Llogaritë më të mira të administruara Pamm për Forex Trading 2021

Llogaritë më të mira të administruara Pamm për Forex Trading 2021

Nëse keni kërkuar llogari të menaxhuara për Forex, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni hasur në termin 'llogari të menaxhuara PAMM'. Për të mos përmendur LAMM dhe MAM (më shumë për këtë më vonë).

PAMM është një mënyrë për të mundësuar investitorët të tregtojnë pasivisht, duke lënë punën e vështirë të blerjes dhe shitjes tek një tregtar me përvojë Forex. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të paguani për shërbimin, i cili zakonisht është një strukturë komisioni e rënë dakord paraprakisht.

Sigurisht, një nga avantazhet e tjera të këtij lloji të llogarisë është se nuk do të keni nevojë të armatoseni deri në dhëmbë me njohuri mbi analizën teknike. Po kështu, nuk keni nevojë të kuptoni të dhënat historike të çmimeve ose tendencat.

Nocioni i caktimit të përpjekjeve tregtare për një palë të tretë nuk është një gjë e re. Sidoqoftë, këto ditë gjithnjë e më shumë tregtarë po përfitojnë Online rrjedhat e investimeve si llogaritë e menaxhuara dhe të automatizuara.

Rathershtë mjaft e rrallë që aktivet financiare si të ardhmes, aksionet, mallrat, obligacionet dhe opsionet të tregtohen me një llogari PAMM. Sidoqoftë, ka përjashtime nga ky rregull. Nëse jeni të interesuar të tregtoni Forex me një llogari të menaxhuar ose një sistem të automatizuar - atëherë një llogari PAMM mund të jetë pikërisht ajo që keni kërkuar.

Për çdo investitor të ri - ose njerëz që kanë qenë jashtë loje për një kohë, ky udhëzues do të sqarojë se çfarë është një llogari PAMM dhe çfarë duhet të shikoni para se të zgjidhni një ofrues. Pastaj, ne do të paraqesim llogaritë e menaxhuara më mirë PAMM të vitit 2021. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Mijëra pasuri të CFD për të tregtuar
  • Objektet e levave në dispozicion
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është një llogari e administruar PAMM?

  PAMM është një shkurtesë për 'Menaxheri i Përcaktimit të Alokimit të Përqindjes'. Me pak fjalë, kjo është një llogari tregtare e menaxhuar e cila ju lejon të investoni paratë tuaja në një tregtar të ditur. Këta investitorë kanë një histori të gjatë në terren dhe rezultatet e hollësishme të tregtimit janë në dispozicion për verifikim.

  Kjo lloj llogarie funksionon në mënyrë të ngjashme me një fond të përbashkët. Arsyeja është që ju në thelb po investoni paratë tuaja me një palë të tretë për të tregtuar për ju. Për më tepër, si një fond i përbashkët, paratë tuaja bashkohen së bashku me investitorë të tjerë për të bërë një 'tenxhere'.

  Tregtimi në këtë mënyrë ju mundëson të futni këmbën tuaj në derën e tregjeve financiare globale. Të gjitha pa marrë ndonjë ekspertizë kur bëhet fjalë për tregtimin. Kjo gjithashtu ju lejon të tregtoni në një shkallë shumë më të madhe sesa zakonisht mund të ishit në gjendje. si një nënprodukt, ju gjithashtu mund të rritni fitimin tuaj të mundshëm në një shkallë më të madhe.

  Me sa u tha, PAMM dhe fondet e përbashkëta janë të ndryshme në mënyra të tjera. Me një llogari PAMM, fondet tuaja do t'i besohen një tregtari të vetëm që ka një histori të kryer të performancës. Kjo është në kundërshtim me fondet e përbashkëta, ku një institucion i madh financiar do të blejë dhe shesë në emrin tuaj.

  Një tregtar i llogarisë PAMM zakonisht përqendrohet te ditë tregtare, në krahasim me blerjen e pasurive dhe mbajtjen e tyre për muaj me radhë. Përveç këtij ndryshimi kryesor, tregtarët e llogarive PAMM do të investojnë paratë e tyre në portofol. Ky është një aspekt pozitiv i kësaj lloj llogarie pasi është në interesin më të mirë të tregtarit PAMM të tregtojë me një strategji me rrezik të ulët.

  Këta tregtarë pro fitojnë para me anë të komisionit për çdo fitim të bërë. Tarifat e komisionit do të merren para se ju ose ndonjë investitor tjetër të marrë fitimet e tyre.

  Në seksionet më poshtë, ne kemi bashkuar një shpjegim të shkurtër të tre bashkëpunëtorëve të përfshirë në procedurën e zakonshme të llogarisë së menaxhuar.

  Investitori Forex

  Siç e keni menduar pa dyshim, investitori është personi që injekton fonde në llogarinë PAMM. Nëse jeni investitori, objektivi juaj kryesor është të bëni fitime financiare në mënyrë pasive, pa pasur nevojë të bëni shumë. Kjo 'pishinë' mund të përfshijë ju dhe 100 investitorë të tjerë.

  Ky lloj llogarie mund të jetë veçanërisht i përshtatshëm për ju nëse jeni pa përvojë kur bëhet fjalë për tregjet e Forex, ose nëse dini se çfarë po bëni, por ju mungojnë orët e lira në ditë.

