Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin me Lëvizje!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin me Lëvizje!

Tregtimi i lëkundur po bëhet më i spikatur si një qasje investimi për tregtarët me pakicë. Kjo sepse, ndryshe nga tregtimi ditor, ai ofron më shumë fleksibilitet ndërsa ofron mundësi të mjaftueshme tregtare për të gjeneruar kthime të qëndrueshme. 

Në thelbin e saj, tregtimi me ritëm është një strategji që sheh tregtitë të hapura për më shumë se një ditë. Pozicioni mund të mbahet i hapur për disa ditë apo edhe javë. Në raste të rralla, ata mund ta mbajnë atë të hapur për aq kohë sa 2-3 muaj nëse tregtia mbetet fitimprurëse. Si i tillë, fokusi në tregtinë e ritëm është marrja e fitimeve të vogla në periudhën afatshkurtër, por akoma më gjatë se një ditë.

Ideja themelore është se shumë tregtarë besojnë se ndryshimet në aktive kërkojnë disa ditë ose javë për të pasur një ndryshim të çmimit të mjaftueshëm për të bërë një fitim të arsyeshëm. Si i tillë, mund të thuhet se shumë tregtarë e konsiderojnë veten si tregtarë të lëkundur. 

Në këtë udhëzues të fundit mbi tregtinë me ritëm, ne ju tregojmë gjithçka që mund të dini. Deri në fund të leximit të plotë të udhëzuesit tonë, ju do të jeni në gjendje të merrni një vendim të informuar nëse tregtia e luhatshme është apo jo e përshtatshme për ju!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Si funksionon tregtia me ritëm?

  Tregtarët me ritëm po kërkojnë të kapin çdo "luhatje" ose lëvizje në çmimin e aktiveve në treg. Ju dëshironi të bllokoni fitimet tuaja përpara se të ndodhë ndryshimi tjetër, veçanërisht para se tregu të ndryshojë për të anuluar fitimet tuaja. 

  Tregtarët e swing përdorin mjete të tilla si analiza teknike për të gjetur mundësi në swings. Ndërsa po kërkoni një devijim të vogël, mund të bëni një tregti të tillë në tregjet e modës ose të përafërt. 

  Nëse po mendoni nëse tregtia me ritëm mund të jetë zgjedhja e duhur për ju, këtu janë meritat dhe dobësitë. 

  Përparësitë

  • Tregtimi me ritëm kërkon relativisht më pak kohë në krahasim me tregtimin ditor
  • Ju mund të kapni ndryshimet kritike në çmimet e aseteve
  • Ju mund t'i bazoni strategjitë tuaja në të dhëna nga analiza teknike

  Disavantazhet 

  • Rreziku i humbjes së pozicionit tuaj nëse duroni për kohë më të gjatë. 
  • Tregu mund të ndryshojë në çdo moment duke çuar në humbje
  • Ju mund të humbni trendet që ndodhin në periudha më të zgjatura

  Si të afrohemi me tregtinë me ritëm 

  Siç u përmend më herët, qëllimi i një tregtari aktiv është të mbledhë fitime brenda një afati të shkurtër. Përkundër investimeve afatgjata, ju po synoni të grumbulloni fitime modeste. Në disa raste, ju do të bëni vetëm një fitim prej 5% - 10%. 

  Fitime të tilla të vogla mund të mos duken si shpërblime thelbësore për një laik. Sidoqoftë, kur merrni parasysh periudhën e shkurtër kohore për të fituar kaq shumë fitim, ajo do të rritet deri në shuma bujare me kuptimin e duhur se si funksionojnë tregjet. 

  Mesatarisht, kohëzgjatja e një tregtie ritëm është ndërmjet 2 deri në 10 ditë. Vetëm rrallë shtrihet në javë. Në periudhën e këtyre disa ditëve, ju mund të bëni fitime të vogla për të çuar në fitime të mëdha. 

