Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Veprimit të Çmimeve!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Veprimit të Çmimeve!

Tregtimi i veprimit të çmimit dhe arena e tregtimit të ritmit janë të mbushura me strategji. Ndërsa disa përqendrohen në përvojat e ulta të vogla, të tjerët shikojnë në periudhën afatmesme. Sido që të jetë - të gjithë kanë një gjë të përbashkët. Kjo do të thotë, tregtarët me përvojë do të përdorin tregues teknikë shumë të përparuar dhe mjete për leximin e skemave.

Sidoqoftë, ndonjëherë është më mirë të bësh një hap prapa dhe thjesht të shikosh atë që ke përpara - trendin. Kjo njihet si 'tregti e veprimit të çmimit'. Duke iu kthyer bazave - ju keni shansin më të mirë të mundshëm për të hequr karrierën tuaj të tregtimit në internet në këmbën e djathtë.

Në këtë udhëzues, ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me tregtimin e veprimeve të çmimeve. Deri në fund të leximit të tij, do të keni të gjitha mjetet e kërkuara për të filluar tregtimin me raportin e duhur të rrezikut ndaj shpërblimit!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çmimi Veprimi Trading

  Një nga gjërat më të mira në lidhje me vëzhgimin e lëvizjes së çmimeve të një aktivi gjatë një kohe të caktuar është që ju të jeni në gjendje të fitoni shumë informacione të dobishme, siç janë ndryshimet e tregtisë, ndërprerjet dhe tendencat - në një mënyrë produktive.

  Në vend që të përdorni një tregues teknik, ose njohjen e grafikut - tregtia e veprimit të çmimit ka të bëjë vetëm me arritjen e bazave të tregtisë, kështu që më mirë ta vëzhgoni këtë gjatë një periudhe të caktuar si më sipër.

  Një formë tjetër e analizës së çmimeve janë tabelat japoneze të qirinjve - këtu, në vend se një çmim individual, kjo do t'ju japë një pamje të kombinuar të lajmeve të reja bazuar në lëvizjet e çmimeve.

  Tregtimi i veprimit të çmimeve nuk është kurrë i gabuar

  Nëse po e shihni veten duke humbur para, si tregtar, një nga punët tuaja më të rëndësishme është të menaxhoni në mënyrë aktive rreziqet duke mbyllur tregtinë nëse keni nevojë. Miliarda kryhen çdo ditë përmes tregjeve, nga organe që nuk spekulojnë. Si i tillë, nuk është ide e mirë të spekulosh dhe të jesh shumë reaksionar.

  Si një tregtar, ju mund të merrni një kuptim të mirë të menaxhimit të rrezikut, i cili do të jetë një hap shumë i vlefshëm për t'u bërë një tregtar shumë më i mirë në të ardhmen. Veprimi i çmimeve shikon çdo rrjedhë të kapitalit, globalisht, në çdo kohë, gjithëpërfshirës i asaj që është mendimi i tregut për çiftin tuaj të monedhave të skemave.

  Ndonjëherë mund të jetë një rast që një bankë përpiqet të menaxhojë ekspozimin ndaj monedhës së saj. Mund të jetë një kompani e madhe smartphone në Mbretërinë e Bashkuar që blen kamera nga Japonia (monedha JPY), ose një fond sigurimesh që përpiqet të rivendosë portofolet e tij në fund të muajit.

  Ndjenja e rrezikut - Gjithçka që duhet të dini

  Me pak fjalë, ndjenja e rrezikut përdoret për të ilustruar se si tregohen dhe veprojnë tregjet financiare (ata që marrin pjesë). Ajo që tregtarët vendosën të shesin ose blejnë, është një tregues i mirë se sa shpresojnë të bëjnë dhe sa janë të gatshëm të humbin.

  Ndjenja e rrezikut është në thelb një deklaratë se sa një rrezik janë të gatshëm të marrin investitorët dhe tregtarët. Vlerësimi i rrezikut është si disponimi i përbashkët i tregut financiar në tërësi. Duke u njohur me qëndrimin e tregut ndaj rrezikut si një e tërë, kjo do t'ju japë një ide për shumë rrezik që mund të jeni të gatshëm të merrni me pasuritë tuaja dhe paratë tuaja brenda një afati specifik kohor 

  Sigurisht, përkufizimi i rrezikut është ekspozimi ndaj rrezikut ose humbjes - kështu që kur keni një pozicion të hapur në treg, ekziston rreziku që tregtia juaj të përfundojë me humbje. Zakonisht dihet se kur bëhet fjalë për ndjenjën e rrezikut të një tregtari, ekzistojnë dy dobësi kryesore emocionale që drejtojnë procesin e vendimmarrjes. 

  Ata janë lakmi dhe frikë - tregu financiar mund dhe do të luajë në këtë çështje.