  Tregtari i ditur Forex PAMM

  Para se të shfrytëzoni sa më shumë llogaritë PAMM, duhet të depozitoni disa para te një tregtar i ditur. Ky do të jetë menaxheri i fondit tuaj. Ju do t'i besoni tregtarit të lartpërmendur me fondet tuaja të investimeve dhe shpresojmë se ata do të bëjnë fitime në emrin tuaj në tregun e Forex.

  Ju mund të pyesni veten se si përfiton tregtari me përvojë nga kjo pajisje? Për çdo tregti të ekzekutuar në llogarinë PAMM, tregtari do t'ju faturojë ju dhe investitorët e tjerë një përqindje komisioni. Kështu jeton tregtari. Këto llogari zakonisht vijnë me një kontratë për ndarjen e fitimit. Si rezultat, tregtari teorikisht duhet të bëjë një fitim më të madh ndërsa kapitali rritet.

  Kompania e brokerimit

  Kur tregtari me përvojë Forex ka mbledhur fonde nga të gjithë investitorët e përfshirë, ata duhet të kalojnë përmes një kompanie brokerimi. Firma e brokerimit duhet t'u mundësojë tregtarëve që të ofrojnë shërbime PAMM.

  Kur mbështeteni te një palë e tretë për t'u kujdesur për paratë tuaja, është thelbësore që disa rrjeta sigurie të jenë të vendosura siç është marrëveshja e 'Prokurimit të Kufizuar të Prokurimit'.

  Me pak fjalë, kjo është një marrëveshje e cila i jep leje tregtarit të tregtojë në emrin tënd (në një faqe të veçantë të brokerimit). Si pasojë, kjo do të thotë të marrësh përgjegjësi të plotë për çdo humbje të mundshme që has tregtari kur blen ose shet për ty.

  Si funksionon një llogari e administruar PAMM?

  Para se të futemi në kornizën e një llogarie PAMM, le të hedhim një vështrim se si funksionon procesi i investimit. Llogaritë e administruara PAMM janë si një portofol i gjerë, me shumë investitorë që mbajnë një pjesë të investimit - si dhe ndajnë menaxherin e llogarisë PAMM (tregtar).

  • Le të imagjinojmë se ju investoni $ 20,000 në llogarinë tuaj Forex PAMM
  • Tani le të themi se një investitor tjetër injekton gjithashtu $ 20,000
  • Tjetra, tregtari i llogarisë PAMM investon 60,000 dollarë nga xhepi i tij.

  Siç mund ta shihni nga shembulli ynë më lart, ky portofol i veçantë PAMM përbëhet nga 100,000 $ në fonde tregtare. Ju zotëroni 20%, investitori tjetër zotëron 20% dhe tregtari PAMM zotëron 60%. Si rezultat i kësaj strukture, ju gjithmonë do të zotëroni 20% të bilancit të llogarisë së tregtarit.

  Në një shembull tjetër, le të supozojmë se në muajin 1 të tregtimit, menaxheri i llogarisë tuaj bën një fitim që arrin 40%, në llogarinë $ 100,000 të përdorur më lart, kjo do të thotë që fitimi është $ 40,000.

  Menaxheri i llogarisë PAMM ngarkoi 15% komision, kështu që bëri fitime prej $ 6,000. 34,000 dollarë të mbetur do të ndahen midis palëve të interesuara.

  • Deri në fund të muajit të parë, vlera e llogarisë PAMM qëndron në 134,000 dollarë
  • Kjo do të thotë që 20% e aksioneve tuaja në llogari është e barabartë me 26,800 $
  • E njëjta gjë vlen edhe për investitorin tjetër - pasi ata gjithashtu kanë një pjesëmarrje prej 20%
  • Tregtari i llogarisë PAMM ka 60% të aksioneve, që tani vlen 80,400 $

  Në thelb, duke lejuar që një tregtar me përvojë të mirë të blejë dhe shesë Forex për ju, ju keni arritur të rrisni investimin tuaj nga 20,000 $ në 26,800 $ - të gjitha pa bërë asgjë.

  Procedurat e Llogarisë PAMM

  Kur bëhet fjalë për procedurat e llogarisë PAMM, gjëja e parë që të bie ndërmend është marrëveshja e Prokurimit të Kufizuar. Ju do të duhet të nënshkruani një nga këto për të konfirmuar marrëveshjen tuaj për të lejuar tregtarin me përvojë të tregtojë Forex në emrin tuaj.

  Kjo do të thotë se nuk ka pasoja ligjore nëse tregtari është mjaft i pafat për të bërë një humbje. Ndërmjetësi i licencuar dhe i rregulluar do të kujdeset për bilancin e llogarisë tuaj dhe do të monitorojë specifikat e çdo tregtie që po vendoset.

  Llogaritë e menaxhuara të PAMM në fund të muajit

  Le të shohim një shembull se si mund të vlerësoni performancën e llogarisë tuaj të menaxhuar PAMM në fund të çdo muaji.

