Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021 mbi Tregtimin Online!

Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021 mbi Tregtimin Online!

Keni interes në tregjet financiare? Nëse është kështu, ju mund të kërkoni të merreni me hapësirën e tregtimit në internet. Ju nuk jeni vetëm, pasi miliona tregtarë me pakicë në të gjithë botën blejnë dhe shesin asete me një klikim të një butoni - si me kohë të pjesshme ashtu edhe me kohë të plotë.

Me këtë tha, tregtia në internet nuk është aq e thjeshtë sa hapja e një llogarie ndërmjetësi dhe fitimi i parave. Përkundrazi, duhet të keni një zotërim të fortë të mënyrës se si funksionon industria.

Për shembull, a po kërkoni valuta të tregtisë ditore si GBP / USD dhe EUR / USD, apo jeni më të interesuar në blerjen dhe shitjen e aksioneve të blu-chip? Sido që të jetë, ka shumë për të mësuar!

Kjo është arsyeja pse ne sugjerojmë fuqimisht të lexoni Udhëzuesin tonë të Tregtisë Online Mësoni 2 Trade 2021. Duke vepruar kështu, ju do t'i jepni vetes shansin më të mirë të mundshëm për të pasur sukses në hapësirën e investimeve me pakicë.

Shënim: Ndërsa trajtojmë në udhëzuesin tonë, është thelbësore që ju të kuptoni se si funksionojnë urdhërat me humbje gjatë tregtimit në internet. Kjo do të sigurojë që ju të jeni në gjendje të zvogëloni rreziqet tuaja tregtare mbi një bazë afatgjatë.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është Tregtia Online?

  Me pak fjalë, tregtia në internet është procesi i blerjes dhe shitjes së pasurive me synimin për të bërë para. Për shembull, nëse blini aksione BT me vlerë 1,000 £ dhe më pas i shisni ato pesë ditë më vonë me një fitim prej 10%, kjo do të përfaqësonte një tregti të suksesshme. Me këtë tha, tregtia në internet nuk është e rezervuar vetëm për aksionet dhe aksionet tradicionale. Përkundrazi, ju mund të blini, shisni dhe tregtoni mijëra instrumente financiare nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

  Kjo përfshin gjithçka, nga obligacionet, indekset, mallrat, ETF-të, madje edhe monedhat dixhitale si Bitcoin. Ç'është më e rëndësishmja, objektivi kryesor është që ju të jeni në gjendje të blini ose shisni një aktiv me një çmim më të favorshëm sesa keni paguar fillimisht. Nëse jeni në gjendje ta bëni këtë, do të fitoni. Për t'ju ndihmuar të vlerësoni se në cilën rrugë ka të ngjarë të shkojnë tregjet, do t'ju duhet të përdorni treguesit teknikë dhe / ose analizën themelore të lajmeve. Nëse nuk e bëni, mund të rrokullisni një monedhë dhe të shpresoni për më të mirën.

  Në mënyrë që të angazhoheni në tregtinë në internet, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës. Ka qindra ndërmjetës në internet aktiv në hapësirë, shumica e të cilëve shërbejnë tregtar mesatar. Për shembull, do të jeni në gjendje të hapni një llogari brenda pak minutash dhe të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare. Pasi të jeni gati, atëherë mund të blini dhe shisni pasuritë tuaja të zgjedhura me një klikim të një butoni. Mund ta bëni këtë përmes një pajisjeje desktop, tablet ose telefonit celular.

  Ndryshe nga një portofol tradicional i aksioneve - ku investitorët zakonisht qëndrojnë në aksione për një numër vitesh, tregtia në internet zakonisht kryhet në baza afatshkurtra. Kjo mbulon ditë tregtare  -që i sheh investitorët të mbajnë mbi një aktiv për disa orë, apo edhe minuta. Atëherë keni ata që preferojnë ritëm tregtare, e cila zakonisht i sheh investitorët të mbajnë një pozicion të hapur për disa ditë ose javë.

