Top 5 Brokerat më të mirë të ECN të vitit 2021

Top 5 Brokerat më të mirë të ECN të vitit 2021

Brokerat më të mirë të ECN? Siç e dini ndoshta, tregu i Forex është një nga skenat më të lëngshme të tregtisë në botë. Por, a keni dëgjuar për sistemin elektronik që merr botën e tregtisë nga stuhia?

ECN, e cila është shkurtesë për Rrjetin e Komunikimit Elektronik, ju mundëson juve si një tregtar të jeni në gjendje të konkurroni me një grup më të madh të institucioneve financiare në treg.

Për shkak të këtyre përparimeve teknologjike brenda arenës financiare, një numër i madh i ndërmjetësve të Forex kanë filluar të përdorin këtë sistem shumë më të arritshëm - ECN. E thënë me terma të thjeshtë, ky sistem lejon ndërmjetësit e ECN të mundësojnë tregtinë në një rrjet që përdoret nga disa tregtarë të tjerë të huaj.

Për ata tregtarë që nuk mund të përfshihen aq sa do të donin të ishin gjatë orëve të tregut, ose ata që thjesht duan pak më shumë diversitet - ndërmjetësit e ECN janë idealë. Në fund të fundit., Kush nuk dëshiron përhapje më të rreptë dhe norma më të ulta të komisionit?

Ne në Learn 2 Trade kemi bashkuar një udhëzues për ndërmjetësit e ECN, i cili do të mbulojë bazat e ECN, një numër këshillash të dobishme se çfarë duhet të shikoni, dhe natyrisht - 5 agjentët më të mirë të ECN atje për t'u marrë në konsideratë.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është një Broker ECN?

  Me pak fjalë, kur bëhet fjalë për tregtimin e valutave të huaja, fokusi është që të bëni sa më shumë fitim dhe sa më shpesh të jetë e mundur. Në Forex treg ekzistojnë dy lloje kryesore të ndërmjetësve. Së pari, ne kemi Ndërmjetësuesit e STP; që qëndron për 'përpunim i drejtpërdrejtë'. Ky është 'ndërmjetësi' që shkon andej-këndej ndërmjet ofruesve të likuiditetit dhe juve (tregtarit).

  Së dyti, atëherë ju keni ndërmjetësues ECN, të cilët krijojnë një kanal të drejtpërdrejtë kontakti midis jush (tregtarit), dhe siguruesve të aktiveve tregtare (ofruesve të likuiditetit). Ajo që kryesisht veçon një ndërmjetës ECN nga një ndërmjetës tradicional është përdorimi i një 'sistemi' ECN.

  Ky sistem u mundëson shitësve dhe blerësve brenda shkëmbimit që të jenë në gjendje të gjejnë një përputhje për pozicionet e tyre tregtare, kështu që si një tregtar, ju do të keni qasje në shumë filiale të tjera në tregjet e monedhës duke përdorur këtë lloj ndërmjetësi për të tregtuar.

  Në dritën e faktit që bashkon kuotimet e çmimeve të disa bashkëpunëtorëve të tregut, një ndërmjetës ECN zakonisht mund t'ju ofrojë përhapje më të ngushtë të kërkesës dhe norma më të mira të komisionit. Më shumë për këtë më vonë.

  Cilat janë përfitimet e ndërmjetësve të ECN?

  Në mënyrë që të hyni në Forex Trading në treg, së pari do të duhet të gjeni një ndërmjetës të përshtatshëm. Kjo është për shkak se Forex nuk është bërë në të njëjtën mënyrë si aksionet dhe pasuritë e tjera, as nuk është tregtimi i Forex në të njëjtat shkëmbime të rregulluara.

  Në varësi të ndërmjetësit që përdorni, ju mund të fitoni qasje në shumë pozicione të ndryshme tregtare dhe kurset e këmbimit. Përzgjedhja e platformës së duhur për llojin e tregtarit që jeni është thelbësore nëse doni të bëheni një tregtar fitimprurës i Forex, dhe këtu mund t'ju ndihmojnë ndërmjetësit më të mirë të ECN.

  Gjithmonë filloni duke u siguruar që ndërmjetësi ECN që keni zgjedhur ose jeni duke kërkuar, është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar. Do të zbuloni që shumë ndërmjetës regjistrohen në të vërtetë me më shumë se një rregullator, ndonjëherë edhe disa. Si i tillë, kjo vjen me një shtresë shtesë sigurie mbi fondet tuaja.

