Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 në Tregtimin e Aksioneve Penny!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 në Tregtimin e Aksioneve Penny!

Aksionet e Penny janë kompani me një vlerë më të vogël se 5 dollarë për aksion. Në teori, kjo mund të përfshijë një numër të firmave në shkallë të gjerë që janë të listuara në bursat kryesore si NYSE dhe NASDAQ. Sidoqoftë, një përkufizim më i gjerë është ai i kompanive me kapak të vogël që tregtojnë në tregjet pa recetë (OTC) si Pink Sheets.

Tregtimi i aksioneve Penny shpesh konsiderohet si një fenomen 'me rrezik të lartë, shpërblim të lartë', pasi çmimi themelor i aksioneve të kompanisë mund të rritet ose ulet në një mënyrë parabolike. Kjo sepse aksionet e qindarkës vuajnë nga paqëndrueshmëria e lartë dhe nivelet e ulëta të likuiditetit.

Në Udhëzuesin tonë Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Aksioneve Penny, ne shpjegojmë gjithçka që mund të dimë. Kjo përfshin një ndarje të plotë të aksioneve të peni, si funksionon tregu dhe çfarë duhet të bëni për të filluar tregtimin sot!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Cilat janë aksionet e peni?

  Me pak fjalë, aksionet e qindarkës përcaktohen nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (KSHZ) si një kompani e listuar me një çmim aksioni prej 5 $ ose më pak. Në këtë kuptim, aksionet e qindarkës operojnë shumë si çdo kompani tjetër në arenën e tregtimit të aksioneve. Kjo do të thotë, koncepti kryesor është blerja e një aksioni qindarkë me shpresën se do të rritet në vlerë në të ardhmen.

  Sidoqoftë, një përkufizim më i përshtatshëm i ndërmarrjeve të aksioneve të qindarkave janë firmat që janë të listuara në tregjet OTC siç janë Pink Sheets. Ndërsa zbulojmë më në detaje më poshtë, shkëmbimet OTC janë jashtëzakonisht të vështira për t'u arritur nga tregtarët me pakicë, prandaj do t'ju duhet të kaloni përmes një ndërmjetësi të palës së tretë.

  Sidoqoftë, aksionet e qindarkave kanë një sërë karakteristikash që i ndajnë ato nga firmat tradicionale të chip-eve. Në mënyrë thelbësore, aksionet e peni janë zakonisht kompani shumë të vogla që kanë një kapitalizim të mikro-tregut. Si rezultat, çmimi i aksioneve të peni mund të rritet e të ulet në modën e ndriçimit - madje edhe më shumë sesa klasat e aseteve spekulative si kriptovalutat.

  Pro dhe kundër të tregtimit të aksioneve Penny

  • Potencial i madh përmbysës - investoni në një kompani para se të bëhet në shkallë të gjerë
  • Mundësia për të blerë një numër të madh të kapitalit pa prishur bankën
  • Aftësia për të krijuar një portofol të larmishëm të aksioneve të peni për të zbutur rreziqet
  • Stoqet e peni janë një nga klasat më të paqëndrueshme të aseteve në hapësirën e investimeve
  • Përhapjet janë dukshëm të gjera
  • Ju mund ta keni të vështirë të shisni rezervat tuaja të qindarkës pasi nivelet e likuiditetit janë të vogla
  • Aksionet e peni zakonisht renditen në tregjet OTC - gjë që e bën të vështirë për të fituar qasje
  • Çmimet mund të rriten dhe ulen me përqindje tre shifrore në një ditë të vetme të tregtimit

  Si funksionojnë stoqet e peni?

  Në teori, aksionet e qindarkës janë kompani publike, për aq sa ato kanë aftësinë për të mbledhur para nga investitorë të të gjitha formave dhe madhësive. Sidoqoftë, këtu ndalojnë ngjashmëritë. Për shembull, mendoni për listën e fundit të Uber me miliarda dollarë.

  Kompania e ndarjes së udhëtimeve kaloi nëpër një proces të thelluar të aplikimit me SEC, i cili përfshiu institucione financiare në shkallë të gjerë për të ndihmuar në mbledhjen e kapitalit. Pastaj, aksionet u renditën në bursën më të madhe në botë - NYSE.

