Mësoni të Tregtoni Forex në 2021 - Udhëzues i plotë për fillestarët!

Mësoni të Tregtoni Forex në 2021 - Udhëzues i plotë për fillestarët!

Pavarësisht se është një fenomen disi i ri për klientët me pakicë, tregtimi online i Forex-it është bërë progresivisht më i popullarizuar në vitet e fundit. Si rezultat i kësaj, ekziston një numër i konsiderueshëm i ndërmjetësve dhe ofruesve të shërbimeve të disponueshëm në majë të gishtave tuaj për të mësuar tregtinë e huaj.

Para se të vendosni se cilin ndërmjetësues zgjidhni, së pari do të duhet të mësoni tregtimin e Forex nga lart poshtë.

Me këtë në mendje, ne kemi vendosur së bashku një udhëzues për të gjitha gjërat Forex; Kjo përfshin gjithçka, nga llojet e monedhave që mund të tregtoni, levave, porosive të tregut, mjeteve të menaxhimit të rrezikut dhe më shumë!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Mësoni Forex Trading - The Basic

  Me një xhiro mesatare prej mbi 5 trilionë dollarë në ditë, Forex është tregu më i madh financiar në planet. Në thelb është një treg për të gjitha monedhat, në të gjithë botën. Monedhat do të tregtohen në tregjet e huaja, ashtu si aksionet që tregtohen në bursë.

  Një ndryshim i vogël midis dy klasave të aseteve është se gjatë seancave të tregtimit të valutave të huaja, monedhat do të tregtohen në treg - ndërsa aksionet do të tregtohen në shkëmbime më të centralizuara. Monedhat tregtohen gjatë katër sesioneve kryesore të Forex, këto janë; seanca e Londrës, seanca e Nju Jorkut, seanca e Tokios dhe seanca e Sidneit. 

  Veçanërisht kur seancat e Londrës dhe New York-ut mbivendosen (zakonisht për disa orë çdo ditë), pjesa më e madhe e tregtisë së Forex zakonisht kryhet gjatë këtyre dy seancave. Tarifat e transaksionit zakonisht do të jenë më të ulëta kur tregtia brenda periudhës së mbivendosjes së Londrës dhe New York-ut, pasi atëherë do të jetë tregu më likuid.

  Shtesa më e ulët që një palë valutë mund të modifikojë në vlerë njihet si 'pip'. Kurset e këmbimit të tregut Forex zakonisht përcillen me 4 presje dhjetore, vendi dhjetor përfundimtar është një 'pip'. Përjashtimi kryesor nga ky rregull është kur çiftet emërtohen në jen japonez. 

  Çiftet e valutave Forex

  Të gjitha të paraqitura në çifte, monedhat lehtë mund të ndahen në tre kategori kryesore;

  Çiftet kryesore: Çifti më i lëngshëm këtu është ndoshta EUR / USD. Çiftet kryesore të valutave janë në thelb monedha të cilat do të tregtohen kundrejt USD (e cila është monedha rezervë e botës). Një shembull i çifteve të tjera përfshin; GBP / USD dhe USD / JPY.

  Çiftet e vogla: Ndonjëherë të quajtur çifte kryq, këto çifte ofrojnë më pak likuiditet kur jeni duke bërë tregti, pasi ato nuk bëjnë tregti me USD (për shembull GBP / EUR ose CHF / EUR)

  Çiftet ekzotike: Lidhur me monedhat nga ekonomitë në zhvillim në mbarë botën si Turqia (Lira Turke), Afrika e Jugut (Rand i Afrikës së Jugut) dhe Brazili (Real Brazilian). Ndonjëherë çiftet ekzotike mund të referohen si çifte të vogla

  Në fund të fundit, Dollari amerikan luan një rol shumë të rëndësishëm në hapësirën e tregtimit të Forex. Çifte të tilla vijnë me nivele të ulëta likuiditeti dhe paqëndrueshmërie dhe zakonisht vijnë me përhapje më të ngushtë. 

