Brokerat më të mirë CFTC 2021

Brokerat më të mirë CFTC 2021

Me kaq shumë ndërmjetës që veprojnë në hapësirën në internet, mund të jetë e vështirë të dish se ku të fillosh pa i djegur gishtat. Këtu hyn rregullorja.

Komisioni i Tregtimit të Mallrave dhe të Ardhmes (CFTC) është një autoritet përgjegjës për rregullimin e mjedisit financiar dhe qeverisjen e brokerimeve. Ky organ i veçantë rregullator është një agjenci federale me seli në SH.B.A.

Pavarësisht nëse e keni filluar tashmë udhëtimin tuaj tregtar, ose jeni ende në kërkim të një ndërmjetësi të mirë - ju ndoshta keni parë platforma me licenca nga të tilla si CFTC, FCA dhe ASIC për të përmendur disa. Këto organe janë krijuar për t'ju mbrojtur nga kompanitë mashtruese, si dhe për t'ju dhënë një rrjet sigurie mbi fondet tuaja.

Në të gjithë këtë faqe, ne do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të keni kujdes kur kërkoni një ndërmjetës të CFTC. Ne do të përfundojmë duke diskutuar ndërmjetësit më të mirë të CFTC të vitit 2021.

 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është CFTC?

  Me pak fjalë, CFTC është një organizatë e pavarur e cila u krijua në 1974. Kjo ishte hera e parë që rregullat dhe rregullat u vendosën për të mbajtur agjentët përgjegjës për veprimet e tyre dhe kujdesin ndaj klientit.

  Ka pasur disa ndryshime që nga fillimi i trupit. Për shembull, Akti i Modernizimit të Futures së Mallrave i vitit 2000 u instalua për të lidhur CFTC dhe SEC (Komisioni i Shkëmbimeve të Letrave me Vlerë) me synimin për të qeverisur skenën e së ardhmes së aksioneve. Akti Dodd-Frank i vitit 2010 çoi në fuqinë e CFTC që u shtri në tregjet e swap-it. Kjo nënkuptonte gjithashtu një grup të ri udhëzimesh për t'u ndjekur për ndërmjetësit e CFTC. 

  Shpejt përpara një dekade dhe qëllimi kryesor i CFTC është të farkëtojë dhe mbështesë tregje financiarisht konkurruese, të qëndrueshme dhe transparente. Agjencia tani punon së bashku me Shoqatën Kombëtare të Ardhmërisë (NFA). Kjo siguron që ju të jeni në gjendje të tregtoni në një mjedis të sigurt dhe të sigurt.

  Cilat kërkesa kanë CFTC për ndërmjetësit?

  Kërkesat e vendosura nga CFTC ndaj ndërmjetësve janë të gjëra. Secila dhe çdo kompani financiare (siç janë ndërmjetësit) duhet të aplikojnë për një licencë nga komisioni rregullator. Firma e ndërmjetësit duhet të kalojë teste rigoroze të pajtueshmërisë, të tregojë një kuptim të kujdesit ndaj klientit dhe të kapërcejë pengesat përpara se të jenë në gjendje t'i ofrojnë publikut produkte financiare.

  Ekzistojnë një numër i kushteve të tjera thelbësore që duhet të përmbushen përpara se kompania të operojë legalisht në hapësirën financiare. Ne kemi vendosur një listë së bashku duke përshkruar kërkesat kryesore për ndërmjetësit nga CFTC.

  AML / CTF dhe CDD 

  Kur bëhet fjalë për mbajtjen e hapësirës financiare një vend të sigurt dhe transparent për të gjithë - ndarja e AML (Anti Pastrimi i Parave) dhe CTF (Luftimi i Financimit të Terrorizmit) luajnë një rol të madh. CDD (Kujdesi i Duhur për Klientin) është gjithashtu një kërkesë minimale. 

  Një domosdoshmëri ligjore për të gjithë ndërmjetësit e CFTC është kryerja e një procedure Njohni klientin tuaj (KYC) kur regjistroni secilin klient. Rregullat përcaktojnë që çdo ndërmjetës duhet të ndjekë 4 hapat e KYC që janë:

  1. Identifikoni të gjithë klientët
  2. Konfirmoni identitetin e klientit
  3. Keni një kontroll të fitimeve financiare të secilit klient
  4. Mbikëqyrni aktivitetet e investimeve të klientit

  Kjo është arsyeja që ju duhet të siguroni një ID fotografike dhe dëshmi të adresës sa herë që regjistroheni në një platformë të rregulluar. Ndërmjetësi CFTC duhet të respektojë rregullat e përcaktuara dhe t'ju kërkojë emrin tuaj të plotë, adresën e banimit dhe ID-në e fotografisë (si pasaportën ose patentën tuaj).

  Për më tepër, do t'ju kërkohet gjithashtu një letër zyrtare ose faturë e shërbimeve brenda 3 muajve të fundit, të ardhura mujore ose vjetore, statusi i punësimit dhe një histori e përvojës tregtare.