  Shumica dërrmuese e veprimtarisë në tregun financiar spekulohet bazuar në afat të shkurtër, kështu që ju jeni në gjendje të dilni shpejt si dhe të hyni në tregti. Për shkak të kësaj, ne mendojmë se është e rëndësishme të kuptojmë plotësisht se çfarë është ndjenja e rrezikut. Në mënyrë thelbësore, ajo përshkruan sjelljen e investimeve dhe tregtarëve dhe se ata mund të jenë "duke kërkuar siguri" ose "duke kërkuar rrezik".

  Çfarë është Rreziku i ndezur?

  Mediat financiare shpesh përdorin termin 'risk-on' duke iu referuar mjedisit kur një treg po 'kërkon rrezik'. Kur tregu po tregon shenja të sasive më të ulëta se normale të paqëndrueshmërisë në çmim - të dyja në rritje poshtë - me të dhëna ekonomike që e mbështesin këtë, parashikimi konsiderohet të jetë premtues - kështu që kjo do të thotë se rreziku është 'i ndezur'.

  Kur ekzistojnë kushte 'të rrezikshme', investitorët dhe tregtarët ndihen shumë më optimistë në lidhje me kërkimin e kthimeve më të larta, që mund të nënkuptojë ndoshta shitjen e aktiveve 'të sigurta', ose blerjen e 'aktiveve të rrezikshme' - që do të kthejë kapitalin në "pasuri të rrezikshme" '

  Disa nga pasuritë më të rrezikshme janë si më poshtë:

  • monedha me rendiment të lartë (dy shembuj janë; dollari australian dhe real brazilian)
  • Metale te cmuar
  • mallrave 
  • dhe (çuditërisht) aksione.

  Ngjashëm si me çdo gjë në jetë, sa më shumë që të rrezikoni të ndiheni rehat, aq më të larta mund të jenë kthimet tuaja. Sigurisht, kjo gjithashtu do të thotë që ju rrezikoni të shkoni në anën tjetër.

  Çfarë është Rreziku-Off?

  Media financiare përdor termin 'rrezik-off' në lidhje me mjedisin kur tregu "kërkon në mënyrë të sigurt".

  Nëse tregjet po shfaqin sasi të larta të paqëndrueshmërisë, dhe parashikimi ekonomik duket të jetë negativ ose po përkeqësohet, atëherë rreziku konsiderohet të jetë 'rrezik-off'. Kjo do të thotë që tregtarët do të kenë më pak gjasa të bëjnë tregti të rrezikshme.

  Ngjarje të mëdha të tilla si kriza e madhe financiare (2008), trazirat gjeopolitike (konflikti në Lindjen e Mesme, në vazhdim), ose më së fundmi kriza globale e shëndetit COVID-19 (2020) të gjitha do të kenë një ndikim jashtëzakonisht negativ në treg - si rezultat, ndjenja e tregut do të bëhet 'rrezik-off'.

  Tregtarët nganjëherë bëhen, ata që njihen si, "mos-rrezikues", kur kjo ndodh ka një zgjedhje të dy veprimeve që ata mund të ekzekutojnë. Tregtarët mund të hyjnë në pozicione (të blejnë) brenda 'aseteve të sigurta', ose të dalin (të shesin) brenda 'aktiveve të rrezikshme'. Kur tregu është veçanërisht i ashpër, investitorët dhe tregtarët shpesh do të kërkojnë 'strehë të sigurta', të cilat janë shumë më të mbrojtura, në rast se ekonomia përkeqësohet.

  Këta tregtarë dhe investitorë mund ta kthejnë kapitalin e tyre në pasuri 'strehë të sigurt'. Me fjalë të tjera, asetet 'me rrezik më të ulët' vijnë me më pak rrezik, por edhe me shpërblime më të ulëta. Bërja e kësaj shpesh konsiderohet si metoda më e mirë për të mbrojtur kapitalin në kohë paniku, ose 'neveri rreziku'. Me gjithë atë që u tha, paratë e ftohta konsiderohen të jenë streha më e mirë e sigurt që ekziston.

  Nëse nuk doni para si strehën tuaj të sigurt, disa opsione të tjera përfshijnë;

  • Franga zvicerane (CHF)
  • Bono të qeverisë amerikane
  • ari (XAU)
  • dollari amerikan (USD)
  • Yen Japanese (JPY)

  Ndërsa aksionet brenda sektorit kryesor të konsumatorit dhe sektorit të shërbimeve shëndetësore konsiderohen si një strehë e sigurt për tregtarët e aksioneve (të njohur ndryshe si 'asete mbrojtëse').

  Arsyeja që këta sektorë konsiderohen si strehë të sigurta është se pa lidhje me gjendjen e peizazhit ekonomik, kompanitë që operojnë midis këtyre sektorëve ofrojnë produkte të nevojshëm për të cilët njerëzit gjithmonë kanë nevojë.

  A është i rëndësishëm ndjenja e rrezikut?

