Shkarkoni PDF-në Tonë të Veprimit të Çmimeve 2021!

Shkarkoni PDF-në Tonë të Veprimit të Çmimeve 2021!

Tregtimi më i mirë i veprimeve të çmimeve PDF 2021, të gjithë tregtarët me përvojë përdorin treguesit teknikë të nivelit të lartë dhe mjetet e sofistikuara të leximit të tabelës (më shumë për ato më vonë). Sidoqoftë, ndërsa disa mund të përqendrohen në fitime më të vogla në periudhën afatshkurtër, të tjerëve u pëlqen të mendojnë pak më përpara.

Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të shohësh dru për pemët, kështu që mund të jetë e dobishme për ju të bëni një hap prapa dhe të rivlerësoni trendet. E thënë thjesht, kjo është tregti e veprimit të çmimit. 

Në këtë PDF tregtimi të veprimit të çmimit, ne do të shpjegojmë gjithçka që duhet të dimë për strategjinë e tregtimit. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të tregtoni Forex, stoqe, kriptovaluta ose ar - ne shpresojmë që ky udhëzues do t'ju ndihmojë të fitoni një kuptim shumë më të thelluar të tregtimit të veprimit të çmimeve. Në atë mënyrë, ju do të jeni të armatosur me të gjitha njohuritë që ju nevojiten për të filluar tregtinë si një profesionist!

Tabela e Përmbajtjes

   

  Mësoni 2 Shërbimin e Sinjaleve Tregtare Falas

  Vlerësimi LT2

  • Merrni 3 sinjale falas në javë
  • Nuk kërkohen pagesa ose detaje të kartës
  • Testoni Efektivitetin e Sinjaleve tona të Nivelit të Lartë
  • Mbulohen çiftet kryesore, të vogla dhe ekzotike

  Çfarë është tregtia e veprimit të çmimeve?

  Tregtimi i veprimit të çmimit është duke analizuar ndarjet, lëkundjet e tregtisë dhe tendencat e një çmimi, për një periudhë të caktuar kohe. Kjo është një mënyrë shumë produktive për të fituar informacion praktik në lidhje me lëvizjen e çmimit të aseteve.

  Në vend që thjesht të jetë në gjendje të vlerësojë një çmim individual, strategjia kërkon një pamje të konsoliduar të lëvizjes së çmimeve - si dhe kur kjo të ndodhë. Si shembull, ju gjithashtu mund të shikoni në tabelat japoneze të qirinjve për të marrë një pasqyrë të syve të zogjve të kësaj.

  Tregtimi i veprimit të çmimeve është gjithmonë i drejtë

  Si tregtar, kur filloni të shihni një humbje, gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni në mënyrë aktive rrezikun tuaj. Kjo do të thotë të mbyllni një tregti si dhe kur e shihni të arsyeshme - pavarësisht nëse jeni në të kuqe apo jeshile. 

  Mundohuni të mos merrni shumë supozime ose vendime irracionale. Ç'është më e rëndësishmja, miliarda dollarë blihen dhe shiten çdo ditë përmes tregjeve, nga subjekte që nuk spekulojnë.

  Pavarësisht nga pikëpamja e tregut për çiftimin e monedhës suaj, veprimi i çmimit do të konsiderojë rrjedhën globale të kapitalit në mënyrë të vazhdueshme. Një shembull i kësaj mund të jetë një kompani e madhe elektrike Amerikane që blen laptopë nga Japonia (JPY), ose një fond i përbashkët që përpiqet të rimarrë portofolet e saj në fund të një muaji.

  Një hap i rëndësishëm drejt bërjes një tregtar i shkëlqyeshëm është të njiheni me menaxhimin e rrezikut. Më tej në këtë PDF tregtimi të veprimeve të çmimeve, ne do ta shpjegojmë këtë në detaje më të mëdha.

  Çfarë është ndjenja e rrezikut?

  E thënë thjesht, ndjenja e rrezikut tregon ndjenjën dhe pozicionin e tregjeve financiare pjesëmarrëse. Një mënyrë e mirë për të treguar se sa tregtarë janë të gatshëm të humbin, ose sa presin të bëjnë, është studimi i asaj që ata kanë vendosur të blejnë ose shesin. Ndjenja e rrezikut është në thelb një paraqitje e nivelit të rrezikut që tregtarët dhe investitorët janë të prirur të marrin. Ky vlerësim i rrezikut është në thelb prirja e përbashkët e të gjithë tregut financiar.

  Bërja e vetëdijes për pozicionin e tregjeve më të gjera financiare ndaj rrezikut do t'ju ofrojë më shumë depërtim në sasinë e rrezikut të mundshëm që jeni gati të ndërmerrni kur bëhet fjalë për paratë dhe pasuritë tuaja (brenda një afati të caktuar kohor).