  Mësoni Tregtimin e Forex me një shembull

  Koncepti kryesor i tregtisë së huaj është që të spekuloni drejtimin e ardhshëm të një çifti monedhe. Nëse spekuloni saktë, fitoni para. Nëse jo - ndodh e kundërta.

  Për shembull:

  • Le të supozojmë se jeni duke tregtuar GBP / EUR
  • Çmimi aktual i çiftit është 1.1760
  • Ju mendoni se GBP do të rritet në vlerë mbi EUR, kështu që vendosni një 'urdhër blerje'
  • Disa orë më vonë, GBP / EUR është rritur me 1.2%
  • Ju jeni të kënaqur me fitimet tuaja, kështu që vendosni të arrini para duke vendosur një 'urdhër shitje'

  Sa më sipër, ju bëtë një fitim prej 1.2% duke spekuluar se çmimi i GBP / EUR do të bënte Rritje. Nëse do të kishit menduar se do të ndodhte e kundërta, atëherë do të duhej të bënit një 'urdhër shitje'.

  Sido që të jetë, bukuria e skenës tregtare online në Forex është se ju mund të vendosni vetë aksionet tuaja. Për shembull, po të kishit grumbulluar 500 dollarë në tregtinë e mësipërme, do të kishit bërë një fitim prej 6 dollarësh. Po të kishit aksione 5,000 dollarë - fitimi juaj do të ishte 60 dollarë.

  Mësoni Forex Trading: Përhapja

  Çdo treg i vetëm ka një përhap e disa përshkrimeve, Forex nuk është ndryshe. Për ata që nuk janë në dijeni, përhapja e diferencës midis çmimit të kërkuar (sa do të shesin) dhe një çmimi oferte (sa blen për të). Për shembull, nëse çmimi i blerjes është 2.3100 dhe çmimi i shitjes është 2.3106, përhapja këtu do të ishte 6 pips.

  Nëse jeni duke përdorur një monedhë bazë që është shumë e kërkuar (për shembull USD), do të zbuloni se përhapja e Forex (në atë transaksion të veçantë) zakonisht do të jetë më e vogël se ajo e një monedhe më pak të përdorur.

  Ky është një rast klasik i furnizimit dhe kërkesës. Kini parasysh që në këtë rast ndërmjetësi në fjalë nuk do të ketë nevojë të ju kërkojë një spread më të lartë, sepse ata nuk duhet të kenë asnjë problem kur shesin dollarët (në këtë shembull) sapo blenë.

  Provoni më të mirën tuaj për të shmangur shitjen ose blerjen duke përdorur monedha të cilat kanë një kërkesë më të ulët, pasi gjithmonë do t'ju kushtojë dukshëm më shumë për shkak të një përhapjeje më të lartë. Në përgjithësi, sa më ekzotike (për dëshirën e një fjale më të mirë) të monedhës, aq më e lartë do të jetë përhapja. Nga ana tjetër, sa më shumë të përdoret monedha, aq më e ulët do të jetë përhapja e Forex.

  Investitorët e huaj të Forex ndonjëherë do të tregtojnë në njësi të monedhës me 7 shifra, kështu që nëse përhapja është .0005 (me fjalë të tjera 5 pips), mund t'ju kushtojë 500 njësi të çfarëdo monedhe në të cilën tregtoni.

  Vegla Suite Tregtimi

  Çdo ndërmjetës Forex do të ketë mjete tregtare - referuar ndryshe si tregues teknikë. Këto mund të gjenden në 'kompletin tregtar' të platformës. Zakonisht, tregtarët e Forex do të përdorin tregues teknikë, mbivendosje grafikësh dhe statistika për të ndihmuar në zgjedhjet më të mira.

