Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Opsioneve!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Opsioneve!

Opsionet ju lejojnë të spekuloni mbi çmimin e ardhshëm të një aktivi duke paguar një çmim të vogël. Nëse parashikimi juaj vjen, ju mund të blini ose shisni aktivin me çmimin e grevës së kontratës së opsioneve - që do të thotë se fitoni para.

Nëse jo, ju thjesht humbni premiumin tuaj. Si e tillë, tregtia e opsioneve është një mekanizëm ideal për të fituar ekspozimin në tregjet financiare në një mënyrë të rrezikut të ulët dhe shpërblimit të lartë.

Me atë që tha, opsionet e tregtimit janë shumë më të sofistikuara sesa blerja dhe shitja e klasave tradicionale të aseteve - kështu që është e rëndësishme të dini se çfarë po bëni para se të ndaheni me paratë tuaja.

Kjo është arsyeja pse ne sugjerojmë të lexoni Udhëzuesin Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Opsioneve. Brenda tij, ne shpjegojmë hollësitë e mënyrës se si funksionon tregtia e opsioneve, çfarë duhet të shikoni para se të blini një kontratë dhe ç'është më e rëndësishmja - si mund të fitoni para në hapësirë.

Shënim: Ju duhet të konstatoni nëse jeni duke tregtuar opsione amerikane apo opsione evropiane. Nëse është e para, mund të dilni nga tregtia juaj para se të skadojë kontrata. Nëse është kjo e fundit, nuk mundesh.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Cilat janë opsionet?

  Para se të shqyrtojmë se si funksionon procesi i tregtimit, së pari duhet të diskutojmë se cilat janë opsionet në të vërtetë. Me pak fjalë, opsionet ju lejojnë të spekuloni mbi drejtimin e ardhshëm të një aktivi pa marrë menjëherë pronësinë. Në vend të kësaj, opsionet ju japin e drejtë, por jo detyrimi, për të blerë ose shitur aktivin në një datë të mëvonshme. Kjo është në kontrast të plotë me të ardhmen, pasi ligjërisht ju kërkohet të merrni pronësinë pasi skadon kontrata.

  Kjo u bë e dukshme në Prill 2021 kur çmimi i të ardhmes së naftës shkoi negativisht, pasi ata që mbanin kontrata nuk kishin kapacitetin logjistik për të marrë dorëzimin! Në rastin e opsioneve, sapo të paguani një 'premium' të vogël, ju fitoni qasje në treg. Qëllimi kryesor është që pasuria juaj të shkojë mbi ose nën "çmimin e goditjes" para se të skadojë kontrata e opsioneve. Për shembull, le të themi që ju paguani një premium $ 100 për të blerë 100 opsione të aksioneve IBM.


  Kontratat kanë një çmim grevë prej 150 $ dhe skadim 1 muaj. Nëse çmimi i aksioneve IBM tejkalon çmimin e grevës prej $ 150 para skadimit, ju bëni një fitim. Fitimi juaj bazohet në çmimin e tregut në kohën e skadimit, minus çmimin e grevës. Për shembull, nëse IBM mbyllet me 160 dollarë, kjo është 10 dollarë më e lartë se çmimi i grevës prej 150 dollarë. Ju keni mbajtur 100 kontrata, kështu që kjo do të thotë që duke ushtruar të drejtën tuaj për të blerë aksionet me çmimin e grevës - keni bërë $ 1,000 fitim ($ 10 x 100 kontrata).

  Në skajin tjetër të spektrit, do të kishte mbyllur aksionet e IBM me një çmim nën 150 $, atëherë ju do të kishit premium tuaj $ 100. Megjithëse keni bërë një humbje, keni qenë në gjendje të spekuloni për drejtimin e ardhshëm të një aksioni pa pasur nevojë të blini aksione të tëra. Në fakt, ju mund të blini kontrata opsionesh praktikisht në çdo klasë të aseteve. Kjo përfshin gjithçka, nga indekset, energjitë, metalet e forta, ETF-të dhe kriptovalutat. Ndërsa mbulojmë më hollësisht më vonë, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës të rregulluar në internet për të hyrë në hapësirën e tregtimit të opsioneve.