  Gjithmonë mbani mend se kur bëhet fjalë për të patur një pozicion të hapur (në një treg), ekziston një mundësi reale që tregtia juaj të përfundojë në të kuqe. Prandaj besohet gjerësisht se ekzistojnë dy emocione të shquara që priren të drejtojnë procesin e vendimmarrjes së një tregtari. E gjete - frikë lakmi. Si rezultat, tregjet financiare mund dhe do të përfitojnë plotësisht nga kjo.

  Pjesa më e madhe e veprimit në tregun financiar supozohet duke pasur parasysh afatshkurtër. Kjo, natyrisht, do të thotë që ju mund të hyni me shpejtësi në tregti dhe të dilni kur koha të jetë e duhur. Përsëri, kjo është vetëm një nga arsyet që duhet të keni një kuptim të mirë të kuptimit të ndjenjës së rrezikut. Në fund të fundit, kjo përshkruan sjelljen e tregtarëve dhe investitorëve dhe ju tregon nëse ata ka të ngjarë të kërkojnë siguri apo të rrezikojnë.

  Rreziku Aktiv - Çfarë është ai?

  Shprehja 'risk-on' do të përdoret për të përshkruar një treg të veçantë që kërkon rrezik. Nëse ka një 'rrezikuar' mjedisi; tregtarët dhe investitorët do të jenë më pozitivë në kërkimin e fitimeve më të larta. Në disa raste, kjo mund të rezultojë në blerjen e "aktiveve të rrezikshme", ose në të vërtetë shitjen e "aseteve të sigurta" - Kjo në thelb po ndryshon kapitalin në "aktive të rrezikshme".

  Më poshtë do të gjeni një pjesë të madhe të aktiveve që bien në fushën e 'rrezikshme' (me një nivel të paqëndrueshmërisë së çmimeve):

  • Metale te cmuar
  • Stoqet
  • Monedha me rendiment të lartë, të tilla si randi i Afrikës së Jugut ose dollari i Zelandës së Re
  • Bono me rendiment të lartë
  • Real Estate
  • Mallra

  Sa më i ulët të jetë rreziku, aq më i ulët do të jetë kthimi juaj - por natyrisht sa më i lartë të jetë rreziku, aq më të larta do të jenë kthimet tuaja. Çdo veprim ka një reagim.

  Rreziku - Çfarë është ajo?

  Kur tregu po 'kërkon siguri', media financiare ka të ngjarë të përdorë frazën 'rreziku jashtë'. Në rastin e një mjedisi 'të rrezikut', nuk ka shumë të ngjarë që tregtarët të bëjnë tregti të rrezikshme. Një shembull tjetër i 'risk-off' është kur një treg po shfaq paqëndrueshmëri të lartë, si dhe parashikimi ekonomik në dukje në rënie. Ngjarje të mëdha globale mund të kenë një ndikim masiv të kundërshtarit në treg, dhe kështu - kjo do ta bëjë ndjenjën e tregut "të rrezikohet".

  Disa nga ndikimet më të mëdha në treg kanë qenë COVID-19, kriza e madhe shëndetësore që përfshin botën, konflikti në Lindjen e Mesme dhe gjithashtu kriza e madhe financiare e vitit 2008. Çdo herë dhe përsëri tregtarët mund të vijnë 'kundër rrezikut', që do të thotë se hezitojnë të marrin rreziqe. Në këtë rast ka zakonisht dy lëvizje të ndryshme që ata janë në gjendje të bëjnë, këto janë:

  • Tregtarët mund të blejnë (hyjnë në pozicion) pasuri të sigurta
  • Tregtarët mund të shesin (pozicionin e daljes) 'aktive të rrezikshme'

  Investitorët mund të kërkojnë një 'strehë të sigurt' kur bëhet fjalë për një treg që është veçanërisht i ashpër. Kjo për faktin se ato do të jenë shumë më të sigurta në rast se ekonomia përkeqësohet. Paratë e forta të ftohta mendohet të jenë një nga parajsat më të mira përreth. Në kohë frike dhe pasigurie financiare, investitorët dhe tregtarët shpesh e shndërrojnë çdo kapital në pasuri 'të sigurt'. Kjo për shkak se asetet 'me rrezik të ulët' ofrojnë shpërblime më të ulëta, por kjo kompensohet nga më pak rrezik.