  Po, ndjenja e rrezikut është shumë e rëndësishme, të kesh një kuptim themelor të kësaj do të të ndihmojë në menaxhimin e emocioneve dhe rreziqeve të tua dhe do të të ndihmojë në ruajtjen e kapitalit tënd. Tregjet shpesh zhvendosen lart e poshtë në baza ditore ose javore, ky është një tregues i mirë i ndryshimeve në ndjenjën e rrezikut - kjo duhet t'ju ndihmojë të keni një kuptim më të mirë të arsyes pse tregu po funksionon ashtu siç është.

  Ndjenja e rrezikut mund të zhvendoset gradualisht, ose nganjëherë me një shpejtësi të shpejtë. Kjo njohuri apo edhe kuptimi themelor i ndjenjës së rrezikut do t'ju ndihmojë të deshifroni lajmet financiare, të dhënat ekonomike dhe të qëndroni të qetë përballë luhatjeve.  Tregjet nganjëherë mund të kalojnë shpejt në modalitetin 'off-risk', pasi të jenë 'risk-on' për ditë, ose nganjëherë muaj. Kontrollimi i lajmeve të tregut duke përdorur ndjenjën e rrezikut do t'ju ndihmojë të kuptoni hutimin dhe paqartësinë e ngjarjeve në lajmet e tregut.

  Nëse ka një lëshim të dobët të të dhënave ekonomike kur bëhet fjalë për ta bërë më të mirë mjedisin ekonomik, mund të ketë shumë pak efekt në ndjenjën e rrezikut. Prandaj, ndikimi i lajmit do të bëjë një ndryshim në një zhvendosje të ndjenjës së rrezikut, kështu që tregu mund të vazhdojë të blejë aktive të rrezikshme dhe të injorojë të dhënat e paraqitura.

  Diçka tjetër që shpesh mund të ketë një efekt të madh në ndjenjën e rrezikut është një rezultat negativ më i keq sesa pritej. Ky është një lëshim i të dhënave për mjedisin ekonomik (si NFP) që i referohet një sektori ose tregu në rënie.

  Kapitali do të kalojë në pasuri të sigurta, nga rreziku - dhe ndryshimet e ndjenjës së rrezikut në 'rrezik-off', nga "rrezik-on". Sapo tregjet të kalojnë në mënyrën 'rrezik-off' shkaba do të jetë në zhurmë, duke shitur asete të rrezikshme dhe duke mbajtur mbi pasuritë e sigurta. Në skenarin më të keq, çmimet do të bien dhe shpejt - skenari në rastin më të mirë është që tregtimi i veprimit tuaj të çmimeve të përmbahet, duke ndaluar ndonjë ngritje të madhe.

  Matja e ndjenjës së rrezikut

  Për të siguruar që jeni në gjendje të vlerësoni plotësisht ndikimin e ndjenjës së rrezikut, më poshtë po rendisim disa nga metrikat kryesore që duhet të shikoni kur tregtoni në kushtet e tregut të drejtpërdrejtë - pavarësisht nëse jeni në një mjedis 'të rrezikut' ose 'të rrezikshëm'.

  Indeksi i Luhatshmërisë 

  Ndryshe njihet si VIX; kjo mat tregje specifike në lidhje me paqëndrueshmërinë, si dhe probabilitetin për të bërë një lëvizje të papritur ose të papritur të çmimit.

  VIX do t'ju ndihmojë të kuptoni nivelin e rrezikut (qoftë i ndezur apo i fikur) në stoqe. Indeksi VIX zakonisht quhet 'indeksi i frikës' ose 'matësi i frikës'. Alsoshtë gjithashtu upër të përcaktuar nivelin e ankthit të tregut nga tregtarët e aksioneve dhe tregtarët e opsioneve. Si i tillë, ky është një nga indekset më të njohur të paqëndrueshmërisë në treg në tërësi.

  • Sa më e ulët VIX, aq më pak tregu do të duhet të ketë frikë, aq më e lartë është VIX, aq më shumë tregu do të ketë frikë.

  Pritjet e tregut për paqëndrueshmëri duke ecur përpara maten në Indeksin e S&P. Për shembull, nëse VIX jep një vlerë nën 20, ajo konsiderohet gjerësisht e qetë, ndërsa një vlerë prej më shumë se 30 shihet si e paqëndrueshme.

  Indeksi i aksioneve në SHBA

  Ky indeks i tregut është një nga barometrat në kohë reale për tu mbajtur nën vëzhgim.

  Ndër indekset më të gjera të SH.B.A.-së janë;

  • NASDAQ i përbërë
  • S&P 500
  • DJIA (Mesatarja Industriale Dow Jones)

  Këto indekse janë tregues për të gjithë ekonominë globale, jo vetëm për SH.B.A.

  Ju mund të gjeni raporte për drejtimin e këtyre indekseve, disa herë në ditë duke u akorduar në media financiare si Bloomberg dhe CNBC. Kur indekset e aksioneve referohen si 'poshtë', kjo do të thotë rreziku nëse është 'off', nga ana tjetër kur janë 'lart', rreziku është 'aktiv'.

