Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Indeksit!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Indeksit!

Tregtimi i indeksit ju lejon të investoni në tregjet më të gjera të aksioneve përmes një tregtije të vetme. Koncepti kryesor është se indeksi do të ndjekë një grup të kompanive që tregtojnë në tregje të caktuara aksionesh. Për shembull, FTSE 100 përfshin 100 kompanitë më të mëdha që tregtojnë në Bursën e Londrës.

Zakonisht, do të duhet të bësh 100 porosi individuale, të cilat jo vetëm që do të harxhonin jashtëzakonisht shumë kohë, por edhe të kushtueshme. Në vend të kësaj, duke zgjedhur një indeks, ju mund të diversifikoheni me lehtësi. Për më tepër, ju do të keni ende të drejtë për dividendë të kompanisë kur dhe kur paguhen.

Jeni të interesuar të zbuloni se si funksionojnë në të vërtetë indekset e tregut të aksioneve? Nëse është kështu, ne do të sugjeronim të lexonit Udhëzuesin Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Indeksit. Ne mbulojmë gjithçka që ju duhet të dini për të filluar tregtimin e indeksit sot!

Shënim: isshtë gjithashtu e mundur të shkurtohen indekset përmes CFD-ve. Kjo është ideale nëse mendoni se është duke u bërë një recesion dhe mendoni se vlera e tregjeve më të gjera të aksioneve do të ulet. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është indeksi?

  Në formën e tij më themelore, një indeks është një instrument financiar që ju lejon të investoni në një grup të kompanive. Në shumicën dërrmuese të rasteve, indeksi do të gjurmojë lëvizjen e çmimeve të aksioneve të listuara në një bursë specifike. Një shembull kryesor i kësaj është NASDAQ 100, i cili ndjek 100 kompanitë më të mëdha të listuara në bursën e përmendur. Si investitor, kjo ju lejon të fitoni ekspozim ndaj 100 firmave pa pasur nevojë të vendosni 100 tregti.

  Nëse do të ishte kështu, a mund ta imagjinoni sa kohë do të duhej për të blerë individualisht aksione në 100 kompani? Jo vetëm që do të goditeni nga grumbujt e tarifave të ndërmjetësit, por do t'ju duhet të blini dhe shisni vazhdimisht aksione, kur indeksi përfshin kompani të reja. Kur angazhoheni në tregtimin e indeksit të aksioneve, përsëri do të përfitoni nga pagesat e dividentit - për sa kohë që po investoni në një ETF. Nëse vendosni të tregtoni indeksin përmes CFD, nuk do ta bëni.

  Një përfitim shtesë i investimit në një indeks të tregut të aksioneve është që ju të krijoni një portofol shumë të larmishëm të kompanive. Për shembull, S&P 500 - i cili ndjek 500 kompanitë më të mëdha në SH.B.A., ka një kthim mesatar vjetor prej 9.8% që nga fillimi i tij në 1928. Kjo është për shkak se ju po investoni në ekonominë më të gjerë të SH.B.A., në krahasim me mbështetjen e kompanive individuale. Sigurisht, SH.B.A. ka kaluar recesione të shumëfishta gjatë nëntë dekadave të fundit, por ekonomia ka rënë përsëri prapa.

  Ç'është më e rëndësishmja, edhe nëse një kompani brenda një indeksi të tregut të aksioneve falimentoi, kjo nuk do të jetë gjithnjë përcaktuese - veçanërisht në rastin e S&P 500. Nëse jeni të interesuar në tregtimin e indeksit në një afat më të shkurtër, kjo është e mundur përmes CFD . Kjo do t'ju lejojë të aplikoni levë në indeksin tuaj të zgjedhur, si dhe të angazhoheni në shitje të shkurtër. Megjithatë, nuk do të keni të drejtë për asnjë dividend të aksioneve nëse keni një indeks, pasi nuk zotëroni aktivin themelor.

