Tregtimi i Forex për fillestarët: Si të tregtoni Forex dhe të gjeni platformën më të mirë 2021

Tregtimi i Forex për fillestarët: Si të tregtoni Forex dhe të gjeni platformën më të mirë 2021

AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

Vlerësimi ynë

 • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
 • Tregtoni mijëra CFD
 • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
 • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
 • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

 

Po kërkoni të filloni tregtimin e Forex në internet, por jo shumë i sigurt se ku të filloni? Epo, ju me siguri keni ardhur në vendin e duhur, pasi ne do t'ju tregojmë gjithçka që ju duhet të dini për të hequr karrierën tuaj të tregtimit të Forex në këmbën e djathtë.

Vetë industria zakonisht sheh monedha me vlerë triliona dhe paund të ndryshojnë duart çdo ditë, kështu që ju do të bashkoheni me grumbuj investitorësh me pakicë dhe institucionalë. Koncepti kryesor është përfitimi i lëvizjeve të çmimeve midis dy monedhave konkurruese - të tilla si GBP dhe USD.

Sidoqoftë, ne do të sugjeronim të lexoni udhëzuesin tonë Tregtimi i Forex për fillestarët: Si të tregtoni Forex dhe të gjeni platformën më të mirë para se të filloni. Jo vetëm që do t'ju japim hollësitë për mënyrën se si funksionon Forex, por ne gjithashtu do të rendisim 3 zgjedhjet tona më të mira të ndërmjetësimit Forex për 2021.

Shënim: Të mësosh se si të identifikosh mundësitë e tregtimit në hapësirën e Forex nuk është një arritje e lehtë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni se si të tregtoni siç duhet përpara se të rrezikoni fondet tuaja.

Tabela e Përmbajtjes

  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e tregtisë Forex?

  Pro

  • Fitimi nga lëvizjet e çmimeve të monedhave konkurruese
  • Një nga tregjet më të lëngshme të tregtisë globalisht
  • Më shumë se 100 palë valutash për të tregtuar
  • Brokerat Forex mbështesin metodat e përditshme të pagesës
  • Tregjet e Forex veprojnë mbi baza 24/7

  të Cons

  • Të jesh në gjendje të bësh fitime të qëndrueshme nuk është e lehtë

  Çfarë është Forex Trading?

  Forex - referuar gjithashtu si 'FX', qëndron për valutë të huaj. Në formën e tij më themelore, Forex Trading është procesi i shkëmbimit të një monedhe me një tjetër. Për shembull, nëse do të ndërronit GBP me EUR, kjo do të përfaqësonte një tregti Forex. Me sa u tha, tregtia e Forex është një nga tregjet financiare më likuide në botë.

  Në fakt, bankat e mëdha tregtojnë triliona paund monedha me vlerë çdo ditë. Kjo është një nga arsyet kryesore që hapësira e Forex ka arritur që në shitjen me pakicë ditë tregtare sektor. Ç'është më e rëndësishmja, tani është e mundur të blini, shisni dhe tregtoni dhjetëra monedha nga komoditeti i shtëpisë tuaj, madje edhe përmes një pajisje të lëvizshme.

  Premisa kryesore e tregtisë së Forex është se ju po spekuloni nëse vlera e një monedhe do të rritet ose ulet kundrejt një tjetre. Tregtimi i valutave valutore bazohet gjithashtu në një 'palë' të monedhës, e cila do të përfshijë dy monedha konkurruese. Për shembull, GBP / USD do të shihte tregtarët që spekulojnë mbi paundin dhe dollarin amerikan, dhe EUR / CHF do të përbëhej nga euro dhe franga zvicerane.

  Për sa i përket fitimit, do të duhet të spekuloni se në cilën rrugë do të shkojnë tregjet dhe më pas të vendosni se sa dëshironi të investoni. Disa agjentë Forex ofrohen vetëm për tregtarët e rinj, kështu që ju mund të filloni me tregti prej vetëm disa paund. Kjo është mënyra më e mirë për të mësuar hollësitë e tregtisë së Forex pa rrezikuar shuma të mëdha parash.

