Brokerat më të mirë të FCA 2021 - Mësoni 2 Tregtinë

Brokerat më të mirë të FCA 2021 - Mësoni 2 Tregtinë

Shanset janë që keni dëgjuar për Autoritetin e Sjelljes Financiare (FCA). Por, vetëm nëse nuk e keni bërë, FCA është një organ i pavarur që rregullon në mënyrë aktive rreth 60,000 firma brokerimi në MB.

Pa FCA, ne nuk do të kishim këtë batanije mbrojtjeje nga vjedhja e identitetit, pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit. Duke përdorur vetëm ndërmjetësues të rregulluar nga FCA, ju po mbroni jo vetëm paratë, por edhe informacionin tuaj personal.

Sot ne do të zbulojmë ndërmjetësit më të mirë të rregulluar nga FCA në skenën tregtare të MB. Për të vlerësuar firmat tona më të mira të ndërmjetësimit, ne shikojmë se sa e dobishme është platforma dhe çfarë lloji të instrumenteve financiare që ofron faqja. Përveç kësaj, ne do të shqyrtojmë metrikë të rëndësishme si reputacioni i kompanisë, tarifat e zbatueshme dhe larmia e aseteve.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është FCA?

  FCA filloi për herë të parë në 1 Prill 2013, kështu që ju mund të faleni sepse keni menduar se është një operacion mjaft i ri. Sidoqoftë, e vërteta është se FCAs paraardhëse Autoriteti i Shërbimeve Financiare (FSA) ishte rregullatori kryesor i MB në fushën financiare për shumë vite.

  Kjo derisa FSA u nda në dy autoritete të ndara; FCA dhe Autoriteti i Rregullimit të Kujdesit (PRA). Ky i fundit është organi përgjegjës për mbikëqyrjen dhe rregullimin e unioneve të kreditit, bankave, siguruesve dhe shoqërive të ndërtimit etj.

  FCA është një organ publik i cili tani është plotësisht i ngarkuar me monitorimin e sjelljes financiare brenda MB. Në prag të fraksionimit të FSA-së, Akti i Shërbimeve Financiare dhe Tregjeve 2000 u ndryshua. Nga ana tjetër, Akti i Shërbimeve Financiare 2012 ndërmori disa ndryshime të mëdha, veçanërisht kur bëhet fjalë për mënyrën se si sektori financiar tani është i rregulluar.

  Besohet se kriza e madhe financiare gjatë vitit 2008 dhe 2009 luajti një rol të madh në rishikimin e hapësirës financiare dhe mënyrën sesi rregullohej dhe mbrohej. Qëllimi kryesor i FCA që nga fillimi ka qenë që industria financiare dhe tregtare të jetë një vend më i sigurt për të qenë. Kjo do të thotë tregje të ndershme dhe transparente për të gjithë - jo nëse apo po.

  Këto ditë tregjet dhe ekonomia nuk do të funksiononin njësoj pa FCA. Trupi jo vetëm që forcon integritetin e tregjeve financiare dhe mbron klientët, por gjithashtu promovon konkurrencën në industri.

  Çfarë kushtesh duhet të plotësojnë ndërmjetësit për miratimin e FCA?

  FCA nuk e bën më të lehtë për ndërmjetësit, pasi marrja e një licence kërkon muaj dhe muaj auditimi dhe kërcimi nëpër rrathë për të përmbushur standardet e trupit. Në mënyrë që ndërmjetësi të marrë një licencë FCA, ata duhet të tregojnë se mund të jenë në përputhje me rregullat e rregullatorit dhe kodet e praktikës. Për më tepër, ata duhet të veprojnë plotësisht brenda ligjit të MB.

  Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për investitorët, pasi do të thotë që ndërmjetësi po mbahet përgjegjës dhe po ndjek rregullore të rrepta. Ju do të shihni më poshtë një listë të kërkesave, të gjitha këto duhet të përmbahen nga çdo ndërmjetës para se të dorëzohet licenca:

  Kufizimet e levave

  Nuk është sekret që leva shumë e lartë mund të çojë në borxhe nëse tregtarët nuk janë të kujdesshëm. Në fakt, nëse abuzohet mund të sjellë humbje të mëdha. Në përgjigje të disa ndërmjetësve në internet të Forex-it që ofrojnë levë të lartë çmendurisht (për shembull 1: 1000), FCA vendosi kufij për klientët me pakicë. Kjo thjesht do të thotë investitori 'Average Joe' që nuk vjen nga një sfond tregtar profesional ose institucional. 

  Për shembull, ndërmjetësit e tregtisë CDF janë të kufizuar në ofrimin e levave ndërmjet 1: 2 dhe 1:30. Le të themi se pozicioni i tregtarit bie në nën 50% të shumës së nevojshme për të mbajtur pozicionin e tyre të hapur (në kushtet e llogarisë CFD). Në këtë rast, firma e brokerimit duhet të mbyllë menjëherë pozicionin e klientit.

  Kundër Pastrimit të Parave (LPP)

  Pavarësisht se ku regjistrohet tregtari për një llogari, të gjithë ndërmjetësit e FCA duhet të jenë në gjendje të identifikojnë çdo investitor të vetëm që regjistrohet në platformë. Kjo është arsyeja që ju nuk mund të regjistroheni në një broker të rregulluar pa siguruar forma të ndryshme të identifikimit.