  Praktika e lartpërmendur është një përzierje e proceseve KYC dhe CDD. KYC siguron që ju jeni ai që thoni se jeni dhe nuk jeni një rrezik financiar kur bëhet fjalë për pastrim parash ose vjedhje identiteti. CDD siguron që ndërmjetësi të ketë të gjitha të dhënat e nevojshme për të siguruar kujdesin më të mirë të klientit për nevojat tuaja

  Zell i Duhur i Rritur

  Masat e Zgjerimit të Përmirësimit të Detyrimit zakonisht futen kur klienti konsiderohet me rrezik të lartë. Si shembull, klienti është i ekspozuar politikisht ose nga një vend me rrezik të lartë. Në këtë rast, ndërmjetësi i CFTC duhet të kryejë një hetim shumë më të hollësishëm dhe intensiv të klientit në fjalë.

  Një raport i plotë dhe i hollësishëm i kujdesit të duhur duhet të përfshihet në strukturën e kompanisë, dhe CFTC kryen kontrolle të rregullta në platformat e brokerimit për të siguruar që po respektohet kjo. Le të imagjinojmë që ju investoni në një mesatare prej 2,000 £ në muaj kalendarik, dhe papritmas filloni të depozitoni 15,000 në muaj. Ndërmjetësi juaj CFTC do të duhet ta raportojë këtë dhe të organizojë një hetim të plotë për të përcaktuar se nga kanë ardhur paratë.

  Dorëzimi vjetor i auditimit

  Mos gabo në lidhje me këtë - rregulli CFTC me një grusht të hekurt. Ky komision është një nga më të rreptët globalisht në disa aspekte. Ashtu si platformat e rregulluara nga FCA dhe ASIC, të gjithë ndërmjetësit e CFTC janë të detyruar ligjërisht të sigurojnë një auditim vjetor çdo vit.

  Auditimi vjetor duhet të përmbajë një larmi të gjerë informacioni të detajuar për gjëra të tilla si:

  • Vëllimi i tregtimit të aseteve financiare
  • Tregtimi i marzhit Numrat
  • Të ardhurat e pasurive të nënklasës
  • Ndarje të plotë të tarifave
  • Sqarim i hollësishëm mbi levën e përdorur
  • Një dallim i qartë midis porosive të kryera nga brokerimi dhe nga klienti

  Nëse këtyre kontrolleve u mungon informacioni, ose ndërmjetësi zbulohet se nuk i bindet rregullave në asnjë mënyrë, CFTC ka fuqinë ligjore për të gjobitur kompaninë e brokerimit në fjalë. Në raste të rënda, CFTC mund të revokojë licencën e tregtimit të ndërmjetësit. 

  Ndarja e llogarisë bankare

  Ndarja e llogarisë bankare ka qenë rreth e rrotull në hapësirën e letrave me vlerë për mbi 40 vjet dhe ishte përfshirë në Rregulloren 15C3-3 të VSM (Akti i Shkëmbimit të Letrave me Vlerë). Ndarja është edhe një kërkesë tjetër ligjore për të gjithë ndërmjetësit e CFTC. 

  Në thelb, të gjithë ndërmjetësit e rregulluar kërkohet të mbajnë fondet e llogarisë tuaj në një llogari të veçantë me atë të kapitalit të kompanisë. Arsyet për këtë janë të qarta - duke veçuar pasuritë tuaja nga të vetat, ndërmjetësi CFTC po mbron paratë tuaja nga ngjarja fatkeqe e krimit financiar ose kolapsit të kompanisë.

  Kapakët e levave

  Ekzistojnë kufij të huazimit kur bëhet fjalë për ndërmjetësit e CFTC që merren me Forex dhe ato janë si më poshtë:

  • Çiftet kryesore të monedhës: Levave është kufizuar në 1:50
  • Çifte të parave të vogla: (quhen edhe çifte të valutave të kryqëzuara) Levave kufizohet në 1:20
  • Çifte ekzotike të monedhës: Levave është kufizuar në 1:20.

  Mënyra e vetme rreth këtyre kufijve të levave është nëse vlerësoni se jeni një klient profesionist. Nëse është ky rasti, do t'ju duhet të paraqisni dokumente të ndryshme tek ndërmjetësi juaj i zgjedhur CFTC. 

  Si CFTC mbron tregtarët

  CFTC mbron tregtarët duke ruajtur integritetin e tregjeve financiare. Kjo do të thotë tolerancë zero për praktikat e dëmshme tregtare, krimin financiar ose manipulimin e klientit.

  Siç e kemi përmendur, CFTC ka krijuar disa rregullore dhe kritere që platformat e ndërmjetësuesve të respektojnë, dhe komisioni siguron që këto rregulla të ndiqen duke kryer kontrolle të rregullta.

  Përveç kësaj, secili ndërmjetës i CFTC është i detyruar të tregojë detajet e licencës CFTC në faqen e saj të internetit. Kjo jo vetëm që krijon besim në sektorin financiar por gjithashtu ju jep qetësi që firma po funksionon brenda ligjit. 

  Cilat asete mund të tregtohen në një ndërmjetës të CFTC?

  Asnjë ndërmjetës i CFTC nuk është i njëjtë, kështu që nëse keni një pasuri të veçantë në mendje, dëshironi të tregtoni - atëherë gjithmonë merrni parasysh atë që është në dispozicion në platformë. Ndërsa një broker mund të merret vetëm me Forex, një tjetër mund të ofrojë pothuajse çdo aktiv të vetëm të njohur.

  Nëse jeni të pavendosur për llojin e instrumentit financiar që dëshironi të tregtoni përmes ndërmjetësit tuaj CFTC, atëherë lista jonë e aseteve të tregtuara zakonisht duhet t'ju ndihmojë së bashku.