  Diferenca midis tregtimit të aktivitetit dhe tregtimit ditor 

  Dallimi kryesor midis këtyre dy llojeve të tregtisë qëndron në kohën e mbajtjes së tregtisë. Në tregtinë ditore, ju zakonisht vendosni të mbyllni tregtinë në të njëjtën ditë kur e hapni atë. Nga ana tjetër, tregtimi me ritëm përfshin ruajtjen e pozicionit të hapur për të paktën një periudhë 24-orëshe. 

  Tregtarët e lëkundur gjithashtu mund të kontrollojnë pozicionet e tyre të pasurisë herë pas here dhe të bëjnë një lëvizje në përputhje me rrethanat. Për më tepër, ju nuk keni pse të vëzhgoni nga afër pasurinë, pasi pozicioni mund të mbahet për ditë. 

  Ky nuk është rasti me tregtinë ditore. Ndërsa tregtarët e ditës mund të mbajnë një tregti të hapur për disa minuta. Me sa u tha, si një tregtar ritëm, gjithmonë ekziston rreziku i natyrshëm që gjërat mund të ndryshojnë brenda natës për mirë ose për keq. 

  Lloji i Aseteve për Tregtim me Lëvizje 

  Vendimi i parë i madh në tregtinë me ritëm është të zgjidhni llojin e asetit që dëshironi të tregtoni. Ekzistojnë tregje të ndryshme financiare dhe instrumente financiarë të disponueshëm për tregtarët e lëkundur. Në një vështrim, mund të hyhet në tregun e aksioneve individuale, monedhës, mallrave, si dhe kriptovalutave.

  Tregtarët mund të zgjedhin një domen bazuar në interesat e tyre personal ose varësisht nga sa kapital kanë për të hyrë në tregti. 

  Nga ana e ndritshme, ekziston një varg i gjerë instrumentesh financiare për tu zgjedhur - të cilat i diskutojmë më hollësisht më poshtë.

  Stoqet 

  Aksionet individuale janë padyshim asetet më të njohura për tregtimin e aktivitetit. Këto zakonisht janë aksione të ndërmarrjeve individuale. Sidoqoftë, tregtimi me këto aksione vjen me rrezikun e një ngjarjeje të vetme që ndikon në vlerën e aksioneve.

  Për shembull, nëse keni aksione në aksionet e një banke të shquar, një zhvillim i lajmeve për një shkelje të sigurisë mund të rezervojë menjëherë vlerën e aksioneve të saj. Në fakt, ju jeni gjithmonë të prekshëm nga një rrezik i tillë kur tregtoni me aksione individuale. Nga ana tjetër, ato gjithashtu mund të fitojnë vlerë shpejt pas prezantimit të një produkti të ri. 

  Tregues

  Indekset janë aksione të kompanive individuale të grupuara së bashku. Tregtimi i indekseve do t'ju lejojë të përfitoni nga luhatjet e tregut jo vetëm të një sektori por edhe të një game të gjerë të kompanive. Në të njëjtën kohë, i ngjashëm me kapitalin e vet, një ndryshim në një kompani të vetme mund të ndikojë gjithashtu në të gjithë indeksin. 

  Fondet e tregtuara nga këmbimi

  ETF-të konsiderohen si një zgjedhje shumë e preferueshme e aktivit për tregtimin e aktivitetit. Ato përfaqësojnë një koleksion të larmishëm të pasurive dhe janë të disponueshme në disa sektorë.

  Një tregtar mund të zgjedhë një ETF të çdo kategorie investimi nëse kanë njohuri për aktivin e caktuar. Tregtimi i ETF-ve funksionon në të njëjtat linja investimi në aksione individuale, përveç që do të tregtonit një grup aktivesh të ndryshme. 