  Pro dhe kundër të tregtimit të indeksit

  • Investoni në qindra kompani përmes një tregti të vetme
  • Një mënyrë e shkëlqyeshme për të diversifikuar investimet tuaja
  • Fondet e indeksit përmes ETF-ve ju japin të drejtën për dividendë
  • Ju nuk do ta ndjeni barrën e plotë nëse një kompani e vetme shkon drejt shkatërrimit
  • Fondet e indeksit përmes CFD-ve ju lejojnë të aplikoni levave dhe të shkoni shkurt
  • Investoni me lehtësi përmes një karte debiti / krediti, portofolit elektronik ose llogarisë bankare
  • Investoni në një indeks në minuta
  • Asnjë garanci se do të fitoni para

  Instrumentet më të njohura të tregtimit të indeksit

  Në të vërtetë ka qindra fonde të indeksit të tregut të aksioneve të tregtuara në ekonominë globale. Për t'ju dhënë një ide të instrumenteve më të njohura të tregtimit të indeksit që nga viti 2020, shikoni listën më poshtë.

  S&P 500: Standard dhe Poor 500, ose thjesht 'S&P 500', është indeksi më i tregtuar i bursës në botë. Siç u përmend më herët, ai përbëhet nga 500 ndërmarrjet më të mëdha amerikane të listuara publikisht. Kjo përfshin firmat e listuara në NASDAQ dhe New York Stock Exchange. Ky indeks i veçantë është mjeti përfundimtar për të investuar në ekonominë e gjerë të SHBA.

  Dow Jones: Edhe nëse jeni një investitor i ri, është krejt e sigurt që keni dëgjuar për Dow Jones. Interesante, megjithëse Dow është gjithashtu një tregues i shkëlqyeshëm i ekonomisë më të gjerë të SHBA, ai në fakt përbëhet vetëm nga 30 kompani. Kjo përfshin firmat në shkallë të gjerë të listuara në të dy bursat kryesore të SHBA, nëpër industri të shumta.

  FTSE 100: FTSE 100 është një indeks i tregut të aksioneve në Mbretërinë e Bashkuar që ndjek 100 kompanitë më të mëdha të listuara në Bursën e Londrës. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar ekspozimin ndaj ekonomisë më të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar.

  NASDAQ 100: Nëse dëshironi të përqendroheni në shkëmbimin NASDAQ të orientuar drejt teknologjisë, mund të jetë e vlefshme të shikoni në NASDAQ 100. Siç sugjeron emri, kjo ndjek 100 kompanitë më të mëdha të listuara në NASDAQ. Indeksi është i dominuar nga firmat Big Tech si Apple, Microsoft dhe Amazon.

  Nikkei 225: Nikkei 225 ndjek 225 firmat më të mëdha të listuara në Bursën e Tokios. Kjo përfshin lloje të tilla si Toyota, Japan Tobacco, Honda, Nikon dhe Yamaha.

  Russell 2000: Ndryshe nga S&P 500 dhe Dow Jones, Russell 2000 ndjek kompani të vogla nga të mesmet amerikane. Me 2,000 firma individuale që përbëjnë indeksin, ky është një tjetër mjet i shkëlqyeshëm për të diversifikuar në të gjithë ekonominë e gjerë të SHBA.

  Si funksionojnë indekset e tregut të aksioneve?

  Megjithëse tregtimi i indeksit të tregut të aksioneve është ideal për investitorë të të gjitha formave dhe madhësive, është e rëndësishme të kuptohet se si funksionon procesi në të vërtetë.

  ✔️ Indeksi do të përqendrohet në ndjekjen

  Së pari dhe më e rëndësishmja, është e rëndësishme të theksohet se nuk ka një indeks të vetëm për secilin treg të aksioneve. Me fjalë të tjera, nëse do të donit të investonit në FTSE 100, nuk do të investonit në FTSE 100 për të thënë. Në vend të kësaj, ju do të investoni para me një indeks Provider. Ka qindra ofrues indeksi aktivë në treg, secili me të mirat dhe të metat e veta.

  Thelbësore, roli i ofruesit të indeksit është të gjurmojë vlerën në botën reale të kompanive që përbëjnë indeksin. Për shembull, le të themi që ofruesi ju lejon të investoni në Dow Jones. Në mënyrë që ta lehtësojë këtë mbi një bazë të ngjashme, ofruesi do të duhet të blejë fizikisht aksione në të 30 kompanitë që përbëjnë Dow. Duke vepruar kështu, indeksi do të pasqyrojë vlerën në botën reale të kompanive që ka për detyrë të ndjekë.