  Obligacionet e Qeverisë Amerikane

  Referuar si Thesaret e SHBA, Departamenti i Thesarit i SHBA do të emetojë bonot e tij gjatë gjithë vitit. Bonot e tua do të emetohen në mënyrë që të mbledhin para në mënyrë që të financojnë operacionet ose projektet e përditshme. Kur bëhet fjalë për investime, Thesaret e SHBA konsiderohen të jenë aq afër rreziqeve sa mund të merrni, e cila është arsyeja pse ato shpesh mendohen të jenë pasuri të sigurta.

  Ekzistojnë 3 lloje të letrave me vlerë me të ardhura fikse që përdoren për të financuar operacione nga qeveria amerikane, këto janë:

  • Obligacionet e thesarit
  • Bonot e thesarit
  • Shënime thesari.

  Secili prej tyre paguan interes në një mënyrë të ndryshme, dhe secili ka një normë të kundërt të maturimit, kjo mund të jetë diku nga katër javë në nganjëherë tridhjetë vjet. Për t'ju mbajtur të informuar, do të gjeni raporte mbi rendimentet e secilës prej tyre që do të raportohen në mediat financiare.

  Kur rendimentet janë rritur, mund të jeni i sigurt se tregu po shet borxhin e qeverisë amerikane. Kjo pasi duke bërë këtë çmimet do të bien, që do të thotë se ato përmirësojnë rendimentin e tyre. Kur një aktiv pa rrezik si ky është duke u shitur, kjo në përgjithësi do të thotë se ata ndihen pozitivë për këtë, kështu që ndjenja e rrezikut ndryshon nga 'rrezik-off' në 'rrezik-në'.

  Nëse nga ana tjetër rendimentet janë ulur, e kundërta është e vërtetë, rreziku ka të ngjarë të ndryshojë në 'rrezik-off, sepse kjo është një shenjë e frikës, për shkak të tregut duke blerë borxhin e qeverisë në vend. Ajo detyron çmimet të rriten, gjë që nga ana tjetër do të ulë rendimentin.

  Monedha të sigurta të strehimit

  Monedhat e strehimit të sigurt reagojnë shpejt ndaj ndryshimeve të ndjenjave të rrezikut, duke pasur parasysh se ato janë kaq shumë të ndjeshme ndaj ndryshimeve të tilla - këto monedha parashikojnë që vlera të rritet, ose ruajnë vlerën e saj në mjedisin e 'rrezikut'.

  Ju do të jeni në gjendje të vëzhgoni ndjenjën e rrezikut 24 orë në ditë sepse ndryshe nga tregu i aksioneve në SHBA, hapësira e Forex është e hapur 24/7.

  Franc zvicerane (CHF)

  Franga zvicerane (CHF) është shumë e fortë. Edhe pse tregjet financiare globale kanë hasur në një krizë në vitet e kaluara, Zvicra mban një qëndrueshmëri të fortë.

  CHF është një monedhë e sigurt për shkak të një ekonomie të qëndrueshme, stabilitetit politik dhe politikës së shëndoshë monetare dhe fiskale. Investitorët ndërkombëtarë madje kanë qenë të njohur se i janë drejtuar Zvicrës në kohë krizash financiare.

  Një shenjë e sigurt se ka një shqetësim të tregut (zakonisht në Evropë), është kur CHF është më e fortë se monedhat me rendiment të lartë. Kjo zakonisht do të bëjë që tregtarët e monedhës të ikin në sigurinë e supozuar të CHF.

  Ky veprim ilustron një mjedis të rrezikut.

  Dollari amerikan (USD)

  Ky është një shembull i mirë i ndjenjës 'rrezik-off', për shkak të forcës së USD. Nëse lajmet raportojnë se USD është më e fortë se monedhat me rendiment të lartë, nga të gjitha llogaritë, tregu do të ishte i pakënaqur me lajmet e fundit financiare dhe të dhënat ekonomike.

  Kjo normalisht do të rezultojë në tregje që kërkojnë USD si një strehë e sigurt. Që të jeni në gjendje të blini thesaret e SH.B.A.-së si strehën tuaj të sigurt, patjetër do t'ju duhet të blini disa USD (nëse nuk i keni tashmë disa). Vlera e USD do të lindë kur një numër investitorësh e bëjnë këtë njëkohësisht.

  Yen Japanese (JPY)

  Ky është një shembull tjetër i një ndjenje 'rrezik-off'. Pra, nëse raporti thotë se Jen japonez është më i fortë se monedhat me rendiment të lartë - përsëri, tregjet mund të mos jenë të kënaqur me të dhënat ose lajmet, dhe me gjasë kërkojnë JPY si një vend i sigurt (veçanërisht nëse lajmet janë në lidhje me USD) .

  Dy nga çiftet e monedhës është mirë të mbani një vështrim në NZD / JPY dhe gjithashtu AUD / JPY. Ç'është më e rëndësishmja, këto dy palë janë tregti jashtëzakonisht të popullarizuara 'kryer' (kjo do të referohet si një rrezik mbi strategjinë). Rëniet e papritura në këto dy palë monedhash mund të jenë një shenjë e neveritjes së rrezikut.