  Tregtimi i aksioneve dhe aksioneve

  Mund të jetë rasti që nuk keni tregtuar kurrë më parë, por ka shumë mundësi që të njiheni me aksionet dhe aksionet. Ajo që përdoret për të bërë në zënë shumë tregtimin e aksioneve dyshemetë shpesh lehtësohet në internet.

  Nëse dëshironi të përfshiheni merren me aksione atëherë do të jeni në gjendje të blini dhe shisni aksione në një larmi ndërmarrjesh. Ashtu si një shembull, kjo ju jep juve akses në kompani si Apple, Ford Motor Co, Amazon dhe Procter & Gamble.

  Kur bëhet fjalë për 'përhap'në këtë lloj aktivi - kjo ilustrohet si kërkesë / ofertë. Me fjalë të tjera, kontrasti midis asaj që shitësi do të shesë dhe asaj që blerësi do të paguajë për të. Kjo klasë e aseteve ju mundëson të investoni fonde në shkëmbimet amerikane si NYSE dhe NASDAQ, si dhe tregje ndërkombëtare si LSE (London Stock Exchange).

  Kur bëhet fjalë për ndërmjetësin e aksioneve, zakonisht ekzistojnë tre lloje të kundërta. Së pari, ekziston një 'ndërmjetës ekzekutimi' i cili do të ekzekutojë çdo urdhër që ju i udhëzoni.

  Nëse dëshironi të tregtoni këtë klasë të pasurisë, por dëshironi një përvojë më pasive, atëherë një 'ndërmjetës diskrecional CFTC' mund të jetë më i miri, pasi ata blejnë dhe shesin në mënyrë që ju të mos keni nevojë. Brokerat diskrecionalë bëjnë më shumë punë, kështu që gjithmonë kontrolloni çdo tarifë shtesë që mund të paguhet me këtë lloj ofruesi.

  Nëse preferoni diku në mes për sa i përket përfshirjes në vendosjen e porosive, atëherë mund të kërkoni një 'ndërmjetës këshillues'. Ky lloj ndërmjetësi është disi në gjysmën e rrugës midis praktikës dhe praktikës.

  Një ndërmjetës këshillues i CFTC do t'ju japë rekomandime dhe udhëzime se cilat lëvizje të tregut mund të jenë fitimprurëse për ju. Nëse doni të merrni këshillat e ndërmjetësit ose jo, është plotësisht zgjedhja juaj, ju thjesht duhet të udhëzoni firmën për lëvizjen tuaj të ardhshme.

  Tregues

  Me pak fjalë, qëllimi i indekseve është të tregojnë lëvizjen e çmimeve të një shumëllojshmërie aksionesh të ndryshme - shpesh nga e njëjta shkëmbim. Për shembull, FTSE 100 ndjek 100 aksionet më të mëdha në LSE, dhe Hang Seng Index ndjek 50 firma të mëdha të listuara në Hong Kong.

  Pastaj ju keni S&P 500, i cili përbëhet nga 500 kompani të konsiderueshme nga NASDAQ dhe NYSE. Dow Jones është gjithashtu një indeks i njohur për tregtarët amerikanë. Kjo ndjek 30 kompani të mëdha amerikane - të gjitha paguajnë dividentë.

  Forex

  Siç mund ta dini, do të duhet të regjistroheni në një ndërmjetës para se të filloni të tregtoni Forex. Në fund të fundit, ndërmjetësi do të lehtësojë tregtinë për ju në çiftin tuaj të zgjedhur të monedhës. Përsëri, kur zgjidhni një ndërmjetës të përmendur, sigurohuni që platforma të ketë një licencë për të siguruar që jeni duke tregtuar në një mjedis të sigurt.

  Të gjithë ndërmjetësit e Forex të CFTC duhet të ndjekin rregullin FIFO (First In, First Out). Në thelb, kjo do të thotë që nëse jeni duke tregtuar më shumë se një palë valutash, duhet të likuidoni pozicionin e hapur më të gjatë para se ndonjë tjetër.

  • Çiftet kryesore të monedhës përfshijnë USD / CAD, GBP / USD, EUR / USD, USD / JPY, NZD / USD, AUD / USD, USD / CHF dhe NZD / USD.
  • Çiftet e parave të vogla përfshijnë EUR / GBP, CHF / JPY, GBP / JPY, GBP / CAD, EUR / AUD dhe NZD / JPY.
  • Çiftet ekzotike të monedhës përfshijnë USD / HKD, AUD / MXN, NZD / SGD, EUR / TRY, GBP / ZAR dhe JPY / NOK

  Ndërmjetësi juaj CFTC do t'ju mundësojë të tregtoni në këtë treg global 24/7. Në varësi të asaj se sa të përfshirë ju pëlqen të jeni në procesin e tregtimit të FX, mund të këshillohet të zgjidhni një ndërmjetës CFTC që gjithashtu ofron një larmi mjetesh teknike, azhurnime aktuale të lajmeve financiare dhe tabela çmimesh.

  Mallra

  Ky aktiv i veçantë mund të tregtohet 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë. Disa tregtarë i referohen kësaj pasurie si 'mallra të butë' dhe 'mallra të forta'. Sidoqoftë, mallrat gjithashtu mund të ndahen në 5 lloje të klasifikimit - energjia, metalet e çmuara, produktet pyjore, bujqësia "dhe" të tjera ". 