  Monedhat

  Forex ose valuta e huaj është një sferë tjetër mbizotëruese për tregtarët e lëkundur. Ndërsa tregtoni monedhat, ju po kërkoni të shihni një monedhë të rritet ose të ulet në vlerë krahasuar me një tjetër. Forex treg mund të jetë shumë i paqëndrueshëm dhe tregtohet kryesisht nga tregtarët me përvojë të ritmit. 

  Mallra 

  Tregtimi i mallrave zakonisht tentohet nga tregtarët profesionistë. Këto janë aktive të forta që grupohen në energji, metal dhe produkte bujqësore. Ndryshe nga aktivet e tjera, tregjet e mallrave qëndrojnë të hapura dhe funksionojnë gjatë gjithë ditës dhe tregtia është e vazhdueshme. Kështu që vjen me një faktor me rrezik të lartë për tregtarët. 

  cryptocurrencies

  Tregtimi në kriptovaluta po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në mesin e tregtarëve të lëkundur. Në mënyrë që të fitoni këtu, ju nuk keni nevojë vetëm për ekspertizë në tregtimin e aktiviteteve, por edhe për funksionimin e kriptovalutave. Paqëndrueshmëria e kriptovalutave është shumë tërheqëse për ritëm strategjitë tregtare

  Zgjedhja e Asetit të duhur 

  Për një fillestar, opsionet e bollshme në dispozicion mund të jenë tërheqëse dhe dërrmuese në të njëjtën kohë. Nëse nuk keni ndonjë njohuri eksperti në veçanti të pasurive, hapi juaj i parë është të identifikoni në cilin treg të specializoheni. Nuk rekomandohet të provoni të tregtoni më shumë se një aktiv në të njëjtën kohë, veçanërisht nëse jeni i ri në këtë fushë. 

  Tregtarët e lëkundshëm kanë një larmi burimesh të disponueshme për të bërë zgjedhje të informuara në lidhje me tregtinë e tyre. Në varësi të instrumentit financiar që preferoni, mund dhe duhet të përfitoni nga mjetet e disponueshme. Kur jeni duke filluar, qëllimi juaj është të studioni ndërlidhjet e një pasurie dhe si të spekuloni lëvizjen e tij. 

  Ndërsa bëni përparim, mund të dëshironi të provoni tregti edhe në sektorë të tjerë. Sidoqoftë, do të keni një ide më të mirë të preferencave tuaja tregtare kur të keni më shumë përvojë. 

  Bazat e tregtimit të ritmit 

  Tregtimi me ritëm funksionon kryesisht i njëjtë me çdo arenë tjetër investimi. Dallimi kryesor, siç e kemi trajtuar tashmë, është në kornizën kohore të pozicioneve. Këtu janë disa pika që duhet të dini për të filluar në tregtinë me ritme. 

  Shkuarja e gjatë vs Shkuarja e shkurtër 

  Nëse keni lexuar ndonjë artikull në lidhje me tregtinë, është e vështirë të humbasësh këto terminologji. Në thelb të tregtisë, ka dy pozicione. Një investitor mund të shkojë shumë ose gjatë.

  • Duke shkuar gjatë, ju blini një aset dhe shpresoni që vlera e tij të rritet përpara se ta shisni.
  • Duke shkuar pak, ju supozoni se çmimi do të ulet, kështu që ju shesni asete për t'i blerë përsëri me një çmim më të ulët. 

  Investitorët e sezonuar mund të kombinojnë të dyja këto mënyra për të përfituar sa më mirë nga pasuritë e shumta. 

  Shembull i Tregtimit të Gjatë

  • Le të themi që ju spekuloni mbi vlerën e tregut të aksioneve ABC që do të bullish. 
  • Ju investoni në 100 aksione të ABC me një normë tregu prej 20 $
  • Vlera totale e kësaj tregtie është 2000 dollarë. 
  • Nëse vlera e aksioneve ABC rritet me 2.5%, ju do të jeni në gjendje të shisni aksionet për $ 20.5, gjë që do t'ju japë një vlerë dalëse prej $ 2050. 