  Si të tregtoni Forex?

  Ngjashëm me çdo klasë tjetër të aseteve aktive në hapësirën e investimeve në internet, koncepti gjithëpërfshirës i tregtisë Forex është të fitosh para. Si i tillë, ju duhet të zgjidhni një palë të monedhës me të cilën jeni duke rehatuar tregtimin dhe më pas të vendosni se në cilën mënyrë mendoni se do të shkojnë tregjet.

  Para se të mund të vendosni një tregti, duhet të kuptoni se si duket zakonisht një çift monedhash. Çiftet gjithmonë do të përbëhen nga dy monedha, dhe çmimi i çiftit bazohet në kursin e këmbimit në kohë reale.

  Shënim: Nëse mendoni se monedha në të majtë të një palë do të rritet në vlerë, duhet të bëni një porosi 'blerje'. Përndryshe, nëse mendoni se monedha e djathtë do të rritet, duhet të bëni një porosi 'shitje'.

  Forex Trading Shembull 1: Bleni Porosinë në GBP / USD

  Për të pastruar mjegullën, le të themi që vendosni të tregtoni GBP / USD. Në botën e Forex, kjo palë monedhe njihet si 'The Cable'. Me të studiuar grafikët për ditë me radhë, ju jeni të sigurt se GBP do të prishet bullish, që do të thotë se tregjet besojnë se do të rritet në çmim kundrejt USD.

  Ja se si do të funksiononte tregtia juaj në praktikë.

  1. GBP / USD aktualisht është me çmim 1.40.
  2. Kjo do të thotë që për çdo £ 1, ju do të merrni 1.40 dollarë.
  3. Ndërsa mendoni se GBP do të rritet në çmim kundrejt USD, duhet të vendosni një urdhër blerje.
  4. Kjo sepse GBP është në anën e majtë të çiftit.
  5. Ju vendosni të merrni 500 £.
  6. Dy orë pas vendosjes së porosisë tuaj, GBP / USD tani vlen 1.50.
  7. Ndërsa blini çiftin kur ishte me çmim 1.40, kjo përfaqëson një fitim prej 7.14%.
  8. Prandaj, tregtia juaj 500 £ bëri 35.70 £ fitime.

  Shënim: Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, ju bëtë një fitim sepse [A] vendosët një urdhër blerje në 1.40 dhe [B] GBP / USD u rrit në 1.50.

  Forex Trading Shembull 2: Shitet Porosia në GBP / USD

  Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, le të qëndrojmë me të njëjtin shembull në GBP / USD. Vetëm këtë herë, ne do të bëjmë një porosi 'shes'. Pse Sepse ne mendojmë se çmimi i USD do të rritet kundrejt GBP. Kjo është ajo ku gjërat bëhen paksa konfuze.

  Edhe pse po spekulojmë se USD do Rritje, na duhet që kursi i këmbimit të shkojë poshtë. Kjo sepse USD është në anën e djathtë të çiftit, që do të thotë se kursi i këmbimit bazohet në dollarë, jo paund.

  Me këtë tha, le të shohim një shembull të shpejtë se si do të dukej një porosi e shitjes GBP / USD.

  1. GBP / USD aktualisht është me çmim 1.40.
  2. Kjo do të thotë që për çdo £ 1, ju do të merrni 1.40 dollarë.
  3. Ndërsa besojmë se USD do të rritet në çmim, ne duam që GBP të bjerë.
  4. Kjo do të thotë që ne vendosim një urdhër shitje.
  5. Edhe një herë, ne marrim 500 £ në tregti.
  6. Më vonë atë ditë, GBP / USD zbret në 1.35.
  7. Kjo është pikërisht ajo që donim, pasi një ulje e kursit të këmbimit do të thotë që USD po bëhet më i fortë ndaj GBP.
  8. Të lumtur me fitimet tona, ne vendosim të mbyllim porosinë tonë të shitjes me një fitim prej 3.57%.
  9. Në aksionet tona prej 500 £, ne fituam 17.84.