  Ju lutemi gjeni më poshtë një listë të mallrave të energjisë:

  • Nafta e papërpunuar WTI, Naftë për ngrohje, Brent Crude, 
  • Acid i pastruar Terephthalic (PTA)
  • Etanol, Propan, gaz natyror, Benzina e Gulf Coast, Benzina RBOB (benzina e riformuluar për përzierjet e oksigjenit)

  Tjetra, ne kemi renditur metalet e tregtueshme:

  • Bakri LME, Nikeli LME
  • Plumb, zink, kallaj, Alumini, aliazh alumini
  • Kobalt, Molibden, Çelik i ricikluar
  • Metalet e çmuara: Ari, Platini, Palladiumi, Argjendi

  Produktet pyjore:

  • Lëndë druri me gjatësi të rastësishme dhe Pulp druri, tul druri i butë

  E fundit, por jo më pak e rëndësishmja - bujqësia:

  • Pambuku, Misri, Gruri, Tërshëra, Rrapi, Oriz i Vrazhdë
  • Fasule soje, vakt soje, vakt soje, vaj soje
  • Qumësht, kakao, kafe, fasule Adzuki, kafe Robusta
  • Sheqeri, lëng portokalli i përqendruar i ngrirë
  • Lean Hogs, bagëti të gjalla, bagëti ushqyese
  • Të tjera - Vaj palme, gome, qelibar dhe lesh.

  Nëse jeni të interesuar të tregtoni mallra në një ndërmjetës të CFTC, shpresojmë se lista jonë e mësipërme ju ka dhënë një frymëzim për atë që mund të dëshironi të filloni me të.

  cryptocurrencies

  Ju lutemi gjeni më poshtë një listë të disa prej kriptomonedhave më të tregtuara në tregun e monedhave dixhitale:

  • Litecoin (LTC)
  • Monedha Binance (BNB)
  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • Ripple (XRP)
  • Eter (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Tether (USDT)
  • EOS (EOS)
  • Papuçorja (XMR)

  Ka mbi 2,000 monedha të ndryshme në ofertë, prandaj ia vlen të kontrolloni se cilat kriptomonedha janë në dispozicion me ndërmjetësin tuaj CFTC. Nëse jeni mjaft i ri në tregtinë e kriptovalutave, atëherë mund të dëshironi të filloni me një llogari demo për të marrë një ndjenjë të hapësirës.

  Si të gjeni një ndërmjetës të shkëlqyeshëm CFTC

  Tregtimi është plot me surpriza, të mira dhe të këqija - kështu që zgjedhja e një ndërmjetësi i cili mbahet sipas standardeve të larta nga një agjenci zyrtare është thelbësore. Duke vepruar kështu, ju e dini se ku jeni dhe çfarë të prisni për sa i përket shërbimit.

  Ne kemi bashkuar një listë të gjërave që duhet të shikoni kur jeni në kërkim të ndërmjetësve më të mirë të CFTC.

  Pasuri të shumta

  Duhet thënë se disa njerëz pëlqejnë ta mbajnë portofolin e tyre vetëm në disa klasa të aseteve. Ky është veçanërisht rasti me investitorët e papërvojë, pasi ka kuptim të mësosh hollësitë e disa pasurive - në vend që të përpiqesh të jesh një lojtar i të gjitha tregtive financiare.

  Kjo u tha, mund të vijë një kohë kur ju lodhni të tregtoni ato instrumente financiare dhe doni të provoni diçka ndryshe. Pikërisht për këtë arsye ne rekomandojmë të kërkoni një ndërmjetës CFTC me një përzgjedhje të klasave të ndryshme të aseteve. Kjo do t'ju lejojë të diversifikoni portofolin tuaj, nëse do t'ju duhet ndonjëherë.

  Përhapet të ulët

  Përhapja e ofruar nga një ndërmjetës i CFTC mund të sjellë një ndryshim të madh në fitimet tuaja tregtare si një e tërë. Përhapja përshkruhet duke përdorur 'pips', i cili është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së aktivit që ju tregtoni.

  Për t'ju dhënë një shembull, nëse jeni duke tregtuar çiftin Forex EUR / USD me një përhapje prej 4 pips, për t'u shkëputur, do t'ju duhet të rrisni investimin tuaj me mbi 4 pips.

  Struktura e Komisionit

  Ngjashëm me spread-et, tarifat e komisionit mund të ndikojnë në fitimet tuaja tregtare. Të gjithë ndërmjetësit e CFTC janë të ndryshëm, kështu që do t'ju duhet të kryeni disa hulumtime tuaja. Ne kemi zbuluar se disa ndërmjetësues të CFTC nuk marrin fare komision. Në të kundërt, të tjerët marrin një përqindje për çdo tregti që kryeni.

  Për t'ju dhënë një shembull se si funksionojnë tarifat e komisionit të firmës ndërmjetës, shikoni më poshtë:

  • Ju jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Brokeri juaj CFTC ka një tarifë komisioni prej 0.8%
  • Ju investoni 3,000 £
  • Ndërmjetësi CFTC do të marrë komisione 24 £ (3,000 x0.8%)

  Lajmi i mirë për ju është se shumica e ndërmjetësve të CFTC që diskutojmë në këtë faqe ju lejojnë të tregtoni pa pasur nevojë të paguani ndonjë komision.