  • Le të themi se tregtari PAMM merret me çifte monedhash gjatë gjithë muajit korrik
  • Imagjinoni që tregtari ka një muaj fitimprurës, duke bërë fitime prej 40%
  • Në një llogari PAMM të vlerësuar fillimisht me 200,000 dollarë, kjo do të thotë që tani vlerësohet me 280,000 dollarë.
  • Në letër, kjo do të thotë që investimi juaj i parë prej $ 20,000 është rritur me 40%

  Sidoqoftë, siç e përmendëm, tregtari PAMM duhet të shpërblehet për përpjekjet e tyre për fitim. Si të tillë, ata do të marrin komisionin e tyre për çdo fitim përpara se ju ose ndonjë palë tjetër e interesuar të shihni ndonjë kthim.

  • Tregtari bëri 40% në korrik që barazohet me një fitim prej $ 80,000
  • Duke zbritur 15% komision, tregtari do të bëjë një shtesë prej $ 12,000

  Pas marrjes së komisionit të zbatueshëm, mbeten 68,000 $ për të ndarë në mes të gjithë investitorëve të llogarisë PAMM

  Po sikur Tregtari PAMM të ketë një muaj humbës?

  Në tregti, nuk ka asnjë garanci që tregtari PAMM do të ketë një muaj fitimprurës. Pra, le të imagjinojmë që tregtari ka pasur një rezultat të keq.

  • Në gusht tregtia bën një humbje prej 20%
  • Le të supozojmë se asnjë nga investitorët nuk tërhoqi fitimet e tyre nga korriku, që do të thotë se portofoli i PAMM humbi 20% të 280,000 $
  • Me një humbje prej $ 56,000, bilanci i llogarisë qëndron në $ 224,000
  • Pavarësisht se investimi juaj në llogari është në fitim (sepse është më i lartë se $ 200,000 fillestar), tregtari nuk do të ngarkojë asnjë komision në gusht.

  Siç është natyra e tregtimit në çdo treg, ka gjithmonë një mundësi që menaxheri i llogarisë PAMM të përjetojë një muaj të keq.

  Për më tepër, duhet të shmangni tërheqjen e fondeve nga llogaria, e cila do të funksionojë në favorin tuaj gjatë një muaji të humbjeve. Arsyeja është se vlera e llogarisë tuaj do të luhatet. E njëjta gjë vlen kur investoni në fonde të përbashkëta, pasi jo çdo muaj do të jetë fitimprurëse.

  Përqindja e tërheqjes së llogarisë PAMM

  Përqindja e tërheqjes së llogarisë PAMM është një faktor i rëndësishëm gjatë zgjedhjes së një ofruesi. Tërheqja është përqindja më e lartë në humbjet që kanë pësuar tregtarët PAMM, në korrelacion me vlerën më të lartë të llogarisë së tregtarit.

  • Për shembull, le të imagjinojmë që llogaria PAMM vlerësohet në $ 100,000 deri në fund të muajit të parë
  • Deri në fund të muajit 2, llogaria është me vlerë $ 120,000
  • Vlera kulmore e llogarisë PAMM është 120,000 dollarë sepse kjo është maksimumi që ia ka vlejtur deri më tani
  • Nëse për shembull, muaji i tretë përfundon në një shumë të lartë prej $ 90,000, ju mund ta llogaritni këtë shumë në lidhje me kulmin e $ 120,000
  • Tërheqja maksimale e kësaj llogarie metaforike tani është 25%

  E thënë thjesht, nëse në muajin e dytë do të kishit investuar në llogarinë PAMM, vlera juaj e investimit do të ishte 25% më e ulët për muajin e tretë. 

  Gjëja më e mirë që mund të bësh është të kërkosh llogari të menaxhuara PAMM me një përqindje të ulët tërheqjeje, idealisht për një periudhë dymbëdhjetë muajsh.

  Çfarë bën ndërmjetësi?

  Siç është vërejtur më parë, një ndërmjetës Forex është i nevojshëm për të mundësuar porositë e blerjes dhe shitjes së tregtarit tuaj të zgjedhur PAMM. Brokerimi në fjalë gjithashtu duhet të paguhet për shërbimet e tyre. Për shkak të kësaj, tregtari duhet të paguajë një shumëllojshmëri të komisioneve dhe tarifave.

  Në dritën e faktit që ju jeni një palë e interesuar, këto kosto shtesë duhet të faktorizohen në komisionet e tregtarit. Domethënë, nuk është aq e zezë dhe e bardhë sa thjesht të investosh me një tregtar të njohur Forex dhe të lësh tregtarin të zgjedhë ndonjë ndërmjetës që ata dëshirojnë.

  Në të kundërt, duhet të ketë masa paraprake sigurie për t'u siguruar që ju mund të vërtetoni çdo investim që menaxheri PAMM bën për ju. Ekziston edhe siguria që fondet tuaja janë të izoluara nga tregtari. Me fjalë të tjera, nuk do të keni nevojë të shqetësoheni nëse tregtari PAMM lëviz paratë tuaja në llogarinë e tyre.

  Llogaritë e PAMM të Menaxhuara të Disponueshme

  Në përgjithësi, ekzistojnë dy mënyra për të përdorur llogaritë PAMM - drejtpërdrejt ose përmes një ofruesi të llogarive të palëve të treta. Le të shqyrtojmë secilin opsion në më shumë detaje. 

   

  Llogaritë e drejtpërdrejta të ndërmjetësit

  Ka mijëra ndërmjetës të licencuar Forex në gjendje të ofrojnë llogari PAMM. Gjëja e parë që duhet të bëni është të regjistroheni për një llogari tregtare duke u regjistruar dhe duke bërë një depozitë.

