Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Ethereum!

Mësoni 2 Udhëzues për Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Ethereum!

Cryptocurrency tani operojnë në një arenë me shumë miliardë dollarë - me platforma online që ju lejojnë të blini dhe shisni monedhat dixhitale me lehtësi. Megjithëse Bitcoin dominon hapësirën, Ethereum është kriptomonedha e dytë më e madhe për sa i përket kapitalizimit të tregut.

Kjo do të thotë që vendet e tregtimit të Ethereum janë shtëpia e grupeve të likuiditetit dhe vëllimeve të tregtimit. Më e rëndësishmja, ju do të keni zgjedhjen e tregtimit të Ethereum kundrejt kriptovalutave të tjera si Bitcoin, ose me monedha fiat si USD.

Po kërkoni të mësoni më shumë se si funksionon në të vërtetë tregtia Ehereum? Nëse është kështu, ju mirëpresim të lexoni Udhëzuesin Mëso 2 Tregtinë 2021 mbi Tregtimin e Ethereum.

Shënim: Ethereum operon në një hapësirë ​​shumë të spekuluar të investimeve, prandaj është thelbësore që të keni një kuptim të vendosur të rreziqeve themelore. Ky është veçanërisht rasti nëse planifikoni të përdorni levave.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është Ethereum?

  Nisur në 2015, Ethereum është një projekt bllokues që lejon përdoruesit të dërgojnë dhe të marrin vlerë pa kërkuar një palë të tretë. Në vend të kësaj, rrjeti themelor është i decentralizuar, që do të thotë se nuk është në pronësi ose të kontrolluar nga një person i vetëm apo entitet. Blockchain Ethereum mundësohet nga kriptomonedha e saj vendase me të njëjtin emër - referuar ndryshe si 'ETH'.

  Ngjashëm me Bitcoin, Ethereum ka vlerë në botën reale. Kjo do të thotë, ju mund të shkëmbeni shenjat tuaja Ethereum me një monedhë fiat si dollari amerikan ose paund britanik. Për sa i përket ruajtjes së ETH tuaj, kjo do të duhet të bëhet në një portofol privat - të cilin mund ta instaloni në një desktop ose pajisje të lëvizshme. Kjo pastaj ju lejon të dërgoni argumentet tuaja Ethereum tek një përdorues tjetër, me transaksionin që do të zgjasë vetëm 16 sekonda.

  Ethereum është i njohur gjithashtu për të qenë projekti i parë blockchain për të sjellë 'kontrata të zgjuara' në industrinë e kriptovalutave. Kjo i lejon përdoruesit të formojnë marrëveshje në një bazë të pabesueshme. Kontrata themelore inteligjente operon me një kod të rreptë dhe transparent - kështu që asnjëra palë nuk mund të ndryshojë ose anulojë marrëveshjen pasi të vendoset.

  Cilat janë Pro dhe kundër të tregtisë Ethereum?

  Pro

  • Ethereum është ende në fillimet e tij - ende një shans për të hyrë në treg me një çmim të favorshëm
  • Ju mund të tregtoni Ethereum me monedhat e tjera të kriptuara
  • Ethereum gjithashtu mund të tregtohet kundër monedhave fiat si USD dhe GBP
  • Tregtoni Ethereum me levë, ose shisni shkurt kundër monedhës fiat
  • Grumbuj faqesh tregtare Ethereum - disa prej të cilave janë të rregulluara
  • Filloni me lehtësi me një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik

  të Cons

  • Ashtu si të gjitha kriptovalutat, Ethereum është një klasë e pasurive shumë spekulative
  • Mund të humbni shumë para nëse nuk dini se çfarë po bëni
  • Bitcoin ka shumë më shumë likuiditet dhe vëllim tregtar se Ethereum

  Tregtimi i Ethereum: Bazat

  Edhe pse teknologjia themelore që mbështet zinxhirin e bllokuar Ethereum nuk është asgjë revolucionare, shumica dërrmuese e njerëzve që blejnë ETH e bëjnë këtë si një mjet investimi. Në disa raste, investitorët do të blejnë Ethereum me shikimin e mbajtjes së tij për disa vite. Kjo me shpresën për ta shitur në të ardhmen me një çmim dukshëm më të lartë se sa paguan.

  Me sa u tha, disa investitorë preferojnë të angazhohen në tregtimin afatshkurtër të Ethereum. Kjo është ajo ku ju do të tregtoni Ethereum kundër monedhave të tjera. Kjo mund të jetë një kriptomonedhë alternative si Bitcoin ose Ripple, ose një monedhë e botës reale si dollari amerikan. Sido që të jetë, objektivi kryesor është përfitimi i lëvizjeve të kursit të këmbimit midis dy monedhave - njëra prej të cilave është Ethereum.