  ✔️ Indekset çmohen në pikë

  Kur blini aksione në një kompani të vetme, ju e bëni atë me një çmim specifik të aksioneve. Për shembull, nëse keni blerë një aksion në Apple me 250 dollarë për aksion, dhe më vonë e keni shitur atë me 300 dollarë, kjo do të përfaqësonte një fitim prej 50 dollarësh. Kjo është e thjeshtë, pasi fitimi dhe humbja juaj diktohet nga vlera në botën reale të aksioneve në fjalë.

  Sidoqoftë, indekset aktualisht kanë çmim në 'pikë' dhe jo monedha si dollari amerikan ose paundi i pastër. Një shembull kryesor i kësaj është S&P 500, i cili në kohën e shkrimit ka çmim prej 2,863 pikë.

  Arsyeja për këtë është se indeksi përbëhet nga kompani me çmime të ndryshme aksionesh dhe kapitalizime të tregut, kështu që nuk do të kishte kuptim të çmosh gjërat në kuptimin tradicional. Ç'është më e rëndësishmja, ndërsa indeksi rritet në pikë, kjo do të thotë që vlera e kompanive themelore po rritet në mënyrë kolektive.

  ✔️ Fondet e indeksit renditen në bursa

  Megjithëse ne më vonë e mbulojmë procesin e investimeve nga fundi në fund, është e rëndësishme të theksohet se fondet e indeksit renditen në bursat. Për shembull, le të themi që keni dashur të investoni në FTSE 100. Për ta bërë këtë, ju mund të vendosni të përdorni një ofrues si Vanguard. Në këtë rast, ju do të investonit në 'Vanguard FTSE 100 UCITS ETF Distributing', i cili është i listuar në Bursën e Londrës.

  Megjithëse kemi përmendur më herët që indekset e tregut të aksioneve kanë çmim në pikë, ky nuk është rasti kur investoni me një ofrues specifik si Vanguard. Mbi të gjitha, fondi i indeksit është i listuar në Bursën e Londrës, kështu që duhet të çmohet në paund dhe pendë.

  Vlera e aksioneve do të rritet dhe ulet në korrelacion me indeksin FTSE 100, i cili ka çmim në pikë. Për shembull, në kohën e shkrimit Vanguard FTSE 100 UCITS Shpërndarja ETF ka një çmim prej 26.25 £, ndërsa vetë indeksi aktual FTSE 100 është me 5,991 pikë.

  Ç'është më e rëndësishmja, ndërsa fondi i indeksit të Vanguard ka një çmim prej 26.25 £, ofruesit e tjerë do të çmohen ndryshe, megjithëse, secili indeks individual duhet të rritet e të ulet në një mënyrë të ngjashme pasi të gjithë po ndjekin të njëjtat 100 aksione!

  ✔️ Fondet e indeksit janë 'të ponderuara'

  Një karakteristikë tjetër që duhet të merreni kur tregtoni indeksin është ajo e 'peshimit'. Me pak fjalë, fondet e indeksit janë të ponderuara, që do të thotë se aksione të caktuara do të kenë një ndikim më të madh në çmimin e indeksit sesa të tjerët. Për shembull, kompania me një kapitalizim shumë më të madh të tregut shpesh do të ketë një peshë më të lartë sesa ato që janë më të vogla në madhësi.

  Le të marrim NASDAQ 100 si një shembull kryesor. Edhe pse indeksi përmban 100 kompani të mëdha, mbi 32% përbëhet nga vetëm tre ndërmarrjet - Microsoft, Apple dhe Amazon. Ndërsa këto tre firma përbëjnë 10-11% të indeksit secila, llojet e Fox Corp, Ultra Beauty dhe United Airlines përbëjnë më pak se 0.1% të indeksit!

  Arsyeja kryesore për këtë është se një lëvizje e papritur e tregut e këtyre tre aksioneve kryesore të teknologjisë në secilin drejtim mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në tregjet më të gjera të aksioneve, kështu që ka kuptim që pesha të rregullohet në përputhje me rrethanat.

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha fondet e tregtimit të indeksit e bazojnë sistemin e tyre të peshimit në kapitalizimin e tregut. Për shembull, Dow Jones përdor një qasje mjaft të çuditshme që përqendrohet në çmimin e aksioneve të kompanisë. Si e tillë, megjithëse Coca Cola ka një vlerë shumë më të madhe se 3 milion, kjo e fundit ka një peshë më të lartë pasi çmimi i aksionit është pothuajse katër herë më i lartë.

