Brokerat më të mirë ASIC 2021 - Mësoni 2 Tregtisë

Brokerat më të mirë ASIC 2021 - Mësoni 2 Tregtisë

Ka mijëra ndërmjetës që ofrojnë shërbime financiare në të gjithë botën. Problemi është se jo të gjithë janë legjitimë. Fatkeqësisht, ekziston një sasi e pamatë e faqeve mashtruese mashtruese atje, prandaj kryerja e detyrave të shtëpisë është thelbësore.

Fatmirësisht gjatë dy dekadave të kaluara, mandej mandatet e qeverisë bënë të mundur krijimin e organeve rregullatore. Qëllimi i këtyre juridiksioneve është të rregullojnë dhe qeverisin hapësirën e shërbimeve financiare për të krijuar një skenë më të drejtë dhe më transparente të investimeve për të gjithë.

Në udhëtimet tuaja për investime, ju me siguri keni hasur në shumë ndërmjetës që mbajnë një licencë ASIC (Australian, Securities & Investments Commission). Kjo licencë është veçanërisht e zakonshme në hapësirën e ndërmjetësuesve në Forex.

Në këtë faqe, ne do të mbulojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me ndërmjetësit ASIC. Kjo përfshin atë që bën ASIC dhe matjet më të rëndësishme për të patur kujdes para se të bashkoheni me një ndërmjetës që është i licencuar nga ky organ. Për të përfunduar, ne do të diskutojmë ndërmjetësit më të mirë ASIC që aktualisht ofrojnë shërbimin e tyre për tregtarët me pakicë në 2021. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione
  • Tregtoni mijëra CFD
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  Çfarë është ASIC?

  Ky organ rregullator ka ekzistuar që nga viti 1991, megjithëse fillimisht u quajt ASC (Komisioni Australian i Letrave me Vlerë). Hetimi i Wallis filloi në 1996 me qëllimin për të hetuar dhe përmirësuar kushtet financiare, si dhe një rishikim të plotë të sjelljes financiare dhe stabilitetit në përgjithësi.

  Në korrik 1998, nxitur nga hetimi famëkeq i përmendur më lart, ASC u bë ASIC që ne njohim sot. Kjo ishte hera e parë që mbrojtja e klientit, vlerat e depozitave dhe sigurimi mbaheshin me të vërtetë nën mikroskop kur bëhej fjalë për ndryshime reale në legjislacion.

  Shpejt përpara për në 2009 dhe një tjetër rregullim progresiv u zbatua. Këtë herë ndikoi në mënyrën se si agjentët ASIC mund të funksionojnë në tregjet aksionare Australiane. Rregulla të reja dhe më të rrepta hynë në lojë si dhe teste rigoroze dhe rishikime të rregullta të llogarive të firmës ndërmjetësuese dhe kujdesit ndaj klientit.

  Disa ndryshime të tjera të dukshme u futën në sektorin financiar Australian, duke përfshirë MoneySmart (i cili zëvendësoi FIDO dhe Kuptimi i Parave). MoneySmart është një shërbim falas që u ofron njerëzve këshilla të paanshme, informacione dhe mjete dhe burime arsimore.

  Për më tepër, kjo u vendos për të formuar një pjesë të një panoramë më të madhe - duke mbrojtur investitorët, por gjithashtu duke i ndihmuar ata të bëjnë zgjedhje më të mira financiare në të ardhmen, duke maksimizuar kështu fitimet.

  Si e marrin ndërmjetësit një licencë nga ASIC?

  Përgjigja është - jo me lehtësi. ASIC operon duke përdorur rregulla të rrepta, ashtu si FCA dhe CySEC. Për të filluar, të gjithë ndërmjetësit duhet të aplikojnë për një licencë të vlefshme nga AFS (Australian Financial Secures), dhe pastaj ASIC do të vlerësojë aplikimin përkatës.

  Të gjithë ndërmjetësit ASIC duhet të presin për miratim para se të mund të ofrojnë ligjërisht një shërbim financiar. Pas kësaj, ndërmjetësi duhet të përmbushë çdo kusht të licencës së PVF-ve sipas 'Korporatave Akti 2001'.

  Pas kësaj, PVF dhe ASIC vlerësojnë rregullisht aftësinë e secilës kompani për të furnizuar shërbime financiare. Kjo përfshin hetimin e pasurive financiare të një platforme, planin e biznesit të firmës dhe shumë metrikë të tjera.

  Ne kemi bashkuar një listë të disa prej kushteve të kërkuara për një ndërmjetës të ardhshëm ASIC për të marrë një licencë.

  Dorëzoni një Auditim Vjetor

  Kjo mund të tingëllojë e qartë, por për të mbajtur nën vëzhgim ndërmjetësit e ASIC, kërkohet nga ligji që firmat të paraqesin auditime të ndryshme dhe të hollësishme në trup. Si dhe qarkullimi vjetor, këto auditime duhet të përfshijnë një vëllim shumë të hollësishëm tregtar të aktiveve financiare, shifrat e llogarisë investuese të marzhit dhe qarkullimin e aktiveve të nën-klasës.

  Për më tepër, ato duhet të përfshijnë prova të llogaritjeve të tarifave dhe ndarje të hollësishme të levave të përdorura në llogari. Përveç kësaj, një auditim gjithëpërfshirës i tregtive të kryera dhe nga kush janë kryer. Me fjalë të tjera, ndërmjetësi duhet të bëjë dallimin midis urdhrave të ekzekutuara nga klientët vetë, dhe atyre që janë kryer nga firma e ndërmjetësit.

