Llogaria Demokratike më e mirë Forex 2021 - Udhëzuesi i plotë për fillestarët

Llogaria Demokratike më e mirë Forex 2021 - Udhëzuesi i plotë për fillestarët

FatmirĂ«sisht pĂ«r tregtarĂ«t, llogaritĂ« demonstruese tĂ« Forex ju lejojnĂ« tĂ« provoni aspekte tĂ« ndryshme tĂ« tregjeve tĂ« tregtisĂ« Forex pa pasur nevojĂ« tĂ« depozitoni para tĂ« gatshme. VetĂ«m disa nga karakteristikat qĂ« mund tĂ« merrni pĂ«r njĂ« test drive janĂ« analiza teknike, levave, blerjen dhe shitjen e porosive, dhe madje edhe njĂ« robot automatik Forex qĂ« tregton nĂ« emrin tuaj. 

Likeshtë si një demonstrim shumë praktik i asaj se si duket dhe ndihet një treg real Forex. Ju do të tregtoni çifte monedhash dhe do të eksploroni të gjitha mjetet e shumta të analizës teknike dhe diagrameve që do të ishin në dispozicion për ju përmes një llogarie normale të tregtimit në Forex.

Pjesa më e mirë për këtë është se nuk keni pse të ndërmerrni rreziqe kur vendosni të blini ose shisni. Si i tillë, pavarësisht nëse jeni një tregtar me përvojë ose pak fillestar, ju jeni në gjendje të kopjoni kushtet e tregut në botën reale pa rrezikun që zakonisht lidhet.

Në këtë Llogari Demokratike më të Mirë Forex 2021 - Udhëzuesi i plotë për fillestarët, ne do të japim detaje për gjithçka që duhet të dimë për llogaritë demo të Forex - duke përfshirë mënyrën e fillimit, pro dhe kundër, dhe strategjitë e tregtisë së llogarive demo.

Tabela e PĂ«rmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

  Çfarë është një llogari në Forex Demo?

  Në thelb, llogaritë më të mira demo Forex lejojnë tregtarët të blejnë dhe shesin instrumente financiare, të gjitha pa depozituar asnjë qindarkë të vetme. Në shumicën e rasteve, kur hapni një llogari me një firmë brokerimi në internet, do të jeni në gjendje të tregtoni me fonde të llogarisë demo të Forex (do të thotë, natyrisht, nuk po përdorni ndonjë nga paratë tuaja të vërteta).

  Qëllimi kryesor i llogarive demo është që t'ju mundësojë të provoni kushtet e tregut në jetën reale, të gjitha pa rrezikuar një gjë pasi nuk ka depozitë të nevojshme për të filluar. Siç është vërejtur, zakonisht do të kërkohet të përdorni një ndërmjetës në internet Forex në mënyrë që të filloni me një llogari demo. Duke bërë këtë, duhet të keni qasje të menjëhershme në tregjet globale të Forex përmes atij ndërmjetësi specifik.

  Në disa raste, llogaria demonstruese do t'ju vihet në dispozicion përmes një platforme tregtare të desktopit siç është MT5 ose MT4. Në raste të tjera, do të jetë gjithashtu e arritshme për ju përmes shfletuesit tuaj. Llogaria juaj e demos në Forex zakonisht pasqyron atë që po ndodh në tregjet reale financiare - do të thotë që ju do të tregtoni përmes kushteve të drejtpërdrejta. Unenëse llogaria demo nuk e ofron këtë, duhet të kërkoni një platformë tjetër pasi nuk do të merrni përfitimet e plota.

  Pro dhe kundër të llogarive në Forex Demo

  • Ju nuk keni nevojĂ« tĂ« depozitoni asgjĂ« pĂ«r tĂ« pĂ«rdorur njĂ« llogari demo
  • ShtĂ« mĂ«nyra perfekte pĂ«r tĂ« testuar strategjitĂ« tuaja tĂ« reja tregtare
  • TĂ« kuptuarit se si funksionojnĂ« treguesit teknikĂ«
  • MĂ«soni se si tĂ« pĂ«rdorni njĂ« tregtare auto sistem
  • Testimi i ofruesve tĂ« shĂ«rbimeve tĂ« sinjalit
  • E shkĂ«lqyeshme pĂ«r tĂ« mĂ«suar nĂ« lidhje me tregtare online mjedis
  • EasiershtĂ« mĂ« lehtĂ« tĂ« rrĂ«mbehesh duke marrĂ« rreziqe tĂ« mĂ«dha qĂ« normalisht nuk mund tĂ« marrĂ«sh nĂ« tregti
  • AlmostshtĂ« pothuajse e pamundur tĂ« pĂ«rjetosh efekte anĂ«sore emocionale kur humbet ose fiton para

  Për çfarë mund të përdoren llogaritë më të mira demo në Forex?