  ✔️Kompanitë brenda një indeksi mund të ndryshojnë

  Kur bëhet fjalë për kompanitë që përbëjnë një indeks, ka kuptim që kjo ka të ngjarë të ndryshojë në një moment për të pasqyruar tregjet më të gjera. Për shembull, ndërsa FTSE 100 shikon 100 kompanitë më të mëdha për sa i përket kapitalizimit të tregut, gjithmonë do të ketë firma pak jashtë indeksit që vlejnë më shumë se ato drejt fundit të indeksit të ponderuar.

  Sidoqoftë, do të ishte një makth logjistik që të shtohen dhe hiqen vazhdimisht kompanitë brenda një indeksi, pasi që siguruesit e fondeve do të duhet të blejnë dhe shesin aksionet në përputhje me rrethanat. Si rezultat, indekse si FTSE 100 dhe S&P 500 zakonisht do të rishikojnë përbërjen themelore një herë në tre muaj.

  Me sa u tha, edhe nëse kompanitë e reja i shtohen një indeksi, kjo nuk ndikon tek ju si investitor. Përkundrazi, ju me siguri nuk do të vini re as që është bërë ndryshimi, pasi për këtë kujdeset siguruesi i fondit.

  Tregtimi i indeksit: ETF vs CFD

  Kështu që tani që i dini hollësitë e mënyrës së funksionimit të indekseve, tani duhet të shikojmë se si përfaqësohet investimi juaj. Më e rëndësishmja, kjo ose do të vijë në formën e një ETF ose CFD.

  Më poshtë ne shqyrtojmë se si të dy krahasohen. Lexoni çdo seksion për të parë se cila është e duhura për nevojat tuaja personale të investimeve.

  Pronë

  Nëse jeni duke kërkuar për një investim afatgjatë, shumë të larmishëm në indeks, atëherë mund të jeni më së miri të zgjidhni një ETF (Fondi i Tregtuar me Këmbim). Në formën e tij më themelore, ETF do të menaxhohet nga një institucion financiar i nivelit të parë si Vanguard ose BlackRock.

  Ofruesi në fjalë do të blejë secilin aksion brenda indeksit, sipas sistemit të tij të peshimit. Duke vepruar kështu, lëvizja e secilës aksion do të pasqyrojë indeksin si-për-si.

  Në rastin e CFD-ve (Kontratat-për-Ndryshim), ju nuk zotëroni pasurinë themelore. Në vend të kësaj, CFD-të krijohen nga ndërmjetësit. Koncepti kryesor është se CFD-të do të ndjekin çmimin në botën reale të një indeksi.

  Në fakt, CFD në fjalë ka të ngjarë të gjurmojë një ofrues specifik të fondit ETF si Vanguard. Ç'është më e rëndësishmja, kjo do të thotë që ofruesi i CFD nuk blen asnjë aksion në kompanitë që përbëjnë indeksin.

  Dividendët

  Ndërsa siguruesi i fondit ETF po mban personalisht aksionet që përbëjnë indeksin, ata do të kenë të drejtën e dividendëve. Në rastin e fondeve më të mëdha të indeksit si FTSE 100 ose S&P 500, kjo do të thotë që ofruesi ka të ngjarë të marrë dividentë gjatë gjithë muajit.

  Do të ishte joproduktive dhe e kushtueshme që ofruesi të përcjellë pagesa të shumëfishta të dividentit kur dhe kur ato të merren, kështu që ju ka të ngjarë të merrni pjesën tuaj në bazë tremujore.

  Ky nuk do të jetë rasti nëse zgjidhni një CFD, pasi nuk janë blerë asnjë aksion. Si rezultat, ju nuk do të keni të drejtë për pagesa të dividendit.

  Çmimi i indeksit

  Pavarësisht nëse vendosni për një ETF apo CFD, vlera e investimi juaj indeks do të përcaktohet në një monedhë si dollarë amerikanë ose paund sprovuar. Në rastin e fondeve të indeksit ETF, instrumenti financiar do të renditet në një treg të madh aksionesh.

  Për shembull, indeksi i diskutuar më parë FTSE 100 nga Vanguard është renditur në Bursën e Londrës. Kjo ju lejon të investoni lehtësisht në ETF, si dhe të merrni paratë tuaja.