  Ideja prapa kësaj është të krijojmë një 'neveri ndaj rrezikut', në mënyrë që të mbrojmë kapitalin. Nëse, si shumë, nuk jeni të interesuar për monedhën tuaj vendase si 'strehën tuaj të sigurt', atëherë këtu janë disa alternativa të tjera për shqyrtimin tuaj:

  • Gold
  • Franga zvicerane
  • Dollarit amerikan
  • Thesaret e SHBA
  • Japneze Jen

  Arsyeja kryesore që instrumentet financiare të mësipërm mendohen si 'strehë të sigurta' është sepse pa marrë parasysh se në çfarë gjendje është mjedisi ekonomik, instrumentet e përmendur gjithmonë do të sigurojnë një vlerë thelbësore që njerëzit gjithmonë do të kërkojnë.

  Disa brenda hapësirave financiare do të argumentojnë se aksionet në sektorin e shërbimeve të kujdesit shëndetësor, si dhe sektori kryesor i konsumatorit, janë pasuri mbrojtëse - referuar ndryshe si 'strehë të sigurta' për tregtarët e aksioneve.

  Pse është kaq e rëndësishme ndjenja e rrezikut?

  Njohja e mirë se si funksionon ndjenja e rrezikut do t'ju ndihmojë të ruani kapitalin tuaj duke menaxhuar çdo rrezik dhe emocion të përfshirë. Pra, duke pasur parasysh këtë, ky seksion i tregtimit të veprimit të çmimit PDF do të përqendrohet në ndjenjën e rrezikut. Për t'ju dhënë një ide të mirë se pse një treg mund të sillet ashtu siç është, ju duhet të studioni ndjenjën e rrezikut. Tregjet do të rriten dhe ulen, duke luhatur çdo ditë, dhe e gjitha kjo do të pasqyrohet në ndjenjën e rrezikut.

  Në mënyrë që të kuptoni të dhënat ekonomike dhe lajmet e fundit financiare, të kuptuarit tuaj të ndjenjës së rrezikut duhet t'ju ndihmojë të shmangni një panik financiar përballë paqëndrueshmërisë. Ndonjëherë ndjenjat e rrezikut ndryshojnë me një ritëm të ngadaltë, ndonjëherë me shpejtësi. Kohë pas kohe, një treg mund të jetë 'i rrezikuar' për disa ditë apo edhe muaj, dhe pastaj krejt papritur të ndryshojë në modalitetin e 'rrezik-off'.

  Por duke përdorur ndjenjën e rrezikut, ndërsa vëzhgoni lajmet e tregut, ju keni një shans shumë më të mirë për të kuptuar paqartësinë dhe kompleksitetin e raportuar ndonjëherë në mediat financiare. Kur ka një lëshim zhgënjyes të të dhënave ekonomike në lidhje me përmirësimin e peizazhit ekonomik, mund të ketë pak ose aspak ndryshim në ndjenjën e rrezikut.

  Kur lëshohen të dhëna për mjedisin ekonomik dhe anojnë nga një treg, sektor ose ekonomi në rënie, kjo mund të ketë një efekt të madh në ndjenjën e rrezikut dhe konsiderohet si një rezultat mjaft dekurajues. Mbajtja e lajmit bën një ndryshim të madh në ndryshimin e ndjenjës së rrezikut, dhe në atë rast, tregu thjesht mund të injorojë të dhënat e publikuara dhe të vazhdojë të blejë pasuri të rrezikshme pavarësisht!

  Kur tregu ndryshon në modalitetin e 'rrezikut-off', kjo është kur tregtari me përvojë mund të shesë ndonjë pasuri të rrezikshme, por të mbahet fort pas aktiveve 'të sigurta'. Kjo mund të çojë në frenimin e tregtimit të veprimit tuaj të çmimeve, gjë që do të parandalonte ndonjë ngritje të konsiderueshme. Sigurisht, ekziston gjithashtu një shans që çmimet të fillojnë të bien me një ritëm të shpejtë.

  Me këtë në mendje, seksioni tjetër i tregtisë sonë të veprimit të çmimeve PDF shikon se si të matim ndjenjën e rrezikut.

  Si të matni ndjenjën e rrezikut?

  Pavarësisht nëse jeni apo jo në kushte 'rrezik-on' ose 'rrezik-off', kur jeni duke tregtuar brenda 'tregut të drejtpërdrejtë' ju duhet të mbani kujdes për disa nga metrikat kryesore (shih më poshtë). Ata do të jenë shumë të dobishëm kur bëhet fjalë për të kuptuar ndjenjën e rrezikut dhe ndikimin e tij.

  Treguesit e aksioneve me bazë në SHBA

  Nga të gjitha pikat e referimit në kohë reale për të mbajtur një vëzhgim të kujdesshëm, indekset e tregut në SH.B.A. janë një nga më transparentet që ekzistojnë.

