5 tregtarët më të mirë në eToro 2021 Mësoni 2 Udhëzues tregtar!

5 tregtarët më të mirë në eToro 2021 Mësoni 2 Udhëzues tregtar!

Tregtarët më të mirë në eToro, skena e qindra tregtarëve të zhurmshëm që të gjithë bërtasin dhe brohoriten në një ekran të madh në një gropë tregtare rrallë shihen këto ditë, me gjithnjë e më shumë njerëz që bëjnë tregti në internet.

Nëse jeni një investitor i ri që sapo gjeni këmbët tuaja, tani jeni në gjendje të imitoni tregtinë e tregtarëve më të suksesshëm, me përvojë të mirë. Kjo njohuri tregtare është e arritshme duke përdorur një fenomen mjaft të ri të quajtur tregtia e kopjimit. 

Kopjimi i një tregtari do të thotë që ju nuk duhet të bëni asnjë detyrë shtëpie vetë. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që nuk vjen me ndonjë rrezik - kjo është natyra e tregtisë. Sidoqoftë, skena e tregtisë së kopjimit dominohet kryesisht nga eToro - një platformë që tani është shtëpia e mbi 12 milion tregtarëve.

Për t'ju ndihmuar të ju drejtoni në drejtimin e duhur, wkam bërë së bashku një udhëzues për 5 tregtarët më të mirë në eToro. Kjo gjithashtu përfshin atë që duhet të dini rreth tregtisë së kopjimit për të filluar dhe më thelbësisht - atë që duhet të bëni në zgjedhjen e një tregtari me përvojë që plotëson qëllimet tuaja për investime afatgjata. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  Mësoni 2 Shërbimin e Sinjaleve Tregtare Falas

  Vlerësimi LT2

  • Merrni 3 sinjale falas në javë
  • Nuk kërkohen pagesa ose detaje të kartës
  • Testoni Efektivitetin e Sinjaleve tona të Nivelit të Lartë
  • Mbulohen çiftet kryesore, të vogla dhe ekzotike

  5 tregtarët më të mirë në eToro 2021

  Me një larmi kaq të gjerë të tregtarëve të kopjimit për të zgjedhur, mund të jetë e vështirë të vendosni se cilët investitorë eToro dëshironi të kopjoni dhe të fitoni më shumë njohuri. Mund të duket se gjëja e qartë për të bërë është të zgjidhni një tregtar që tashmë ka një sasi të konsiderueshme të fotokopjuesve nën rripin e tyre. Por, kur merrni parasysh atë që ju intereson si tregtar, disa nga investitorët më të mirë në eToro mund të shkëlqejnë në mënyra të tjera.

  Me këtë në mendje, ne kemi bashkuar 5 nga tregtarët më të mirë në eToro 2021 së bashku, me pak informacion për secilin.

  1. Jay Edward Smith

  Ka mijëra tregtarë të suksesshëm të kopjimit në eToro, por Jay Edward Smith aktualisht është një nga më të kopjuarit në platformë. Me 12,381 fotokopjues dhe një kthim prej 24.61% në 12 muajt e fundit - investitori është shumë i kërkuar nga përdoruesit e eToro.

  Një informacion i vogël mbi këtë investitor me kohë të plotë eToro - Jay Edward Smith është 31 vjeç dhe me bazë në Basingstoke, Angli. Ai është një ish lojtar profesionist, menaxher i esports dhe koordinator i logjistikës me interes në tregjet financiare, kriptot, logjistikën, ekonominë dhe teknologjinë - për të përmendur disa.

  Ky tregtar ka një sugjerim minimal kopjimi prej 500 $, por rekomandohet $ 2,000 +. Rekomandohet gjithashtu të kopjoni tregtinë e tij për 2 vjet ose më shumë për të marrë më të mirën nga portofoli i tij.

  Me mbi 5 milion dollarë të pasurive të kopjuara nën menaxhim, Jay është 35.20% në të gjelbërtën në 2020 (deri në korrik) dhe në 2019 - ai bëri kthime të pashembullta prej 52.32%.