  Pro dhe kundër të tregtisë në internet

  • Tregtoni asete nga komoditeti i shtëpisë tuaj
  • Brokerat në internet presin mijëra instrumente financiare
  • Aftësia për të spekuluar nëse aktivi do të rritet ose ulet në vlerë
  • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik ose llogari bankare
  • Platformat e tregtimit në internet duhet të rregullohen
  • Tarifat dhe komisionet tani janë shumë të ulta
  • Shumica e tregtarëve të ditës humbin para
  • Ju duhet të jeni në gjendje të trajtoni efektet anësore emocionale të humbjes së tregtisë

  Kuptimi i tregtisë në internet - Bazat

  Ka shumë për të mësuar në lidhje me hollësitë e mënyrës se si funksionon tregtia në internet, kështu që është më mirë që ne t'ju udhëzojmë në proces hap pas hapi. Kjo fillon në kompensim, pasi do të duhet të zgjidhni një platformë tregtare online që plotëson më mirë nevojat tuaja.

  ✔️Zgjedhja e një Platforme Tregtare Online

  Porta juaj e parë e thirrjes do të jetë gjetja e një ndërmjetësi. Mbi të gjitha, kjo është mënyra e vetme që të jeni në gjendje të blini dhe shisni asete në internet. Metrika më e rëndësishme që duhet të shikoni është në lidhje me statusin rregullator të platformës. Ç'është më e rëndësishmja, nëse ndërmjetësi nuk mban një licencë të nivelit të parë - shmangni atë.

  Lloji i organeve të licencimit që duhet të shikoni janë si FCA (MB), ASIC (Australi), CySEC (Qipro) dhe MAS (Singapor). Duke vepruar kështu, fondet tuaja të investimeve do të mbeten të sigurta në çdo kohë.

  Pasi të keni krijuar statusin rregullator të ndërmjetësit, atëherë duhet të shikoni metrika të tjera - të tilla si ato të renditura më poshtë.

  • Mundesi: Ju duhet të kontrolloni nëse ndërmjetësi pranon ose jo tregtarë nga vendi juaj i banimit.
  • pagesat: A e mbështet ndërmjetësi mënyrën tuaj të preferuar të pagesës? Opsionet më të njohura përfshijnë një kartë debiti / krediti, portofol elektronik ose transfer bankar.
  • Tarifat dhe Komisionet: Kontrolloni për të parë se çfarë tarifash dhe komisionesh ngarkon ndërmjetësi. Kjo zakonisht ndryshon në varësi të llojit të llogarisë që hapni.
  • përhapet: Eksploroni sa konkurruese është platforma e tregtimit në internet në departamentin e përhapjeve. Sa më e ngushtë përhap, Sa më mirë.
  • Instrumente të tregtueshëm: Supershtë shumë e rëndësishme të vlerësosh se cilat instrumente të tregtueshëm pret ndërmjetësi. Faqet më të mira të tregtimit në internet zakonisht ofrojnë mijëra tregje.
  • Mbështetja e klientit: Kontrolloni për të parë se cilat kanale mbështetëse për klientët ofrohen nga faqja e tregtimit. Kjo duhet të përfshijë bisedë të drejtpërdrejtë, email dhe mbështetje telefonike.

  Mos u shqetëso, ne i shqyrtojmë metrikat e mësipërme në më shumë detaje më poshtë në udhëzuesin tonë.

  ✔️Vendosja se cilat asete do të tregtojnë

  Siç e theksuam shkurtimisht më lart, platformat më të mira të tregtimit në internet do t'ju japin akses në mijëra tregje. Kjo jo vetëm që siguron që ju të mund të tregtoni klasën tuaj të preferuar të aseteve, por ju lejon të krijoni një portofol shumë të larmishëm të pasurive.

  Për t'ju dhënë një ide të pasurive të shumta që mund të tregtoni në internet, shikoni listën më poshtë:

  • Stoqet: Faqet e tregtimit në internet zakonisht ju japin akses në mijëra aksione blu-chip. Minimalisht, kjo duhet të përfshijë tregjet kryesore të Bursës së Londrës (LSE), Bursës së Nju Jorkut (NYSE) dhe NASDAQ.
  • Treguesit e aksioneve: Nëse jeni duke kërkuar të tregtoni tregje më të gjera të aksioneve, indekset ju lejojnë të blini qindra aksione përmes një tregtie të vetme. Kjo përfshin S&P 500, Dow Jones dhe FTSE 100.
  • Commodities: Hapësira e tregtimit të mallrave është një industri e vetme me shumë trilion dollarë. Kjo përfshin energji si nafta dhe gazi, metale të forta si ari, dhe madje edhe produkte bujqësore të tilla si gruri dhe misri.
  • ETF: ETF-të (fondet e tregtuara nga këmbimi) janë të vendosura për të gjetur një aktiv ose një grup aktivesh - dhe ato ju lejojnë të tregtoni një treg pa marrë pronësi të drejtpërdrejtë. Kjo përfshin gjithçka, nga pasuritë e paluajtshme, marihuana e ligjshme, aksionet e linjave ajrore dhe fondet e përbashkëta.
  • Forex: Hapësira e këmbimit valutor - ose thjesht 'Forex', është procesi i blerjes dhe shitjes së valutave. Ideja është që të spekulohet se në cilën mënyrë do të lëvizë një çift monedhe specifike në treg - siç janë GBP / USD ose AUD / NZD.
  • cryptocurrencies: Nëse keni një oreks pak më të lartë për rrezik, platformat e tregtimit në internet tani ju lejojnë të spekuloni për drejtimin e ardhshëm të kriptomonedhave të njohura si Bitcoin. Mund ta bëni këtë kundrejt USD ose të tregtoni çifte kripto-kripto drejtpërdrejt (si BTC / ETH).

  Lista e mësipërme nuk është shteruese nga çdo shtrirje e imagjinatës. Për shembull, ju gjithashtu mund të tregtoni bono, norma interesi, letra me vlerë të qeverisë dhe praktikisht çdo aktiv që nxjerr vlerë!

  NdMirëkuptimi i Tregtisë Urdhërat

  Kur angazhoheni me një faqe tregtare online, do t'ju kërkohet të keni një zotërim të fortë të mënyrës se si funksionon procesi i porosisë. Kjo është për shkak se ju do të tregtoni në baza DIY, që do të thotë që duhet ta tregoni ndërmjetësin se çfarë po përpiqeni të arrini. Mbi të gjitha, në internet agjentë Forex që pranojnë tregtarë nga MB nuk do dhe nuk mund t'ju japë këshilla se çfarë tregtish duhet të bëni. Në vend të kësaj, duhet ta kuptoni vetë këtë.

  Si i tillë, më poshtë ne diskutojmë disa nga porositë më të rëndësishme që do t'ju kërkohet të bëni kur tregtoni në internet.

  Bleni dhe Shisni Porosi

  Së pari dhe më e rëndësishmja, duhet të përcaktoni në cilën mënyrë mendoni se aktivi në fjalë do të lëvizë në treg. Kjo sepse ndryshe nga një agjent tradicional aksionesh, ju gjithmonë do të keni mundësinë të shkoni 'të gjatë' ose 'të shkurtër'. Për ata që nuk janë në dijeni, të shkojnë gjatë në një pasuri do të thotë që ju mendoni se çmimi i tij do Rritje. Nëse është ky rast, duhet të bëni një 'porosi blerjeje'.

  Nëse mendoni se pasuria në të vërtetë do të shkojë poshtë në vlerë, atëherë do të shkosh pak. Si i tillë, do të duhet të bësh një 'porosi të shitjes'. Nëse përdorni një përhap bastet ndërmjetësi për të tregtuar në internet, atëherë porositë thjesht referohen si 'porosi e gjatë' ose 'urdhër i shitjes'.

  Pasi të keni përcaktuar nëse planifikoni ta zgjasni ose shkurtoni pasurinë, atëherë duhet të mendoni për çmimin e hyrjes tuaj. Në këtë kuptim, ju keni dy mundësi - një urdhër tregu ose një rend kufiri.

  Tregu Rendit

  Opsioni një është një urdhër tregu. Kjo thjesht do të thotë që ju doni të vendosni porosinë tuaj të blerjes ose shitjes me çmimin tjetër në dispozicion. Për shembull, le të themi që ju dëshironi të shkoni gjatë në aksionet e Tesco.

  Nëse çmimi aktual i tregut është 235.59p, një urdhër tregu mund të ekzekutojë tregtinë tuaj në 235.61p. Në mënyrë të ngjashme, mund të vendoset po aq lehtë në 235.57p. Sido që të jetë, do të jetë brenda dhe rreth çmimit aktual të tregut.