  Edhe pse në shikim të parë mund të duket sikur llogaritë demo janë vetëm për fillestarët, në të vërtetë nuk është kështu. Sigurisht, të sapoardhurit me të vërtetë mund të përdorin një llogari demo për të mësuar litarët e Forex. Por ato janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për tregtarët më me përvojë për të provuar procese të ndryshme tregtare dhe strategji të ndryshme - të gjitha pa rrezikuar asnjë qindarkë të tenxhereve të parave tuaja reale.

  Ekipi ynë i ekspertëve ka bashkuar një listë arsyesh që ne mendojmë se llogaritë më të mira demo në Forex ia vlen të shqyrtoheni dhe vlerësoheni.

  Tregtarët e rinj

  MegjithĂ«se llogaritĂ« demo janĂ« pĂ«r tĂ« gjithĂ«, duhet thĂ«nĂ« se ka pĂ«rfitime tĂ« dukshme pĂ«r njĂ« fillestar. NĂ« thelb, mund tĂ« jetĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« e shkĂ«lqyeshme pĂ«r tĂ« mĂ«suar punĂ«n e brendshme dhe mekanikĂ«n e tregtimit tĂ« monedhave. Edhe nĂ«se kurrĂ« mĂ« parĂ« nuk keni bĂ«rĂ« njĂ« porosi tĂ« shitjes ose tĂ« blerjes dhe nuk dini nga tĂ« filloni, mund ta provoni pa rrezikuar ndonjĂ« nga kapitali juaj. 

  Kuptimi i porosive të tregut

  Një nga gjërat e para për të përmendur këtu është që përdorimi i një llogari demo do t'ju japë një kuptim shumë më të mirë se si funksionojnë porositë e tregut.

  Disa nga porositë e zakonshme të përdorura në tregjet e tregtimit Forex janë:

  • Bleni porosi
  • Shes porosi
  • Kufizoni porositĂ«
  • Urdhrat e ndalimit tĂ« humbjes
  • Merrni porosi fitimi

  Të gjitha këto janë porosi që i mundësojnë ndërmjetësuesit tuaj Forex të kuptojë se çfarë doni të bëni dhe cila është veprimi juaj i ardhshëm. Sigurisht, kur përdorni llogaritë më të mira demo në Forex, ju jeni në gjendje të merrni një kuptim të mirë të mënyrës se si funksionojnë këto porosi të tregut. Më e rëndësishmja, ju do ta bëni këtë pa rrezikuar të bëni një gabim të kushtueshëm financiar.

  Analizimi i lëvizjeve të çmimeve

  Kur të arrini në fazën ku keni një zotërim të mirë të porosive të tregut dhe mënyrës se si funksionojnë ato në tregtinë e Forex, atëherë mund të kaloni duke studiuar trendet e tregut. Duke analizuar këto trende të lëvizjes së çmimeve, ju jeni në gjendje të fitoni një sasi të mirë njohurish se si instrumentet financiare lëvizin zakonisht brenda tregut.

  Strategjitë e Menaxhimit të Rrezikut

  Mbrojtja e porosive tuaja nga një lëvizje e papritur negative në treg është absolutisht e rëndësishme. Një nga arsyet që përdorimi i një llogarie demo Forex është kaq i dobishëm është se ju lejon të përsosni strategjitë tuaja të menaxhimit të rrezikut. Kjo mund t'ju kursejë një stres të tmerrshëm në të ardhmen.

  Nëse neglizhoni të edukoni veten me strategji adekuate të menaxhimit të rrezikut, ka shumë të ngjarë të përjetoni më shumë humbje në planin afatgjatë.

  Kuptimi i përhapjeve

  Ne mendojmë se të kuptuarit e përhap është shumë e rëndësishme pasi mund të ndikojë shumë në aftësinë tuaj për të fituar një fitim nga tregtia e Forex. Si i tillë, nëse jeni ende pak fillestar kur bëhet fjalë për përhapjet, atëherë patjetër që do të përfitoni nga përdorimi i një llogarie demo në Forex.

  Një nga mënyrat më të mira për të mësuar më shumë se si funksionojnë spread-et është të përfitoni plotësisht nga llogaria juaj demo pasi kjo do të demonstrojë luhatje të çmimeve gjatë ditës së tregtimit, dhe në kohë reale gjithashtu.

  Mjetet e levave

  Shumica dërrmuese e tregtarëve me përvojë përdorin mjetet e levave në maksimum, pasi është një mënyrë efektive për të rritur kapitalin tregtar. Sigurisht, shumica e gjërave në jetë kanë një të kundërt dhe me ndikim, kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se në vend që të rritni pozicionin tuaj, ajo mund të shkojë në anën tjetër dhe të rrisë humbjet tuaja.

  Becauseshtë për shkak të kësaj që ne do të sugjeronim të mësonit hyrje dhe hyrje të levave përmes një llogarie demo përpara se ta bëni këtë me fonde të botës reale. Në këtë mënyrë, ju jeni në gjendje të shihni të mirën, të keqen dhe të shëmtuarën kur bëhet fjalë për tregtinë me diferencë.

  Dhe duke vepruar kështu, ju do të fitoni një kuptim shumë më të mirë të asaj që është levave, duke vlerësuar atë, si dhe të jetë e dobishme dhe mund të shkojë edhe keq.

