Si të mbroni në Forex - Tregtoni si një PRO! 2021

Si të mbroni në Forex - Tregtoni si një PRO! 2021

FCA

Ka shumë mundësi që keni dëgjuar për Forex. Mbi të gjitha, është tregu më i lëngshëm në planet. Me atë që tha, mbrojtës në Forex është një mënyrë shumë efektive për të kundërshtuar rrezikun e luhatjeve të çmimeve në këtë sferë disi të paqëndrueshme tregtare.

Si i tillë, nëse po kërkoni një strategji të re Forex, atëherë mbrojtja e monedhave mund të jetë ajo. Për t'ju dhënë pak më shumë informacion mbi këtë temë, ne do të shqyrtojmë gjithçka, nga mënyra se si të mbrojtemi në Forex deri te strategjitë dhe mjetet kryesore që mund të përdorni.

Ne gjithashtu do të hedhim dritë se si të zgjedhim një ndërmjetës të mirë që ju lejon të mbrojtni monedhat në një mjedis me kosto efektive dhe të sigurt. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është mbrojtja?

  Me pak fjalë, 'mbrojtja' është diçka që bëjnë tregtarët në mënyrë që ata të kundërpeshojnë kërcënimin e ndryshimeve të çmimeve më poshtë. Duke bërë këtë, ju jeni duke mbrojtur pozicionin tuaj. Mbrojtja e përmendur konsiderohet si një zgjidhje afatshkurtër.

  Zakonisht do të zbatohet nga tregtari si rezultat i paqëndrueshmërisë në tregun e Forex ose një lajmi të madh që ka të ngjarë të ndikojë në tregun e monedhës si një e tërë.

  Mbrojtja vjen nga tregtarët që përpiqen të zhdukin ose të paktën të zvogëlojnë ekspozimin ndaj valutave të huaja që shkon paralelisht me tregtinë financiare. Shumë biznese vendosin të mbrojnë në një larmi tregu të kundërta me qëllim balancimin e rreziqeve të mundshme

  Mbrojtja përdoret nga të dy korporatat kryesore tregtarët e përditshëm. Ekzistojnë disa strategji dhe mjete të ndryshme që mund të përdorni për të filluar mbrojtjen dhe ne do të shpjegojmë pak më shumë për secilën së shpejti.

  Pse Tregtarët Hedge Forex?

  Ka shumë arsye pse tregtarët pengojnë Forex. Zakonisht është një mënyrë për të krijuar një rrjet sigurie ndaj luhatjeve të kursit të monedhës. Ngjashëm me çdo fushë tregtare, nuk ka asnjë mënyrë reale për të krijuar një mjedis Forex pa rreziqe. Me atë që tha, nuk mund të mohohet që një strategji mbrojtëse mund të ndihmojë në zbutjen ose të paktën rregullimin e humbjeve tuaja.

  Për shkak të faktit Forex treg është i paqëndrueshëm nga natyra, mbrojtja me monedha ndryshon disi nga mbrojtja në tregjet alternative. Dakord, disa tregtarë mendojnë se nuk ka asnjë pikë në mbrojtje dhe preferojnë të pranojnë thjesht natyrën e tregtisë së Forex. Pastaj ka disa që preferojnë të zvogëlojnë rrezikun e tyre në një treg kaq të paqëndrueshëm.

  Fakti është - nëse nuk jeni të lumtur të pranoni vetëm që tregtia e Forex mund të jetë e rrezikshme, atëherë mund të dëshironi të përdorni mbrojtjen si një mënyrë për të kompensuar humbjet afatshkurtra. Nëse keni një ndjenjë që vlera e një çifti monedhe do të zhvlerësohet, përpara se të kërceni, ju mund të përfshini një mbrojtje në strategjinë tuaj.

  Tjetra, ne do t'ju drejtojmë përmes disa prej strategjive dhe mjeteve më të njohura të përdorura nga tregtarët që mbrojnë Forex - kështu që ju do të tregtoni si një profesionist në asnjë kohë!

  Strategjitë e mbrojtjes

  Tani e dini se çfarë do të thotë të mbash mbrojtje në kontekstin e tregtimit të Forex, ne kemi hyrë në më shumë detaje rreth mënyrave të ndryshme si mund të mbrosh në tregun e valutave.

  Këtu janë disa nga strategjitë më të njohura të mbrojtjes së Forex që përdoren sot.

  Mbrojtja e drejtpërdrejtë

  Ndonjëherë quhet 'mbrojtje e thjeshtë', kjo zakonisht është kur një tregtar hap dy pozicione të ndryshme në një pozicion të vazhdueshëm. Kjo do të jetë një e gjate (porosit blerjen) dhe një e shkurtër (shitje porosi) - kështu që ata po shkojnë në drejtime konfliktuale.