  Kjo mund të jetë më larg nga procesi i kërkuar për kompanitë e aksioneve qindarkë. Kjo do të thotë, ndërsa rezervat e qindarkës do të kalojnë ende përmes një procesi IPO, nuk ka askund aq shumë vëzhgim nga rregullatorët kombëtar. Në fakt, shumë firma të aksioneve të peni të listuara rishtazi janë të përjashtuara nga regjistrimi i SEC!

  Ç'është më e rëndësishmja, aksionet e qindarkës do të tregtojnë me siguri në një treg OTC, në krahasim me një shkëmbim të madh si NYSE ose NASDAQ.

  Tregtimi i Aksioneve Penny në Tregjet OTC

  Sapo një kompani aksionesh peni të ketë përfunduar IPO-në e saj fillestare, ajo më pas do të dalë në tregun sekondar. Në termat e Layman, kjo do të thotë që aksionarët mund të shesin aksionet e tyre në një bursë, e cila më pas mund të blihet nga investitorë të tjerë. Siç u përmend më lart, kjo zakonisht do të jetë në një treg OTC.

  Çfarë është një treg OTC?

  Tregu pa recetë, ose thjesht OTC, i lejon investitorët të tregtojnë instrumente financiarë jashtë shkëmbimeve tradicionale. Dy lojtarët kryesorë në këtë fushë janë Pink Sheets - e cila është në pronësi private, dhe OTC Buletin Board.

  Të dy arenat kanë një gjë të përbashkët - nuk ka dysheme tregtare. Në vend të kësaj, marrëveshjet bëhen në bazë të ndërmjetësit - në mënyrë që më pas të rezultojë në një hapësirë ​​investimi që është disi e paqartë.

  Me fjalë të tjera, nuk do të jeni në gjendje të uleni në ekranin e kompjuterit tuaj dhe të shikoni që vlera e rezervave të qindarkës rritet dhe ulet në bazë të sekondës për sekondë. Në vend të kësaj, gjithçka bëhet zakonisht përmes telefonit.

  Një shembull kryesor i kësaj është renditur më poshtë:

  • Keni lexuar në lidhje me një kompani të rrobave të ardhshme që u rendit kohët e fundit në fletët rozë
  • Ju gjeni një ndërmjetës aksionesh që ka qasje të drejtpërdrejtë në Pink Sheets, dhe tregojini atyre që dëshironi të blini aksione me vlerë $ 1,000
  • Herën e fundit që aksionet u tregtuan, ato ishin me çmim 0.10 dollarë për aksione
  • Ndërmjetësi bën disa thirrje dhe gjen një ndërmjetës tjetër që mban mjaft aksione qindarkë për të mbuluar tregtinë
  • Ndërmjetësi ju telefonon përsëri për t'ju dhënë një çmim prej 0.15 $ për aksion - një 'thjesht' 50% më e lartë se tregtia e fundit

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, rezervat e qindarkës mund të lëvizin me një normë parabolike - jo më pak sepse ata që mbajnë aksione shpesh janë në gjendje të diktojnë se me çfarë çmimi i shesin ato!

  Karakteristikat e rezervave të peni

  Aksionet e Penny janë krejtësisht të ndryshme nga firmat blu-chip si Apple, IBM dhe Facebook për një numër arsyesh - të cilat ne i përshkruajmë më në detaje më poshtë.

  Lloji i ndërmarrjeve

  E para dhe më e rëndësishmja, kompanitë e aksioneve të qindarkave shpesh janë firma të reja që kanë nevojë për të mbledhur kapital. Ata shpesh nuk janë në gjendje të përdorin kanale tradicionale si bankat e rrugëve të larta ose firmat e kapitalit të sipërmarrjeve, prandaj ata drejtohen në tregjet OTC.

  Drejtpërdrejt, kjo duhet të paraqesë këmbanat e alarmit, pasi mungesa e opsioneve të financimit mund të jetë për shkak të shëndetit financiar të ndërmarrjes - ose njërit prej drejtorëve të saj.

  Për sa i përket industrive, kompanitë e aksioneve të qindarka mund të vijnë nga praktikisht çdo sektor.