  Procesi i vendosjes së çmimeve mbetet kryesisht i njëjtë me CFD-të, pasi instrumenti do të ndjekë një indeks specifik ETF që renditet publikisht. Si e tillë, vlera e CFD ka të ngjarë të pasqyrojë atë të ETF që po ndjek.

  Levave dhe shitjes së shkurtër

  Kur investoni në një indeks ETF në kuptimin tradicional, do të tregtoni vetëm me një shumë të barabartë ose më të vogël se bilanci i llogarisë tuaj. Për shembull, nëse keni 1,000 £ në llogarinë tuaj të brokerimit, nuk do të jeni në gjendje të tregtoni më shumë se kjo.

  Ky nuk është rasti kur tregtoni indeksin CFD, pasi mund të aplikoni levë. Kjo ju lejon të tregtoni me më shumë para sesa keni në llogarinë tuaj - më pak një tarifë të vogël interesi të ngarkuar nga ndërmjetësi.

  Nëse jeni të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar ose Bashkimin Evropian, kufijtë e ESMA-së ju lejojnë të tregtoni indekse kryesore të aksioneve me leva deri në 20: 1. Kjo do të thotë që një bilanc 200 £ do t'ju lejojë të blini ose shisni një CFD në S&P 500 me një vlerë prej 4,000.

  Në mënyrë të ngjashme, indeksi tradicional ETF ju lejon vetëm të shkoni 'gjatë', që do të thotë se po spekuloni që indeksi të rritet në vlerë. Sidoqoftë, tregtimi i indeksit përmes CFD-ve gjithashtu ju lejon të shkoni shkurt. Kjo do të thotë që ju mund të bëni fitime nëse mendoni se indeksi i bursës do të ulet në vlerë.

  Tarifat e tregtimit të indeksit

  Siç është rasti me të gjitha instrumentet financiare, do t'ju duhet të paguani një tarifë për fondet e indeksit të tregtisë. Modeli specifik i çmimeve nuk do të varet vetëm nga ndërmjetësi juaj i zgjedhur, por nëse zgjedhni indeksin ETF ose CFD.

  Me atë që thashë, më poshtë kemi renditur disa nga tarifat kryesore që do t'ju duhet të paguani kur tregtoni indeksin në internet.

  Përhapja

  Pavarësisht nëse jeni duke tregtuar CFD ose ETF, gjithmonë do t'ju duhet të paguani një përhap. Për ata që nuk janë në dijeni, ky është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aktivi dhe është mënyra se si ndërmjetësit sigurojnë që ata gjithmonë të fitojnë para. Sa më i lartë përhapja, aq më shumë indirekt ju kushton. Si i tillë, gjithmonë duhet të shkoni me një faqe tregtare të indeksit që ofron përhapje të ngushtë.

  Komisioni i tregtimit të indeksit

  Ju me siguri do të duhet të paguani një tarifë të një lloji kur bleni ose shisni një fond indeksi. Në rastin e CFD-ve të indeksit, kjo shpesh është një përqindje e vogël e shumës që tregtoni. Për shembull, nëse vendosni një urdhër blerje në një indeks Dow Jones me 500, dhe ndërmjetësi kërkon 0.5%, atëherë ju do të paguani një komision tregtimi prej 2.50.

  Në rastin e ETF, ose do të duhet të paguani një komision tregtar të ndryshueshëm si CFD, ose një tarifë të sheshtë. Nëse është kjo e fundit, pagesa e sheshtë mbetet e njëjtë, pavarësisht se sa investoni.

  Nëse komisionet e tregtimit ngarkohen nga ndërmjetësi juaj, atëherë do të duhet të paguani këtë kur të futni pozicionin tuaj, si dhe kur ta mbyllni atë.

  Raporti i shpenzimeve

  Raporti i shpenzimeve është i zbatueshëm vetëm nëse jeni duke investuar fonde të indeksit përmes një ETF. Kjo tarifë e veçantë bazohet në kostot që lidhen me drejtimin e fondit të indeksit ETF.

  Për shembull, kjo do të përfshijë kostot që lidhen me drejtimin e një ekipi tregtarësh, blerjen dhe shitjen e aksioneve specifike, shpërndarjen e dividentëve dhe përpunimin e pagesave. Në shumicën dërrmuese të rasteve, raporti i shpenzimeve funksionon me më pak se 1% në vit.