  Le të hedhim një vështrim të shpejtë në atë që aktualisht përbën portofolin e tregtisë së Jay Edward Smith:

  • 47.87% aksione
  • Indekset 23.43%
  • 19.25% kriptë
  • 5.51% ETF
  • 3.78 mallra
  • Valuta 0.08%

  Me një vlerësim të rrezikut prej 5 - strategjia e investimeve e këtij tregtari përfshin:

  • Përdorimi i levës minimale (x2 maksimumi)
  • Përdorimi i analizave themelore, teknike dhe sentimentale
  • Tregtitë kryesore janë aksionet dhe kriptovaluta

  Rezultati i rrezikut: 5

  Fitimi 27.75%

  * Nëse do të kishit investuar $ 1,000 një vit më parë, do të kishit një fitim prej 281.00 $

  2. Olivier Jean Andre Danvel

  Ky tregtar ka një fotokopjues mbresëlënës 9,807 dhe ka një kthim prej 6.38% në 12 muajt e fundit.  Me mbi 5 milion dollarë pasuri nën menaxhim në eToro, Olivier ka një strategji tregtare me rrezik të ulët me rregulla të rrepta të menaxhimit të parave dhe një objektiv prej 1% në muaj.

  Olivier ka qenë një menaxher profesional fondi për më shumë se dy dekada dhe është sigurisht një nga investitorët më të njohur kur bëhet fjalë Forex Trading, veçanërisht. Ai studion analiza teknike, si dhe artikuj financiarë dhe lajme investimesh.

  Në 2019, ky tregtar bëri kthime prej 8.40%. Në gjashtë muajt e parë të vitit 2020, ai është në jeshile 2.27%. Portofoli i Olivier Jean Andre Danvel përbëhet nga:

  • Monedhat 84.48%
  • 10.84% ​​mallra
  • Indekset 4.15%
  • 0.54% kripto

  Me një rekomandim minimal kopjimi prej 500 $ dhe nivelin e rrezikut 2, Olivier është një mundësi e shkëlqyeshme nëse jeni veçanërisht të interesuar në tregtinë e Forex.

  Rezultati i rrezikut: 1

  Fitimi: 6.37%

  * Nëse do të kishit investuar $ 1,000 një vit më parë do të kishit një fitim prej 65.00 $

  3. Jeppe Kirk Bonde

  Jeppe është një tjetër nga tregtarët më të kopjuar në eToro me 8,360 fotokopjues në platformë. Në 12 muajt e fundit, ai ka parë kthime prej 23.19%. Në 2019, Jeppe kishte një përqindje mbresëlënëse të kthimit prej 45.55% dhe ishte kryesisht në muajin e gjelbër. 

  Që nga mesi i vitit 2020, ai është në gjelbërim me 8.33%. Sfondi i tij përbëhet nga një rol i këshilltarit të menaxhimit, duke këshilluar disa nga bankat më të mëdha dhe më të njohura në botë. Ai ka një diplomë master në financa dhe menaxhim strategjik.

  Jeppe është një nivel rreziku 5 dhe strategjia e tij përfshin:

  • Ekzekutimi i vlerësimeve themelore
  • Studimi i trendeve në tregjet nga e gjithë bota
  • Përdor mbrojtjen dhe diversifikimin për të menaxhuar rrezikun e portofolit
  • Zakonisht shmang levave kur është e mundur

  Ky tregtar kopjesh përgjithësisht shmang instrumentet me tarifa të larta, pozicione të shkurtra dhe përpiqet të mbajë frekuencën e tregtisë në minimum.

  Këtu është një vështrim i shpejtë se si përbëhet portofoli i tregtisë së Jeppe:

  • Aksione 88.97%
  • 6.76% ETF
  • 2.60% kripto
  • 1.56% ​​mallra

  Shtë e këshillueshme që të kopjoni tregtinë e hapur në një kunj prej të paktën $ 300 minimumi për t'u siguruar që jeni në gjendje të pasqyroni urdhërat e tij si-si-si.