  Pro dhe kundër të tregtimit të opsioneve

  • Ju keni të drejtën, por jo detyrimin për të blerë një aktiv në një datë të mëvonshme
  • Opsionet mund të lehtësojnë investime me rrezik të ulët, me kthim të lartë
  • Aftësia për të zgjatur ose shkurtuar një aktiv
  • Aplikoni hua për të rritur madhësitë tuaja të tregtisë
  • Qindra ndërmjetës tregtar të opsioneve të rregulluara për të zgjedhur
  • Filloni me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik
  • Tregtoni në lëvizje përmes një aplikacioni ndërmjetësi
  • Shumica e tregtarëve të opsioneve të reja humbin para
  • Ju duhet të jeni në gjendje të trajtoni efektet anësore emocionale të humbjes së tregtisë

  Kuptimi i tregtisë së opsioneve - Bazat

  Ndryshe nga hapësira tradicionale e tregtimit - ku thjesht duhet të blini një aktiv dhe shpresoni ta shisni atë për më shumë në një datë të mëvonshme, tregtimi i opsioneve është shumë më kompleks. Duke pasur këtë në mendje, ne do të drejtojmë procesin hap pas hapi.

  Options Opsionet e Thirrjes dhe Opsionet e Vendosjes

  Për të rrokullisur topin, së pari duhet të përcaktoni në cilën mënyrë mendoni se aktivi do të lëvizë në tregje. Në botën e tregtimit të opsioneve, ose do t'ju duhet të blini një "mundësi thirrjeje" ose "opsion vendosjeje".

  Në formën e tij më themelore, nëse mendoni se aktivi do Rritje në çmim, atëherë do t'ju duhet të blini një mundësi thirrjeje. Kjo është njësoj si vendosja e një 'porosie blerjeje' në hapësirën tradicionale të investimeve, që do të thotë se ju do të 'zgjasni' gjatë aktivit.

  Përndryshe, nëse mendoni se pasuria do të shkojë poshtë në vlerë, do t'ju kërkohet të blini një 'opsion vendosjeje'. Në hapësirën tradicionale të tregtisë, kjo është njësoj si vendosja e një 'porosie shitjeje', që do të thotë se po shkoni 'shkurtër' në aktiv.

  ✔️ Çmimi i goditjes 

  Pasi të keni vendosur nëse doni të bëni një thirrje apo mundësi opsioni, atëherë duhet të vlerësoni çmimin e goditjes së aktivit. Në rastin e tregtimit të opsioneve, ky është çmimi që do të përcaktojë nëse tregtia juaj është e suksesshme. Për shembull, le të themi se çmimi i grevës në aksionet e Apple është 280 dollarë.

  Nëse vendosni një mundësi thirrjeje, kjo do të thotë që keni nevojë për aksione të Apple që të mbyllen me një çmim më të lartë se 280 dollarë kur skadon kontrata. Nëse vendosni një mundësi vendosjeje, atëherë do t'ju duhet që çmimi të ulet nën çmimin e grevës prej 280 $

  Brokerat e opsioneve zakonisht ju japin çmime të shumta greve për të zgjedhur. Kjo do të ndikojë në madhësinë e premisë që kërkohet të vendosni. Me fjalë të tjera, ndërsa gjasat që parashikimi juaj të realizohet rritet, ashtu si edhe primi.

  ✔️ Skadimi

  Në një natyrë të ngjashme me kontratat e së ardhmes, opsionet do të kenë gjithmonë një datë skadence. Kjo është data kur ju do të jeni në gjendje të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë ose shitur aktivin. Në hapësirën tradicionale të tregtimit të opsioneve, data e skadimit përcaktohet zakonisht për të Premten e tretë të çdo muaji.

  Sidoqoftë, duke përdorur një ndërmjetës në internet do të keni shumë më shumë fleksibilitet. Në fakt, kontratat e opsioneve fillojnë nga vetëm 1 ditë, deri në një vit të plotë.

