Strategjitë Top 10 Ditore të Tregtisë në 2021!

Strategjitë Top 10 Ditore të Tregtisë në 2021!

Siç nënkupton vetë emri, tregtimi ditor kërkon që ju të fusni pozicionet e blerjes dhe shitjes gjatë gjithë ditës.  Si e tillë, një strategji tregtare e qëndrueshme dhe e menduar mirë është thelbësore. Mbi të gjitha, mund të jetë shumë e lehtë të jesh i rrëmbyer dhe të fillosh të marrësh vendime të rëndësishme tregtare të cilat nuk janë menduar siç duhet.

Duke pasur këtë në mendje, ne kemi bashkuar disa strategji të shkëlqyera tregtare për të siguruar që ju të keni shansin më të mirë të mundshëm për të bërë para nga fillimi. Pavarësisht nëse jeni të interesuar të tregtoni Forex, kripto, aksione ose diçka tjetër - ne në Mëso 2 Trade ju keni mbuluar.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është tregtimi ditor?

  Në thelb, tregtimi ditor është një lloj investimi në internet me të cilin hapni dhe mbyllni një pozicion para përfundimit të ditës së tregtimit. Ndryshe nga aksionet dhe obligacionet - të cilat janë rrjedha tradicionale të investimeve, tregtimet ditore nuk mbahen për muaj ose vite në të njëjtën kohë nga investitorët. Në vend të kësaj, pozicionet zakonisht mbahen për orë ose edhe minuta.

  Për shkak të disponimit afatshkurtër të tregtimit ditor në tërësi, investitorët ditorë mund të bëjnë dhjetëra (ose edhe qindra) porosi individuale çdo ditë. Qëllimi kryesor për individët që merren me tregtinë ditore është që të synojnë fitime të vogla. Dhe për tregtarët me përvojë, kjo mund të çojë në shumë pozicione fituese gjatë gjithë ditës - duke rezultuar në fitime të shëndetshme.

  Nuk ka rëndësi nëse jeni një tregtar me përvojë ose krejt i ri në hapësirë, të gjithë përjetojnë humbje dhe dështime në një kohë gjatë rrugës. E gjitha është pjesë e përvojës dhe nganjëherë mund të jetë një mësim i pavlefshëm për atë që nuk duhet bërë. Kjo është arsyeja pse ndërtimi i një grupi strategjish të qarta ditore tregtare nga fillimi është thelbësore!

  Nr. 1: Kuptoni Cilat Tregje Ditore Tregtisë

  Kur bëhet fjalë për tregtinë ditore, ka disa tregje që mund t'ju përshtaten me një 'T'. Duke pasur këtë në mendje, ne rekomandojmë që të filloni vetëm me një ose dy klasa të aseteve derisa të gjeni këmbët tuaja të tregtimit të ditës.

  Ekziston një shumëllojshmëri e madhe e instrumenteve të tregtisë që ju të zgjidhni nga këto ditë, në sajë të përparimeve të shkëlqyera në teknologji të disponueshme për ne. Nga aksionet në Forex dhe kriptovalutat, ekipi ynë ka bashkuar disa nga tregjet më të njohura të tregtimit të ditës të kërkuara nga investitorët.

  Kjo mbulon përfitimet dhe të metat për t'ju dhënë një pamje më të madhe se cilat mund të jenë më të mirat për ju.

  cryptocurrencies

  Ka mjaft tregje në dispozicionin tuaj nëse dëshironi të tregtoni kriptovaluta. Ngjashëm me Forex, tregu i kriptove është i hapur 24/7, kështu që po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në mesin e tregtarëve të ditës. Produktet dytësore ju lejojnë të shfrytëzoni sa më shumë çmimet në rënie dhe ato në rritje, dhe monedhat alternative të internetit dihet që kanë nivele më të larta të paqëndrueshmërisë. Kjo i bën ata të përsosur për ju nëse jeni një tregtar brenda ditës.

  Si një investitor afatshkurtër, kriptomonedhat tregtare ditore ju lejojnë të anashkaloni kostot dhe tarifat që lidhen me financimin brenda ditës. Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të qëndroni zgjuar gjatë natës duke u shqetësuar për ndonjë ndërrim brenda ditës në çmimet e tregut.

  Në krye të Bitcoin, ka disa kriptovaluta alternative që mund të tregtohen me një klikim të një butoni - të tilla si:

  • Karando
  • Gurgullimë
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Vizë lidhëse
  • yjor
  • Dhe shumë më tepër

  Disa nga tiparet më të zakonshme që vijnë me tregtimin e ditës në tregu i kriptomonedhave:

  • Kërkesat e ulëta të kapitalit: Tregtimi me kriptovaluta ju mundëson të përfshiheni në treg me një sasi të ulët të kapitalit. 
  • Burimet arsimore: Këto ditë ka një sasi të madhe të mundësisë për ju si një tregtar kriptash. Me një gamë të madhe programesh, pajisjesh dhe burimesh arsimore të disponueshme - ju mund të tregtoni ditën kudo që dëshironi, 24/7.
  • Lëvizjet e çmimit: Luhatjet në paqëndrueshmëri brenda tregut të kriptovalutave mund të krijojnë fitime të mëdha për ju. Sigurisht, ekziston gjithmonë rreziku që mund të shkojë në anën tjetër dhe të krijojë një humbje.