  Limit Rendit

  Porositë limit ju japin fleksibilitetin e zgjedhjes së një çmimi hyrje. Ky opsion favorizohet nga tregtarët me përvojë, pasi ju lejon të hyni në treg me një çmim më të favorshëm dhe kështu - të zvogëloni përhapjen. Për shembull, le të themi që ju doni të vendosni një porosi blerjeje në stoqet e Tesco, por nuk doni të paguani çmimin aktual të tregut prej 235.59 p.

  Në vend të kësaj, ju doni të hyni në treg me një çmim më të favorshëm - të themi 0.5% nën çmimin aktual. Si i tillë, ju vendosni një porosi kufitare në 234.41p. Nëse dhe kur çmimi i tregut i aksioneve të Tesco-s e kap atë shifër, tregtia juaj do të ekzekutohet. Sigurisht, nuk ka asnjë garanci se çmimi juaj i hyrjes do të përmbushet. Nëse nuk është, porosia juaj kufitare do të mbetet aktive derisa ta anuloni.

  Urdhrat e Ndalimit të Humbjes

  Siç e përmendëm shkurtimisht më parë, është e domosdoshme që ju të kuptoni se si funksionojnë urdhërat e humbjeve të ndalimit. Duke vepruar kështu, do të jeni në gjendje të shmangni bërjen e humbjeve të mëdha kur tregtoni në internet. Në vend të kësaj, ju mund të 'kufizoni' sasinë që humbni duke vendosur një urdhër të ndjeshëm të humbjes së ndalimit.

  Për shembull, le të qëndrojmë me tregtinë e Tesco që diskutuam në seksionin e mësipërm. Ju vendosni të vendosni një porosi të gjatë në treg dhe tregtia juaj ekzekutohet në 253.60 p. Edhe pse jeni të sigurt se çmimi i aksioneve të Tesco do të rritet në ditët dhe javët e ardhshme, ju nuk doni të humbni më shumë se 10% të aksioneve tuaja.

  Pra, bazuar në çmimin tuaj të hyrjes prej 253.60p, do t'ju kërkohet të instaloni porosinë tuaj të humbjes në 228.24p. Kjo do të thotë që çmimi i aksioneve të Tesco të ulej në 228.24p - porosia juaj e humbjes së ndalimit automatikisht do ta mbyllte tregtinë me një humbje prej 10%.

  Porositë e garantuara të ndalimit të humbjes

  Porositë e humbjeve të ndaluara janë të shkëlqyera për të lehtësuar rrezikun tuaj, por ato nuk janë të garantuara 100%. Me këtë, nënkuptojmë që në kushte super të paqëndrueshme të tregut, porosia juaj mund të mos përputhet me rrugën poshtë. Nëse është kështu, tregtia juaj rrezikon të bëjë humbje të mëdha.

  Si e tillë, mund të jetë me vlerë të merret në konsideratë një urdhër i ndaluar i 'garantuar'. Duke paguar një tarifë pak më të lartë për tregtinë tuaj, ndërmjetësi do të sigurojë që të respektohet porosia juaj për humbjen e ndalimit.

  Merrni urdhra fitimi

  Urdhri përfundimtar që duhet të kuptoni si një tregtar i ri në internet është ai i një urdhri të përfitimit. Kjo funksionon saktësisht në të njëjtën mënyrë si rendi i ndaljes së humbjes së diskutuar më parë, por në të kundërt.

  Për shembull, ndërsa ju tashmë keni vendosur porosinë tuaj të humbjes së ndalimit për të zbutur humbjet tuaja në 10%, ju mund të dëshironi të dilni nga tregtia juaj kur aksionet e Tesco rriten me 20%.

  Me një çmim hyrje prej 235.60p, një urdhër fitimi prej 20% do të duhet të vendoset në 282.72p. Nëse çmimi plotësohet, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht.

  Tarifat e tregtisë

  Një nga matjet më të rëndësishme për të parë kur zgjidhni një faqe tregtare online është sa do të tarifoheni. Modelet e çmimeve mund të ndryshojnë shumë në hapësirën e tregtimit në internet, prandaj sigurohuni që të rishikoni seksionet më poshtë për shpërndarjet dhe komisionet e tregtimit.