  ✔️ Premium

  Për të hyrë në tregun e opsioneve në fjalë, do të duhet të paguani një premium paraprakisht. Kjo funksionon si një depozitë e pakthyeshme. Me fjalë të tjera, nëse parashikimi juaj është i saktë, do t'ju duhet të hiqni primin nga kthimi juaj.

  Për shembull, nëse keni paguar një premium $ 200 për të hyrë në treg dhe tregtia juaj fitoi 500 $ në fitim, fitimi juaj aktual është 300 $. Nëse tregtia e opsioneve tuaja nuk përfundon në skadimin e parave të ardhura - ju thjesht humbni primin.

  Për sa i përket madhësisë së premisë së kërkuar, kjo do të varet nga një numër variablash. Kjo përfshin si çmimin aktual të tregut ashtu edhe atë të aktivit, kur skadon kontrata, dhe nëse aktivi paguan dividentë ose interes.

  Me sa u tha, primi shpesh do të jetë brenda intervalit 5-10% të çmimit të aktivit.

  Le të shohim një shembull të shpejtë bazuar në një premium prej 5%

  • Ju mendoni se aksionet e Amazon do të shkojnë në një trend rritës në javët e ardhshme
  • Si i tillë, ju vendosni të blini një mundësi thirrjeje
  • Vlera aktuale e tregut të aksioneve të Amazon është 2,300 dollarë
  • Çmimi i grevës në kontratën e opsioneve është $ 2,500
  • Kontrata do të skadojë për 2 muaj
  • Me 5% të $ 2,300, primi juaj arrin në $ 115

  Nëse Amazon do të mbyllej brenda dy muajsh me 2,700 dollarë - kjo do të arrinte në 200 dollarë mbi çmimin e grevës. Më pak premium prej $ 115, kjo do t'ju linte fitim prej $ 85 për aksion.

  Ç'është më e rëndësishmja, ju ka të ngjarë të mos jeni në gjendje të blini vetëm një pjesë, pasi ndërmjetësi i opsioneve zakonisht instalon madhësi minimale të pjesëve - të cilat ne i mbulojmë më poshtë.

  Size Madhësia minimale e lotit

  Në shembullin që dhamë më lart në aksionet e Amazon, ne i bazuam fitimet tona në një aksion të vetëm. Sidoqoftë, shumica e ndërmjetësve të opsioneve do t'ju kërkojnë të blini një madhësi minimale të lotit. Në hapësirën e opsioneve tradicionale, kjo zakonisht është 100 kontrata. Kjo nuk është gjithmonë rasti - veçanërisht nëse jeni duke tregtuar një aset që mbart një vlerë shumë më të madhe.

  Sidoqoftë, le të shohim një shembull të shpejtë se si një madhësi minimale prej 100 kontratash do të ndikonte si në primin tuaj ashtu edhe në fitimet e mundshme.

  • Le të themi që dëshironi të blini mundësi opsioni në aksionet e Disney, e cila aktualisht ka një çmim tregu prej 100 $
  • Çmimi i grevës është 107 $ dhe opsionet skadojnë për 30 ditë
  • Premiumi i opsioneve të thirrjes është 7% e çmimit aktual të tregut - që arrin në 7 dollarë
  • Ndërmjetësi kërkon një madhësi minimale prej 100 kontratash
  • Kjo do të thotë që ju duhet të paguani një premium totale prej 700 $

  Le të themi atëherë që opsionet vijnë me para, me rezervat e Disney me çmim 125 dollarë kur kontratat skadojnë për 30 ditë. Kjo arrin në një çmim prej 18 $ mbi çmimin e grevës prej 107 $. Ndërsa keni 100 kontrata, kjo është e barabartë me 1,800 dollarë fitime. Pasi të hiqni primin prej 700 dollarësh që keni paguar paraprakisht, kjo ju lë me 1,000 dollarë fitim.

  Tregtimi i opsioneve: Çfarë asetesh mund të tregtoj?