  Këtu është një shembull i asaj se si duket mbrojtja:

  • Le të themi që ju tashmë keni pasur një pozicion të shkurtër në një palë Forex si AUD / USD
  • Pastaj pushimet e lajmeve të një ngjarjeje që mendoni se do të ndikojnë në USD
  • Ju vendosni të hapni një pozicion të gjatë në të njëjtën palë
  • Sapo keni mbrojtur tregtinë tuaj në Forex

  Fitimi juaj neto në mbrojtjen direkte do të jetë zero, kështu që ju të mbani pozicionin tuaj fillestar në tregun e Forex. Kjo është në mënyrë që të jeni të përgatitur për kur trendi të kthehet mbrapsht.

  Nëse mbroni - mund të bëni një fitim me tregtinë e dytë kur tregu shkon kundër tregtisë suaj fillestare. Nëse vendosni të mos e mbroni atë pozicion - ju mund të keni mbyllur tregtinë tuaj dhe të keni marrë humbjen në mjekër.

  Vlen të përmendet se jo çdo ndërmjetës Forex do të lejojë mbrojtje të drejtpërdrejtë, kështu që si pasojë do të zgjidhte të hiqte pozicionet.

  Mbrojtja e shumëfishtë e valutave

  Një strategji tjetër mbrojtëse e Forex është të zgjidhni dy palë të ndryshme monedhash të cilat konsiderohen të jenë 'të lidhura pozitivisht' dhe të marrin pozicione të kundërta për secilën palë.

  'Korrelacioni' i çiftit ilustron statistikisht se si monedhat janë sjellë gjatë një periudhe specifike kohore. Kryesisht, nëse ata kanë lëvizur në drejtime të kundërta, të njëjtin drejtim apo rastësisht.

  Koeficientët e korrelacionit përdoren si një teknikë matëse në këtë rast, për të përcaktuar forcën e marrëdhënies midis dy monedhave luhatëse. Kjo tregohet në formën e dhjetores nga -1 deri në +1.

  Këtu është një shembull se si do të dukej korrelacioni në hapësirën mbrojtëse të Forex:

  • Korrelacioni pozitiv: Le të themi që korrelacioni është +1. Kjo tregon se të dy palët e valutave do të lëvizin në të njëjtin drejtim shumicën e kohës. Disa çifte korrelacioni pozitiv përfshijnë AUD / USD, EUR / USD, GBP / USD dhe NZD / USD. Për shembullin tonë, ne do të përdorim AUD / USD dhe EUR / USD. Ta themi thjesht - nëse AUD / USD po tregtohet lart, atëherë EUR / USD do të shkojë në të njëjtën mënyrë.
  • Korrelacioni Negativ: Nga ana tjetër, le të përdorim USD / CHF dhe USD / CAD. Në këtë shembull, një korrelacion prej -1 do të ilustronte që USD / CHF dhe USD / CAD do të lëvizin në drejtime të kundërta shumicën e kohës. Disa shembuj të çifteve të monedhave të korrelacionit negativ janë USD / JPY, USD / CAD dhe USD / CHF. Siç mund ta shihni, USD është monedha bazë.

  Le të imagjinojmë që ju keni shkuar pak në GBP / USD, atëherë vendosni të hapni një pozicion të gjatë në EUR / USD për të mbrojtur rrezikun tuaj USD.

  Nëse kile bëri rënie ndaj dollarit amerikan, atëherë pozicioni i gjatë në EUR / USD do të bënte humbje. Sidoqoftë, do të lehtësohej nga fitimet në pozicionin tuaj GBP / USD. Në thelb, nëse USD bie në këtë pikë, çdo humbje në atë pozicion të shkurtër do të kundërpeshohet nga mbrojtja juaj.

  Mbrojtja e çifteve të shumtë të monedhave nuk duhet të merret lehtë, pasi ka rreziqe të përfshira. Në shembullin tonë, ne mbrojtëm rrezikun tonë ndaj USD, por nga ana tjetër, ne gjithashtu i ekspozohemi vetes ndaj një rreziku të shkurtër ndaj EUR dhe rrezikut të gjatë mbi GBP. Puna është se nuk ka garanci për ndonjë strategji tregtare. Me këtë tha, nëse e zvogëloni me sukses rrezikun tuaj në këtë mënyrë, atëherë mund të shihni fitime.