  Si dhe të siguroheni që ndërmjetësi juaj ECN është rregulluar plotësisht, gjithmonë duhet të kontrolloni dy herë nëse ofron llojin e duhur të llogarive dhe platformave tregtare për ju. Në fund të ditës, kjo është një preferencë personale dhe do të varet nga stili juaj i tregtisë.

  Disa gjëra të tjera për t'u marrë në konsideratë janë mundësia e treguesve teknikë, kushtet e tregtimit, depozitën minimale të kërkuar, metodat e lejuara të pagesës, çiftet e preferuara të valutave dhe natyrisht - spread-et.

  ECN Broker vs Market Maker

  Para se të shohim ndryshimin midis të dyve, së pari duhet të kuptojmë se çfarë është 'prodhuesi i tregut'? E thënë thjesht, një prodhues i tregut është në thelb një ndërmjetës i cili përcakton çmimet e kërkuara dhe ofertave duke përdorur sistemin e tyre. Në disa qarqe, kjo quhet 'bërja e tregjeve'.

  Investitorët janë në gjendje të hapin dhe mbyllin pozicionet e tregtisë në treg pasi të kenë një vështrim mbi çmimet në platformën e prodhuesit të tregut. Duke folur në përgjithësi, prodhuesit e tregut nuk vendosin pozicione të klientit me ndonjë ofrues tjetër të likuiditetit. Në skajin tjetër të spektrit, agjentët më të mirë të ECN bëjnë. Ndërmjetësi i tregut do të humbasë nëse klienti fiton një pozicion fitues sepse pozicionet fituese i paguhen klientit nga llogaria e prodhuesit të tregut.

  Siç kemi trajtuar më lart, ndërmjetësit më të mirë të ECN ndryshojnë nga ndërmjetësit e prodhuesve të tregut, kryesisht për faktin se lejojnë çmime nga ofrues të ndryshëm të likuiditetit dhe ata janë në gjendje të konkurrojnë në të njëjtën ankand të saktë.

  Ndryshe nga ndërmjetësit e prodhuesve të tregut, platformat e tregtimit ECN bëjnë një fitim duke akuzuar një komision fiks për secilën pozicion. Kjo është shpesh për shkak të vëllimit të madh të klientëve, dhe se komisionet dhe tarifat e ECN mund të jenë të ulëta në krahasim.

  Pse duhet të bëj tregti me një ndërmjetës ECN?

  Nëse nuk jeni shitur tashmë nga kjo pikë, tregtimi i çifteve të Forex përmes një ndërmjetësi ECN siguron që të jeni mësuar me një larmi karakteristikash dhe përfitimesh, siç nuk mund të ofrojë asnjë lloj tjetër ndërmjetësi.

  Kur infrastruktura teknike po funksionon si duhet, zakonisht mund të filloni tregtinë menjëherë, dhe pa pasur nevojë të prisni për dikë tjetër.

  Pse ndërmjetësit më të mirë të ECN-së dallohen nga turma

  Ndërsa kemi mbuluar ndryshimin midis dy llojeve kryesore të platformave të përdorura nga tregtarët e Forex, tani do të thellohemi në atë që i bën ndërmjetësit e ECN të dalin kundër konkurrencës.

  Nuk ka tregti kundër klientëve të vet

  Si dhe t'ju sjellë së bashku me një larmi pjesëmarrësish në treg, një ndërmjetësues ECN është thjesht një negociator midis porosive tuaja të shitjes dhe blerjes. Në termat e Layman, kjo do të thotë që ndërmjetësi do asnjehere tregtinë kundër pozicionit tuaj. Nga ana tjetër, ndërmjetësit e STP kanë qenë të njohur për tregti kundër klientëve të tyre duke hapur pozicione konfliktuale.

  Një shembull i kësaj do të ishte nëse ju si tregtar hapni një pozicion blerje (të gjatë) në GBP / USD, dhe pastaj ndërmjetësi juaj STP furnizon atë pozicion me siguruesin e likuiditetit. Por, ajo që mund të mos e dini është se ndërmjetësi STP mund të hapë një pozicion shitje (të shkurtër) në GBP / USD. Me fjalë të tjera, kjo është krejtësisht e kundërta e pozicionit tuaj dhe kështu - një konflikt i madh interesi.