  Likuiditetit

  Likuiditeti i referohet shumës së vëllimit të tregtisë me të cilin është mësuar një instrument financiar. Në njërin skaj të spektrit, ndërmarrjet në shkallë të gjerë si Facebook, Amazon dhe British American Tobacco janë përgjegjëse për aktivitete tregtare me vlerë miliarda dollarë çdo ditë. Ky është edhe rasti me çiftet e kriptovalutave si BTC / USD.

  Sidoqoftë, kompanitë e aksioneve të qindarkave shpesh janë shtëpia e vetëm dhjetëra mijëra dollarëve në aktivitetin e përditshëm tregtar, gjë që rezulton më pas në nivele super të ulëta të likuiditetit. Kjo është thelbësore, pasi do të thotë që ju mund të luftoni për të shkarkuar aksionet tuaja pasi t'i keni blerë ato.

  Një dukuri e zakonshme në këtë drejtim është që tregtarët e rinj do të entuziazmohen shumë kur shohin se investimi i tyre i aksioneve qindarka është rritur me shifra të dyfishta ose të trefishta, vetëm për të mbetur të zhgënjyer kur nuk janë në gjendje të gjejnë një blerës. Si rezultat, ata shpesh janë të detyruar të shesin aksionet e qindarkës me një çmim dukshëm më të ulët se sa dikton tregu.

  Paqëndrueshmëri

  Mos gabo në lidhje me këtë, rezervat e qindarkës janë jashtëzakonisht të paqëndrueshme. Në hapësirën tradicionale të investimeve, kompanitë kryesore të renditura në NYSE ose NASDAQ shpesh do të lëvizin lart ose poshtë me disa pikë përqindje në ditë.

  Përkundrazi, platformat e tregtimit të aksioneve peni shpesh do të shohin lëvizje dyshifrore ose tre shifrore. Kjo e bën tregtimin e aksioneve qindarkë një mjet investimi shumë të rrezikshëm.

  Përhapet

  Pavarësisht nga klasa e aseteve që jeni duke tregtuar, gjithmonë do të ketë një korrelacion të drejtpërdrejtë midis likuiditetit dhe spread-eve. Për shembull, aktivet mjaft likuide pëlqejnë flori dhe S&P 500 do të përfitojë nga përhapjet e pakta për ujë.

  Në hapësirën e kriptovalutave, ndërsa Bitcoin përfiton nga përhapjet më konkurruese, monedhat ERC-20 janë krejtësisht e kundërta. Si rezultat, me platformat e aksioneve të peni që vuajnë nga nivele kaq të ulëta të likuiditetit, kjo do të thotë që përhapjet shpesh janë astronomike.

  Atëherë pse ka rëndësi kjo?

  Epo, le të supozojmë që ju keni shikimin tuaj në një aksion të peni të listuar rishtas që ka një çmim blerjeje prej 0.22 $. Sapo të bëni blerjen, atëherë zbuloni se i njëjti aksion ka një çmim shitje prej 0.16 $.

  Në terma përqindje, kjo do të thotë që sapo keni bërë një porosi në një përhap prej 27.27%! Kjo do të thotë që ju duhet të bëni të paktën 27.27% në fitime në investimin tuaj të aksioneve qindarkë vetëm për t'u shkëputur!

  Pompë dhe hale

  Kur keni një aset që strehon vëllime të ulëta tregtare dhe likuiditet, paqëndrueshmëri të lartë dhe përhapje super të gjerë - kjo është shumë e favorshme për një skemë 'pompë dhe hedhje'.

  Për ata që nuk janë në dijeni, një pompë dhe hedhje do të shohë një grup aktorësh të këqij të bashkohen së bashku për të ndikuar artificialisht në një treg.

  Për shembull:

  • Le të themi se një aksion i qindarkës ka një kapitalizim tregu prej $ 550,000.
  • Një grup investitorësh planifikojnë të pompojnë artificialisht aksionet e qindarkës
  • Ata e bëjnë këtë duke investuar shumë para në stok në intervale të paracaktuara.
  • Nga ana tjetër, çmimi i aksioneve të peni shpejt do të rritet - duke rezultuar në atë që njihet si FOMO (Frika nga humbja).
  • Ashtu si gjithnjë e më shumë investitorë që nuk dyshojnë vendosin të blejnë aksione në aksionet e qindarkës, grupi origjinal i aktorëve të këqij do të shkarkojnë aksionet e tyre me fitime të mëdha.
  • Ndërsa bëjnë, çmimi i aksioneve të peni shumë shpejt fillon të bjerë - me viktimat që humbin pjesën më të madhe të investimeve të tyre.