  Kontrasti kryesor midis 'mbrojtjes së drejtpërdrejtë' të sipërpërmendur dhe 'mbrojtjes së shumëfishtë të monedhës' është se kur mbrojtja me monedha të shumëfishta - një pozicion i vetëm mund të prodhojë më shumë fitime sesa humbjet e tjera. Me një mbrojtje të drejtpërdrejtë, rezultati neto rrallë do të kalonte zero.

  Mbrojtja e opsioneve

  Një opsion Forex ju lejon të tregtoni një palë FX me një çmim të caktuar para se të kalojë një kohë e paracaktuar. Kur bëhet fjalë për mjetet mbrojtëse, opsionet janë vërtet të dobishme. Arsyeja është se ato ju japin mundësinë për të zvogëluar rrezikun tuaj dhe ju duhet vetëm të paguani vetë opsionin 'premium'.

  Këtu është një shembull i një strategjie mbrojtëse të opsioneve Forex:

  • Ju keni një urdhër blerje me GBP / USD me një çmim prej 1.32
  • Sidoqoftë, ju po paramendoni që do të ketë një rënie të papritur
  • Për këtë arsye, ju vendosni të mbrojtni rrezikun tuaj duke përdorur një opsion put në 1.32, i cili skadon pas 1 muaji.

  Në shembullin tonë më lart, nëse deri në mbërritjen e datës së skadimit çmimi ka shkuar më i ulët se 1.32 - pozicioni juaj i gjatë do të shohë humbje, por opsioni juaj do të bëjë fitime dhe do të ekuilibrojë atë rrezik.

  Nëse çmimi i GBP / USD shkon më lart se 1.32, atëherë do të duhet të paguani vetëm çmimin e opsionit të futjes (premium).

  Reallyshtë me të vërtetë e rëndësishme të theksohet se jo të gjitha platformat e ndërmjetësuesve u ofrojnë mundësi tregtarëve, kështu që nëse kjo është diçka për të cilën ju interesoni, atëherë do të duhet të siguroheni që platforma ju lejon të tregtoni në atë mënyrë.

  Hedging Forex - Mjetet

  Kur bëhet fjalë për funksionet, ka disa terma që do të shihni rregullisht kur mbroni në Forex. Si i tillë, ne kemi bashkuar një shpjegim të disa mjeteve mbrojtëse të përdorura zakonisht.

  Robot automatik i mbrojtjes së Forex

  Përdorimi i një sistemi të automatizuar të tregtisë kur mbrojtja e Forex mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme. Kjo veçanërisht ndodh nëse jeni një tregtar i ri ose thjesht doni të bëni një hap mbrapa. Shanset janë që keni dëgjuar për robotë tregtimi në Forex, të quajtur gjithashtu Forex EAs (Këshilltarët Ekspertë). Ata kanë pasur shumë mbulim të mediave sociale vonë - domethënë për shkak të pretendimeve të miratimit të famshëm që fluturojnë përreth.

  Në rast se nuk jeni në dijeni të fenomenit - një robot i automatizuar tregtar blen dhe shet në emrin tuaj duke përdorur algoritme të sofistikuar. Kjo do të thotë se nuk ka më nevojë për të kaluar muaj duke mësuar se si të lexohen grafikët dhe të bëhen analiza teknike. Në vend të kësaj, bot i bën të gjitha dhe ju lejon të tregtoni pasivisht 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Në rastin e një robot mbrojtës Forex, ai do të projektohet në një mënyrë të tillë që e bën atë të përsosur për menaxhimin e rrezikut.

  Me fjalë të tjera, ai do të kombinojë hetimin e trendit, blerjen, shitjen dhe hapjen e pozicioneve të shumta në të njëjtën kohë. Ngjashëm si kur mbron veten, Forex robot synon të ruajë rrjedhën e fondit tuaj dhe t'ju ofrojë një rrjet sigurie për kur, ose nëse, diçka e papritur ndodh në tregun e Forex.

  Net off

  Në këtë lloj tregtie, nëse nuk keni vendosur një kufi ose urdhër ndalimi, ndërmjetësi juaj do të mbyllë automatikisht pozicionin e parë. Në thelb, tregtia e re do ta anulojë atë - e cila njihet si 'netting off'.

  Këtu është një shembull i një 'off off':

  • Le të themi se keni një urdhër blerje në EUR / USD për 200 €
  • Pastaj ju ekzekutoni një urdhër shitje 200 € në EUR / USD (për ta mbrojtur atë)
  • Pozicioni origjinal do të mbyllej për shkak të vendosjes së rendit të kundërt
  • Porosia juaj është 'zbritur'

  Me fjalë të tjera, pavarësisht nëse jeni duke tregtuar Forex, stoqe, metale të forta, bono ose ndonjë klasë asetesh për atë çështje - gjithmonë do të mbyllni një pozicion të hapur duke vendosur një rend të kundërt me atë të papaguar. Si i tillë, do të duhet të gjeni një ndërmjetës Forex që ju lejon të keni të hapur një pozicion blerje dhe shitje në të njëjtën kohë, në të njëjtën palë të monedhës.