  Fitimi juaj prej 50 dollarësh është rezultat i kalimit të gjatë në ABC. Nëse vendosni të shkoni gjatë, potenciali i fitimit mund të rritet për një kohë të pacaktuar. Nëse çmimi i aktivit nuk do të rritet siç e prisnit, atëherë do të përballeni me humbje në tregtinë në fjalë. 

  Për shembull, nëse vlera e aksioneve të ABC do të binte në 19.5 dollarë, atëherë do të kishit mbetur me një humbje prej 50 dollarësh. Tregtarët e lëkundur në mënyrë ideale dëshirojnë të shesin asetet përpara se të ndodhë një rënie e tillë në treg. 

  Shembull i Shkëmbimit të Shkurtër

  • Nëse aksionet e ABC po duken të dobëta, atëherë ju vendosni një urdhër shitje. 
  • Ju hapni një tregti për të shitur 100 aksione të ABC me 30 $ për aksion, me një shumë totale prej $ 3000
  • Shkalla e ABC bie me 16.6% brenda pak ditësh
  • Kjo e çon çmimin e aksionit të ABC në 25 dollarë 
  • Ju vendosni një urdhër blerjeje dhe blini 100 aksionet me 2500 dollarë
  • Fitimi juaj është 500 dollarë

  Se sa fitoni fitoni duke bërë pak, varet nga sasia e pasurisë në rënie. 

  Jo çdo ndërmjetës inkurajon investitorët të merren me shitje të shkurtër. Nëse dëshironi të përfitoni nga një strategji e shkurtër e shitjes, basti juaj më i mirë është përdorimi i një platforme tregtare që ofron CFD. 

  Tregtimi i lëkundur me CFD

  Kur tregtoni me CFD ose Kontrata për Ndryshime, ju në thelb po tregtoni me diferencë. Koncepti është që ju nuk zotëroni instrumentin themelor financiar (qoftë një mall, aksion ose Forex). Në vend të kësaj, ju tregtoni me një instrument që ndjek aktivin përkatës. Si i tillë, ju duhet të përcaktoni nëse ndiheni bullish (porosi për blerje) apo bearish (bearish) në lidhje me perspektivat e tij. 

  Ç'është më e rëndësishmja, tregtimi përmes CFD-ve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë të shkurtër ndërsa tregtoni me ritëm. Meqenëse nuk blini ose shisni asete fizike, fitimet tuaja do të amplifikohen nëse tregtoni me diferencë. 

  Kohëzgjatja e tregtimit me ritëm 

  Tregtimet e luhatjeve janë menduar idealisht të jenë pozicione afatshkurtra. Sidoqoftë, brenda një periudhe afatshkurtër, kohëzgjatja mund të jetë diku nga disa ditë deri në disa javë. Strategjia themelore është mbledhja e fitimeve ndërsa çmimi rritet (ose zvogëlohet nëse shkurton).

  Disa tregtarë preferojnë të bllokojnë fitime më të vogla, ndërsa të tjerët e lënë aktivin të punojë për të maksimizuar fitimet e tyre të mundshme. Sidoqoftë, sa më gjatë të qëndroni jashtë, ju gjithashtu rrezikoni faktorë të tjerë që ndikojnë në çmimet për t'ju sjellë humbje.  

  Strategjitë e Tregtimit të Swing 

  Tregtimi me ritëm është një nga qasjet më të sofistikuara për të tregtare online. Mund të duket mjaft e thjeshtë për të shitur pasuritë sa më shpejt që rritet çmimi. Sidoqoftë, pjesa e vështirë është zgjedhja e instrumentit të duhur financiar për të investuar. 

  Duhet kohë, angazhim dhe durim për t'i mësuar vetes artin e tregtimit të ritmit. Ju do të duhet të studioni strategjitë ekzistuese si dhe të përpiqeni të zhvilloni qasjet tuaja unike. Ekzistojnë gjithashtu një numër teknikash të menaxhimit të rrezikut për të zbutur humbjet tuaja. 

