Këshillat më të mira të tregtimit Forex të vitit 2021

Këshillat më të mira të tregtimit Forex të vitit 2021

Po kërkoni këshilla për tregtinë në Forex? Forex tregtare mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të bërë fitime të qëndrueshme dhe për të diversifikuar portofolin tuaj të tregtisë. Por, nëse jeni tregtar i ri - ka të ngjarë që të keni nevojë për disa tregues për të siguruar që të merrni karrierën tuaj në Forex në këmbën e djathtë.

Ç'është më e rëndësishmja, vënia në praktikë e këtyre këshillave mund t'ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja ekzistuese të tregtisë, si dhe të mësoni diçka të re.

Ne kemi mbledhur së bashku 10 nga këshillat më të rëndësishme të tregtisë së Forex të vitit 2021 që mendojmë se ia vlejnë vëmendja juaj.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Këshillë 1: Kuptoni tregjet Forex

  Ne duhet të theksojmë se sa e rëndësishme është të kesh një kuptim të mirë të tregut të Forex para se të rrezikosh fondet e tua. Duke marrë kohë për të edukuar veten në gjëra të tilla si çiftet e monedhës, përhap dhe levave - ju mund të kurseni vetes shumë stres dhe para në afat të gjatë.

  Si i tillë, në seksionin fillestar të faqes tonë të këshillave të tregtimit në Forex, ne kemi renditur disa nga gjërat më të rëndësishme për të kuptuar para se të hidhni zhytjen.

  Çiftet Valuta

  Secila palë valutore përbëhet nga 2 monedha të ndryshme. Vlera e secilës palë bazohet në kursin e këmbimit të dy monedhave.

  Si shembull, le të përdorim EUR / USD. Në këtë palë të monedhës, EUR është 'monedha bazë', dhe USD është 'monedha e kuotës'. Ky do të jetë rasti pa marrë parasysh se cilën monedhë jeni duke përdorur.

  Me fjalë të tjera, monedha bazë do të kuotohet gjithmonë e para, dhe monedha e dytë do të kuotohet e dyta. Më e rëndësishmja, monedha e parë dhe e dytë mund të dobësohen ose forcohen, dhe kështu kursi i këmbimit ndryshon vazhdimisht.

  Nëse monedha bazë rritet më e fortë kundrejt monedhës së kuotës, vlera e çiftit të monedhës do të rritet. Nga ana tjetër, nëse monedha bazë dobësohet, vlera e çiftit të monedhës do të bjerë.

  Urdhërat e Tregut Forex

  Porositë ju lejojnë të hyni ose të dilni nga një tregti për të cilën jeni të interesuar. Këto porosi ndahen në 2 kategori që janë 'porosi për blerje' dhe 'porosi për shitje'. E thënë thjesht, një urdhër blerje tregon se ju mendoni se çifti i monedhës do të rritet në vlerë, dhe një urdhër shitje do të thotë e kundërta.

  Për shembull:

  • Le të themi që çifti juaj i monedhës është EUR / USD dhe se vlera e EUR është 1.1334 
  • Ju mund të dyshoni se EUR do të rritet kundër USD, kështu që në atë rast, ju mund t'i lëshoni një urdhër blerje ndërmjetësit tuaj.

  Pastaj, duhet të përcaktoni nëse doni të përdorni një porosi 'tregu' ose një urdhër 'kufiri'. Duke vendosur një porosi në treg, ju në thelb po vendosni një porosi për të blerë ose shitur me çmimin tjetër të arritshëm.

  Tani, mos harroni se çmimi që kërkon çifti i monedhës nuk ka gjasa të jetë 1.1334 në gozhdë, pasi çmimi ndryshon në bazë të sekondës për sekondë. Si i tillë, një urdhër tregu ka të ngjarë të ju sjellë një çmim pak më lart ose nën 1.1334.

  Nga ana tjetër, nëse do të vendosni një porosi limit, ju do të specifikoni çmimin e saktë që ju hyni në treg. Sidoqoftë, do të duhet të prisni që çmimi të përputhet nga një shitës tjetër para se të fillojë porosia.

  Përhap

  Me pak fjalë, çdo tregti Forex përbëhet nga dy çmime të ndara - një çmim blerje dhe një çmim shitje. Diferenca midis dy çmimeve është ajo që njihet si spread. Shtë e rëndësishme të keni një kuptim themelor të spread-eve, pasi kjo është një pjesë e paçmuar e udhëtimit tuaj tregtar në Forex.

  • Për shembull, le të supozojmë se çmimi i blerjes është 1.1335 dhe çmimi i shitjes është 1.1330.
  • 1.1334 (blerje) - 1.1330 (shitje) = 0.0004 (pips).
  • Në këtë rast, përhap është 0.0004, që është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes.

