Orët e Tregut Forex - Udhëzues në Sesionet e Tregtimit me FX

Orët e Tregut Forex - Udhëzues në Sesionet e Tregtimit me FX

Të gjithë po kërkojnë kohën optimale për të tregtuar monedhat. Sidoqoftë, me një treg që mezi fle, orët e kursimit të ditës dhe shkëmbimet e vendosura në zona të ndryshme kohore për t'u marrë parasysh - duke ditur kur për të tregtuar Forex mund të jetë pak konfuze.

Si i tillë, është jashtëzakonisht e rëndësishme të keni një kuptim të vendosur të seancave të ndryshme të Forex - dhe e rëndësishmja kur ato janë të hapura për biznes.

Nëse kjo është diçka që po kërkoni të eksploroni më tej - lexoni!

 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë nënkuptohet nga Orët e Tregut Forex?

  Tregu i këmbimeve valutore funksionon 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë. Njerëzit që e tregtojnë atë përfshijnë institucione financiare të tilla si menaxherë të fondeve mbrojtëse, banka të mëdha qendrore, korporata dhe menaxherë investimesh. Atëherë ju keni tregtarët tuaj mesatarë të Joe - të njohur si klientë me pakicë.

  Në mënyrë që tregjet e këmbimit valutor të jenë të hapura në baza pothuajse konstante, shkëmbimet do të kalojnë, duke hapur dhe mbyllur gjatë gjithë javës në kohë të ndryshme të ditës. Si e tillë, mund të jetë konfuze duke u përpjekur të kuptoni se kur është më e mira për të tregtuar monedha, dhe cilat tregje do të jenë të hapura, ose më të paqëndrueshme në zonën tuaj specifike kohore.

  Global Seancat e Tregut Forex

  Ne do t'i mbajmë gjërat të thjeshta duke përdorur GMT si një zonë kohore e standardizuar në të gjithë këtë udhëzues, kështu që ju mund të shtoni ose zbritni orët në varësi të vendit ku jetoni.

  Siç e përmendëm, tregjet pa dyshim hapen dhe mbyllen në kohë të ndryshme. Me këtë në mendje, më poshtë do të gjeni katër sesionet më të mëdha të tregut globalisht. Në mënyrë thelbësore, do të vini re se çdo treg mbivendoset me të paktën 1 orë - duke mbajtur rrotat në lëvizje.

  Orët e Tregut Forex të Tokios / Azisë

  Fillimi i javës së tregtisë fillon nga tregjet aziatike, shpesh të quajtura 'seksionet e Tokios'. Tregjet e kapitalit të Tokios shkojnë drejtpërdrejt midis orës 00:00 dhe 06:00. Veçanërisht, fillimi dhe mbarimi i tregjeve aziatike zakonisht shtrihen përtej asaj të sesioneve të Tokios.

  Kjo tenton të hapet nga 23:00 deri në 08:00. Kjo është për të akomoduar aktivitetet e tregjeve të shpërndara nëpër Rusi, Zelandën e Re, Kinë dhe Australi - të cilët janë gjithashtu aktivë në këtë kohë.

  Disa nga çiftet kryesore që zakonisht tregtohen gjatë seancave aziatike përfshijnë AUD / USD, USD / JPY dhe NZD / USD. Prandaj, nëse jeni duke tregtuar një palë monedhe që përfshin JPY dhe të tilla, do të vëreni vëllime shumë më të mëdha gjatë këtyre orëve.

  Orët e Tregut Forex në Londër / Evropiane

  Pak para mbylljes së tregjeve të lartpërmendura aziatike, evropianët bëhen të gjallë. Ndërsa orët zyrtare për në Londër janë 07:30 deri në 15:30 - seancat shtrihen përtej kësaj dhe zgjasin nga 07:00 deri në 16:00. Kjo është për të lejuar praninë e shkëmbimeve të tjera si Gjermania, Franca dhe shumë më tepër.

  Koha e mbivendosjes midis orëve të tregut të Londrës në Forex dhe Nju Jorkut besohet gjerësisht se është koha më e mirë për të fituar njohuri për drejtimin dhe paqëndrueshmërinë e monedhave për ditën e tregtimit. Si i tillë, shumë tregtarë Forex zgjedhin ta ngasin atë derisa tregjet e Tokios dhe Sidneit të mbyllen dhe Londra të hapet.

  Orët e Tregut Forex të Nju Jorkut / Amerikës së Veriut

  Disa orë pasi tregjet aziatike mbyllen, dhe rreth gjysmës së sesioneve evropiane, tregjet e Forex të Amerikës së Veriut kërcejnë në veprim. Duke marrë në konsideratë të ardhmen financiare, lirimet ekonomike dhe mallrat - jashtë rekordit, këto tregje fillojnë në 12:00.