  Rezultati i rrezikut: 5

  Fitimi: 22.86%

  * Nëse do të kishit investuar $ 1,000 një vit më parë do të kishit një fitim prej 232.00 $

  4. Heloise Greeff

  Ky tregtar kopjesh ka 1,498 fotokopjues dhe ka kthyer 26.39% në 12 muajt e fundit. Deri në fund të vitit 2019, Heloise Greeff ktheu fitime prej 20.19%. Në gjashtë muajt e parë të vitit 2021, ky investitor bëri fitime prej 17.74%.

  Heloise ka një diplomë MBA nga Universiteti i Oksfordit dhe e specializuar në tregtimin e aksioneve. Por, ai gjithashtu zhyt në 'fonde të tregtuara nga këmbimi' (ETF) dhe indekse.

  Portofoli tregtar i Heloise Greeff aktualisht është si më poshtë:

  • 98.29% aksione
  • 0.55% ETF
  • Indekset 0.55%
  • 0.36% Mallra
  • 0.18% kriptë

  Disa nga tregtitë e tregtisë së Heloise janë si më poshtë:

  • Farmaceutike dhe teknike
  • Indekset amerikane
  • Të mësuarit makinerik dhe analiza teknike
  • Përhapja e rrezikut, arritja e fitimeve të mira

  Shuma minimale e sugjeruar e kopjes është 1,000 dollarë. Disa nga investimet e saj më të mëdha janë Aalesforce.com (5.40%), Mastercard (5.36%), Microsoft (4.50%) dhe Visa (3.80%) ..

  Rezultati i rrezikut: 5

  Fitimi: 28.63%

  * Nëse do të kishit investuar $ 1,000 një vit më parë do të kishit një fitim prej 290.00 $

  5. Teoh Khai Liang

  Një tregtar tjetër popullor i kopjeve në listën tonë është Teoh Khai Liang - me 7,740 fotokopjues. Në 12 muajt e fundit, Teoh ka parë një kthim prej 55.92%. Tregtari ka mbi 5 milion dollarë pasuri nën rripin e tij Vetëm në vitin 2019, ai bëri kthime prej 46.65%. Deri më tani këtë vit, kthimet e tij janë ulur në 37.66% - e cila është e madhe.

  Teoh tregton kryesisht në stoqe, kështu që nëse dëshironi ta kopjoni atë duhet të jeni të përgatitur të merreni kryesisht me aksione blu-chip. Ç'është më e rëndësishmja, ai është i përqendruar në mbajtjen e pozicioneve afatgjata.

  Portfolio:

  • 97.30% aksione
  • 2.70% ETF

  Strategjia e këtij tregtari kopje përfshin:

  • Investime afatgjata.
  • Mbajtja e aksioneve, përveç nëse ndodhin ndryshime thelbësore.
  • Mbajtja e aksioneve kur tregu rritet.
  • Blerja e aksioneve nëse tregu bie.

  Rezultati i rrezikut: 5

  Fitimi: 59.11%

  * Nëse do të kishit investuar $ 1,000 një vit më parë do të kishit një fitim prej 599.00 $

  Çfarë është tregtia e kopjimit?

  Këto ditë, çdo tom, kar dhe harry ka qasje në tregjet financiare - me tregtimin nga shtëpia tani në dispozicion në një shkallë globale. Fakti që të gjithë - përfshirë investitorët me pakicë, tani kanë qasje në të ashtuquajturën 'shesh lojërash për të pasurit' është i shkëlqyeshëm.

  Por, nëse jeni ende një tregtar nervoz, ose kurrë nuk keni shkelur kurrë në botën e investimeve - atëherë tregtia e kopjimit mund të jetë gjëja më e mirë që keni bërë ndonjëherë! Për më tepër, dhe ndoshta më e rëndësishmja - kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar të tregtosh.