  ASIC ka më shumë se të drejtë me ligj të gjobisë çdo kompani brokerimi që nuk ndjek rregullat e saj për letrën ose informacionin që mungon për kontrollet e kërkuara. Pra, si tregtar, nuk keni nevojë të shqetësoheni nëse agjentët ASIC janë joprofesionistë. Kryesisht, ASIC ka shumë standarte te larta.

  Segregimi i Fondit të Klientëve

  Në çdo vend që ka një komision të ngarkuar për rregullimin e sektorit financiar - ndarja e fondeve është një kërkesë ligjore. Kjo mbrojtje financiare e klientit nuk është ekskluzive për ndërmjetësit.

  Në thelb, të gjithë ndërmjetësit e ASIC janë të detyruar ligjërisht të mbajnë fondet e llogarisë tuaj në një llogari të ndryshme nga ajo e parave të firmës. Kjo do të thotë që në rast të falimentimit të kompanisë ose viktimës së një aktiviteti të paligjshëm, paratë tuaja janë të sigurta dhe të shëndosha.

  Duke folur në përgjithësi, një ndërmjetës i pavarur i palëve të treta do të mbajë fonde të ndarjes, dhe ai person do të jetë përgjegjës për kthimin e parave tek ju.

  Kur bëhet fjalë për mbajtjen e parave tuaja të sigurta, agjentët ASIC këshillohen që të bashkëpunojnë vetëm me bankat e nivelit 1 (që do të thotë banka me nivele të mëdha kapitali). Për më tepër, banka e nivelit 1 që mban fondet e llogarisë tuaj nuk duhet të jetë në asnjë mënyrë e lidhur me ndërmjetësimin, në asnjë rrethanë.

  Zbulimi i plotë i klientit

  Ndërmjetësve u kërkohet ligjërisht që të ndihmojnë klientët të marrin vendime të informuara bazuar në transparencën, drejtësinë dhe profesionalizmin e plotë. Të gjithë tregjet financiare duhet të jenë të rregullta dhe të ndershme kur shesin një produkt tek publiku.

  Ndonjëherë i quajtur 'zbulim i rreziqeve', ndërmjetësi juaj ASIC kërkohet nga ligji të zbulojë plotësisht çdo tarifë të pagueshme për firmën. Një shembull i kësaj do të ishte një strukturë e detajuar e komisionit dhe tarifat e pasivitetit të cilat mund të zbatohen nëse nuk përdorni llogarinë tuaj për një muaj.

  Për më tepër, ju duhet të bëheni të vetëdijshëm për çdo tarifë transaksioni, përfshirë financimin brenda ditës në CFD. Jo të gjithë ndërmjetësit e ASIC marrin çdo tarifë nën diell, por pavarësisht, ofruesi duhet të jetë plotësisht transparent në lidhje me strukturën e tij të çmimeve.

  Shpesh do të zbuloni se keni nevojë të lexoni një faqe në lidhje me konfirmimin tuaj të mirëkuptimit, ndonjëherë referuar si 'formular i konfirmimit të klientit'. E gjatë dhe e shkurtër është - me ligj, një ndërmjetës ASIC duhet të zbulojë të gjitha tarifat që mund të zbatohen për ju.

  Zgjidhjen e kontesteve

  Një zgjidhje e kënaqshme e mosmarrëveshjeve të brendshme është një tjetër kërkesë ligjore për ndërmjetësit ASIC. Si i tillë, ky është edhe një standard i zbatueshëm nga organi. 

  Shuma e mjaftueshme e kapitalit

  Sipas standardeve ASIC, ndërmjetësit e licencuar duhet të kenë minimumi 1 milion dollarë australianë në llogarinë bankare të firmës. Kjo duhet të jetë rasti para se të mund të ofrojë shërbime financiare për publikun.

  Akti i Australisë për LPP / CTF

  AML është shkurt për 'Anti Pastrimi i Parave', ndërsa CFT është "Luftimi i Financimit të Terrorizmit". Kjo është një tjetër kërkesë rregullatore për çdo ndërmjetës ASIC. Në thelb, divizioni LPP / LVD ka për detyrë të ndalojë financimin e terrorizmit, pastrimin e parave, mashtrimet financiare, vjedhjet e identitetit dhe një sërë krimesh të tjera hetuese.

  Duke pasur këtë në mendje, ndërmjetësit e ASIC duhet të kryejnë një procedurë KYC - e cila është shkurtesë për 'Njoh klientin tënd'. Me pak fjalë, kjo është arsyeja që ju duhet të siguroni informacione dhe prova se kush jeni.

  KYC përfshin një broker që merr emrin tuaj të plotë dhe adresën e shtëpisë, ID-në e fotografisë në formën e një pasaporte ose leje drejtimi, pagën mujore dhe përvojën e tregtimit. Kompania duhet ta kryejë këtë detyrë me secilin klient.

  E njëjta gjë vlen edhe për ndërmjetësit e FCA dhe CySEC. Në fakt, ky është standardi pak a shumë në bord. Me fjale te tjera, asnjë ndërmjetës i licencuar ASIC nuk do t'ju regjistrojë kurrë pa kaluar këtë procedurë. Nëse ju lejohet të regjistroheni në një broker pa letërnjoftim fotografik, atëherë ai duhet të jetë një flamur i kuq kur bëhet fjalë për legjitimitetin e kompanisë.