  Tjetra, duhet të kërkoni për ndarjen e llogarisë PAMM të platformës së ndërmjetësit. Këtu do të gjeni një listë të gjerë të secilit tregtar të disponueshëm PAMM.

  Ç'është më e rëndësishmja, duhet të kaloni ca kohë duke vlerësuar rezultatet e tregtarit në fjalë. Përveç kësaj, duhet të hidhni një vështrim se çfarë asetesh tregtojnë.

  Me të gjetur një tregtar të PAMM, zakonisht bini dakord për një kornizë komisioni. Në këtë pikë, do t'ju duhet të transferoni disa para tek tregtari i llogarisë PAMM në mënyrë që ata të jenë në gjendje të tregtojnë në emrin tuaj.

  Një nga avantazhet kryesore të tregtimit direkt me një broker është hyrja në faqet e tregtisë me performancë më të lartë. Shtë e rëndësishme që çdo platformë që zgjidhni të ketë licencë nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare), ose organi i duhur për vendndodhjen tuaj. Organe të tjera rregullatore të mirënjohura janë CySEC (Komisioni i Letrave me Vlerë të Qipros) dhe ASIC (Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investimeve).

  Llogaritë e palëve të treta

  Tani në ofruesit e llogarive të palëve të treta për PAMM. E thënë thjesht, ofruesi është ndërmjetësi midis vetes dhe firmës së brokerimit.

  Në emër të krahasimit, ne do të shpjegojmë shkurtimisht se si funksionon një ofrues i llogarisë PAMM të një pale të tretë.

  • Llogaritë e palëve të treta PAMM ofrojnë më pak fleksibilitet por janë të shkëlqyera nëse doni të ardhura pasive nga tregtia e Forex, plotësisht e automatizuar.
  • Kur financoni llogarinë tuaj përmes një pale të tretë, zakonisht nuk do të ketë ndonjë thirrje që ju të zgjidhni tregtarin tuaj PAMM. Në këtë rast, as nga ju nuk do të kërkohej të negocionni një tarifë komisioni. Platforma e palës së tretë në këtë rast zakonisht kujdeset për gjithçka.
  • Opsioni i llogarisë së palës së tretë gjithashtu ju lejon të përdorni tregtarë të pavarur. Këta tregtarë shpesh nuk përdorin PAMM konvencional agjentët.

  Për ta përsëritur, gjithmonë sigurohuni që çdo ofrues PAMM, nga një palë e tretë ose jo, po përdor një firmë brokerimi të licencuar. Nëse ndërmjetësi nuk është i rregulluar, atëherë ju në thelb po vë në rrezik paratë dhe informacionin tuaj personal.

  Sisteme të Tjera të Parave të Menaxhuara

  Kur hulumtoni llogaritë e menaxhuara të PAMM, ju mund të keni parë gjithashtu LAMM dhe MAM. Edhe pse tingëllojnë të ngjashëm, ka dallime të dukshme midis tyre.

  Ne kemi bashkuar një shpjegim të shkurtër të secilit prej sistemeve të tregtisë të menaxhuara në Forex për të nxjerrë në pah ndryshimet. Si gjithmonë, kërkimi është thelbësor përpara se të kryhet çdo lloj llogarie. 

  Llogaria PAMM

  Siç e dini deri më tani PAMM qëndron për 'Moduli i Menaxhimit të Alokimit të Përqindjes'. Nëse vendosni, thjesht mund të alokoni një pjesë të fondeve në një PAMM, që do të thotë se përsëri mund të kopjoni tregtinë financiare nga llogaria juaj kryesore.

  Llogaritë e administruara PAMM lejojnë tregtarët të përdorin më shumë se një llogari. Kjo do të thotë që ju mund të caktoni një përqindje të veçantë të kapitalit tuaj për çdo sistem tregtar. Sigurisht, kjo potencialisht mund të diversifikojë portofolin tuaj.

  Struktura e tregtimit në llogaritë PAMM konsiderohet të jetë tërheqëse për menaxherët e parave, përkatësisht për shkak të shumëllojshmërisë së opsioneve në dispozicion. Investitorët janë në gjendje të zgjedhin paraprakisht kornizën kohore të tregtimit, kohën e kthimit dhe të bien dakord për një normë komisioni. Ju mund të monitoroni tregtinë tuaj PAMM drejtpërdrejt.

  Llogaria LAMM

  LAMM qëndron për 'Modeli i Menaxhimit të Alokimit të Lotit' dhe është paraardhësi i PAMM. Ndryshe nga PAMM-të, LAMM-të nuk funksionojnë bazuar në madhësinë e llogarisë së secilit investitor.

  Secila dhe sa herë që tregtari LAMM blen një pjesë të monedhës me madhësi standarde, llogaria e secilit investitor rritet gjithashtu në vlerë nga një pjesë standarde. Nëse tregtoni me një sasi kapitali mbi mesataren, atëherë LAMM mund të jenë të shkëlqyera.

  Me këtë tha, nëse keni më shumë kapital tregtar se ai i menaxherit LAMM, nuk është aq e dobishme. Mund të jetë rasti që tregtari me përvojë LAMM dhe vetë keni portofol të madhësisë së njëjtë, në këtë rast, sistemi funksionon shumë më mirë.