  Kështu që tani që keni një ide të përgjithshme se si funksionojnë opsionet, ne tani do të shqyrtojmë disa nga pasuritë e shumta që mund të tregtoni.

  Kjo perfshin:

  Stoqet: Klasa më e popullarizuar e aseteve për opsionet e tregtisë është ajo e aksioneve tradicionale të çipave blu. Shumica e agjentëve do t'ju japin akses në disa tregje - përfshirë atë të NASDAQ, NYSE dhe LSE.

  Tregues: Ju gjithashtu do të keni aftësinë për të blerë mundësi thirrjeje dhe vendosje në tregjet më të gjera të aksioneve. Të njohur si indekse (ose indekse), kjo përfshin Dow Jones, NASDAQ 100, FTSE 100 dhe S&P 500.

  Monedhat: Possibleshtë e mundur për të blerë dhe shitur opsione në industrinë e Forex. Kjo do të bazohej në një palë specifike të monedhës si AUD / USD ose GBP / USD.

  Commodities: Opsionet janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar ekspozimin në hapësirën e mallrave me shumë trilion dollarë. Kjo përfshin arin, vajin, gazin, argjendin, grurin, sheqerin dhe misrin. Në fakt, prodhuesit shpesh blejnë kontrata opsionesh për t'u mbrojtur nga çmimet aktuale të tregut.

  ETF: Mund të blini gjithashtu opsione në ETF (Fondi i tregtuar i këmbimit) hapësira. ETF-të ndjekin një gamë të gjerë të aktiveve - nga pasuritë e paluajtshme, tek ari, tek aksionet me pakicë.

  cryptocurrencies: Një numër i vogël i platformave tani ju lejojnë të tregtoni opsione në Bitcoin. Sidoqoftë, ende nuk ka një treg të rregulluar - kështu shkel me kujdes.

  Nëse jeni duke përdorur një faqe tregtare të opsioneve të specializuara, atëherë ka të ngjarë të keni qasje në mijëra tregje. Kjo ju lejon të krijoni një strategji të larmishme të tregtimit të opsioneve me klikimin e një butoni.

  Tregtimi i opsioneve për mbrojtje 

  Qëllimi i opsioneve të tregtimit është i dyfishtë. Ndërsa kemi zbuluar deri tani në udhëzuesin tonë, qëllimi kryesor i blerjes së opsioneve të thirrjes dhe vendosjes është të spekulojmë mbi çmimin e ardhshëm të një aktivi. Duke vepruar kështu, ju shpresoni të bëni një fitim.

  Sidoqoftë, tregtia e opsioneve është gjithashtu një mekanizëm shumë efektiv për mbrojtjen. Në fakt, kjo është saktësisht ajo që bëjnë furnizuesit e mallrave për të mbrojtur kundrejt çmimit aktual të tregut të aktivit të tyre. Për shembull, nëse fermerët e misrit aktualisht po përfitojnë nga një çmim mbi mesataren e tregut, ata mund të vendosin të blejnë mundësi opsioni.

  Nëse dhe kur çmimi i misrit ulet, fermeri nuk do të humbasë. Kjo sepse megjithëse ata do të marrin një çmim më të ulët tregu për misrin e tyre, ata do të fitojnë para në tregjet financiare përmes opsioneve të vënies. Si e tillë, gjithçka balancohet - më pak një përqindje e vogël e tarifave.

  Ky është rasti edhe për ata që investojnë në tregjet financiare. Për shembull, le të themi që ju keni aksione Amazon me vlerë $ 10,000. Ju mendoni se një recesion global po afrohet, prandaj doni të mbroni portofolin tuaj. Si e tillë, ju blini opsione të vendosjes.

  Opsione Amerikane vs Evropiane

  Ekzistojnë dy lloje kryesore të opsioneve të disponueshme në arenën e investimeve - opsionet amerikane dhe opsionet evropiane. Ai që blen do të përcaktojë se kur mund të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë ose shitur aktivin themelor.