  Çiftet

  Ngjashëm si në rastin e Forex, tregtia e Ethereum bazohet në 'çifte'. Për shembull, tregtimi BTC / ETH do të thotë që ju po spekuloni për kursin e këmbimit midis Bitcoin dhe Ethereum. Në mënyrë të ngjashme, duke tregtuar ETH / USD, ju po spekuloni për kursin e këmbimit midis Ethereum dhe dollarit amerikan.

  Për shembull, le të themi që ETH / USD aktualisht është me çmim 213.45. Kjo do të thotë që për çdo 1 tokë Ethereum që keni, blerësi do të paguajë 213.45 dollarë. Ky kurs këmbimi do të lëvizë mbi një bazë të dytë nga e dyta, kështu që për të bërë një fitim duhet të përcaktoni se në cilën mënyrë do të shkojë në periudhën afatshkurtër.

  Për ta bërë këtë, do të duhet të bësh një urdhër blerjeje ose një urdhër shitje.

  Bleni Rendin

  • Nëse mendoni se kursi i këmbimit do të shkojë up, atëherë ju po spekuloni për monedhën e vendosur në anën e majtë të çiftit në rritje ndaj asaj të monedhës në të djathtë.
  • Në këtë shembull, monedha në të majtë është Ethereum, kështu që ju mendoni se do të rritet ndaj dollarit amerikan. Nëse po, kursi i këmbimit do të rritet.
  • Për shembull, nëse hapni porosinë e blerjes në ETH / USD në 213.45, dhe pastaj e mbyllni atë në 219.06, kjo do të përfaqësonte një tregti të suksesshme.

  Shes Urdherin

  • Nëse mendoni se monedha në të djathtë do të rritet në vlerë kundrejt monedhës në të majtë, atëherë besoni se kursi i këmbimit do të shkojë poshtë.
  • Në këtë shembull, kjo do të thotë që ju mendoni se dollari amerikan do të rritet në vlerë kundrejt Ethereum, kështu që do të duhet të bëni një urdhër shitje.
  • Për shembull, nëse hapni urdhrin e shitjes në ETH / USD në 213.45, dhe pastaj e mbyllni atë në 201.96, kjo do të përfaqësonte një tregti të suksesshme.

  Bërja e kokës tuaj për porositë e blerjes dhe shitjes mund të jetë konfuze në shikim të parë, prandaj le të hedhim një vështrim në disa shembuj.

  ✔️ Shembull i një Tregtie Ethereum-to-Fiat

  Në mënyrë që të pastrojmë mjegullën, le të shohim se si do të dukej një tregti Ethereum-to-fiat.

  • Ju jeni duke tregtuar ETH / USD
  • Çmimi aktual i çiftit është 210.50
  • Ju mendoni se Ethereum është nënçmuar, që do të thotë se kursi i këmbimit do të rritet.
  • Si i tillë, ju vendosni një urdhër blerje në një kunji prej $ 1,000
  • Më vonë gjatë ditës, ETH / USD rritet në 215.30
  • Ndërsa tani keni 2.28% fitim, vendosni të dilni nga pozicioni juaj duke vendosur një urdhër shitje

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ju keni bërë një tregti të suksesshme afatshkurtër me ETH / USD. Në një pjesë të aksioneve prej $ 1,000, fitimet tuaja prej 2.28% ju bënë një fitim total prej 22.80 $.

  ✔️ Shembull i një Tregtie Ethereum-to-Crypto

  Një palë Ethereum-me-kriptë do të thotë që ju po tregtoni Ethereum kundër një monedhe tjetër kriptomonedhe. Kjo është pak më konfuze, pasi çifti nuk ka çmime në një monedhë të botës reale si USD. Në vend të kësaj, çifti ka çmim thjesht në monedha kriptomonedha.

  Ngjashëm me hapësirën e Forex, e drejta e këmbimit shprehet nga monedha në të djathtë. Për shembull, nëse GBP / USD është me çmim 1.25, kjo do të thotë që ju të merrni 1.25 dollarë dollarë amerikanë për çdo 1 paund britanik. Si e tillë, nëse BTC / ETH është me çmim 41.13, kjo do të thotë që ju të merrni 41.13 Ethereum për çdo 1 Bitcoin.