  Ç'është më e rëndësishmja, duhet të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm kur tregtoni aksione qindarkash. Nëse duket shumë mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta është!

  Informacion i kufizuar publik

  Kur një kompani si Ford Motors, Disney, Nike dhe mijëra të tjerë renditen në një bursë të madhe, ka një sasi të konsiderueshme informacioni që vihet në dispozicion të publikut të gjerë. Në fakt, është e paligjshme që kompanitë të diskutojnë mbi ngjarjet kryesore me palë të treta pa e bërë më parë informacionin publik.


  Duke vepruar kështu, secili dhe çdo investitor është në një fushë të barabartë loje - pasi të gjithë janë të privuar nga të njëjtat të dhëna. Çdo gjë e shkurtër nga kjo dhe kompania po hyn në territorin e 'tregtisë së brendshme'.

  Sidoqoftë - në rastin e aksioneve të peni, praktikisht nuk ka informacion në dispozicion për kompanitë e listuara në shkëmbimet OTC. Kjo sepse nuk ka kërkesë ligjore që firmat të azhurnojnë rregullisht investitorët. Si rezultat, ata me njohuri të brendshme të tregjeve OTC janë në një avantazh të veçantë.

  Storie te Suksesshme 

  Nuk është e gjitha dënim dhe errësirë ​​në arenën e tregtimit të aksioneve qindarkë. Përkundrazi, një numër ndërmarrjesh kanë bërë kalimin nga një pjesë e vogël e qindarkës në atë të një korporate të shkallës së gjerë.

  Për shembull, prodhuesi i hidrogjenit Power Plug ishte me çmim rreth $ 0.15 përsëri në 2013. Shpejt përpara marsit të ardhshëm dhe kompania arriti një çmim maksimal prej 10.31 $.

  Kompania Monster Beverage është një histori suksesi edhe më e madhe. Kthehu në 1995, aksionet e saj ishin me çmim vetëm 0.63 dollarë. Ata që mbështetën firmën në ditët e saj të hershme janë shpërblyer, pasi Kompania e Pijeve Monster tani është me çmim mbi 72 $ në NYSE. Kjo përfaqëson një rritje prej mbi 11,600%.

  Pastaj ju keni llojet e Restoranteve të BJ, i cili ka një numër zinxhirësh në të gjithë SHBA. Ndërsa ishte duke tregtuar me vetëm 0.88 $ në 1997, që prej asaj kohe ka arritur kulme mbi 50 $ për aksion. Firma që atëherë është rikthyer përsëri në rajonin $ 20 - $ 25, por sidoqoftë kjo është një histori suksesi!

  Këshilla për tregtimin e aksioneve Penny

  Tregtimi i aksioneve Penny nuk është diçka që duhet të përpiqesh nëse nuk e kupton fort rreziqet. Duke pasur këtë në mendje, më poshtë do të gjeni disa këshilla të dobishme për t'ju ndihmuar gjatë rrugës.

  1. Filloni me aksione të vogla

  Nëse do të mbështesni kompani në shkallë të vogël, është e rëndësishme që të filloni me aksione super të ulta. Mos u tërhiqni vetëm sepse vlera e aksioneve është e ulët. Në vend të kësaj, është më mirë të investosh në rritje të vogla sesa të injektohet një shumë e madhe e njëhershme.

  2. Hulumtoni sa më shumë që të mundeni

  Siç kemi trajtuar më herët në udhëzuesin tonë, ndërmarrjeve të aksioneve të qindarka nuk u kërkohet ligjërisht të lëshojnë deklarata publike. Kjo do të thotë se do të ketë një mungesë të madhe informacioni në dispozicionin tuaj.

  Duke pasur këtë në mendje, do t'ju duhet të kaloni orë të panumërta duke përdorur informacionin që është i disponueshëm në domenin publik. Nëse mendoni se nuk jeni në gjendje të merrni një vendim të informuar për shkak të mungesës së të dhënave, ju ndoshta duhet të shmangni investimet në firmë.