  Forca e Hapur

  Forca e hapur është një funksion i dobishëm i tregtimit të mbrojtjes që parandalon ndërmjetësuesit të mbledhin pozicionet tuaja. E thënë thjesht, ky funksion do të thotë që ju mund të hapni një pozicion të ri - në drejtim të kundërt me atë të tregtisë fillestare.

  Si rezultat, ju jeni në gjendje të mbani të dy pozicionet të hapura brenda të njëjtës hapësirë ​​të tregut - dhe në të njëjtin aktiv (gjatë shkurt).

  Më poshtë është një shembull i 'forcës së hapur'

  • Në këtë rast, le të supozojmë se keni hapur një pozicion të shkurtër 500 £ në AUD / NZD 
  • Ju parashikoni që AUD / NZD do të shohë një rritje të shkurtër të çmimeve
  • Le të themi që tani hapni një pozicion blerje 500 në AUD / NZD (në mënyrë që të zvogëloni humbjet e mundshme)

  Në këtë skenar, ndërmjetësit zakonisht do të heqin të dy pozicionet tuaja. Kështu siç e kemi shpjeguar më lart, kjo do të thotë që pozicioni juaj i parë do të mbyllet. Sidoqoftë, duke zgjedhur të 'hapni me forcë', të dy porositë tuaja do të kryhen përsëri. Si e tillë, kjo ju lejon të mbrojtni një palë të vetme të monedhës. 

  Si të gjeni një ndërmjetës që ofron mbrojtje

  Disa ndërmjetës nuk lejojnë mbrojtje, kështu që gjetja e një që mund të jetë një sfidë. Ne kemi përpiluar një listë të matjeve kryesore për të parë kur kërkoni një broker që do t'ju lejojë të mbroni.

  Merrni shënim, nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një ndërmjetës mbrojtës Forex, do të gjeni pesë zgjedhjet kryesore në fund të kësaj faqe. Çdo ndërmjetës është verifikuar personalisht nga ekipi ynë i tregtarëve të brendshëm për t'u siguruar që ju lejon të mbrojtni monedhat në një mënyrë të sigurt me kosto efektive. 

  Licenca dhe Rregullorja

  Crucshtë thelbësore që ju ta bëni një përparësi gjetjen e një ndërmjetësi që rregullohet plotësisht nga një autoritet i duhur. Për shembull, Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA).

  FCA rregullat dhe rregullon mbi 60,000 platforma ndërmjetësimi në MB. Sigurimi që një ndërmjetës zotëron një licencë është jetik kur bëhet fjalë për të mbrojtur tregtarët nga krimi financiar ose falimentimi i ndërmjetësit. Për të mos përmendur mbrojtjen e transparencës së klientit dhe krijimin e një hapësire më të drejtë financiare për të gjithë.

  Tarifat e ndërmjetësit

  Çdo ndërmjetës që hasni do të ndryshojë pak kur bëhet fjalë për tarifat. Përderisa një ndërmjetës mund të kërkojë një komision për çdo tregti të vetme, një platformë tjetër do të jetë pa komision - por ngarkon tarifa të mëdha brenda natës dhe pasivitet.

  Nëse ndërmjetësi që po shikoni ka tarifa të larta komisioni të bashkangjitura në çdo tregti Forex, atëherë mund të dëshironi t'i rishikoni ato për përpjekjet tuaja mbrojtëse.

  Si nje shembull:

  • Le të themi se jeni duke tregtuar AUD / USD
  • Ndërmjetësi juaj dëshiron 0.8% komision për tregti.
  • Tani thuaj se ke 1,500
  • Ndërmjetësi juaj do të marrë 12 £ kur të hapet pozicioni
  • Duke supozuar se pozicioni juaj mbrojtës është i mbyllur në pikën e barazimit - përsëri do të duhet të paguani një komision prej 12.

  Në shembullin tonë, një komision që ha aq shumë në çdo tregti do të bënte që mbrojtja të mos jetë e vlefshme për ju. Sigurisht, ideja me mbrojtje nuk është të bësh fitime të mëdha domosdoshmërisht, është të zvogëlosh rrezikun e humbjeve të mëdha, duke e balancuar atë.