  Objektivi i një politike AML është të njohë dhe të kalojë çdo aktivitet të dyshimtë financiar. Kjo përfshin financimin e terrorizmit, pastrimin e parave, manipulimin e letrave me vlerë dhe mashtrimet në treg. Ndërmjetësve u kërkohet ligjërisht që t'i përmbahen politikave të bazuara në rrezik dhe kontrollit individual të klientit në vend.

  Me qëllim të kujdesit për nevojat e klientëve, ata gjithashtu duhet të tregojnë një kuptim të kujdesit ndaj klientit dhe rëndësinë e evolucionit të një "profili të rrezikut të klientit". Çdo ndërmjetësues i FCA-së duhet të vëzhgojë dhe identifikojë çdo procedurë të dyshimtë dhe t'ia dorëzojë atë informacion trupit.

  Kontrolli vjetor

  Ne kemi thënë që ndërmjetësit duhet të kapërcejnë rrathët për miratimin e FCA - dhe kështu një nga shumë gjërat e kërkuara është kontrolli vjetor. 

  Brokerimi në fjalë duhet të njoftojë FCA për të gjitha pasuritë dhe kapitalin që mban. Sipas legjislacionit të 'Aktit të Kompanive', platforma duhet të punësojë një auditor ligjor për të kryer një raport vjetor të kësaj natyre. Raportet e auditimit të aseteve CASS kërkohet gjithashtu të paraqiten në FCA.

  Peisazhi rregullator ka ndryshuar ndjeshëm gjatë dekadës së fundit dhe ndërmjetësit tani janë më të përgjegjshëm se kurrë për pajtueshmërinë e tyre me ligjin. Edhe një herë, ky është vetëm një lajm i mirë për ju si tregtar!

  Shpalosja rrezik

  Agjentët e rregulluar nga FCA duhet të zbulojnë plotësisht të gjitha tarifat e pagueshme në mënyrë të qartë dhe transparente. Kjo përfshin një 'njoftim informacioni' që detajon se si dhe kur tarifat do t'i paguhen brokerimit - veçanërisht kur bëhet fjalë për pasuritë e CFD.

  Tjetra, ne kemi 'konfirmimin e klientit'. Kjo është një formular që duhet të plotësohet nga klientët për të konfirmuar që u është thënë dhe kuptuar 'njoftimi i informacionit' i përmendur më parë. 

  Digjidimi i duhur

  Kujdesi i fortë i duhur është jetik për ndërmjetësit e rregulluar nga FCA. Kjo përfshin kontrollet mbi sfondin e ndërmarrjeve të palëve të treta dhe shikimin në kornizën e pajtueshmërisë së ndërmarrjes. Agjentët e rregulluar nga FCA janë vazhdimisht në shqyrtim dhe të gjitha të dhënat financiare duhet të shqyrtohen nga organi.

  Le të themi për shembull se një klient duket se po investon shuma jashtëzakonisht të majme parash. Në këtë rast, dhe pa përjashtim, ndërmjetësuesit i kërkohet ligjërisht të hartojë një raport të përmirësuar të kujdesit të duhur. Secili dhe çdo ndërmjetësues i FCA-së është i detyruar të marrë prova se nga janë siguruar fondet.

  Ndarja e llogarisë bankare

  Çdo kompani brokerimi duhet të ndajë ligjërisht fondet e klientëve nga çdo llogari në emër të kompanisë. Ky rregull ekziston për të mbrojtur paratë tuaja në rast të ndonjë aktiviteti të paligjshëm, ose ndërmjetësimi që del nga biznesi.

  Çfarë Mbrojtjesh Ofrojnë FCA?

  Siç kemi trajtuar, FCA ofron mbrojtje me shumë shtresa për komunitetin tregtar dhe rregullon ndërmjetësit në internet me një grusht të hekurt. Secila dhe çdo platformë tregtare FCA duhet të përmbushë standardet e tregut financiar të vendosura nga ky organ dhe mund të presë që të auditohen dhe vlerësohen shpesh.

  Për shkak të Mbrojtjes së Fondit, paratë tuaja do të mbrohen deri në 85,000 by nga 'Skema e Kompensimit të Shërbimeve Financiare' (FSCS). Për më tepër, aPër pasuritë e klientëve do të kujdeset mbrojtja e fondeve të ndara. Kjo masë e mban kapitalin tuaj të sigurt nga çdo keqbërje nga platforma e ndërmjetësit, si dhe çdo borxh kompanie që lidhet me atë platformë.

  'Fondet e ndara' ndonjëherë kujdeset nga një ndërmjetës i ndërmjetëm, i cili do të jetë përgjegjës për kthimin e parave tuaja në rast se platforma e ndërmjetësit del jashtë biznesit.

  Cilat asete ju lejojnë ndërmjetësuesit e rregulluar FCA të tregtoni?

  Disa ndërmjetësues të rregulluar nga FCA thjesht mund të përqendrohen në një numër të zgjedhur asetesh, ndërsa të tjerët ofrojnë gjithçka. Ne kemi mbledhur një listë të pasurive më të tregtueshme në dispozicion.

  Shitja e aksioneve dhe aksionet

  Në pak fjalë, merren me aksione është një mënyrë për të blerë dhe shitur aksione në kompani, si në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndërkombëtarisht. Oferta / pyetja përhap në tregtimin e aksioneve është kontrasti midis asaj që personi që blen është i përgatitur të paguajë dhe asaj që personi që shet është i gatshëm të pranojë për të shitur.