  3. Diversifikimi është kryesor

  Në krye të investimeve në aksione të vogla, ju gjithashtu duhet të diversifikoni sa më shumë që të mundeni. Për shembull, le të themi se jeni të gatshëm të investoni 5,000 dollarë në aksione qindarkash. Në vend që të investoni në një firmë të vetme, do të ishit më mirë të mbështesnit 50 kompani me 100 dollarë secila.

  Duke vepruar kështu, ju nuk do të ndjeni ndikimin e një deponi aksionesh qindarkash diku afër aq shumë. Për t'i çuar gjërat në nivelin tjetër, duhet të konsideroni gjithashtu diversifikimin në industri të shumëfishta. Për shembull, mendoni për mbështetjen e kompanive të përfshira në naftë dhe gaz, veshje, ushqim dhe pije, financa, pakicë dhe më shumë!

  4. Shmangni ekspertët e tregtimit të aksioneve Penny

  Megjithëse shumica e sektorëve të investimeve vuajnë nga të ashtuquajturit 'ekspertë', asgjë nuk përputhet mjaft me hapësirën e aksioneve të qindarkave. Më konkretisht, interneti është i mbushur plot me tregtarë ekspertë që besojnë se kanë atë 'salcë të fshehtë' për të zgjedhur aksionin tjetër të madh të qindarkës.

  Kjo në vetvete funksionon si një skemë pompë dhe hedhjeje, pasi qëllimi kryesor është krijimi i FOMO. Kjo do të thotë, nëse i ashtuquajturi ekspert mund të bindë mjaft njerëz që bakshishi i aksioneve të tyre do të shpërthejë në të ardhmen e afërt, kjo hap rrugën për të manipuluar tregjet.

  5. Kryeni kujdesin e duhur për ndërmjetësin tuaj

  Shtë gjithashtu e rëndësishme të kryeni kujdesin e duhur për ndërmjetësin tuaj të zgjedhur të aksioneve peni. Mbi të gjitha, ndërmjetësit që kanë qasje të drejtpërdrejtë në tregjet OTC do të jenë të fshehtë ndaj informacionit që publiku nuk është. Kjo i vë ata në një avantazh të dukshëm mbi ju si investitor. Si i tillë, shkoni vetëm me një ndërmjetës të mirënjohur që ka një histori të kahershme në hapësirë.

  Alternativat e aksioneve peni

  Nëse jeni një tregtar i ri, mund të jetë e vlefshme të rimendoni planin tuaj për t'u marrë me tregtimin e aksioneve të peni. Pavarësisht nëse janë nivele të larta paqëndrueshmërie, përhapje të gjerë ose mungesë e likuiditetit - skena e aksioneve të qindarkave nuk është e favorshme për investitorët pa përvojë. Edhe nëse dëshironi të zhyteni, do ta keni jashtëzakonisht të vështirë të fitoni qasje në Pink Sheets dhe OTC Buletin Board si një tregtar me pakicë.

  Me këtë në mendje, mund të jetë me vlerë të tregtoni CFD të aksioneve në kuptimin tradicional. Mos harroni, një kompani është klasifikuar ende si një aksion qindarkë nga SEC edhe nëse është e listuar në një bursë kryesore - për sa kohë që ka një çmim aksioni më pak se 5 $. Si rezultat, ndërmjetësit e aksioneve CFD do t'ju japin mundësinë e përdorimit të 'aksioneve të qindarkave', por në një mjedis të rregulluar.

  Për më tepër, nëse vendosni të tregtoni aksione të listuara në Bursën e Londrës, do të zbuloni se shumë prej këtyre firmave kanë çmime të aksioneve më pak se 5 dollarë. Kjo është për shkak se tregjet e aksioneve në Mbretërinë e Bashkuar i çmojnë aksionet e saj me pen, në krahasim me paund!

  Më poshtë po rendisim disa nga avantazhet e zgjedhjes për CFD të aksioneve në vend të përpjekjes për të blerë aksione qindarkash në tregjet OTC.

  Rregullim

  Brokerat e aksioneve CFD duhet të kenë në zotërim një licencë tregtare. Ne në Learn 2 Trade shkojmë një hap më tej duke rekomanduar vetëm ndërmjetës që janë të licensuar nga organet e nivelit të parë.