  Provimi i një ndërmjetësi

  Llogaritë Demo shkëlqen vërtet kur bëhet fjalë për të eksperimentuar me ndërmjetës të rinj Forex. Kjo sepse duke eleminuar nevojën për të depozituar fonde, ju mund të shihni se si funksionon platforma e tregtimit brenda një tregu të drejtpërdrejtë tregtar.

  Pasi të jeni të kënaqur me rezultatet e demos në Forex, mund të vazhdoni të hapni një llogari standarde me ndërmjetësin që keni zgjedhur. Sigurisht, ne nuk do të rekomandonim ta bënit atë menjëherë, pasi së pari duhet të siguroheni që të keni një zotërim të fortë të mënyrës së funksionimit të tregjeve të huaja.

  Zotërimi i Analizës Teknike

  Mësimi i litarëve të tregut Forex përfshin shumë analiza teknike, tabela dhe në thelb - 'të mësuarit duke bërë'. Edukimi i vetes në një larmi teknikash të analizës teknike do t'ju japë një shans shumë më të mirë për të qenë të suksesshëm në ndërmarrjet tuaja tregtare online.

  Me pak fjalë, analiza teknike është teknika e leximit të tabelave të Forex. Koncepti kryesor përqendrohet në studimin e trendeve historike dhe aktuale të çmimeve në mënyrë që të parashikojë se ku mund të shkojë një trend i çmimeve në të ardhmen.

  Treguesit teknikë zakonisht hyjnë në një nga kategoritë e mëposhtme:

  • LĂ«kundĂ«sit: PĂ«rdoret kur nuk ka njĂ« trend tĂ« fortĂ« nĂ« tregje tĂ« ndryshme. IsshtĂ« njĂ« tregues i kundĂ«rrendjes, si tĂ« thuash.
  • Treguesit e Bill Williams: NjĂ« analist dhe tregtar portreti i tregut i cili shpiku njĂ« numĂ«r indikatorĂ«sh dhe strategjish revolucionare teknike. KĂ«ta tregues kanĂ« tendencĂ« tĂ« jenĂ« edhe oshilatorĂ«.
  • Treguesit e Trendit: Trendet monitorohen nga algoritmet duke pĂ«rdorur njĂ« larmi mesatare lĂ«vizĂ«se (100-ditore, 50-ditore, etj.).
  • Treguesit e vĂ«llimit: Kontabiliteti i vĂ«llimit, numri i ndryshimeve tĂ« çmimit gjatĂ« njĂ« afati kohor tĂ« paracaktuar.
  • Treguesit e kanalit - Zakonisht pĂ«rbĂ«het nga kanali i çmimit tĂ« sipĂ«rm dhe kanali i çmimit mĂ« tĂ« ulĂ«t, gjithashtu monitoron trendet.

  Vetëm një pjesë e treguesve teknikë të përdorur zakonisht janë:

  • Bandat Bollinger - linjat trende negative dhe pozitive.
  • RSI - indeksi i forcĂ«s relative Ă«shtĂ« njĂ« oshilator popullor
  • Stokastika - njĂ« oshilator tjetĂ«r jashtĂ«zakonisht popullor
  • Oshilator i TmerrshĂ«m - ende njĂ« oshilator, por njĂ« tregues i Bill Williams.
  • Riparimi i Fibonacit - kjo tregon se ku parashikohet tĂ« ketĂ« rezistencĂ« dhe mbĂ«shtetje.
  • MACD - njĂ« shkurtim pĂ«r LĂ«vizja e divergjencĂ«s mesatare e konvergjencĂ«s, duke treguar dy mesatare lĂ«vizĂ«se.
  • CCI - aka Indeksi i Kanalit tĂ« Mallrave, Ă«shtĂ« njĂ« tregues shumĂ« i popullarizuar qĂ« pĂ«rdoret pĂ«r tĂ« zbuluar mjedise tĂ« tepruara dhe tĂ« tepruara (shumĂ« si Stochastics dhe RSI)

  Rekomandohet të përdorni më shumë se një tregues teknik për të përdorur aftësitë tuaja për të lexuar tabelën. Ç'është më e rëndësishmja, nuk ka mënyrë më të mirë për të fituar një kuptim të mirë të kësaj sesa të përdorësh një llogari demo Forex për t'u praktikuar falas - që do të thotë se nuk ke nevojë të rrezikosh një qindarkë të vetme.

  Strategji të reja tregtare

  Edhe tregtarët më me përvojë dhe më kompetentë përdorin llogari demo. Tregjet financiare janë një mjedis gjithnjë në ndryshim, kështu që ka kuptim të përdorësh një llogari demo për të praktikuar disa strategji të reja tregtare. Me fjalë të tjera, ajo që funksionoi muajin e kaluar mund të mos funksionojë edhe sot, kështu që ka kuptim të qëndroni një hap përpara nga konkurrentët tuaj tregtarë!