  Ja se si do të funksiononte një tregti në praktikë:

  • Ju jeni duke tregtuar BTC / ETH
  • Çmimi aktual i çiftit është 41.13
  • Ju mendoni se Bitcoin është mbiçmuar, që do të thotë se kursi i këmbimit do të ulet
  • Si i tillë, ju vendosni një urdhër shitje në një kunji prej $ 2,000
  • Më vonë gjatë ditës, BTC / ETH ulet në 35.90
  • Ndërsa tani keni 12.71% fitim, vendosni të dilni nga pozicioni juaj duke vendosur një urdhër blerje

  Siç mund ta shihni nga sa më sipër, ju keni bërë një tregti të suksesshme afatshkurtër në BTC / ETH. Në një interes prej $ 2,000, fitimet tuaja prej 12.71% ju bënë një fitim total prej 254.20 $.

  Si të tregtoni Ethereum?

  Kur bëhet fjalë për procesin e tregtimit të Ethereum, shumica e kësaj varet nga përbërja themelore e aktivit. Në këtë kuptim, ju keni dy mundësi në dispozicionin tuaj - tregtimin në një bursë kriptomonedhash, ose në një ndërmjetës të rregulluar CFD.

  Tregtimi i Ethereum në një Këmbim të Kriptimit të Valutave.

  Në mënyrë që të tregtoni argumente në një shkëmbim kripto-monedhash, do të duhet të financoni llogarinë tuaj me një monedhë dixhitale si Ethereum. Pasi ta bëni, atëherë mund ta tregtoni me qindra monedha të tjera - të tilla si Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash, EOS ose Stellar. Kur bëhet fjalë për tërheqjen e fitimeve tuaja, gjithçka do të shprehet në kriptovaluta.

  Tani, nëse keni dashur të tregtoni Ethereum me një monedhë të botës reale si USD, kjo bëhet pak më problematike kur përdorni një shkëmbim kriptovalutash. Kjo sepse platforma nuk do të ketë kapacitetin për të ruajtur USD nëse nuk rregullohet. Në shumicën dërrmuese të rasteve, rregullatorët kombëtar hezitojnë të lëshojnë licenca për shkëmbimet e kriptovalutave.

  Si i tillë, ka të ngjarë të keni nevojë të tregtoni Ethereum tuaj me një monedhë kriptomonedhe që është e lidhur me USD - siç është Tether. Për më tepër, shkëmbimet e parregulluara të kriptomonedhave nuk janë në gjendje të pranojnë depozita në formën e monedhës fiat, kështu që ju nuk do të jeni në gjendje të merrni para me një mënyrë pagese të përditshme.

  Tregtimi i Ethereum në një Broker CFD

  Ne do të sugjeronim të merren parasysh meritat e një ndërmjetësi CFD në ndjekjen tuaj të një faqe tregtare Ethereum. E para dhe më e rëndësishmja, ndërmjetësit e CFD duhet të rregullohen. Kur platformat licencohen nga një organ i një niveli si ai FCA, ASIC, ose CySEC - do të përfitoni nga një sërë masash mbrojtëse.

  Kjo përfshin një kërkesë për të mbajtur fondet e klientit në llogari bankare të ndara nga të vetat. Në mënyrë të ngjashme, ndërmjetësit e rregulluar të kriptomonedhave CFD kanë aftësinë për të pranuar depozita dhe tërheqje me mënyra të pagesës në botën reale. Kjo do të thotë që ju lehtë mund të merrni para në platformë përmes një karte debiti / krediti, llogari bankare ose një portofoli elektronik si Paypal.

  Duke tregtuar CFD të Ethereum, kjo do të thotë që ju nuk do të zotëroni instrumentin themelor. Por, a ka rëndësi kjo me të vërtetë? Ç'është më e rëndësishmja, ju akoma mund të tregtoni Ethereum kundër kriptovalutave të tjera, ndërsa në të njëjtën kohë do të merrni gjithashtu qasje në çifte kripto-to-fiat si ETH / USD. Ndërsa zbulojmë në seksionin tjetër, ju do të keni gjithashtu aftësinë për të aplikuar levave dhe për të shitur Ethereum kundrejt USD.

  Levave dhe shitjes së shkurtër

  Kur përdorni një shkëmbim tradicional të kriptovalutave, jo vetëm që do ta keni të vështirë të depozitoni fonde me një metodë pagese të përditshme, por gjithashtu do të luftoni për të fituar qasje në instrumente më të sofistikuar. Sigurisht, llojet e ngjashme të BitMEX ofrojnë kripto-derivate, por platforma operon në një mënyrë të parregulluar dhe bazohet 'strategjikisht' në Sishel.

  Si i tillë, nëse doni opsionin e aplikimit të levave dhe shitjes së shkurtër të Ethereum, ju këshillohet më mirë të përdorni një ndërmjetës të rregulluar CFD.

  levave

  Levave është procesi i tregtimit me më shumë para se sa keni në llogarinë tuaj. Kjo ju lejon të amplifikoni fitimet tuaja, pasi fitimet tuaja do të shumëzohen me raportin e levës që keni zgjedhur. Për shembull, nëse vendosni një porosi blerjeje me vlerë $ 1,000 në ETH / USD me një fuqi prej 5x, tregtia do të vlerësohej në $ 5,000.