  Disa nga indekset më të shqyrtuara gjerësisht të SHBA janë si më poshtë:

  • S&P 500 (Standardet dhe të varfrit, indeksi i tregut të aksioneve)
  • NASDAQ i përbërë
  • Mesatarja industriale e Dow Jones (DJIA)

  Indekset e listuara më sipër nuk janë vetëm për tregun amerikan, ato janë për të gjithë ekonominë globale. Nëse dëshironi të studioni raportet në lidhje me drejtimin që po shkojnë këto indekse - ju mund të akordoheni në media financiare në kohë të ndryshme në ditë, për shembull, CNBC, MarketWatch, Reuters dhe Bloomberg.

  Cilat janë thesaret e SHBA?

  Në mënyrë që të grumbullohen para në mënyrë që ata të mund të financojnë projekte të ndryshme ose operacione të përditshme, Thesari i SHBA do të emetojë bono. Bonot e qeverisë amerikane nganjëherë quhen bono thesari, duke lëshuar bonot e saj gjatë gjithë vitit.

  Duke pasur parasysh investimet, Thesaret e SHBA konsiderohen të jenë një aktiv 'i sigurt', sepse ato janë aq afër rreziqeve sa mund të merren. Më poshtë kemi renditur 3 lloje të ndryshme të letrave me vlerë me të ardhura fikse që përdoren për të financuar këto operacione:

  • Shënimet e Thesarit: - aka shënim T. Maturiteti i sigurisë së borxhit me normë fikse: 1-10 vjet.
  • Bono thesari: - aka lidhje T. Maturiteti i sigurisë së borxhit me normë fikse: 10-30 vjet).
  • Bonot e thesarit: - aka bonot e thesarit. Maturiteti i sigurisë së borxhit me normë fikse: 1 vit e më pak.

  Çdo operacion i fondit paguan interesin e tij në një mënyrë të kundërta, dhe siç mund ta shihni nga lista jonë e mësipërme, secili ka një normë të ndryshme të maturimit. Kjo ndryshon nga disa muaj në tre dekada. Gjithmonë shikoni për raportet e mediave financiare mbi rendimentet e ndryshme.

  Nëse rendimentet janë më të larta, ka shumë të ngjarë që tregu të shes borxhin e qeverisë, rendimenti i tyre përmirësohet sa më shumë që bie tregu. Mund të jeni i sigurt se shitja e këtij aktivi pa rrezik tregon shumë se ata ndihen të sigurt për skenarin më të gjerë ekonomik, që do të thotë se ndjenja e rrezikut zhvendoset në 'rrezik-në', nga 'rrezik-off' pasi rendimenti i tyre është përmirësuar.

  Në një rast të rënies së rendimentit, rreziku do të zhvendoset në 'rrezik-off', një shenjë e kapjes për shkak të blerjes së borxhit të qeverisë si një alternativë. Si rezultat i kësaj, rendimenti do të ulet për shkak të rritjes së çmimeve.

  Indeksi i paqëndrueshmërisë

  Në këtë segment të tregtimit të veprimit të çmimit PDF ne do të kemi një ecuri të shpejtë përmes indeksit të paqëndrueshmërisë. Zakonisht referuar si VIX, ky indeks shikon gjasat që një treg specifik të bëjë një ndryshim të beftë ose të papritur të çmimit, si dhe pasigurinë e tregut.

  Në kushtet e të kuptuarit mirë të sasisë së rrezikut, 'të ndezur' ose 'të fikur', ju mund të përdorni VIX për të rrezikuar një hamendje se sa shqetësim po ndiejnë tregtarët e aksioneve. Disa njerëz i referohen VIX si 'matës frike' ose 'indeks frike' për këtë arsye, dhe mbetet një nga indekset më të përdorura të paqëndrueshmërisë në të gjithë bordin.

  S&P 500, për shembull, mund të përdoret për të matur gjasat e tregut të paqëndrueshmërisë në vazhdim. Për shembull:

  • Nëse VIX po jep një vlerë mbi 30, kjo do të shihet si e paqëndrueshme
  • Nëse kjo është 20 ose më pak, shihet se është e qetë.

  Sa më i lartë të jetë VIX, aq më shumë tregu do të panikizojë, kështu që sigurisht, kjo do të thotë që sa më i ulët të jetë VIX, aq më i qetë do të jetë tregu.

  Monedhat Fiat

  Ne nuk mund të bashkojmë një PDF të veprimit të çmimeve dhe të lëmë pas dore të përmendim monedhat! Mbi të gjitha, ata janë një nga instrumentet më të shpejtë dhe më të rrjedhshëm financiar globalisht.

  Cilat janë monedhat e Safe Haven?