  Përhapja

  Në shumicën dërrmuese të rasteve, ndërmjetësi juaj i zgjedhur në internet do të tarifojë një përhapje. Ky është në thelb ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aktivi. Përhapja ju vë në një disavantazh të menjëhershëm kur bëni tregti, pasi duhet të kompensoni ndryshimin vetëm për t'u barazuar. Si i tillë, sa më i ulët të jetë përhapja, aq më i favorshëm është për ju si tregtar.

  Përpjekja për të marrë kokën rreth përhapjes mund të jetë konfuze në fillim, prandaj shikoni shembullin vijues.

  • Ju dëshironi të tregtoni naftë
  • Nëse dëshironi të shkoni gjatë, çmimi i blerjes është 24.00 $
  • Nëse doni të bëni pak, çmimi i shitjes është 23.60 dollarë
  • Diferenca midis dy çmimeve është 1.69%
  • Kjo do të thotë që ju duhet të bëni të paktën 1.69% në tregtinë tuaj për t'u shkëputur

  Për shembull, le të themi që keni vendosur një porosi blerjeje në vaj në 24.00 $. Nëse më pas do të donit të dilnit nga pozicioni juaj, do të ishit në gjendje ta bënit këtë vetëm me 23.60 dollarë - pasi ky është çmimi aktual i shitjes.

  Vetëm kur çmimi i shitjes rritet me 1.69% në 24.00 $ do të thyeheni, pasi ky është çmimi me të cilin keni hyrë në treg.

  Komisionet e tregtimit

  Komisionet e tregtimit ngarkohen nga ndërmjetësit kur bleni shes nje aset. Kjo zakonisht llogaritet si përqindje, e cila më pas shumëzohet me madhësinë e tregtisë suaj.

  Për shembull, le të themi që ju blini aksione të Duhanit Britanik Amerikan me vlerë 4,000 £. Nëse ndërmjetësi kërkon një komision prej 1%, atëherë ju do të paguani 40 £.

  Në raste të tjera, ndërmjetësi mund të marrë një tarifë të sheshtë. Për shembull, mund t'ju duhet të paguani 10 £ për çdo porosi të blerjes dhe shitjes - pavarësisht se sa tregtoni.

  Lajmi i mirë është se një numër ndërmjetësish aktivë në hapësirën e investimeve në internet ju lejojnë të tregtoni në bazë të komisioneve. Kjo do të thotë që do të duhet të mbuloni vetëm përhapjen.

  RaTregtimi me levave 

  Pjesa më e madhe e platformave të tregtimit në internet do t'ju lejojë të blini dhe shisni asete me levë. Kjo ju lejon të amplifikoni madhësinë e tregtisë suaj. Për shembull, le të themi që ju aplikoni levën prej 5x me një porosi 500. Duke vepruar kështu, vlera e tregtisë suaj është 2,500 £ - edhe pse keni vetëm 500 £ në llogarinë tuaj të ndërmjetësit.

  Nga njëra anë, aplikimi i levave mund të amplifikojë fitimet tuaja kur tregjet shkojnë në favorin tuaj. Ato janë gjithashtu të dobishme kur dëshironi të tregtoni, por nuk keni një bilanc shumë të konsiderueshëm të llogarisë. Sidoqoftë, tregtia me levë është gjithashtu shumë e rrezikshme, pasi mund të humbni të gjithë pjesën tuaj.

  Likuidimi

  Nëse vendosni të tregtoni me levë, do t'ju kërkohet të vendosni një 'marzh'. Kjo është si vendosja e sigurimit të një kredie, për aq sa nëse nuk vendosni parapagimet tuaja, huadhënësi do të mbajë depozitën. Në rastin e huasë, madhësia e marzhit tuaj dikton me sa mund të amplifikoni tregtinë tuaj. Për shembull, nëse aplikoni levën prej 20x, dhe marzhi juaj është 200 - ju po tregtoni me 4,000.

  Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që ju do të humbni marzhin tuaj 200 £ nëse tregtia likuidohet nga ndërmjetësi. Kjo do të ndodhë nëse tregjet shkojnë kundër jush me një shumë të caktuar. Për shembull, pasi një diferencë prej 200 në 4,000 £ arrin në 5%, atëherë një ritëm prej 5% në drejtim të gabuar do të shihte që ndërmjetësi të mbyllte tregtinë tuaj automatikisht dhe të mbante marzhin.