  Megjithëse kjo mund të duket pak e fshehtë, arsyeja që agjentët STP do ta bëjnë këtë është se nëse humbni nga tregtia juaj e gjatë GBP / USD, ndërmjetësi fiton një pagim. Por, nëse nga ana tjetër, do të ishit fitoj, ndërmjetësi do të humbte fondet e tij. Si i tillë, akti i tregtisë kundër jush është vetëm një mbështetje për ndërmjetësin.

  Siç e kemi trajtuar tashmë në detaje, ndërmjetësit më të mirë të ECN nuk janë krijuar për të paraqitur pozicionet tuaja tek ndonjë sigurues të likuiditetit. Në vend të kësaj, ju mund ta bëni vetë

  Tregtia me ECN rrit transparencën

  Rrjeti është i arritshëm nga shumë tregtarë Forex, kështu që shpesh thuhet se agjentët e Forex ECN lehtësojnë kushte shumë më tërheqëse të tregtisë. Përdorimi i një ndërmjetësi ECN definitivisht kufizon manipulimin e çmimit dhe krijon pak më shumë besim sesa ndërmjetësit e tjerë tradicionalë. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se nuk përcakton kërkesën e vet dhe ofron çmime.

  Brokerat e ECN hapin dyert për tregtinë në të gjithë sistemin ECN ose investitorët e interesuar në Forex. Duke ju tarifuar një normë të ndryshueshme komisioni (në vend se fiks) për një transaksion të plotë, ju do të zbuloni se spread-et e ofruara janë shumë më të ulëta se shumica e ndërmjetësve standardë. Si dhe çmime më të sakta, ndërmjetësit më të mirë të ECN gjithashtu u ofrojnë klientëve shifra të sakta të historisë së çmimeve, si dhe lajme të drejtpërdrejta dhe aktuale financiare.

  Duke ilustruar çmimet së bashku me burimin, tregtarët janë në gjendje të tregtojnë menjëherë dhe të përfitojnë nga spread-et e ngushta. Përveç konfirmimeve të menjëhershme, ju përgjithësisht do të keni qasje në komisionet e ulëta të lartpërmendura dhe përhapjet që ofrojnë ndërmjetësit e ECN. Të kesh akses në këto vlerësime të drejtpërdrejta do t'ju ndihmojë të shmangni të ashtuquajturat 'rivlerësime'.

  Për ata që nuk janë në dijeni, ri-kuotimet vijnë kur një urdhër tregtar refuzohet për shkak të një ndryshimi në çmimin e një aktivi në të cilin dëshironi të investoni. Në këtë pikë, ndërmjetësi ri-citon aktivin në fjalë. Ri-kuotimi vështirë se funksionon kurrë në favorin tuaj, kështu që mund të ketë një efekt të dëmshëm në performancën tuaj të tregtisë në planin afatgjatë. 

  ECN - Prerja e Njeriut të Mesëm

  Ndërmjetësit kryesorë të cilëve u referohemi janë ndërmjetësit e STP. Kur filloni të tregtoni, ju duhen disa kompani që të gjitha sigurojnë pasuri për tregti. pa këta të ashtuquajtur sigurues të likuiditetit, tregtimi nuk do të ishte i mundur. Në përgjithësi, ofruesit dhe tregtarët e likuiditetit nuk priren të komunikojnë drejtpërdrejt. Për këtë, ka 'ndërmjetës'. Në terma të thjeshtë, roli i tyre është që të përputhen të dy palët tregtare në një hapësirë ​​pune.

  anonimitet

  Kur bëni tregti me një ndërmjetës të ECN, askush nuk e di kush jeni. Një përfitim specifik i të qenit anonim është se tregtia bazohet në kushtet e vërteta të tregut dhe çmimet neutrale.

  Operacionet e Tregut Direkt

  Brokerat më të mirë të ECN lehtësojnë pozicionet përmes ekzekutimeve të drejtpërdrejta të tregut. Kjo do të thotë që ata nuk regjistrojnë pozicionin e një tregtari dhe përpiqen t'i lidhin ato me siguruesit e likuiditetit. Kjo do të thotë, ndërmjetësit më të mirë të ECN nuk krijojnë kuotat e tyre. Në vend të kësaj, ata thjesht përdorin ofrues të ndryshëm të likuiditetit për të marrë çmimet e tyre dhe mund të negociojnë tregtinë e tyre.