  Mjetet e Analizës Teknike

  Shumica dërrmuese e ndërmjetësve me reputacion ofrojnë mjete analize teknike. Nëse nuk jeni një tregtar plotësisht pasiv që përdorni tregtinë e automatizuar, mjetet teknike janë absolutisht thelbësore kur bëhet fjalë për të parashikuar ndjesinë e përgjithshme të tregut.

  Më poshtë kemi renditur një pjesë të vogël të sistemeve më të përdorura të analizave teknike kur bëhet fjalë për vendosjen e një strategjie të fortë tregtare.

  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)
  • Mesatarja lëvizëse eksponenciale (EMA)
  • Treguesi i vëllimit mbi bilancin (OBV)
  • Retracement Fibonacci
  • Oshilatori Stokastik
  • Aroon
  • Indeksi i fuqisë relative (RSI)
  • Linja e Akumulimit / Shpërndarjes (linja A / D)
  • Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)
  • Devijimi standard

  Mjetet arsimore

  Sidomos kur bëhet fjalë për tregtarët e rinj, mjetet arsimore mund të jenë jetike për të mësuar dhe kuptuar gjëra të tilla si të dhënat e tregut të drejtpërdrejtë dhe tabelat historike. Në të njëjtën mënyrë, mjetet e sinjalizimit dhe testimi i kthimit mund t'ju ndihmojnë në parashikimin e drejtimit të tregut.

  Mbi të gjitha, shpesh do të zbuloni se tendencat e çmimeve priren të përsëriten në një moment të caktuar. Ndërsa prekëm, një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të edukuar veten është të provoni një lehtësi llogari demo pasi ato ju mundësojnë të tregtoni në kushte reale të tregut, pa rreziqe. Ose kjo ose provoni një sistem tregtar gjysmë të automatizuar në mënyrë që suksesi i tregtisë të mos varet tërësisht mbi supe.

  Opsionet e Ndihmës së Konsumatorëve

  Nuk ka kurrë një kohë kur mbështetja e klientit nuk është e rëndësishme. Në një botë ideale, ekipi i mbështetjes së klientit të ndërmjetësit CFTC do të jetë në dispozicion për t'ju ndihmuar 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë.

  Realiteti është se disa ofrojnë mbështetje vetëm 5 ditë në javë. Si i tillë, nëse jeni duke tregtuar në një treg 24/7 si Forex - kjo mund të mos jetë mjaft e mirë për ju. Me fjalë të tjera, nëse keni nevojë për ndihmë gjatë fundjavës do të mbeteni të thatë dhe të hënën në mëngjes ka të ngjarë të jetë shumë vonë.

  Për këtë arsye, gjithmonë kontrolloni brokerimin specifik për të parë se cilat mundësi të shërbimit ndaj klientit janë në dispozicion të klientëve (dhe kur). Disa ofrojnë biseda të drejtpërdrejta, si dhe email dhe telefon.

  Mundësitë e pagesës

  Ju mund të jeni mbledhur deri tani që çdo ndërmjetës i CFTC do të ndryshojë pak kur bëhet fjalë për opsionet, tarifat dhe protokollin. Nëse ekziston një metodë specifike pagese që duhet të përdorni për llogarinë tuaj të ndërmjetësit - gjithmonë sigurohuni që ajo të jetë në dispozicion përmes platformës përpara se të hapni një llogari.

  Zbulojmë se shumica e ndërmjetësve ofrojnë të dyshuarit e zakonshëm kur bëhet fjalë për mënyrat e pagesës. Kjo zakonisht përfshin një transfer bankar dhe karta krediti / debiti.

  Pastaj ka kuleta elektronike si PayPal, Skrill dhe Neteller të cilat po rriten në popullaritet për lehtësinë e madhe. Disa kompani të ndërmjetësimit madje mund t'ju lejojnë të depozitoni duke përdorur kriptovaluta të tilla si Bitcoin.

  Procedura e depozitimit dhe tërheqjes

  Pra, keni gjetur një ndërmjetës të mirë CFTC që pranon mënyrën tuaj të dëshiruar të pagesës - tani duhet të shikoni politikën e saj të financimit. Disa firma ndërmjetësimi u paguajnë klientëve tarifa për të depozituar ose tërhequr. Zakonisht mund ta gjeni këtë informacion në faqen e internetit të platformës.

  Sa i përket afateve të financimit, secila faqe do të ndryshojë pak, por shumica do të përpunojnë menjëherë depozitimin e kartës tuaj të debitit / kreditit ose portofolit elektronik. Kjo do të thotë që ju mund të filloni tregtinë menjëherë. Kjo nëse nuk vendosni të depozitoni me një transfer bankar, i cili ofron kohën më të ngadaltë të përpunimit.

  Në çështjen e tërheqjeve, kjo duhet të kryhet nga brokerimi brenda dy ditësh.

  Opsionet e Llogarisë CFTC

  Opsionet e llogarisë ndryshojnë, por disa nga ato që shihen më shpesh renditen më poshtë me një shpjegim të shkurtër të secilit lloj.

  Llogaritë Nano, Mikro dhe Mini

  Shumica e tregtarëve kanë dëgjuar për një llogari standarde brokerimi - por llogaritë nano, mikro dhe mini gjithashtu po marrin avull. Këto llogari miniaturë janë të shkëlqyera për investitorët e rinj që nuk duan të rrezikojnë shumë kapital. Në mënyrë të ngjashme, ato u përshtaten tregtarëve me përvojë që duan të provojnë një strategji të re me më pak para.