  Më poshtë është një shembull se si mund të duket një tregti e efektshme e Ethereum.

  • Ju jeni duke tregtuar ETH / USD
  • Ju vendosni një urdhër blerjeje $ 1,000 në 202.50
  • Ju aplikoni levë prej 10x
  • Më vonë gjatë ditës, ETH / USD rritet në 208.40
  • Kjo funksionon me një fitim prej 2.91%, kështu që vendosni të mbyllni tregtinë me fitim

  Zakonisht, aksioni juaj prej $ 1,000 me 2.91% do t'ju kishte bërë një fitim total prej $ 29.10. Sidoqoftë, ndërsa keni aplikuar levë me 10x, kjo e rrit fitimin tuaj të përgjithshëm në 290.10 $.

  Nga ana tjetër, tregtia me levë e Ethereum mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme, pasi keni shansin të humbni 'marzhin' tuaj. Marzhi është si një depozitë që ndërmjetësi ju kërkon kur aplikoni levë. Për shembull, nëse aplikoni levë prej 4x në një bilanc 100 $, ju po tregtoni me 400 $. Ndërsa 100 dollarë arrijnë në 1/4 e 400 dollarëve, kjo do të thotë që marzhi juaj është 25%.

  Siç do ta shihni nga shembulli më poshtë, ju keni shansin të humbni depozitën tuaj marzhe nëse tregtia shkon kundër jush me të njëjtën shumë.

  • Ju jeni duke tregtuar BTC / ETH
  • Ju vendosni një urdhër shitje në 41.50
  • Ju aplikoni një hua prej 4x, dhe marzhi juaj është 250 $ (25%)
  • Kjo do të thotë që ju jeni duke tregtuar me $ 1,000
  • Nëse çmimi i BTC / ETH bie me 25% (31.12), atëherë tregtia juaj do të likuidohet
  • Kjo do të thotë që tregtia mbyllet automatikisht dhe ndërmjetësi mban marzhin tuaj. Në këtë rast, marzhi arriti në 250 dollarë.

  E vetmja mënyrë që të shmangni likuidimin është të vendosni më shumë para në llogarinë tuaj të marzhit të tregtisë Ethereum. Në shumicën e rasteve, ndërmjetësi në fjalë do t'ju njoftojë kur po i afroheni pikës së likuidimit, gjë që më pas ju jep mundësinë e rritjes së bilancit tuaj të marzhit.

  Shitje të shkurtër

  Agjentët e rregulluar të CFD ju lejojnë të shkurtoni monedhat kriptomonedha si Ethereum me lehtësi. Duke vepruar kështu, ju po spekuloni për vlerën e Ethereum që bie në raport me USD. Nëse po, ju do të bëni një fitim.

  Më poshtë është një shembull se si do të funksiononte kjo në praktikë:

  • Çmimi i Ethereum është 240.00 $
  • Ju jeni jashtëzakonisht i dobët në lidhje me projektin, kështu që vendosni të vendosni një urdhër shitje në ETH / USD
  • Pjesa juaj e përgjithshme është 2,000 dollarë
  • Disa ditë më vonë, Ethereum ka një çmim prej 190.00 $, që do të thotë se ka humbur gati 20% kundrejt USD
  • Si i tillë, ju vendosni të arrini fitimet tuaja duke vendosur një urdhër blerjeje

  Sa më sipër, duke shkurtuar Ethereum kundrejt USD me një pjesë totale prej $ 2,000 - humbja prej 20% ju bëri $ 400 fitim.

  Tarifat e tregtimit të Ethereum

  Faqet e tregtimit të Ethereum gjithmonë do të marrin një tarifë të një lloji, kështu që është thelbësore që të kuptoni se sa do të paguani para se të regjistroheni. Megjithëse struktura specifike e çmimeve do të ndryshojë nga ndërmjetësi në ndërmjetës, më poshtë ne kemi renditur tarifat kryesore për të cilat duhet të bëheni të vetëdijshëm.

  🥇 Tarifat e depozitave / tërheqjeve

  Disa faqe tregtare Ethereum do t'ju marrin një tarifë për të marrë para brenda dhe jashtë platformës. Për shembull, llojet e Coinbase kërkojnë një dajak 3.99% për të përdorur një kartë debiti ose krediti.

  Kjo do të arrinte në një tarifë prej 39.99 $ në një depozitë $ 1,000. Kjo është në kontrast të plotë me platformat si eToro, të cilat ju lejojnë të depozitoni fonde falas.