  Ky lloj ndërmjetësi mund të jetë veçanërisht tërheqës për investitorët që kërkojnë të bëjnë transaksione më të mëdha, sepse këta ndërmjetës u japin investitorëve anonimitet nëse ata kanë nevojë për të.

  Për shembull:

  • Le të imagjinojmë se ju hapni një pozicion për çiftin e monedhës GBP / USD (për 1 lot).
  • Në vend që ndërmjetësi juaj të negociojë pozicionin me një ofrues të likuiditetit, një platformë ECN ju lejon të negocioni me ofruesin më të përshtatshëm GBP / USD aktiv në platformë vetë.

  Thisshtë, për këtë arsye, që pasuritë konsiderohen të jenë aq likuide, pasi ndërmjetësi është nxjerrë nga përzierja dhe askush nuk i pengon partnerët tregtarë. Në mënyrë thelbësore, yose si një tregtar janë në gjendje të blejnë ose shesin çifte monedhash pothuajse menjëherë me një ofrues të lidhur të likuiditetit.

  Përhapjet më të ngushta të ofertave në tregjet ECN

  Ndërsa prekëm më herët, ndërmjetësit më të mirë të ECN janë në thelb një qendër për një larmi të ndryshme Forex treg tregtarët. Këto mund të jenë gjithçka, nga fondet e investimeve (të njohura ndryshe si fonde mbrojtëse) te bankat tregtare. Për shkak se ka kaq shumë pjesëmarrës në treg në një vend, gjithmonë do të ketë shumëllojshmëri kur bëhet fjalë për çmimet e cituara - si çmime më të larta ashtu edhe më të ulëta të ofertave.

  Disa ofrues të likuiditetit mund të kenë një ofertë më të lartë, por çmime më të ulëta kërkese, duke rezultuar në spread-et më të rrepta. Sidoqoftë, disa ofrues do të kenë çmime të ulëta oferte, por çmime të larta kërkese, duke rezultuar në përhapje më të mëdha. Si tregtar, ju jeni gjithashtu në gjendje të blini një palë monedhe me një çmim më të ulët nga një ofrues dhe ta shesni atë në një tjetër ofrues të likuiditetit për më shumë. Ky është një lloj lehtësie që nuk ofrojnë ndërmjetësit e tjerë.

  Pasuri të shumta në dispozicion

  Ka disa klasa të ndryshme të aseteve të disponueshme përmes ndërmjetësve më të mirë të ECN, dhe këto zakonisht janë si më poshtë:

  • Palë Forex
  • cryptocurrencies
  • Metale
  • Stoqet
  • Ardhmes
  • Energjitë
  • Tregues

  Konsiderata kur zgjedhni kërkimin për ndërmjetësit më të mirë të ECN

  Shuma e ndërmjetësve të ECN në ekzistencë duket se po rritet vit pas viti. Më shumë gjasa, kjo është për shkak se tregu nuk është i centralizuar, dhe kështu tregtarët kanë qasje në një larmi shumë më të madhe të kushteve të tregtisë dhe kurseve të këmbimit. Kjo është shumë tërheqëse për ndërmjetësit dhe tregtarët.

  Siç u përmend më herët, ndërmjetësit e ECN mund të konsiderohen veçanërisht tërheqës për investitorët që po kërkojnë të bëjnë transaksione më të mëdha, sepse këta ndërmjetës u japin investitorëve anonimitet.

  Me sa u tha, para se të merrni një vendim për atë ndërmjetës ECN që është i përshtatshëm për ju, ka disa gjëra për të cilat duhet të siguroheni së pari - të cilat po i rendisim më poshtë. 

  A janë ato të rregulluara plotësisht?

  Vitalshtë thelbësore që ndërmjetësi ECN që zgjidhni të plotësojë të paktën standardet minimale të industrisë. Alsoshtë gjithashtu një ide e mirë të siguroheni që ndërmjetësi ka një farë pranie në vendin ku ju banoni, pasi kjo do të thotë që ju do të drejtoheni nga i njëjti sistem ligjor. Kjo mund t'i bëjë gjërat shumë më pak të komplikuara nëse gjërat nuk shkojnë sipas planit.