  Nëse nuk mund ta shihni të reklamuar këtë lloj llogarie, ia vlen të pyesni ekipin e mbështetjes së klientit të ndërmjetësit CFTC. Ata mund të jenë të gatshëm të miratojnë një llogari standarde për t'ju përshtatur.

  Llogaria Islame

  Kjo nuk është për të gjithë, por nëse jeni një ndjekës i besimit islamik, dhe prapë dëshironi të tregtoni - atëherë mbani kujdes për llogaritë islamike. Sipas Ligjit të Sheriatit - pranimi dhe pagesa e interesit është plotësisht e ndaluar dhe për këtë arsye 'haram' (si lojërat e fatit).

  Nëse jeni ithtar i besimit islam dhe nuk mund ta shihni këtë lloj llogarie të reklamuar, nuk ka dëm nëse pyetni nëse ndërmjetësi CFTC është në gjendje të plotësojë nevojat tuaja. Në disa raste, ata do t'ju ofrojnë një 'llogari pa shkëmbim', e cila lehtëson interesin për pozicionet e mbajtura brenda natës. 

  Llogaritë Demo

  Ne flasim për llogaritë demo mjaft sepse ato janë shumë të vlefshme për tregtarët në të gjitha nivelet e përvojës. Jo të gjithë ndërmjetësit ofrojnë llogari demo për klientët, por zakonisht është e lehtë të zbulosh nëse ekziston një i tillë duke vizituar platformën dhe duke hedhur një vështrim përreth.

  Më e rëndësishmja, llogaritë demo ju lejojnë të merrni një ndjenjë për tregtinë pa rrezikuar ndonjë para. Edhe një herë, ato janë gjithashtu të favorshme për testimin e shtresave të reja në një mjedis pa rreziqe.

  Filloni me një Broker CFTC Sot

  Shpresojmë, deri tani ju keni një kuptim të qartë të matjeve të rëndësishme për të parë kur zgjidhni një ndërmjetës të CFTC. Për më tepër, ju e dini rëndësinë e dirigjimit disa kërkime para se të kryheni në ndonjë platformë brokerimi.

  Para se të shkojmë në listën tonë të ndërmjetësve më të mirë CFTC të vitit 2021, më poshtë do të gjeni një përmbledhje të menjëhershme të mënyrës se si funksionon zakonisht procesi i regjistrimit. 

  Hapi i parë: Hapni një llogari tregtare të CFTC

  Në mënyrë që të filloni tregtimin, do t'ju duhet të regjistroheni me ndërmjetësin përkatës të CFTC. Filloni duke goditur në faqen e internetit të firmës. Butoni i regjistrimit / krijimit të llogarisë është zakonisht një nga gjërat e para që do të shihni.

  Atëherë do të duhet të jepni disa informacione personale. Kjo është faza e parë e procesit të KYC, për aq sa duhet të njoftoni ndërmjetësuesin se kush jeni dhe ku jetoni. Ju gjithashtu do të duhet të jepni datën tuaj të lindjes, numrin e sigurimeve shoqërore dhe detajet e kontaktit. 

  Hapi i dytë: Jepni vërtetim të identitetit

  Ekziston nevoja që të gjithë ndërmjetësit e rregulluar të CFTC të identifikojnë secilin klient. Duke pasur këtë në mendje, do të duhet të merrni një kopje të lejes së drejtimit ose pasaportës tuaj.

  Do të jetë gjithashtu e nevojshme që ju të siguroni një kopje të një fature të shërbimeve të fundit (ose diçka të ngjashme me emrin tuaj të plotë dhe adresën e banimit në të), si dhe t'u përgjigjeni disa pyetjeve në lidhje me situatën tuaj financiare.

  Hapi i tretë: Depozitoni llogarinë tuaj

  Ne kemi folur për opsionet e depozitave më herët, kështu që zgjidhni opsionin më të mirë për ju dhe shkoni përpara dhe financoni llogarinë tuaj.

  Procesi është zakonisht i thjeshtë, pasi gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni opsionin e pagesës nga një menu në rënie (kartë krediti / debiti etj), dhe të vendosni se sa dëshironi të depozitoni. Kini kujdes për tarifat e transaksionit dhe minimumet e llogarisë.

  Hapi i katërt: Filloni tregtinë / Provoni një llogari demo

  Nëse dëshironi, mund të filloni tregtinë menjëherë sapo të financohet llogaria juaj. Nëse nuk jeni mjaft të gatshëm të zhyteni, atëherë mund të përdorni një llogari demo. Kjo, sigurisht, me kushtin që ndërmjetësi juaj i zgjedhur CFTC ofron një lehtësi të tillë.

  Brokerat më të mirë të CFTC të vitit 2021 - Zgjedhjet tona kryesore 

  Nëse jeni gati të filloni tregtinë me një platformë të rregulluar, jo, më poshtë gjeni listën tonë të ndërmjetësve më të mirë të CFTC të vitit 2021. Çdo ndërmjetës ofron tarifa konkurruese, grumbuj të pasurive të tregtueshme dhe natyrisht - atë licencë shumë të rëndësishme të CFTC.