  Si i tillë, ekziston një hendek i konsiderueshëm midis kohës kur tregjet amerikane mbyllen dhe kohës që tregjet aziatike rihapen përsëri. Në orën 20:00, Bursa e Nju Jorkut mbyllet zyrtarisht.

  Orët e Tregut të Sydney Forex

  Në 21:00, menjëherë pasi NYSE mbyllet, tregjet e Sidneit hapen - mbyllen përsëri në 05:00. Në atë pikë, tregjet e Tokios po funksionojnë.

  Orët e tregut në Sidnei shpesh konsiderohen të jenë më së paku të paqëndrueshme, dhe për këtë arsye nuk janë ideale për tregtarët afatshkurtër që dëshirojnë të kënaqen me skalpime dhe të tilla.

  Orët e tregut: Koha e kursimit të ditës

  Importantshtë e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se DST (Koha e Kursimit të Ditës) do të ndikojë në orët e tregut Forex. Si i tillë, të jesh i vëmendshëm se kur orët kthehen prapa ose përpara do të të ndihmojë në përpjekjen për të parashikuar tregjet. Ndërsa shumica e Azisë Lindore nuk respekton kursimin e ditës, grumbujt e vendeve e bëjnë këtë.

  Për shembull, nuk ka dobi të studiosh një tabelë shandani që ilustron një kohë specifike siç është 1 orë, 4 orë ose çdo ditë - vetëm për të kuptuar se je duke matur afatin e gabuar sepse ai vend i veçantë ka rënë prapa ose ka ecur përpara orë!

  Orët më të paqëndrueshme të tregut Forex 

  Kur tregjet e Forex-it aziatik hapen rreth orës 00:00, do të ishte e këshillueshme që të sapoardhurit të përmbahen nga tregtia. Në fakt, shumë tregtarë të valutave me dekada përvojë përmbahen në vendosjen e porosive brenda këtyre orëve të para.

  Kjo sepse likuiditeti i ulët shpesh shkakton paqëndrueshmëri, e cila nga ana tjetër bën tregti të rrezikshme dhe përhapje të gjerë.

  Orët më të lëngshme të tregut Forex

  Kur bëhet fjalë për likuiditetin, përmirësimin, tendencat dhe vrullin - kjo është më e forta gjatë 2 ose 3 orëve të para të një hapje të madhe të tregut. Mendoni përgjatë linjave të Londrës / Evropës ose Nju Jorkut / Amerikën e Veriut.

  Sigurisht, paqëndrueshmëria nuk është gjithmonë një gjë e keqe në këtë lojë. Si i tillë, ju mund të dëshironi të kapni disa mundësi fitimprurëse duke tregtuar gjatë TOTH (Top Of The Hour).

  Kjo është e njohur mirë në mesin e komunitetit tregtar dhe i referohet 5 minutave të para dhe të fundit të çdo ore gjatë një dite tregtare. Në këtë kohë do të gjeni paqëndrueshmëri të lartë dhe luhatje të forta të çmimeve.

  Orët e Tregut Forex - Vija e Fundit

  Kur tregtoni Forex, qëllimi i dukshëm përfundimtar është të bëni një fitim duke koordinuar mirë tregjet. Si i tillë, të dish kur një seancë mbyllet dhe një tjetër fillon do të të ndihmojë pa fund - pasi do të jesh në gjendje të vlerësosh paqëndrueshmërinë dhe të tilla në varësi të çiftit tënd të zgjedhur FX.

  Si dhe duke punuar orët e tregut Forex në një mënyrë që është e rëndësishme për zonën tuaj specifike të kohës, është gjithashtu e rëndësishme të keni parasysh se si çdo ndryshim në Kohën e Ditës mund të ndikojë në orët e hapjes dhe të mbylljes së një seance. Prandaj, do të duhet të rregulloni çdo kornizë kohore të grafikut të çmimeve që po shikoni në përputhje me rrethanat.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  A mund të tregtoj Forex pas orësh?

  Po, Forex mund të tregtohet 24 orë në ditë për shkak të seancave të tregut në pjesë të ndryshme të botës dhe zonave të mbivendosura.

  Cilat janë seancat kryesore të tregut Forex?

  Ka katër shkëmbime të konsideruara për të drejtuar seancat kryesore të tregtimit të Forex. Kjo përfshin Tokion / Azinë, Nju Jork / SH.B.A., Londër / Evropë dhe Sidnej.

  Pse është përhapja më e gjerë gjatë natës?

  Përhapja në Forex zakonisht do të jetë më e gjerë gjatë natës sepse ka më pak njerëz që tregtojnë - dhe për këtë arsye më pak likuiditet.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.