  Secili dhe çdo ndërmjetës në Mbretërinë e Bashkuar është i detyruar ligjërisht të mbajë një FCA licenca (Autoriteti i Sjelljes Financiare). Kur përdorni një ndërmjetës të licencuar plotësisht, mund të jeni i sigurt se jeni të mbrojtur nga një sërë masash sigurie të përcaktuara nga legjislacioni i Mbretërisë së Bashkuar / BE.

  Fondet e Klientit të Ndarë

  Ne theksuam më herët rëndësinë e zgjedhjes së një ndërmjetësi i cili është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar. Ju mund të jeni të interesuar të dini se një përfitim tjetër i kësaj licence është se ju gjithashtu do të mbuloheni nga SPI, që përfaqëson Skemën e Mbrojtjes së Investitorëve.

  IPS siguron që të gjitha fondet tuaja të ndahen nga fondet e ndërmjetësit. Disa ndërmjetës bëjnë një llogari individuale në emrin e kompanisë së tyre, por i mbajnë fondet tuaja veç e veç. Në raste të tjera, ndërmjetësit mund të krijojnë një llogari në emrin tuaj dhe t'i mbajnë fondet tuaja atje.

  Në varësi të nivelit të mbrojtjes së fondit, kjo do t'ju japë qetësi në një rast fatkeq të falimentimit të një ndërmjetësi. Kjo sepse fondet tuaja nuk do të pastrohen me borxhin personal të ndërmjetësit.

  Komisioni dhe Përhapjet

  Tregtarët shpesh pyesin se çfarë i bën përhapjet e një ndërmjetësi ECN kaq të ulëta. Siç e kemi trajtuar tashmë në këtë udhëzues, fakti i thjeshtë është se ata kombinojnë shumë ofrues të likuiditetit së bashku me kuotat e tyre të çmimeve.

  Zgjedhja juaj e opsioneve të ofertave do të jetë e madhe, dhe natyrisht do të ketë disa ofrues të likuiditetit që ofrojnë oferta më të larta dhe çmime më të ulëta. Por, gjithashtu do të ketë ofrues që ofrojnë çmime më të ulëta të ofertës dhe çmime më të larta të kërkesës.

  Sido që të jetë, të paktën keni një larmi më të mirë opsionesh për të zgjedhur, jo më pak sepse vlerësimet mblidhen gjithmonë nga një ndërmjetës i Forex i ECN.

  Opsionet e depozitimit dhe tërheqjes

  Ka shumë mënyra në të cilat ju mund të financoni llogarinë tuaj tregtare ECN, megjithatë, çdo platformë ndërmjetësimi do të ndryshojë pak.

  Brokerat më të mirë të ECN ofrojnë një larmi opsionesh të ndryshme pagese për të zgjedhur. Opsionet më të zakonshme të pagesës janë:

  • Kartat e kreditit dhe debitit; të tilla si Mastercard dhe Visa.
  • Kuleta elektronike; të tilla si Paypal, Skrill dhe Neteller.
  • Transferte bankare

  Mjetet dhe Treguesit e Tregtisë që Përdoren zakonisht 

  Ju do të dëshironi të siguroheni që ndërmjetësi juaj i zgjedhur ECN ofron një suitë të plotë të treguesve teknikë. Kjo duhet të përfshijë si:

  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Indeksi Relativ i Forcës (RSI)
  • Stochastic
  • Ichimoku Kinko Hyo (Re AKA Ichimoku)
  • Bollinger Bands.
  • Ndalimi dhe kthimi parabolik (SAR)
  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)

  shërbimi ndaj klientit

  Njësoj si me çdo organizatë ose kompani me të cilën merreni, duhet të dini se mund të prisni një nivel të mirë të shërbimit ndaj klientit.

  Ndërsa agjentët më të njohur të ECN kanë një ekip të shkëlqyeshëm për mbështetjen e klientëve për klientët e saj, një nga mënyrat që mund të fitoni një pasqyrë është të kontrolloni vlerësimet e lëna nga klientët e tjerë. Fjala e gojës është ajo që zakonisht i mban klientët të kthehen.

  Disavantazhet e ECN

  Realisht, si drita dhe errësira, gjërat më të mira vijnë edhe me negativë. Duke pasur këtë në mendje, ne duhet t'ju informojmë për disa nga disavantazhet që mund të shkojnë dorë për dore me hapjen e një llogarie në një ndërmjetës të ECN.