  Siç kemi aluduar shkurtimisht më herët, monedhat e sigurta të strehimit janë shumë të ndjeshme ndaj çdo ndryshimi të ndjenjës së rrezikut, kështu që ato reagojnë shumë shpejt. Kjo do të thotë që ata ose presin që monedha të ruajë vlerën e saj fillestare, ose të rritet në vlerën e peizazhit 'të rrezikut'. 

  La Forex treg është i hapur 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, në krahasim me SH.B.A. tregtimin e aksioneve treg, me Forex gjithmonë mund të mbani gjurmët e ndjenjës së rrezikut sa herë që keni nevojë të kontrolloni.

  Shihni më poshtë për disa monedha të përdorura zakonisht 'strehë e sigurt'.

  USD (dollar amerikan)

  Në dritën e asaj se sa i fortë është USD, ky është një përfaqësim i përsosur i një ndjenje 'risk-off'. Tregu ndoshta do të zhgënjehej nëse media financiare dhe të dhënat ekonomike do të raportonin se USD mbante më shumë forcë sesa monedhat e tjera me rendiment të lartë.

  Në shumicën e rasteve, kjo normalisht do të çojë në tregjet që shikojnë dollarin amerikan si një 'strehë të sigurt'. Interesante, kur një koleksion investitorësh e bëjnë këtë në të njëjtën kohë, kjo çon në rritjen e vlerës së USD. Nëse po mendoni të blini thesare amerikane (si 'një strehë e sigurt'), atëherë ju lutemi vini re se nëse nuk e keni bërë tashmë, do të duhet të blini disa USD për ta bërë atë blerje.

  CHF (franga zvicerane)

  Zvicra ka mbetur e fortë gjatë shumë krizave financiare gjatë viteve, dhe Franga Zvicerane (aka CHF) ende mbart shumë forcë si një monedhë. Nëse media financiare raporton se monedhat me rendiment të fortë janë më të dobëta se CHF - kjo mund të jetë një tregues i fortë se ka pasur një lloj trazire tregu në Evropë. Në këtë rast, veprimi tregon një mjedis 'rrezik-off'.

  Investitorët nga shumë vende të ndryshme kanë qenë të njohur për të drejtuar në krahët e sigurt të Zvicrës gjatë një krize financiare - kështu që CHF njihet si një 'strehë e sigurt' Kjo kryesisht sepse ka një ekonomi kaq të sigurt, politikë të shëndoshë fiskale dhe monetare dhe është çfarë konsiderohet gjerësisht si një vend politik i qëndrueshëm.

  JPY (Jen japonez)

  Nëse media financiare raporton se monedhat më të larta me rendiment janë më të dobëta se jen japonez, lajmet / të dhënat do të vijnë si një zhgënjim për tregjet.  Veçanërisht nëse lajmet janë në lidhje me dollarin amerikan, tregjet ka të ngjarë të shikojnë JPY si një 'strehë të sigurt'.

  Disa nga çiftet më të njohura të monedhës për të paguar interes të veçantë janë:

  • EUR / USD
  • USD / JPY
  • AUD / USD.

  Kur bëhet fjalë për tregtinë e strategjisë 'rrezik-mbi', çiftet e lartpërmendura të monedhës janë shumë të popullarizuara - dhe mund të jetë një sinjal i 'neveritjes së rrezikut' nëse ka një rënie të shpejtë.

  Me një sasi të madhe pasigurie me të cilën po përballet bota në këtë kohë; nëse për shembull AUD / JPY dhe USD / JPY po rriten, tregu mund të drejtohet për siguri, mbase në EUR, JPY ose CHF, sepse ky është një tregues që ka pasur një zhvendosje në modalitetin 'risk-on'.

  A mund të blej 100% Pasuri pa Rrezik?

  Fatkeqësisht jo, nuk mundeni. Ashtu si përbindëshi i këmbëve dhe këmbët e mëdha, asetet 100% pa rrezik thjesht nuk ekzistojnë. Shanset për të qenë plotësisht pa rreziqe janë thjesht të pamundura, pasi nuk ka garanci se ndonjë aktiv do të jetë plotësisht i sigurt mbi baza të përhershme.

  Në rastin e parave të vërteta (aka cash i fortë), ekziston ende rreziku që inflacioni të përkeqësojë ngadalë fuqinë tuaj blerëse. Pikat kryesore historike se kjo ka ndodhur shumë kohë. 'Rreziku ndezur' dhe 'rreziku-off' janë ilustrime të disponimit të tregut, kështu që rreziku do të ekzistojë gjithmonë, pavarësisht se çfarë.

  Çfarë është analiza teknike?