  Gjatë gjithë një dite tregtare, përhapjet luhaten. Kjo përhapje ndikohet nga faktorë të ndryshëm të ndryshëm si likuiditeti (sa shpejt mund të blihet ose shitet një aktiv) dhe paqëndrueshmëria (lëvizja e ndryshueshme e lëvizjeve të tregtisë së huaj).

  Çiftet kryesore të valutave tregtohen në vëllime shumë më të larta se monedhat kryesore ose ekzotike. E thënë thjesht, sa më shumë kërkesa të jetë monedha, aq më të ulëta do të jenë kostot e tregtimit. Kjo sepse përhapja do të jetë më e ulët (më e ngushtë).

  Çiftet e mëdha ose më ekzotike të monedhave kanë tendencë të kenë një përhapje më të gjerë sesa ato të mëdha për shkak të vëllimit më të ulët të tregtisë. Si i tillë, agjithnjë përpiquni ta bëni të vetëdijshëm për madhësinë e përhapjes, pasi kjo mund të rezultojë që të keni kosto më të larta tregtimi.

  levave

  Në thelb, huazimi është kapital i huazuar që përdoret për të shumëzuar kthimet tuaja të mundshme dhe është një pjesë e madhe e tregtisë për të bërë një fitim. Kur të keni hapur një llogari me ndërmjetësin tuaj Forex ju ndoshta do t'ju ofrohet levë.

  Nëse mendoni për hua në drejtim të pasurive të patundshme, në thelb po kontrolloni një pronë të shtrenjtë me një parapagim të vogël. Me fjalë të tjera, ju po kontrolloni një pasuri të madhe duke përdorur një sasi të vogël parash.

  Levave Forex mund të shkojnë nga 1: 2 deri në 1: 500 ose më shumë.

  • Nëse vini 200 £ të fondit tuaj tregtar dhe aplikoni një levë prej 1:20 (ose 20x), kjo do të thotë se në vend që të tregtoni me 200 £, tani jeni duke tregtuar me 4,000 ,200 (20 XNUMX XNUMX x).
  • Me të njëjtin bast prej 200 £, nëse do të kishit fitime prej 1% do të kishit bërë zakonisht 2 £ (1% të 200 £ aksioneve). Sidoqoftë, me një huazim prej 20x, fitimi juaj në të vërtetë do të jetë 40 £ (2 x 20 £)

  Kur bëhet fjalë për levave, është e rëndësishme të dini kufijtë tuaj. Duke vendosur raportin tuaj të huasë në përputhje me përvojën tuaj, ka më pak të ngjarë të gjendeni në një pozicion ku po humbni më shumë sesa mund të përballoni.

  Duke pasur këtë në mendje, është një ide e mirë që me të vërtetë të hidhni një vështrim në financat tuaja dhe të përpunoni se cili është buxheti juaj realist, dhe çfarë do të ishit rehat të humbisni. Si majë anësore, wshëno për çiftet e monedhave jolikuide të integruara me levë, pasi nivelet më të larta të paqëndrueshmërisë mund të sjellin telashe.

  Pips

  'Pip' është një akronim për "pikë në përqindje" dhe shërben si shuma minimale që një palë valutë do të zhvendosë brenda tregut tregtar. Në terma të thjeshtë, pip ilustron çdo ndryshim të vogël të shënuar në çiftin e monedhës.

  Kjo madhësi standarde ndihmon në mbrojtjen e investitorëve nga humbjet e mëdha. Tipi mund të matet me monedhën bazë ose vlerësimin, por është gjithmonë i standardizuar dhe zakonisht është vendi i fundit dhjetor i një vlere çmimi.

  Për shembull, ju keni një kuotë për GBP / USD e cila është 1.2400. Për ta sqaruar, kjo do të thotë që për çdo 1 £ ju mund të blini 1.2400 dollarë amerikanë. Nëse do të kishte një ndryshim dhe tubacioni do të rritej me 1, atëherë çifti tani do të vlente 1.2401.

  Në përgjithësi, kur bëhet fjalë për çiftet e monedhës USD, tubacioni do të ishte 0.0001 $ i çmimit të cituar, shpesh i referuar si 1 pikë bazë. Si i tillë, a pip është 1/100 e 1%; ose katër dhjetore. Përjashtimi kryesor nga ky rregull janë çiftet tregtare që përmbajnë jen japonez, i cili zakonisht mbart dy presje dhjetore. 

  Diferencë

  Një diferencë është e krahasueshme me një parapagim. Isshtë shuma e parave të depozituara nga ju në mënyrë që të mund të tregtoni dhe të mbani pozicione brenda tregut.