  Tani, le të themi që ndërmjetësi ASIC bëhet dyshues ndaj një klienti. Për t'ju dhënë një shembull; imagjinoni që klienti zakonisht depoziton një mesatare prej $ 1k në muaj. Krejt papritur, i njëjti investitor fillon të depozitojë $ 20ka muaj. Megjithëse mund të ketë një arsye të ligjshme për investime më të larta, ndërmjetësi duhet ta raportojë këtë veprimtari në regjimin Australian LPP / CTF.

  Raport i plotë i zellit të duhur

  Një raport i fortë i kujdesit të duhur duhet të përfshihet në kornizën e kompanisë ndërmjetësuese. Brokerat ASIC janë nën vëzhgim të shpeshtë nga organi rregullator, gjë që ka kuptim - ata janë në fund të fundit si kujdestarë për investitorët.

  Ne sapo përmendëm që nëse një klient ka ndryshuar në mënyrë drastike mënyrën e investimit, ndërmjetësit ASIC u kërkohet ligjërisht që ta raportojnë atë. Sidoqoftë, nuk ndalet këtu. Përveç kësaj, ndërmjetësi duhet të kalojë një procedurë hetimore. Kjo përfshin gjetjen nga janë marrë paratë. Kjo gjithashtu përfshin përgatitjen e një raporti të qartë të kujdesit të duhur, përfshirë të gjitha gjetjet e hetimit. Kjo është vetëm një mënyrë tjetër që ASIC rregullon dhe parandalon pastrimin e parave dhe krimin financiar.

  Duke pasur parasysh të gjitha sa më sipër, ndërmjetësit më të mirë të ASIC duhet të tregojnë një kuptim të qartë të krijimit të një "profili të rrezikut të klientit" për kënaqësinë e komisionit rregullator.

  Menaxhimi i konflikteve të interesit

  Së pari, sipas udhëzuesit rregullator '181', agjentët ASIC duhet të shmangin marrëdhëniet me ndonjë klient ku mund të ketë konflikt interesi. Nëse ka një konflikt interesi, atëherë brokerimi duhet të sigurojë dëshmi të menaxhimit të konfliktit.

  Duke siguruar një strukturë të menaxhimit të konfliktit brenda kompanisë, i licencuari nuk do të rrezikojë gjendjen e tyre financiare ose integritetin. Ideja me konfliktet financiare të interesit është që të "kontrollojë", "të shmangë" dhe "të zbulojë" çdo konflikt të mundshëm të interesit.

  Mbrojtjet e ndërmjetësit ASIC

  Komisioni në fakt mbron investitorët në një numër mënyrash. E para dhe më e rëndësishmja - ata sigurojnë që çdo ndërmjetës ASIC me të cilin po besoni paratë tuaja është transparent dhe se funksionon shërbimin e tij brenda ligjit. Kjo krijon besim tek investitorët, si dhe besim në hapësirën financiare.

  ASIC është gjithashtu e angazhuar për të mbrojtur tregtarët nga paqëndrueshmëria e tregut, si dhe programe të edukimit financiar si MoneySmart (siç u përmend më herët) që ndihmon investitorët të menaxhojnë kapitalin e tyre.

  Në rast të hyrjes në likuidim të një firme ndërmjetësi, ASIC ka një skemë kompensimi. Kjo në thelb ju ndihmon të përdorni çdo para 'të humbur'. Në fakt, ky organ angazhohet kur bëhet fjalë për zbatimin e kodeve financiare të praktikës.

  Në një rast të pafat që ju duhet të bëni një ankesë në lidhje me një ndërmjetës ASIC, atëherë ju jeni në gjendje të kontaktoni drejtpërdrejt me ASIC. Komisioni ndjek gjithashtu çdo raport të delikuencës dhe kriminalitetit. Kjo është thelbësore në ruajtjen e integritetit të saj.

  Brokerat ASIC: Pasuritë e tregtueshme

  Ka disa platforma që ofrojnë vetëm disa klasa të aseteve. Ju pastaj keni ndërmjetësues ASIC të cilët ofrojnë shërbime për çdo pasuri nën diell. Si i tillë, gjithmonë duhet të kontrolloni se çfarë asetesh mbështet platforma juaj e zgjedhur para regjistrimit. 

  Sidoqoftë, nëse nuk jeni akoma i sigurt se çfarë lloj pasurie do të dëshironit të tregtonit, ne kemi bashkuar një listë të instrumenteve që shihen shpesh të ofruara nga ndërmjetësit më të mirë të ASIC.

  CFD (Kontrata për Ndryshim)

  Siç qëndron, CFD-të mund të tregtohen, por ka pasur bisedime për ndryshimin drastik të aksesit ndaj klientëve me pakicë sipas rregullores ASIC. Kufizimet e mundshme përfshijnë kufijtë e levave dhe rregulla të reja të marketingut. Pas disa hetimesh, zyrtarët zbuluan se një numër i madh i klientëve me pakicë kishin pozicionet e tyre CFD të mbyllura padrejtësisht nga ndërmjetësit, dhe në një vlerë marzhi të fundit.

  Meqenëse këto ndryshime nuk janë realizuar akoma dhe këto gjëra mund të duhen vite për tu zbatuar, ne do të shpjegojmë shkurtimisht se si CFD-të punojnë me një ndërmjetës ASIC.

  Siç mund të jeni të vetëdijshëm, CFD-të funksionojnë nga ju duke parashikuar çmimin e ardhshëm të një shumëllojshmërie të instrumenteve tregtare. Për shembull, ju mund të zgjidhni të mendoni lëvizjen e çmimeve të aksioneve dhe çifteve të huaja. Nëse mendoni se çmimi i tregut është në një rënie në rënie, ju do të 'shisni' ose 'shkoni pak'. Nëse keni një ndjenjë se çmimi i tregut do të rritet, ju do të "blini" ose "shkoni gjatë".