  Tregtimi i opsioneve amerikane

  Opsionet amerikane ju lejojnë të dilni nga tregtia e opsioneve tuaja në çdo moment ndërmjet momentit që paguani primin dhe datës në të cilën skadojnë kontratat.

  Për shembull, nëse opsionet skadojnë më 1 korrik 2021, ju mund të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë ose shitur aktivin në çdo kohë para kësaj date. Kjo është shumë e dobishme për ju si një tregtar opsionesh, pasi ju keni aftësinë të mbyllni fitimet tuaja para se të skadojnë kontratat.

  Le të shohim një shembull të shpejtë.

  • Ju keni blerë mundësi thirrjeje për naftën me një çmim goditje prej 33 dollarësh për fuçi
  • Opsionet do të skadojnë më 14 gusht 2021 dhe ju keni 100 kontrata
  • Keni paguar një premium prej vetëm 1.30 dollarë për kontratë
  • Më 4 gusht, çmimi i naftës është në 45 dollarë për fuçi, i cili është 12 dollarë më i lartë se çmimi i goditjes prej 33 dollarësh
  • Si i tillë, ju vendosni të arrini para në opsionet tuaja amerikane duke ushtruar të drejtën tuaj për të blerë aktivin
  • Ju keni 100 kontrata, keni bërë 12 dollarë për kontratë - minus premium prej 1.30 dollarë, kështu që fitimi juaj i përgjithshëm është 1,070 dollarë.

  Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, tregtari ishte në gjendje të mbyllte fitimet e tyre 10 ditë para skadimit të opsioneve. Askush nuk e di nëse kjo ishte apo jo një veprim i zgjuar deri në datën e skadimit të 14 gushtit. Për shembull, nëse çmimi i naftës mbyllet me 50 dollarë për fuçi, tregtari humbi fitimet më të larta.

  Në skajin tjetër të spektrit, çmimi i naftës mund të ishte rrëzuar nën çmimin e grevës prej $ 33, që do të thotë se ata do të kishin humbur premiumin e tyre dhe nuk do të bënin aspak fitim!

  Tregtimi i opsioneve evropiane

  Ndryshe nga opsionet amerikane, opsionet evropiane nuk ju lejojnë të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë ose shitur aktivin përpara se të skadojnë opsionet. Në shembullin e mësipërm, ne vumë re sesi tregtari ishte në para 10 ditë para datës së skadimit.

  Sidoqoftë, nëse blerja do të bëhej përmes një kontrate opsionesh evropiane, investitori nuk do të kishte qenë në gjendje të arkëtojë fitimet e tyre herët. Përkundrazi, ata do të duhet të presin deri më 14 gusht për të parë me çfarë çmimi u mbyll nafta.

  Nga njëra anë, kjo ju vë në disavantazh ndaj opsioneve amerikane, pasi nuk keni fleksibilitetin e mbylljes së fitimeve tuaja herët. Nga ana tjetër, opsionet evropiane zakonisht vijnë me një çmim premium shumë më të ulët, prandaj duhet ta merrni parasysh këtë.

  Diferenca midis tregtisë së opsioneve dhe opsioneve binare

  Në krye të hapësirës tradicionale të tregtimit të opsioneve, mund të hasni gjithashtu opsione 'binare'. Megjithëse ekzistojnë disa ngjashmëri midis të dyve, ato në fakt janë klasa krejtësisht të ndryshme të aseteve.

  Kryesisht - dhe siç sugjeron emri, Opsionet binare kanë vetëm dy rezultate të mundshme. Ju ose do të fitoni një shumë fikse parash në tregti, ose do të humbni të gjithë pjesën tuaj. Për shembull, nëse raporti i përqindjes së fitimit në opsionet binare është 70%, dhe keni 1,000 dollarë, atëherë do të fitonit 700 dollarë për uljen e parave.

  Nëse çmimi i grevës do të ishte 40 dollarë, nuk do të kishte rëndësi nëse aktivi do të mbyllej me 41 dollarë, 100 dollarë ose 5,000 dollarë - përsëri do të fitonit të njëjtën shumë. Nëse aseti nuk hyn në para, ju thjesht humbni aksionin tuaj prej $ 1,000.