  Disa nga mjetet më të përshtatshme të përdorura nga tregtarët e Forex, dhe ato për tu parë janë si më poshtë;

  MACD: Kuptimi i 'lëvizjes së divergjencës së konvergjencës mesatare', ky mjet do të dallojë trendet e reja bazuar në mesataren lëvizëse. Trendet janë aty ku paratë janë në Forex.

  Bandat Bollinger: Ky tregues teknik mund t'ju ndihmojë të dalloni drejtimin në të cilin do të shkojë një trend. Një tregues do të përshkruajë një kanal rreth një lëvizje të çmimit të aktiveve. Kanalet janë në raport me një mesatare lëvizëse dhe variacione standarde. 

  ADX (Indeksi Mesatar Drejtues): Për të përcaktuar se sa e fortë është një prirje, ju mund të përdorni ADX. Trendet do të jenë gjithmonë lart ose poshtë, një tregues negativ i drejtimit do të shfaqet si -DI, ​​dhe një pozitiv do të jetë + DI.

  RSI (Indeksi i Forcës relative): Ky oshilator i momentit do të masë ndryshimin e lëvizjes së çmimeve, si dhe ritmin e rritjes dhe rënies së çmimeve të aksioneve.

  Re Ichimoku: Zakonisht referohet si Ichimoku Kinki Hyo, ky është një tregues i shumanshëm që ofron sinjale tregtare, informacione të drejtimit të trendit, vlerësim të momentit, si rezistencë ashtu edhe mbështetje. Në një vështrim, ju mund të merrni një pasqyrë të tendencave, dhe gjithashtu sinjalet e mundshme brenda saj.

  Stokastike: Ky oshilator i momentit është një tregues i mirë për blerjen dhe shitjen, duke parë historikun e një çmimi të një palë Forex, në mënyrë që të parashikohet vazhdimi në drejtim.

  SAR (Ndalesa parabolike dhe e kundërta): Përqendruar në pikat afatshkurtra të kthimit të çmimeve duke ju ndihmuar të vendosni se ku të bëni porosi të ndalimit.

  Platformat tregtare

  Specializuar në tregun e Forex, MetaTrader4 (MT4) Platforma mund të lehtësojë tregtinë e përparuar, e cila mban dhjetra analiza teknike (duke analizuar trendet e çmimeve) dhe është plotësisht në përputhje me robotët tregtarë.

  Shoku tjetër homolog MetaTrader 5 (MT5) do t'ju lejojë të kryeni operacione teknike të tregtisë dhe analiza në tregjet e tregtimit të Forex. MT5 u krijua fillimisht për t'u siguruar tregtarëve të saj akses në aksione, të ardhme dhe CFD.

  Në një shënim anësor, ndryshe nga hapësira e Forex, Tregtimi i CFD nuk përfshin blerjen ose shitjen e ndonjë pasurie themelore që mund të keni. 

  Çfarë është tregtimi i levave në Forex?

  Parimi themelor i levave në tregtinë e Forex është që t'ju mundësojë të tregtoni me një sasi më të madhe parash sesa keni aktualisht në llogarinë tuaj. Vlen të përmendet se kjo mund të përshpejtojë humbjet tuaja, si dhe të fitojë tregti.

  Ideja e përgjithshme është që ju jeni në gjendje të shumëzoni kunjin tuaj me një faktor të veçantë.

  Pra, imagjinoni se keni një bilanc prej $ 1,000 - kur aplikoni levë prej 10x atëherë do të ishit në gjendje të tregtonit me $ 10,000.