  Ndërsa pozicioni juaj është aktiv, marzhi juaj do të kujdeset nga ndërmjetësi i Forex nëse keni ndonjë fuqi në lojë. Kjo sepse tregtari në thelb po merr hua nga ndërmjetësi. Pra, nëse do të kishit 100 £ dhe të dëshironit të tregtonit me 1,000 £ - leva juaj do të ishte 1:10. Nga ana tjetër, diferenca juaj do të ishte 100 £, pasi kjo është 10% e madhësisë së pozicionit 1,000 £!

  Këshillë 2: Bëni një Plan dhe qëndroni në të

  Një element kryesor për të patur një karrierë të suksesshme dhe fitimprurëse tregtare është të kesh planin tënd personal. Plani juaj i tregtimit do të sigurojë një kornizë të mirë për t'ju drejtuar përmes çmimeve të monedhës në ndryshim të vazhdueshëm.

  Me këtë në mendje, një nga këshillat më të mira të tregtimit të Forex që mund t'ju ofrojmë është të mendoni se cilat janë qëllimet tuaja afatgjata të investimit. Në planin tuaj, ju mund të përfshini synime ditore të fitimit, menaxhim bankroll dhe numrin e orëve në ditë që dëshironi të shpenzoni për kërkime dhe tregti.

  Synimet e Fitimit

  Në një moment gjatë një tregtie, duhet të ketë një plan daljeje. Kjo është pika në të cilën ju mbyllni pozicionin dhe kështu - ose do të keni bërë një fitim ose një humbje. Me sa u tha, është e rëndësishme që të keni një synim fitimi para se të bëni një porosi. 

  Për shembull, le të supozojmë se jeni duke tregtuar GBP / USD. Ju mendoni se çmimi i çiftit do të rritet, dhe kështu vendosni një urdhër blerjeje. Por, para se ta bëni, ju gjithashtu vendosni një urdhër përfitimi. Kjo arrin në 1% të madhësisë së pozicionit. Thënë thjesht, objektivi juaj i fitimit është 1%, dhe kur kjo fitim të shkaktohet, pozicioni juaj do të mbyllet automatikisht.

  Në fund të fundit, tregtimi me objektiva fitimi e bën më të lehtë për të vlerësuar nëse tregtia ia vlen të rrezikohet duke ju ndihmuar në filtrimin e vendimeve të këqija.

  Kërkime ditore / Përkushtimi i kohës

  Mund të jetë një ide e mirë të zgjidhni disa tregje për të përqendruar vëmendjen tuaj për të filluar. Dhe kur bëhet fjalë për menaxhimin e kohës, është gjithashtu mirë të vendosni vetes disa objektiva. Pasi të keni menduar se sa kohë duhet të angazhoheni për tregtimin e Forex, përpiquni të qëndroni me të.

  Alsoshtë gjithashtu një ide vërtet e mirë t'i kushtoni pak kohë vetëm hulumtimit dhe studimit të lajmeve financiare dhe analizave teknike, pasi kjo do t'ju ndihmojë të merrni vendimet e duhura të tregtisë. Kryesisht, mçdo tregtar mban një ditar. Duke shënuar aktivitetin tuaj tregtar, kjo mund t'ju ndihmojë shumë të rivlerësoni strategjinë tuaj tregtare në të ardhmen.

  Këshillë 3: Gjithmonë filloni me një llogari demo

  Ju mund të faleni për supozimin se llogaritë demo të Forex janë vetëm për tregtimin e të rinjve. Përkundrazi, ato janë jashtëzakonisht të dobishme për të dy tregtarët e rinj tregtarët me përvojë njësoj. Tregtimi në një treg i cili kalon mbi 5 trilionë dollarë në baza ditore mund të jetë një perspektivë e frikshme. Pra, ka kuptim të përsosur të kesh një praktikë të drejtuar në një llogari demo e cila reflekton mjedisin e tregut nga jeta reale.

  Nuk ka rëndësi nëse duhet të mësoni litarët që nga fillimi, ose nëse thjesht doni të praktikoni disa nga idetë tuaja të reja të strategjisë së tregtimit Forex - hapja e një llogarie demo është një vendim i mençur për çdo tregtar.

  Me një llogari demo Forex, ju do të keni qasje në treguesit teknikë dhe informacionin e lëvizjes së çmimeve - ashtu si do të kishit në botën reale. Dallimi është, ju nuk do të përdorni para të vërteta. Në vend të kësaj, do t'ju jepet një sasi e caktuar fondesh 'demo' për të bërë tregti. Ju do të gjeni një opsion llogari demo në Forex në shumicën e platformave të ndërmjetësuesve, dhe duhen vetëm disa minuta për t'u regjistruar.