  Llogaria MAM

  E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, një opsion tjetër i llogarisë së menaxhuar në Forex është një MAM, i cili qëndron për 'Menaxher me shumë llogari'. E vërtetë për adashin e saj, MAM u mundëson tregtarëve që të menaxhojnë llogari të shumta tregtare në një platformë të vetme.

  Llogaria MAM, në veçanti, konsiderohet të jetë më e përshtatshme për tregtarët që mund të tolerojnë një sasi të lartë rreziku. Arsyeja për këtë është se menaxherët e MAM mund të aplikojnë leva më të larta në llogaritë e specifikuara, të ndara.

  Si të zgjidhni një llogari të përshtatshme PAMM

  Nga fillimi në fund, një nga aspektet më të vështira të tregtimit përmes një llogarie PAMM është zgjedhja e tregtarit të duhur të besueshëm për punën.

  Kjo është thelbësore sepse menaxheri PAMM do të jetë përgjegjës për marrjen e vendimeve të rëndësishme në emrin tuaj. Me atë që tha, duke lejuar një person ose një tregtare algorithmic sistemi për të përdorur fondet tuaja për të blerë dhe shitur është i zakonshëm në mesin e komunitetit tregtar.

  Po kështu, është gjithashtu e rëndësishme të sigurohet që tregtari PAMM në fjalë të ketë përvojë, përveç tregtisë së rezultateve të verifikueshme në tregjet financiare.

  Për t'ju ndihmuar në arritjen e këtij qëllimi, ne kemi bashkuar një listë të gjërave për t'u marrë parasysh në përpjekjen tuaj për të gjetur menaxherin e përsosur të llogarisë PAMM për ju.

  Depozita Minimale

  Shumica dërrmuese e platformave të llogarive PAMM do të kërkojnë një depozitë minimale për të filluar. Me fjalë të tjera, shuma që ju po investoni në vazon e tregtimit të menaxherit PAMM.

  Disa platforma PAMM përcaktojnë një investim minimal prej dy ose treqind dollarësh, ndërsa herë pas here kjo mund të jetë dukshëm më shumë se kaq. Pavarësisht se sa është depozita minimale, ju duhet të investoni vetëm aq sa keni realisht mundësi të humbni.

  Diversiteti i llogarisë

  Një nga matjet kryesore kur kërkoni llogari të menaxhuara PAMM është diversifikimi. Përdorimi i më shumë se një tregtari menjëherë përmirëson diversitetin e portofolit tuaj.

  Le të themi që ju vendosni të investoni $ 20,000. Në vend se të investojmë në të drejtë një Tregtar PAMM, mund të investosh në pesë. Kjo do të thotë që nëse një tregtar ka një muaj humbje, portofoli juaj nuk do të vuajë aq shumë pasoja.

  Klasat e shumta të aseteve

  Llogaritë e administruara PAMM ofrojnë pothuajse çdo pasuri nën diell. Nëse është flori, monedhat, rezervat e blu-chip ose energjitë - nuk do të jetë një tregtar i arritur që i përshtatet nevojave tuaja.

  Duke thënë këtë, mund të jetë me vlerë të konsiderohet diversifikimi i portofolit tuaj, përmes tregtimit të më shumë se një aktivi, si dhe tregtarëve të PAMM. Në fund të fundit, ka më pak rrezik të përfshirë kur përhapni kapitalin tuaj midis klasave të shumta të pasurive.

  Korniza e Komisionit

  Si çdo investitor me përvojë, tregtarët e llogarive PAMM po kërkojnë të fitojnë ca para. Siç kemi biseduar më herët, tregtari PAMM do të fitojë para me anë të një kontrate komisioni. Duke pasur parasysh që menaxheri i llogarisë do të fitojë para vetëm kur ju po bëni fitime, është në interesin e tyre më të mirë të kryejnë sa më mirë aftësinë e tyre.

  Komisioni varet shumë nga tregtari PAMM por duhet të pasqyrojë rezultatet, ekspertizën dhe përvojën e individit. E thënë thjesht, është shumë më mirë të paguash 18% tarifa komisioni për një tregtar të suksesshëm, atëherë është të paguash një normë vërtet të ulët dhe të mos shohësh kurrë ndonjë fitim.

  Para se të vendosni për një ofrues të përshtatshëm PAMM, është absolutisht e domosdoshme të keni një kuptim se si funksionon korniza e komisionit.

  Regjistrimet e provuara

  E gjitha është mirë dhe gjetja e një tregtari PAMM i cili pretendon se po fiton deri në 80% në muaj, por nëse kjo pretendim nuk verifikohet me rezultate, atëherë shkel me kujdes. Në fakt, këshillohet të shmangni ata ofrues të veçantë.

  Lloji i informacionit që duhet të kërkoni është se cilat klasa të aseteve blen dhe shet tregtari PAMM dhe më e rëndësishmja - atë që ilustrojnë kthimet e tyre mujore. Kur bëni detyrat e shtëpisë, gjithmonë duhet të shikoni se sa është përqindja e tërheqjes. Më shumë për këtë temë më vonë.