  Për të shpjeguar levave pak më tej:

  • Le të themi se dëshironi të bëni një porosi në GBP / USD sepse po ndiheni bullish në paund britanik.
  • Çmimi aktual i çiftit është 1.2623
  • Keni 500 dollarë në llogarinë tuaj të tregtisë në Forex dhe më pas aplikoni për leva prej 20x
  • 'Porosia juaj e blerjes' tani vlen $ 10,000 ($ 500 x 20)
  • Le të themi disa orë më vonë, çmimi i GBP / USD është rritur me 2%, si rezultat, ju vendosni të bllokoni fitimet tuaja dhe të dilni nga pozicioni.
  • Në rrethana normale, 2% e një aksioni prej $ 500 do të rezultojë në fitime prej $ 10.
  • Sidoqoftë, për shkak se tregtia juaj kishte levën prej 20x të aplikuar, kjo do të thotë që ju vërtet bëtë $ 200 ($ 10.00 x 20)

  Rëndësia e rishikimeve të mirëfillta të brokerimit

  Si një investitor i ri, duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm kur bëhet fjalë për platformën me të cilën po tregtoni, për shkak të rreziqeve të paparashikueshme që mund të përfshijë.

  Një pjesë thelbësore e zgjedhjes së një ndërmjetësi është të bësh një sasi të konsiderueshme kërkimesh para se të marrësh vendimin tënd.

  Një nga mënyrat për ta bërë këtë është të lexoni vlerësimet në platformën e ndërmjetësit, për t'ju dhënë një pasqyrë të përvojave të tregtarëve të tjerë me faqen e brokerimit në fjalë. Ju gjithashtu mund të shikoni rishikimet e ndërmjetësit si tonat të cilat janë të paanshme dhe bazohen në hulumtimet e bëra nga ekspertët. Më shumë për këtë më vonë.

  Zgjedhja e një Ofruesi të Tregtimit Forex - Çfarë të merrni parasysh

  Në tregun shumë konkurrues të ndërmjetësimit Forex, do të gjeni se ka qindra platforma për të zgjedhur, me një numër të madh që u ofrojnë tregtarëve në Mbretërinë e Bashkuar shërbimet e tyre me një klik të një butoni.

  Për t'i bërë gjërat pak më të lehta për ju, ne kemi përpiluar një listë të gjërave për të mbajtur vëmendjen kur merrni vendimin tuaj.

  Legjislacioni dhe rregullorja

  Një vend i mirë për të filluar është të kontrolloni që ndërmjetësi që po konsideroni ka një detyrë ligjore për të marrë përsipër tregtarët në Mbretërinë e Bashkuar. Shtë e detyrueshme për ndërmjetësit i bazuar në MB të ketë një licencë tregtare FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare).

  Nëse ndërmjetësi është i licencuar nga FCA, ju mund të jeni të sigurt në dijeninë që platforma po zhvillon biznesin e saj në përputhje me legjislacionin e MB dhe BE.

  Me atë që tha, ka një numër ndërmjetësish Forex jo-FCA aktivë në hapësirë ​​që gjithashtu ofrojnë disa masa mbrojtëse dhe mbrojtje rregullatore. Kjo sepse ata zgjedhin të marrin një licencë nga organet e tjera të nivelit të parë - të tilla si CySEC (Qipro) dhe ASIC (Australi).

  Fondet e ndara

  Shumica dërrmuese e ndërmjetësuesve në internet të Forex-it tani sigurojnë që fondet e ndara janë norma. Si i tillë, kjo është diçka që ju mund të dëshironi të shikoni për kur zgjedhni platformën tuaj ndërmjetësi.

  E thënë thjesht, nëse ndërmjetësi juaj i Forex-it ofron fonde të ndara, kjo do të thotë që çdo kapital tregtar që keni do të mbahet i sigurt larg fondeve që ndërmjetësi juaj po përdor për funksionimin e biznesit.

  Gjithmonë kontrolloni rregulloret e ndërmjetësit të veçantë sidoqoftë, pasi platformat do të ndryshojnë në mënyrën e funksionimit të tyre dhe në rastin e falimentimit; fondet tuaja mund të mos jenë të mbrojtura 100%.

  Depozitat dhe mundësitë e tërheqjes

  Kur bëhet fjalë për depozitimin në llogarinë tuaj të ndërmjetësit Forex ose tërheqjen e fitimeve tuaja, përvoja juaj duhet të jetë e shpejtë, e thjeshtë dhe gjithashtu transparente.