  Përmes këtij tregu, ju jeni në gjendje të investoni në kompani të listuara publikisht, si dhe të jeni në gjendje të shisni aksione përmes Bursës së Londrës (LSE) dhe Tregut Alternativ të Investimeve (AIM). Ju nuk keni pse të blini vetëm 1 aksion në HSBC ose AstraZeneca, për shembull, pasi ndonjëherë mund të blini fraksione. 

  Ekzistojnë disa lloje të ndërmjetësve që kanë të bëjnë me aksionet FCA, të cilat zakonisht shihen në hapësirë.

  • Agjentët këshillues: Ky lloj ndërmjetësi që merret me aksionet ju jep këshilla se cilat aksione ka të ngjarë të jenë të mira për të blerë ose shitur. Nëse vendosni të blini ose shisni do të varet nga ju.
  • Brokerat diskrecionalë: Për tregtarët që duan të marrin një vend prapa, një ndërmjetës diskrecional është i dobishëm. Ky ndërmjetës merr kontrollin total të vendimeve të blerjes dhe shitjes në mënyrë që të mos keni nevojë. Jini të vetëdijshëm për tarifat e tregtisë së aksioneve që lidhen me këtë lloj ndërmjetësi.
  • Agjentët e ekzekutimit: Ky ndërmjetës thjesht ekzekuton porosi bazuar në udhëzimet tuaja dhe nuk ndërhyn aspak.

  Bursa e Londrës ndihmon ndërmjetësit e rregulluar FCA me çmime të harmonizuara të ofertave dhe kërkesave. Kjo e fundit do të jetë gjithmonë më e lartë se kostoja e ofertës dhe ndryshimi krijon 'spread'. Kjo është një tarifë indirekte se sa ndërmjetësit e rregulluar FCA marrin në këmbim të dhënies së juve aksesin në tregun tuaj të dëshiruar.

  Kontrata për Diferencën (CFD)

  Ky lloj tregtimi ju mundëson të parashikoni zhvendosjet e çmimeve të instrumenteve të shumta si aksionet, monedhat, mallrat dhe indekset. Nëse mendoni se çmimi i tregut do të rritet, ju mund të 'blini' ose 'të shkoni gjatë'. Nëse nga ana tjetër, ju besoni se tregu do të bjerë, ju mund të 'shisni' ose 'të shkoni shkurt'.

  Me CFD, tregtarët nuk kanë pse të zotërojnë pasurinë themelore. Përkundrazi, një CFD ju mundëson të ndiqni çmimin e aseteve të një kompanie, dhe në kohë reale. Si pasojë, ju jeni në gjendje të bëni fitime nga luhatja e çmimeve duke shkuar 'e shkurtër' ose 'e gjatë', dhe shpesh pa qenë e nevojshme të paguani ndonjë komision. CFD-të lejojnë gjithashtu që tregtarët të kenë akses në lehtësira të përdorura.

  Si shembull i CFD-ve:

  • Le të themi që Amazon është me çmim 3,001 dollarë në NASDAQ
  • Ju vlen 500 £ me një urdhër blerje - që do të thotë se mendoni se rezervat e Amazon do të rriten
  • Një ditë më vonë, çmimi i aksioneve të Amazon është 10% më i lartë në NASDAQ
  • Kjo do të thotë se vlera e 500 CFD tuaj është rritur gjithashtu me 10%
  • Ju e mbyllni pozicionin, duke bërë një fitim 50 £ gjatë rrugës

  Ç'është më e rëndësishmja, ju keni qenë në gjendje të tregtoni dhe të përfitonit nga aksionet e Amazon përmes CFD - që do të thotë që nuk ju kërkohej të merrni pronësinë.

  Tregues

  Si tregtar, duhet të parashikoni saktë ndryshimet e çmimeve të indekseve, në mënyrë që të mund të bëni një fitim. Ju ose mund të tregtoni disa indekse ose të përqendroheni në një indeks të vetëm. Ju nuk mund të blini një indeks siç mundeni me rezervat. Indekset janë treguesit e lëvizjes së kombinuar të disa aktiveve.

  Këto indekse maten mbi një pikë, dhe gjithashtu lëvizin si të tillë. Investitorët e indekseve nuk janë në gjendje të tregtojnë drejtpërdrejt një indeks dhe duhet ta bëjnë këtë përmes ETF, të ardhmes ose CFD. Në këtë mënyrë, investitorët mund të parashikojnë zhvendosjen e indekseve pa nevojën e blerjes së aktiveve individuale. Secili dhe secili indeks llogarit vlerën në mënyrën e vet.

  Mallra

  Ky treg zhvillohet 24/7, kështu që konsiderohet shumë fleksibël për tregtarët të cilët mund të mos kenë kohë për të tregtuar në bursa. Ka disa investitorë mjaft të suksesshëm që tregtojnë vetëm me mallra. Në këtë treg, ka 'mallra të forta' dhe 'mallra të buta'.