  Nëse jeni lloji i tregtarit që tërhiqet nga teknologjia dhe nuk e keni mendjen të ndërmerrni një rrezik të shtuar, tregjet e kriptomonedhave mund të jenë filxhani juaj i çajit.

  Aksionet dhe aksionet

  Aksionet e tregtimit ditor shpesh janë vendet ku tregtarët e rinj kryesojnë të parët. Ekziston një larmi e madhe e aksioneve në dispozicion për tregti. Në tregun e kapitalit, tregtarët priren të mbyllin pozicionet në fund të ditës së tregtimit. Kjo siguron që të qëndroni larg 'rrezikut të hapjes'.

  Për ata që nuk janë të vetëdijshëm, rreziku i kapakut i referohet një çmimi të aksionit që hapet shumë më i ulët ose më i lartë sesa ishte në mbyllje të ditës së mëparshme të tregtimit. Shpjegimi për këtë ndarje shpesh është për shkak të ndikimeve të jashtme ose lajmeve themelore brenda ditës duke shkaktuar një ndryshim në vlerën e perceptuar të kompanisë.

  Tregues

  Për shkak të kufizimeve të orës së hapjes së tregut, indekset e tregtimit ditor nuk janë shumë të ndryshme nga tregtia e aksioneve. Duke tregtuar tregues, në vend të vetëm një kompanie; ju po spekuloni se si a grup e aksioneve do të kryejnë.

  Ju do të keni akses në një pjesë të madhe të tregut të aksioneve falë FTSE 100 (kompanitë më të mëdha në Bursën e Londrës). Tregtimi përmes indekseve të parave të gatshme ose të ardhmes së indeksit ju jep një ekspozim të madh tregtar ndaj FTSE 100. Indekse të tjerë kryesorë përfshijnë Bursën e Nju Jorkut, NASDAQ dhe Bursën e Tokios. 

  Forex

  Nuk ka dy mënyra për këtë - tregu i tregtimit të valutave është arena më e madhe dhe më likuide financiare në botë. Monedhat tregtohen gjithmonë në çifte, të tilla si EUR / GBP ose AUD / NZD. Wme kaq shumë opsione, është e rëndësishme të theksohet se vetëm një pjesë e vogël e zgjedhur janë mjaft likuide për t'ju dhënë fitime të mira brenda ditës.

  Sido që të jetë, tregtarët ditorë përpiqen të marrin një fitim nga kurset e këmbimit dhe zhvendosjet në lëvizjen e çmimeve. E thënë thjesht, kur mendoni se një monedhë do të lëvizë më e ulët ose më e lartë në raport me monedhat e tjera, kjo është kur mund të blini ose shisni.

  Këtu janë disa nga karakteristikat më tërheqëse sa i përket tregtisë ditore në tregun e Forex:

  • Asnjë komision: Në përgjithësi, nuk do të kërkohet të paguani komision me tregtinë e Forex. Arsyeja për këtë është që agjentët e Forex-it fitojnë para nga përhap ju paguani për kuotat e tregtimit të tregut.
  • Tregtimi në çdo kohë: Në lidhje me tregun e Forex, nuk ka nevojë të merreni me orët e hapjes. Tregu i Forex-it po funksionon vazhdimisht, 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Për ata prej jush që janë pak më pak kohë gjatë javës ose nuk duan të kontrollojnë tregun çdo ditë, Forex mund të jetë një alternativë e shkëlqyeshme.
  • Kërkesa e ulët për investime: Ndonjëherë, tregu tradicional i aksioneve mund të ketë një investim minimal të madh, ndërsa për më pak se 50 £ ju mund të filloni tregtimin në valutë.

  Si dhe kërkesat minimale të investimeve, ndihma teknike dhe strategjitë falas - tregu i Forex është një nga tregjet më të arritshme për tregtarët që ekzistojnë.

  Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth tregtisë së Forex, tregtimit ditor ose ndryshe - mund të gjeni shumë informacione të dobishme në Forex në faqen e internetit të Tregtisë 2 të Tregtisë.

  Ardhmes

  Me pak fjalë, 'e ardhmja' është një kontratë (ose marrëveshje) midis një blerësi dhe një shitësi. Kjo ka të bëjë me një urdhër për të kryer një tregti specifike me një çmim dhe datë të paracaktuar. Me fjalë të tjera, kjo do të jetë ca kohë në të ardhmen, prandaj edhe emri.

  Si një tregtar ditor, ju në thelb synoni të bëni fitime nga çdo ndryshim çmimi në treg. Kjo mund të ndodhë në çdo kohë të caktuar, nga kur është ekzekutuar kontrata e shitblerjes, deri në mbylljen e pozicionit. Në përgjithësi, zakonisht ekzistojnë dy lloje të tregtarëve që përdorin kontrata të së ardhmes - spekullatorët dhe mbrojtësit.

