fbpx

Karakteristikat më të mira MT4 - Pjesa 1

Karakteristikat 'duhet të keni' MT4 për ju!

Platforma MT4 është më e vjetra në treg dhe ka shumë karakteristika.

Platforma MetaTrader4 ishte platforma e parë e madhe tregtare e zhvilluar nga MetaQuotes Software në fillimin e viteve 2000 dhe e projektuar për tregti me pakicë. Ajo erdhi falas për tregtarët më të vegjël me pakicë dhe u bë shumë e popullarizuar në mesin e komunitetit tregtar. Në ditët e sotme, pothuajse çdo ndërmjetës ofron MT4 për klientët e tyre. Por një nga arsyet kryesore që platforma MT4 u bë kaq e popullarizuar ishte thjeshtësia e përdorimit dhe tiparet e shkëlqyera që ofronte. Por nuk u shfaq si tani; nisi si një paketë e thjeshtë e skicimit dhe u përmirësua me kalimin e viteve, duke shtuar vazhdimisht veçori të reja. Tani platforma MT4 ofron një gamë të gjerë karakteristikash.

I lehtë në përdorim - Një nga arsyet që platforma MT4 u bë kaq e popullarizuar ishte sepse kishte një ndërfaqe shumë miqësore - duke e bërë atë të lehtë për t'u përdorur. Ka të gjitha gjërat e duhura në të gjitha vendet e duhura; ju keni seksionin e diagrameve në qendër duke marrë pjesën më të madhe të platformës. Në krye të platformës është seksioni i treguesve, i cili ndihet shumë komod sepse është pjesa ku do të punoni më shumë. Në pjesën e sipërme të majtë, është kutia e vëzhgimit të tregut, e cila fillon me çiftet e monedhës dhe pasohet nga aksione, metale të çmuara etj. Më poshtë është kutia e lundruesit me të gjitha llogaritë tuaja dhe këshilltarët ekspertë. Në pjesën e poshtme mund të gjeni terminalin i cili ka më shumë se dhjetë seksione, të tilla si:
- Tregtia: aty ku shfaqen tregtitë e hapura dhe ato në pritje,
- Ekspozim,
- Historia e llogarisë,
- Lajme,
- Sinjalizime,
- Kuti postare,
- Tregu,
- Sinjalet Forex,
- Baza e kodit,
- Ekspertët dhe
- Ditari

Mund të lëvizni edhe pjesë të ndryshme të platformës, por pse ta bëni këtë kur gjithçka vendoset në rregull të përsosur? Disa mund të argumentojnë se MT4 duket shumë miqësore, sepse ne jemi mësuar me të ... dhe ndërsa kjo mund të jetë e vërtetë deri diku, unë e shoh shumë të lehtë për t'u përdorur.

Të gjitha dritaret e platformës MT4 në versionin e paracaktuar.

Llogari të shumëfishta - MT4 ju lejon të tregtoni llogari të shumta nga një platformë. Ndoshta për disa nuk tingëllon si një punë e madhe, por kjo është shumë e rëndësishme për shumë tregtarë. Unë kam dy llogari të ndryshme të drejtpërdrejta me të njëjtin ndërmjetës të cilët i përdor për qëllime të ndryshme. Njëra prej tyre është një llogari normale, e përdorur për tregtinë e përditshme dhe tjetra është një mini-llogari të cilën e përdor për të provuar strategji të reja, tregues të ndryshëm dhe konfigurime. Unë mund të provoj strategji të reja në një llogari demo, por tregtia demo nuk i afrohet tregtisë së drejtpërdrejtë, kështu që nëse nuk luani për të vrarë kohën, duhet t'i provoni në një llogari të drejtpërdrejtë. Sidoqoftë, kjo do të ishte kaq e papërshtatshme pa mundësinë e tregtimit të llogarive të shumta në një platformë. Duhet të mbyllni platformën dhe ta rifilloni përsëri në mënyrë që të identifikoheni me llogarinë tjetër. Por në atë kohë, dhe procesi mund të zgjasë deri në disa minuta, mundësia e tregtisë tashmë mund të ketë mbaruar.