  Kjo përfshin si të FCA (UK), ASIC (Australi), CySEC (Qipro) dhe MAS (Singapor). Midis grupeve të mbrojtjeve të tjera rregullatore, organet e licencimit të nivelit të parë kërkojnë që ndërmjetësit e aksioneve CFD të mbajnë fondet e klientëve në llogaritë e ndara bankare.

  Shkëmbime të mëdha dhe të vogla

  Kur përdorni një ndërmjetës të aksioneve CFD, do të keni qasje në shkëmbimet kryesore (SH.B.A., MB, Japoni) dhe të vogla (Australi, Kanada, Gjermani, etj.) Me një klikim të një butoni. Kjo do të thotë, ju do të jeni në gjendje të blini ose shisni kompaninë tuaj të zgjedhur në pajisjen tuaj desktop ose mobile.

  Kjo është në kontrast të plotë me ndërmjetësit e tregtimit të aksioneve peni, të cilat kërkojnë nga ju që të bëni porosi përmes telefonit. Për më tepër, asgjë nuk është e menjëhershme në hapësirën e aksioneve të qindarkës, pasi ndërmjetësi do të duhet të veprojë sipas kërkesave tuaja duke negociuar me ndërmjetësit e tjerë!

  Përhapje të ngushta dhe tarifa të ulëta

  Ju mund të mbani mend të na flisni për madhësinë e spread-it kur blini dhe shisni aksione qindarkash në tregjet OTC. Në fund të fundit, kjo është një tarifë tregtare e drejtpërdrejtë që do ta bëjë jashtëzakonisht të vështirë për të bërë fitime në planin afatgjatë.

  Në rastin e CFD-ve konvencionale të aksioneve, ju shpesh mund të tregtoni kompani me blu-chip në përhapje më pak se 1 pip. Për më tepër, shumica e faqeve të tregtimit të aksioneve që ne rekomandojmë në këtë faqe ju lejojnë të tregtoni në bazë pa komision - kështu që paguani vetëm përhapjen!

  Pagesat e Lehta

  Kur tregtoni aksione peni në një ndërmjetës të CFD, do të përfitoni nga një proces pa ndërprerje i depozitave dhe tërheqjeve. Shumica e platformave ju lejojnë të financoni llogarinë tuaj me një kartë debiti / krediti ose llogari bankare të përditshme, dhe disa madje mbështesin e-kuletat elektronike. Kjo e bën shumë të lehtë marrjen e parave nga dhe në llogarinë tuaj tregtare.

  Platformat më të mira të tregtimit të aksioneve Penny 2021

  Deri tani që ju e dini hollësitë e asaj se si qindarkë tregtimin e aksioneve punon, ne tani do të diskutojmë disa nga zgjedhjet më të mira të ndërmjetësve tanë të vitit 2021. Merrni shënim, ndërmjetësit e listuar më poshtë plotësojnë përkufizimin e SEC për aksionet e qindarkës - që do të thotë që ata të rendisin kompani me një çmim aksioni më pak se $ 5

  Ç'është më e rëndësishmja, të gjitha rekomandimet tona janë të rregulluara, mbështesin shumë mënyra pagese dhe ofrojnë shërbime të nivelit të lartë për klientët.

  1. eToro - Platforma më e mirë CFD për fillestarët

  Nëse keni pak ose aspak përvojë se si funksionojnë aksionet dhe aksionet në internet, mund të jetë e vlefshme të merren parasysh eToro. Ndërmjetësi në internet - i cili ju lejon të përdorni më shumë se 800 aksione në shumë tregje të aksioneve, është i përshtatshëm për tregtarin e ri.

  Duhen vetëm disa minuta për të hapur një llogari dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, llogari bankare ose portofol elektronik. Më e mira nga të gjitha, tregtitë konvencionale të aksioneve vijnë pa tarifa që kanë të bëjnë me aksione përveç përhapjes. Për sa i përket rregullimit, eToro është licencuar nga FCA, CySEC dhe ASIC.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Asnjë tarifë tregtare përveç përhapjes
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - Broker i themeluar me shpërndarje të ngushta

  AVATrade është një ndërmjetës i vendosur që ofron përhapje super të ngushtë. Ju do të keni qasje në mijëra CFD - duke përfshirë atë të aksioneve të aksioneve. Platforma mbështet MT4, më pas ju lejon të vendosni robotët tuaj të automatizuar të tregtisë.