  Këshillë 4: Kërkime Teknike dhe Themelore

  Analiza teknike dhe themelore janë të kundërta të plota, por që të dy kanë përfitimet e tyre kur bëhet fjalë për kërkimin dhe parashikimin e trendeve të çmimeve Forex.

  Si e tillë, kjo është një nga këshillat më të rëndësishme të tregtimit të Forex për ju që të zotëroni. Për të ndihmuar në pastrimin e mjegullës, më poshtë do të gjeni një shpjegim të shkurtër të të dy metodave të hulumtimit.

  Analiza Themelore

  Analiza Themelore studion gjendjen e përgjithshme të mjedisit financiar. Kjo bëhet duke analizuar çdo gjë që mund të ketë një efekt në çmimet e monedhës - të tilla si trazirat politike në botë, ekonomia (papunësia etj), ose një krizë shëndetësore botërore siç është COVID-19.

  Në thelb, oferta dhe kërkesa përcaktojnë çmimin e një monedhe, kështu që ka kuptim të studiohet çdo gjë që ka të ngjarë të ndikojë në shëndetin e një ekonomie. Me fjalë të tjera, nëse një ekonomi po ecën keq, monedha përkatëse ka të ngjarë të vuajë.

  Ekzistojnë disa kënde të ndryshme që mund të përdorni për të ndihmuar në analizën themelore, të tilla si:

  • Raportet e PBB-së
  • Koment nga FMN
  • Kalendarët ekonomikë
  • Lajmet financiare

  Analiza teknike

  'Teoria e kaosit matematikor' është në fuqi të plotë me analizën teknike. Kjo do të thotë, ajo që del duhet të zbresë, dhe kështu modelet priren të përsëriten me kalimin e kohës. Me përdorimin e mjeteve të analizës, të dhënave teknike, tabelave të çmimeve dhe treguesve të analizës teknike - historike veprimit të çmimeve mund t'ju ndihmojë të përcaktoni se çfarë mund të ndodhë në të ardhmen.

  Analiza teknike përdor këtë vëllim historik dhe të dhënat e çmimeve me shpresën e modeleve të zbulimit, kryesisht për shkak të lëvizjeve dhe trendeve të çmimeve të psikologjisë së tregut dhe tregtisë (të cilat priren të ndjekin një model). Ky lloj i analizës nuk mat asnjë vlerë themelore të caktuar. Në vend të kësaj, shumica e tregtarëve besojnë se modelet e çmimeve do të përsëriten më vonë, kështu që ka kuptim të studiojmë gjithashtu historinë e çmimit Forex Lëvizjet.

  Përdorimi i këtij informacioni është një fillim i shkëlqyeshëm kur bëhet fjalë për të ditur se kur duhet të hyni dhe të dilni nga tregtia. Si një tregtar Forex, ju jeni në gjendje të shihni nëse interesi i blerjes / shitjes është në rënie apo në rritje, si dhe të keni një ide më të mirë se çfarë mund të bëjnë anëtarët e tregut më pas.

  Këtu janë tre llojet kryesore të tabelave të analizave teknike që mund të studioni:

  • Listat e linjave
  • Listat e shiritave
  • Listat e shandanit

  Më poshtë kemi renditur disa nga mjetet më të zakonshme të analizës së grafikut:

  • Mjetet e paqëndrueshmërisë
  • Të dhënat e COT dhe përmbledhjet e pozicioneve
  • Mjet korrelacioni
  • Theksuesi i sesionit
  • Teknike të treguesit

  Nëse dëshironi, mund të kombinoni së bashku mjetet tuaja teknike. Në fakt, ky informacion shtesë mund t'ju bëjë edhe një tregtar më të mirë. Vlen të përmendet se secila platformë e ndërmjetësimit Forex do të ndryshojë, dhe jo të gjithë do të kenë të njëjtat mjete në dispozicion për ju. Pra, bëni së pari disa hulumtime dhe shikoni se çfarë i përshtatet më shumë stilit tuaj të tregtimit.

  Këshillë 5: Njihni kufijtë tuaj financiarë

  Ofshtë me rëndësi të madhe të dihet se kur duhet të ndalet kur bëhet fjalë për tregtimin. Në mënyrë thelbësore, lejimi i një emocioni tregtar si lakmia të përmirësohet mund të jetë katastrofike.

  Njohja e kufijve tuaj është thelbësore nëse doni të jeni një tregtar i suksesshëm dhe kështu kemi disa këshilla për tregtimin e Forex-it të renditura më poshtë që do t'ju ndihmojnë t'ju drejtojmë në drejtimin e duhur.