  Llogaritë e mediave sociale të drejtuara nga tregtarë me përvojë kanë ekzistuar për një kohë në formën e profileve të investitorëve. Ideja është që, ju mund të ndiqni një tregtar me ide të ngjashme tregtare për veten tuaj, dhe të merrni këshilla gjatë rrugës, sepse disa investitorë ndajnë statistika dhe tabela.

  Ndryshimi i madh me kopje tregtare është se në thelb ka të bëjë me bërjen e parave, sesa thjesht të jesh i shoqërueshëm.

  Tregtari i kopjimit për të cilin vendosni do të përdorë aftësitë e tij për të tregtuar në emrin tuaj (dhe kushdo tjetër që i kopjon ato). E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vendosni se sa të 'kopjoni'. Kjo do të thotë se sa para jeni të gatshëm të vendosni për investitorin për të bërë tregti.

  Siç kemi trajtuar shkurtimisht më parë, tregtia me kopje ju lejon të kopjoni tregtinë e investitorëve të tjerë vendimet, për mirë apo për keq. Si i tillë, kur vendosni të kopjoni një tregtar - dhe ata vendosin të blejnë, kjo do të thotë që edhe ju të blini. Kur tregtari i kopjeve vendos të shesë, ti shet edhe ti. Ju nuk keni pse të bëni një gjë dhe në fund të fundit - duhet të tregtoni në një mënyrë pasive.

  Kopjoni Mekanikën e Tregtimit

  Ta themi thjesht, mekanika e tregtisë së kopjeve bie deri në caktimin e një pjese të juaj Portofoli i tregtisë me portofolin e tregtar me përvojë - sipas zgjedhjes suaj.

  Pasi të keni vendosur se cilët tregtarë dëshironi të kopjoni dhe sa dëshironi të investoni, çdo tregti e hapur që ata kanë do të kopjohet në llogarinë tuaj të tregtisë, si për shembull. Tregtari i kopjimit do të marrë të gjitha vendimet për ju. Meqenëse ata gjithashtu do të përdorin kapitalin e tyre, ju mund të jeni i sigurt që tregtari shmang marrjen e vendimeve të pamatur.

  Me sa u tha, ka mijëra tregtarë kopjesh për të zgjedhur në eToro, kështu që ju me të vërtetë duhet të bëni disa detyra shtëpie përpara se të zhyteni.

  Si i tillë, në këtë pjesë të udhëzuesit tonë për 5 Tregtarët më të mirë në eToro, ne kemi përpiluar një listë të hapave të nevojshëm për të filluar sot.

  Hapi 1: Gjetja e një Tregtari të Mirë të Kopjimit

  Para së gjithash, duhet të vendosni se cilin investitor me përvojë dëshironi kopjoni dhe mësoni nga Mos harroni se humbjet ose fitimet që vijnë në rrugën tuaj do të përcaktohen plotësisht nga rezultatet e përpjekjeve të tyre tregtare.

  eToro ka mbi 12 milion investitorë në platformën e saj, kështu që është një zgjedhje shumë e popullarizuar për njerëzit që kërkojnë të kopjojnë tregtinë. Le të jemi të qartë sidoqoftë, jo të gjithë këta investitorë do të kenë aftësi ose përvojë për t'ju garantuar kopjimin e tregtisë së tyre.

  Gjatë procesit tuaj të përzgjedhjes, vazhdoni me kujdes dhe përdorni siç duhet pajisjet e filtrit. Kjo do t'ju kursejë shumë kohë, pasi ka fjalë për fjalë miliona tregtarë në këtë hapësirë. Ju do të shihni një sasi të mirë opsionesh kur jeni duke kërkuar për tregtarët më të mirë në eToro dhe ato janë si më poshtë:

  • Periudha kohore - Kjo mund të jetë gjithçka, nga muaji aktual deri në 2 vitet e fundit.
  • Statusi - Zgjedhja midis investitorëve të verifikuar dhe të njohur.
  • Vendi - Aty ku ndodhet investitori (ne nuk mendojmë se kjo ka vërtet rëndësi prandaj këshillojmë që thjesht ta lini si 'kudo').
  • Emri dhe fotografia - Kjo është vetëm nëse shihni një foto të profilit ose emrin e investitorëve. Përsëri, disi e parëndësishme.
  • Fotokopjues - Gjeni investitorë bazuar në tregtimit social statusi i aktivitetit
  • Performanca - Gjeni investitorë bazuar në kthimin dhe muajt fitimprurës
  • Rreziku - Përqendrohuni në rezultatin e rrezikut, tërheqjen ditore, tërheqjen javore
  • Portfolio - Zbuloni investitorët bazuar në pasuritë në portofolin e tyre dhe madhësinë mesatare të tregtisë.
  • Aktiviteti - Tfiltri i tij ju lejon të gjeni njerëz bazuar në nivelet e vëllimit dhe aktivitetin tregtar.

  Nëse vendosni të përdorni një ose shumë filtra, duhet të shtypni butonin 'apliko' pasi të keni bërë zgjedhjet. Tani mund të shtypni 'shko' dhe do t'ju tregohet një listë e gjerë e tregtarëve të mundshëm të kopjimit. Atëherë jeni në gjendje të futeni në profilin e tregtarit të kopjimit për informacion më të hollësishëm.

  Siç mund ta shihni nga lista e filtrave - të cilët janë në dispozicion kur kërkoni për tregtarët më të mirë në eToro, ka shumë mundësi të ndryshme për të eksploruar.

  Kjo perfshin:

  Record Performance

  Në kërkimin tuaj për tregtarët më të mirë në eToro, shumë investitorë e konsiderojnë këtë metrikë si treguesin më të rëndësishëm për të studiuar. Kryesisht, kjo është për shkak se ilustron të gjithë prishjen e performancës së tregtarit që prej anëtarësimit në platformë.

  Kur bëhet fjalë për rekordin e performancës, ju rekomandojmë që t'i kushtoni vëmendje të plotë afateve të ilustruara.

  Për shembull, një tregtar mund të jetë 46% në të gjelbër, gjë që duket mirë. Por, me një inspektim më të afërt, mund të kuptoni se bazohet vetëm në disa muaj tregti. Papritmas kjo mund të jetë shumë më pak tërheqëse. Me fjalë të tjera, është një shenjë e fortë se atyre u pëlqen të ndërmarrin rreziqe të mëdha në tregtinë.

  Ne do të këshillonim të favorizonit tregtarët e kopjimit që kanë të paktën 12 muaj përvojë në platformë. Duke vepruar kështu, do të keni një ide më të mirë se si veprojnë.

  AUM (Pasuritë nën Menaxhim)

  Me pak fjalë, AUM (Pasuritë nën Menaxhim) është vlera totale e tregtarëve të parave që keni investuar për të qenë në gjendje të kopjoni një tregtar ekspert. Vlera totale që mban tregtari i kopjeve në fjalë në portofolin e tyre.

  fotokopjues

  Duke supozuar se po konsideroni vetë tregtimin e kopjeve, ju do të klasifikoheni si 'fotokopjues'. Kur jeni duke kërkuar për tregtarët më të mirë në eToro do të shihni fotokopjues dhe një figurë pranë ose nën të.

  Kjo mund të krahasohet lirshëm me sa ndjekës kanë njerëzit në platformën Twitter duke reflektuar sa të popullarizuar janë ata. Kjo fjalë për fjalë ju tregon se sa njerëz po kopjojnë në mënyrë aktive atë tregtar specifik.

  Përderisa një tregtar mund të duket më tërheqës për shkak të një numri të madh të fotokopjuesve, ai nuk është gjithçka dhe fundi.

  Statistikat e Tregtisë

  Ky grup statistikash është i shkëlqyeshëm për të hyrë brenda kokës së investitorëve. Duke studiuar këto statistika, ju jeni në gjendje të merrni një kuptim të asaj që investitori pëlqen të blejë dhe shesë, në formën e një ndarjeje të plotë.