  Me kaq shumë paparashikueshmëri në botë tani, në përgjithësi do të ketë një arratisje për në siguri, ndoshta në USD, JPY dhe CHF. Kur NZD / JPY dhe AUD / JPY janë në rritje, kjo është një shenjë e qartë se vlerësimi i rrezikut tani është 'i rrezikshëm'

  Asgjë nuk është 100% Pa Rrezik

  Na vjen keq që po jua ndajmë, por duhet thënë që, ashtu si unicorns, një aktiv 100% pa rrezik nuk ekzistojnë Nuk ka asnjë aset që do të jetë përgjithmonë i sigurt dhe është absolutisht e pamundur të jesh 100% 'e rrezikshme'.

  Kur bëhet fjalë për para të gatshme të ftohtë, për fat të keq, ju ende përballeni me rrezikun që fuqia juaj blerëse të prishet gradualisht nga inflacioni. Ky rrezik do të ekzistojë gjithmonë - Në fakt 'risk-on' dhe 'risk-off' janë thjesht shprehje për të përshkruar disponimin e tregut.

  Analiza teknike

  Kështu që mund të paracaktojë modelet dhe të identifikojë se çfarë mund të ndodhë në të ardhmen, analiza teknike është studimi i veprimeve të çmimeve në histori. Në mënyrë që të përcaktojë modelet dhe mundësinë e lëvizjeve në të ardhmen. Analiza teknike përdor tabelën e çmimeve si një mënyrë për të paracaktuar vrullin, mbështetjen dhe rezistencën. Kjo i ndihmon tregtarët në hyrjen dhe daljen nga tregtitë të cilat kanë një probabilitet më të lartë.

  Zakonisht, një model i vendosur do të pasohet nga lëvizjet e çmimeve dhe tendencat në zhvillim. Modeli i vendosur është pjesërisht falë fizologjisë së tregut. Ideja është që anëtarët në tregje shpesh do të reagojnë në një mënyrë të krahasueshme kur përballen me një situatë të krahasueshme. Analiza teknike përdor treguesit teknikë dhe tabelat e çmimeve në mënyrë që të dallojë çdo model, i cili mund të përdoret si bazë për tregtimin e daljeve / hyrjeve. Analiza teknike nuk do të përpiqet kurrë të masë vlerën themelore të aktivit.

  Dallimi i madh midis analizës themelore dhe analizës teknike është se analiza teknike mund të përdorë vëllimin historik dhe të dhënat e çmimeve, ndërsa analiza themelore jo. Analiza teknike përqendron vëmendjen e saj në të ardhmen, kështu që analizimi i historisë së veprimeve të çmimeve e vë atë në një vend të shkëlqyeshëm për parashikimin e lëvizjeve të çmimeve dhe zakonet e tregtimit të së ardhmes.

  Besohet gjerësisht në mesin e tregtarëve të huaj, të cilët shpesh përdorin analiza teknike, se modelet e çmimeve zakonisht do të tentojnë të përsëriten më tej. Kjo u mundëson atyre të shqyrtojnë një palë të monedhës dhe lëvizjet e çmimeve që ka bërë në të kaluarën - ky informacion do të shikohet kur merrni vendimin për të dalë ose për të hyrë në një pozicion.

  Premisa kryesore për analizën teknike është se në vend që të përqendrohet në analizën statistikore të lëvizjeve të çmimeve, çmimi i një aktivi mund të pasqyrojë informacionin tashmë të disponueshëm. Analiza e furnizimit dhe kërkesës së tregut do të diktojë se në cilin drejtim do të shkojë trendi i çmimeve.

  Hipoteza kryesore e analizës teknike është si më poshtë:

  • Tregtarët mund të shohin nëse interesi i shitjes ose jo, ose interesi i blerjes po rritet ose zvogëlohet.
  • Ju jeni në gjendje të konkludoni atë që mendoni se pjesëmarrësit në treg mund të planifikojnë të bëjnë më tej
  • Ju keni një kuptim më të mirë të asaj që shitësit dhe blerësit mund të mendojnë, për shkak të zhvillimeve të fundit të çmimeve të vërejtura.

  Analiza teknike bazohet në këto tre parime:

  • Trendet dhe lëvizjet e çmimeve
  • Kushtet 'themelore' ose makroekonomike automatikisht do të faktorizohen në çmimin e çiftit të monedhës. Tregu shënon gjithçka. Ngjarjet si raportet e punësimit dhe normat e interesit do të përfshihen në çmim automatikisht, për shkak të blerësve dhe shitësve brenda tregut.
  • Shpesh mendohet se me tendencat e çmimeve, historia është një tregues i mirë i asaj që do të vijë, dhe kështu që ata shpesh kthehen përreth.

  Qëllimet e Analizës Teknike

  • Për të vëzhguar statistikat dhe modelet e tregut që dalin, dhe për të përfituar nga tregtia.
  • Kur tregu fillon të zhvendoset, analiza teknike do të dijë kur të hyjë ose të dalë nga tregu.
  • Për të marrë vendime të shëndosha për tregtinë, pa konsideratë emocionale.