  Më shpesh sesa jo, marrëveshjet e së ardhmes sillen rreth aktiveve themelore si:

  • Metale të çmuar - ar, argjend, platin, alumin, bakër, çelik dhe madje uranium (më pak i tregtuar)
  • Vaj
  • Energjitë alternative
  • Ushqime

  Ideja e të ardhmes është të zbusë pasigurinë dhe rrezikun për tregtarët. Për shembull, nëse e dinit se do të prodhonit 1 ton misër vitin e ardhshëm, mund ta shisni misrin me çmimin e tregut.  Gjithmonë ekziston shansi që çmimi i misrit të bjerë gjatë vitit të ardhshëm, dhe kështu çmimi i tregut të bjerë.

  Kjo është kur një çmim i paracaktuar do t'ju ndihmojë në strategjinë tuaj ditore të tregtimit, pasi ju mund ta shisni misrin tuaj me atë çmim tani.  Në atë mënyrë, ju do t’i siguroni vetes një sasi të caktuar fitimi. Sa i përket tregjeve financiare,  tregtimi i së ardhmes punon në një mënyrë të krahasueshme. Në thelb, është një marrëveshje për të blerë ose shitur një produkt financiar më vonë, duke përdorur një datë të dakorduar dhe një çmim fiks.

  Në termat e Layman, ju po parashikoni që një indeks specifik do të arrijë një nivel të caktuar në një datë më poshtë vijës. Produktet ose instrumentet financiare përfshijnë gjëra të tilla si monedha të huaja, çertifikata depozite dhe bono thesari - për të përmendur disa. Interesante, vlera e tregut e kontratave të së ardhmes financiare ka tendencë të lëvizë në një drejtim tjetër nga normat e interesit. Kjo është arsyeja pse e bën atë një strategji të përsosur tregtare ditore për tu konsideruar!

  Ka disa gjëra të tjera që ne mendojmë se duhet të mendoni kur tregtoni ditën në tregun e të ardhmes:

  • Kapitali i së ardhmes: E ardhmja kërkon kapital më të ulët kur krahasohet me tregtimin e tregut të aksioneve. Ekspertët e tregtisë rekomandojnë që të filloni me të paktën nja dy mijë paund me të ardhmen. Kontrata të ndryshme për të ardhmen do të kërkojnë një shumë të ndryshme të kapitalit.
  • Fleksibiliteti i së ardhmes: Wkodrinor tregjet e së ardhmes ofrojnë një nivel fleksibiliteti, varësisht nga e ardhmja - tregjet e kontratave mund të ndryshojnë. Gjithmonë sigurohuni që të mos jeni më në asnjë pozicion para se të ndaloni tregtinë në atë kontratë specifike të së ardhmes. Possibleshtë e mundur të tregtosh premarket dhe post-tregun në të ardhmen sepse ka nivele të larta të paqëndrueshmërisë dhe vëllimit në sesionet e tregtisë në SHBA, Evropë dhe Azi. 
  • Kontratat e ardhshme të ngushta: Ndërsa njerëzit që tregtojnë brenda tregut të së ardhmes shpesh përqendrohen në një marrëveshje specifike të së ardhmes, nuk do të gjeni shumë larmi të tregtisë ditore. Nëse ndiqni vëllimin dhe paqëndrueshmërinë, si dhe larminë, mund të jeni më mirë të tregtoni në një treg tjetër.

  E thënë thjesht, nëse dëshiron të fillosh tregtimin e energjisë, mallrave ose tregjeve të naftës - atëherë me siguri do të gjesh të ardhmes tërheqëse. Vetëm kini kujdes se ndoshta do të duhet të zvogëloni vëmendjen tuaj vetëm në disa kontrata të ardhshme, dhe do të kërkohet një shumë minimale e kapitalit.

  Opcionet

  Një shumë e platformave të ndërmjetësimit u ofrojnë tregtarëve mundësinë për të tregtuar në 'tregjet e opsioneve'. Kontrata ose marrëveshja e opsioneve ju lejon të shisni ose blini një aktiv brenda parametrave të 'datës së ushtrimit' (data e paracaktuar).

  Llojet më të njohura të kategorive të opsioneve janë opsionet e thirrjeve të aksioneve dhe opsionet e vendosjes së aksioneve.

  • Opsioni i thirrjes së aksioneve: Mbajtësi është në gjendje të blejë aksione nga një shitës për sa kohë që është brenda datës së skadimit, për një çmim specifik. Nëse çmimi i aksioneve themelore rritet, rritet edhe vlera e opsionit të thirrjes.
  • Opsioni i vendosjes së aksioneve: Me këtë kategori të tregut të opsioneve, mbajtësi është në gjendje të shesë një aksion për një çmim të rënë dakord më parë. Përsëri, kjo duhet të jetë para një date të caktuar. Nëse çmimi i aksioneve themelore bie, atëherë bie edhe vlera e opsionit të shitjes.

  Në përgjithësi, secili prej tregjeve që kemi diskutuar më sipër janë të përshtatshëm për tregtimin e ditës.  Pra, cilido treg, apo tregje që vendosni të përfshini në strategjitë tuaja ditore të tregtimit - është e rëndësishme për ju të mësoni industrinë specifike brenda-jashtë !.