  Mallrat 'e butë' përfshijnë:

  • Misri, pambuku, kanola, elbi, tërshëra, orizi
  • Sheqeri, kakao, kafe, lëng portokalli
  • Fasule soje
  • Lesh, Gome
  • Bagëti të gjalla, bark të derrit

  Mallrat e mëposhtëm konsiderohen mallra 'të fortë':

  • Ari, bakri, argjendi, alumini
  • Naftë bruto, gaz natyror, ngrohje, benzinë ​​pa plumb
  • Plumbi, Nikeli, Platini, Palladiumi, Kallaji, Zinku

  Para se të tregtoni me këtë lloj të veçantë të aseteve, është e rëndësishme të keni një kuptim se si funksionon tregu i jetës reale. Tregtimi me mallra mund të zgjerojë portofolin tuaj dhe të zvogëlojë rreziqet tuaja.

  cryptocurrencies

  Ka shumë pak njerëz që nuk kanë dëgjuar për kriptovalutat. Për të tregtuar një kriptovalutë, tregtarët duhet të parashikojnë rritjen ose rënien e çmimit të monedhës. Të gjitha pa pasur nevojë të 'zotërojnë' monedhat themelore. Nëse çështja është që ju doni të zotëroni monedhat themelore, do t'ju duhet të tregtoni përmes një ndërmjetësi CFD të rregulluar nga FCA.

  E vetmja kriptomonedhë që kanë dëgjuar shumica e njerëzve është Bitcoin, megjithatë, ka edhe të tjera për t’u shënuar dhe ato janë:

  • Litecoin
  • Bitcoin Cash
  • Eter
  • Gurgullimë
  • yjor
  • Neo
  • EOS

  Ashtë një ide e mirë të keni një përpjekje për të blerë dhe shitur kriptovaluta në një llogari demo të ndërmjetësit FCA. Duke vepruar kështu, mund të provoni strategjitë tregtare është një mjedis 100% pa rreziqe.

  Forex

  Kur një tregtar dëshiron të tregtojë monedha të huaja, ata i drejtohen një ndërmjetësi FCA për Forex për të bërë një porosi. Kjo ju mundëson të shisni ose blini çifte monedhash siç janë GBP / USD. Hapësira tradicionale e tregut Forex funksionon 24 orë në ditë dhe 5 ditë në javë. Sidoqoftë, disa ndërmjetësues të rregulluar nga FCE ju lejojnë të tregtoni edhe gjatë fundjavës. Kjo njihet si 'tregtim jashtë orarit'. 

  Çiftet Forex ndahen në 3 kategori; diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë.

  • Çiftet kryesore janë ato më likuide dhe më të kërkuara, të tilla si EUR / USD, GBP / USD, AUD / USD - për të përmendur disa. Këto çifte kanë përhapje të ulët dhe mund të tregtohen shumicën e kohës.
  • Kur bëhet fjalë për të miturit, ata shpesh quhen çifte të monedhave të ndryshme dhe kurrë nuk përfshijnë dollarin amerikan. Shembujt përfshijnë GBP / JPY, EUR / GBP, CHF / JPY.
  • Çiftet ekzotike shpesh vijnë me një përhapje më të lartë. Kjo sepse ato nuk tregtohen aq shpesh. Çiftet ekzotike përfshijnë EUR / TRY, USD / HKD, GBP / ZAR.

  Goodshtë mirë të zgjidhni një platformë me një larmi të materialit arsimor, si dhe diagramë informues të çmimeve dhe hulumtim të tregut. Nëse jeni fillestar kur bëhet fjalë për tregun e huaj, atëherë Capital.com është një platformë e shkëlqyeshme për tu marrë në konsideratë. eToro rekomandohet gjithashtu për fillestarët për shkak të ndërfaqes dhe aftësisë së tij për të kopjuar tregtarë me përvojë

  Si të gjeni ndërmjetësit më të mirë të FCA?

  Së pari dhe më kryesorja duhet të siguroheni që ndërmjetësi juaj është plotësisht i rregulluar dhe i ligjshëm. Siç e kemi bërë shumë të qartë, gjetja e një ndërmjetësi të rregulluar nga FCA është jashtëzakonisht e rëndësishme pasi trupi është atje për t'ju mbrojtur ju si një investitor.

  Duke u zotuar vetëm për një platformë që operon brenda ligjit në Mbretërinë e Bashkuar, ju po krijoni një rrjet sigurie në një hapësirë ​​të zënë nga shumë kompani mashtruese. Në dritën e kësaj, ne kemi përpiluar një listë të konsideratave kur kërkojmë për ndërmjetësit më të mirë të lidhur me FCA në vitin 2021.

  Diversiteti i aseteve

  Para se të zhyteni, është e rëndësishme të dini se cilat asete do të ofrohen për ju. Në fund të fundit, ju thjesht mund të dëshironi të tregtoni në Forex tani, por më vonë, ju mund të vendosni të diversifikoni në asete të tjera.

  Nëse është Forex që ju interesoni të tregtoni, atëherë është thelbësore që të eksploroni ofertat e monedhës së sitit. Për shembull, disa ndërmjetës përqendrohen në vetëm disa çifte, ndërsa të tjerët mund të ofrojnë montinë e plotë - të tilla si diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë.

  Për këtë arsye, është mirë të gjesh një ndërmjetës të rregulluar nga FCA i cili ofron një gamë të klasave të aseteve. Në këtë mënyrë, ju i keni të gjitha nevojat tuaja të brokerimit nën një çati. Nëse doni të shtoni në portofolin tuaj më vonë, kjo ju kursen duke kaluar procesin e gjetjes së një platforme tjetër ndërmjetësimi.