  Shënim: Siç mund ta shihni nga shembulli i mësipërm, ne bëmë një fitim kur çmimi i GBP / USD ra, sepse vendosëm një urdhër shitje.

  Çiftet e tregtimit Forex: Majors, Minore, dhe Exotic

  Kështu që tani që e dini se si funksionon një porosi tipike e blerjes dhe shitjes, tani duhet të mendojmë për llojin e monedhave që duam të tregtojmë. Në botën e tregtimit të valutave, kjo është e ndarë në tre kategori - të mëdhenjtë, të miturit dhe ekzotikët.

  ✔️ Majorët

  Monedhat më të tregtuara në botë njihen si monedha kryesore. Kjo përfshin llojet e GBP, EUR, USD, JPY dhe CHF. Sa i përket vetë çiftit, degët kryesore do të përbëhen gjithmonë nga dy monedha kryesore. Për shembull, GBP / USD ose USD / JPY.

  Shkëmbimet e specializuara janë gjithmonë opsioni më i arsyeshëm kur sapo keni filluar. Kjo sepse diplomat e mëdha përfitojnë nga sasitë më të mëdha të likuiditetit, e cila nga ana tjetër, rezulton në një shtrëngim më të madh

  . Mos u shqetëso, ne do të mbulojmë përhapjen në më shumë detaje më vonë.

  Të miturit

  Të miturit janë pak më pak të lëngshëm se diplomat. Njëra anë e një çifti të vogël do të përmbajë një monedhë kryesore, dhe pala tjetër do të ketë një monedhë më të dobët. Për shembull, USD / NZD do të përbëhej nga dollari amerikan si monedha kryesore, dhe dollari i Zelandës së Re do të përfaqësonte monedhën më pak likuide.

  ✔️ Ekzotikët

  Nëse keni një oreks më të lartë për rrezik, atëherë mund të dëshironi të merrni në konsideratë tregtimin e çifteve ekzotike. Këto përbëhen nga një monedhë kryesore si GBP, dhe një monedhë në zhvillim si Lira Turke. Çiftet ekzotike kërkohen shumë nga institucionet financiare, që do të thotë se përhapja do të jetë shumë më e lartë.

  Do të zbuloni gjithashtu se çiftet ekzotike janë shumë më të paqëndrueshme sesa diplomat dhe të miturit. Si të tillë, fitimet dhe humbjet tuaja do të rriten.

  Çfarë është Përhapja në Forex?

  Një nga termat më të zakonshëm të përdorur në hapësirën e Forex është ai i 'përhapjes'. Ju mund të mbani mend se si ju kemi dhënë një shembull të të dy një urdhër të blerë dhe shitur më parë në udhëzuesin tonë. Epo, përhapja është thjesht ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes. Nëse po mendoni pse ekziston një ndryshim, kjo është për shkak se agjentët e Forex-it i bëjnë paratë e tyre nga përhapja.

  Në terma laik, sa më i gjerë të jetë hendeku midis çmimit të blerjes dhe shitjes, aq më shumë indirekt po paguan në tarifa. Për shembull, le të themi se çmimi i blerjes së EUR / USD është 1.10, dhe çmimi i shitjes është 1.11. Kjo do të thotë që përhapja arrin në 0.9%.

  Sidoqoftë, në botën e tregtisë së Forex, ne nuk i referohemi përhapjes si përqindje për të thënë. Përkundrazi, ne llogarisim përhapjen në 'pips'.

  Shënim: Pip qëndron për 'përqindja në pikë'. Kjo është shuma më e vogël në të cilën një çift valutor mund të lëvizë në treg të hapur.

  Pips

  Llogaritja specifike e tubacionit bazohet në monedhën në fjalë. Me atë që tha, çdo çift që ka një çmim në USD zakonisht do të shohë një sasi të pipit në $ 1. Nëse po pyesni pse përdoret një pjesë e tillë e vogël e një cent për të përcaktuar tubacionin, kjo funksionon sesi funksionon tregtia në Forex.