  Kur tregtoni në CFD, ju nuk do të jeni pronari i asetit në vetvete. Në vend të kësaj, CFD ka për detyrë të gjurmojë çmimin në kohë reale të instrumentit. Për shembull, nëse çmimi i aksioneve të Nike rritet me 1.25%, ashtu si edhe CFD. Ç'është më e rëndësishmja, tregtia e CFD-ve do të thotë që ju keni potencialin për të fituar fitime nga 'duke shkuar shkurt' 'duke shkuar gjatë'.

  Me shumicën e ndërmjetësve ASIC, nuk do të keni nevojë të paguani asnjë tarifë komisioni për CFD. Në varësi të platformës, CFD-të mund t'ju japin mundësinë e përdorimit të ultra të lëngshëm Forex treg. Për të mos përmendur aksionet, ari, nafta, indekset, kriptovalutat dhe shumë më tepër!

  Forex (Shkëmbim i huaj)

  Shumë agjentë Forex kërkojnë nga ASIC ose FCA kur bëhet fjalë për marrjen e një licence. Dhe sigurisht, para se ju vetë të tregtoni Forex duhet të keni një ndërmjetës prapa jush. Pa një ndërmjetës për të bërë porosinë në emrin tuaj, ju nuk do të keni qasje në tregjet globale të monedhës.

  Ekzistojnë tre kategori të çifteve të monedhës dhe ato janë 'ekzotikë', 'të mitur' dhe 'të mëdhenj'. Për ata që nuk janë në dijeni, ju lutemi gjeni më poshtë disa shembuj të secilit:

  • Çiftet ekzotike të valutave - GBP / ZAR, EUR / TRY, USD / THB, JPY / NOK, AUD / MXN
  • Çiftet e vogla të monedhës - EUR / AUD, EUR / GBP, CHF / JPY, NYZ / JPY, GBP / CAD
  • Çiftet kryesore të valutave - GBP / USD, EUR / USD, USD / JPY, USD / CHF

  Përdorimi i një ndërmjetësi ASIC për të tregtuar Forex do të thotë që ju mund të blini dhe shisni çifte monedhash me një klikim të një butoni. Ky treg global është i hapur 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë, në cepa të ndryshëm të botës.

  Kur bëhet fjalë për FX, nëse doni të jeni një tregtar praktik, ne ju rekomandojmë të kërkoni një platformë që ofron lajme financiare në kohë reale, diagrama çmimesh, analiza teknike dhe mjete edukative.

  Mallra

  Tregu i mallrave është i hapur për tregtim 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Kjo pasuri ndahet në tre kategori - 'energjia', 'metalet' dhe 'bujqësia'. Ju lutemi gjeni më poshtë disa shembuj të secilit lloj malli.

  Energy: naftë bruto, naftë për ngrohje, gaz pa plumb, gaz natyror, benzinë ​​dhe vaj ngrohës etj

  metalet: alumini, argjendi, paladiumi, ari, platini dhe bakri etj

  Bujqësi: tërshëra, misri, pambuku, gruri, leshi, fasulet, orizi etj.

  Disa tregtarë besojnë se gjithmonë mbajtja e disa mallrave në portofolin tuaj të tregtimit shton shumëllojshmërinë dhe zvogëlon rrezikun e përgjithshëm.

  Aksionet dhe aksionet

  Edhe njerëzit që nuk kanë tregtuar kurrë një ditë në jetën e tyre kanë dëgjuar për aksione dhe aksione. Sigurisht, tani është bërë kryesisht në internet. Marrëveshja e aksioneve lejon investitorët të blejnë dhe shesin aksione në korporata (për shembull; British American Tobacco, HSBC, Amazon).

  Kërko dhe oferta 'përhap'në këtë lloj aktivi ilustron ndryshimin midis asaj që shitësi është i gatshëm të pranojë për të shitur dhe asaj që blerësi është i gatshëm të paguajë. Ky lloj i aseteve ju lejon jo vetëm të shisni aksione përmes LSE (London Stock Exchange), por gjithashtu të investoni paratë tuaja në kompani të cilat janë të vendosura jashtë shtetit.

  Për më tepër, nëse nuk doni të blini një pjesë të tërë në Adidas për shembull, disa kompani u mundësojnë investitorëve të blejnë vetëm një pjesë të një aksioni. Ekzistojnë 3 ndërmjetësues të aksioneve ASIC që shihen zakonisht dhe ato janë si më poshtë.

  • Diskrecion: Ky lloj ndërmjetësi do të tregtojë në emrin tuaj në mënyrë që të mos keni nevojë të ngrini gishtin. Firma merr rolin e ekzekutimit të të gjitha përpjekjeve të blerjes / shitjes, megjithëse, jini të vetëdijshëm për tarifat shtesë të pagueshme për punën shtesë të kryer.
  • ekzekutimi: Një ndërmjetës ekzekutimi thjesht vendos porosi kur i udhëzoni ta bëjnë këtë.
  • Këshillëdhënëse: Nëse keni nevojë për një udhëzim të vogël, por nuk doni një karrierë tregtare plotësisht pasive, atëherë një ndërmjetës këshillues mund të jetë opsioni më i mirë për ju. Ndërmjetësi do t'ju këshillojë se cilat aksione mund të jenë fitimprurëse për ju për të blerë / shitur. Për më tepër, ndërmjetësi ASIC do të kryejë vetëm një blerje ose shitje me lejen tuaj.

  cryptocurrencies

  Ka mbi dy mijë lloje kriptovalutash në treg, kështu që nuk do të ishte praktike t’i renditni të gjitha. Me atë që u tha, më poshtë do të gjeni një listë të kriptovalutave që zakonisht strehohen nga platformat e tregtisë ASIC. 