  Komisioni dhe Tarifat

  Secili dhe ndërmjetësi është i ndryshëm kur bëhet fjalë për tarifat. Ka platforma që nuk u paguajnë tregtarëve fare tarifë komisioni. Pastaj ka edhe të tjerë që marrin një përqindje fikse për secilën tregti.

  Gjasat janë që me një ndërmjetës të mirënjohur FCA, do të duhet të paguani një komision tregtar. Kjo zakonisht do të jetë një normë e ndryshueshme për çdo tregti.

  • Për shembull; le të themi se jeni duke tregtuar një palë monedhash.
  • Ndërmjetësi juaj tarifon 0.2% në komisione
  • Ju keni 1,000 £ në GBP / USD
  • Ju do t'i paguanit firmës së ndërmjetësit 2 £ si tarifa për atë tregti.

  Lajmi i mirë për ju është se shumica e ndërmjetësve të rregulluar FCA të renditur në këtë faqe ju lejojnë të tregtoni pa paguar asnjë qindarkë të vetme në komision. Në vend të kësaj, të gjitha tarifat janë të integruara!

  Mbështetja e klientit

  Shpesh neglizhohet, por gjithsesi me të vërtetë e rëndësishme - mbështetja ndaj klientit është një pjesë e madhe e zgjedhjes së ndërmjetësit të duhur për ju. Fjala kyçe këtu është mbështetje. Idealisht, ju doni një platformë ndërmjetësimi e cila ofron mbështetje për klientët e saj 24 orë në ditë, dhe 7 ditë në javë. Në kohën tuaj të nevojës, ju doni të dini se ndërmjetësi juaj do të jetë atje për t'ju ndihmuar.

  Brokerat më të mirë të rregulluar nga FCA ofrojnë mundësi të shumta për mbështetjen e klientëve, si biseda të drejtpërdrejta, email, telefon dhe një formë kontakti. Të kesh një ndërmjetës që gjithashtu zë mediat sociale është një mënyrë e shkëlqyeshme për të parë lajmet e fundit, si dhe për të komunikuar me tregtarët e tjerë.

  Procesi i depozitimit dhe tërheqjes

  Para së gjithash, nëse keni një mënyrë të veçantë pagese që dëshironi të përdorni, duhet të hetojë se cilat janë opsionet tuaja në platformë përpara se të shkoni më tej.

  Kur bëhet fjalë për kohën e përpunimit - idealisht ju dëshironi një ndërmjetës që mund të përpunojë depozitën tuaj në çast.. Sigurisht, kjo varet nga ndërmjetësimi individual, dhe gjithashtu nga mënyra e pagesës që zgjidhni. Nëse dëshironi të depozitoni dhe të filloni tregtimin menjëherë, atëherë opsionet si e-kuletat dhe kartat e debitit / kreditit janë shpesh më të shpejtat për tu përpunuar.

  Përhapet

  'Përhapja' është një tjetër metrikë e rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjedhni një ndërmjetës. Ky është ndryshimi midis çmimit të shitjes dhe çmimit të blerjes së një aktivi (numri i pips).

  Përhapja bën një ndryshim në sa fitim do të bëni. Për shembull, nëse përhapja e EUR / USD ishte 4 pips, investimi juaj do të duhej të rritet me të paktën 4 pips që ju të shkëputeni.

  Mjetet edukative dhe tregtare

  Ekzistojnë një numër i madh mjetesh tregtare të cilat konsiderohen të pavlefshme për tregtarët e çdo kalibri. Këto karakteristika mund t'ju ndihmojnë në analizimin e tregjeve.

  Si i tillë, ne kemi bashkuar një listë të shpejtë të mjeteve më të zakonshme arsimore dhe tregtare që shihen në ndërmjetësit e rregulluar nga FCA.

  • Të dhëna të drejtpërdrejta dhe historike: Në përgjithësi, kjo veçori u tregon tregtarëve për çdo ndryshim çmimi në tregje. Shtë gjithashtu një faktor i rëndësishëm gjatë kryerjes së testimit të rikthimit, analizave teknike dhe strategjive të investimeve.
  • Tabelat dhe Treguesit: Ndjenja e tregut shpesh ilustrohet përmes treguesve teknikë dhe grafikëve.
  • Tregtimi i Automatizuar: Kjo nuk është filxhan çaji i çdo tregtari, por disa ndërmjetës mbështesin sisteme të automatizuara të tregtisë, për shembull, një këshilltar ekspert.
  • Protokolli i Ekzekutimit të Urdhrit: Faqet më të mira të ndërmjetësuesve do të ekzekutojnë porosinë tuaj brenda sekondave, madje edhe në milisekonda. Kjo varet nga lloji i strategjisë tregtare të përdorur (dmth automatizuar) dhe ndjeshmëria e çmimit.

   

  Treguesit teknike

  Treguesit teknikë të paraqitur në shumicën e platformave të brokerit me cilësi të mirë përfshijnë:

  • Indeksi Relativ i Forcës (RSI)
  • Ndalimi dhe kthimi parabolik (SAR)
  • Bollinger Bands.
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Stochastic
  • Ichimoku Kinko Hyo (Re AKA Ichimoku)
  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)

   

  Përputhshmëria e Platformës së Pavarur të Tregtimit

  Platformat e tregtisë së palëve të treta përdoren nga investitorët për të menaxhuar dhe vizualizuar portofolet e tyre dhe për të vendosur tregti me më shumë se një ndërmjetës në të njëjtën kohë. Nëse keni interes të përdorni një platformë të pavarur, gjithmonë duhet të kontrolloni se cilat platforma mbështet ndërmjetësi juaj, nëse ka.