  AVATrade ka një shumë të ulët minimale depozite prej vetëm 100 $, të cilën mund ta lehtësoni me një kartë debiti / krediti ose tela bankare. AVATrade është gjithashtu shumë i rregulluar, me licenca të mbajtura në disa juridiksione.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, tregtimi i aksioneve të peni është një industri e mbushur me mashtrime. Ju duhet të pyesni veten nëse ia vlen të përpiqeni të investoni në një sektor financiar që strehon nivele të vogla të likuiditetit, përhapje zhvatëse dhe një mentalitet të gjithanshëm të Perëndimit të Egër. Në fakt, edhe nëse vendosni të zhyteni, ju do ta keni praktikisht të pamundur të fitoni akses në tregun OTC. Në vend të kësaj, do t'ju duhet të kaloni përmes një ndërmjetësi të palës së tretë.

  Si i tillë, ne mendojmë se ia vlen të merret parasysh tregtia tradicionale e aksioneve CFD. Kjo do t'ju japë qasje në mijëra kompani me një klik të një butoni në një ekosistem të rregulluar shumë. Ç'është më e rëndësishmja, ju nuk do të tregtoni asete që mund të humbin 90% në vlerë brenda një dite të vetme - kështu që keni një shans shumë më të mirë për të bërë një sukses të përpjekjeve tuaja të investimeve në internet!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  FAQs

  Cili është përkufizimi i një aksioni qindarkë?

  Sipas Komisionit të Letrave me Vlerë (SEC) - një aksion qindarkë përcaktohet si një kompani e listuar publikisht me një çmim aksioni më pak se 5 $.

  Në cilat shkëmbime tregtohen aksionet e peni?

  Aksionet e qindarkave zakonisht tregtojnë në tregje pa recetë siç janë Pink Sheets dhe OTC Buletin Board. Këto shkëmbime janë të vështira për t'u arritur si një tregtar me pakicë, prandaj do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës të palëve të treta.

  Çfarë është 'pompë dhe hedhje' e aksioneve të qindarkës?

  Pompa dhe deponitë e aksioneve Penny do të shohin një grup njerëzish të manipulojnë tregjet duke investuar në mënyrë kolektive në një kompani të vetme. Duke vepruar kështu, ai do të shtyjë artificialisht çmimin e aksioneve, gjë që do të rezultojë në investitorë që nuk dyshojnë të ndjekin shembullin. Më pas kriminelët do të shesin aksionet e tyre me fitime të mëdha, me viktimat që nuk dyshojnë të humbasin kur rrënimi i aksioneve.

  Cila është një alternativë e mirë për rezervat e peni?

  Alternativa më e mirë për aksionet e peni është ajo e tregtisë tradicionale të aksioneve CFD. Ju do të tregtoni kompani më të mëdha me një fytyrë publike në një mjedis të rregulluar plotësisht.

  Si funksionon një investim në aksione qindarkë?

  Së pari do të duhet të gjeni një ndërmjetës që ka qasje në tregjet OTC. Pastaj, pasi të keni gjetur një stok qindarkë në të cilin dëshironi të investoni, ndërmjetësi do të përpiqet të gjejë aksionet në emrin tuaj.

  Pse aksionet e peni janë kaq të paqëndrueshme?

  Aksionet e peni janë të paqëndrueshme, sepse ato zakonisht mbështeten nga kompani me kapak të vogël. Kjo do të thotë që një porosi e vetme e madhe mund të ndikojë në çmimin e aksioneve në një mënyrë kryesore.

  Si mund të shes rezervat e qindarka?

  Shpesh thuhet se blerja e aksioneve të peni është pjesa e lehtë. Kjo sepse mund ta keni të vështirë të gjeni një blerës kur bëhet fjalë për shkarkimin e aksioneve tuaja. Më e rëndësishmja, ndërmjetësi juaj i zgjedhur do të duhet të gjejë një blerës në emrin tuaj.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.