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Tether (USDT)
  • Papuçorja (XMR)
  • Bitcoin SV (BSV)
  • EOS (EOS)
  • Monedha Binance (BNB)

  Kur bëhet fjalë për kriptovalutat, ne mendojmë se është një ide e arsyeshme për të përfituar plotësisht nga një llogari demo në një platformë ndërmjetësi ASIC. Përderisa nuk do të jeni në gjendje të përdorni një llogari demo në shkëmbimin aktual, është një mënyrë e shkëlqyer për të pasur një praktikë përpara se të filloni të investoni duke përdorur para të vërteta.

  Tregues

  Njerëzit që investojnë në indekse bëjnë fitim duke parashikuar saktë lëvizjet e çmimeve të indekseve. Thjesht mund të përqendroheni në një indeks, ose mund të tregtoni të shumëfishtë. Indekset në thelb 'tregojnë' zhvendosjen e çmimit të aksioneve të shumëfishta të listuara në një bursë të veçantë. Për shembull, FTSE 100 përfaqëson 100 kompanitë më të mëdha në Bursën e Londrës.  

  Ndryshimi i çmimit në një indeks është matur me pikë dhe lëviz në pikë. Përkundër aseteve të tjera në listën tonë, ju nuk mund të investoni direkt në një indeks. Në vend të kësaj, kjo duhet të bëhet përmes ndërmjetësve ASIC që ofrojnë CFD, Futures ose ETF. 

  Zgjedhja e një ndërmjetësi ASIC

  Hapi i parë për të gjetur një ndërmjetës të shkëlqyeshëm është gjetja e një personi që mban një licencë nga një komision i respektuar rregullator si ASIC. Platformat e ndërmjetësit shfaqin me krenari licencimin, kështu që nuk duhet të bëni shumë gërmime për të gjetur se kush rregullon kompaninë.

  Duke u besuar vetëm parave të gatshme të fituara me ndërmjetësues të rregulluar, ju e dini që paratë tuaja mbahen të sigurta dhe përveç firmës me ndarjen e fondeve. Për më tepër, ju keni qetësinë që kompania duhet të ndjekë rregulla të rrepta për të ofruar shërbimin e saj.

  Ka mijëra ndërmjetësues ASIC në hapësirën në internet, kështu që mund të jetë një proces shqetësues për të gjetur një të mirë. Duke pasur këtë në mendje, ne kemi bashkuar një listë të konsideratave kur kryejmë hulumtimin tuaj të ndërmjetësit ASIC.

  Përhapet të ulët

  Kur bëhet fjalë për të bërë një fitim të mirë tregtar, përhapjet bëjnë një ndryshim të madh. Me pak fjalë, ky është hendeku midis blerjes dhe çmimit të shitjes së një aktivi, siç ilustrohet zakonisht duke përdorur 'pips'.

  Le të themi se çifti i monedhës GPB / USD ka një përhapje prej 6 pikësh. Në mënyrë që të bëni një fitim, duhet të rritni investimin tuaj me më shumë se 6 pips.

  Komisionet e pagueshme

  Ky është një konsideratë tjetër kur zgjedh një ndërmjetës të mirë ASIC, por përsëri secila kompani do të ndryshojë. Disa platforma ndërmjetësimi nuk marrin asnjë tarifë komisioni por do të fitojnë para thjesht nga përhapja. Të tjerët mund t'ju marrin një tarifë për çdo porosi blerjeje ose shitjeje. Kjo tarifë duhet t'ju bëhet e qartë gjithmonë si klient.

  Si shembull, imagjinoni skenarin e mëposhtëm:

  • Le të themi se jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Brokeri juaj tarifon një komision prej 0.6%
  • Ju vendosni të investoni 2,000
  • Ndërmjetësi ASIC do të merrte 12 £ tarifa për tregtinë

  Mjetet teknike

  Mjetet teknike definitivisht ndryshojnë nga faqja në vend, por vetëm për t'ju dhënë një ide se çfarë duhet të kërkoni, ne kemi renditur treguesit më të dobishëm të ofruar nga ndërmjetësit ASIC.

  • Indeksi relativ i fuqisë (RSI)
  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)
  • Ndalimi dhe kthimi parabolik (SAR)
  • Bollinger bende
  • Mesatarja e lëvizjes (MA)
  • Oshilator Stochastic
  • Reja Ichimoku
  • Lëvizja e divergjencës mesatare të konvergjencës (MACD)
  • Fibonacci retracement
  • Devijimi standard
  • Mesatarja eksponenciale e lëvizjes (EMA)

  Pjesë e të bërit një tregtar fitimprurës është bashkimi i këtyre mjeteve me menaxhimin e parave dhe një strategji të shkëlqyeshme. Përsëri llogaritë demo janë të paçmueshme kur gjeni këmbët tuaja me tregues teknikë siç janë ato të lartpërmendurat.