  Ndaloni dhe Kufizoni Porositë

  Levave të larta mund t'u sigurojë investitorëve fitime të mëdha, por gjithmonë ekziston mundësia që edhe ata të përballen me humbje të mëdha. Dy nga porositë kryesore që tregtarët tentojnë të vendosin janë porositë 'stop' dhe 'limit', pasi kjo i ndihmon ata që të menaxhojnë më mirë pozicionet e tyre në treg.

  Një porosi kufitare do t'ju lejojë të vendosni një çmim minimal ose maksimal për të blerë ose shitur. Përkundrazi, një urdhër ndalimi ju lejon të vendosni një çmim specifik që dëshironi të blini ose shisni, që do të thotë që nuk mund të shkoni përtej këtij çmimi. Nëse jeni një investitor me një pozicion të shkurtër do të vendosni një kufi çmimi poshtë çmimi aktual i tregut si objektivi i parë. Në mënyrë që ta menaxhoni atë, mund të vendosni një urdhër ndalimi mbi çmimin aktual.

  Nëse jeni një investitor me një pozicion të gjatë do të vendosni një kufi çmimi sipër çmimin aktual të tregut në mënyrë që të mund të bëni një fitim prej tij. Më pas do të vendosni një urdhër ndalimi nën çmimin aktual në mënyrë që të mund të provoni të kapni humbjen në pozicionin tuaj.

  Porositë Stop dhe Limit janë një mënyrë e shkëlqyeshme që ju si një tregtar të jeni në gjendje të merrni fitime dhe të kufizoni thirrjet me diferencë, dhe gjithçka automatizohet sapo pozicioni të funksionojë. Këto urdhra janë shumë fleksibël, kështu që ju mund t'i ndryshoni ato në çdo kohë të caktuar - sipas kushteve aktuale të tregut.

  Ndalesat zvarritëse

  Qëllimi kryesor i një ndalese zvarritëse është të eliminojë nevojën që ju të përshtateni dhe të ndërhyni ndërsa lëviz tregu, që do të thotë se mund të siguroheni që të largoheni nga tregtia me një fitim. Tregtarët pëlqejnë të thonë 'shkurto humbjet e tua dhe lëre fitimet e tua'. E thënë thjesht, këtu mund të vijë një urdhër ndalimi zvarritës.

  Siç kemi thënë, ndryshe nga një urdhër ndalimi i rregullt, një ndalesë zvarritëse mund të vendoset paraprakisht për të lëvizur me tregun duke ju lejuar të ndiqni trendet e tregut pa pasur nevojë të kontrolloni vazhdimisht se çfarë po ndodh.

  Një ndalesë zvarritëse do të ndryshojë humbjen e ndalimit në çmimin e tyre të barabartë (ose çmimin fillestar). Kjo do të thotë që nëse çifti i monedhës GBP / USD kthehet mbrapsht dhe po shkon kundër jush, ju jeni në gjendje të mbroni fitimet që keni bërë tashmë nga pozicioni fillestar.

  Këshillë 6: Njihuni me Kostot e Tregtimit Forex

  Pavarësisht sa e suksesshme është karriera juaj tregtare, gjithmonë do të keni disa shpenzime gjatë rrugës. Disa nga kostot që mund të hasni do të jenë plotësisht opsionale, siç janë tarifat e lidhura me shërbime të personalizuara të analizave teknike, ekzekutime të zgjeruara të urdhrave dhe shërbime specifike të lajmeve financiare.

  Një nga këshillat më të mira të tregtimit të Forex që mund t'ju japim është të siguroni që keni një zotërim të vendosur të tarifave direkte, komisioneve ose kostove të tjera të pashmangshme. Këto kosto do të ndryshojnë në varësi të secilit ndërmjetës individual, prandaj gjithmonë kontrolloni këto tarifa përpara se të kryeni.

  Më poshtë kemi renditur disa nga tarifat dhe tarifat më të zakonshme që ka të ngjarë të hasni si një tregtar Forex.

  Komisionet e tregtimit

  Komisionet e tregtimit të Forex ndonjëherë ngarkohen nga ndërmjetësit kur vendosni një tregti. Ato mund të vijnë në 2 forma; tarifa fikse (pavarësisht nga vëllimi i tregtisë) ose tarifë relative (sa më i lartë vëllimi, aq më i lartë do të jetë komisioni).

  Një shembull i një tarife relative është që një ndërmjetës të tarifon 1 per për 100,000 £ të secilës palë monedhe që shet ose blen. Nëse lidhni një kontratë me vlerë 1 milion £ GBP / EUR, ndërmjetësi do të marrë 10 £ në komision. Nëse blini 10 milion £, ndërmjetësi do të marrë 100 £ komision.

  Në ndërmjetësimin e tarifave, një tarifë relative prej 1%, atëherë një pozicion prej 1,000 £ do t'ju kushtojë 10. Një pozicion prej 2,000 £ do të kushtonte 20 £, e kështu me radhë.