  Përdorimi i një grafik çmimesh për të parashikuar mbështetjen, qëndrueshmërinë dhe përparimin e veprimeve të çmimeve - analiza teknike studion veprimet e çmimeve të së kaluarës, në mënyrë që të provojë dhe parashikojë se çfarë mund të ndodhë në të ardhmen. Duke analizuar skemat e çmimeve për të parashikuar vrullin dhe rezistencën, analiza teknike ndihmon tregtarët në parashikimin se cilat tregti kanë një probabilitet më të lartë. Prandaj, kjo e bën më të lehtë daljen dhe hyrjen në ato tregti bazuar në atë probabilitet.

  Megjithëse analiza teknike nuk përpiqet të masë një vlerë të caktuar themelore, ajo dallon modele me anë të diagrameve të çmimeve dhe treguesve teknikë, dhe kështu kjo krijon një bazë të shkëlqyeshme për hyrjen dhe daljen e tregtisë. Trendet në zhvillim dhe lëvizjet e çmimeve do të ndjekin një model të vendosur, dhe kjo pjesërisht falë psikologjisë së tregut. Në përgjithësi, anëtarët e tregut priren të veprojnë në një mënyrë përkatëse kur merren me një situatë përkatëse.

  Analiza teknike dhe analiza themelore janë dy gjëra krejt të ndryshme. Analiza themelore nuk mund të përdorë të dhënat dhe vëllimin historik të çmimeve, ndërsa analiza teknike mund, dhe bën. Duke analizuar historinë e mëparshme të veprimeve të çmimeve, analiza teknike mund të shikojë drejt së ardhmes, me një shans shumë më të mirë për të parashikuar saktë zakonet e tregtisë dhe lëvizjet e çmimeve të aseteve që do të vijnë më vonë.

  Zakonisht besohet se modelet e çmimeve të së kaluarës përfundimisht përsëriten më vonë. Kur vendosni nëse duhet të futni informacionin e lëvizjes, ai konsiderohet shumë i dobishëm midis tregtarëve të huaj. Objektivi kryesor i analizës teknike është studimi i informacionit tashmë të disponueshëm në lidhje me çmimin e një aktivi, në vend që të përqendrohet në analizën statistikore të lëvizjes së çmimit.

  Trendi i çmimit gjithmonë do të diktohet nga analiza e ofertës dhe kërkesës në treg.

  Këtu është hipoteza kryesore e analizës teknike:

  • Ju keni një kuptim më të mirë të asaj që pjesëmarrësit e tregut mund të bëjnë më pas.
  • Tregtarët janë në gjendje të shikojnë nëse interesi i blerjes dhe interesi i shitjes po rritet apo zvogëlohet.
  • Falë ndryshimeve të fundit të çmimeve që keni vërejtur, mund të kuptoni shumë më mirë se ku mund të jenë hapësirat e blerësit dhe të shitësve.

  Këto janë tre bazat kryesore të analizës teknike bazuar në:

  • Për shkak të blerësve dhe shitësve në treg, normat e interesit dhe raportet e punësimit do të përfshihen brenda çmimit, sigurisht. Tregu vërtet shënon gjithçka poshtë, madje edhe kushtet makroekonomike (aka bazat) përfshihen në koston e palës së monedhës.
  • Zakonisht besohet se tendencat e çmimeve të së kaluarës përfundimisht do të kthehen, prandaj është e dobishme të shikojmë të kaluarën, si dhe tendencat e tanishme.
  • Disponueshmëria e lëvizjes së trendit dhe çmimit në majë të gishtave tuaj.

  Pse është e dobishme analiza teknike?

  Kryesor Objektivat të analizave teknike janë:

  • Për të monitoruar statistikat dhe me qëllim për të bërë një fitim të qëndrueshëm nga tregtia, si dhe për të monitoruar çdo model që shfaqet në treg.
  • Braktisni përsiatjen emocionale dhe ju mundësoni të merrni vendime të mençura dhe të arsimuara tregtare.
  • Analiza teknike ju ndihmon të kuptoni kur hyni dhe dilni nga tregu është një ide e mirë. E gjitha ka të bëjë me kohën, dhe kur tregu fillon të ndryshojë, analiza teknike do ta dijë.

  Analiza teknike përdor grafikët e çmimeve dhe / ose kornizat kohore për t'i mundësuar asaj të dallojë një trend, mbështetur nga qëndrueshmëria e tregut. Kur bëhet fjalë për vetë drejtimin e tregut, ekzistojnë vetëm tre mundësi në këtë pikë, dhe ato janë si më poshtë:

  • Leviz lart
  • Leviz poshtë
  • Lëviz anash

  Në realitet, çmimet përgjithësisht do të lëvizin në një model zig-zag, kështu që veprimi i çmimeve do të ketë vetëm dy pozicione.