  Nr. 2: Përmbaju një Plani Tregtar

  Pavarësisht nga tregu që ju intereson, një nga strategjitë më të mira të tregtimit të ditës është të bëni një plan dhe të përpiqeni maksimalisht t'i përmbaheni. Shumë tregtarë me përvojë gjithashtu mbajnë një ditar, pasi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rivlerësuar strategjitë aktuale të tregtisë. Kjo gjithashtu lejon që individi të krijojë strategji të reja duke mësuar nga gabimet e së kaluarës.

  Me këtë në mendje, ne do të përdorim disa nga teknikat e provuara dhe të testuara të përdorura nga tregtarët.

  Strategji

  Disa nga strategjitë më të përdorura të tregtimit brenda ditës janë si më poshtë:

  • Tregtia në varg
  • Scalping
  • Tregtimi i bazuar në lajme
  • HFT (Tregtimi me frekuencë të lartë)

  Nivele të mjaftueshme kapitali

  Ashtë një ide e mirë të vlerësoni se sa nga kapitali juaj jeni rehat duke rrezikuar në çdo tregti. Disa tregtarë kurrë nuk rrezikojnë më shumë se 2% të llogarisë së tyre tregtare në secilën pozicion. Ndonjëherë kjo është aq e ulët sa 1%.

  Për shembull, le të themi se keni 20,000 £ në llogarinë tuaj të tregtisë dhe keni vendosur që doni të rrezikoni jo më shumë se 0.5% të këtij kapitali (për çdo tregti). Pjesa më e madhe që do të rrezikoni të humbni është 100 për tregti (0.5% x £ 20,000).

  Alwaysshtë gjithmonë një ide e mirë të vendosni një shumë të fondeve tregtare në njërën anë. Kjo duhet të jetë një shumë që nuk keni shumë frikë ta humbni. 

  Kushtimi i kohës

  Mund të jetë e lehtë të fillosh mirë dhe pastaj të shpërqendrohesh nga jeta. Dhe sigurisht, ju mund të humbni disa fitime të mëdha duke hequr syrin nga topi. Duke pasur këtë në mendje, kur të vendosni se sa orë në ditë mund t'i kushtoni tregtisë, duhet të përpiqeni t'i përmbaheni kësaj.

  Ata thonë se mençuria është fuqi, kështu që ka kuptim të armatosesh deri në dhëmbë me njohuri tregtare. Për ta mbajtur veten të informuar, ne do të rekomandonim të qëndronit në hap me burimet e mëposhtme të informacionit:

  • Lajmet e tregut të aksioneve
  • Mediat financiare
  • Lajmet e ekonomisë botërore
  • Tregjet e përgjithshme
  • Normat e interesit të Fed
  • Analiza teknike

  Vendosja e vetes disa objektiva kur bëhet fjalë për menaxhimin e kohës dhe hulumtimet mund të jenë vetëm një gjë e mirë. Si tregtar, është një ide e mirë të ndiqni dhe gjurmoni tregjet në mënyrë që nëse të krijohet një mundësi të jeni në gjendje të lëvizni sa më shpejt që të jetë e mundur.

  Nr. 3: Llogaritë Demo janë Miku juaj

  Një shumë e platformave të ndërmjetësuesve do të ofrojnë mundësinë e krijimit të një llogarie demo tregtare. Ndonjëherë të quajtur simulues praktikë, ka llogari demo gjerësisht të disponueshme për shumicën e llojeve të tregtisë.

  Llogaritë demonstruese nuk duhet të troken, pasi ato janë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar përvojë të vlefshme pa shpenzuar asnjë qindarkë të vetme. Prandaj, nuk keni asnjë rrezik të lidhur me paratë tuaja të fituara me vështirësi.

  Përderisa ato janë shumë të dobishme si një provë për tregtarët e rinj, llogaritë demo janë gjithashtu një mënyrë me të vërtetë e shkëlqyeshme për tregtarët me përvojë për të praktikuar strategji të reja tregtare ditore. Edhe një herë, kjo mund të arrihet pa rrezikuar ndonjë kapital. Më e mira nga të gjitha, llogaritë demo zakonisht pasqyrojnë kushtet e tregut në botën reale!

  Nr. 4: Analiza Teknike e Kërkimit dhe Lajmet

  Për të pasur një shans të mirë për të qenë një tregtar i suksesshëm, është me rëndësi jetike që të keni një kuptim të mirë të interpretimit të lajmeve financiare në lidhje me pasuritë tuaja.

  Të kesh një zotërim të mirë të mënyrës së leximit të tabelave do të jetë gjithashtu një aftësi e fuqishme për tu zotëruar si tregtar ditor. Kjo do t'ju japë një avantazh kur bëhet fjalë për të spekuluar nëse aktivi juaj do të rritet apo ulet në çmim.

  Me fjalë të tjera, për të planifikuar lëvizjen tuaj të rradhës - atëherë shumëllojshmëria e gjerë e informacionit e disponueshme për ju në majë të gishtave do t'ju ndihmojë vetëm.