  1. IG- Platforma e Krijuar e Tregtisë me MetaTrader4


  Filluar për herë të parë në mes të viteve 1970, ky ndërmjetësues CFTC ofron një mori të pasurive duke përfshirë kriptovaluta, mallra, aksione, indekse dhe çifte të valutave Forex - duke mbuluar 17,000 tregje. Duke folur për çiftet Forex, ka shumë për të zgjedhur në këtë platformë kështu që nuk do të keni mungesë opsionesh.

  Nëse jeni lloji i tregtarit që është shpesh në lëvizje, do ta gjeni aplikacionin IG shumë të dobishëm. Ndërmjetësi CFTC ka zhvilluar aplikacionin për të punuar në të dy pajisjet Android dhe iOS (për ata prej jush me një iPhone). Përdorimi i aplikacionit celular ju mundëson blerjen dhe shitjen në prekjen e një ekrani, për të mos përmendur mundësinë e depozitimit dhe tërheqjes me lehtësi kudo që të jeni. IG është i pajtueshëm me MetaTrader4. Kjo platformë jashtëzakonisht e famshme e palëve të treta ju lejon të instaloni sisteme të automatizuara të tregtimit të Forex dhe vjen e mbushur me mjete të përparuara kërkimore.

  Depozita minimale për të filluar me IG është 250 £ (rreth 320 dollarë) dhe ju mund të paguani përmes transferimit të llogarisë bankare, ose për një proces më të shpejtë - një kartë debiti / krediti. Kjo firmë brokerimi është rregulluar plotësisht dhe mban licenca nga CFTC, FCA, ASIC dhe më shumë.

  • Mjete të dobishme arsimore
  • Dhjetëra çifte Forex
  • I respektuar mirë ndërmjetësi i CFTC
  • Mbështetja për klientët thuhet se është pak e ngadaltë

  2. Forex.com - Tregti me MT4


  Ky ndërmjetës CFTC ofron mbi 90 çifte Forex, si dhe pasuri të tjera të tilla si kriptovaluta dhe metale. Forex.com nuk ngarkon asgjë në aspektin e komisionit dhe hapja e një llogarie është shumë e lehtë.

  Ne e shohim Forex.com që të ketë disa nga përhapjet më të mira në hapësirë. Shuma minimale që duhet të depozitoni në mënyrë që të hapni një llogari është 50 dollarë dhe ju mund të filloni të tregtoni me më pak se 1 dollarë për porosinë.

  Nëse rastësisht jeni një investitor me pakicë, atëherë do të keni mundësi të përdorni levave deri në 1:50 - për të mos përmendur një bollëk të mjeteve të menaxhimit të rrezikut, karakteristikave të tregtisë si humbja e ndalesës së vonuar dhe treguesit teknikë.

  Për ata prej jush që mund të jenë pak më pak me përvojë në tregje, Forex.com u ofron të gjithë klientëve një llogari demo për të përmirësuar aftësitë e tyre. Ju jeni në gjendje të tregtoni ose në MT4 ose në vetë platformën e tregtimit Forex.com. Ky ndërmjetës, si të tjerët në listën tonë, është rregulluar plotësisht dhe licencuar nga CFTC.

  VLERSIMI YN

  • Llogari demo e disponueshme për klientët
  • Mund të përdoret në MetaTrader4
  • Depozita minimale $ 50
  • Tarifa e pasivitetit 15 dollarë (pas 12 muajsh)
  • Nuk ofrohet mbrojtje e bilancit negativ

  3. Oanda - Përhapje shumë konkurruese


  Ky ndërmjetës CFTC dallohet për shkak të analizës së shkëlqyeshme të tregtisë, përhapjeve shumë konkurruese dhe mjeteve arsimore të tregtisë. Nëse jeni një investitor me vëllim të lartë, atëherë keni fat - pasi kjo firmë ofron tarifa më të ulëta për njerëzit që tregtojnë një shumë mbi mesataren.

  Hapja e një llogarie është mjaft e thjeshtë në platformën e këtij ndërmjetësi - gjë që mund ta bëni në internet ose përmes telefonit tuaj celular. Oanda është e mbushur me karakteristika tregtare për investitorët që të përfitojnë sa më shumë, dhe me të vërtetë na pëlqen që ju të mund të përshtatni një tabelë ekzistuese për t'iu përshtatur stilit tuaj të tregtimit.

  Oanda u ofron tregtarëve përhapje konkurruese - veçanërisht kur hyjnë në çifte të mëdha si EUR / GBP. Kur bëhet fjalë për levave, tregtarët e Forex janë kufizuar në 1:50 - sipas kufijve të CFTC. Nëse doni një llogari premium me këtë ndërmjetës të rregulluar, do të duhet të nxirrni minimum 20,000 dollarë.

  • Treguesit e përparuar teknikë
  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • 70 monedha të mbështetura
  • Numri i çifteve tregtare FX është mjaft i kufizuar
  • 20,000 dollarë minimumi për llogarinë premium

  4. Brokerat Interaktivë - Një larmi e madhe e produkteve dhe tregjeve


  Kjo platformë është një nga firmat më të njohura të brokerimit në SH.B.A. Isshtë rregulluar plotësisht dhe mban licenca nga CFTC dhe SEBI (Bordi i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Indisë) - plus shumë të tjerë.