  Lajmi i mirë është se ndërmjetësit më të mirë të Forex ju lejojnë të futni pozicione të blerjes dhe shitjes pa paguar asnjë komision tregtar. Ju do të gjeni një përzgjedhje të ndërmjetësve të tillë më poshtë në këtë udhëzues.

  Përhap

  Ndërsa kemi mbuluar më tej këtë faqe, përhapja është në thelb një tarifë të cilën ndërmjetësi juaj i Forex do t'ju kërkojë të tregtoni.

  Ndërmjetësi do t'ju japë një vlerësim të dy çmimeve për secilën palë të monedhës që ata kanë për të ofruar. Të dy çmimet do të jenë një çmim oferte (çmim për të blerë) dhe një çmim kërkesë (çmim për të shitur).

  Megjithëse përhapja diskutohet shpesh në pips (siç bëmë më herët), ndonjëherë është më e lehtë ta shndërrosh këtë në përqindje. Kjo do t'ju japë një ide shumë më të qartë se sa jeni duke paguar dhe sa duhet të bëni në fitime vetëm për t'u shkëputur.

  Si këshillë anësore, vëzhgoni lajmet financiare, paqëndrueshmërinë dhe likuiditetin. Kjo sepse ndërmjetësi mund të vendosë të zgjerojë spread-et e tyre në përgatitje të kushteve të paqëndrueshme të tregut.

  Tarifat e financimit brenda natës

  Wkur jeni duke mbajtur një pozicion në treg, një kosto tjetër për të cilën duhet të keni kujdes është 'rul brenda natës'.

  Kjo është një normë interesi brenda ditës e bashkangjitur në secilën monedhë që blini ose shisni. Kjo është për shkak se çiftet Forex janë instrumente financiare të huazuara, që do të thotë që ju po huazoni në mënyrë efektive fonde nga ndërmjetësi. Natyrisht, kjo tërheq interes. 

  Shuma bazohet në ndryshimin ndërmjet dy normave të interesit (për secilën monedhë). Këto tarifa vendosen nga institucione të mëdha financiare dhe jo nga ndërmjetësi juaj.

  Tarifat e përmbysjes brenda ditës bazohen në përqindjet të cilat rriten ndërsa përdoret më shumë levave. Për ta thënë ndryshe, sa më shumë levave të përdorni, aq më të larta mund të jenë kostot.

  Burimet e të dhënave

  Një kosto tjetër që duhet mbajtur parasysh janë tarifat e furnizimit të të dhënave, dhe zakonisht tarifohen në baza mujore. Ndërsa të dhënat ju ndihmojnë të merrni një pasqyrë se kur hyni dhe dilni nga tregu, si të menaxhoni pozicionet tuaja dhe ku duhet të vendosni humbjet e ndaluara - kjo është një kosto thelbësore që mund t'ju duhet të mbani.

  Secili ofrues do të ketë një tarifë të ndryshme për burimet e të dhënave, kështu që priret të varet nga natyra dhe cilësia e shërbimit të ofruar. Ne rekomandojmë të provoni disa para se të angazhoheni për një tarifë abonimi mujor.

  Tarifat e depozitimit dhe tërheqjes

  Ka disa ndryshime të mëdha kur bëhet fjalë për tarifat e depozitave dhe tërheqjeve. Kjo pasi në fund të fundit do të varet nga ndërmjetësi në fjalë, pasi secila platformë do të kryejë procedura pak më të ndryshme.

  Shumë agjentë Forex nuk ngarkojnë asnjë tarifë tërheqjeje, por sigurisht, gjithmonë kontrolloni termat dhe kushtet para regjistrimit. E njëjta gjë vlen edhe për tarifat e depozitave.

  Mos harroni se mënyra e pagesës që zgjidhni mund të ndikojë në kohën e duhur që depozita juaj të arrijë në llogarinë tuaj të tregtisë, por gjithashtu disa kosto mund të ndodhin në varësi të palës së tretë ose bankës ku depozitoni.

  Këshillë 7: Menaxhimi i Emocioneve Tuaja Tregtare

  Sipas psikologjisë tregtare, ekzistojnë 3 emocione kryesore që njerëzit përjetojnë kur blejnë dhe shesin asete - lakmia, frika dhe shpresa.

  Kur jeni duke bërë tregti aktive, humbja e kontrollit të ndonjërës nga këto tre emocione mund t'ju ulë në ujë të nxehtë. Disiplina emocionale shpesh konsiderohet si çelësi i suksesit, dhe kështu mënyra më e mirë për ta arritur këtë është me disa rregulla të thjeshta.