  Mënyra e vetme për të shmangur këtë është:

  • Instaloni një urdhër të humbjes së ndalimit shumë më lart / nën çmimin e likuidimit, ose
  • Shtoni më shumë fonde në bilancin tuaj të marzhit

  ✔️Kryerja e Kërkimeve 

  Nëse vendosni të tregtoni në internet pa kryer kërkime, mund të luani bixhoz në një kazino. Si i tillë, është thelbësore që të mësoni se si të analizoni pasuritë - si në atë teknik departamentet themelore.

  Analiza teknike

  Analiza teknike i referohet procesit të leximit të tabelave. Më konkretisht, ju do të analizoni modelet historike të grafikëve, me synimin për të parashikuar se në cilën mënyrë ka mundësi të shkojë aktivi. Në të vërtetë, mund të duhen shumë muaj para se të filloni të kënaqeni me analizat teknike, por sidoqoftë është thelbësore.

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, do të dëshironi të përdorni tregues teknikë. Këto janë mjete që përpiqen të vlerësojnë tendencat kryesore të aktivit - të tilla si paqëndrueshmëria, vëllimet e tregtisë, ndjenja e tregut dhe linjat e mbështetjes / rezistencës.

  Treguesit më të njohur teknikë të përdorur nga tregtarët e sezonit në internet përfshijnë:

  • Devijimi standard
  • Oshilator Stochastic
  • Lëvizja e divergjencës mesatare të konvergjencës (MACD)
  • Indeksi mesatar i drejtimit
  • Indeksi relativ i fuqisë (RSI)
  • Regjistrimi i Fibonacçit. Re e Ichimoku
  • Devijimi standard
  • Bollinger bende

  Nëse jeni një tregtar i ri dhe thjesht nuk mund të merrni kokën tuaj rreth mjeteve të analizës së tabelës, mund të jetë e vlefshme të përdorni shërbimin e sinjaleve Mëso 2 Tregtisë. Ne ofrojmë të dy falas  shërbim premium që ju njofton në kohë reale kur një tregues teknik ka vërejtur një mundësi të afërt tregtare.

  Ju mund ta përdorni këtë së bashku me hulumtimet themelore, të cilat i diskutojmë më poshtë.

  Kërkime Themelore

  Ndërsa analiza teknike përpiqet të vlerësojë tendencat historike të çmimeve, kërkimi themelor shikon lajmet në botën reale. Më konkretisht, ideja është të vlerësojmë se si një zhvillim i lajmeve mund të ndikojë në çmimin e ardhshëm të një aktivi.

  Për shembull, le të marrim pandeminë Coronavirus të vitit 2020. Me një pjesë të madhe të avionëve të vendosur në të gjithë botën - dhe konsumatorët të mbërthyer në mbyllje - kërkesa për naftë ishte praktikisht inekzistente.

  Dhe çfarë ndodh kur kërkesa për një aktiv bie? Çmimi i tij ndjek shembullin. Si i tillë, një investitor i zgjuar do të vlerësojë ngjarjet e lajmeve në botën reale gjatë gjithë ditës dhe do të vendosë një tregti në përputhje me rrethanat.

  Llojet e strategjive të tregtimit në internet

  Kështu që tani që i dini bazat e tregtisë në internet, tani duhet të mendoni për llojin e strategjitë tregtare që dëshironi të punësoni. Kjo zakonisht mund të ndahet në tre kategori - e cila varet nga sa aktivisht planifikoni të tregtoni.

  Trading Day

  Siç sugjeron emri, tregtarët e ditës rrallë mbajnë një pozicion të hapur për më shumë se një ditë. Në vend të kësaj, tregtarët do të blejnë ose shesin një aktiv dhe më pas do ta shkarkojnë atë gjatë ditës.

  Pozicioni mund të qëndrojë i hapur për disa orë, apo edhe minuta - në varësi të tregtisë në fjalë. Tregtarët e ditës zakonisht vendosin dhjetra tregti në ditë dhe përpiqen të bëjnë fitime ultra të vogla.