  E shihni, në shembujt e tregtisë që kemi dhënë deri më tani, ne kemi shprehur çmimet tona me vetëm dy dhjetore (të tilla si 1.40, 1.35, etj.). Sidoqoftë, tregtia në Forex bazohet në lëvizjet ultra-të vogla të çmimeve, që do të thotë që shumica e çifteve shkojnë në 4 dhjetore.

  Probablyshtë ndoshta më së miri që të shohim një shembull të shpejtë se si funksionojnë pips në praktikë.

  Shembull i Pips në Forex

  Le të themi se ne jemi duke tregtuar Euro kundrejt dollarit amerikan, kështu që ne do të zgjedhim palën EUR / USD. Ne besojmë se EUR do të rritet në vlerë kundrejt USD, kështu që duhet të bëjmë një urdhër blerje.

  1. Ne vendosim një porosi blerjeje në EUR / USD në 1.2050
  2. Siç mund ta shihni, EUR / USD shkon në 4 dhjetore
  3. Si e tillë, çdo herë që dhjetori përfundimtar lëviz me 1, kjo do të tregonte 1 pip.
  4. Për shembull, nëse EUR / USD shkonte nga 1.2050 në 1.2053, kjo do të përfaqësonte 3 pips.

  Shembull i Përhapjes duke përdorur Pips

  Kështu që tani që e dini se cilat janë përhapja dhe pip-et, tani mund t'ju japim një shembull në botën reale. Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, le të qëndrojmë me EUR / USD.

  1. Ndërsa jemi duke tregtuar EUR / USD, një urdhër blerje do të tregonte se ne mendojmë se EUR do të rritet në çmim mbi USD.
  2. Në mënyrë të ngjashme, një urdhër shitje do të nënkuptojë se ne mendojmë se USD do të rritet në çmim mbi EUR.
  3. Para se të vendosim tregtinë tonë, duhet të llogarisim përhapjen.
  4. Çmimi i blerjes është 0.1590, dhe çmimi i shitjes është 0.1600.
  5. Kjo do të përfaqësonte një ndryshim prej 0.0010
  6. Si e tillë, përhapja është 10 pips.
  7. Ndërsa disa ndërmjetës ofrojnë këshilla prej vetëm 0.7 në EUR / USD, kjo është jashtëzakonisht e shtrenjtë!

  Zbatimi i levave kur tregtoni Forex

  Kështu që tani që keni një zotërim të fortë të mënyrës se si do të funksiononte një tregti Forex në praktikë, si dhe një kuptim të përhapjes dhe pips, ne tani do të shqyrtojmë levave. Me pak fjalë, levave ju lejon të tregtoni me më shumë se sa keni në llogarinë tuaj. Në mënyrë efektive po huazoni para nga ndërmjetësi i Forex në mënyrë që të amplifikoni kufijtë tuaj.

  Nga njëra anë, kjo mund të rezultojë në fitime të mëdha nëse një tregti shkon në favorin tuaj. Sidoqoftë, mund të rezultojë edhe në humbje të mëdha nëse ndodh e kundërta. Si i tillë, duhet të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm kur aplikoni levave në tregtinë tuaj. Në fakt, nëse nuk keni një kuptim të fortë se si të vendosni humbjet e ndaluara në tregtinë tuaj, duhet të shmangni levave në tërësinë e saj.

  Para se të shpjegojmë se sa leva do të jeni në gjendje të aplikoni kur tregtoni Forex, le të shohim një shembull të shpejtë të një tregtie të huazuar.

  Shembull i përdorimit të levave në tregtinë e Forex

  Le të themi se ne jemi duke tregtuar GBP / USD. Për t'i mbajtur gjërat të thjeshta, do të themi që kursi aktual i këmbimit është 1.50.