  Në mënyrë të ngjashme, disa faqe tregtare Ethereum do t'ju marrin një tarifë tërheqjeje, prandaj shikojeni këtë përpara se të hapni një llogari.

  🥇 Komisionet e tregtimit

  Shumica e platformave tregtare Ethereum do t'ju tarifojnë një komision tregtar. Nëse veprojnë, kjo tarifohet sa herë që hapni  mbyll një pozicion. Për shembull, Coinbase ngarkon një komision prej 1.5% të shumës totale të porosisë.

  Kjo do të thotë që një urdhër blerje prej 500 dollarësh në Ethereum do t'ju kushtojë 7.50 dollarë. Nëse më pas do të shisnit Ethereum tuaj kur vlente 800 dollarë, kjo do t'ju kushtonte 12 dollarë komision kur të mbyllnit pozicionin.

  Një strukturë e tillë e çmimeve është jashtëzakonisht e shtrenjtë, veçanërisht nëse jeni lloji i tregtarit që pëlqen të vendosë shumë porosi.

  🥇 Përhapet

  La përhap është një tjetër tarifë e lidhur me tregtinë që duhet të vlerësoni. Për ata që nuk janë në dijeni, ky është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një aktivi. Hendeku midis dy çmimeve siguron që ndërmjetësit dhe shkëmbimet gjithmonë të bëjnë një fitim - pavarësisht nga mënyra në të cilën shkojnë tregjet.

  Për shembull, le të themi se jeni duke tregtuar ETH / USD. Nëse çmimi i blerjes është 203 dollarë dhe çmimi i shitjes është 200 dollarë, kjo arrin në një diferencë prej 1.47%. Në termat e Layman, kjo do të thotë që ju duhet të bëni fitime prej 1.47% vetëm për t'u barazuar.

  Në fakt, nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur gjithashtu tarifon një komision tregtar, do të duhet të bëni edhe më shumë për të mbuluar përhapjen.

  🥇 Tarifat e financimit brenda natës

  Tarifat e financimit brenda një dite janë shumë të rëndësishme për t'u vlerësuar para se të bashkoheni në një faqe tregtare Ethereum. Kjo është një tarifë e ngarkuar nga ndërmjetësi kur aplikoni levë ose shisni një aktiv të shkurtër. Ndërsa teknikisht po huazoni fonde nga ndërmjetësi, kjo tarifohet si një normë interesi.

  Për shembull, nëse jeni duke tregtuar me fonde të levave në vlerë prej $ 10,000 dhe tarifa e financimit brenda natës është 0.05%, ju do të paguani një tarifë prej $ 5 për çdo ditë që e mbani pozicionin të hapur. Zakonisht, kjo nuk do të jetë problem nëse kërkoni të tregtoni në një periudhë afatshkurtër, pasi tarifat ka të ngjarë të zbresin një minutë.

  Sidoqoftë, nëse mbani një tregti të huazuar të hapur për një kohë të gjatë, kostot shumë shpejt mund të fillojnë të shtohen.

  Mjetet e Kërkimit

  Në mënyrë që të vlerësoni se në cilën rrugë ka të ngjarë të shkojnë tregjet, do t'ju duhet të përdorni një numër mjetesh kërkimore. Nëse nuk e bëni, thjesht po tregtoni verbërisht. Ekzistojnë dy forma kryesore të kërkimit në kontekstin e tregtisë Ethereum - analiza teknike dhe analiza themelore.

  Analiza teknike

  Analiza teknike është procesi i leximit të tabelave. Ju do të shikoni trendet historike të çmimeve, dhe se si këto trende lidhen me aktualitetin veprimit të çmimeve të çiftit. Mund të duhen shumë muaj, nëse jo vjet për të kuptuar plotësisht se si të lexoni grafikët në mënyrë efektive. Si i tillë, duhet të kushtoni sa më shumë kohë që të mundeni në mësimin e profesionit tuaj.

  Për t'ju ndihmuar gjatë rrugës, tregtarët me përvojë do të përdorin mirë treguesit teknikë. Këto janë mjete që ju jepni informacion në lidhje me trendin aktual të çiftit tuaj të zgjedhur. Kjo përfshin llojet e RSI, Bollinger Bands dhe MACD. Treguesit teknikë shikojnë një sërë metrikash, të tilla si vëllimet e tregtimit, linjat e mbështetjes dhe rezistencës, paqëndrueshmëria dhe nëse një aktiv është i blerë ose i tepërt i shitur.

