4 Platformat më të mira të tregtimit Forex për fillestarët

4 Platformat më të mira të tregtimit Forex për fillestarët

Platformat më të mira për fillestarët në tregun Forex

Possibleshtë e mundur të fitoni të ardhura pasive si fillestar në tregun e huaj, por duhet të kaloni një sërë trajnimesh, të cilat zakonisht zgjasin rreth 18 muaj. Gjatë këtij afati kohor, ju keni nevojë për trainim, mentorim dhe praktikë të qëndrueshme.

Gjithashtu, do të duhet të përdorni një llogari demo përpara se të kaloni në një llogari të drejtpërdrejtë. Ju gjithashtu do të duhet të studioni materiale të ndryshme në psikologjinë e tregtarëve dhe vetë procesin aktual të tregtimit.

Një shumë e tregtisë duhet të bëhet si një fillestar në tregun e Forex, por pastaj (përsëri), ju keni nevojë për platformën më të mirë të tregtimit Forex për të kryer tregtinë tuaj. Kjo është arsyeja pse ky artikull shpjegon platformat më të mira të tregtimit të Forex për fillestarët.

Platformat më të mira të tregtimit të Forex për të sapoardhurit

  • Tregtar Meta 4

Shumica e brokerimeve me pakicë në Forex përdorin platformën Meta Trader 4. Essentialshtë thelbësore të dini se nëse doni të merrni para të vërteta tregtare, atëherë keni nevojë për platformën MT4 për të mësuar elementet e para të tregut të huaj.

Platforma MT4 gjithashtu ju lejon të tregtoni drejtpërdrejt. Platforma gjithashtu ofron veçori të veçanta për fillestarët të tilla si leximi i lehtë për fillestarët për të zotëruar mjetet grafike dhe ilustrimet, dritarja e terminalit me skeda plus një shirit i ri për të marrë informacionin më të fundit dhe një ndërfaqe miqësore për përdoruesit.

MT4 duhet të jetë platforma e parë që duhet të përdorni si fillestar dhe mund të shkarkoni aplikacionin celular në dyqanin Google Play për telefonat android dhe App Store për pajisjet e bazuara në iOS.

  • cTrader

CTrader paraqet fillestarë në tregun e Forex ndaj kushteve të tregtimit të ECN. Sistemet Spotware krijuan platformën. Ju gjithashtu mund të bëni shumë dalje në një pozicion Forex dhe të shihni kompleksitetin e tregut përmes librave të porosive.

cTrader është miqësor për përdoruesit; ju mund të depozitoni dhe tërhiqni shpejt paratë tuaja menjëherë. Platforma ka një version desktop dhe të bazuar në internet. Ajo gjithashtu ka "Copy cTrader", e cila lejon fillestarët të kopjojnë tregtinë e tregtarëve të famshëm.

  • Tregtimi shoqëror eToro

Një nga platformat më të mira të tregtisë në Forex në platformën eToro Social Trading. -Shtë i përshtatshëm për fillestarët që duan të jenë një tregtar i mirë në të ardhmen. Platforma është e thjeshtë për t’u përdorur dhe ka një veçori të bazuar në internet që ngarkohet shpejt pa vonesë.

Më pas, një tregtar i ri ka mundësinë të krijojë një listë vëzhgimi dhe të kopjojë tregtinë nga tregtarët e suksesshëm në të njëjtën platformë. Kur merrni parasysh një tregtar të suksesshëm në platformë, duhet të hidhni një vështrim në rezultatin e Rrezikut, i cili është një metrikë shumë e rëndësishme për t'u shënuar.

Metrika e shënimit të rrezikut në tregtinë shoqërore eToro mund të konsiderohet si një nga më të mirat atje kur zgjedhni një Leader. Ju duhet ta përdorni këtë platformë gjatë procesit tuaj të të mësuarit në tregtinë e Forex.

  • Tregtar Meta 5

MT5 është një azhurnim i platformës MT4. Edhe pse ka ende pyetje pse Metaquotes kanë edhe MT4 edhe MT5. Edhe pse MT5 është një azhurnim në MT4, ajo nuk ka marrë famën që ka MT4. Shumica e ndërmjetësve të Forex-it po përpiqen të rrisin depërtimin e tregut MT5 duke ofruar vetëm CFD-të e aksioneve ose kriptot.

Autori: Ali Qamar

Avatar

Ali Qamar është një shkrimtar i kripto dhe blockchain me përvojë dhe një besimtar i fortë në kriptovaluta me raste përdorimi në jetën reale. Aliu pëlqen të mbulojë çdo temë në lidhje me TRON dhe ka një interes të madh për vertikalet e tjera të kriptovalutave të tilla si Ripple, Stellar, Bitcoin dhe më shumë.