  1. Ne jemi të sigurt për çmimin e ardhshëm të GBP, kështu që ne vendosim të bëjmë një porosi blerjeje.
  2. Totali i aksioneve tona arrin në 250 £.
  3. Ndërsa aplikojmë levave në 10: 1, ne jemi në mënyrë efektive duke tregtuar me 2,500 £, edhe pse vetëm 250 £ i rritëm si diferencë.
  4. Gjatë ditës, GBP rritet me 2%.
  5. Në tregtinë prej 250 £, kjo arrin në fitime prej 5.
  6. Sidoqoftë, ndërsa kemi aplikuar levë prej 10: 1, fitimet tona amplifikohen në 50 £ (x 5 x 10)

  Rreziqet e levave

  Sado i madh të jetë një tregti e suksesshme e huasë për fitimet tuaja, rreziqet janë shumë të larta. Kjo sepse humbjet tuaja mund të amplifikohen - dhe shpejt. Kur vendosim një tregti të huazuar, nga ne kërkohet të vendosim një diferencë. Në shembullin e mësipërm, kjo ishte 10% e madhësisë totale të tregtisë, pasi raporti i levës ishte 10: 1. Në mënyrë të ngjashme, nëse leva do të ishte 25: 1, një tregti prej 25,000 £ do të kërkonte 1,000 £ marzh.

  Shënim: Rreziqet e tregtimit me levë mund të zvogëlohen ndjeshëm kur instaloni humbje të ndjeshme të ndalimit.

  Nëse tregtia juaj më pas shkoi kundër jush, ju rrezikoni të humbni marzhin tuaj në tërësinë e saj. Kjo do të ndodhë nëse tregtia juaj has humbje që janë të barabarta me shumën e marzhit. Për shembull, nëse marzhi juaj arrin në 20% (leva 20: 1), dhe vlera e porosisë suaj ra me 20% në tregun e hapur, atëherë do të humbni marzhin tuaj.

  Kufijtë e levave të Forex

  Nëse jeni të vendosur në MB dhe kështu - duke përdorur një ndërmjetës Forex që rregullohet nga Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA), pastaj tregtare online platforma do të duhet të pajtohet me kufijtë e levave të vendosura nga Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve (ESMA).

  Kjo kufizon raportet e huasë në 30: 1 për çiftet kryesore dhe 20: 1 si për të miturit ashtu edhe për ekzotikët.

  Tarifat e tregtimit Forex

  Në mënyrë që të tregtoni Forex në internet, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës në internet. Të referuara gjithashtu si një platformë tregtare, ndërmjetësit do t'ju marrin një tarifë për të përdorur shërbimet e tyre. Tarifa specifike do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, megjithëse ato zakonisht përfshijnë një nga më poshtë.

  🥇 Komisioni

  Ndryshe nga CFD-të, është gjithsesi e sigurt që ndërmjetësi juaj do t'ju kërkojë një komision për të tregtuar Forex. Kjo zakonisht bazohet në madhësinë e tregtisë suaj, dhe llogaritet si përqindje.

  Për shembull, le të themi që komisioni është 0.5%, dhe vlera e tregtisë suaj ishte 1,500. Kjo do të nënkuptojë që ju do të paguani 7.50 £ për të hapur tregtinë, dhe pastaj një 0.5% të tjera kur vendosni ta mbyllni atë.

  Përhapja

  Megjithëse kemi diskutuar tashmë se si funksionon përhapja, është e rëndësishme të pranojmë se kjo është një tarifë shtesë që duhet të merret në konsideratë. Për shembull, le të themi që jeni duke tregtuar EUR / USD, dhe përhapja është 2 pips. Nëse vendosni një porosi blerjeje, çmimi i EUR / USD do të duhet të rritet me 2 pips vetëm për t'u barazuar.

  Si i tillë, kur porosia juaj e blerjes ekzekutohet fillimisht, do të ishit 2 pips poshtë. Në mënyrë të ngjashme, nëse vendosni një porosi të shitjes dhe përhapja ishte 2 pips, atëherë do t'ju duhet të çmoni EUR / USD për të zbritur me 2 pips vetëm për t'u shkëputur.