  Përveç luftës taktike është paqëndrueshmëria emocionale që mund të kaloni gjatë tregtisë. Mund të duket se ju po investoni vetëm në një periudhë afatshkurtër, por tregtarët e lëkundur investojnë shuma të mëdha në shumë aktive për të bërë fitime të mëdha. Më pas, nëse përballeni me humbje, kjo mund të jetë në anën thelbësore të gjërave. 

  Tregtarët gjithashtu duhet të përqendrohen në shmangien e rezultateve të një tregtie për të ndikuar në investimin tuaj të ardhshëm. Këtu hyjnë në lojë mjete të tilla si analiza teknike. Këto ju lejojnë të identifikoni modelet dhe të veproni në përputhje me pasuritë tuaja. Shumë faqe tregtare gjithashtu ju japin akses në këto burime. Ne do të diskutojmë (sipas këndvështrimit tonë) ndërmjetësit më të mirë në internet për të nxitur tregtinë më vonë në këtë udhëzues. 

  Lloji i porosive në tregtimin me ritëm 

  Deri tani, ne kemi mbuluar dy pozicionet më të rëndësishme të porosisë në çdo tregti të caktuar - urdhrin e blerjes dhe urdhrin e shitjes. Në investimet tradicionale, këto dy lloje të porosive mund të jenë të mjaftueshme si i vogël ndryshimet në treg nuk do të ndikojnë në synimet afatgjata të fitimit të tregtarit. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për tregtinë afatshkurtër, thjesht nuk është e mundur të lini një porosi të hapur pa një ide se kur po kërkoni të arrini. Duke vepruar kështu, kjo do të quhet tregti e pamatur. 

  Si i tillë, çdo tregtar ka nevojë për një plan daljeje, ose përndryshe ata mund të presin pafund për fitimet që të rriten ose humbjet të minimizohen. Kjo është veçanërisht e rëndësishme, pasi tregtarët e lëkundur do të kryejnë tregti të shumëfishta në një periudhë të shkurtër kohe. 

  Urdhri i Stop-Humbjes për të Kufizuar Humbjet

  Siç sugjeron emri, ky urdhër ju ndihmon të kufizoni humbjet tuaja në një tregti. Theshtë urdhri që vendosni për të mbyllur tregtinë tuaj sapo vlera e aktivit të arrijë një çmim specifik. Për shembull, keni blerë aksionet e ABC me 50 $ për aksion. Pas porosisë tuaj të blerjes, vlera e aksioneve fillon të zvogëlohet. 

  Në këtë rast, ju tashmë keni vendosur një porosi të humbjes në 48 dollarë. Kjo do të thotë, kur aksionet e ABC-së filluan të zhvlerësohen, rezervat tuaja do të shiten kur të arrijë vlerën e 48 dollarëve. Pavarësisht nga sa u zhyt, ju do të merrni vetëm humbjen prej 2 $ për aksion. 

  Zakonisht, këto porosi të humbjes së ndalimit vendosen në kufijtë e përqindjes. Ju do të vendosni një porosi të humbjes së ndalimit nëse aktivi humbet vlerën e tij duke thënë, 2% ose 3%, ose normën e zgjedhjes suaj. 

  Ka një dobësi të mundshme për këtë. Megjithëse urdhërat për humbje në thelb veprojnë si një politikë sigurimi, nuk është gjithmonë e garantuar që ju do të jeni në gjendje ta mbani këtë. Kushtet e tregut mund të mos lejojnë që shitja të bëhet në këtë vlerë. Në vend të kësaj, disa ndërmjetës u ofrojnë investitorëve një çmim të ndaluar të 'garantuar'. Kjo do të sigurojë që ndërmjetësi do të kujdeset për porosinë tuaj pavarësisht nga tregu. Për të përfituar nga kjo, investitorët gjithashtu do të ngarkohen me një tarifë shtesë. 