  Mjetet e Tregtimit dhe Materiali Edukativ

  Platformat më të mira të ndërmjetësimit ofrojnë klientëve informacione të drejtpërdrejta të tregut dhe të dhëna historike. Për investitorët, studimi i lëvizjes historike të çmimeve mund të jetë vërtet i dobishëm kur bëhet fjalë për parashikimin e së ardhmes.

  Si arsye, tendencat shpesh përsëriten, kështu që rikontestimi dhe ekzaminimi i mjeteve të sinjalit tregtar teknik të përmendur më parë janë jashtëzakonisht të dobishme për parashikimin e drejtimit të tregut.

  Për më tepër, nëse doni të provoni një sistem të automatizuar të tregtisë, sigurohuni që ndërmjetësi juaj të mbështesë softuer të palëve të treta, si p.sh. MT4. Një konsideratë tjetër e rëndësishme gjatë zgjedhjes së një ndërmjetësi ASIC është sa shpejt ekzekutohen porositë. Në varësi të llojit të llogarisë që keni hapur, porositë tuaja mund të ekzekutohen aq shpejt sa milisekondat. Kjo mund të ketë një ndikim të madh në strategjinë tuaj të investimit.

  Përzgjedhja e Aseteve

  Para se të shkoni përpara dhe të regjistroheni për një ndërmjetës ASIC, është e këshillueshme që të hetoni më tej platformën duke zbuluar se çfarë pasurish janë në dispozicion. Ajo që ju pëlqen të tregtoni tani mund të ndryshojë më tej. Pra, nëse doni të diversifikoni portofolin tuaj të investimeve më vonë, është mirë të dini se keni më shumë se disa klasa të aseteve për të zgjedhur.

  Nëse është Forex në të cilin jeni të përqendruar, atëherë sigurohuni që të jeni të vetëdijshëm se cilat palë valutash do të jenë në dispozicion për ju për të tregtuar. Për shembull, ndërsa disa platforma ndërmjetësimi ofrojnë të mitur, të diplomuar dhe ekzotikë - disa përqendrohen vetëm në një pjesë të vogël të çifteve.

  Shumica e tregtarëve të Forex do t'ju tregojnë se ndërmjetësit më të mirë të ASIC janë ata me një gamë të gjerë të klasave të aseteve të disponueshme, në rast se doni të zgjeroni më vonë portofolin tuaj.

  Opsionet e Ndihmës së Konsumatorëve

  Mbështetja e klientit është padyshim një faktor i rëndësishëm kur zgjedhni një firmë të mirë ndërmjetësimi. Situata ideale është që ndërmjetësimi të jetë i disponueshëm 24/7 me mbështetje nëse dhe kur keni nevojë për të.

  Për shembull, me tregje si mallrat dhe Forex të hapura 24/7, do të ishte paksa një makth nëse do të kishit nevojë për ndihmë një të Shtune në mbrëmje dhe nuk do të kishte njeri për t'ju ndihmuar ose këshilluar.

  Brokerat më të mirë të ASIC ofrojnë një larmi opsionesh kontakti të tilla si biseda të drejtpërdrejta 24/7, email, mbështetje telefonike dhe një formë kontakti.

  Metodat e pranuara të pagesave

  Çdo ndërmjetës ASIC ndryshon në departamentin e depozitave / tërheqjeve. Ndërsa disa mund të pranojnë shumicën e metodave të pagesës, disa mund të pranojnë vetëm një transfer bankar tradicional.

  Nëse keni një mënyrë pagese në mendje që dëshironi të përdorni, duhet të kontrolloni që kompania ta pranojë atë. Opsionet më të zakonshme të pagesës janë një kartë krediti / debiti, transfer bankar dhe kuleta elektronike si Netteller, PayPal dhe Skrill.

  Protokolli i depozitave / tërheqjeve

  Duke supozuar se keni gjetur një broker që pranon mënyrën tuaj të zgjedhur të pagesës, tani duhet të shikoni disa metrika të tjera. Për shembull, kontrolloni për të parë nëse ndërmjetësi vendos ndonjë tarifë depozite.

  Për më tepër, do të duhet të shikoni edhe politikën e tërheqjes së platformës. Në mënyrë ideale, ndërmjetësi ASIC do të përpunojë kërkesat e tërheqjes brenda 2 ditëve pune, nëse jo më shpejt. Kjo gjithashtu varet nga mënyra e pagesës që përdorni. 

  Llogaritë alternative

  Kur bëhet fjalë për llogari, janë goditje të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Ekzistojnë një larmi e llogarive të brokerimit, dhe çdo platformë do të ndryshojë në atë që ata kanë për të ofruar.

  Nëse jeni një tregtar që është pasues i besimit islam, atëherë do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës ASIC i cili ofron Llogari Islame. Kjo llogari do të jetë përshtatur për t'u dhënë mundësi tregtarëve t'i qëndrojnë besnikë fesë së tyre dhe Ligjit të Sheriatit (i cili ndalon dhënien dhe marrjen e kamatës).

  Nëse brokerimi nuk reklamon në mënyrë specifike llogaritë islamike, mund të jetë ende me vlerë të kontaktoni platformën. Arsyeja është që disa ndërmjetës të ASIC do të jenë të gatshëm të përshtatin llogaritë standarde për të përmbushur nevojat tuaja.

  Një llogari standarde është e njohur mirë midis investitorëve, por për fillestarët ose tregtarët që nuk duan të rrezikojnë shumë kapital, ka llogari 'Nano', 'Micro' dhe 'Mini'. Nëse dëshironi të provoni këtë mënyrë tregtimi, atëherë kontaktoni ndërmjetësin ASIC për të cilin jeni të interesuar - ata mund të përshtatin një llogari standarde për t'ju akomoduar.