  Komisioni i rregulluar

  Brokerat e ECN nuk i marrin spread-et si pagesa të shërbimit, kështu që ata do të kenë tarifa fikse dhe komisione për çdo transaksion. Varet vërtet nga sa të mëdha janë ato komisione dhe cili është buxheti juaj i tregtimit. Me fjalë të tjera, ndërmjetësit e ECN ka të ngjarë të mos jenë të përshtatshëm për aksione të vogla tregtare, pasi fitimet tuaja të mundshme do të konsumohen nga një tarifë komisioni të sheshtë. 

  Kërkesat e larta për depozita

  Për të hapur një llogari me një ndërmjetës të ECN, shpesh do të zbuloni se platformat presin një tarifë më të lartë depozite. Kjo varet nga kostot e larta të shërbimit dhe fakti që ato ju lejojnë të komunikoni drejtpërdrejt me ofruesit e likuiditetit.

  Jo shumë mikro

  Ndërsa siguruesit e likuiditetit mund të kenë gjithashtu kërkesa dhe kosto kaq të larta shërbimi, pjesëmarrësit e tregut ndonjëherë mund të mbajnë një madhësi pozicioni prej 10,000 njësi valutore (ose një shumë 0.1 lot) Kjo do të thotë si tregtar nëse doni të hapni një pozicion për më pak se kjo shifër, ju nuk do të lejohet të.

  A duhet të përdor një ndërmjetës ECN?

  Disa tregtarë i shohin platformat ECN mjaft të komplikuara dhe të vështira për t'u përdorur, kështu që nëse po filloni, mund të mos jetë e përshtatshme. Si e tillë, nëse ju vërtet doni të tregtoni me një ndërmjetës ECN, do të jetë e vlefshme të bëni hulumtimin tuaj dhe të mësoni se si funksionon për veten tuaj.

  Ne mendojmë se e mira është më e madhe se e keqja, dhe veçanërisht nëse dëshironi të përfitoni nga përhapjet më të forta dhe hapja e pozicioneve të mëdha. Në përgjithësi, nëse keni një buxhet më të vogël, ne në Mëso 2 Tregtisë do t'ju rekomandojmë të qëndroni me ndërmjetësit e STP tani për tani.

  Regjistrimi me një ndërmjetës ECN - Udhëzues si

  Tani ju jeni të armatosur me të gjitha informacionet që ju nevojiten për ndërmjetësit e ECN, ju ndoshta dëshironi të filloni.

  Së pari, natyrisht, duhet të vendosni se cili ndërmjetës i ECN i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Meqenëse ka shumë ndërmjetës atje për të zgjedhur, është gjithmonë e këshillueshme që të bëni disa hulumtime tuaja para se të kryeni plotësisht.

  Hapi i parë - Gjeni një ndërmjetës ECN

  Ende nuk jeni i sigurt se cili ndërmjetësues ECN u përshtatet nevojave tuaja? Për të mos u shqetësuar, ekipi ynë ekspert në Learn 2 Trade ka bashkuar një listë të ndërmjetësve më të mirë të ECN për t'ju ndihmuar të ndani grurin nga kashta. Kjo mund të gjendet në fund të këtij udhëzuesi!

  Hapi i dytë - Hapni një llogari

  Hapni një llogari tregtare duke plotësuar formularin e regjistrimit me informacionin tuaj bazë. Kjo është praktikë standarde me çdo ndërmjetës. 

  • Emri i plotë
  • Adresa e banimit
  • Data e lindjes
  • Detajet e kontaktit, të tilla si emaili dhe numri i telefonit
  • Futni çdo informacion të kërkuar financiar ose historinë e tregtisë (kjo do të ndryshojë midis platformave të ndryshme)

  Hapi i tretë - Identifikimi

  Tani do të duhet të paraqisni provën tuaj të identitetit. Përsëri, kjo do të ndryshojë, por në përgjithësi, ju vetëm duhet të dërgoni një kopje të pasaportës ose kartës tuaj të identitetit.

  Disa ndërmjetësues të ECN mund të kërkojnë prova shtesë se kush jeni; të tilla si një faturë të shërbimeve, fatura e telefonit ose ndonjë letër tjetër zyrtare me emrin tuaj dhe adresën e banimit në të.

  Hapi i katërt - Konfirmimi

  Identiteti dhe të dhënat tuaja personale do të kontrollohen në përputhje me rregulloret. Zakonisht, ju do të merrni konfirmimin e kësaj pothuajse menjëherë.