  Fatmirësisht ka një grusht ndërmjetësish shumë profesionalë dhe të rregulluar në hapësirë ​​që do t'ju lejojë të tregtoni plotësisht pa komision!  

  Përhapet

  La përhap është thjesht ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes së një palë FX - shprehur në pips. Sa më i ulët të jetë numri i pikave, aq më mirë. Përhapjet e ngushta janë gjithmonë të mëdha për tregtarët, por është veçanërisht rasti kur bëhet fjalë për mbrojtjen e Forex. 

  Për t'ju dhënë një shembull se si mund të duket përhapja me një përhapje 4 pip:

  • Le të imagjinojmë se jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Çmimi i 'blerjes' është 1.1443
  • Dhe çmimi i 'shitjes' është 1.1447

  4 pips mund të mos tingëllojnë si shumë, por në hapësirën e ndërmjetësuesve Forex, konsiderohet e shtrenjtë. Si e tillë, në fakt do ta bënte mbrojtjen e Forex-it jopraktike.

  Forshtë për atë arsye që shumica e ndërmjetësve të listuar në këtë faqe ofrojnë përhapje me më pak se 1 pip në çifte të mëdha monedhash - e cila është me të vërtetë konkurruese. Platforma si eToro gjithashtu ofrojnë variabël përhapet. E thënë thjesht, kjo do të thotë që spread-et ndryshojnë në përputhje me kushtet e tregut.

  Diversiteti i Çiftit të Monedhës

  Kur bëhet fjalë për Forex, ka shumë çifte për të zgjedhur. Në mënyrë ideale, ndërmjetësi juaj i Forex do të ketë një zgjedhje të mirë për ju - nga të miturit dhe çiftet kryesore te ekzotikët dhe monedhat në zhvillim. 

  Strategjitë e mbrojtjes

  Interesante, vetëm për shkak se një ndërmjetës lejon mbrojtje, nuk do të thotë se do t'ju lejojë të përdorni ndonjë metodë. Pra, nëse pas leximit të kësaj faqe ekziston një strategji specifike (si Scalping) që dëshironi të provoni, atëherë sigurohuni që ndërmjetësimi juaj e lejon atë.

  Depozita dhe Tërheqja

  Përsëri, secila platformë do të ndryshojë. Shumica e faqeve të ndërmjetësuesve u lejojnë klientëve të depozitojnë duke përdorur një larmi metodash pagese si një kartë krediti / debiti, transfer bankar dhe kuleta elektronike si PayPal. Disa kompani madje lejojnë tregtarët të paguajnë përmes disa kriptomonedhave të tilla si Bitcoin, edhe pse i dhënë, nuk shihet aq shpesh sa Visa.

  Në lidhje me kohën e përpunimit, shumica dërrmuese e ndërmjetësve do të përpunojnë depozitën tuaj menjëherë. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për mënyrat e pagesës, është e rëndësishme të theksohet se nëse depozitoni përmes një transferi bankar, mund të duhen ditë për të hyrë në llogarinë tuaj tregtare.

  Tërheqjet janë të lehta në shumicën e platformave të ndërmjetësve, megjithatë, gjithmonë kontrolloni tabelën e tarifave për t'u siguruar që nuk do të tarifoheni me një çmim të rëndë.

  Mjetet e Treguesit Teknik dhe Materiali Edukativ

  Tregtarët në të gjithë botën betohen në treguesit teknikë dhe mjetet për t'i ndihmuar ata në marrjen e vendimeve tregtare.

  Ne kemi renditur disa nga treguesit teknikë më të përdorur në hapësirë:

  • Lëvizja e divergjencës mesatare të konvergjencës (MACD)
  • Mesatarja e lëvizjes (MA)
  • Indeksi relativ i fuqisë (RSI)
  • Ndalimi dhe kthimi parabolik (SAR)
  • Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)
  • Mesatarja eksponenciale e lëvizjes (EMA)
  • Devijimi standard
  • Bollinger bende
  • Fibonacci retracement
  • Reja Ichimoku
  • Oshilator Stochastic

  Bashkoni disa nga këta tregues teknikë me mjete të menaxhimit të parave dhe mund të jeni në një pozitë shumë më të mirë për të filluar. Një mënyrë tjetër për tu mësuar me këto mjete është të praktikoni në një llogari demo.

  Në tregtinë e Forex, studimi i analizës historike dhe diagramave të çmimeve mund t'ju ndihmojë të parashikoni trendet e ardhshme dhe gjendjen shpirtërore të tregut financiar. Nëse ndodh që të jeni më pak me përvojë në tregje, atëherë disa platforma ndërmjetësimi u ofrojnë klientëve një përzgjedhje të madhe të përmbajtjes edicionale dhe demove.