  Si të Regjistroheni me një Broker ASIC Sot

  Në këtë pikë, ju do të keni një kuptim shumë më të thellë jo vetëm se si ASIC ju mbron si një tregtar, por edhe se çfarë duhet të shikoni për kur zgjidhni një platformë. Nëse akoma nuk keni gjetur një ofrues të përshtatshëm, atëherë do të gjeni më poshtë në këtë faqe listën tonë të ndërmjetësve më të mirë ASIC të vitit 2021.

  Për të filluar, ne kemi përgatitur një udhëzues hap pas hapi për regjistrimin në një faqe brokerimi ASIC sot!

  Hapi 1: Regjistrohuni

  Së pari, duhet të kaloni në faqen e internetit të ndërmjetësit tuaj të zgjedhur ASIC. Shikoni për butonin / regjistrimin 'regjistrohu'. 

  Tjetra, do të duhet të futni adresën tuaj të postës elektronike dhe të krijoni një fjalëkalim që është unik për ju.

  Hapi 2: Identifikoni / njihni klientin tuaj (KYC)

  Siç kemi shpjeguar më herët, sipas rregullave dhe rregulloreve të ASIC - ndërmjetësve u kërkohet nga ligji të marrin prova të identitetit nga secili klient.

  Brokerimi do të ketë nevojë për kopje të pasaportës ose lejes së drejtimit, pasuar nga një faturë zyrtare me emrin dhe adresën tuaj (më së shpeshti - mjafton një faturë e shërbimeve brenda 3 muajve të fundit). Një pjesë tjetër e madhe e KYC është nevoja për të kuptuar të ardhurat tuaja mujore, pagën dhe historinë / përvojën tuaj të shkurtër të investimeve.

  Hapi 3: Depozitimi i disa fondeve

  Tani do t'ju kërkohet të depozitoni disa fonde. 

  Opsionet e pagesave të disponueshme në platformat e ndërmjetësit ASIC janë zakonisht si më poshtë:

  • Kuleta elektronike si Skrill dhe Neteller
  • Kartë krediti / debiti
  • Transferimi i telit bankar

  Siç kemi trajtuar më herët, është e rëndësishme të kontrolloni disponueshmërinë e mënyrës tuaj të zgjedhur të pagesës përpara se të regjistroheni.

  Hapi 4: Filloni të Tregtisë

  Sapo depozita juaj të përpunohet, jeni të mirë të shkoni. Nëse ende nuk ndiheni mjaft të sigurt për të tregtuar me paratë tuaja, është mirë që të përdorni një llogari demo. Brokerat ASIC zakonisht japin diku midis $ 10,000 dhe $ 100,000 në para demo.

  Brokerat më të mirë ASIC të vitit 2021

  Në këtë pikë, ne kemi mbuluar të gjitha gjërat e rëndësishme për të parë kur zgjedhim ndërmjetësin më të mirë ASIC për nevojat tuaja.

  Ju lutemi gjeni disa nga ndërmjetësit më të mirë ASIC të renditur më poshtë për shqyrtimin tuaj të kujdesshëm, të gjithë janë të rregulluar plotësisht me licencë.

  1. eToro - Platformë me reputacion të tregtisë shoqërore

  eToro respektohet shumë kur bëhet fjalë për tregtinë shoqërore, duke u ofruar klientëve rreth 2,000 pasuri të ndryshme nga tregjet ndërkombëtare dhe ato të Mbretërisë së Bashkuar. eToro ofron kriptovaluta, CFD, aksione dhe më shumë. Tregtarët e rinj dhe me përvojë që duan një lob pasiv të të ardhurave tiparin 'tregtar kopjimi' të ofruar nga platforma. Për rreth 200 dollarë ju mund të kopjoni portofolin e një tregtari të suksesshëm. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të diversifikuar portofolin tuaj, pa pasur nevojë të ngrini gishtin. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Bordi mbi eToro dhe ETF dhe kapitalin e vet ka bashkangjitur përhapje konkurruese. Në kohën e shkrimit, ka më shumë se 16 kriptovaluta në dispozicion në eToro për tregtim 24/7. Platforma e ndërmjetësimit rregullohet plotësisht nga jo vetëm ASIC por edhe FCA dhe CySEC. Sajti kërkon 5 dollarë për tërheqje dhe platforma përdor USD. Si i tillë, ekziston edhe një tarifë konvertimi prej 0.5% për t'u marrë parasysh

  Vlerësimi ynë

  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Tarifat e Forex konsiderohen mjaft të larta
  • Jo shumë në mënyrën e analizës teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Avatrade - Shumë Pasuri të Tregtueshme

  AvaTrade është një ndërmjetës tjetër i themeluar ASIC në listën tonë dhe ka funksionuar që nga viti 2006. Kompania synon të tërheqë investitorë të të gjitha niveleve të përvojës. Kjo platformë ka mbi 200,000 klientë në librat e saj dhe ata investitorë kryejnë rreth 2 milion tregti përmes faqes çdo muaj.

  Ky ndërmjetës ASIC mbështet platforma të ndryshme të palëve të treta, të tilla si MetaTrader4 / 5, tregtar pasqyre dhe ZuluTrade. Për të filluar tregtinë me AvaTrade thjesht duhet të depozitoni 100 $. Asetet e tregtueshme përfshijnë kriptovaluta, bono, aksione, ETF, indekse dhe mallra - të gjitha në formën e CFD-ve

  Kur bëhet fjalë për Forex, AvaTrade ka mbuluar levën në 1:20 për të miturit dhe 1:30 për diplomat. Indekset me kapak të madh dhe ari janë të kufizuara në 1:20. Kapitali i vet është në 1: 5 dhe kriptovalutat në 1: 2.