  Përderisa shumë platforma do të përpunojnë depozitën tuaj menjëherë, është gjithmonë një ide e mirë të kontrolloni dy herë që ndërmjetësi juaj, ose mënyra e pagesës, nuk do të zgjasë pak më shumë.

  Jini të vetëdijshëm se disa ndërmjetës do t'ju marrin një tarifë pasiviteti. Zakonisht është një pagesë aq e vogël sa disa paund / dollarë / euro, kështu që gjithmonë lexoni termat dhe kushtet e bashkangjitura.

  Disa nga opsionet më të zakonshme të pagesës / depozitimit në dispozicion përfshijnë; Visa, Mastercard, kuleta elektronike (të tilla si Paypal), American Express dhe një transfer bankar.

  Shërbimi / Mbështetja e Klientit

  Mbështetja e klientit është një pjesë thelbësore e të pasurit një përvojë të mirë me çdo kompani. Përderisa shumica e ndërmjetësve të Forex-it ofrojnë një shërbim të shkëlqyeshëm për mbështetjen e klientit, është gjithmonë e këshillueshme që të bëni disa kërkime para se të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

  Disa ndërmjetës do t'ju ofrojnë një konsultim falas në internet, më i miri do t'ju ofrojë mbështetje në çdo hap të rrugës.

  Opsionet e mbështetjes së klientit do të ndryshojnë, por opsionet zakonisht përfshijnë; bisedë e drejtpërdrejtë, email, telefon dhe madje edhe media sociale. Shumë platforma ofrojnë ndihmë 24-orëshe me çdo problem ose pyetje që mund të keni.

  Komisione të ulta dhe Tarifa Tregtare

  Tarifat e vetëshpjegimit, por të ndërmjetësimit në Forex të këtij dikush mund të ndryshojnë mjaft egërsisht. Sidoqoftë, fees zakonisht vijnë si një 'komision tregtar' - i cili është një përqindje e shumëzuar me kunjin tuaj.

  Për shembull, le të supozojmë që faqja e tregtisë në Forex tarifon 0.2% dhe madhësia e porosisë suaj është 3,000 dollarë. Kjo do të thotë që ju do të paguani një komision prej 6 dollarësh. Nëse më pas e mbyllnit pozicionin tuaj kur porosia ishte me vlerë 3,500 dollarë - komisioni juaj do të ishte 7 dollarë.

  Siç kemi diskutuar më herët, duhet të siguroheni që ndërmjetësi juaj i zgjedhur ofron spread të ulët. Në këtë drejtim, synoni për faqet e tregtimit të Forex që ofrojnë përhapje nën 1 pip në çifte kryesore si EUR / USD. Përjashtimi i vetëm nga ky rregull është nëse jeni duke përdorur një ndërmjetës pa komision, pasi natyrshëm, do të shihni që përhapjet janë pak më të larta. 

  Pikat e tjera që duhen marrë parasysh

  • Çifte të shumta Forex: Përsëri, sa më shumë mundësi aq më mirë - veçanërisht kur bëhet fjalë për instrumente të tregtueshëm. Ndërsa disa ndërmjetës mund të kenë disa çifte, të tjerët mund të ofrojnë një tepricë prej 100. Këtë mund ta kontrolloni përpara se të regjistroheni.
  • Një larmi e mirë e treguesve teknikë: Këto statistika dhe mbivendosje do t'ju ndihmojnë në marrjen e vendimeve më të mira tregtare, për shkak të depërtimit që ato ofrojnë. Si i tillë, sigurohuni që ndërmjetësi juaj i zgjedhur ofron shumë tregues teknikë dhe mjete të avancuara të leximit të tabelës. 

  Në fund të fundit, është gjithmonë e këshillueshme të kontrolloni termat dhe kushtet, tarifat, statistikat dhe rishikimet përpara se të avulloni.