  Platforma e rregulluar e brokerimit

  Zgjedhja e një platforme të rregulluar të ndërmjetësimit është e një rëndësie të madhe. Për shembull, UK Brokers janë ligjërisht të detyruar të marrin një licencë nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare). Organet e tjera rregullative të nivelit të parë përfshijnë ASIC (Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investimeve) dhe CySEC (Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Qipro i Qipros).

  Duke ua besuar vetëm paratë tuaja ndërmjetësve të licencuar, mund të jeni i sigurt që informacioni dhe paratë tuaja personale janë të mbrojtura. Jo vetëm kaq, por investitorëve u garantohet mbrojtja e fondeve. Kjo do të thotë që fondet tuaja do të ndahen nga ato të shoqërisë së brokerimit. Paratë tuaja të fituara me vështirësi nuk mund të merren si borxhe nëse një firmë shkon në likuidim, as nuk mund të transferohen në llogarinë e menaxherit të llogarisë PAMM.

  Politika e Shlyerjes

  Për tregtarët që shpesh tërhiqen nga një llogari tregtare, PAMM të menaxhuara nuk do të jenë aq të dobishme. Në vend të kësaj, llogaria PAMM duhet të shikohet si një strategji investimi afatgjatë.

  Sigurisht, mund të ketë një kohë në jetën tuaj kur ju duhet të përdorni fondet tuaja të investimeve PAMM. Forshtë për këtë arsye që është thelbësore që të kemi një kuptim koherent të asaj që është politika e shpengimit e ofruesit PAMM.

  Për shembull, disa kërkojnë një periudhë shlyerje prej 6 muajsh nga depozita juaj, që do të thotë që nuk do të jeni në gjendje të tërhiqni fondet tuaja gjatë asaj periudhe kohore.

  Mundësitë e pagesës

  Kur bëhet fjalë për opsionet e pagesës, secila faqe do të ndryshojë. Sido që të jetë, për të filluar investimin me këtë lloj llogarie duhet të depozitoni disa fonde. Shumica e platformave mundësojnë lloje tipike pagese si kartat e debitit / kreditit dhe transfertat bankare.

  Disa ofrues të PAMM ofrojnë mundësi të tilla si kuletat elektronike dhe kriptovalutat. Gjithmonë kontrolloni termat dhe kushtet, si dhe tabelën e tarifave përpara se të bëni ndonjë ofrues.

  Llogaritë më të mira të administruara PAMM për Forex 2021

  Deri në këtë pikë, ne kemi kaluar gjithçka që duhet të dini për llogaritë e menaxhuara PAMM për Forex. Si pasojë, ju me siguri jeni të etur për të filluar.

  Gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një ofrues të mirënjohur të llogarisë PAMM. Ka qindra ofrues atje për të zgjedhur, kështu që mund të jetë e vështirë të filtrosh të mirën nga e keqja.

  Kur bëhet fjalë për llogari të menaxhuara PAMM për Forex, për t'ju kursyer shumë kohë dhe përpjekje, ne kemi bërë së bashku një listë të ofruesve më të mirë

  1. Tregjet Botërore - Shërbimet e Llogarisë Pamm End-to-End përmes një Platforme të vetme

  Tregjet Botërore kanë shumë për të ofruar kur bëhet fjalë për llogaritë e tregtisë. Kjo përfshin gjithçka, nga llogaritë PAMM te sistemet AI. Kjo platformë është e lidhur drejtpërdrejt me HYCM (një ndërmjetësi e themeluar mirë). Si rezultat, ju do të keni akses në mijëra instrumente financiarë në tregje.

  Kjo platformë Investimi ofron një shërbim të plotë të llogarisë PAMM nga njëra në tjetrën. World Markets ofron 3 mundësi të ndryshme llogarie. Opsioni i parë është 'Llogaria Provë', e cila ju lejon të përfitoni nga shërbimet PAMM të faqes. Ju lutem vini re, megjithatë, se depozita minimale e kërkuar për të përdorur këtë llogari është 2,500 €.

  Duke kaluar te 'Llogaria Standarde', depozita minimale për këtë është 5,000 €. Kjo vjen me një marrëveshje 20% të ndarjes së komisionit. Kjo do të thotë që nëse tregtari PAMM bën fitime prej 1,000 € në muajin e parë, Tregu Botëror mban 200 €. Në këtë rast, ju keni mbetur 800 € fitim nga tregtia.

  Edhe pse tarifa mund të duket pak e kushtueshme, duhet të shikoni pjesën e fitimeve bazuar në rezultatet përfundimtare. Përveç tarifës së komisionit, do t'ju kërkohet gjithashtu të paguani një tarifë vjetore mirëmbajtjeje prej 1%.

  Ky ofrues PAMM nuk shton një kosto markimi në përhapjen e tij. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ju do të jeni në gjendje të merrni fonde vetëm nga llogaria juaj PAMM në fund të muajit. Platforma nuk kërkon asgjë shtesë për depozitimin ose tërheqjen e fondeve - nëse nuk e bëni këtë me një kartë krediti.

  Tjetra, në llogarinë e tretë dhe të fundit në ofertë - 'Llogaria Gold Premier'. Kur bëhet fjalë për këtë llogari, Tregjet Botërore kërkojnë vetëm 10% për komisionin e performancës. Për më tepër, nuk ka kosto vjetore të mirëmbajtjes për t'u paguar.