Menaxher i shumëfishtë i llogarive për MT4

Tregtimi i automatizuar - Tregtimi në tregjet financiare është bërë shumë i automatizuar në ditët e sotme. Shumë tregtarë tani përdorin robotë dhe Këshilltarë të Ekspertëve (EA) për të kryer tregtinë e tyre ose për të marrë sinjale tregtare. MT4 është në frontin kryesor në lidhje me tregtinë e automatizuar / algoritmike. Ka një program shumë miqësor programues MQL i cili ua bën më të lehtë tregtarëve dhe zhvilluesve të zhvillojnë dhe zbatojnë programin e tyre të automatizuar. Në fakt, lehtësia e aftësisë së saj për të ndërtuar dhe zbatuar programe të automatizuara është një nga dy arsyet që MT4 u bë kaq popullore. Platforma përdor MQL4 IDE (Mjedisi i Zhvillimit të Integruar), i cili ju lejon të ndërtoni programin tuaj të automatizuar të tregtisë. Përndryshe, ju mund të blini një program dhe ta zbatoni atë në platformë, ose të blini softuer dhe robotë tregtimi direkt. MT4 ka një korrigjues të integruar gjithashtu që e bën të sigurt përfshirjen e programeve të blera. Ju gjithashtu mund të testoni përsëri programin që po blini ose zhvilloni, që do të thotë që mund ta zbatoni atë në tabelat historike në MT4 dhe të merrni rezultate. Në këtë mënyrë mund të shihni nëse programi i automatizuar do të kishte funksionuar në të kaluarën në kushte reale të tregut pa marrë rreziqe për ta provuar në kohë reale.

Komuniteti MQL4 - Ka disa ndërmjetës në ditët e sotme që ofrojnë tregti shoqërore si TradeO dhe eToro, ku tregtarët mund të ndjekin tregtarë të tjerë të suksesshëm - por askush nuk i afrohet komunitetit MQL4. Komuniteti MQL4 përbëhet nga tregtarë nga të gjithë ndërmjetësit, kështu që është si një treg perfekt për sinjalet. Pavarësisht nga ndërmjetësi me të cilin keni një llogari, ju mund të jeni pjesë e komunitetit MQL4 nëse jeni duke përdorur platformën MT4. Ju mund të shkoni në faqen e internetit të MQL4 ose të hapni seksionin e sinjaleve në fund të platformës dhe të zgjidhni cilin tregtar do të ndiqni pasi krahasoni performancën e tyre. Një tipar shtesë që ofron komuniteti MQL4 është se ju mund të shisni sinjalet tuaja. Nëse jeni një tregtar i suksesshëm, mund të regjistroheni si një shitës sinjali dhe anëtarët e tjerë të komunitetit do të paguajnë tarifën tuaj mujore të regjistrimit kur vendosni të shisni shërbimin. Më pas, ata do të jenë në gjendje të kopjojnë tregtinë tuaj në llogaritë e tyre në platformën MT4.

Komuniteti MQL4 është komuniteti më i madh tregtar.

Tregues të shumtë - Platforma MetaTrader është ndoshta platforma më e vjetër e tregtisë me pakicë, kështu që gjatë 15 viteve numri dhe cilësia e indikatorëve të integruar është rritur. Ekziston një gamë e gjerë indikatorësh që vijnë falas me platformën MT4, të tilla si: Lëvizja e Mesatareve, Stokastike, Trendline, Fibonacci, RSI, Ichimoku etj. Tek ato më pak të njohura si: Zarfet, Indeksi i Rrjedhës së Parave, Oshilatori i Akseleratorit etj. Shtë e vërtetë që tregtia me pakicë në internet ka bërë një rrugë të gjatë, dhe padyshim që ka shumë ofrues treguesish atje këto ditë. Por, shumica e tyre janë në dispozicion me blerjen dhe ju duhet t'i shkarkoni dhe t'i ngarkoni ato në platformë. Duke folur nga përvoja, treguesit MT4 janë shumë të lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar. Përveç kësaj ato azhurnohen automatikisht, gjë që ju kursen sherr për azhurnim dhe rifreskim. Treguesit MT4 renditen në 5 kategori:

- Trendi: Treguesit që tregojnë trendin si Ichimoku, Bollinger Bands, Lëvizja e Mesatareve etj.
- Lëkundësit: Treguesit që tregojnë luhatjen e çmimit midis niveleve të blerjes së tepërt dhe të shitjes së tepërt si MACD, Stochastic, RSI etj.
- Vëllimet: Duke treguar vëllime të blerjes ose shitjes si Akumulimi / Shpërndarja, Vëllimet, Indeksi i Rrjedhës së Parave etj.
- Bill Williams: Tregues të përzier si Alligator, Indeksi i Lehtësimit të Tregut etj.
- Custom: Të gjithë treguesit e mësipërm dhe shumë më tepër si ATR, CCI, Parabolic, ZigZag etj.

Përshtatur për smartphone - Tregtarë të ndryshëm favorizojnë aspekte të ndryshme të një platforme në varësi të mënyrës në të cilën tregtojnë, por për mua tipari i tregtimit celular të MT4 është më i rëndësishmi. Unë jam një tregtar ditor kështu që vazhdoj të kontrolloj tregun vazhdimisht. Pa tregtinë e lëvizshme MT4, unë do të qëndroja i bllokuar në zyrën time para ekranit gjatë gjithë ditës. Me platformën mobile MT4, unë mund të monitoroj tregun nga telefoni im dhe të hap / mbyll tregtinë. Versioni celular nuk është saktësisht i njëjtë me versionin PC, por ofron shumicën e funksioneve të platformës së bazuar në PC. Ekzistojnë më shumë se 60 mjete dhe tregues analitikë; ju mund të merrni njoftime për lajme, sinjale dhe të përdorni hyrjen në tregun MetaTrader për të blerë tregues dhe softuer të automatizuar të tregtimit dhe për t'i instaluar në platformën mobile, etj. Versioni celular ofron shumë lloje të ekzekutimit të porosisë gjithashtu, të tilla si të menjëhershme, në pritje, blerje / shes ndalesën, limitin e blerjes / shitjes dhe kufirin e ndalimit të blerjes / shitjes.

Unë i kam renditur këto si tiparet më të mira të MT4 sepse ato e bëjnë tregtinë shumë më të lehtë për ju. Opsioni i llogarive të shumëfishta ju lejon të kaloni nga një llogari në tjetrën për të praktikuar strategji të ndryshme. MQL4 IDE e bën tregtinë e automatizuar shumë të thjeshtë. Aplikacioni për smartphone ju lejon të tregtoni kudo që të jeni. Treguesit janë shumë të lehtë për t'u përdorur. Komuniteti MQL4 ju ofron shumë mundësi për të ndjekur tregtarë të tjerë të suksesshëm dhe për të shitur sinjalet tuaja. Tregtarët e tjerë mund të kenë preferenca të ndryshme por këto karakteristika qëndrojnë patjetër në krye.

 

 

Kjo gjithashtu mund t'ju interesojë:

  • Shikoni rishikimet tona të Platformave të Tregtimit Forex
  • Ju gjithashtu mund të lexoni më shumë se si të bëni krijoni planin tuaj tregtar

Autori: Michael Fasogbon

Avatar

Michael Fasogbon është një tregtar profesionist Forex dhe analist teknik i kriptomonedhës me mbi pesë vjet përvojë tregtare. Vite mbrapa, ai u bë i apasionuar pas teknologjisë blockchain dhe kriptomonedhës përmes motrës së tij dhe që prej asaj kohe ka ndjekur valën e tregut.