  Në këtë mënyrë ju mund të tregtoni me para demo në një mjedis të tregut të drejtpërdrejtë dhe kështu - të kapni mbrojtjen nga Forex pa rrezikuar kapitalin tuaj. 

  shërbimi ndaj klientit

  Shërbimi ndaj klientit është një pjesë thelbësore e të pasurit një marrëdhënie të mirë ndërmjetësi / tregtari. Gjëja e fundit që dëshironi është një ndërmjetësim me shërbime të dobëta ose një ekip i cili vështirë se është atje. Forex është një treg 24/7 kështu që në mënyrë ideale, dëshironi që një ekip i shërbimit të klientit të jetë i disponueshëm edhe 24/7.

  Opsionet e zakonshme të shërbimit ndaj klientit janë biseda e drejtpërdrejtë, email, forma e kontaktit dhe telefoni. Pasja e një seksioni gjithëpërfshirës të FAQ mund t'ju ndihmojë gjithashtu nëse jeni në një bllokim tregtar. 

  Si të regjistroheni në një ndërmjetës Forex

  Tani e dini se çfarë ka të bëjë me mbrojtjen e Forex dhe metrikat kryesore për të parë kur zgjedhni një ndërmjetës, ndoshta jeni të etur për të filluar. Nëse është kështu, ndiqni udhëzimet hap pas hapi të përshkruara më poshtë për të filluar karrierën tuaj mbrojtëse të Forex-it tani!

  Hapi 1: Regjistrohuni në Broker

  Shkoni në faqen e internetit të ndërmjetësit që keni zgjedhur dhe shtypni butonin 'regjistrohu'. 

  Ju do të kërkohet të futni një sërë informacionesh personale - të tilla si emri juaj i plotë, adresa e shtëpisë, data e lindjes, adresa e emailit dhe numri i telefonit. Ju gjithashtu do të duhet të zgjidhni një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim të fortë. 

  Hapi 2: Dorëzoni ID tuaj

  Sipas rregullave të organit rregullator (KYC), çdo ndërmjetësi Forex me vlerë të kripës së tij do të ketë nevojë për një kopje të pasaportës ose lejes së drejtimit - për të konfirmuar identitetin tuaj.

  Përveç kësaj, kompania ka të ngjarë të ketë nevojë për numrin tuaj kombëtar të taksave dhe një faturë të shërbimeve të lëshuara brenda 3 muajve të fundit. Për më tepër, do t'ju duhet të ofroni një histori të shkurtër të tregtisë dhe disa detaje në lidhje me situatën tuaj financiare.

  Hapi 3: Bëni një depozitë

  Tjetra, do të duhet të depozitoni disa fonde, dhe duhet të jetë shuma minimale e kërkuar në platformë. Zakonisht ka disa mënyra pagese në dispozicion, dhe siç kemi thënë, shumica janë të menjëhershme, përveç transferimit bankar që mund të zgjasë disa ditë.

  Hapi 4: Filloni të Hedge Forex / Provoni një llogari Demo

  Kjo është gjithçka, tani jeni regjistruar në llogarinë tuaj të ndërmjetësit Forex dhe mund të filloni tregtimin. Edhe nëse tashmë keni shumë përvojë tregtare, nuk është ende një ide e keqe të filloni me një llogari demo. Ky është veçanërisht rasti nëse jeni i ri në mbrojtjen e Forex. 

  Brokerat më të mirë Forex që ofrojnë mbrojtje në vitin 2021

  Tani ju jeni të armatosur deri në dhëmbë me gjithçka që ka të bëjë me mbrojtjen e Forex, thjesht duhet të gjeni një ndërmjetës që pranon strategji mbrojtjeje dhe mund të bëni tregti.

  Ne kemi renditur 5 ndërmjetësit më të mirë të cilët janë të rregulluar dhe i përshtaten këtij përshkrimi, të gjitha këto ia vlen të merren në konsideratë.

  1. eToro - Platforma më e Vlerësuar e Tregtisë Sociale


  eToro është një nga platformat më të njohura të tregtisë shoqërore në hapësirën në internet. Ka mijëra asete dhe tregje për të zgjedhur si kriptovaluta, mallra, indekse, ETF, aksione dhe natyrisht Forex. Kjo platformë ka një larmi palësh për të tregtuar, duke përfshirë një përzgjedhje të mirë të të miturve, diploma të mëdha dhe ekzotike. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Përveç kësaj, ju mund të prisni përhapje super të ngushtë. Crucshtë thelbësore që të mbani mend se duhet të kujdeseni për tarifat e financimit brenda natës, si me çdo ndërmjetësi. Kur bëhet fjalë për platformën dhe aplikacionin eToro - ato janë të jashtëzakonshme. Të dyja është me të vërtetë e lehtë për t'u përdorur për përdoruesit e çdo niveli aftësie.