  Si rezultat, ne do të zgjedhim kundër tregtisë së opsioneve binare, pasi potenciali juaj i fitimit është i mbuluar. Përkundrazi, nuk ka asnjë kufizim në shumën që mund të fitoni nga tregtia e opsioneve tradicionale. Kjo sepse sa më i madh të jetë hendeku midis çmimit të grevës dhe çmimit mbyllës të tregtisë suaj, aq më shumë fitim bëni.

  Si të filloni tregtimin e opsioneve sot

  Kështu që tani që e dini se si funksionon tregtia e opsioneve, tani do t'ju tregojmë se si mund të filloni me një investim sot. Duke ndjekur hapat e përshkruar më poshtë, mund të keni një opsion vendosje ose thirrje të drejtpërdrejtë në treg në më pak se 10-15 minuta!

  Hapi 1: Zgjidhni një faqe tregtare të opsioneve

  Hapi i parë që duhet të ndërmerrni është të zgjidhni një faqe tregtare të opsioneve që plotëson nevojat tuaja. Do të duhet të angazhoheni në një proces të gjatë kërkimi, pasi asnjë-ndërmjetës nuk është i njëjtë.

  Kjo duhet të përfshijë metrika kryesore si:

  Rregullorja: Sigurohuni që faqja e tregtimit të opsioneve të rregullohet nga një organ i licencimit të nivelit të parë. Shembujt përfshijnë FCA (MB), CySEC (Qipro) dhe ASIC (Australi).

  Pasuritë e tregtueshme: Eksploroni se cilat klasa asetesh ofrojnë faqet e tregtimit të opsioneve. Platformat më të mira do t'ju japin akses në mijëra tregje.

  Metodat e pagesës: Zgjidhni një faqe tregtare të opsioneve që ju lejon të depozitoni dhe tërhiqni fonde me mënyrën tuaj të preferuar të pagesës.

  Amerikan ose Evropian: Sigurohuni që të kuptoni përbërjen themelore të opsioneve. Më konkretisht, a ka ndërmjetësi strehimin e opsioneve amerikane, opsionet evropiane, apo një kombinim të të dyjave?

  Çmimi Premium vs Grevë: Ju duhet të vlerësoni se sa konkurruese është faqja e tregtimit të opsioneve kur bëhet fjalë për primin. Me fjalë të tjera, sa e lartë është premia në lidhje me çmimin e grevës?

  Mbështetja e klientit: Eksploroni se cilat kanale për mbështetjen e klientëve ofron faqet e tregtisë së opsioneve. Kjo do t'ju ndihmojë nëse keni nevojë që ndërmjetësi të shpjegojë se si funksionon tregu juaj i zgjedhur.

  Nëse nuk keni kohë të hulumtoni metrikat e listuara më sipër, ne do t'ju sugjerojmë të përdorni një nga tre ndërmjetësit që ne kemi rekomanduar në këtë faqe. Të gjitha platformat tona me vlerësim të lartë janë të rregulluara shumë, ofrojnë shumë tregje opsionesh dhe ju lejojnë të depozitoni menjëherë fondet me një debit / kredi.

  Hapi 2: Hapni llogarinë dhe ID-në e ngarkimit

  Pasi të keni gjetur një faqe të përshtatshme për tregtimin e opsioneve, do të duhet të hapni një llogari. Ndërmjetësi do t'ju kërkojë të jepni disa informacione personale, të tilla si:

  • Emri i plotë
  • Data e lindjes
  • Adresa e shtepise
  • Numri Kombëtar i Taksave
  • Statusi i qëndrimit
  • Numri i telefonit
  • Email Adresa

  Ndërmjetësi do të duhet gjithashtu të shohë një kopje të ID-së tuaj të lëshuar nga qeveria. Kjo për të siguruar që platforma të mbetet në përputhje me ligjet kundër pastrimit të parave. Si i tillë, ngarkoni një kopje të pasaportës ose patentës tuaj.