  Deri tani, platforma më e njohur tregtare është MT4. Ky program i palëve të treta është i pajtueshëm me dhjetëra ndërmjetësues të rregulluar nga FCA. Përveç ofrimit të grumbujve të treguesve teknikë dhe mjeteve të vizatimit të tabelave, MT4 ju lejon gjithashtu të instaloni një robot të automatizuar të tregtimit.

  Llogaritë e Ofruara

  Nëse jeni me përvojë dhe keni një plan specifik tregtar në mendje, ose jeni të ri dhe të hapur për opsione - bëni një pikë mësimi se cilat llogari janë në dispozicion.

  Disa ndërmjetës të rregulluar të FCA në internet ofrojnë një larmi opsionesh të ndryshme të llogarive të tilla si llogaritë nano (0.001), mikro (0.01), mini (0.10) dhe standarde (1.00). Edhe pse nëse jeni të interesuar për llogari mikro, për shembull, shumë ndërmjetës nuk i reklamojnë këto llogari, por do t'ju mbështesin në tregtimin e shumave kaq të vogla.

  Për pasuesit e besimit islam, disa ndërmjetësues të rregulluar nga FCA ofrojnë Llogari Islame. Këto llogari janë përshtatur për të ndjekur Ligjin e Sheriatit, në të cilin pagesa ose marrja e interesit është rreptësisht e ndaluar. Si rezultat, investitorët që përdorin një Llogari Islame nuk paguajnë fare interesa. Nëse keni nevojë për këtë lloj llogarie, atëherë ia vlen të pyesni ndërmjetësin FCA në fjalë për të parë nëse ato mund të plotësojnë nevojat e llogarisë suaj.

  Filloni me një Ndërmjetësues të Rregulluar FCA Sot

  Tani ju dini gjithçka që duhet të dini për ndërmjetësit e rregulluar FCA, duhet të jeni gati për të filluar. Nëse, megjithatë, ende nuk keni gjetur një ndërmjetësues FCA në të cilin ndiheni të sigurt, atëherë mos u shqetësoni. Ju mund të shikoni ndërmjetësit tanë të rekomanduar të rregulluar FCA më poshtë në këtë faqe.

  Për ata prej jush që janë gati të fillojnë tregtinë, ju lutemi rishikoni udhëzuesin tonë të regjistrimit me 5 hapa më poshtë. Kjo do t'ju ndihmojë të filloni tregtimin përmes një ndërmjetësi FCA sot.

  Hapi 1: Regjistrohuni për një llogari

  Së pari, duhet të shkoni në faqen e internetit të ndërmjetësit tuaj të zgjedhur nga FCA. Tjetra, do t'ju duhet të gjeni faqen "regjistrohu" dhe të futni adresën tuaj të postës elektronike dhe një fjalëkalim unik për t'u regjistruar në llogarinë tuaj të re. 

  Hapi 2: Verifikoni identitetin tuaj

  Para se të mund të ecni përpara më tej, brokerimi juaj i zgjedhur do të duhet të konfirmojë identitetin tuaj. Sipas rregulloreve të KYC (njohni klientin / klientin tuaj) - ndërmjetësuesve FCA u kërkohet ligjërisht të kërkojnë informacion në lidhje me ju. Kjo përfshin gjendjen tuaj financiare, historinë / njohurinë tuaj të tregtisë, tolerancën tuaj ndaj rrezikut dhe natyrisht, identitetin tuaj.

  Si i tillë do t'ju duhet të siguroni një kopje të pasaportës ose lejes së drejtimit, si dhe një faturë zyrtare të shërbimeve nga 3 muajt e fundit (për të provuar më tej se kush jeni). Ju gjithashtu do të duhet të futni numrin tuaj të sigurimit kombëtar dhe të futni të ardhurat tuaja mujore dhe pak se kush jeni si tregtar.

  Hapi 3: Bëni një depozitë

  Sapo identiteti juaj është konfirmuar (zakonisht i çastit) dhe ndërmjetësi ju ka dërguar me email detajet e regjistrimit, ju mund të ktheheni në platformë dhe të bëni një depozitë.

  Metodat e pagesës mund të përfshijnë:

  • Transferimi i telit bankar
  • Kartë debiti / kredi
  • E-portofol si Skrill, PayPal dhe Neteller

  Çdo platformë ndërmjetësimi është e ndryshme, kështu që do të duhet të kontrolloni mundësitë e pagesës në dispozicion. Alsoshtë gjithashtu një ide e mirë të merrni parasysh se çfarë ndikimi do të ketë mënyra juaj e pagesës në kohën që duhet për të arritur llogarinë tuaj tregtare. Për shembull, transfertat bankare janë një nga mënyrat më të ngadalta të pagesës. Gjithmonë kontrolloni tabelën e tarifave të çdo brokerimi përpara se të kryeni një llogari.

  Hapi 4: Filloni tregtimin

  Këshillohet fuqimisht të filloni me një llogari demo, pasi kjo ju mundëson të merrni një ndjenjë të mirë të platformës para se të filloni të shpenzoni paratë tuaja.