  Brokerat më të mirë për të mësuar tregtinë Forex brenda vitit 2021

  Nëse sapo keni filluar në botën e tregtare online, është e domosdoshme që të përdorni një ndërmjetës që është përshtatur për investitorin e ri. Duke marrë parasysh të gjitha metrikat e lartpërmendura - më poshtë do të gjeni një listë të ndërmjetësve më të mirë në internet në 2021 për të mësuar Forex Trading.

  1. eToro - Platforma më e mirë Forex për fillestarët

  Nëse ende nuk keni bërë një tregti të vetme Forex dhe kështu - doni të gjeni një ndërmjetës super-përdorues, mund të jetë e vlefshme të konsideroni etToro. Rregulluar nga FCA, CySEC dhe ASIC - ndërmjetësi në internet e bën procesin e tregtimit të Forex një proces të përsosur. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ju do të keni qasje në dhjetëra çifte monedhash - me pjesën më të madhe që mbulon diploma të mëdha dhe të mitur. Sidoqoftë, do të keni qasje në një numër të vogël të çifteve ekzotike. Më e mira nga të gjitha, eToro ofron një shërbim të Kopjimit të Tregtimit i cili është ideal nëse doni të tregtoni Forex, por nuk dini shumë se çfarë po bëni.

  Me pak fjalë, kjo ju lejon të pasqyroni tregtinë e një investitori ekspert Forex - si-për-si. Më në fund, platforma ju lejon të filloni me një kartë debiti / krediti, llogari bankare ose portofol elektronik.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - Broker i themeluar Forex me përhapje të ngushta

  E themeluar në vitin 2006 dhe e rregulluar në katër kontinente, ky ndërmjetës u ofron tregtarëve mbi 50 çifte monedhash, përhapje shumë të ngushtë dhe një gamë të shkëlqyeshme të klasave të tjera të aseteve nëse po planifikoni të diversifikoni.

  Disa nga platformat e tregtimit të disponueshme me këtë ndërmjetës janë MT4, MT5 dhe programi i tij i tregtimit në internet. AVAtrade ofron një larmi të gjerë opsionesh tregtare dhe veçorish të dobishme, duke përfshirë levave deri në 400: 1 në Forex, dhe përhapjeve konkurruese deri në 0.8 pips.

  Ndërmjetësi gjithashtu ofron karakteristika të menaxhimit të rrezikut siç janë porositë e ndalimit të humbjes dhe marrjes së fitimit, kështu që kjo do t'ju ndihmojë të vlerësoni rreziqet e përfshira.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Mësoni Tregtimin e Forex - Si të Filloni

  Kështu që keni zgjedhur një ndërmjetës Forex me të cilin jeni të interesuar të regjistroheni, por nuk dini nga të filloni? Ne kemi përpiluar një listë të thjeshtë të udhëzimeve hap pas hapi për t'ju tregtuar në minuta.

  Hapi 1: Si të hapni një llogari

  Pasi të keni zgjedhur platformën tuaj të preferuar, mund të vizitoni faqen e saj në internet dhe të filloni procesin e hapjes së llogarisë tuaj. Ashtu si me shumicën e llogarive të reja ose me çdo gjë për të cilën duhet të regjistroheni, do t'ju duhet të futni disa informacione personale për ta mbështjellë topin.

  Kjo pjesë është mjaft standarde; gjithmonë do të duhet të shkruani emrin tuaj të plotë, datën e lindjes, detajet e kontaktit (zakonisht numri i telefonit dhe emaili), adresën e banimit dhe në këtë rast statusin tuaj të taksës.

  Si dhe statusin tuaj tatimor, do t'ju duhet të siguroni ndërmjetësin tuaj të zgjedhur me disa informacione të tjera, në lidhje me financat tuaja.