  Pra, e shkurtër dhe e shkurtër është që analiza teknike të identifikojë një trend, të ndjekur nga mbështetja dhe rezistenca e tregut. Kjo është duke përdorur kornizat kohore, ose tabelat e çmimeve.

  Në thelb, kur bëhet fjalë për tregje, ata mund të kenë vetëm tre mundësi - të lëvizin poshtë, të lëvizin lart, ose të lëvizin anash. Në përgjithësi, çmimet do të lëvizin në një zig-zag, për shkak të këtij veprimi të çmimeve ka vetëm 2 gjendje:

  • prirje: Çmimet zig-zag më të ulëta në një prirje në rënie ose më të larta në një trend rritës.
  • Varg: Çmimet zig-zag për të lënë mënjanë.

  Analiza teknike përdor tre lloje të mjeteve dhe teknikave:

  • Treguesit teknike: blerja dhe shitja e sinjaleve, me përdorimin e mjeteve statistikore.
  • Modelet e grafikëve: Parashikimi ku çmimet drejtohen nga pikasja e modeleve kryesore të grafikëve.
  • Veprimi i çmimit: Vizatimi i linjave të diagrameve etj për të identifikuar se në cilin drejtim po shkon tregu, dhe kjo bëhet duke shqyrtuar lëvizjet e kaluara të çmimeve.

  Kështu që shtrohet pyetja - a është në fakt e rëndësishme analiza teknike? Në seksionin tjetër, ne e shqyrtojmë këtë ndjenjë më tej.

  A është e rëndësishme Analiza Teknike?

  Po kjo është. Analiza teknike jo vetëm që mund t'ju ndihmojë të vendosni se ku dhe kur do të dilni nga një tregti, por edhe ku ose kur do të hyni në të.

  Duke identifikuar modelet e së kaluarës që ka të ngjarë të përsëriten, analiza teknike është një mjet shumë i dobishëm kur bëhet fjalë për identifikimin e probabiliteteve të mundshme dhe zgjedhjen e tregtisë me shanse të mira.

  Veryshtë shumë e vështirë të qëndrosh fitimprurës gjatë gjithë kohës ashtu siç është, por pa përdorimin e menaxhimit të rrezikut, do të thoshim se është gati e pamundur.

  Modeli i grafikut

  Modelet e grafikëve janë thelbi i analizës teknike; duke përdorur një numër kurbash ose vijash, modeli i grafikut është një shfaqje grafike e lëvizjes së çmimit. Faktorë të tillë si sjellja njerëzore mund të shkaktojnë luhatje të kostos së një aktivi financiar dhe këto modele janë baza e analizës teknike dhe ndihmojnë në identifikimin e lëvizjeve të trendit me çmimin e një aktivi.

  Nëse jeni një tregtar vetë, do të dini se të keni aftësi dhe të kuptoni se si të dalloni modelet mund të përmirësojë shumë shanset tuaja për të menduar se ku do të lëvizë çmimi në fjalë. Lloji më i zakonshëm i modelit të tabelës është një linjë prirjeje, por ka edhe të tjera, të tilla si stilolapsa, flamuj, pykë, maja dyshe dhe trefishe (dhe funde), dhe formacione koke dhe shpatullash.

  Vlen të përmendet se modelet mund të formohen në çdo kohë nga sekonda në muaj, nganjëherë rriqrat do të shtohen në një shirit, vijë ose tabelë shandani. Modeli i grafikut nuk bazohet në shkencë ose fizikë, suksesi i tyre varet shumë nga numri i pjesëmarrësve në treg duke marrë vëmendjen e tyre.

  Dy llojet e modeleve të diagrameve në dispozicion janë si më poshtë:

  • Modelet e grafikut të vazhdimit: Modelet e zakonshme të vazhdimit përfshijnë modelet e flamurit, modelet e shenjave dhe modelet e trekëndëshave - Ky model i ndihmon tregtarët të krijojnë mundësi në mënyrë që ata të vazhdojnë trendin.
  • Modelet e tabelës së përmbysjes: Një frazë e zakonshme e përdorur është "tendenca është miku juaj derisa të përzihet". Modelet e përmbysjes përpiqen të gjejnë se ku përfunduan trendet, pra krejtësisht e kundërta e modeleve të vazhdimit. Qëllimi këtu është gjetja e mundësive për të tregtuar në përmbysjen e një trendi të caktuar.

  Disa nga modelet më të zakonshme të kthimit përmbysin përfshijnë:

  • maja e trefishtë
  • fund i trefishtë
  • kokën dhe shpatullat
  • kokën dhe shpatullat
  • funde dyshe
  • majat e dyfishta.

  Këto modele funksionojnë aq mirë për shkak të faktit që modelet e grafikëve funksionojnë në një larmi kornizash kohore, pasi ato janë faktike (një model i përsëritur, në mesin e lëvizjeve më të mëdha të çmimeve).