  Hapja e një llogarie në këtë platformë është mjaft e thjeshtë dhe ju jep juve akses në mbi 90 tregje globalisht. Kjo përfshin bono, ETF, aksione dhe Forex. Nëse dëshironi të regjistroheni në Interactive Brokers, depozita minimale është 500 $. Faqja është plotësisht e pajtueshme me API-të, NinjaTrader dhe VN-të e ndryshme të automatizuara

  • Përzgjedhje e madhe e produkteve
  • Hyrja në mbi 90 tregje
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Depozita minimale prej 500 dollarësh mund të jetë shumë për fillestarët
  • Kërkesat e marzhit janë në anën e lartë

  5.TD Ameritrade - E mirë për investitorët afatgjatë


  Nëse jeni lloji i tregtarit që pëlqen të investojë në planin afatgjatë, atëherë TD Ameritrade mund të jetë pikërisht ajo që ju po kërkoni. Ky ndërmjetës CFTC është i vendosur në SH.B.A. dhe është padyshim një nga platformat më të njohura brenda vendit. TD Ameritrade ka ekzistuar për gati 50 vjet, kështu që pas gjysmë shekulli përvojë brokerimi, nuk është çudi që reputacioni i saj i paraprin asaj.

  Kur regjistroheni në këtë firmë ndërmjetësimi, ju keni qasje në një larmi të letrave me vlerë të ndryshme, shumicën e të cilave mund t'i blini menjëherë me një klikim të një butoni. Jo vetëm kaq, por klientëve u sigurohet e drejta e hyrjes në bursat më të njohura të aksioneve në botë. Kjo përfshin NASDAQ, NYSE dhe LSE.

  Asetet në ofertë nga ky ndërmjetës i CFTC përfshijnë Forex (një ndarje e tërë Forex), opsione, aksione, të ardhme dhe fonde të përbashkëta. Përveç kësaj, ju mund të investoni në IPO përmes kompanisë. Kur bëhet fjalë për tarifat e ndërmjetësit, ju mund të tregtoni pa paguar asnjë komision kur përdorni hyrje në fonde të përbashkëta ose ETF.

  Ka një kapje me këtë ofertë të tregtisë pa komision - ju duhet të mbani investimin tuaj për një minimum prej 30 ditësh. Mosarritja për ta bërë këtë do të thotë të duhet të paguash një tarifë shtesë prej 13.90 $ për çdo tregti. Për këtë arsye, është më e dobishme nëse jeni një investitor afatgjatë. TD Ameritrade rregullohet shumë nën CFTC kështu që ju e dini që keni të bëni me një kompani të sigurt.

  • Shumica e klasave të aseteve të disponueshme
  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • Tarifat e tregtimit zero nëse keni fond të përbashkët / ETF për më shumë se një muaj
  • Jo aq i mirë për tregtitë afatshkurtra

  Mendime përfundimtare

  Me kaq shumë ujqër në rrobat e deleve në industrinë e shërbimeve financiare, është absolutisht e rëndësishme që të zgjidhni një ndërmjetës të CFTC - ose të paktën një që mban një licencë të vlefshme nga një juridiksion tjetër.

  Ky do të jetë rrjeti juaj i sigurisë në një hapësirë ​​tashmë të pasigurt. Këto kompani nuk marrin licencën e tyre zyrtare me lehtësi, pasi ekzistojnë rregulla të rrepta për t'u respektuar, duke dashur të mbani fondet tuaja të ndara. Në përgjithësi, nëse doni të tregtoni në një ekosistem të sigurt dhe të sigurt tregtar, ne do t'ju sugjerojmë të përdorni një nga ndërmjetësit CFTC të renditur në këtë faqe.  

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQ

  Çfarë është CFTC?

  Me seli në SHBA, CFTC qëndron për 'Komisionin e Tregtimit të të Ardhurave të Mallrave'. Kjo agjenci ka për detyrë të rregullojë tregjet tregtare dhe të sigurojë që ndërmjetësit e CFTC po operojnë brenda ligjit.

  Çfarë asetesh më lejohet të tregtoj me një ndërmjetës të CFTC?

  Cilat pasuri mund të tregtoni me të vërtetë varet nga ndërmjetësi i CFTC me të cilin regjistroheni. Ndërsa disa ndërmjetës ofrojnë një gamë të gjerë të aseteve, disa përqendrohen vetëm në një grup të caktuar.

  A është i sigurt përdorimi i një ndërmjetësi CFTC?

  Po, është e sigurt të përdorni një ndërmjetësues CFTC. Çdo ndërmjetës që zotëron një licencë CFTC operon sipas rregullave strikte të përcaktuara. Të gjithë ndërmjetësit e CFTC janë transparent dhe të besueshëm.

  A mund të tregtoj kriptomonedhë përmes një ndërmjetësi CFTC?

  Po. Në 2015 CFTC bëri thirrje që kriptomonedhat të klasifikohen si mallra. Si pasojë, që nga viti 2018 kriptovalutat janë rregulluar nga CFTC.

  Si mund të jem i sigurt që një ndërmjetës është i rregulluar?

  Kaloni në faqen e internetit të firmës ndërmjetës, pasi të gjithë ndërmjetësit e CFTC u kërkohet të tregojnë numrin e licencës së saj qartë për klientët. Nëse nuk jeni të sigurt, shkoni te BASIC (Qendra e Informacionit të Statusit të Anëtarësimit të Sfondit) e cila është pjesë e NFA. Pasi të keni arritur atje, mund të futni numrin e licencës për t'u siguruar që është i ligjshëm.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.