  Si të filloni tregtimin e indeksit sot

  Nëse ju pëlqen tingulli i tregtisë së indeksit - dhe doni të filloni me një llogari sot, atëherë ne tani do t'ju tregojmë se çfarë duhet të bëni. Duke ndjekur udhëzimet e përshkruara më poshtë, mund të keni në zotërim një investim indeksi brenda disa minutash!

  Hapi 1: Zgjidhni nëse doni të tregtoni ETF ose CFD 

  Porta juaj e parë e thirrjes është të vendosni llojin e strategjisë së tregtimit të indeksit që dëshironi të përdorni. Për shembull, nëse jeni duke kërkuar të investoni në një fond indeksi mbi një bazë afatgjatë - dhe doni të përfitoni nga pagesa të rregullta të dividentit, atëherë ju jeni më i përshtatshmi për një ETF.

  Përndryshe, nëse po kërkoni të tregtoni indekse mbi një periudhë afatshkurtër - dhe keni mundësinë e aplikimit të levave dhe shitjes së shkurtër, atëherë ju jeni më të përshtatshëm për një CFD.

  Hapi 2: Gjeni një faqe të rregulluar të tregtimit të indeksit

  Pasi të keni konstatuar nëse doni të zgjidhni CFD ose ETF, atëherë duhet të gjeni një faqe tregtare të indeksit. Ka mijëra ndërmjetësues online që ju japin mundësi të përdorni fondet e indeksit, kështu që të dini se në cilën platformë të regjistroheni mund të jetë sfiduese.

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, ne kemi dhënë disa këshilla të dobishme më poshtë në udhëzuesin tonë se si të zgjidhni një faqe tregtare të indeksit. Nëse jeni të etur të filloni tregtinë tani, ne përshkruajmë pesë platformat tona kryesore të tregtimit në fund të kësaj faqe.

  Hapi 3: Hapni një llogari

  Pasi të keni gjetur një faqe tregtare të indeksit që ju pëlqen pamja, atëherë do t'ju duhet të hapni një llogari. Për të filluar procesin, do të duhet të jepni disa informacione personale.

  Kjo duhet të përfshijë tuajat:

  • Emri i plotë
  • Data e lindjes
  • Adresa e shtepise
  • Numri Kombëtar i Taksave
  • Statusi i qëndrimit
  • Numri i telefonit
  • Email Adresa

  Ju do të ofroni disa informacione në lidhje me përvojën tuaj historike të tregtisë, kështu që ndërmjetësi e di nëse duhet të keni aftësinë për të tregtuar me levave.

  Pas kësaj, do të duhet të verifikoni identitetin tuaj. Procesi është i thjeshtë, dhe thjesht kërkon që ju të ngarkoni një kopje të pasaportës ose patentës tuaj. Shumica e platformave do ta verifikojnë dokumentin menjëherë.

  Hapi 4: Fondet e depozitave

  Ju do të tregtoni indekse me para të botës reale, kështu që tani do t'ju duhet të depozitoni disa fonde. Shumica e vendeve të tregtimit të indeksit ju lejojnë të shtoni fonde përmes një karte debiti / krediti ose llogari bankare tradicionale.

  Ju gjithashtu mund të keni mundësinë e përdorimit të një portofoli elektronik si Paypal ose Skrill. Shumica e vendeve të tregtimit të indeksit do të instalojnë një shumë minimale depozite, të cilën do t'ju duhet të plotësoni.

  Hapi 5: Zgjidhni një Indeks për Tregti

  Në këtë fazë të proces, tani duhet të keni një llogari të plotë tregtare të indeksit që financohet. Nëse po, tani duhet të gjesh një indeks për të tregtuar. Nëse keni një fond specifik të indeksit, duhet të jeni në gjendje ta kërkoni. Nëse jo, shfletoni pjesën e indeksit (shpesh të referuar si indekse) të platformës suaj të zgjedhur.

  Hapi 6: Bëni një Porosi

  Për të përfunduar procesin e investimit, tani do t'ju kërkohet të bëni një porosi. Metoda e saktë do të varet nga fakti nëse keni zgjedhur një ETF ose CFD.