  Me sa u tha, një rrugë e shkurtër kryesore në departamentin e analizës teknike është që të përdorë plotësisht një shërbim të sinjalit të kriptomonedhës. Kjo është ajo ku ju merrni njoftime në kohë reale kur një tregues teknik ka nxjerrë në pah një mundësi të mundshme tregtare. Për shembull, shërbimi i sinjalit të automatizuar Mëso 2 Tregtisë do t'ju ofrojë çiftin specifik të tregtisë (për shembull ETH / USD), sinjalin që është identifikuar dhe urdhrat e hyrjes dhe daljes që duhet të vendosen.

  Analiza Themelore

  Analiza themelore nuk i kushton vëmendje grafikëve ose trendeve të çmimeve. Përkundrazi, bazohet në ngjarje të lajmeve në botën reale që mund të ndikojnë në drejtimin e ardhshëm të një çifti tregtar. Për shembull, le të themi që Ethereum formoi një partneritet me një kompani të madhe blu-chip.

  Meqenëse ky është një lajm jashtëzakonisht pozitiv për projektin, ka të ngjarë që çmimi i ETH të rritet në tregun e hapur. Në mënyrë të ngjashme, nëse SEC miraton një treg të ardhmes Ethereum, përsëri, kjo do të ndikonte pozitivisht në çmimin e ETH.

  Ç'është më e rëndësishmja, analiza themelore është shumë më e lehtë për t'u kuptuar sesa analiza teknike, pasi në shumicën e rasteve është mjaft e thjeshtë të vlerësosh nëse lajmet janë pozitive apo negative.

  Si të vendosni një porosi Ethereum?

  Pavarësisht nga pasuritë që planifikoni të tregtoni Etheruem, do të duhet të bëni një porosi me një ndërmjetës në internet. Si i tillë, ka një numër metrikësh që duhet të merren parasysh për të siguruar që platforma të dijë se çfarë po dëshiron të arrish.

  Bleni / Shisni Porosinë: Së pari dhe më e rëndësishmja, do të duhet të specifikoni nëse doni të vendosni një urdhër blerjeje ose një urdhër shitjeje. Nëse mendoni se çifti i monedhës do të rritet në vlerë, zgjidhni një urdhër blerjeje. Përndryshe, nëse mendoni se dyshja do të ulet në vlerë, vendosni një urdhër shitje.

  Kunji: Tjetra, atëherë duhet të fusni shumën totale të asaj që dëshironi të rrezikoni në tregti. Për shembull, nëse doni të tregtoni 500 dollarë me një porosi të blerjes BTC / ETH, futni 500 dollarë në kutinë përkatëse.

  Renditja Kufitare: Nëse vendosni për një porosi limit, ju do të specifikoni çmimin e saktë që dëshironi të futeni në treg. Për shembull, le të themi që ETH / USD ka çmim 206.23, por ju doni të vendosni një porosi blerjeje kur çmimi të ulet në 204.00. Duke vepruar kështu, porosia juaj nuk do të ekzekutohet derisa të përmbushet çmimi nxitës i 204.00. Porosia do të mbetet aktive derisa të ndodhë kjo, ose ta anuloni.

  Rendi i Tregut: Përndryshe, të zgjedhësh një porosi të tregut do të shohësh që të marrësh çmimin tjetër të disponueshëm. Kjo ka të ngjarë të jetë pikërisht mbi ose nën çmimin aktual të tregut.

  Levave: Nëse dëshironi të aplikoni levave në tregtinë tuaj Ethereum, kjo është ajo ku ju duhet të bëni atë. Pasi të zgjidhni raportin që dëshironi të aplikoni, madhësia totale e porosisë tuaj do të azhurnohet. Për shembull, nëse keni futur 500 dollarë si aksionin tuaj dhe zgjidhni një levë prej 5x, porosia juaj e blerjes do të jetë me vlerë 2,500 dollarë.

  Ndalo humbjen: Ju gjithmonë duhet të vendosni një porosi të ndalimit të humbjes kur tregtoni Ethereum. Kjo ju lejon të zbutni rreziqet tuaja në rast se tregjet lëvizin kundër jush. Për shembull, nëse vendosni humbjen tuaj të ndalimit në ETH / USD në 202.12 dhe çmimi shkaktohet, porosia juaj do të mbyllet automatikisht.

  Merrni-Fitimi: Porositë e përfitimit ju lejojnë të bllokoni fitimet tuaja automatikisht. Për shembull, nëse vendosni çmimin tuaj të fitimit në ETH / USD në 210.00 dhe çmimi shkaktohet, tregtia do të mbyllet.

  Në fund, vendosni porosinë tuaj për të përfunduar procesin.

  Zgjedhja e një faqe tregtare Ethereum

  Në mënyrë që të tregtoni Ethereum në internet, do t'ju duhet të përdorni një platformë në internet. Me mijëra shkëmbime kriptomonedhash dhe ndërmjetësues online tani aktivë në hapësirë, të dish se me cilën faqe të regjistrohesh mund të jetë sfiduese.