  Në vend të kësaj, do t'ju jepen 'fonde letre' për të tregtuar, në kushte reale të tregut. Edhe për tregtarët me përvojë, përdorimi i një lehtësie për llogari demo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar strategji të ndryshme. Për fillestarët, kjo do t'ju lejojë të mësoheni për të ndjekur lëvizjet e çmimeve dhe për të kryer analiza teknike.

  Brokerat më të mirë të rregulluar nga FCA për vitin 2021

  Ne kemi mbuluar metrikat për të parë dhe pasuritë për të tregtuar - kështu që deri tani, ju duhet të jeni të armatosur me gjithçka që duhet të dini. Për sa i përket gjetjes së platformës më të mirë qëllimet tuaja tregtare - më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të ndërmjetësve tanë të rregulluar nga FCA të vlerësuar më së miri.

  1. eToro - Platforma më e Vlerësuar e Tregtisë Sociale

  Ky ndërmjetësues FCA është sigurisht një lider në treg kur bëhet fjalë për tregtinë shoqërore. Platforma ofron gati 2,000 pasuri nga shumë tregje të Mbretërisë së Bashkuar dhe ndërkombëtare. eToro është jashtëzakonisht popullor në mesin e tregtarëve që përqendrohen në kriptovaluta, por gjithashtu ofron asete si CFD dhe Stoqet. Një nga tiparet më të mira është 'tregtari i kopjimit'. Kjo i lejon investitorët të kopjojnë një tregtar me përvojë nga platforma, dhe gjithçka në të cilën investitori investon do të shfaqet gjithashtu në portofolin tuaj. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Kapitali dhe ETF-të vijnë me përhapje konkurruese. Kur bëhet fjalë për tregtinë e CFD dhe Forex, vlen e njëjta gjë. Prandaj, ju jeni në gjendje të ekzekutoni strategjinë tuaj të zgjedhur pa u goditur duke paguar tarifa. Aktualisht ka mbi 16 kriptovaluta në eToro të cilat mund të tregtohen 24/7. Ekziston një tarifë tërheqjeje prej 5 £ për t'u marrë në konsideratë, si dhe një tarifë 0.5% e konvertimit të monedhës.

  Vlerësimi ynë

  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Tarifat e Forex konsiderohen mjaft të larta
  • Jo shumë në mënyrën e analizës teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. Capital.com - Komision Zero i pagueshëm

  Nëse ndodh që të jeni fillestar kur bëhet fjalë për tregtimin, Capital.com mund të jetë ndërmjetësi që po kërkoni. Ju mund të filloni me më pak se 20 £ dhe madje mund të tregtoni me aksione të vogla (mendoni mini dhe mikro-lote). Kjo platformë nuk ngarkon asnjë komision dhe ofron përhapje me të vërtetë të ulët në CFD.

  Capital.com siguron qasje në tregje të ndryshme të aksioneve si LSE, NASDAQ, NYSE, TSE dhe SSE. Ky ndërmjetësues FCA ofron levave sipas kapakëve ESMA dhe pranon transferimin bankar, kartat e debitit / kreditit dhe kuletat elektronike të tilla si Skrill dhe PayPal. Platforma gjithashtu ka një aplikacion të shkëlqyeshëm arsimor për t'ju ndihmuar me njohuri dhe këshilla tregtare.

  Vlerësimi ynë

  • Depozita minimale vetëm 20 £
  • Përhapje të ngushta dhe komisione zero
  • Mirë për fillestarët
  • 250 min deposit depozitë për të përdorur opsionet e transferit bankar

  3. Tregtimi 212 - Aksione të lira Commisson dhe ETF

  E themeluar në 2004, Trading 212 është një ndërmjetësues FCA i specializuar në Forex dhe CFD. ETF-të. dhe aksionet mund të tregtohen falas përmes kësaj platforme.

  Reallyshtë me të vërtetë e lehtë të hapësh një llogari në internet me Trading 212, dhe platforma mobile është e thjeshtë për tu lundruar. Përveç mungesës së stoqeve dhe komisioneve të ETF - klientëve gjithashtu u është kursyer tërheqja, pasiviteti dhe tarifat e depozitave.

  Vlerësimi ynë

  • ETF falas dhe tregtimi i aksioneve
  • Tarifat konkurruese të CFD
  • Pa depozitë ose pagesa tërheqjeje
  • Tarifa të larta EUR / USD

  4. IG - Ekzekutimi i Shpejtë dhe Përhapjet e Ngushta

  Ky ndërmjetësues FCA ngarkon komisionin, por, kur merrni parasysh madhësinë e kompletit të tregtimit të platformës - mund të mos ju shqetësojë aq shumë. Kjo ndërmjetësi ofron mbi dhjetë mijë aksione, 17,000 tregje CFD dhe qasje në një numër të mirë të vendeve të tregtisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndërkombëtare. Komisioni i ngarkuar nga IG varet shumë nga tregu në të cilin dëshironi të tregtoni. Interesante, ky ndërmjetës është gjithashtu në LSE dhe ofron tregti super fleksibël në një larmi tregu.

  IG ofron bast përhapje, i cili është i dobishëm për të shmangur tatimin mbi fitimet e kapitalit në Mbretërinë e Bashkuar. Ndërmjetësi kërkon një normë të sheshtë prej 8 £ për aksionet. Ju mund ta ulni këtë në 3 £ nëse keni vendosur 3 ose më shumë tregti në muajin e kaluar. Depozita minimale në këtë platformë është 250 £, e cila mund të paguhet përmes transferit bankar në MB ose kartës së kreditit / debitit. Ju gjithashtu do të fitoni qasje në një llogari demo falas pas regjistrimit.