  Hapi 3: Financoni llogarinë e tregtimit të opsioneve tuaja

  Për të hyrë në tregjet e tregtimit të opsioneve, do t'ju duhet t'i paguani një çmim ndërmjetësit. Si i tillë, tani duhet të financoni llogarinë tuaj tregtare. Shumica, por jo të gjithë, ndërmjetësit do të kenë një prag minimal depozite që do të duhet të plotësoni.

  Sa i përket mënyrave të pagesës, kjo shpesh përfshin:

  • Kartë debiti
  • Kartë krediti
  • Paypal
  • Skrill
  • Neteller
  • Transferte bankare

  Përveç opsionit të llogarisë bankare, të gjitha opsionet e tjera të depozitave janë të menjëhershme.

  Hapi 4: Gjeni Tregun e Opsioneve për Tregti

  Tani që keni financuar llogarinë tuaj të tregtimit të opsioneve, tani do t'ju duhet të gjeni një treg për të tregtuar. Brokerat zakonisht ofrojnë mijëra tregje, kështu që kërkoni një aset që ju intereson.

  Pasi ta bëni, do të duhet të vlerësoni metrikat e mëposhtme:

  • Çmimi aktual i tregut i aktivit
  • Çmimi goditës i aktivit
  • Premium i kërkuar nga ndërmjetësi
  • Kur skadon kontrata e opsioneve
  • Madhësia minimale e lotit
  • Nëse opsionet janë evropiane apo amerikane

  Shpesh do të keni mundësi të zgjidhni nga tregjet e shumta në një instrument të vetëm financiar. Për shembull, nëse jeni duke kërkuar të tregtoni aksione Nike, ndërmjetësi mund të ofrojë çmime të ndryshme greve - secila prej të cilave mbart një kërkesë të ndryshme premium.

  Hapi 5: Bleni një Thirrje ose Vendos Opsion

  Pasi të keni vlerësuar opsione tregu i ofruar nga ndërmjetësi, atëherë do t'ju duhet të bëni një tregti. Si i tillë, vendosni nëse mendoni se aktivi do të rritet (opsioni i thirrjes) apo ulje (vendos opsionin) kundrejt çmimit të goditjes.

  Atëherë do të duhet të futni numrin e kontratave që dëshironi të blini - duke siguruar që të përmbushni madhësinë minimale të lotit. Shifra e aksioneve totale do të azhurnohet ndërsa futni numrin e kontratave në kutinë e porosive.

  Për shembull, le të themi se dëshironi të blini opsione thirrjeje në aksionet e Nike, që mbart një çmim prej $ 4 për aksione. Ndërsa futni '200' në kutinë e shumës, pjesa do të ndryshojë në 800 $ (4 $ kontrata premium x 200).

  Në fund, plotësoni porosinë. Pasi ta bëni, tregtia e opsioneve tuaja është e drejtpërdrejtë!

  Opsionet më të mira Sitet e Tregtimit në 2021

  Po kërkoni faqet e tregtisë së opsioneve më të mira të vitit 2021, por nuk keni kohë të hulumtoni vetë një ndërmjetës? Më poshtë do të gjeni tre zgjedhjet tona kryesore. Secili prej ndërmjetësve të mëposhtëm është i licencuar nga organet e nivelit të parë, ju lejon të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti / krediti, dhe më e rëndësishmja - të ofroni mijëra tregje.

  1. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. Indeksi i Qytetit - Departamenti i Tregtimit të Opsioneve Më të Gjera

  Nëse jeni duke kërkuar të krijoni një portofol të larmishëm të kontratave të opsioneve, mund të jetë e vlefshme të merret parasysh Indeksi i Qytetit. Ndërmarrësi në internet ofron një listë shumë të gjerë të tregjeve të opsioneve, duke përfshirë gjithçka, nga aksionet, mallrat dhe indekset. Ju mund të filloni me një llogari në minuta, me depozitat minimale duke filluar nga 100. Platforma është rregulluar shumë, me licenca përfshirë FCA të MB.