  Si i tillë, më poshtë do të gjeni një sërë matjesh të rëndësishme që duhet të merrni parasysh përpara se të hapni një llogari.

  🥇 Rregullim

  Siç u përmend më herët, është shumë e rëndësishme të qëndrosh në faqet e tregtimit të Ethereum që janë të rregulluara. Ne preferojmë platforma që janë të licencuara nga organe si FCA, CySEC dhe ASIC. Kjo sepse do të përfitoni nga një numër i masave mbrojtëse rregullatore - përfshirë atë të llogarive të ndara bankare.

  Nëse vendosni të përdorni një shkëmbim të parregulluar të kriptomonedhave, fondet tuaja janë në rrezik. Në fund të fundit, nëse platforma në fjalë hakohet, monedhat tuaja ka të ngjarë të vidhen. Kjo ka ndodhur herë pas here në hapësirë, kështu që gjithmonë zgjidhni një faqe të rregulluar tregtare Ethereum.

  🥇 Opsionet e depozitimit dhe tërheqjes

  ju atëherë duhet të mendoni se si keni ndërmend të merrni fonde në faqen e tregtimit Ethereum. Edhe një herë, shkëmbimet e kriptovalutave zakonisht mbështesin vetëm depozitat dhe tërheqjet në formën e monedhave dixhitale. Përkundrazi, ndërmjetësit e rregulluar të CFD pranojnë një sërë metodash të përditshme pagese.

  Kjo shpesh përfshin një kartë debiti / krediti, llogari bankare dhe një portofol elektronik si Paypal, Neteller dhe Skrill. Si një shënim anësor, duhet të kontrolloni gjithashtu për të parë se cila është shuma minimale e depozitës në faqen tuaj të zgjedhur tregtare Ethereum.

  🥇 Komisionet e tregtimit

  Të gjitha faqet e tregtimit Ethereum marrin tarifa, kështu që vlerësoni sa do të duhet të paguani para se të regjistroheni. Siç kemi trajtuar më herët, kjo mund të shkojë nga tarifat e depozitave / tërheqjeve, komisionet e tregtimit, tarifat e financimit brenda natës dhe natyrisht - përhapja. Në një botë ideale, ju do të përdorni një ndërmjetës që ofron tregti pa komision dhe përhapje të ngushtë.

  🥇 Çiftet e mbështetura

  Ju gjithashtu duhet të eksploroni se me çfarë asetesh mund të tregtoni Ethereum. Nëse po kërkoni të tregtoni Ethereum kundër një monedhe fiat, është më mirë të qëndroni me ETH / USD. Kjo sepse do të përfitoni nga vëllime shumë më të mëdha tregtare dhe likuiditeti në krahasim me monedhat e tjera.

  Kur bëhet fjalë për tregtimin e Ethereum kundrejt kriptovalutave të tjera, kontrolloni të shihni se cilat monedha mbështet ndërmjetësi. Ndërsa shumica e ndërmjetësve mbështesin monedhat kryesore dixhitale si Bitcoin, Ripple dhe Bitcoin Cash, mund të vijë një kohë kur dëshironi të tregtoni Ethereum kundër argumenteve ERC-20.

  🥇 Mjetet e Kërkimit

  Ju do të dëshironi të përdorni një platformë tregtare Ethereum që ju jep juve akses në togë mjetesh kërkimore. Kjo duhet të përfshijë dhjetra mjete të leximit të diagrameve dhe tregues teknikë, si dhe qasje në lajmet themelore në kohë reale. Isshtë gjithashtu e dobishme nëse faqja e tregtisë Ethereum ofron materiale edukative.

  🥇 levave

  Nëse keni një oreks më të lartë për rrezik, do të dëshironi të zgjidhni një ndërmjetës në internet që ofron fuqi. Jo vetëm që kufijtë specifik do të përcaktohen nga ndërmjetësi, por edhe vendndodhja juaj.

  Për shembull, nëse jeni të vendosur në Mbretërinë e Bashkuar ose Bashkimin Evropian, do të kufizoheni në levë prej 2x kur tregtoni Ethereum. Ndërsa mund të merrni shumë më tepër me një shkëmbim të parregulluar, fondet tuaja janë në rrezik.

  🥇 Mbështetja e klientit

  Ju gjithashtu duhet të eksploroni se çfarë kanalesh për mbështetjen e klientëve ofron faqja e tregtisë Ethereum. Mënyra më e lehtë për të bërë kontakt është përmes bisedës së drejtpërdrejtë. Opsione të tjera përfshijnë email, dhe në raste më të rralla - mbështetje telefonike.