  Siç mund të prisni me një llogari me vlerë më të lartë, ka përfitime shtesë. Për shembull, Llogaria Gold Premier ofron qasje të plotë në një kuti depozite sigurie (falas), mbështetje për klientët e fundjavës dhe një larmi shpërblimesh. Një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh është depozita minimale e cila është 25,000 €. Nëse nuk keni atë lloj bilanci në llogarinë tuaj, atëherë nuk do të kualifikoheni për këtë opsion të llogarisë.

  Vlerësimi ynë

  • Llogari prove 30-ditore falas - me depozitë minimale 2,500 €
  • Tregjet Botërore janë transparente në lidhje me strukturën e ndarjes së fitimit midis 10% dhe 20%
  • Nuk ka shënime në pips ose përhapje
  • 5,000 € depozitë minimale në llogarinë standarde
  76.4% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD

  2. Derr FX - Mesatar midis jush dhe Tregtarëve të Pavarur të Forex

  FX Pig është një ofrues i shërbimit të llogarisë PAMM në internet. Kjo platformë jo vetëm që ofron shërbime të llogarisë për investitorët mesatarë të Joe, por gjithashtu bashkon forcat me shumë pro të verifikuara të Forex. Ky ofrues vepron si ndërmjetës midis jush dhe tregtarit PAMM. 4 partnerët më të njohur janë Onda, True Move, FXTitan dhe Vola.

  Sidoqoftë, është e rëndësishme që ju t'i kushtoni disa nga koha juaj hulumtimit të secilit tregtar të PAMM. Shtë e rëndësishme të merren parasysh se çfarë lloj levave (nëse ka) përdor tregtari, në cilat mjete financiare tregtari përqendrohet, dhe rezultatet e tyre të verifikuara të tregtisë.

  Kur të arrini një pikë ku keni vendosur për një tregtar, FX Pig do të kujdeset për procedurën e llogarisë PAMM. Së pari, do të duhet të financoni llogarinë tuaj PAMM me një minimum prej 500 $. Opsionet e pagesave të disponueshme në këtë platformë janë transferimi bankar, karta debiti dhe krediti dhe kuletat elektronike si Neteller dhe Skrill.

  Tregtarët e llogarive Forex si FXTitan kanë një minimum më të shtrenjtë, i cili qëndron në 2,000 dollarë. Ky tregtar gjithashtu ka një tarifë mjaft të rëndë të performancës prej 35% Të gjitha këto që thuhen, FXTitan, në veçanti, ka kredenciale të shkëlqyera tregtare. Ky tregtar ka një tërheqje prej 8.8%, e cila është mbresëlënëse.

  Vlerësimi ynë

  • Ofron qasje te tregtarët e ndryshuar të Forex
  • Depozita minimale $ 500
  • Tregtarët e verifikuar paraprakisht të llogarisë PAMM
  • 35% norma e komisionit të pjesës së fitimit
  76.4% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD

  3. Insta Forex - Llogaria PAMM Direkt me Ndërmjetësuesin

  Insta Forex është një ndërmjetës që i ofron komunitetit tregtar një shumëllojshmëri asetesh të tilla si opsione, argjend, ar, 100 + çifte monedhash dhe gati 90 aksione CFD.

  Kjo kompani e ndërmjetësimit në internet ndryshon nga platformat e lartpërmendura. Arsyeja për këtë është se Insta Forex është një kompani e plotë ndërmjetësimi sesa një menaxher i pavarur i llogarisë PAMM.

  Në këtë rast, do t'ju kërkohet të regjistroheni direkt në ndërmjetës dhe të depozitoni fondet tuaja atje. Kur ta keni bërë këtë, mund të shfletoni tregtarët e disponueshëm të llogarisë PAMM dhe të zgjidhni një për ta 'kopjuar'. Ky ofrues ju mundëson të shpërndani kapitalin tuaj në një gamë të tregtarëve. Kjo është e dobishme nëse dëshironi të diversifikoni portofolin tuaj.

  Kur bëhet fjalë për tarifat e komisionit, kjo do të varet kryesisht nga lloji i llogarisë që keni dhe pasuritë specifike në të cilat tregtari në fjalë përqendrohet. Insta Forex, si çdo ndërmjetës që rekomandojmë, është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar nga organet përkatëse. Në këtë rast, kjo është FSC (BVI). Metodat më të njohura të pagesës janë të disponueshme në këtë platformë, përfshirë kartat e kreditit / debitit, transfertat bankare dhe kuletat elektronike.

  • Kontaktoni dorën e parë me një ndërmjetës me reputacion
  • Depozitë minimale konkurruese me një llogari standarde
  • Liçensuar nga FSC dhe CySEC
  • E paqartë në strukturën e komisionit të llogarisë PAMM
  76.4% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD

  4. Alpari - Marrëveshjet fleksibile të llogarisë PAMM

  Kompania e brokerimit në internet Alpari u ofron tregtarëve akses të drejtpërdrejtë në llogaritë e menaxhuara PAMM. Ngjashëm me Insta Forex, ju jeni në gjendje të zgjidhni tregtarët për veten tuaj. Për të gjetur tregtarët më të mirë do t'ju duhet të hulumtoni preferencat e tyre tregtare dhe të regjistroni historikun.