  Konsensusi i përgjithshëm i tregtarëve teknikë është se çmimi tregon të gjithë informacionin thelbësor siç është vlera e drejtë e perceptuar, si dhe ndjenjat e tregut. Modelet e diagrameve studiojnë çdo klasë të aseteve, nga monedhat, aksionet, obligacionet dhe mallrat te kriptovalutat.

  Diagrami Psikologjia e Modelit

  Psikologjia e tregut është një forcë lëvizëse për modelet e skemave. Të gjitha çmimet dhe formimet e tyre pasqyrohen nga presionet e shitjes dhe blerjes (duke përdorur një udhëzues piktor). Forca rezidenciale që luan një rol të madh në formësimin e këtyre çmimeve është sigurisht oferta dhe kërkesa.

  Ligjet universale të furnizimit dhe kërkesës dhe emocioneve nënkuptojnë se nuk ka rëndësi me çfarë afati vendosni të tregtoni modelet e grafikëve, kjo sepse urdhrat do të paraqiten nga qeniet njerëzore.

  Këtu kemi renditur tre hapat kryesorë për një qasje nga lart-poshtë për modelet e grafikut tregtar:

  • Kur merrni një vendim për atë periudhë kohore që dëshironi të tregtoni, gjithmonë kini kujdes se çfarë lloj tregtari jeni.

  Për shembull, diagrami ditor, dhe 4 orë mund të përdoren për të hequr kokën në treg, ose për të ritëm tregtare.

  Zakonisht përdoren tabela brenda ditës 5 dhe 15 minutëshe Scalping tregu, dhe ditë tregtare.

  Afati kohor javor - mujor është i mirë për tregtimin e pozicionit

  • Në varësi të kornizës kohore të zgjedhur, duhet të identifikoni trendin mbizotërues për atë kornizë kohore.
  • Kur të keni vërejtur një prirje dominuese, atëherë mund të identifikoni modelet e grafikëve në mënyrë që të tregoni kohën në treg.

  Asnjëherë mos tregtoni thjesht bazuar në modelet e tabelave, përveç nëse keni një kornizë e cila është krijuar si gjëja e fundit që dëshironi të përfundoni tregtimin bazuar vetëm në emocionet tuaja.

  Librat e Tregtimit Përshkrimi dhe Renditja

  Nëse dëshironi të edukoni veten më tej në tregtimin e veprimeve të çmimeve, ne kemi përpiluar një listë të dobishme të librave që mendojmë se janë të gjithë të lexueshëm.

  🥇 Tregtimi për të jetuar: Fikologjia, Tregtia, Taktikat, Menaxhimi i Parave - nga Alexander Elder

  Ky libër është shumë i ndikuar nga 3 M-të; para, mendje dhe metodë. Me 'tregti për të jetuar' ju mund t'i zotëroni të treja.

  Ky libër është i shkëlqyeshëm për të disiplinuar mendjen tuaj, duke shpjeguar metodat e tregut tregtar dhe ju udhëzon se si të menaxhoni më mirë paratë në llogaritë tuaja tregtare.

  🥇 Ejani në dhomën time të tregtimit: një udhëzues i plotë për tregtinë - nga Alexandar Elder

  Dr. Alexander mbulon gjithçka, nga menaxhimi i përgjithshëm i kohës, strategjisë dhe tregtimit të parave, te treguesit e zbulimit që mund të çojnë në fitim të qëndrueshëm.

  Nga bazat e tregtimit te taktikat fikologjike, ky libër synon të bëjë çdo mesatare të tregtisë në një tregtar të suksesshëm.

  🥇 Tregtimi në Zonë: Zotëroni Tregun me Besim, Disiplinë dhe Qëndrim Fitues - nga Mark Douglas

  Autori i këtij libri, Mark Douglas, është një tregtar shumë i zgjuar, këshilltar i industrisë dhe trajner i tregtisë.

  Ekzistojnë pesë çështje kryesore që mbulon ky libër, në mënyrë që t'u japë tregtarëve një kuptim më të mirë të tyre dhe mënyrës së tregtisë. Qëllimi këtu është të ndihmojmë tregtarët kur bëhet fjalë për zgjedhjen e aksioneve, mitet për tregun dhe shpresojmë të rrisim përfitimin

  🥇 Tregtoni rrugën tuaj drejt lirisë financiare - nga Van K. Tharp

  Kjo është një pamje realiste se si të tregtohet në treg, me një shpjegim të shkëlqyeshëm të kurtheve të zakonshëm, deri te këshillat për të qenë një tregtar i suksesshëm, ky libër është një lexim shumë informues.

  Në asnjë mënyrë të veçantë, fokuset kryesore të librit janë si më poshtë: Si të krijoni sistemin tuaj, si të jeni me mendje të hapur, strategjitë e daljes dhe pritshmëria pozitive. 