  Trading Software

  Mjetet e analizës së azhurnuar dhe softueri i tregtimit janë thelbësore për këdo që dëshiron të bëjë një karrierë nga tregtimi ditor. Siç kemi trajtuar shkurtimisht më parë, një strategji e mirë tregtare do të ishte të shfrytëzonit në maksimum të gjithë informacionin që ju disponon. Kjo do t'ju ndihmojë të vendosni se cilin drejtim mund të merrni në pozicionin tuaj.

  Një nga paketat më të përdorura të softverit të përdorur nga tregtarët ditor është ajo e MetaTrader 4 (MT4) Softueri qëndron midis jush dhe llogarisë suaj të brokerimit të ditës dhe ju jep juve akses në një sërë mjetesh dhe veçorish. Kjo përfshin gjithçka, nga mjetet e leximit dhe vizatimit të tabelave, tabelat e çmimeve, porositë e personalizuara dhe madje aftësia për të instaluar robotë tregtarë.

  Analiza teknike

  Analiza teknike është në thelb teoria matematikore e kaosit në një 'T'. Tregtarët e ditës e konsiderojnë analizën teknike të paçmuar kur bëhet fjalë për tregti pa blinker. Tabelat e çmimeve, të dhënat teknike dhe mjetet e analizës të gjitha do t'ju bëjnë një tregtar më të mirë dhe më të zhytur në mendime.

  Duke parë në veprimit të çmimeve nga e kaluara shpesh ndihmon tregtarët të parashikojnë se çfarë mund të ndodhë më vonë në linjë. Këtu hyn teoria e kaosit matematikor, për shkak të tregtisë dhe psikologjisë së tregut, tendencat dhe lëvizjet e çmimeve zakonisht përfundojnë duke ndjekur një model.

  Analiza teknike nuk shikon një vlerë të caktuar. Në vend të kësaj, ai shqyrton të dhënat dhe vëllimin historik të çmimeve me qëllim parashikimin e modeleve të çmimeve. Duke u bazuar në atë që çmimet dhe modelet e trendeve do të përsëriten, atëherë nuk ka debat që shikimi i lëvizjeve të çmimeve nga historia është i dobishëm.

  Ekzistojnë tre lloje kryesore të tabelave të analizave teknike që përdoren në tregtinë dhe ato janë - tabela prej shandani, tabela shtyllash dhe tabela linjash. Të gjitha këto mjete mund të përdoren në strategjinë tuaj tregtare ditore.

  Më poshtë janë llojet kryesore të mjeteve të analizës së diagramës ditore të disponueshme për ju:

  • Mjetet e paqëndrueshmërisë
  • Të dhënat e COT dhe përmbledhjet e pozicioneve
  • Mjet korrelacioni
  • Theksuesi i sesionit

  Secila dhe secila platformë ndërmjetësimi do të ndryshojë pak, dhe jo të gjithë do të kenë mjetet për të cilat ju interesojnë posaçërisht. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e rëndësishme të bëni disa kërkime së pari.

  Lajmet financiare

  Strategjitë e tregtisë së ditës së mirë do të mbajnë gjithmonë një sy në lajmet financiare, nga burime të ndryshme. Nëse ndodh diçka që mund të ndikojë potencialisht në pasuritë tuaja të investuara, atëherë do të doni ta dini si dhe kur ndodh.

  Ne kemi renditur më poshtë 3 burimet më të mira falas të lajmeve dhe të dhënave në dispozicion për ju si tregtar ditor:

  • Listat dhe burimet e Twitter: Besojeni apo jo, stregtarët omex Forex bëjnë burimet e tyre të lajmeve në Twitter. Pra, nëse Forex ju intereson, do të gjeni shumë tregtarë të respektuar si dhe ofrues të lajmeve financiare në këtë arenë.
  • Lëng financiar: Kjo kërkon që ju të hapni një llogari, por është 100% falas për t'u përdorur dhe ofron një zhurmë të drejtpërdrejtë (dikush që lexon lajmet ndërsa goditet). Veryshtë shumë e rëndësishme të kihet parasysh fakti që ka një vonesë prej 10 sekondash dhe në tregtimin ditor këto 10 sekonda mund të jenë diferenca midis fitimit dhe humbjes.
  • Ofruesit dhe bloget e lajmeve në internet: Disa nga ofruesit më të njohur të lajmeve financiare janë shikimi i tregut, Bloomberg, Reuters dhe Wall Street Journal. Një opsion popullor falas për tregtarët e Forex, në veçanti, është ForexFactory. Por, kini kujdes se nuk është e shkëlqyeshme për lajmet drejtpërdrejt dhe është më mirë për të dhënat historike dhe grafikët.

  Sigurisht, ka shumë më tepër burime të lajmeve falas. Si i tillë, edhe një strategji tjetër e mirë për tregtinë është të bësh disa detyra shtëpie dhe të shohësh se çfarë platforme preferon.