  Mund të vijë një kohë kur thjesht dëshironi të provoni diçka të re në një mënyrë që i shmanget rrezikut. Edhe një herë, kjo i bën llogaritë demo të Forex-it të paçmueshme.

  Si tregtar, mund të vijë një kohë kur një strategji e veçantë nuk po funksionon aq mirë sa mendonit. Por, duke e provuar këtë përmes një llogari demo, ju jeni në gjendje të bëni ndryshime dhe përmirësime gjatë rrugës. Dhe kur ndiheni sikur është strategjia juaj vërtet duke paguar dhe duke shkuar për të planifikuar, atëherë mund ta vendosni në veprim në një llogari të vërtetë tregtare Forex dhe të shijoni fitimet.

  Testimi i sinjaleve tregtare

  Sinjalet po bëhen gjithnjë e më të përhapura në arenën e tregtimit në Forex në internet. Zakonisht, ky është një rekomandim për të hyrë në një tregti në një kohë ose çmim të caktuar, në një palë të veçantë monedhash. Ky sinjal do të krijohet ose nga një robot Forex ose një analist i vërtetë njerëzor.

  Megjithëse mund të ketë një pagesë të vogël të nevojshme për të vazhduar shërbimin e sinjalit, llogaria demo sigurisht që do t'ju lejojë ta provoni këtë. Sinjalet tuaja mund të përdoren në një llogari demo së bashku me strategji dhe sisteme të tjera Forex përpara se të merrni rrezikun e një detyrimi afatgjatë.

  Një nga gjërat më të dobishme për një llogari demo në Forex është që ju të mund të provoni një shërbim sinjali pa u shqetësuar për humbjen e një ton parash gjatë procesit. Sapo të keni përfunduar analizën tuaj, mund të mendoni nëse sinjalet do të jenë një zgjidhje e mirë afatgjatë për ju. Nëse vendosni që nuk janë, ofruesit e besueshëm do t'ju ofrojnë një rimbursim të plotë.

  Sistemet e Tregtimit Automatik

  Disa llogari demo në Forex do t'ju mundësojnë të provoni sisteme tregtare siç janë këshilltarët ekspertë (aka EAs) ose robotët Forex.

  Gjëja më e mirë për të bërë është të gjesh një ndërmjetës në internet Forex i cili ju lejon të hyni në MT4 ose MT4. Duke vepruar kështu, do të jeni në gjendje të hapni një llogari demo në Forex në faqen e ndërmjetësit dhe të shkarkoni softuerin drejtpërdrejt në pajisjen tuaj. Në këtë pikë, do t'ju duhet të lidhni softuerin tuaj të tregtimit me robotin e automatizuar Forex, pasi kjo lejon që softueri i automatizuar të jetë në gjendje të tregtojë në emrin tuaj.

  Sigurisht, faktori më i rëndësishëm për të mbajtur mend këtu është se në të vërtetë jeni duke përdorur një llogari demo të drejtpërdrejtë për të tregtuar. Si i tillë, me të vërtetë nuk bën ndonjë ndryshim për ju nëse roboti i automatizuar ju bën një ton parash apo jo. Nëse jeni të kënaqur me punën që robotët e automatizuar Forex kanë bërë në emrin tuaj, gjithmonë mund të zhyteni dhe të kaloni në një llogari të brokerimit në jetën reale Forex.

  Dobësitë e llogarive në Forex Demo

  Duhet thënë se ka një numër grackash kur bëhet fjalë për llogari demo në Forex. Në krye të kësaj është se mund të jetë e lehtë për ju që të merrni pas duke marrë rreziqe shtesë (duke e ditur se në të vërtetë nuk do t'ju kushtojë). Prandaj, mund t'ju japë një ndjenjë të rremë të shpresës kur bëhet fjalë për tregtimin me para të vërteta.

  Për shembull, mund të keni një përqindje kthimi prej 50% pasi të keni përdorur një llogari demo falas për disa ditë ose javë dhe të supozoni se tregtimi është i lehtë. Gjëja më e keqe që ndoshta mund të bësh si një tregtar i papërvojë është të kalojë tek ndërmjetësi yt në Forex, të depozitosh fonde në llogarinë tënde tregtare dhe të fillosh tregtimin e vërtetë, me para të vërteta.

  Fatkeqësisht, vetëm sepse tregtia në Forex mund të jetë dukur shumë e lehtë në llogarinë demo, kjo nuk do të thotë gjithmonë se do të jetë në një treg tregtar të jetës reale. Pasojat e marrjes së tij shumë lehtë mund të jenë të këqija për bilancin tuaj bankar.

  Në fund të fundit, llogaritë demo të Forex-it mund t'ju çojnë të ndërmerrni rreziqe shumë më të mëdha sesa do të bënit me paratë tuaja. Kjo ndjenjë e asnjë rreziku mund t'ju tërheqë në një ndjenjë false të sigurisë, dhe mbase e bën atë të duket e lehtë mashtruese.