  Nëse ndiheni sikur po zgjat shumë, nuk ka asgjë për t'ju ndaluar të kontaktoni me ekipin e mbështetjes së klientit të ndërmjetësit ECN dhe ata do të jenë më të lumtur të ndjekin vonesën për ju.

  Hapi i pestë - Fondet e depozitave fillojnë tregtimin

  Tani duhet të jeni në gjendje të hyni në llogarinë tuaj, të konfiguroni opsionin tuaj të preferuar të pagesës dhe të depozitoni disa fonde. Sapo llogaria juaj të jetë financuar, mund të filloni të tregtoni menjëherë.

  Si këshillë anësore, ia vlen të kontrolloni nëse ka një llogari demon të ECN për t'ju ndihmuar të gjeni këmbët.

  5 Brokerat më të mirë ECN të vitit 2021

  Nuk keni kohë të gjeni vetë një ndërmjetës ECN? Mos u shqetëso - pasi ne në Mëso 2 Trade kemi bërë gjithë punën e vështirë për ju!

  Më poshtë do të gjeni 5 ndërmjetësit më të mirë të ECN të vitit 2021 dhe më gjerë.

  1. Forex.com– Ndërmarrësi më i mirë i gjithanshëm ECN

  Forex.com është një ndërmjetës specialist i valutave që gjithashtu ofron klasa të tjera të aseteve. Kjo përfshin CFD-të në formën e aksioneve, mallrave dhe indekseve. Në atë që e quan GTX Direct, Forex.com ofron një arenë të plotë tregtare të ECN.

  Kjo do të thotë që ju do të jeni mësuar me tarifa, spread-e dhe komisione të arsyeshme konkurruese. Me më shumë se 90 çifte Forex në ofertë, ju do të keni qasje në një përzgjedhje të plotë të diploma, të mitur dhe ekzotikë. Interesante, platforma ju lejon të filloni me një depozitë minimale prej vetëm 50 $.

  VLERSIMI YN

  • Platforma e nivelit të lartë të tregtimit ECN.
  • 50 dollarë depozitë minimale
  • Më shumë se 90 çifte Forex të mbështetura
  • Platformat e tjera të ECN në treg janë më konkurruese me tarifat
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. FXTM– Komisioneri më i mirë ECN për Komisionet Zero

  FXTM është një ndërmjetës në internet që rregullohet nga FCA dhe CySEC. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni gjithçka, nga Forex, mallra, metale spoti dhe stoqe - të gjitha në formën e CFD. Llogaritë e saj ECN kërkojnë një depozitë minimale prej $ 500, dhe ju do të përfitoni nga komisionet zero dhe spread-et e ngushta. Do të keni gjithashtu optoin e përdorimit të platformave të njohura të palëve të treta MT4 dhe MT5.

  Vlerësimi ynë

  • Komisionet zero.
  • Përhapjet e ngushta
  • Grumbuj instrumentesh financiarë të mbështetur
  • 500 dollarë depozitë minimale
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. Tregjet Pepperstone - Platforma më e mirë e tregtimit të avancuar të ECN

  Pepperstone Markets është një platformë jashtëzakonisht e popullarizuar e tregtimit në internet që ofron llogari STP dhe ECN. Ju do të keni qasje në një komplet të plotë të platformave tregtare - përfshirë MT4, MT5, cTrader dhe ZuluTrader.

  Kjo është ideale për ata prej jush që kërkojnë mjete të përparuara të leximit dhe vizatimit të tabelës, si dhe aftësinë për të vendosur robotë të automatizuar. Ai pranon disa mënyra pagese, të tilla si një debit / kartë krediti, Paypal dhe transferimin bankar. Mbrojtja e bilancit negativ nëse ofrohet, dhe ju mund të përfshiheni në skalitje dhe mbrojtje pa shqetësim.

  Vlerësimi ynë

  • Tarifa dhe spread-e të ulëta.
  • Mbështeten mënyra të shumta pagese
  • Zgjidhni nga katër platforma të ndryshme tregtare
  • Lajmet në kohë reale janë pak themelore
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. Mendoni Tregjet - Ndërmjetësi më i mirë ECN për levave të larta

  Think Markets është një ndërmjetës në internet që mban disa licenca rregullatore. Kjo përfshin - përfshirë FCA. Ndër disa lloje të tjera llogarish, Think Markets gjithashtu ofron llogari ECN. Ky ndërmjetës i veçantë është i popullarizuar tek tregtarët që duan qasje në kufij të lartë të levave. Kjo qëndron në një dajak 1: 500 nëse jeni një klient profesionist.