  Swing Trading

  Tregtimi i lëkundur është paksa i ndryshëm nga tregtimi ditor, pasi shpesh i sheh investitorët të mbajnë një pozicion të hapur për disa ditë të javëve. Për shembull, një tregtar mund të vendosë një urdhër blerjeje në Apple në përgjigje të raporteve të fitimeve më të mira se sa pritej.

  Tregtari do të shikojë të shijojë një prirje afatshkurtër në rritje, dhe më pas të dalë nga tregtia kur duket se prirja ka filluar të zhduket.

  Tregtimi Afatgjatë

  Tregtimi afatgjatë do të shohë investitorët të mbajnë mbi aktivin për disa muaj ose vite. Kjo zakonisht u përshtatet investitorëve pasivë që dëshirojnë të gëzojnë fitime të qëndrueshme, afatgjata.

  Për shembull, ju mund të vendosni të blini aksione të PB në vlerë prej 5,000 £ dhe më pas t'i shisni ato katër vjet më vonë me një çmim (me shpresë) më të lartë. Gjatë këtij procesi, ju gjithashtu do të gëzoni të ardhura pasive në formën e dividentëve tremujorë.

  Si të filloni tregtimin online sot

  Nëse e keni lexuar udhëzuesin tonë deri në këtë pikë, tani duhet të keni një kontroll të qartë se si funksionon tregtia në internet. Nëse është kështu - dhe ju jeni gati të filloni tregtinë tani-më poshtë ne kemi përshkruar një udhëzues të thjeshtë hap pas hapi për t'ju ndihmuar të filloni.

  Hapi 1: Gjeni një faqe tregtare online

  Së pari do të duhet të gjeni një faqe tregtare online që plotëson qëllimet tuaja afatgjata të investimeve. Ndërmjetësi në fjalë duhet të rregullohet shumë dhe të ofrojë grumbuj instrumentesh të tregtueshëm.

  Ai gjithashtu duhet të ofrojë shpërndarje të kufizuar dhe komisione të ulëta, dhe t'ju lejojë të depozitoni dhe tërhiqni fonde me lehtësi.

  Nëse nuk keni kohë të gjeni vetë një faqe tregtare online, do të gjeni pesë ndërmjetësit tanë me vlerësim të lartë të renditura në fund të kësaj faqe.

  Hapi 2: Hapni Llogarinë dhe Verifikoni Identitetin

  Të gjitha faqet e tregtimit në internet kërkojnë që të hapni një llogari. Si i tillë, do të duhet të jepni disa informacione personale.

  Kjo përfshin:

  • Emri i plotë
  • Adresa e shtepise
  • kombësi
  • Data e lindjes
  • Numri Kombëtar i Taksave
  • Kontaktoni Details

  Ju gjithashtu do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Shumica e faqeve të tregtimit në internet ju lejojnë ta bëni këtë duke ngarkuar shpejt një kopje të pasaportës ose patentës tuaj.

  Hapi 3: Fondet e depozitave

  Tani do të duhet të financoni llogarinë tuaj të tregtisë në internet.

  Metodat e pagesave të mbështetura zakonisht përfshijnë:

  • Kartat e debitit
  • Credit Cards
  • Skrill
  • Paypal
  • Neteller
  • Banka Wire

  Ju gjithashtu duhet të kontrolloni se në çka arrin depozita minimale dhe nëse mënyra juaj e preferuar e pagesës tërheq ndonjë tarifë.

  Hapi 4: Bëni një Porosi

  Pasi të financohet llogaria juaj e tregtimit në internet, mund të bëni tregtinë tuaj të parë. Për të marrë topin, shfletoni shumë instrumente financiare që ndërmjetësi mbështet.

  Nëse keni një aktiv specifik në mendje, kërkoni atë. Për shembull, nëse dëshironi të tregtoni aksione të Apple, futni 'Apple' në kutinë e kërkimit dhe klikoni në rezultatin përkatës.

  Pasi të jeni në faqen përkatëse të tregtimit për aktivin tuaj të zgjedhur, do të duhet të bëni një porosi.