  Vendimet emocionale

  Kjo vjen deri tek ajo që njihet si 'psikologji e tregtisë Forex'. kjo i referohet tre emocioneve më të zakonshme të shfaqura nga tregtarët kur marrin vendime të rëndësishme në treg.

  Këto 3 emocione janë si më poshtë:

  • Frika / nervat: Tai e rrit rrezikun, aq mĂ« shumĂ« shanse keni tĂ« veproni nga frika. Kjo mund tĂ« sjellĂ« qĂ« ju tĂ« ndĂ«rmerrni rreziqe edhe mĂ« tĂ« mĂ«dha pĂ«r t'iu kundĂ«rvĂ«nĂ« gabimit tuaj.
  • Lakmia / arroganca: NĂ«se ndiheni sikur eksitoheni vetĂ«m pĂ«r tregti tĂ« mĂ«dha, ose ndiheni vetĂ«m sikur rreziqet e mĂ«dha ia vlejnĂ« kohĂ«n tuaj, ka shumĂ« mundĂ«si qĂ« tĂ« bĂ«heni pak lakmitar. NĂ« vend tĂ« kĂ«saj, ju duhet tĂ« shihni tregtinĂ« e Forex si njĂ« udhĂ«tim afatgjatĂ«. 
  • Eksitim / bindje: TregtarĂ«t e ndiejnĂ« kĂ«tĂ« emocion sa herĂ« qĂ« hyjnĂ« nĂ« njĂ« zanat. Kjo Ă«shtĂ« normale dhe ju mund tĂ« ushqeheni me kĂ«tĂ« eksitim pĂ«rmes bindjes nĂ« hapin e fundit tĂ« tregtimit.

  Besimi që vjen me lakminë mund të jetë një gjë e mirë në tregtinë, por gjithashtu mund ta bëjë tregtarin paksa mendjemadh. Kjo mund të çojë në aftësi të dobëta të vendimmarrjes kur tregtoni Forex. Shumica e tregtarëve do të përjetojnë humbje në një moment - pavarësisht nëse janë javë me humbje apo thjesht një pozitë e keqe çdo herë dhe përsëri.

  Tregtarët me përvojë zakonisht dinë kur të shkurtojnë humbjet e tyre dhe të mësojnë nga gabimet e së kaluarës përpara se të lëvizin përpara. Problemi është se tregtarët që nuk kanë këtë përvojë shpesh marrin vendime me rrezik të lartë dhe përfundojnë duke u djegur.

  TregtarĂ«t e ngathĂ«t qĂ« humbin gjurmĂ«t e strategjive tĂ« tyre tĂ« menaxhimit tĂ« rrezikut dhe nuk pĂ«rdorin mjetet e duhura tĂ« analizĂ«s teknike, sĂ« shpejti mund ta pĂ«rfundojnĂ« atĂ« varg fitimprurĂ«s me njĂ« vendim tĂ« keq. Si i tillĂ«, tGjĂ«ja kryesore pĂ«r tĂ« mbajtur mend Ă«shtĂ« se pĂ«rdorimi i njĂ« llogari demo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju nuk jeni duke fituar anĂ«n e vĂ«rtetĂ« emocionale tĂ« pĂ«rvojĂ«s tregtare. 

  Do të ketë fitime dhe humbje në llogarinë tuaj demonstruese, por sigurisht që nuk do të keni të njëjtat ndjenja si në botën reale, me para të vërteta. Në fund të fundit, shumë do të argumentojnë që ju mund ta kuptoni fizikologjinë e tregtimit vetëm pasi të tregtoni me paratë tuaja.

  Si të zgjidhni një llogari në Forex Demo

  Tani duhet të jeni plotësisht në rregull kur bëhet fjalë për pro dhe kundër të përdorimit të një llogarie demo në Forex. Si i tillë, duhet të jeni gati të mendoni për zgjedhjen e një platforme.

  Duke marrë në konsideratë që çdo ndërmjetës do të ndryshojë pak, ne kemi bashkuar një listë të gjërave për t'u marrë parasysh kur kërkoni për llogaritë më të mira demo në Forex.

  Zgjidhni një ndërmjetës që aktualisht prisni të përdorni

  Mund të konsiderohet pak kundërproduktive të kaloni javë të tëra duke testuar dhe vëzhguar një ndërmjetës specifik Forex (duke përdorur llogarinë tuaj demo), vetëm për të ndryshuar ndërmjetësit kur bëhet fjalë për tregtimin me para të vërteta. Arsyeja që ju mund ta gjeni këtë joproduktive është se ndërmjetësi i ri i Forex mund të dalë se operon biznesin e tyre në një mënyrë krejtësisht të ndryshme deri tek e fundit, dhe kështu ju mund ta shihni ndoshta të pafavorshme për mënyrën që dëshironi të tregtoni.

  Për këtë arsye, ne ju këshillojmë të hapni një llogari demo përmes një ndërmjetësi në internet që mund ta shihni vetë duke përdorur në të ardhmen. Mbi të gjitha, kur tregtoni në llogarinë tuaj demo të Forex, kushtet reale të tregut do të përputhen.