  Ju lutemi gjeni më poshtë një përshkrim të shpejtë të dy burimeve më të popullarizuara të informacionit të paguar të përdorura në tregtinë ditore:

  Benzinga Pro

  Disa nga gjërat që ofrohen për tregtarët këtu janë sinjalizime dhe zhurma në kohë reale, si dhe analiza fantastike teknike. Konsiderohet se është mjaft e shtrenjtë të regjistroheni në këtë.

  Pra, një strategji e mirë tregtare ditore do të ishte të shfrytëzonit në maksimum opsionin e provës falas 14-ditore, në mënyrë që ta merrni atë për një provë. Veryshtë shumë e rëndësishme të mbani mend të vendosni një kujtesë për të anuluar pajtimin tuaj pak para se të përfundojë prova falas. 

  Newsquawk (I quajtur më parë Ransquawk)

  Me lajme të hapura në kohë reale, zhvillime të azhurnuara globale, makroekonomi, tregti të bllokuar dhe prirje të Forex - nuk është çudi që ky është një burim kaq i mirë i respektuar informacioni për tregtarët.

  Kjo është e shkëlqyeshme për tregtinë ditore, sepse jeni në gjendje të shikoni përmbledhjet e tregut në mëngjes, mesditë dhe natë me një listë të plotë të zhvillimeve të afërta të dev-it për atë sesion tregtar për t'u nisur.

  Ne mendojmë se kur peshojmë përfitimet me kostot, mund të jetë e vlefshme. Ç'është më e rëndësishmja, ky lloj lajmi i azhurnuar mund të ndikojë ndjeshëm në tregtinë tuaj për më mirë.

  Nr. 5: Të dish kur të ndalesh

  Mësoni nga më të mirët. Ata që kanë fituar një jetesë të mirë nga tregtimi ditor e dinë se është me të vërtetë e rëndësishme të kuptohet se kur duhet të ndalet. Si i tillë, vendosni vetes kufij dhe ndiqni planin tuaj të tregtisë.

  Si dhe praktikimi i disiplinës, një strategji tjetër ditore tregtare është të mësoni se si të merreni me efektet emocionale të humbjeve të mundshme që mund të përjetoni. Mbi të gjitha, e gjithë kjo është pjesë e procesit.

  Emocionet mund t’i ulin tregtarët në ujë të nxehtë, ndoshta duke i bërë ata të shkojnë shumë më larg sesa kishin planifikuar fillimisht. Disa tregtarë të rinj mund të shkojnë shumë larg për të provuar dhe për të kompensuar një humbje të madhe, e cila mund të çojë në çështje akoma më të mëdha financiare nëse nuk jeni të kujdesshëm.

  Përdorimi i një ndalese zvarritëse

  Tregtarët shpesh thonë prerë humbjet tuaja të shkurtër, dhe le të fitimeve tuaja të drejtuar. Ndalesat zvarritëse janë në të vërtetë e shkëlqyeshme për të mundësuar tregtarët të bëjnë pikërisht atë dhe për të mbrojtur fitimet në një pozicion.

  Një nga gjërat më të mira në lidhje me përdorimin e një ndalese zvarritëse si pjesë e strategjisë suaj ditore të tregtisë është se ju mund të vendosni ndalesën për të lëvizur në përputhje me tregun. Kjo, natyrisht, do të thotë që ju mund të ndiqni ato trende pa mbajtur një sy në tregjet në çdo kohë.

  Përdorimi i porosive të ndalimit dhe kufizimit

  Një nga strategjitë klasike të tregtimit të ditës që përdoret në mesin e tregtarëve është përdorimi i porosive të ndalimit dhe kufizimit.

  • Një porosi kufitare do të thotë që ju do të vendosni një çmim minimal ose maksimal për të cilin dëshironi të shisni aktivin tuaj. Kjo do të thotë që çmimi nuk do të shkojë përtej çmimit të lartpërmendur, pa marrë parasysh nëse jeni duke blerë apo shitur.
  • Nga ana tjetër, një urdhër ndalimi do të thotë që ju të vendosni një çmim specifik. Përsëri, nëse bleni ose shisni nuk mund të shkoni përtej këtij çmimi.

  Për shembull, nëse keni një pozicion të gjatë, mund ta vendosni çmimin tuaj pak mbi çmimin aktual të tregut - pasi kështu kjo ju mundëson të fitoni. Më pas do të shkoni përpara dhe do të caktoni një urdhër ndalimi nën çmimin aktual - i cili do të kufizojë humbjen në pozicion.

  Kur pozicioni juaj shkon drejtpërdrejt, gjithçka automatizohet kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për mbylljen manualisht të pozicionit. Të dy porositë janë një mënyrë e mirë për ju si një tregtar për të marrë një përfitim financiar, si dhe duke kufizuar ato thirrje të frikshme marzhi nga ndërmjetësi juaj.

  Nr. 6: Jini të vetëdijshëm për kostot e tregtimit

  Shumica e agjentëve të tregtimit ditor marrin një shumëllojshmëri tarifash të tilla si tarifat e marzheve dhe komisionet. Tregtarët që janë shumë aktivë në baza ditore shpesh kanë të drejtë në zbritje speciale në tarifat e komisionit.