  eToro shkëlqen me të vërtetë kur bëhet fjalë për Forex, por mbi të gjitha, ju mund të tregtoni në një mënyrë plotësisht pasive duke përdorur funksionin e 'tregtisë së kopjimit' të platformës. Me pak fjalë, kjo ju lejon të zgjidhni një tregtar me përvojë Forex nga qindra investitorë të verifikuar në sit dhe të 'kopjoni' portofolin e tyre. Sa herë që ai person blen ose shet, kjo do të pasqyrohet në portofolin tuaj. Megjithëse do të jetë relativ me shumën që keni investuar në 'tregtarin e kopjimit'.

  Nëse nuk jeni të sigurt nëse ndiheni të gatshëm të dilni atje dhe të filloni tregtinë menjëherë, atëherë mund të filloni me një llogari demo. eToro do t'ju japë 100,000 dollarë para demo për të luajtur, gjë që është e shkëlqyeshme. Kur filloni të tregtoni me para të gatshme do t'ju duhen minimumi 200 dollarë dhe ka mundësi të ndryshme pagese. eToro është plotësisht e licensuar nga disa organe rregullatore si FCA dhe CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • Llogari e lehtë për tu hapur
  • Kopjoni funksionin e tregtarit
  • Jo shumë në mënyrën e analizës teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - E shkëlqyeshme për fillestarët


  Capital.com është i shkëlqyeshëm për tregtarët e të gjitha niveleve të përvojës sepse platforma është aq e lehtë për tu lundruar. Së pari, ju keni një uebfaqe të vendosur mirë, dhe pastaj ekziston edhe mundësia e shkarkimit të aplikacionit Capital.com - të dyja këto janë shumë të pastra dhe miqësore me përdoruesit.

  Për më tepër, ka shumë instrumente të disponueshëm për të tregtuar përmes këtij ndërmjetësi, dhe firma ju lejon të mbrojtni Forex. Biti më i mirë - ky ndërmjetësim tarifon zero komision dhe ofron përhapje super konkurruese. Jo vetëm kjo, por nuk ka tarifa pasiviteti për t'u shqetësuar për këtë vendosni të bëni një pushim nga tregtia. Sigurisht, sa më pak kosto për t'u shqetësuar, aq më mirë.

  Sa i përket çifteve Forex, ka shumë për të zgjedhur këtu, dhe ju mund të filloni për më pak se 20 £ nëse paguani me portofol elektronik ose kartë debiti / krediti. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se nëse vendosni të depozitoni me transfer bankar do t'ju duhet të depozitoni minimumi 250. Nëse dëshironi të tregtoni me levë këtu mundeni, por, sipas kufijve të ESMA-s, marzhi ofrohet jo më shumë se 1:30 (në MB dhe Evropë).

  Vlerësimi ynë

  • Deposit 20 depozitë minimale
  • Tregtimi i lirë dhe shpërndarja e ngushtë e komisionit
  • Platformë super miqësore për përdoruesit
  • Depozitë minimale e bankës 250 £

  4. AvaTrade - Platforma më e vlerësuar e tregtisë shoqërore


  Themeluar në vitin 2006, AvaTrade është një ndërmjetës i mirëformuar Forex me mbi 200,000 klientë në platformën e tij. Ndërmjetësi po u ofron klientëve të rinj që depozitojnë 100 dollarë ose më shumë një bonus të mirëpritur prej 20% në Forex. kjo paguhet deri në 10,000 dollarë dhe për t'u kualifikuar për vlerën maksimale, duhet të depozitoni 50,000 dollarë në llogarinë tuaj.

  Kjo platformë ka një larmi të mirë të instrumenteve që ofrohen për tregtarët, në tregje të ndryshme. Për më tepër, kjo ndërmjetësi është me të vërtetë e shkathët. Ju mund të përdorni AvaTrade përmes DupliTrade (një platformë shoqërore tregtare), MT4 / 5 ose AvaOptions.

  Kjo platformë ndërmjetësimi mbështet shumë instrumente, si kriptomonedha dhe CFD të aksioneve dhe ka mbi 50 çifte të ndryshme monedhash të disponueshme. E vetmja gjë që ju nevojitet për t'u regjistruar dhe për të filluar mbrojtjen e Forex është 100 për depozitën tuaj fillestare. AvaTrade tarifon zero komisione dhe u ofron klientëve përhapje të ngushtë konkurruese.