  Commission Komisioni minimal

  Megjithëse komisioni themelor i ngarkuar nga një normë ndërmjetësi Forex mund të duket konkurrues, disa platforma do të kërkojnë një shumë minimale të komisionit çdo muaj. Për shembull, nëse komisioni minimal mujor është 10 dollarë, por ju paguani vetëm 7 dollarë gjatë gjithë muajit, do të duhet të paguani 3 dollarë shtesë për të mbuluar mungesën.

  . Tarifat e financimit brenda natës

  Nëse vendosni të aplikoni levë për tregtinë tuaj në Forex dhe e mbani pozicionin të hapur brenda natës, do t'ju duhet të paguani tarifa financimi. Kjo nuk ndryshon nga huazimi i parave nga një bankë e rrugës së lartë, për aq sa do të duhet të paguani interes për fondet që ndërmjetësi ju jep hua.

  Kjo është arsyeja pse tregtarët rrallë mbajnë pozicionet e huazuara të mbajtura të hapura brenda ditës, jo më pak sepse interesi e bën tregtinë të paqëndrueshme.

  Fe Tarifat e depozitimit dhe tërheqjes

  Ju gjithashtu duhet të bëni disa konsiderata në lidhje me depozitat dhe tarifat e tërheqjes. Ndërsa jo të gjithë ndërmjetësit i ngarkojnë ata, disa i bëjnë ato.

  Si të zgjidhni një platformë tregtare Forex?

  Sigurisht që nuk ka mungesë të ndërmjetësve të Forex-it aktivë në hapësirën tregtare në MB. Me këtë tha, ju duhet të gjeni një platformë që është e përshtatshme për nevojat tuaja individuale.

  Më poshtë kemi zbërthyer disa nga faktorët kryesorë që duhet të shikoni kur zgjidhni një platformë tregtare Forex.

  Rregullorja

  Nëse një ndërmjetës Forex dëshiron të pranojë klientë nga MB, ai duhet të rregullohet nga FCA. Nëse is nuk mban licencë FCA, shmangni ndërmjetësin me çdo kusht.

  🥇 Pagesat

  Mendoni për mënyrën e pagesës me të cilën dëshironi të depozitoni fonde. Shumica e ndërmjetësve pranojnë një transfer bankar dhe kartë debiti / krediti, ndërsa të tjerët mbështesin kuletat elektronike

  🥇 Tarifat

  Vlerësimi i strukturës së tarifave të ndërmjetësit tuaj të zgjedhur. Nëse ndërmjetësi ngarkon një komision, zbuloni sa është kjo, dhe nëse ka ndonjë minimum mujor.

  Përhapet

  Në një natyrë të ngjashme me tarifat e tregtimit, ju gjithashtu duhet të vlerësoni se çfarë lloj përhapjeje të tarifave të ndërmjetësuesit Forex. Disa nga ndërmjetësit me çmimin më konkurrues në hapësirë ​​ngarkojnë vetëm 0.7 pips për çiftet kryesore.

  🥇 Numri i Çifteve Forex

  Kaloni pak kohë duke shfletuar në arenën tregtare të ndërmjetësit për të vlerësuar se sa palë Forex liston. Ne preferojmë ndërmjetësues që mbulojnë shumicën e degëve dhe të miturve, si dhe një numër të mirë të ekzotikëve.

  🥇 Mjetet e Tregtimit dhe Kërkimit

  Nëse po kërkoni të bëni një sukses në karrierën tuaj të tregtimit në Forex, është e rëndësishme që të mësoni se si të përdorni tregues teknikë. Kjo do t'ju lejojë të analizoni trendet historike të çmimeve të palës suaj të zgjedhur Forex dhe të përcaktoni se si mund të lëvizin tregjet më pas.

