  Po. Mënyra më e mirë për të tregtuar mallra në baza afatgjata është ta bëni këtë përmes një fondi të tregtuar në shkëmbim (ETF). Kjo duhet të bëhet përmes një ndërmjetësi të tregtimit të mallrave.

  A mund të tregtoj mallra falas?

  Po, ju mund të tregtoni mallra falas përmes një llogarie demo. Llogaritë demo ju lejojnë të tregtoni në një mjedis real të tregut, me para letre (demo).

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.