  Ju gjithashtu mund të zbuloni se spread-et e çifteve të monedhës ndryshojnë ndërmjet ndërmjetësuesve të ndryshëm. Për shembull, ndërmjetësi i llogarisë suaj demo mund të ofrojë një përhapje prej 0.7 pips në USD / GBP, ndërsa një ndërmjetës tjetër i huaj mund të ngarkojë një sasi më të lartë në 1.2 pips. Si i tillë, është më mirë të mos i ndërlikoni çështjet shumë dhe të qëndroni te një ndërmjetës Forex nëse keni shijuar llogarinë demo në platformën e tyre të veçantë.

  Kushtet e tregut në botën reale

  Siç kemi prekur më lart, llogaritë demo më të mira do t'ju ofrojnë një mjedis të tregut në botën reale. Përndryshe, nuk ka shumë pikë në demonstrim.

  Këto kushte të tregut në botën reale janë një pjesë e madhe e të mësuarit në lidhje me tregtinë e Forex dhe ndërtimin e aftësive tuaja si një tregtar i suksesshëm.

  Shtesa për kornizën kohore të provës

  Kur të gjeni një ndërmjetës, gjithmonë kontrolloni me ta për sa kohë do të keni qasje në llogarinë tuaj demo. Kjo sepse disa ndërmjetës mund të lejojnë vetëm disa ditë, të tjerë javë.

  Në mënyrë që të fitojmë një kuptim të mirë të tregtisë në Forex, ne mendojmë se do t'ju duhet të paktën një muaj për të ngritur njohuritë tuaja tregtare, si dhe besimin tuaj në kuptimin e tregjeve.

  Bilanci fillestar i llogarisë demo

  Besoni apo jo, edhe llogaritë demo vijnë me kufij. Çdo llogari demo do të ndryshojë në këtë drejtim, kështu që është gjithmonë mirë të kontrolloni këtë informacion para se të regjistroheni. Disa nga llogaritë më të mira demo në Forex vijnë me një bilanc fillestar prej mbi 100,000 dollarë.

  Mjetet e leximit të tabelës

  Sapo të keni mbuluar bazat, mund të filloni të shikoni se në cilat mjete do të keni qasje përmes llogarisë demo që keni zgjedhur. Mbi të gjitha, mjete të tilla janë një pjesë integrale e testimit të strategjive të diskutuara më parë të tregtisë para se të shkojnë drejtpërdrejt.

  pagesat

  Edhe pse jeni duke u regjistruar për një llogari demo, duhet të keni parasysh se disa ndërmjetës në internet Forex atje do t'ju kërkojnë detajet e pagesës. Arsyeja për këtë është që të ndalojë njerëzit të abuzojnë me demon falas duke hapur disa llogari.

  Këshillat tona të sinqerta për këtë? Ne do të këshillonim të zgjidhni një llogari demo e cila nuk kërkon ato detaje të kartës. E gjithë ideja për të filluar me një demo është të ndiheni të sigurt se jeni pa rreziqe dhe nuk keni shpenzuar asnjë nga paratë tuaja të fituara me vështirësi.

  Nuk është se ne mendojmë se ndërmjetësi do të marrë paratë tuaja pa pyetur, por ne e dimë që për të provuar një llogari demo Forex nuk është një domosdoshmëri absolute për ju të jepni informacionin tuaj të pagesës, veçanërisht në këtë fazë të hershme.

  Fillimi me një llogari në Forex Demo

  Nëse jeni një tregtar, pavarësisht nëse jeni me përvojë apo jo, përsëri mund të pyesni se si mund të filloni me një llogari demo? Epo, në këtë seksion të udhëzuesit tonë më të mirë të llogarisë demo, kemi bashkuar një proces me 5 hapa se si të fillojmë sot!

  Hapi 1 - Përzgjedhja e një ndërmjetësi Forex

  Ju duhet të filloni duke identifikuar një ndërmjetës në internet i cili u ofron tregtarëve një opsion të llogarisë demo. Ndërsa prekëm më herët, mendojmë se është më mirë të regjistroheni në një ndërmjetës të cilin më vonë mund ta shihni vetë duke dëshiruar ta përdorni me para të vërteta më vonë.

  Këtu janë disa nga pyetjet që duhet t’i bëni vetes para se të merrni vendimin tuaj përfundimtar:

  • Cilat mĂ«nyra pagese janĂ« nĂ« dispozicion pĂ«r mua?
  • A ka licencĂ« rregullatore ky ndĂ«rmjetĂ«s?
  • Cilat pasuri do tĂ« jem nĂ« gjendje tĂ« tregtoj?
  • Kur bĂ«het fjalĂ« pĂ«r komisione, spread dhe tarifa - a Ă«shtĂ« konkurrues ky ndĂ«rmjetĂ«s?
  • A Ă«shtĂ« mbĂ«shtetja e klientĂ«ve tĂ« ndĂ«rmjetĂ«sve aq e mirĂ« sa mund tĂ« jetĂ«? (ne gjithmonĂ« rekomandojmĂ« tĂ« kontrolloni vlerĂ«simet tona pĂ«r kĂ«tĂ« lloj gjĂ«je)
  • A mbĂ«shteten MT4 dhe MT5 nga ndĂ«rmjetĂ«si? (Kjo Ă«shtĂ« veçanĂ«risht e rĂ«ndĂ«sishme pĂ«r tregtinĂ« automatike)