  Platformat më të mira të tregtimit Forex 2021

  Nuk keni kohë të hulumtoni ndërmjetësin tuaj? Sigurohuni që të eksploroni tre platformat e tregtimit të Forex që ne kemi rekomanduar më poshtë.

  1. eToro - Platforma më e mirë e tregtimit Forex për fillestarët

  Nëse jeni fillestar absolut në botën e tregtisë së Forex, ne do t'ju sugjeronim të kontrolloni eToro. Procesi i hapjes së llogarisë zgjat disa minuta, dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, transfer bankar ose portofol elektronik. Forex nuk është në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të kreditit
  • Asnjë tarifë tregtare përveç përhapjes
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Nëse keni marrë kohë për të lexuar udhëzuesin tonë mbi tregtinë Forex për fillestarët, tani duhet të keni një zotërim të fortë të mënyrës se si funksionon industria. Ne kemi shpjeguar gjithçka, nga porositë e blerjes dhe shitjes, përhapjen, pikat, huatë dhe më thelbësore - rreziqet e tregtimit në internet.

  Ne gjithashtu kemi shpjeguar se si shumë faktorë që duhet të shikoni para se të zgjidhni një ndërmjetës të ri Forex. Kjo ju lejon të kryeni hulumtimin tuaj në platformë përpara se të hapni një llogari. Nëse nuk keni kohë për ta bërë këtë, ne gjithashtu kemi prezantuar 3 zgjedhjet tona më të mira të ndërmjetësimit Forex për vitin 2021.

  Në fund të fundit, thjesht sigurohuni që të instaloni gjithmonë porosi të ndjeshme të humbjeve të ndalimit kur tregtoni Forex - veçanërisht nëse aplikoni levave. Duke vepruar kështu, ju do të kufizoni sasinë e parave që keni humbur nga një tregti e pasuksesshme.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

   

  FAQs

  Si mund të depozitoj fonde në një ndërmjetës tregtimi Forex?

  Shumica e ndërmjetësve të Forex mbështesin transferimet e llogarive bankare dhe kartat e debitit / kreditit. Disa gjithashtu do të mbështesin e-kuletat elektronike si PayPal.

  Cila është mënyra më e mirë për të mësuar tregtinë në Forex?

  Interneti është i mbushur plot me informacion falas se si të tregtoni Forex. Duke kaluar kohën e kërkuar duke studiuar secilin dhe çdo aspekt në Forex, do të keni shansin më të mirë të mundshëm për të bërë para në një kohë të gabuar. Me atë që tha, vlen gjithashtu të merret parasysh një kurs tregtimi në Forex nëse doni të ndjekni me shpejtësi procesin e të mësuarit.

  Cila është depozita minimale e kërkuar në një platformë tregtare Forex?

  Ju do të duhet të depozitoni të paktën 100 në mënyrë që të filloni në një ndërmjetës Forex.

  A janë të sigurt ndërmjetësit online në Forex?

  Nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur Forex u shërben tregtarëve në Mbretërinë e Bashkuar, atëherë do të duhet të rregullohet nga FCA. Kjo gjithashtu duhet të vijë me një Skemë të Mbrojtjes së Investitorit deri në 50,000 £ në rast se ndërmjetësi falimenton.

  Cila është çifti Forex më i tregtuar?

  Çifti i Forex më i tregtuar tani është EUR / USD, i cili është mbiquajtur 'Fibra'.

  Sa levë mund të aplikoj për çiftet kryesore Forex?

  Nëse jeni një tregtar me pakicë me seli në Mbretërinë e Bashkuar, do të kufizoheni në çifte kryesore prej 30: 1. Sidoqoftë, nëse vlerësoheni si një tregtar profesionist, mund të merrni deri në 500: 1.

  Si mund të tërheq fitimet e mia të tregtimit në Forex?

  Sipas ligjeve kundër pastrimit të parave, do t'ju duhet të tërhiqni bilancin tuaj të ndërmjetësit Forex në të njëjtën metodë që keni përdorur për të bërë një depozitë.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.