  • Blej shes: Zgjidhni një porosi të blerë (të gjatë) ose të shitur (të shkurtër)
  • Kunji: Vendosni shumën që dëshironi të tregtoni
  • Rendi i Tregut / Kufirit: Zgjidhni një porosi të tregut nëse dëshironi të merrni çmimin tjetër të disponueshëm. Zgjidhni një porosi limit nëse doni që tregtia juaj të hyjë me një çmim specifik.
  • Levave: Nëse dëshironi të aplikoni levë, zgjidhni shumëfishin tuaj
  • Ndalo humbjen: Vendosni një urdhër ndalimi-humbje për të kufizuar humbjet tuaja të mundshme
  • Merrni Fitimi: Vendosni një urdhër përfitimi fitimi për të bllokuar fitimet tuaja të mundshme

  Pasi të konfirmoni porosinë, ajo duhet të ekzekutohet brenda disa sekondave. Nëse keni zgjedhur një porosi kufitare, kjo nuk do të ndodhë derisa të shkaktohet çmimi juaj i hyrjes.

  Faqet më të mira të tregtimit në internet të vitit 2021 - 5 zgjedhjet tona kryesore

  Po kërkoni disa udhëzime se në cilën faqe të tregtimit në internet të përdorni? Nëse është kështu, ju do të gjeni pesë zgjedhjet tona kryesore të vitit 2021 të renditura më poshtë. Të gjitha rekomandimet tona janë të rregulluara, ofrojnë përhapje të ulët dhe komisione dhe ju lejojnë të depozitoni lehtësisht fonde me një kartë debiti / krediti.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit në internet për fillestarët

  Rregulluar nga ASIC, CySEC dhe FCA, eToro është një ndërmjetës në internet që pret mijëra pasuri. Kjo përfshin aksione, kriptovaluta, ETF, indekse dhe mallra. Ju depozitoni fonde me shumë mënyra pagese. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Duke lexuar plotësisht udhëzuesin tonë të thelluar, shpresojmë që tani të keni atë që duhet për të pasur sukses në arenën e tregtimit në internet. Në të vërtetë, do të duhen shumë muaj para se të jeni në gjendje të blini dhe shisni asete lehtësisht, prandaj sigurohuni që të investoni sa më shumë kohë në udhëtimin e të mësuarit.

  Me këtë, nëse mendoni se jeni gati për të filluar karrierën tuaj të tregtimit në internet, të gjitha platformat tona të rekomanduara ju lejojnë të filloni në pak minuta. Thjesht duhet të hapni një llogari, të depozitoni fonde dhe kaq - mund të filloni të tregtoni menjëherë!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë asetesh mund të tregtoni në internet?

  Shumica e vendeve të tregtimit në internet mbajnë mijëra pasuri. Kjo përfshin gjithçka, nga aksionet, ETF-të, obligacionet, indekset, ari, nafta dhe kriptovalutat.

  Si funksionojnë komisionet e tregtisë?

  Komisionet e tregtimit zakonisht ngarkohen si përqindje e shumës që tregtoni. Për shembull, nëse tregtoni $ 10,000 në muaj, dhe komisioni qëndron në 1%, ju do të paguani 100 $.

  Çfarë është levave në tregtinë në internet?

  Levave ju lejon të tregtoni me më shumë se sa keni në llogarinë tuaj. Ndërsa kjo mund të amplifikojë fitimet tuaja, ajo mund të bëjë të njëjtën gjë për humbjet tuaja.

  A rregullohet tregtia në internet?

  Po, faqet e tregtimit në internet duhet të rregullohen nga organe si FCA dhe ASIC. Me këtë tha, disa ndërmjetës kanë qenë të njohur për të vepruar pa licencë, sigurohuni që ta kontrolloni këtë para se të regjistroheni.

  Si mund të llogaris përhapjen në tregtinë në internet?

  Metodat e ndryshimit përdoren në varësi të klasës së aseteve. Për shembull, ndërsa Forex llogarit përhapjen në 'pips', platformat e basteve të përhapura e bazojnë atë në 'pikë'. Si e tillë, mënyra më e lehtë për ta llogaritur është të përpunosh ndryshimin e përqindjes midis çmimit të blerjes dhe shitjes.

  Cilat mënyra pagese mund të përdor në një faqe tregtare online?

  Metodat e pagesave të mbështetura zakonisht përfshijnë karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe një tel banke.

  Çfarë është urdhri i tregut?

  Duke vendosur një urdhër tregu (në krahasim me një urdhër kufiri), tregtia juaj do të ekzekutohet me çmimin tjetër të disponueshëm.

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.