  Hapi 2 - Hapni një llogari në Forex Demo

  Tani e keni arritur deri më tani, duhet të shkoni përpara dhe të hapni një llogari. Siç është vërejtur më parë, kjo është për të ndaluar njerëzit të përfitojnë dhe të hapin më shumë se një llogari demo me të njëjtin ndërmjetës në internet.

  Ju do të duhet të futni disa informacione personale në këtë pikë dhe zakonisht janë si më poshtë:

  • Emri i plotĂ«
  • Adresa e banimit
  • Data e lindjes
  • Detajet e kontaktit
  • kombĂ«si

  Hapi 3 - Përzgjedhja e Platformës Tregtare

  Tani ju keni një llogari me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur, ju mund të merrni një vendim mbi atë që platforma funksionon më mirë për ju dhe stilin tuaj të tregtimit.

  Në përgjithësi, kjo zakonisht përfshin shkarkimin e një platforme të tillë si MT4 ose MT5. Nëse preferoni të tregtoni përmes shfletuesit tuaj të internetit, ka të ngjarë të jeni në gjendje të përdorni ndërfaqen e pronarit të ndërmjetësit.

  Nëse ju do vendosni të shkarkoni platformat MetaTrader (MT4 / 5) atëherë tani do të jeni në gjendje të provoni një robot të automatizuar në Forex!

  Hapi 4 - Filloni të përdorni Llogari Demo

  Ashtu si kur tregtoni në botën reale, tani jeni të lirë të shesni, blini dhe përdorni hyrjen në tregje. Kur e bëni këtë, tuajat tregtimi i letrës fondet do të zbriten nga bilanci i llogarisë suaj demo - duke e bërë atë të duket shumë reale (pa rrezik).

  AlwaysshtĂ« gjithmonĂ« njĂ« ide vĂ«rtet e arsyeshme tĂ« mbash njĂ« sy nĂ« statistikat e tua historike pĂ«r sa i pĂ«rket porosive. Kjo do t'ju japĂ« njĂ« ide me tĂ« vĂ«rtetĂ« tĂ« qartĂ« se si po zhvilloheni pĂ«r sa i pĂ«rket humbjeve dhe fitimeve. 

  Më konkretisht, kjo do t'ju tregojë nëse strategjitë tuaja po funksionojnë apo jo. Mbi të gjitha, ky është një nga objektivat kryesorë të të pasurit një llogari demo!

  Hapi 5 - Konvertoni në një Llogari të Real Broker Forex

  Shpresojmë, deri në këtë pikë, ju keni shfrytëzuar në maksimum llogarinë tuaj demo dhe keni strategjitë tuaja tregtare deri në një "t". Nëse kjo tingëllon në rregull dhe ju ndiheni mjaft të sigurt për të fluturuar në fole demo dhe për të hapur një llogari me një ndërmjetës të plotë Forex, kjo duhet të jetë mjaft e thjeshtë për ta bërë.

  Duke supozuar se jeni duke qëndruar pranë ndërmjetësit ku keni shkuar kur hapni një llogari demo, shanset janë që ju të keni dhënë tashmë shumicën e informacionit që ju nevojitet për të krijuar një llogari standarde. Tani thjesht do të duhet të siguroni një ID fotografike dhe dëshmi të adresës (kjo zakonisht është një faturë e shërbimeve ose deklarata bankare).

  Nuk ka asnjë mënyrë rreth kësaj pjese të procesit të regjistrimit, pasi ajo është një kërkesë ligjore në luftën kundër pastrimit të parave, dhe të gjithë ndërmjetësit duhet t'i përmbahen këtyre rregullave.

  Tani, gjithçka që ju duhet të bëni është të futni mënyrën tuaj të pagesës që keni zgjedhur në faqen e internetit të ndërmjetësit dhe të depozitoni disa fonde tregtare në llogarinë tuaj. Metodat e pagesave që shihen më shpesh do të jenë e-kuletat elektronike (të tilla si Paypal për të përmendur një të tillë), llogaritë bankare dhe kartat e debitit / kreditit.

  Voila! Tani mund tĂ« filloni tĂ« tregtoni nĂ« tregjet e huaja tĂ« botĂ«s reale. VetĂ«m mos harroni, ju mund tĂ« dĂ«shironi tĂ« ajrosni nĂ« anĂ«n e kujdesit duke filluar me aksione tĂ« vogla. 

  Llogaritë më të mira në Forex Demo në 2021

  Shumica dërrmuese e ndërmjetësuesve në internet Forex tani ofrojnë një llogari demo të një lloji. Si e tillë, kjo mund ta bëjë sfiduese të dish se me cilën platformë të regjistrohesh.