  Në përgjithësi, informacioni financiar i kërkuar nga ju do të jetë vlera juaj neto, të ardhurat tuaja të rregullta dhe statusi juaj i punës. Brokeri i Forex do të ketë nevojë për këtë informacion në mënyrë që t'ju ofrojë një llogari të parave reale, si dhe produktet e duhura, të përshtatura për situatën tuaj financiare.

  Hapi 2: Përvoja e mëparshme e Tregtisë

  Këtu do t'ju duhet të përgjigjeni në disa pyetje (zakonisht me shumë zgjedhje), bazuar në përvojën tuaj të mëparshme tregtare.

  Në thelb, ndërmjetësit e rregulluar të Forex-it do të duhet të sigurohen që e dini se çfarë po bëni. Tregtimi në Forex përbëhet nga instrumente financiarë shumë të zhvilluar, kështu që të kesh një përvojë paraprake në këtë arenë tregtare është mjaft e rëndësishme.

  Ju mund të zbuloni se nuk jeni në gjendje të tregtoni me diferencë nëse dështoni t'i përgjigjeni saktë disa prej pyetjeve.

  Hapi 3: Verifikimi i identitetit - KYC

  Tjetra, do t'ju duhet të provoni se jeni ata që thoni se jeni. Zakonisht quhet KYC, ose Njohni Klientin Tuaj, duke konfirmuar identitetin tuaj është një pjesë absolutisht thelbësore e regjistrimit në çdo ndërmjetës.

  Ndërsa ndërmjetësit zakonisht do të kërkojnë kopje të skanuara të dokumentacionit kur vërtetojnë identitetin tuaj; në varësi të rregulloreve lokale, disa ndërmjetësues në të vërtetë do të verifikojnë identitetin tuaj përmes videos. Në secilin rast, do të duhet të siguroheni që keni gati pasaportën tuaj, ose identifikimin kombëtar.

  Në rastin e verifikimit të videos, një ofrues i jashtëm plotësisht i verifikuar (& partneri i EBH) do ta drejtojë videon, në një platformë të verifikuar në fund të procesit tuaj të regjistrimit. Verifikimi i videos do të kërkojë një operator, dhe për këtë arsye do të ketë orë të caktuara kur të jetë në dispozicion, zakonisht orë normale pune.

  Vërtetimi i adresës zakonisht kërkon vetëm një dokument, nga një listë e dokumenteve të pranuara. Zakonisht, një kopje e një deklarate banke ose një faturë shërbimi (energji elektrike, ujë, gaz apo edhe një faturë telefonike) do të jetë e mjaftueshme kur konfirmoni adresën tuaj.

  Pasi të jetë verifikuar identifikimi, ju zyrtarisht keni një llogari dhe mund të filloni hapin tjetër, i cili është të shtoni disa fonde në llogarinë tuaj të ndërmjetësit Forex.

  Koha e përpunimit të KYC mund të ndryshojë, por nëse ndiheni sikur keni pritur shumë gjatë për konfirmim, gjithmonë mund të kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit të ndërmjetësit dhe ata do të jenë të lumtur ta ndjekin këtë për ju.

  Hapi 4: Fondet e depozitave

  Sapo identiteti juaj të jetë verifikuar nga ndërmjetësi i Forex, ju mund të depozitoni disa fonde në llogarinë tuaj.

  Nëse keni një mënyrë specifike pagese që duhet të përdorni, gjithmonë duhet të kontrolloni që ndërmjetësi i veçantë pranon një mënyrë të tillë pagese, pasi ato ndryshojnë.

  Nëse pagesa juaj e zgjedhur është një kartë debiti / krediti, gjasat janë që depozita juaj të kreditohet në llogarinë tuaj menjëherë. Për shembull, me një transfer bankar, mund të kalojnë disa ditë para se depozita juaj të pastrohet.

  Disa mënyra pagese të pranuara zakonisht janë; Kartela debiti / krediti, transferta bankare dhe kuleta elektronike.

  Hapi 5: Filloni tregtimin

  Padyshim që rekomandohet që para se të filloni të tregtoni, të keni një kuptim themelor se si funksionon, si dhe mënyrën e hyrjes dhe daljes nga pozicionet.