  Techn Teknikat japoneze të vizatimit të shandanëve - nga Steve Nison

  Steve Nison ka përvojë vjet në këtë formë gjithnjë të njohur të analizës teknike. Duke shfaqur gjithçka, nga ndërtimi i shandanëve dhe kuptimi i modeleve deri te një larmi teknikash teknike, ky libër është një lexim shumë edukativ.

  Ky është edicioni i 2-të dhe shpjegon gjithçka në termat e Layman për ata prej jush që nuk do të dinin se ku të fillonin me tabelat e shandanëve!

  Brokerat dhe platformat më të mira për tregtimin e veprimeve të çmimeve

  Nëse keni arritur ta arrini deri më tani - tani duhet të keni një zotërim të fortë të asaj që është tregtia e veprimit të çmimit dhe pse kaq shumë tregtarë me përvojë betohen për të si një strategji afatshkurtër dhe afatgjatë.

  Si i tillë, pjesa e fundit e enigmës është të gjesh një ndërmjetës në internet me të cilin mund të përdorësh strategjinë tënde të tregtimit të veprimit të çmimeve të sapo mësuar. Më poshtë do të gjeni pesë platforma në veçanti - të gjitha ofrojnë shumë klasa të aseteve, tarifa të ulëta dhe një kornizë të rreptë rregullatore.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit për fillestarët

  eToro është një ndërmjetës në internet që është ideal për ata që sapo keni filluar në botën e tregtisë. Platforma e bën shumë të lehtë hapjen e një llogarie, depozitimin e fondeve dhe sigurisht - hyrjen në pozicionet e blerjes dhe shitjes. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Në veçanti, eToro ofron një veçori të tregtisë shoqërore që ju lejon të diskutoni ide me investitorë të tjerë. Për më tepër, ju madje kopjoni tregtinë e përdoruesve të tjerë në sit - më pas ju lejon të tregtoni pasivisht.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse Mirëseardhje

  AVATrade është një mundësi e shkëlqyeshme nëse kërkoni të praktikoni tregtimin e veprimeve të çmimeve. Ndërmjetësi ofron mbështetje të plotë për MT4 - të cilën mund ta përdorni përmes llogarisë demonstruese të platformës. Pastaj, kur të jeni gati për të tregtuar në kushtet e tregut të drejtpërdrejtë, mund të vazhdoni të hapni një llogari parash të vërtetë.

  AVATrade nuk ngarkon asnjë komision tregtar dhe përhapjet janë shumë të ulta. Në fakt, ju mund të tregtoni çifte të mëdha Forex me përhapje prej vetëm 0.9 pips, e cila është shumë konkurruese. Më e mira nga të gjitha, klientëve të rinj u ofrohet një paketë e mirëpritur vetëm për t'u regjistruar!

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Si përmbledhje, tregtia e veprimeve të çmimeve shkatërron shumë nga librat e literaturës - ndërsa përpiqet t'ju kthejë në bazat. Kjo do të thotë, teoria mëson thjeshtësinë - për aq sa ju i kushtoni vëmendje asaj që po ndodh këtu dhe tani - në krahasim me përqendrimin ekskluzivisht në të kaluarën.

  Si i tillë, ne shpresojmë që duke lexuar udhëzuesin tonë të plotë, ju tani keni një zotërim të fortë të asaj që është tregtia e veprimit të çmimit dhe pse është thelbësore të zotëroni në planin afatgjatë.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Për çfarë lloji të tregtimit është i përshtatshëm tregtimi i veprimit të çmimit?

  Në shumicën e rasteve, tregtimi i veprimit të çmimit është më i përshtatshmi për tregtimin afatmesme dhe afatgjatë. Kjo mund, për shembull, të përqendrohet në tregtinë e ritëm. Sidoqoftë, shumë do të argumentojnë se tregtarët e ditës mund të përdorin plotësisht tregtinë e veprimeve të çmimeve - pasi shumica e teorisë mbetet konstante.

  A duhet të mësoj akoma analizë teknike?

  Shkurtimisht - po, analiza teknike duhet të luajë ende një rol të madh në përpjekjet tuaja tregtare afatgjata.

  Për çfarë asetesh lidhet tregtia e veprimeve të çmimeve?

  Tregtimi i veprimit të çmimit është i rëndësishëm për të gjitha klasat e aseteve. Mbi të gjitha, është një teori - dhe jo një proces sistematik.

  A është i përshtatshëm tregtimi i veprimit të çmimeve për fillestarët?

  Po dhe jo. Nga njëra anë, tregtimi i veprimit të çmimit është një strategji që duhet të përdoret nga tregtarët e të gjitha formave dhe madhësive. Me atë që tha, mund të duhet shumë kohë për tu zotëruar - kështu që mëso!

  Ku mund të mësoj më shumë rreth tregtisë së veprimit të çmimit?

  Ne kemi renditur disa nga librat më të dukshëm të tregtimit të veprimeve të çmimeve aktualisht në treg më tej në këtë faqe.

  A është tregtimi i veprimit të çmimit vetëm për të hyrë në treg?

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.