  Për të ndihmuar në pastrimin e mjegullës, më poshtë po rendisim disa nga llogaritë më të mira demo në Forex në vitin 2021.

  1. eToro - Platforma më e mirë Forex për fillestarët

  eToro ka të ngjarë të jetë një mundësi e mirë për ju nëse sapo keni filluar në botën e tregtisë së huaj. Kjo sepse platforma është krijuar për tregtarët e rinj. Lehtësia e saj e llogarisë demo vjen me një bilanc të tregtimit të letrës prej $ 100,000 - e cila është më se e mjaftueshme për të mësuar litarët. Do të keni dhjetëra palë Forex për të zgjedhur. Forex nuk është në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • MbĂ«shtet tĂ« gjitha llojet e kartave tĂ« debitit / kreditit
  • AsnjĂ« tarifĂ« tregtare pĂ«rveç pĂ«rhapjes
  • Regjistrimi i shpejtĂ« dhe procesi i KYC
  • LlogaritĂ« shprehen vetĂ«m nĂ« USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • PĂ«rhapet shumĂ« i ngushtĂ«
  • Nuk ka tregti tĂ« kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero pĂ«r tĂ« gjitha pasuritĂ«
  • PĂ«rhapje super tĂ« ngushtĂ«
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale tĂ« aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  AVATrade është një mundësi e mirë nëse doni të përdorni llogarinë tuaj demonstruese përmes MT4. Ky është gjithashtu rasti nëse planifikoni të instaloni robotë të automatizuar Forex, pasi kjo është plotësisht në përputhje me AVATrade. Platforma ofron shumë mjete të avancuara të leximit të diagrameve, dhe gjithashtu mund të përdorni pajisje të tjera CFD si aksione, indekse dhe mallra.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirĂ«seardhje deri nĂ« 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinĂ« tuaj para se tĂ« kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e MĂ«dha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisĂ« vendase
  • PĂ«rhapje super tĂ« ulĂ«t
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka njĂ« depozitĂ« minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Llogaritë më të mira demo të Forex ju lejojnë të përjetoni tregjet e valutave në botën reale pa rrezikuar kapitalin tuaj. Kjo është ideale nëse jeni fillestar, pasi ju lejon të mësoni litarët e blerjes dhe shitjes së çifteve Forex në një mënyrë pa rreziqe. Në skajin tjetër të spektrit, llogaritë demo më të mira lejojnë tregtarët me përvojë të provojnë dhe përsosin strategji të reja pa vendosur fonde të botës reale.

  Në fund të fundit, llogaritë demo të Forex ju lejojnë të familjarizoheni me çmimet e tregut, grafikët dhe mjetet e menaxhimit të rrezikut në ndryshim - të gjitha këto janë aftësitë e kërkuara për t'u bërë një tregtar i shkëlqyeshëm.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është një llogari demo në Forex?

  Llogaritë demo të Forex ju lejojnë të tregtoni çifte Forex pa rrezikuar para. Në vend të kësaj, ju do të tregtoni me fonde letre.

  Kush ofron llogari demo në Forex?

  Për të përdorur një llogari demo në Forex, do të duhet të hapni një llogari me një ndërmjetës standard online. Pasi ta bëni, atëherë mund të përdorni strukturën e llogarisë demo të ndërmjetësit.

  A mund të fitoni para nga një llogari demo në Forex

  Jo, çdo tregti që vendosni bazohet në fonde të llogarisë demo. Si i tillë, nuk mund të bëni para nga një llogari demo në Forex!

  A duhet të shkarkoj softuer për të përdorur një llogari demo në Forex?

  Zakonisht nuk është e detyrueshme të shkarkoni ndonjë softuer, pasi shumica e ndërmjetësve ofrojnë një platformë tregtare të shfletuesit në internet. Me këtë tha, nëse përdorni një ndërmjetës që mbështet MT4 / 5, do të keni mundësinë e shkarkimit të softuerit në pajisjen tuaj desktop.

  Me sa financohet një llogari demo në Forex?

  Kjo do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues. Për shembull, eToro ofron 100,000 dollarë në fonde letre, ndërsa disa ndërmjetës ofrojnë shumë më pak.

  A tregtojnë llogaritë demo në Forex në kushtet e tregut të drejtpërdrejtë?

  Llogaritë më të mira demo Forex ju lejojnë të tregtoni në kushte të drejtpërdrejta të tregut. Kjo siguron që ju të jeni në gjendje të mësoni litarët e tregtisë Forex në një mënyrë efektive.

  Për sa kohë mund të përdor një llogari demo në Forex?

  Disa llogari demo Forex janë të kufizuara në një periudhë kohe fikse para se fondet të revokohen. Sidoqoftë, disa ndërmjetësues ju lejojnë të përdorni lehtësinë e tyre të llogarisë demo për aq kohë sa dëshironi. Në fund të fundit, kjo është në diskrecionin e ndërmjetësit tuaj të zgjedhur.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.