Roli i një ndërmjetësi Forex

Roli i një ndërmjetësi Forex

Përmendni fjalën 'Forex' në një turmë dhe nuk do të jetë një fjalë e re në mesin e njerëzve. Arsyeja është se tregu i Forex është në rritje të vazhdueshme, me aktualisht tregtimin e mbi 5 trilion dollarë në ditë.

Forex BrokerTregu i Forex është padyshim më i miri, dhe të gjithë tani dëshirojnë të përfshihen në të.

Por çfarë e bën tregun e Forex kaq të mirë?

Ka disa arsye pse tregu po tërheq shumë tregtarë. Një nga arsyet është se tregu është lehtësisht i arritshëm.

Sidoqoftë, arsyeja kryesore për rritjen e shpejtë të tregut të Forex është ndikimi i ndërmjetësve të Forex.

Një ndërmjetës Forex është në thelb një ndërmjetës ekzekutues i urdhrit të transaksionit në emër të klientit. Brokerat ofrojnë një platformë për tregtarët për të blerë, si dhe për të shitur monedha.

Të kesh ndërmjetësin më të mirë është gjithçka që ju nevojitet për të filluar tregtimin e Forex. Përmes një ndërmjetësi Forex, çdo tregtar mund të hyjë lehtë në tregun e Forex.

Rolet e një Tregtari Forex

Padyshim, një ndërmjetës luan një rol kryesor në tregun e Forex. Por si fillestar, a e kuptoni se çfarë roli luajnë ndërmjetësit? Këtu janë disa nga personazhet kryesorë të një ndërmjetësi Forex:

Lidhja midis tregut dhe Tregtarit

Minimalisht, një tregtar Forex është thjesht një lidhje midis tregut dhe Tregtarit me pakicë. Ndërmjetësi mbikëqyr çdo qasje të tregtarit në treg.

Për shembull, do të ishte e pamundur që tregtarët fillestarë të shkojnë ballë për ballë me tregtarët profesionistë në treg.

Prandaj, ndërmjetësit vijnë për të ndihmuar në zvogëlimin e hendekut dhe për të përmirësuar tregtarët me pakicë me një platformë më të mirë për tregti.

Tregtoni në emër të Tregtarëve

Ndonjëherë disa tregtarë mund të ofrojnë për të bërë tregti në emër të tregtarëve. Ndërmjetësi ofron përvojë dhe kështu e bën edhe më të mirë për tregtarët me pakicë që të marrin më shumë fitime sesa mund ta kishin bërë vetë.

Ka disa mënyra se si një tregtar mund të fitojë para në tregun e huaj, me ndërmjetësit që janë një nga rrugët më të njohura. Për më tepër, ata mund të përdorin robotë Forex (Këshilltarët Ekspertë të EA).

Edukimi i Tregtarëve

Tregu i Forex mund të mos jetë aq i thjeshtë sa mund të duket. Në fakt, tregu i Forex kërkon shumë edukim dhe durim. Prandaj, ndërmjetësit mund të ofrojnë arsimimin më të mirë për çdo tregtar.

Forex BrokerMe arsimimin më të mirë, një tregtar mund të bëjë fitime të mira dhe ndërmjetësit ofrojnë informacion se si të minimizojnë humbjet ndërsa maksimizojnë fitimet.

Por, si funksionon i gjithë procesi me një ndërmjetës Forex?

Përveç Tregtarit që kërkon kapital për të filluar tregtinë në tregun e Forex, një ndërmjetës është po aq thelbësor.

Një tregtar fillon duke hapur një llogari në platformën e ndërmjetësit ku bëhen të gjitha tregtitë. Kërkohet një depozitë fillestare për të filluar tregtimin duke filluar nga një minimum prej 10 $.

Tregu i Forex-it funksionon në atë që një tregtar blen një palë të dhënë monedhe në një të ulët dhe më pas shet në një të lartë për të bërë një fitim. Atëherë ndërmjetësi merr një pjesë të caktuar nga tregtia e bërë e ngarkuar me pips (një masë e çifteve të monedhës).

Sidoqoftë, të jesh i suksesshëm në tregun e Forex fillon me llojin e ndërmjetësit që zgjedh një tregtar. Ka shumë ndërmjetësues që të dy ofrojnë mundësi të ndryshme.

Prandaj, është puna e çdo tregtari për të siguruar që ndërmjetësi i zgjedhur është i besueshëm dhe ka një reputacion të mirë.

Prandaj, kërkohet shumë kohë për të studiuar çdo ndërmjetës. Shumë komente në internet për ndërmjetësin mund t'ju ndihmojnë të qëndroni përpara për një ndërmjetës të veçantë. Ju nuk do të doni të lejoni që një ndërmjetës jo i njohur të merret me paratë tuaja të fituara me vështirësi.

Nëse po kërkoni një ndërmjetës të lartë Forex, mund të drejtoheni tek faqja jonë lista e ndërmjetësve të Forex. Ju lutemi kini kujdes që gjithmonë të bëni vetë hulumtimet tuaja dhe të merrni kohën tuaj. Para se të filloni tregtimin e vërtetë, duhet të hapni një llogari demo së pari me të gjithë në listën tuaj të ndërmjetësve të interesuar në mënyrë që të mund ta provoni secilën për një kohë.

Rrjedhimisht, nëse dëshironi të tregtoni Forex vazhdimisht, do t'ju duhet një ndërmjetës i besueshëm dhe arsimi është çelësi për të vënë duart në atë të duhurin.

Autori: Ali Qamar

Avatar

Ali Qamar është një shkrimtar i kripto dhe blockchain me përvojë dhe një besimtar i fortë në kriptovaluta me raste përdorimi në jetën reale. Aliu pëlqen të mbulojë çdo temë në lidhje me TRON dhe ka një interes të madh për vertikalet e tjera të kriptovalutave të tilla si Ripple, Stellar, Bitcoin dhe më shumë.