  Ka mbi 50 çifte monedhash që ofrohen në Avatrade - si dhe Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Bitcoin Gold, Ripple, EOS, Dash dhe Ethereum. Kjo firmë ndërmjetësimi ka 11 zyra në të gjithë botën dhe mban licenca nga ASIC, FSP (Afrika e Jugut), IIROC (Kanada) dhe FSA (Japoni), kështu që të jeni të sigurt se është me reputacion dhe nën mbikëqyrje të rreptë nga organe të ndryshme.

  Vlerësimi ynë

  • Llogari demo në dispozicion
  • Mban një licencë nga juridiksione të shumta
  • 100 dollarë depozitë minimale
  • Procesi i ngadaltë i tërheqjes në krahasim me të tjerët

  4. FXCM - Broker ASIC me MT4


  FXCM është një ndërmjetës i cili ka ekzistuar për më shumë se 10 vjet, duke ofruar CFD dhe Forex. Firma ka tarifa të ulëta tregtimi dhe duhen ndërmjet 1 dhe 3 ditë për të hapur një llogari dhe për të filluar.

  Ky ndërmjetës ka licenca nga ASIC si dhe FCA - kështu që është 100% e rregulluar dhe e besueshme. Ka shumë çifte Forex të disponueshme për të tregtuar dhe asete të tjera CFD të tilla si mallrat dhe aksionet.

  Përderisa nuk ka tarifa tërheqjeje, ju do të paguani një tarifë pasiviteti prej 50 $ nëse jeni joaktiv për një vit.

  • Tarifat e tregtisë konkurruese
  • Tarifa e tërheqjes zero
  • Mbështet MetaTrader4
  • 50 $ tarifë e krijimtarisë

  5. IG - Përhapje super të ngushta


  Ky ndërmjetës ASIC ofron 17,000 tregje CFD, dhe mbi 10,000 aksione dhe ETF. Tarifat e komisionit varen nga tregu në të cilin dëshironi të investoni. Për shembull, kur bëhet fjalë për aksione, IG kërkon një tarifë fikse prej 8. Nëse ekzekutoni 3 tregti në një muaj, kjo normë fikse zbret në 3. Nga ana tjetër, të gjitha instrumentet e tregtisë CFD janë pa komision, përveç aksioneve.

  Depozita minimale në këtë platformë qëndron në 250 £ dhe kompania u ofron klientëve një llogari demo falas. IG është në LSE dhe siguron qasje në një numër tregjesh në të gjitha kohërat e ditës. Ky ndërmjetës gjithashtu u ofron klientëve bast të përhapura.

  • Llogari demo falas pas regjistrimit
  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • I respektuar dhe i rregulluar nga më shumë se një organ
  • Mbështetja për klientin nuk është vlerësuar shumë
  • Depozita minimale 250 £ mund të jetë e lartë për fillestarët

  Për të përfunduar

  Nga një kërkim i thjeshtë në internet, do të shihni se ka shumë platforma ndërmjetësish që premtojnë të ofrojnë një shërbim të shkëlqyeshëm për investitorët. Problemi me kaq shumë zgjedhje është renditja e grurit nga kashta. Vendi i parë për të filluar është të sigurohemi që ndërmjetësi është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar nga një komision i respektuar licencimi si ASIC, FCA ose CySEC.

  Kjo me të vërtetë është mënyra e vetme për të ditur që paratë tuaja janë të mbrojtura dhe nuk keni të bëni me ndonjë kompani mashtruese. Një këshillë tjetër kur zgjidhni një ndërmjetës është të bëni detyrat e shtëpisë tuaj në drejtim të strukturës së komisionit, tarifave të tërheqjes dhe depozitave të zbatueshme dhe spread-eve.

  Siç kemi thënë, llogaritë demo janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të gjetur këmbët tuaja në kushtet e tregut të drejtpërdrejtë pa shpenzuar paratë tuaja të vërteta. Ato janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar strategji të reja.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është një ndërmjetës ASIC?

  Një ndërmjetës ASIC është një ndërmjetës i cili mban një licencë nga organi rregullator ASIC (Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investimeve). Kjo do të thotë që ndërmjetësi duhet të ndjekë rregullat dhe rregulloret për një treg të tregtisë së drejtë për të gjithë.

  A mund të përdor levave me një ndërmjetës ASIC?

  Po. Në shumicën e ndërmjetësve ASIC ju mund të përdorni levave, por vetëm kini kujdes që kufijtë tuaj mund të mbulohen.

  Çfarë asetesh mund të tregtoj me një ndërmjetës ASIC?

  Cilat asete janë në dispozicion përfundimisht varet nga ndërmjetësi ASIC që ju zgjidhni. Disa ndërmjetës përqendrohen vetëm në disa klasa pasurie ndërsa të tjerët mund të ofrojnë gjithçka nën diell. Kështu që gjithmonë kontrolloni këtë informacion para se të zhyteni.

  Pse duhet të dërgoj kopje të ID-së time në brokerimin ASIC?

  Përgjigja e shkurtër është - është ligji. Sipas rregullave të ASIC 'Njoh klientin tënd', të gjitha firmat ndërmjetëse duhet të identifikojnë secilin klient duke përdorur idetë dhe kontrollet e fotove.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.