  Urdhrat e Marrjes së Fitimit për Fitimet Bllokuese

  Sado ideale mund të duket të lini fitimet tuaja të rriten, pozicionet e hapura mund të shkojnë keq brenda pak sekondash. Kjo është arsyeja pse tregtarët me përvojë do të kërkojnë të bllokojnë fitimet e tyre. Dallimi i vetëm këtu është se ndërsa një humbje e ndaluar përpiqet të forcojë marzhin e humbjes, porositë e fitimit ju lejojnë të mbroni fitimet tuaja. Investitorët shpesh arrijnë në një çmim përfitimi pas kryerjes së analizës teknike mbi aktivin specifik. Kjo do t'u japë atyre një vlerësim se sa do të zgjasë ngjitja e asetit. 

  Për shembull, thoni që keni shkuar gjatë në aksionet e ABC me 50 dollarë. Ju vendosni një porosi përfitimi në 55 dollarë. Nëse dhe kur çmimi i ABC arrin 55 $, porosia juaj e shitjes do të ekzekutohet. Këtu, ju po synoni një fitim prej 10%. Urdhri i përfitimit do të sigurojë që edhe nëse aksionet e ABC bien pasi të arrijnë 55 dollarë, fitimet tuaja do të bllokohen në vlerën e tyre më të mirë. 

  Automatizimi i tregtive tuaja

  Vendosja e porosive të tilla është në fund të fundit për të mirën e investitorit. Kjo do t'ju lejojë të bëni një hap prapa dhe të përdorni opsionet tuaja para se të filloni të tregtoni. Ju gjithashtu do të merrni një ide të humbjeve dhe fitimeve tuaja të mundshme në secilën tregti. Për më tepër, vendosja e këtyre normave do t'i ndalojë investitorët të marrin me mend vendimet e tyre. 

  Tregtarët aktivë punojnë me mbështetjen e një informacioni të tillë për të vendosur më shumë se një tregti. Në disa raste, as pasuritë tuaja nuk do të arrijnë kufijtë e caktuar. Nëse kjo ndodh, i mbetet tregtarit të vendosë nëse dëshiron ta mbyllë tregtinë apo jo. Në tregtinë me ritëm, gjithmonë mund të prisni pak më tej për të pritur ndonjë lëvizje të mëtejshme.

  Levave dhe Marzhin Kur Swing Trading 

  Tregtarët e lëkundur kanë nevojë për qasje në kapital të konsiderueshëm në mënyrë që të vendosin tregti të shumta në një periudhë të shkurtër kohe. Këtu hyn në lojë levaza. 

  Investitorët mund të varen nga leva në vend që të përdorin vetëm kapitalin e tyre. Për shembull, le të themi që një tregtar ka vetëm 500 dollarë në llogarinë e tyre dhe atyre u duhen 5000 dollarë për të përpunuar një tregti. Ata mund të aplikojnë levë prej 10x për të fituar qasje në kapitalin që u nevojitet. 

  Mbani në mend se huamarrja amplifikon jo vetëm kapitalin tuaj, por edhe fitimet dhe humbjet së bashku me të. Leva janë në dispozicion në shumë-fish. Në varësi të juridiksionit, do të ketë gjithashtu kufizime në sasinë e levave që mund të merrni. Kjo gjithashtu do të varet nga lloji i pasurive me të cilat tregtoheni. 

  Rreziku i huazimit qëndron në faktin se nëse përballeni me humbje, ai do të jetë gjithashtu 10 herë si në shembullin e dhënë. Për fillestarët, është thelbësore që të jeni plotësisht të vetëdijshëm për rreziqet e aplikimit të levave përpara se të vendosni të përfitoni nga qasja në kapital shtesë. 