  Shumë nga tregtarët e PAMM në këtë platformë kanë gati një dekadë përvojë, gjë që ju vë në përpjekje më të mirë për sukses. Kur të keni gjetur një tregtar në të cilin dëshironi të investoni, mund të filloni procesin e hekurosjes së tarifave të komisionit dhe strategjive të tregtimit.

  Secili dhe çdo menaxher i llogarisë PAMM duhet të financojë llogarinë e tij paraprakisht. Kjo duhet t'ju japë qetësi që tregtari i llogarisë ka motivimin për të bërë tregti me rrezik të ulët, me synimin për t'ju bërë ju (dhe ata) fitimin më të mirë të mundshëm. Alpari është licencuar nga CySEC, që do të thotë se platforma është rregulluar plotësisht.

  • Rregulluar plotësisht nga Komisioni i Letrave me Vlerë të Qipros
  • Aksesi tek tregtarët me përvojë dhe të larmishëm të PAMM
  • Tregtarët zakonisht financojnë portofolin e tyre me 40% të kapitalit të tyre
  • Negocimi për kontratat tuaja të komisionit
  76.4% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD

  Mendime përfundimtare

  Llogaritë e administruara PAMM u ofrojnë tregtarëve hyrje të plotë në tregun global të Forex. Më e mira nga të gjitha, nuk keni nevojë të jeni një tregtar pro për t'u përfshirë.

  Benjamin Franklin një herë tha: "Një investim në njohuri paguan interesin më të mirë". Sidoqoftë, disa tregtarë thjesht nuk kanë kohë për të mësuar hyrjet e Forex-it, në masën e nevojshme për të qenë të suksesshëm. Nëse kjo tingëllon si ju, atëherë mund të jetë e vlefshme të merren parasysh llogaritë e menaxhuara PAMM për tuajat Forex Trading sipërmarrjeve.

  Ka edhe tregtarë që janë shumë me përvojë në Forex treg, por të cilëve thjesht u mungon koha për të vëzhguar lajmet financiare dhe ekonomike, e lëre më tabelat. Ofruesit e llogarive PAMM lejojnë llojin e tregtisë pasive që disa investitorë dëshirojnë.

  Në të njëjtën mënyrë, nëse jeni një tregtar i ri, llogaritë e administruara PAMM ju japin mundësi për të tregtuar në tregun më likuid në botë. Kur bëhet fjalë për njohuritë e tregtisë, nëse niveli juaj nuk është aspak, nuk ka rëndësi. Për sa kohë që keni fonde për të investuar, tregtari PAMM do t'i bëjë të gjitha për ju.

  Kuadri i llogarive të menaxhuara PAMM mund të jetë i vështirë për tu kuptuar në fillim. Në fund të fundit, ka 3 aktorë të interesuar që marrin pjesë në të njëjtën kontratë - tregtari, firma e brokerimit dhe investitori. Të gjithë luajnë një rol të rëndësishëm.

  Me këtë tha, ne kemi mbuluar gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me llogaritë PAMM për Forex. Si rezultat, duhet të jeni gati për të gjetur një ofrues të llogarisë PAMM që i përshtatet nevojave tuaja.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Mijëra pasuri të CFD për të tregtuar
  • Objektet e levave në dispozicion
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Për çfarë është akronim PAMM?

  PAMM është një shkurtim i 'modulit të menaxhimit të alokimit të përqindjeve'. Një menaxher i llogarisë PAMM bën tregti për ju dhe merr një përqindje për përpjekjen.

  Cila është depozita minimale për një ndërmjetës të llogarisë PAMM?

  Depozita minimale e kërkuar është në diskrecionin e platformës së brokerimit. Në përgjithësi, kjo mund të fillojë me $ 2k të paktën.

  Çfarë do të thotë përqindja e tërheqjes në llogarinë time PAMM?

  Përqindja e tërheqjes është në thelb një masë e përdorur për të ilustruar performancën historike të tregtisë së mëparshme PAMM. Për shembull, nëse PAMM ka një vlerë rekord të lartë prej $ 150,000 dhe aktualisht vlen $ 120,000, kjo do të thotë që tërheqja maksimale është në 20%

  A mund të bëj fitim me një llogari PAMM?

  Kur regjistroheni në llogarinë tuaj PAMM do të jeni pjesë e një kontrate për ndarjen e fitimit. Le të themi për shembull se si një tregtar ju merrni 15% të të gjitha fitimeve që ju bëni duke përdorur PAMM. Nëse në fund të muajit të parë bëhet një fitim prej $ 40,000, ju do të merrni komisione prej $ 6,000 përpara se fitimet t'u alokohen investitorëve të tjerë.

  Cili është ndryshimi midis PAMM, LAMM dhe MAM?

  Me PAMM ju jeni në gjendje të zgjidhni se ku mbahen fondet tuaja të tregtisë. LAMM ('moduli i menaxhimit të alokimit të pjesëve') është paraardhësi i PAMM, pasi ai nuk funksionon në varësi të madhësisë së llogarisë së secilit tregtar të veçantë. Kur bëhet fjalë për një llogari MAM ('menaxhim me shumë llogari'), kjo diferencohet nga caktimi i tregtisë midis llogarive të investitorit dhe masterit. Llogaritë MAM janë një mënyrë më pasive për të tregtuar sesa PAMM dhe LAMM.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.