  Vlerësimi ynë

  • Komisionet zero.
  • Përhapjet e ngushta
  • Grumbuj instrumentesh financiarë të mbështetur
  • 500 dollarë depozitë minimale
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. Robo Forex - Llogari ECN me 0 Përhapje

  Robo Forex është një platformë tregtare online që ofron llogari ECN. Ju mund të filloni për disa minuta, dhe depozitat minimale fillojnë me vetëm 10 dollarë. Më e mira nga të gjitha, nuk do të jeni mësuar me asnjë përhapje kur tregtoni përmes llogarisë tuaj ECN. Platforma është shtëpi e niveleve të larta të likuiditetit dhe shpejtësive të shpejta të ekzekutimit.

  Vlerësimi ynë

  • 0 përhapje.
  • Depozitat minimale vetëm 10 dollarë
  • Shpejtësi të shpejta të ekzekutimit
  • Relativisht i panjohur në skenën e brokerimit
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Falë ekzekutimit superior të tregtisë dhe kushteve të tregtimit, ne mendojmë se një ndërmjetësues ECN u mundëson tregtarëve me përvojë që të hyjnë në pozicione më rrjedhshëm, por më e rëndësishmja - më me përfitim.

  Duke prerë ndërmjetësin ka shumë më shumë qartësi. Dhe me heqjen e konfliktit të interesave, ndërmjetësit më të mirë të ECN konsiderohen gjerësisht se janë një mënyrë e besueshme dhe e sigurt e tregtisë. Kjo për shkak se ndërmjetësi juaj ECN do të bëjë një komision pavarësisht nëse humbni para ose bëni një fitim.

  Gjithmonë mbani mend, ndërmjetësit e rregulluar duhet t'i përmbahen detyrimeve dhe rregullave strikte kur bëhet fjalë për sigurinë e fondeve tuaja tregtare. Duke pasur këtë në mendje, nëse ndërmjetësi juaj ECN rregullohet nga një ose më shumë organe licencimi - ju e dini që jeni në duar të sigurta. Si i tillë, ne në Mëso 2 Trade nuk do të rekomandojmë kurrë një ndërmjetës të parregulluar në faqen tonë të internetit.

  Para se të merrni një vendim përfundimtar se çfarë lloji të ndërmjetësit dëshironi të përdorni, është e rëndësishme të bëni disa hulumtime. Asnjë ndërmjetës nuk është i njëjtë, dhe produktet dhe shërbimet e tyre në ofertë do të jenë paksa të ndryshme.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti
  • Komisioner
  • përfitimet
  • Depozita Min
  • Rezultat
  • Vizitoni ndërmjetësin
  • Tregtoni CFD-të dhe Forex-in në bazë të përhapjes zero
  • Komisione super të ulta tregtare dhe pa tarifa të fshehura
  • Komisione super të ulta tregtare dhe pa tarifa të fshehura
  $ 200 Depozita Min
  9.8
  • Depozitoni sa më pak 10 dollarë për të filluar tregtimin
  • Komisione super të ulta dhe shpërndarje të ngushtë
  • Tregtoni Forex, kripto, mallra dhe indekse
  $ 10 Depozita Min
  9.8
  • Një treg mjaft i lëngët, kështu që ju mund të shfrytëzoni sa më shumë paqëndrueshmërinë
  • Menaxhoni tregtinë tuaj në infrastrukturën tonë të sigurt dhe të koduar
  • Hyni në treg me më pak se 100 dollarë
  $ 500 Depozita Min
  8.5
  • Mbi 4,500 tregje përfshirë FX, aksione, kriptos, indekseve dhe mallrave
  • Fitoni zbritje në vëllimin e tregtisë mujore kur kualifikoheni për Tregtar Aktiv
  • Kostot më të ulëta të tregtimit për tregjet e njohura të kripto *
  $ 200 Depozita Min
  9.8
  • Komisionet zero.
  • Përhapjet e ngushta
  • Grumbuj instrumentesh financiarë të mbështetur
  $ 100 Depozita Min
  9

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.