  Tarifat e ndërmjetësit dhe komisionet për tregtimin e ritëm 

  Tregtimet e luhatjeve ndodhin përmes një platforme tregtare. Sot, shumica e këtyre tregtive zhvillohen në internet pasi ato ofrojnë lehtësi dhe efikasitet. Pavarësisht se ku tregtoni, ka disa tarifa standarde që do t'ju duhet të paguani ndërmjetësin. 

  Përhapja 

  La përhap përcaktohet si diferenca në pozicionet e tregtimit të një aktivi të vetëm. Me fjalë të tjera, është ndryshimi midis asaj se sa blen dhe shet një aktiv. Brokerat imponojnë një përhapje në çdo tregti që ata kryejnë, gjë që u sjell atyre fitime pa marrë parasysh se në cilën drejtim lëviz tregu. 

  Një përhapje zakonisht është më e lehtë për tu kuptuar në terma përqindjeje. Çdo tregti që kryeni duhet të ketë një fitim të paktën të njëjtë me spread-in. Deri atëherë, ju do të qëndroni në të kuqe. 

  Këtu është një shembull se si të llogaritet përhapja 

  • Thuaj se keni blerë aksione ABC me çmimin e blerjes prej 50.00 $
  • Aksionet e ABC-së kanë çmim me një çmim shitje prej 50.50 $
  • Përhapja, në këtë rast, është 1%, 
  • Në mënyrë që të bëni një fitim në këtë tregti, ju duhet që çmimi i ABC të rritet së paku me 1% tjetër për të bërë një fitim pasi të keni paguar spread-in 

  Krahasuar me ditë tregtare, tregtia me ritme është përgjithësisht në avantazh kur bëhet fjalë për spread-et. Në rastin e së parës, marzhet e synuara janë relativisht shumë më të vogla se sa në tregtinë e aktivitetit, kështu që përhapja do të luajë një ndikim shumë më të madh në aftësinë tuaj për të bërë një fitim. Sidoqoftë, duhet të përqendroheni në faqet e tregtimit të luhatshëm që ofrojnë spread më të ngushtë për të marrë sa më shumë fitim. 

  komisionet 

  Ndërsa përhapja është disi me një tarifë të detyrueshme në të gjitha faqet e tregtimit, jo çdo ndërmjetës do t'ju tarifojë për komisione. Nëse ata e bëjnë, është një tarifë që ju paguani për çdo transaksion që vendosni në ndërmjetës. 

  Komisioni llogaritet gjithashtu në përqindje, dhe shuma përfundimtare do të bazohet në kapitalin me të cilin tregtoni. Ju do të duhet të paguani komision për të dy anët e tregtisë, që do të thotë se do të ketë një komision blerjeje dhe një komision shitje. 

  5 Platformat kryesore të Tregtimit të Swing të vitit 2021 

  Gjetja e platformës së duhur të tregtisë është po aq e rëndësishme sa të mësosh të bësh tregti vetë. Fillestarët shpesh ngatërrohen në qindra zgjedhje të mundshme. Kjo është arsyeja pse duhet të ndiqni një kriter, për të kontrolluar nëse ato janë të rregulluara dhe ofrojnë tarifa të arsyeshme. 

  Një faqe e besueshme tregtare duhet gjithashtu t'ju ofrojë të gjitha burimet e nevojshme për ju në të cilat mund të bazoni vendimet tuaja. Për ta bërë punën tuaj pak më të lehtë, më poshtë po rendisim (sipas mendimit tonë) pesë faqet më të mira të tregtimit të vitit 2021.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit me ritëm për fillestarët

  eToro është shumë e favorizuar në mesin e investitorëve që kërkojnë të kryejnë tregtim me ritëm. Faqja është gjithashtu miqësore për përdoruesit për fillestarët, me shumë burime për të mësuar tregtinë tuaj. Ndarjet eToro në MB dhe Australiane rregullohen përkatësisht nga FCA dhe ASIC. Platforma gjithashtu ofron tregti me CFD së bashku me qasjen në qindra pasuri të tjera - gjë që ju jep zgjedhje të bollshme. Depozita minimale në eToro është vendosur në $ 200. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse Mirëseardhje