  Nëse është një ETF:

  • Thjesht shkruani shumën që dëshironi të investoni në ETF
  • Konfirmoni porosinë e blerjes

  Nëse është CFD:

  • Vendosni nëse doni të shkoni gjatë (porositni blerjen) ose shkurt (porositni shitje)
  • Futni pjesën tuaj totale
  • Vendosni çmimin e hyrjes së porosisë suaj kufitare (rekomandohet (ose thjesht merrni çmimin tjetër në dispozicion)
  • Nëse dëshironi të aplikoni levë, zgjidhni shumëfishin tuaj
  • Vendosni një çmim të ndalur-humbjes dhe / ose përfitimit
  • Konfirmoni porosinë e blerjes / shitjes

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, investimet e CFD në një fond indeksi ofrojnë shumë më shumë fleksibilitet sesa një ETF.

  Si të gjeni faqet më të mira të tregtimit të indeksit

  Po kërkoni të kryeni disa hulumtime në faqet më të mira të tregtimit të indeksit përpara se të hapni një llogari? Nëse po, ka një sërë metrikash kryesore që duhet të shikoni - të cilat i kemi përshkruar më poshtë.

  Rregullorja

  Ju duhet të siguroheni që faqja juaj e zgjedhur e tregtimit të indeksit është e rregulluar. Nëse nuk është, evitojeni. Të gjitha platformat që ne rekomandojmë në këtë faqe mbajnë të paktën një licencë rregullatore - ndonjëherë më shumë. Kjo përfshin si të FCA (MB), CySEC (Qipro) dhe ASIC (Australi).

  ✔️ Instrumente të tregtueshme

  Pasi të keni krijuar statusin rregullator të ndërmjetësit, atëherë duhet të eksploroni se në çfarë asetesh do të keni qasje. Më konkretisht, ndërsa praktikisht çdo ndërmjetës në hapësirën në internet do të rendisë fondet e indeksit, ju duhet të vlerësoni nëse këto janë CFD ose ETF. Në rastin e eToro, platforma ju jep mundësinë e të dyjave.

  ✔️ Pagesat

  Ju gjithashtu duhet të siguroheni që faqja juaj e zgjedhur tregtare e indeksit mbështet mënyrën tuaj të preferuar të pagesës. Mënyra më e mirë për të marrë fonde në një llogari brokerimi është përmes një debiti / kredie ose një portofoli elektronik, pasi paratë kreditohen menjëherë. Përndryshe, nëse vendosni të përdorni një llogari bankare, mund t'ju duhet të prisni disa ditë për të pastruar fondet.

  ✔️ Tarifat dhe Komisionet

  E gjithë veprimtaria tregtare ka një kosto, prandaj është thelbësore që të kuptoni strukturën e tarifave të përdorura nga faqja e zgjedhur e tregtimit të indeksit. Kushtojini vëmendje të veçantë spread-eve, komisioneve të tregtimit dhe nëse aplikohet - raporteve të shpenzimeve.

  Materials Materiale kërkimore

  Megjithëse mund të keni në mendje një indeks specifik, mund të vijë një kohë kur dëshironi të kryeni disa hulumtime për një investim të ri. Si i tillë, është më mirë të qëndrosh në faqet e tregtisë së indeksit që ofrojnë një departament kërkimi të brendshëm. Kjo duhet të përfshijë teknike dhe bazat.

  Service Shërbimi ndaj Klientit

  Nuk ka asgjë më të keqe sesa bashkimi në një faqe të re tregtare të indeksit, vetëm për të zbuluar se mbështetja e klientit është nën të parën. Si i tillë, kontrolloni për të parë në cilat orë punon ekipi i shërbimit ndaj klientit, si dhe llojet e mbështetjes së ofruar. Platformat më të mira të tregtimit të indeksit ofrojnë mbështetje përmes bisedës së drejtpërdrejtë 24 orë në ditë.

  Platformat më të mira të tregtimit të indeksit të vitit 2021

  Nuk keni kohë të hulumtoni vetë një platformë? Më poshtë do të gjeni pesë faqet tona kryesore të tregtimit të indeksit të vitit 2021. Të gjithë ndërmjetësit tanë të para-verifikuar janë të rregulluar, ofrojnë shumë mënyra pagese dhe do të specializohen ose në indeksin CFD, ETF ose në një kombinim të të dyve.