  • Ekipi i nivelit të lartë të mbështetjes së klientit
  • Proces i lehtë për hapjen e llogarisë
  • Reputacion i shkëlqyeshëm në skenën tradicionale të brokerimit
  • Procesi i KYC është pak i rëndë
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  3. Tregjet CMC - Mundësitë e Tregtimit të Opsioneve me Vegla të Menaxhimit të Riskut

  Lëshuar në vitin 1989, CMC Markets ju jep juve akses në mijëra tregje - përfshirë këtu edhe hapësirën e opsioneve. Na pëlqen ndërmjetësi për ofrimin e mjeteve të menaxhimit të rrezikut, i cili ndihmon në zbutjen e humbjeve tuaja në rast të humbjes së tregtisë. CMC Markets nuk përdor një shumë minimale depozite dhe ju mund ta ngarkoni llogarinë tuaj me një kartë debiti / krediti ose llogari bankare.

  • Mijëra tregje financiare të mbështetura
  • Llogari demo pa rrezik
  • Listuar në Bursën e Londrës
  • Më e përshtatshme për tregtarët e përparuar
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Tregtimi i opsioneve ju lejon të fitoni ekspozim ndaj mijëra tregjeve pa pasur nevojë të blini plotësisht asetin themelor. Pavarësisht nëse besoni se aktivi do të rritet ose ulet në tregje, ju thjesht duhet të blini një premium të vogël.

  Duke vepruar kështu, ju keni shansin të bëni kthime të pambuluara në një mënyrë që i shmanget rrezikut. Me atë që tha, ju ende duhet të keni një kuptim të vendosur se si funksionon arena e tregtisë së opsioneve - kështu që ne shpresojmë që udhëzuesi ynë të ketë ndihmuar në pastrimin e mjegullës.

  Ne kemi diskutuar gjithashtu tre faqet tona të tregut të opsioneve të vlerësuarat më të larta të vitit 2021, së bashku me një hap pas hapi të dobishëm se si mund të filloni sot. Si i tillë, duke përdorur një nga platformat tona të rekomanduara ju mund të keni një kontratë opsionesh thirrje / vendosje drejtpërdrejt në treg brenda pak minutash!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është tregtimi i opsioneve?

  Opsionet ju japin të drejtën, por jo detyrimin, për të blerë ose shitur një aktiv në një datë të mëvonshme. Për të hyrë në treg, duhet të paguani një premium.

  Cila është depozita minimale në faqet e tregtimit të opsioneve?

  Kjo varet nga faqja në të cilën zgjidhni të regjistroheni. Për shembull, CMC Markets nuk ka shumën minimale të depozitës, ndërsa IG kërkon 250 £.

  Si funksionon 'premium' në tregtimin e opsioneve?

  Premium është tarifa e pakthyeshme që paguani për të hyrë në tregun e opsioneve të zgjedhura. Nëse nuk përfundoni në para, ndërmjetësi do t'i mbajë ato.

  A rregullohen faqet e tregtimit të opsioneve?

  Sipas ligjit, faqet e tregtimit të opsioneve duhet të kenë një licencë rregullatore. Ne preferojmë faqet që rregullohen nga organet e nivelit të parë si FCA, ASIC ose CySEC.

  Cili është ndryshimi midis opsioneve amerikane dhe evropiane?

  Ndërsa opsionet amerikane ju lejojnë të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë ose shitur aktivin para skadimit, opsionet evropiane jo. Në vend të kësaj, duhet të prisni deri në datën e skadimit të kontratës përpara se të mund të realizoni fitimet tuaja.

  A mund të aplikoni hua kur opsionet e tregtimit?

  Po, ndërmjetësit më të rregulluar ju lejojnë të aplikoni levë kur opsionet e tregtimit.

  Si mund ta financoj llogarinë time të tregtimit të opsioneve të mia?

  Opsionet e njohura të depozitave përfshijnë karta debiti / krediti dhe një tel bankar. Disa platforma gjithashtu mbështesin Paypal.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.