  Ju gjithashtu do të keni qasje në statistika të tilla si humbjet mesatare dhe fitimet nga secila tregti. Duhet thënë se është gjithashtu një mënyrë e mirë për të parë se si vepron tregtari kur hyn dhe del nga pozicionet. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar se sa rrezik rrezikon të marrë tregtari.

  Nëse ka tregje të veçantë në të cilin po kërkoni të tregtoni - të tilla si tregtare cryptocurrency or tregtimin e aksioneve, për shembull - ky informacion do të jetë i paçmuar kur bëhet fjalë për të vendosur nëse tregtari është ai që dëshironi të kopjoni.

  Mesataret e tregtimit

  Mesataret e tregtarit gjithmonë ia vlen të shikohen. Për t'i gjetur këto, thjesht lëvizni në fund të profilit të investitorit. Mesataret e tregtimit mund t'ju tregojnë gjëra të ndryshme, të tilla si shuma mesatare e tregtisë së vendosur në ditë, javë ose muaj (për shembull).

  Për shembull, nëse investitori nuk bën shumë tregti në javë, shanset janë që preferenca e tyre të jetë një strategji afatgjatë (blej dhe mbaje). Në raste të tjera, një tregtar veçanërisht aktiv ndoshta preferon pozicione afatshkurtra.

  Matës i Rrezikut

  Ky është vlerësimi i rrezikut të investitorit të zgjedhur i cili është caktuar nga eToro. Këto vlerësime azhurnohen rregullisht. Vlerësimi i rrezikut (njehsori i rrezikut) matet midis 1 dhe 10 - 1 duke qenë shuma më e ulët e rrezikut, dhe 10 është më e larta.

  Në fund të fundit, varet plotësisht nga ju se çfarë niveli të rrezikut jeni të gatshëm të ndërmerrni kur zgjidhni një tregtar për të kopjuar.

  Hapi i dytë: Buxheti minimal i investimeve

  Sapo të përfundojë procesi i përzgjedhjes, mund të filloni të mendoni se cili do të jetë buxheti juaj i investimeve. Ndërsa prekëm më herët, do të ketë një 'të rekomanduar; shuma minimale e investimit që kërkohet para se të mund të kopjoni një tregtar. Sidoqoftë, eToro në të vërtetë ju lejon të kopjoni një portofol nga vetëm 200 $ - kështu që për sa kohë që plotësoni këtë prag, mund të investoni sa më pak ose sa të dëshironi. 

  Pasi të keni miratuar investimin në fjalë, paratë do të transferohen nga llogaria juaj e brokerimit dhe në portofolin e tregtarit (duke shtuar në AUM).

  Hapi i tretë: Pasqyrimi i Portofolit

  Këtu është një shembull i thjeshtë i asaj që ndodh me portofolin tuaj; pas investimit.

  Për qëllim të këtij shembulli, ne do të themi se ky është portofoli i tregtarit:

  • 20,000 £ aksione në RBS (20%)
  • 40,000 £ aksione në Halifax (40%)
  • 40,000 £ aksione në DHL (40%)

  Këtu portofoli i tregtarit vlen 100,000 £, por kjo nuk do të sjellë ndonjë ndryshim për ju. E vetmja gjë që është e rëndësishme për ju është 'peshimi', që do të thotë se çfarë vlere secili aksion do të shtojë në portofol.

  Meqenëse portofoli juaj do të jetë i ngjashëm, kjo do të thotë që nëse investonit 4,000 £ në portofolin e tregtimit të kopjimit do të dukej diçka e tillë:

  • 20% e portofolit të kopjimit të tregtisë është në aksione të RBS, gjithsej 800
  • 40% e portofolit të tregtisë së kopjeve është në aksione Halifax, që arrin në 1600
  • 40% e portofolit të tregtisë së kopjeve është në Aksione të DHL, gjithsej 1600

  Clearshtë e qartë për të parë tani që portofoli juaj është një imazh pasqyre i zgjedhjes suaj të tregtarit të kopjimit. Por, në një peshë proporcionale me shumën që keni investuar.