  1. eToro - Faqja më e mirë e tregtimit të indeksit për ETF-të

  Nëse jeni më të interesuar në tregtinë e indeksit përmes ETF-ve, atëherë do të na duhet të rifillojmë eToro. Platforma - e cila rregullohet nga FCA, CySEC dhe ASIC, ofron mbi 145 fonde. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ndërsa do të investoni përmes ETF-ve, ju do të jeni të bashkuar me pjesën tuaj të pagesave të dividentit. Ne gjithashtu duhet të vërejmë se eToro pret fonde indeksi gjithashtu përmes CFD-ve. Si i tillë, gjithmonë do të keni mundësinë e aplikimit të levave dhe shitjes së shkurtër.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  67% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Si përfundim, fondet e indeksit janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të investuar në tregjet më të gjera të aksioneve. Nëse doni të fitoni ekspozim ndaj aksioneve në SH.B.A., MB, Japoni ose diku tjetër - ju mund të investoni në qindra kompani përmes një tregtije të vetme. Kjo gjithashtu e bën atë një mënyrë të shkëlqyeshme për të krijuar një portofol shumë të larmishëm të kapitalit neto.

  Ajo që na pëlqen gjithashtu në lidhje me fondet e indeksit është që ju të merrni për të zgjedhur strukturën themelore. Për ata prej jush që kërkojnë të shijojnë pagesa të rregullta të dividentit, ETF do të mjaftojë. Përndryshe, nëse doni të tregtoni fonde indeksi mbi një bazë më afatshkurtër, ju do të jeni më i përshtatshmi për CFD.

  Sido që të jetë, ne shpresojmë që udhëzuesi ynë të ketë ndihmuar në pastrimin e mjegullës se si funksionon tregtia e indeksit. Nëse doni të filloni me një llogari tregtare menjëherë, ne do t'ju sugjerojmë të kontrolloni meritat e njërës nga pesë faqet tona të tregtimit të indeksit të para-verifikuar.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  A do të marr dividentë kur investoj në një indeks?

  Po, por vetëm nëse keni investuar në një indeks ETF. Nëse keni, do të keni të drejtë për pjesën tuaj të pagesave të dividendit - proporcionale me shumën që keni investuar.

  Çfarë është një fond indeksi CFD?

  Nëse investoni në një fond indeksi përmes një CFD, atëherë nuk zotëroni asetin themelor. Në vend të kësaj, CFD thjesht ka për detyrë të gjurmojë çmimin e tregut në botën reale të një indeksi ETF. Ndërsa kjo ju lejon të aplikoni levave dhe të shesë shkurtër indeksin tuaj të zgjedhur, ju nuk do të keni të drejtë për dividentë.

  Pse fondet e indeksit çmohen në pikë?

  Secili fond i indeksit - siç është FTSE 100, do të ketë dhjetëra ofrues që ju japin mundësinë të përdorni indeksin. Kjo është arsyeja pse ju shikoni vlerën e investimit tuaj në drejtim të çmimit të aksioneve të ofruesit. Sidoqoftë, pasi duhet të ketë një mënyrë uniforme për të ndjekur lëvizjen e përgjithshme të indeksit, kjo duhet të shprehet në pikë.

  Si investoni në një fond indeksi?

  Nëse jeni duke kërkuar të investoni në një indeks tradicional ETF, atëherë ofruesi do të ketë ETF të listuar në një bursë. Si i tillë, thjesht duhet të blini aksione përmes një ndërmjetësi ETF. nëse jeni duke tregtuar CFD-të e indeksit, duhet të vendosni një urdhër blerje ose shitje me një ndërmjetës në internet.

  Me sa leva mund të tregtoj fondet e indeksit?

  Nëse bini në përgjegjësinë e ESMA - të cilën do të bëni nëse jeni të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar ose Bashkimin Evropian, atëherë do të kufizoheni me 20: 1 në indekse kryesore si S&P 500. Nëse nuk jeni të kufizuar nga vendi ku jetoni, atëherë mund të jeni në gjendje të merrni edhe më shumë levave.

  Cilat mënyra pagese mund të përdor kur tregtoj indeksin?

  Ju ka të ngjarë të merrni një zgjedhje nga një transfer bankar, karte debiti / krediti ose portofol elektronik.

  Çfarë tarifash duhet të paguaj kur tregtoj indeksin?

  f të investosh në një indeks ETF, atëherë ka të ngjarë të duhet të paguash një raport shpenzimesh vjetore. Nëse vendosni për CFD, me siguri do të tarifoheni nga një komision tregtar.

   

   

   

   

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.