  Duke përdorur AvaTrade, ju mund të investoni në të gjitha instrumentet financiare që kemi diskutuar në këtë udhëzues. Lista e saj përfshin aksione, valutë të huaj, indekse, kripto, mallra dhe ETF, si dhe bono dhe opsione. Platforma ka një reputacion të kahershëm si një faqe tregtare e klasës së parë. AVATrade rregullohet në të gjithë pesë kontinentet nga autoritete të shumta me reputacion.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim 

  Tregtimi me ritëm kërkon një praktikë të madhe për të fituar aftësi dhe qëndrueshmëri. Nuk ka asnjë mënyrë për të thënë se sa e dobishme është tregtia me ritëm kur krahasohet me qasjet e tjera. Por, është një lloj strategjie që mund të funksionojë mirë për disa investitorë. Kjo gjithashtu do të varet nga profili juaj specifik i investimeve, kapitali tregtar i disponueshëm dhe në mënyrë të rëndësishme - zgjedhjet e investimeve. 

  Ky udhëzues ka mbuluar bazat e tregtimit të ritmit. Para se të filloni, duhet të hetonni më tej se cilat strategji të tjera janë në dispozicion për ju, si dhe teknologjitë që duhet të përdorni. Ashtu si të gjitha qasjet e tjera të tregtisë, ju duhet të jeni të përgatitur të pranoni të dy fitimet humbjet gjatë rrugës. 

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Cila është kohëzgjatja tipike e një tregtie në tregtinë me ritëm?

  Tregtarët e lëkundur në mënyrë ideale mbajnë pozicionet e tyre të hapura për një kohëzgjatje prej disa ditësh deri në disa javë. Kjo periudhë kohore varet nga lloji i aktivit dhe kushtet e tregut.

  Sa mund të përfitoni përmes tregtimit të ritmit?

  Tregtarët e lëkundur investojnë për të fituar fitime modeste në kohëzgjatje më të shkurtër. Kjo tha, sa mund të fitojë dikush brenda një dite të vetme bazohet në kapitalin e tyre tregtar, numrin e investimeve dhe mënyrën se si aktivet e tyre po performojnë në treg.

  Cila është diferenca në tregtinë me ritëm?

  Përhapja është thjesht hendeku midis ofertës dhe çmimit të kërkuar të një instrumenti financiar. Nganjëherë llogaritet si përqindje, dhe në raste të tjera, në 'pips'. Një investitor duhet të bëjë të njëjtën përqindje në fitim vetëm për t'u shkëputur.

  Kush rregullon tregtinë me ritëm?

  Kjo varet nga zgjedhja juaj e ndërmjetësit dhe ku ata vendosin të marrin një licencë Për shembull, në Mbretërinë e Bashkuar kjo është FCA, Australia ka ASIC dhe Qipro ka CySEC. Ndërsa zgjidhni një platformë tregtare, është përgjegjësia juaj të siguroheni që faqja të monitorohet nga një organ i njohur licencimi. Të gjitha platformat që kemi përmendur në këtë faqe janë plotësisht të licencuara.

  Çfarë levave është në dispozicion për tregtimin e ritëm?

  Kufijtë e levave në tregtinë e ritëm përcaktohen kryesisht nga ndërmjetësi, si dhe klasa e aseteve.

  Çfarë lloj metodash pagese mund të përdoren për të depozituar dhe tërhequr fondin në vendet e tregtimit?

  Në tregtinë me ritëm, investitorët zakonisht mbajnë pozicionet e tyre për ditë ose javë. Në të kundërt, tregtarët e ditës hapin dhe mbyllin pozicionet në të njëjtën ditë. Nëse dëshironi të mbani pozicionet tuaja brenda natës, mund ta bëni duke paguar një tarifë financimi brenda një dite siç paguhet nga platforma e tregtimit.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.