  Para se të bëni një transaksion aktual, një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u përgatitur për tregtinë tuaj të parë Forex është të filloni me një llogari demo.

  Kjo është një mënyrë e arsyeshme për të shmangur rrezikun e lartë të praktikimit duke përdorur fondet tuaja të vërteta të tregtisë, dhe gjithashtu ju ndihmon të familjarizoheni me platformën kur bëhet fjalë për gjënë e vërtetë.

  Tani mund të krijoni një porosi Forex, në thelb një komandë për ndërmjetësin tuaj.

  Pasi të jeni në fazën ku keni hapur një llogari, verifikoni identitetin tuaj dhe shtoni fonde duke depozituar disa para në të. - tani, është koha për të filluar tregtimin me para të vërteta ashtë një ide e mirë të filloni me aksione shumë të vogla, pasi ka kuptim të merrni kokën rreth mënyrës se si funksionon gjithçka përpara se të merrni rreziqe të mëdha për të cilat mund të pendoheni më vonë.

  përfundim

  Për shkak të disi të një revolucioni në Forex gjatë viteve të fundit, një mënyrë jetese e pavarur financiarisht është tani në dispozicion për pothuajse çdo tregtar.

  Shpresojmë, pasi të lexoni këtë udhëzues, ju keni një kuptim shumë më të mirë të mekanikës së brendshme se si funksionon Forex, pasi kjo njohuri do t'ju sigurojë që të merrni karrierën tuaj tregtare në këmbën e djathtë!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Cili është përkufizimi i Forex?

  Forex - nganjëherë referuar si 'FX' shkurtimisht, qëndron për 'këmbim valutor'. Në formën e tij më themelore, Forex është procesi i blerjes dhe shitjes së çifteve të monedhës me rishikimin e fitimit

  Cila është çifti më i mirë i tregtisë Forex?

  Nuk ka asnjë madhësi që i përshtatet të gjitha përgjigjeve për këtë, pasi gjithçka varet nga preferenca personale. Me atë që thashë, ju këshilloni më mirë të qëndroni me çifte kryesore kur filloni, pasi këto vijnë me nivele më të ulëta paqëndrueshmërie në krahasim me të miturit dhe ekzotikët.

  A mund të tregtoj Forex falas

  Nëse doni të tregtoni Forex falas, do t'ju duhet të hapni një llogari demo me një ndërmjetës të besuar. Kjo do t'ju lejojë të tregtoni me fonde demo.

  Çfarë është një urdhër blerje dhe shitje në Forex?

  Në mënyrë që të tregtoni Forex, do t'ju duhet të vendosni një urdhër blerje ose shitje në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur. Nëse vendosni një porosi blerjeje, kjo do të thotë që mendoni se çmimi i kursit të këmbimit do të rritet. Nëse mendoni se kursi i këmbimit do të ulet, duhet të vendosni një urdhër shitje.

  Si funksionon një investim në aksione qindarkë?

  Së pari do të duhet të gjeni një ndërmjetës që ka qasje në tregjet OTC. Pastaj, pasi të keni gjetur një stok qindarkë në të cilin dëshironi të investoni, ndërmjetësi do të përpiqet të gjejë aksionet në emrin tuaj.

  Pse aksionet e peni janë kaq të paqëndrueshme?

  Aksionet e peni janë të paqëndrueshme, sepse ato zakonisht mbështeten nga kompani me kapak të vogël. Kjo do të thotë që një porosi e vetme e madhe mund të ndikojë në çmimin e aksioneve në një mënyrë kryesore.

  Cila është shuma minimale me të cilën mund të tregtoj Forex?

  Kjo do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, prandaj shikojeni këtë përpara se të filloni. Në shumicën e rasteve, do të duhet të depozitoni midis $ 100 - $ 200 për të hapur një llogari.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.