  • 10,000 fonde demo virtuale
  • Rregulluar nga disa organe
  • Mjete të shkëlqyera arsimore
  • Mbështetje e ngadaltë ndaj klientit

  5. Plus500 - Broker CFD me çmime konkuruese

  E themeluar në vitin 2008, Plus500 ka qenë rreth një dekade si një kompani brokerimi. Nëse jeni veçanërisht të interesuar për CFD atëherë Plus500 do të jetë një mundësi e mirë për ju.

  Jo vetëm që Plus500 është i licencuar nga FCA - por edhe CySEC, MAS dhe ASIC. Ju do të gjeni se është kompani mbajtëse në LSE. Nga ky ndërmjetësues FCA, ju mund të prisni mijëra pasuri financiare. Ju mund të tregtoni gjithçka, nga mallrat dhe indekset te aksionet dhe kriptovalutat.

  Nuk ka komisione tregtare të përfshira gjatë tregtimit përmes këtij ndërmjetësi FCA. Depozita minimale që kërkohet për të filluar është 100 £, gjë që është e shkëlqyeshme për personat e parë. Metodat e pagesës në dispozicion janë transferimi bankar, karta krediti / debiti dhe PayPal. Plus500 ofron levave, megjithatë, kufijtë zbatohen sipas rregullores ESMA. Aplikacioni celular i ndërmjetësit është i disponueshëm në pajisjet Android dhe iOS.

  • Mbi 2,000 produkte CDF për tregtim
  • Plus500 ofron porosi të garantuara të humbjes së ndalimit
  • Më shumë se 100 tregues të grafikëve
  • Mungesa e mbështetjes telefonike
  • Nuk ka përmbajtje arsimore të tregtarit
  • Mungesa e lajmeve financiare

  Për të përfunduar

  Ka shumë kompani të ndërmjetësuesve në internet që ofrojnë shërbime tregtare, kështu që të dish kujt t’i besosh mund të jetë një makth. Me këtë në mendje, zgjedhja e një ndërmjetësi të rregulluar nga FCA është një ide jo e mirë. Niveli i mbrojtjes që ofrojnë platforma të tilla u jep tregtarëve një rrjet sigurie kundër praktikës së dobët të ndërmjetësimit dhe siguron që paratë tuaja të mbrohen.

  Si rezultat, duhet të kontrolloni ose ndërmjetësit më të mirë të rregulluar nga FCA të listuara më sipër. Nëse vendosni të regjistroheni me një ndërmjetës që nuk renditet në këtë faqe, është gjithmonë e rëndësishme të bëni detyrat e shtëpisë. Kjo duhet të përfshijë likuiditetin e platformës, normën e komisionit, spread-et dhe tarifat e depozitave / tërheqjeve.

  Nëse po planifikoni të tregtoni vetëm me shuma të vogla, atëherë zgjedhja e një ndërmjetësi me tarifa të larta të sheshta nuk do t’ia vlejë për ju në planin afatgjatë. Një këshillë tjetër e shkëlqyer është të shfrytëzoni sa më shumë llogaritë demo. Ata me të vërtetë janë të paçmuar kur bëhet fjalë për t'u mësuar me një platformë dhe në fund të fundit - për të mësuar se si të bëhesh një tregtar më i mirë.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  A mund të depozitoj llogarinë time të ndërmjetësit FCA duke përdorur një çek?

  Çdo ndërmjetësues i FCA-së është i ndryshëm në këtë aspekt. Megjithëse disa platforma pranojnë çek, të tjerët mund të marrin vetëm karta debiti / krediti, kuleta elektronike ose kriptovaluta. Gjithmonë kontrolloni me ndërmjetësin në fjalë.

  A do të duhet të siguroj ID për një ndërmjetës FCA

  Po. sipas ligjeve kundër pastrimit të parave, çdo ndërmjetësues i FCA duhet të jetë në përputhje me pritjet e KYC. Si rezultat, ata duhet të identifikojnë secilin klient përpara se t'i regjistrojnë ata.

  Çfarë ndodh nëse ndërmjetësi im FCA shkon në likuidim?

  Për shkak se ndërmjetësi juaj rregullohet nga FCA, ju mbroheni nga fonde të ndara, të cilat i mbajnë paratë tuaja të ndara nga ato të firmës së ndërmjetësuesve. Paratë tuaja duhet të mbrohen deri në 85,000 £ nga FSCS, por kontrolloni këtë me ndërmjetësin tuaj për t'u siguruar.

  Sa leva mund të përdor me një ndërmjetës FCA?

  Varet nga pasuria që dëshironi të tregtoni. Ekzistojnë kufij të huasë që imponohen nga ESMA për ata në MB dhe BE. Një shembull i kësaj është leva e kriptomonedhës, e cila është e kufizuar në 1: 2

  Çfarë është një ndërmjetësues FCA?

  FCA qëndron për 'Autoriteti i Sjelljes Financiare'. Ky organ rregullator është përgjegjës për rregullimin dhe auditimin e të gjithë ndërmjetësve në MB për të siguruar një treg financiar të drejtë për të gjithë.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.