  Ne mendojmë se është një pjesë thelbësore e çdo strategjie tregtare të ditës së tregtarëve për të edukuar veten mbi kostot që ka të ngjarë të bëni.

  Përhapet

  E thënë thjesht, kontrasti midis çmimit "kërko" dhe çmimit "ofertës" së një aktivi është spread-i. Në terma afatshkurtër, nuk ka rëndësi se sa zhvendoset aktivi, ndërmjetësi juaj do të ketë përsëri një fitim financiar. Përhapja tregohet si një 'pip' që zakonisht është pika dhjetore e fundit në çmim.

  Këtu është një shembull i një përhapjeje në tregti:

  • Çmimi i blerjes së aksioneve është 200.00 £, çmimi i shitjes së të njëjtit aksion është 201.00 £ - Përhapja (ndryshimi i përqindjes) është 0.5%
  • Nëse tregtari tani bën oferta në të njëjtën gjendje dhe paguan 201 £, ju jeni në gjendje të kërkoni vetëm 200.00.
  • Në këtë skenar, ju duhet të bëni një fitim prej 0.5% të paktën në mënyrë që të mund të prisheni. Çdo gjë sipër kësaj klasifikohet si fitim. 

  Veçanërisht me tregtimin ditor, përhapja mund të jetë armiku juaj më i keq - kështu që gjithmonë kërkoni platforma tregtare që mund të ofrojnë përhapje të ngushtë. Nëse jo, mund të zbuloni që përhapja mund të gëlltisë fitimet tuaja të mundshme.

  Tarifat e Komisionit të Tregtimit

  Si dhe përhapja, një pjesë tjetër e rëndësishme e strategjisë suaj tregtare duhet të jetë vetëdijësimi për tarifat e komisionit të ndërmjetësit.

  Shumë platforma tregtare ofrojnë aktualisht tregti komisioni prej 0%. Vetëm kini kujdes se disa platforma mund të kenë një përhapje më të lartë për të kompensuar mungesën e komisionit që do të paguani. Si e tillë, gjithmonë peshoni tarifat e komisionit kundrejt përhapjes.

  Aty ku ngarkohen tarifat e komisionit, ato do të paguhen edhe gjatë blerjes dhe shitjes.

  Tarifat e tërheqjes / depozitës

  Ju mund të zbuloni se disa ndërmjetës ofrojnë tërheqje falas, ndërsa disa mund të marrin një tarifë të vogël. Në fund të fundit, do të varet nga cili ndërmjetës vendosni të tregtoni.

  Vlen të përmendet gjithashtu se mënyra e pagesës që vendosni të përdorni për të depozituar ndonjëherë mund të jetë diferenca midis orëve dhe ditëve para se fondet tuaja të arrijnë në llogarinë tuaj të tregtisë. Kjo është arsyeja pse ju këshillohet më mirë të përdorni një mënyrë pagese të menjëhershme - të tilla si një kartë debiti / krediti ose portofol elektronik. 

  Nr. 7: Koha e Tregtisë Suaj

  Ata thonë se koha është gjithçka. Një gjë që kontribuon patjetër në paqëndrueshmërinë e çmimeve është numri i porosive të ekzekutuara sapo fillon dita e tregtimit (gjëja e parë në mëngjes).

  Tregtarët më me përvojë zakonisht janë të mirë në njohjen e modeleve, ndërsa nëse jeni mjaft i ri në tregti, mund të zbuloni se marrja e 20 minutave të para ose më shumë për të lexuar tregun pa bërë asnjë lëvizje do të jetë e dobishme për ju.

  Gjerësisht besohet se mesi i ditës është kur çmimet janë më pak të paqëndrueshme. Afër fundit të ditës së tregtimit është kur lëvizja zakonisht ngrihet.

  Për të filluar, rekomandohet që të shmangni këto të ashtuquajtura mundësi të orëve të pikut dhe të shmangni tundimin e marrjes së ndonjë vendimi të nxituar të dëmshëm për buxhetin tuaj të tregtimit.

  Nr. 8: Zgjidhni një vend dhe qëndroni në të

  Ekziston një sasi kaq e madhe e pasurive atje për ju si një tregtar ditor. Një strategji e mirë për tregtimin e ditës mund të jetë që ju të bëni një listë kutish të pasurive që ju intereson të tregtoni. Siç kemi trajtuar më herët, kjo mund të jetë Forex, stoqe, kriptovaluta ose metale - për të përmendur disa (shih më tej në këtë faqe).

  Nëse jeni mjaft i ri në tregtimin e ditës, ne ju këshillojmë që të filloni vetëm me një numër të vogël të pasurive gjatë secilës sesion. Kjo do t'ju ndihmojë të shmangni hyrjen mbi kokë me shumë për të mbajtur nën kontroll. Duke filluar nga të vegjlit, ju mund të kurseni aftësitë tuaja ditore tregtare duke u përqendruar në vetëm disa gjëra dhe duke i bërë ato mirë.

  Pastaj mund të përqendroni vëmendjen tuaj në instrumente të veçantë financiarë dhe tregje. Duke iu përmbajtur një aseti që keni identifikuar pasi kamare juaj do t'ju lejojë të vendosni të gjithë energjinë tuaj tregtare për të mësuar një të tillë. Kjo është shumë më efektive sesa të përpiqesh të specializohesh në gjithçka menjëherë, duke krijuar konfuzion.