  • Mundohuni të mos tregtoni nga lakmia. Lakmia shpesh konsiderohet si më e keqja nga tre emocionet për një tregtar. Kjo sepse mund t’i bëjë tregtarët të marrin vendime të nxituara kur kërkojnë atë vazo prej ari në fund të ylberit.
  • Mundohuni të jeni të vetëdijshëm për çdo pasiguri në tregun e Forex. Siç kemi thënë më parë, ju mund ta bëni këtë duke vënë në veprim një plan tregtar dhe duke hulumtuar burime të ndryshme informacioni përpara se të merrni ndonjë vendim.
  • Ju mund të menaxhoni pritjet tuaja duke lehtësuar supozimin se do të bëni menjëherë fitime të mëdha. Në vend të kësaj, durimi mund të jetë thelbësor dhe kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të praktikuar menaxhimin e rrezikut gjithashtu.

  Nëse dëshironi të shmangni tundimin për të shpenzuar buxhetin tuaj, vendosni tregtinë tuaj, dhe pastaj thjesht lini atë të jetë. Të shikosh vazhdimisht tregtinë mund të të çojë në tundim.

  Këshillë 8: Mos kini frikë të ndryshoni strategjinë tuaj

  Disa nga tregtarët më të stazhionuar të Forex-it atje betohen duke ndryshuar strategjinë e tyre kohë pas kohe dhe duke rivlerësuar planet e tyre tregtare plotësisht. Nëse keni përdorur të njëjtën strategji për një kohë dhe nuk ndiheni sikur po merrni fitimet e duhura, nuk ka asgjë për t'ju ndaluar të provoni një qasje tjetër.

  Me këtë tha, ju mund të zbuloni se situata juaj financiare nuk është e njëjtë me atë që ishte më parë dhe duhet të rivlerësoni buxhetin dhe qëllimet tuaja. Ndërsa prekëm më parë, një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë këtë është të hapni një llogari demo në Forex në mënyrë që të mund të merrni një mendim nëse plani i ri do të funksionojë për ju dhe si ju pëlqen të tregtoni.

  Këshillë 9: Kuptoni se si të krijoni një llogari të tregtimit Forex

  Pa synuar të shprehim të qartë, ky seksion i 10 këshillave tona kryesore të tregtisë Forex është i përshtatshëm për fillestarin absolut. Me fjalë të tjera, nëse nuk keni vendosur kurrë një tregti të vetme Forex në jetën tuaj, ju me siguri nuk dini si të krijoni një llogari tregtare!

  Lajmi i mirë është se kjo pjesa është mjaft e thjeshtë dhe e drejtë përpara, por ne kemi përpiluar një udhëzues të thjeshtë hap pas hapi për t'ju filluar gjithsesi.

  Hapi 1 - Gjeni një ndërmjetës

  Ju duhet të gjeni ndërmjetësin e duhur për stilin tuaj të tregtimit. Ne kemi kushtuar një seksion më poshtë se si të gjeni një dhe çfarë të kërkoni, nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë. Ne gjithashtu kemi renditur pesë agjentët tanë kryesorë të rekomanduar të Forex të vitit 2021 më poshtë, nëse nuk do të keni kohë të hulumtoni vetë një platformë. 

  Hapi 2 - Zgjidhni një llogari tregtare

  Merrni një vendim se çfarë lloji të llogarisë tregtare dëshironi të hapni. Disa do të jenë në shkallë të vogël me kërkesa të ulëta të bilancit të llogarisë minimale tregtare, ndërsa disa janë për tregtarët më me përvojë.

  Hapi 3 - Formulari i aplikimit

  Tani do të duhet të plotësoni formularin e aplikimit në faqen e internetit të ndërmjetësit. Informacioni i nevojshëm ndryshon, por zakonisht përfshin emrin dhe adresën tuaj të plotë, si dhe detajet e kontaktit dhe datën e lindjes.

  Ju gjithashtu mund të duhet t'i tregoni atyre pak për gjendjen tuaj financiare siç janë të ardhurat mujore, statusi i punësimit dhe përvoja e tregtisë. Përsëri, çdo ndërmjetës Forex do të ndryshojë pak

  Hapi 4 - Identiteti

  Para se të përfundoni regjistrimin e llogarisë tuaj në Forex, do t'ju duhet të provoni se kush jeni. Shumica dërrmuese e ndërmjetësuesve të Forex-it thjesht do të kërkojë një kopje të skanuar të pasaportës ose ID-së tuaj kombëtare.

  Disa mund të kenë nevojë për një kopje të skanuar të një fature të shërbimeve ose një letër që ka emrin dhe adresën tuaj të banimit. Kjo zakonisht duhet të bëhet brenda një periudhe të caktuar kohe, të themi brenda 6 muajsh.