  • Varg: Çmimet do të krijojnë një formë zig-zag, krah për krah.
  • Trendi: Çmimet do të bëhen zig-zag shumë më të larta në një 'trend të ngritjes' dhe më të ulëta në një 'trend në rënie'

  3 mjetet kryesore të përdorura nga analiza teknike janë:

  • Modelet e grafikëve: Me anë të identifikimit të modeleve të mëdha të diagrameve, ata janë në gjendje të parashikojnë se ku mund të shkojnë çmimet.
  • Veprimi i çmimit: Arritur duke analizuar lëvizjet historike të çmimeve, veprimi i çmimeve përfshin hartimin e diagrameve për të parashikuar se në cilën mënyrë po shkon tregu, dhe natyrisht - në cilin drejtim.
  • Treguesit teknike: Duke përdorur mjete dhe teknika statistikore ju keni qasje në shitjen dhe blerjen e sinjaleve.

  Në përgjithësi, analiza teknike është një mjet jetësor, që ju lejon të zgjidhni tregtinë me shanset më të mira dhe të dalloni çdo probabilitet të mundshëm. Pa shfrytëzuar menaxhimin e rrezikut, mbetja fitimprurëse është praktikisht e paarritshme.

  Modelet e grafikëve - Shpjegohen

  Parimi themelor i analizës teknike është përdorimi i modeleve të grafikëve. Lëvizja e çmimeve do të ilustrohet duke përdorur një larmi vijash dhe / ose lakimesh (modeli i grafikut), dhe këto modele janë çelësi i suksesit të analizës teknike.

  Tregtarët me përvojë mund të dallojnë ndryshime në çmimin e një aktivi financiar. Modelet e grafikëve të përdorura gjerësisht janë:

  • wedges
  • Funde treshe
  • Në krye të trefishtë
  • Flamujt
  • Formacionet e kokës dhe shpatullave
  • Flamujt

  Identifikimi dhe familjarizimi me këto modele mund të rritin me të vërtetë shanset tuaja për të parashikuar se në cilin drejtim mund të shkojë një çmim. Koha e modelit të grafikut mund të ndryshojë shumë dhe mund të bazohet në sekonda, minuta, orë ose edhe muaj. Ky model varet nga numri i njerëzve në treg që u kushtojnë vëmendje atyre.

  Një model i vazhdueshëm i tabelës së vazhdimit tenton të përdorë trekëndëshat, flamujt dhe shenjat - Modeli ndihmon tregtarët në vazhdimin e një trendi. Modelet e skemave të kthyeshme përpiqen të zbulojnë mundësi për të tregtuar në ndryshimin e një trendi të veçantë të çmimeve.

  Si dhe tregon informacione të rëndësishme të tilla si ndjenja e tregut dhe vlera e drejtë, ajo gjithashtu shqyrton secilën klasë të aseteve. Disa nga klasat e aseteve që një model grafik shqyrton janë monedhat, aksionet dhe kriptovalutat për të përmendur disa. 

  Kështu që tani që kemi mbuluar bazat, në seksionin tjetër të tregtisë së veprimit të çmimeve PDF ne do të shkojmë në rëndësinë e psikologjisë kur tregtoni.

  Psikologjia prapa modeleve të grafikëve

  Modelet e tabelave mbështeten shumë te psikologjia e tregut. Oferta dhe kërkesa gjithashtu luajnë një rol të madh kur bëhet fjalë për mënyrën se si krijohen formacionet e modelit të grafikëve. Presionet kur bëhet fjalë për blerjen dhe shitjen ndihmojnë në krijimin e modeleve të diagrameve, kështu që në teori, është e parëndësishme se në cilin kornizë kohore përfundoni të tregtoni, sepse në thelb njerëzit bëjnë çdo urdhër përpara.

  Lista e mëposhtme ofron një shpjegim të thjeshtë të kornizave kohore të disponueshme kur tregtoni me modelet e grafikëve:

  • Një kornizë kohore mujore ose javore është e shkëlqyeshme për tregtimin e pozicioneve.
  • Tabelat 4-orëshe dhe tabelat e përditshme janë të mira për ritëm tregtare
  • Tabelat 5 deri në 15 minutëshe (të njohura si tabela brenda ditës) janë të dobishme për tregtimi ditor.
  • Kërkoni prirjen superiore brenda kornizës kohore të zgjedhur
  • Pasi të keni identifikuar trendin mbizotërues, duhet të jeni në gjendje të vendosni kohën në treg përmes studimit të modelit të grafikut.

  Nëse nuk keni një kornizë të vendosur, nuk është ide e mirë të tregtoni tërësisht bazuar në modelet e çmimeve të vëzhguara, pasi kjo është ekuivalente e tregtimit bazuar në emocionet tuaja, e cila mund të jetë një dobësi në tregtinë.