  Hapi i katërt: Pasqyrimi i tregjeve në vazhdim

  Përderisa nuk keni nevojë të bëni asgjë pasi të keni zgjedhur tregtarin tuaj të kopjimit, ju keni mundësinë e kopjimit të tregtisë së tyre në mënyrë të vazhdueshme. Mbi të gjitha, iVlen të kihet parasysh se investitorët po blejnë dhe shesin aksione dhe aksione në emrin tuaj për sa kohë që vendosni.

  Për shembull, nëse tregtari papritmas duhet të vendosë të shesë të gjitha aksionet në HSBC, atëherë, natyrisht, aksionet tuaja të HSBC shiten gjithashtu. Dhe anasjelltas, nëse tregtari vendos të blejë aksione në Microsoft, edhe ju keni aksione të Microsoft.

  Ne gjithashtu duhet të vërejmë se tregtarët e kopjimit në eToro priren të depozitojnë fonde shtesë gjatë rrugës. Arsyeja për këtë është që ata të mund të rrisin portofolin e tyre me më shumë pasuri. Në këtë skenar, do të ngeleni me 2 mundësi.

  Opsioni 1 - Depozitoni më shumë fonde

  Një investitor zakonisht do të bëjë një njoftim kur ata janë duke planifikuar të shtojnë fonde shtesë në mënyrë që t'ju japin kohë të mjaftueshme për të bërë rregullime.

  Pavarësisht nëse vendosni apo jo, duhet thënë që ideja është të kopjoni tregtinë. Pra, nëse vërtet dëshironi të pasqyroni atë që po bën investitori, atëherë do të duhet të depozitoni fonde në përputhje me rrethanat (dhe në proporcion).

  Ja një shembull i shpejtë se si mund të duket kjo:

  • Le të imagjinojmë që investitori ka një portofol me vlerë prej 25,000 £ dhe ata i shtojnë 5,000 kësaj. Kjo do të thotë që investitori po e rrit pozicionin me 20%.
  • Tani le të themi juaj portofoli ka një vlerë prej 1,000 £, do t'ju duhet të shtoni 200 £ (20% e 1,000 £)

  Opsioni 2 - Rregullimi automatik

  Nëse vendosni që nuk mundeni, ose nuk doni të investoni më shumë fonde në portofolin tuaj, atëherë pozicioni juaj do të rregullohet automatikisht për ju.

  Ky rregullim do të thotë që eToro nuk do të ketë zgjidhje tjetër përveç se të shesë disa nga aksionet tuaja në mënyrë që të bëjë hapësirë ​​për blerjen e re. Ju përsëri do të kopjoni investitorin, por peshimi do të mbetet.

  Hapi i pestë: Bërja e parave përmes tregtisë së kopjimit

  Nëse keni ndonjë përvojë me fonde të përbashkëta ose ETF, atëherë do të jeni tashmë të vetëdijshëm se si të bëni një fitim nga tregtia e kopjimit. Kjo do të thotë, ju do të fitoni para në të njëjtën mënyrë si t'i bëni vetë duke bërë një fitim nga dividentët dhe fitimet e kapitalit.

  Aksionet e dividentit

  Nëse investitori i tregtimit të kopjeve që keni zgjedhur ka dividentë në portofolin e tyre, atëherë ju do të merrni pjesën tuaj të kësaj. Dividentët tuaj do të paguhen për ju sa më shpejt që kompania të ndajë pagesën.

  Kjo është e shkëlqyeshme për të shfrytëzuar në maksimum interesin e përbërë. Ashtu si me çdo gjë tjetër në tregtinë e kopjimit, të gjitha pagesat që merrni do të jenë në raport me shumën që keni investuar.