  Hapi 5 - Identifikohu

  Duke supozuar se keni marrë konfirmim pothuajse menjëherë (gjë që zakonisht ndodh); tani mund të përdorni detajet e hyrjes për të hyrë në llogarinë tuaj të re të tregtimit në Forex.

  Hapi 6: Financoni llogarinë tuaj të tregtimit

  Tani mund të depozitoni fonde në llogarinë tuaj tregtare. Metodat e pagesave të ofruara janë zakonisht mjaft standarde dhe përfshijnë; karta debiti / krediti, transferta bankare dhe kuleta elektronike si Neteller, Paypal dhe Skrill.

  Këshillë 10 - Zgjedhja e një ndërmjetësi Forex

  Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme të zgjidhni ndërmjetësin e duhur për ju, pasi ky do të jetë partneri juaj tregtar duke ju ndihmuar të lundroni në tregun e Forex.

  Disa nga gjërat që duhet të vlerësoni kur zgjidhni një ndërmjetës Forex që plotëson nevojat tuaja janë:

  • A është ndërmjetësi i rregulluar nga një organ licensues i nivelit të parë si ai FCA, ASIC, apo CySEC?
  • Sa palë valutash rendit ndërmjetësi?
  • Sa konkurrues është ndërmjetësi në departamentin e tarifave dhe komisioneve?
  • A ofron ndërmjetësi përhapje të ngushtë?
  • Cilat mënyra pagese mbështet ndërmjetësi?
  • A është platforma e tregtisë e mbushur me tregues teknikë dhe mjete për leximin e tabelës?
  • Cila është shuma minimale e depozitës që kërkohet?

  Duke marrë parasysh se sa kohë mund të jetë të zgjedhësh një ndërmjetës Forex, në seksionin tjetër diskutojmë shkurtimisht platformat më të mira të vitit 2021.

  Platformat më të mira të tregtimit Forex të vitit 2021

  Nuk keni kohë të zgjidhni vetë një ndërmjetës Forex? Nëse është kështu, më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të platformave të rregulluara që ofrojnë tarifa konkurruese, shumë çifte Forex dhe një përvojë gjithëpërfshirëse të tregtisë.

  1. eToro - Platforma më e mirë Forex për fillestarët

  eToro është një industri udhëheqëse në skenën e Forex Newbie. Kjo sepse ndërmjetësi e bën super të lehtë blerjen dhe shitjen e monedhave me një klikim të një butoni. Thjesht duhet të hapni një llogari dhe të depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik. Pas kësaj, jo vetëm që do të keni qasje në dhjetëra çifte Forex. Nuk është e nevojshme të shkarkoni ndonjë softuer, siç mund ta bëni përmes faqes në internet të eToro. Ndërmjetësi rregullohet nga FCA, CySEC dhe ASIC. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  AVATrade është një ndërmjetës i vendosur në internet që ofron gjithçka nga Forex, indekse, mallra dhe CFD të aksioneve. Ju mund të tregtoni pa paguar asnjë komision, dhe përhapjet në çiftet kryesore të monedhës janë shumë të shtrënguara. Ju mund të zgjidhni nga MT4 ose platforma AVATrade, që të dyja kthehen me mjete të përparuara tregtare. AVATrade është rregulluar shumë, pranon shumë mënyra pagese dhe kërkon një depozitë minimale prej vetëm 100 $.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Shpresojmë se e keni gjetur faqen tonë të këshillave të tregtimit në Forex të dobishme për të fituar një kuptim të mirë se si të jeni një tregtar i suksesshëm. Ç'është më e rëndësishmja, është me të vërtetë e rëndësishme që të keni një mirëkuptim të vendosur se si funksionojnë tregjet Forex përpara se të filloni, dhe që të keni një plan afatgjatë të vendosur.

  Ju gjithashtu duhet të kushtojini vëmendje të gjitha kostove të përfshira në tregtinë e Forex, siç janë spread-et, komisionet dhe financimi brenda një dite. Kur bëhet fjalë për rritjen e fitimeve tuaja, kjo gjithashtu mund të amplifikojë humbjet tuaja. Ky mund të jetë një kthim i madh, veçanërisht nëse keni një buxhet të ngushtë.

  Ne gjithashtu nuk mund të theksojmë mjaft rëndësinë e kërkimit teknik dhe themelor kur bëhet fjalë për tregtinë e Forex. Ekziston një sasi e madhe e mjeteve të tregtimit të Forex-it në dispozicion në majë të gishtave tuaj, prandaj sigurohuni që ta shfrytëzoni plotësisht atë.

  Në të gjitha, një nga këshillat më të mira për tregtimin e Forex që mund t'ju japim është të filloni me një strukturë të llogarisë demo. Mbi të gjitha, praktika e bën të përsosur.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.