  Ndryshe nga disa platforma tregtare, kjo faqe ka karakteristika të menaxhimit të rrezikut dhe mjete të analizës teknike. Levave në Forex është kufizuar në 1:30 dhe ka zero kufizime në mbrojtjen e robotëve ose automatizuar tregtare. Si të gjithë ndërmjetësit e tjerë në listën tonë, AvaTrade është rregulluar plotësisht. Në fakt, kompania mban licenca nga disa juridiksione.

  Vlerësimi ynë

  • Tregtimi i komisionit zero
  • Përhapjet e ngushta nga 0.70 pips
  • Analiza teknike dhe mjetet e menaxhimit të rrezikut
  • Tarifa e pasivitetit është 50 £ për tremujor
  • Asnjë mbështetje telefonike

  5. EuropeFX - Përzgjedhja e platformave tregtare Forex

  Siç e keni marrë me mend me emrin e EuropeFX, ndërmjetësi është një ekspert në tregtinë e Forex. Jo vetëm kaq, por ndërmjetësi gjithashtu ofron CFD në formën e mallrave, kriptovalutave dhe aksioneve.

  Kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, kjo platformë mundëson tregtimin përmes MT4, kështu që varet vërtet nga ju nëse doni të hyni në llogarinë tuaj përmes desktopit, celularit ose tabletës tuaj.

  Këtu do të gjeni përhapje vërtet të ngushtë në çiftet e monedhave dhe kjo platformë ndërmjetësimi është plotësisht e licensuar nga CySEC, kështu që ju e dini që keni të bëni me një kompani të ligjshme. Në fakt, brokerimi është i njohur për të qenë super transparent kur bëhet fjalë për tarifat.

  Vlerësimi ynë

  • Platforma amtare, plus MT4
  • I licensuar plotësisht
  • Përhapje super të ulta
  • 100 tarifë administratori pas 12 muajve pasivitet

  Për të përfunduar

  Thënia 'mbrojtni bastet tuaja', që do të thotë të kundërpeshoni rrezikun tuaj, ka ekzistuar në Angli që nga vitet 1600. Deri më sot, tregtarët përdorin frazën dhe strategjinë, mbi një bazë të rregullt. Sigurisht, mbrojtja në Forex nuk vjen pa rreziqet e saj, por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zvogëluar potencialisht ato humbje në një treg kaq të paqëndrueshëm.

  Tani ju dini vetëm për gjithçka që duhet të dini se si të mbrojtni Forex, ju mund të shkoni dhe ta gjeni veten një ndërmjetës të mirë. Pesë që kemi renditur në këtë faqe janë të gjitha të rregulluara nga organet kryesore rregullatore, që do të thotë që informacioni juaj personal është i sigurt dhe paratë tuaja mbahen në një llogari bankare të veçantë në atë të ndërmarrjes ndërmjetës.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë do të thotë mbrojtje Forex?

  Hedging Forex është një mënyrë për të zbutur rrezikun në një pozicion të çiftit të monedhës - në mënyrë që çdo humbje të frenohet me shpresë nga tregtia tjetër fitimprurëse. Dy strategjitë kryesore të mbrojtjes janë: të shkosh shkurt dhe gjatë në të njëjtën palë, ose për të blerë opsione nëse tregtari po mban një pozicion të gjatë në Forex.

  A mund ta praktikoj mbrojtjen e Forex në një llogari demo?

  Po. Nëse përdorni një platformë si Skilling, atëherë do t'ju jepet qasje në një strukturë të llogarisë demo për t'u praktikuar para se të dilni në tregjet e drejtpërdrejta.

  Si mund ta di nëse ndërmjetësi i Forex është i ligjshëm?

  Duhet të regjistroheni vetëm me një ndërmjetës të rregulluar plotësisht. Ky është një ndërmjetës që mban një licencë nga një ose më shumë organe rregullatore. Shembujt përfshijnë; FCA, CYSEC dhe ASIC etj. Nëse jeni akoma i shqetësuar, kontrolloni numrin e licencës në platformë me atë të faqes në internet të organit rregullator zyrtar.

  A mund të praktikoj mbrojtjen e Forex?

  Po. Shumë lehtë. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të regjistroheni në një ndërmjetës i cili u ofron klientëve një llogari demo falas.

  A jam në gjendje të mbroj Forex në telefonin tim celular?

  Po. Shumica e firmave ndërmjetëse ofrojnë një platformë miqësore për celularin, ose në disa raste një aplikacion që mund ta shkarkoni. Ju mund të depozitoni dhe të bëni porosi tregtare nga pëllëmba e dorës tuaj.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.