  Tregtimi i veprimit të çmimeve - Brokerat dhe platformat shumë më të mira

  Pasi ta keni arritur gati në fund të PDF-së tonë të tregtimit të veprimit të çmimeve, tani duhet të keni një kuptim të mirë të asaj që ka të bëjë me tregtimin e veprimit të çmimit. Tregtimi i veprimit të çmimit është një strategji e përdorur nga tregtarët me përvojë si një qasje afatgjatë, si dhe një periudhë afatshkurtër për tregtinë.

  Tani ne do t'ju japim një informacion të vogël për 5 ndërmjetës me reputacion të cilët ia vlen të kaloni kohën tuaj. Secili është zgjedhur me kujdes nga ekipi ynë për shkak të tarifave të ulëta dhe shumë klasave të aseteve për të zgjedhur. Më e rëndësishmja, çdo ndërmjetës është rregulluar shumë, kështu që paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit për fillestarët

  Ky ndërmjetës është një bllok fantastik fillestar për ata prej jush që janë fillestarë kur bëhet fjalë për tregtimin. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Platforma e bën depozitimin e fondeve dhe blerjen dhe shitjen e aseteve me të vërtetë të lehtë dhe në asnjë kohë, ju do të jeni gati të filloni tregtimin. Ai rregullohet nga tre organe licencimi të nivelit një.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 20% Bonus Mirë se vini

  Sapo të ndiheni të gatshëm të hapni një llogari të parave të gatshme dhe të filloni tregtinë brenda tregut të jetëve, vlen të përmendet se AVATrade ofron përhapje shumë të ulët dhe nuk pret një komision tregtar.

  Paketa e mirëseardhjes në këtë platformë është mbresëlënëse me 20% të ofruara deri në 10,000 dollarë.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Tregtimi i veprimit të çmimit demonstron një kthim prapa në bazat e tregtisë. Në terma të thjeshtë, nuk është kurrë një ide e mirë të përqendrohesh vetëm në modelet e çmimeve të së kaluarës, ose thjesht të përqendrohesh tek e tashmja.

  Shpresojmë, deri në fund të PDF tregtisë së veprimit të çmimit, ju do të keni një kuptim shumë më të mirë të saktësisht se çfarë është tregtia e veprimit të çmimit, dhe pse të kesh një kuptim të fortë të rëndësisë së tij do të jetë e dobishme për ju kur bëhet fjalë për të patur një të suksesshëm e ardhmja në tregti.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  FAQ

  Në çfarë asetesh funksionon tregtimi i veprimit të çmimit?

  Tregtia e veprimit të çmimeve ka të bëjë me trendet, dhe jo me instrumentet individuale financiare. Si e tillë, pavarësisht nëse doni të tregtoni aksione, indekse, kriptovaluta, Forex ose mallra - tregtimi i veprimit të çmimeve është një mjet jashtëzakonisht i dobishëm për ta pasur në dispozicionin tuaj.

  Si mund ta provoj strategjinë time të tregtimit të veprimit të çmimit?

  Ne do të sugjeronim hapjen e një llogarie brokerimi dhe më pas përdorimin e objektit të saj demo. Duke vepruar kështu, do të praktikoni tregtimin e veprimeve të çmimeve pa rrezikuar fondet tuaja.

  A është i përshtatshëm tregtimi i veprimit të çmimit për periudhën afatshkurtër apo afatgjatë?

  A është tregtimi i veprimit të çmimit i njëjtë me analizën teknike?

  Jo, tregtimi i veprimit të çmimit nuk është i njëjtë me analizën teknike. Por, analiza teknike formon një pjesë të rëndësishme kur tregtoni në internet, kështu që duhet të kaloni pak kohë duke mësuar se si funksionon.

  Çfarë është ndjenja e rrezikut në tregtinë e veprimit të çmimit?

  Siç sugjeron emri, ndjenja e rrezikut përpiqet të konstatojë se si po ndihet tregu. Kjo do të thotë, procesi duket për të parë nëse tregjet më të gjera po ndihen të sigurta (duke blerë aktive të rrezikshme) apo nervozë (duke blerë pasuri të sigurta në një strehë).

  Çfarë parajsash të sigurta kërkon tregtia e veprimeve të çmimeve?

  Historikisht, parajsat e sigurta do të përfshinin dollarin amerikan, thesaret amerikane, letrat me vlerë të qeverisë, ari dhe franga zvicerane.

  Kjo është një pyetje subjektive, pasi gjithmonë do të ketë dy individë që e shohin ndryshe tregtimin e veprimit të çmimit. Kjo do të thotë, të dy tregtarët mund të interpretojnë ndjenjën e tregut në një mënyrë të ndryshme!

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.