  Faqet dhe platformat më të mira të tregtisë Ethereum të vitit 2021

  Nuk keni kohë të hulumtoni vetë një platformë tregtare Ethereum? Më poshtë do të gjeni pesë faqet tona më të vlerësuarat të vitit 2021. Çdo platformë është e rregulluar shumë, ju lejon të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti dhe ofron shumë çifte tregtare Ethereum.

  1. eToro - Platforma më e mirë e Tregtisë Ethereum për Fillestarët

  Nëse sapo keni filluar në botën e tregtisë Ethereum, mund të jetë e vlefshme të përdorni eToro. Platforma - e cila rregullohet nga FCA, ASIC dhe CySEC - ju lejon të keni qasje në shumë çifte kripto-to-fiat. Për më tepër, platforma gjithashtu ofron çifte kripto-kripto si ETH / BTC. Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.

  Nëse vendosni të aplikoni levë, ose ta tregtoni atë me një monedhë tjetër kriptomonedhe, do t'ju duhet të paguani një tarifë të vogël financimi. Ajo që mund të bësh gjithashtu në eToro është të përdorësh tiparin e Tregtimit të Kopjimit të platformës. Kjo ju lejon të pasqyroni tregtinë e tregtarëve të suksesshëm të kriptomonedhave.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Në përmbledhje, faqet e tregtimit Ethereum ju lejojnë të blini dhe shisni kriptovaluta me lehtësi. Procesi funksionon kryesisht njësoj si tregtimi në Forex, për aq sa duhet të spekuloni nëse kursi i këmbimit i çifteve si ETH / USD dhe BTC / ETH do të rritet ose ulet.

  Megjithëse një pjesë e madhe e industrisë dominohet nga shkëmbimet e parregulluara të kriptomonedhave, lajmi i mirë është që tani mund të tregtoni Ethereum në një ndërmjetës të licencuar CFD.

  Duke vepruar kështu, jo vetëm që do të përfitoni nga masat mbrojtëse rregullatore të organeve si FCA, CySEC dhe ASIC, por gjithashtu do të jeni në gjendje të depozitoni dhe tërheqni fonde me një mënyrë pagese të përditshme. Kjo është arsyeja pse ne kemi rekomanduar platforma tregtare Ethereum që janë rregulluar shumë.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Me çfarë mund të tregtoj Ethereum?

  Ju mund të tregtoni Ethereum me monedha fiat si dollari amerikan. Ju gjithashtu mund të tregtoni Ethereum me kriptovaluta të tjera si Bitcoin, EOS, Ripple dhe Binance Coin.

  A mund ta tregtoj Ethereum me levave?

  Po, ju mund të tregtoni Ethereum me levave. Nëse përdorni një ndërmjetës të rregulluar CFD, do të kufizoheni në sa leva mund të aplikoni si një tregtar me pakicë. Kjo qëndron në 2x në MB dhe Evropë. Nëse përdorni një platformë tregtare të parregulluar, ka të ngjarë të tejkaloni 100x.

  Cila është depozita minimale e kërkuar në një faqe tregtare Ethereum?

  Kjo do të ndryshojë në varësi të ndërmjetësit. Nëse përdorni faqen tonë të vlerësuar më të lartë të tregtisë Ethreum Crypto Rocket, depozitat minimale fillojnë me vetëm 50 dollarë.

  Çfarë është një Ethereum CFD?

  Duke blerë ose shitur një Ethereum CFD, ju mund të tregtoni kriptovalutën pa zotëruar asetin themelor. Kjo do të thotë që ju mund të aplikoni leva, të merreni me shitje të shkurtër dhe të tregtoni në komisione super të ulta. CFD-të ju lejojnë gjithashtu të arrini fitimet tuaja tregtare Ethereum me një klikim të një butoni.

  A mund të tregtoj Ethereum 24/7?

  Po, tregjet tregtare Ethereum - dhe të gjitha kriptovalutat për këtë çështje, janë të hapura 24/7. Kjo është ndryshe nga skena tradicionale e investimeve, e cila zakonisht hapet të hënën-të premten gjatë orëve standarde të punës.

  A mund ta bëj të shkurtër Ethereum?

  Po, ju mund të shkurtoni Ethereum duke vendosur një urdhër shitje në ETH / USD. Ju do ta bëni këtë përmes një CFD, kështu që mbani një sy tarifat e financimit brenda natës.

  Si mund të depozitoj fonde në një platformë tregtare Ethereum?

  Nëse përdorni një platformë të rregulluar, do të jeni në gjendje të përdorni një llogari debiti / kredie ose bankare. Disa faqe tregtare Ethereum madje ofrojnë mbështetje për kuletat elektronike.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.