  Fitimet e kapitalit

  Imagjinoni sikur keni investuar 10,000 £ në një portofol të kopjimit të tregtisë dhe brenda këtij portofoli keni 50 aksione të ndryshme. 

  Deri në fund të vitit të parë, vlera totale është rritur me 10%. Kjo do të thotë që portofoli juaj i tregtisë së kopjeve vlerësohet në 11,000. Pra, kur bëhet fjalë për daljen nga pozicioni juaj, fitimi juaj do të jetë 1,000 £.

  Për të përfunduar

  Për shkak të faktit që ju mund ta përshtatni portofolin tuaj kur dhe kur të doni, tregtia e kopjimit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të investuar - pavarësisht nga jeta që ju pengon. 

  Mund të jetë një kohë kur investitori që po kopjoni vendos të blejë aksione në një sektor për të cilin nuk keni aspak interes. Në këtë rast, thjesht mund të dilni manualisht nga pozicioni për të shmangur ekspozimin në atë sektor të veçantë.

  Disa njerëz pëlqejnë të përdorin më shumë se një tregtar kopjesh në të njëjtën kohë. Kjo ju lejon të diversifikoni në disa tregtarë - duke ulur edhe më tej rrezikun tuaj afatgjatë krahas rrugës. 

  Siç kemi thënë, tregtarët më të mirë në eToro nuk janë domosdoshmërisht ata me numrin më të lartë të fotokopjuesve, kështu që gjithmonë studioni sa më shumë informacion që të mundeni. Si dhe një kuptim i mirë se si funksionon tregtia e kopjimit dhe rreziqet e përfshira, kjo njohuri do t'ju ndihmojë vetëm në planin afatgjatë.

  Mësoni 2 Shërbimin e Sinjaleve Tregtare Falas

  Vlerësimi LT2

  • Merrni 3 sinjale falas në javë
  • Nuk kërkohen pagesa ose detaje të kartës
  • Testoni Efektivitetin e Sinjaleve tona të Nivelit të Lartë
  • Mbulohen çiftet kryesore, të vogla dhe ekzotike

   

  FAQs

  A mund të bëj fitim nga tregtia me kopje?

  Përgjigja nuk është bardh e zi. Sigurisht, ashtu si me tregtinë tradicionale ka potencial për të bërë një fitim. Sidoqoftë, nuk ka kurrë një garanci 100%. Në këtë rast, ju po mbështeteni pothuajse tërësisht tek investitori që keni zgjedhur.

  A ka ndonjë mënyrë për të zvogëluar rrezikun kur tregtoni kopjimin?

  Një nga mënyrat më të mira që mund të zvogëloni potencialisht rrezikun kur tregtia e kopjimit është të 'kopjoni' më shumë se një investitor. Një rast klasik i mos vënies së të gjitha vezëve tuaja në një shportë, nëse një investitor ka një lemzë, ju mund të mos i ndjeni efektet aq shumë. Sigurisht, asgjë nuk është 100% pa rrezik në tregti.

  Cila është kostoja e tregtisë së kopjeve?

  Kostoja e tregtisë së kopjeve varet shumë nga platforma e tregtisë së kopjeve që përdorni. eToro, për shembull, nuk ngarkon asgjë për përdorimin e kësaj veçorie.

  Kur investoj në një portofol tregtar kopjimi, a bllokohen paratë e mia?

  Jo. Në përgjithësi, ju do të jeni në gjendje të dilni nga pozicioni juaj i tregtimit të kopjeve sa herë që dëshironi, dhe kjo zakonisht mund të bëhet pjesërisht, ose plotësisht.

  A kam ndonjë fjalë për atë që investon tregtari që kam zgjedhur?

  Përgjigja e thjeshtë është jo. Aksionet që blihen dhe shiten vendosen plotësisht nga tregtari. Duke thënë këtë, ju mund të merrni kontrollin duke mbyllur një pozicion nëse nuk jeni të interesuar në atë sektor të veçantë, ose madje duke shtuar një pozicion në portofolin tuaj që ju intereson më shumë.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.