  Si një anë, po bëhet gjithnjë e më popullore për investitorët e rinj për të tregtuar në aksione të pjesshme, duke ju mundësuar që të jeni në gjendje të specifikoni një sasi të caktuar të kapitalit për të investuar. Në thelb, një brpoker do t'ju lejojë të blini aksione shumë më të vogla, të tilla si një e pesta.

  Jo. 9: Mos kini frikë të ndryshoni strategjinë tuaj

  Mund të ndodhë që strategji të caktuara të tregtisë ditore të punojnë për një kohë, dhe pastaj të fillojnë të ndjehen sikur thjesht nuk po funksionojnë më për ju.

  Edhe tregtarët më me përvojë të ditës atje dëshirojnë ta përziejnë pak dhe të provojnë një strategji të re. Si i tillë, pavarësisht nëse jeni një tregtar me përvojë ose një fillestar, ndonjëherë ndryshimi i gjërave është i mirë. Mbi të gjitha, tregjet globale të investimeve mund të ndryshojnë në rënien e kapelës, kështu që duhet të siguroheni që të qëndroni përpara kurbës. 

  Ashtu siç e prekëm më herët, një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndjekur strategjitë tuaja të provuara është të mbani një ditar tregtar për të parë kur të keni nevojë.

  Këshillë 10: Zgjedhja e një ndërmjetësi tregtar ditor

  Në këtë pikë, ju duhet të njiheni me strategjitë më të rëndësishme të tregtimit të ditës dhe të keni një ide se në cilin drejtim dëshironi të merrni karrierën tuaj të investimeve. Shikimi i kostove si komisioni, tarifat e marzheve, spread-et dhe shpenzimet e tjera do t'ju ndihmojë të jeni sa më të informuar.

  Tani do t'ju duhet të vendosni se cili ndërmjetës tregtar është i duhuri për stilin tuaj të tregtimit. Ka edhe disa gjëra të tjera për tu marrë në konsideratë së pari kur zgjedhni një platformë ndërmjetësimi, të cilat i përshkruajmë më poshtë.

  Pasuritë e tregtueshme

  Siç kemi trajtuar më herët, ndërmjetësit tregtare dy-ditore janë të njëjtë Ndërsa ka shumë aktive në dispozicion (shumica e të cilave ne i kemi listuar), ju gjithashtu duhet të kontrolloni që ngrohja specifike për të cilën jeni të interesuar të mbështetet nga ndërmjetësi.

  Mjete Trading

  A ka një larmi mjetesh tregtare në platformë?

  Ne kemi renditur mjete të ndryshme tregtare ditore më tej në këtë faqe. Dhe kur bëhet fjalë për strategjinë tuaj të tregtimit të ditës, rekomandohet të kontrolloni se cilat mjete tregtare janë në dispozicion në atë platformë të veçantë ndërmjetësi dhe nëse ato përshtaten në planin tuaj.

  Rregullim

  A është ndërmjetësi i licencuar dhe rregulluar plotësisht?

  Kur vendosni se cili ndërmjetës tregtar është më i miri për ju, është e rëndësishme të siguroheni që platforma është plotësisht e licencuar dhe e rregulluar brenda MB dhe BE. Në krye të kësaj është mbajtja e një licence brokerimi nga FCA, ASIC, CySEC, ose një organ alternativ i nivelit të parë.

  Sigurimi që ndërmjetësi ka një licencë me reputacion do të thotë që fondet dhe informacioni juaj personal mbrohen me ligj. Ju gjithashtu do të përfitoni nga ndarja e fondit të klientit, e cila është thelbësore.

  tarifat

  Çfarë tarifash do t’i nënshtroheni?

  Ndoshta shkon pa thënë, por është gjithmonë e rëndësishme të hyni me sy hapur përpara se të angazhoheni në një ndërmjetës të ri. Vetëdija për çdo tarifë që pritet nga ju do t'ju ndihmojë të kujdeseni për buxhetin tuaj të tregtisë në planin afatgjatë. Rrini në mes të agjentëve të tregtimit ditor që ofrojnë komisione të ulëta dhe përhapje të ngushtë. 

  Mënyra pagese

  Ju gjithmonë duhet të kontrolloni se cilat opsione depozite janë në dispozicion kur studioni një ndërmjetës, veçanërisht nëse keni një metodë specifike pagese në mendje.

  Në përgjithësi, mënyrat e pagesës që zakonisht do të shihni kur zgjidhni një ndërmjetës do të jenë si më poshtë:

  • Kartë krediti dhe debiti
  • Kartelë e parapaguar
  • transferte bankare
  • Kuleta elektronike (të tilla si Paypal)

  Brokerat më të mirë për të testuar strategjitë tuaja ditore të tregtimit

  Kështu që tani që keni 10 strategji të dobishme ditore për të marrë në konsideratë, tani do të diskutojmë për ndërmjetësit më të mirë për t'i përdorur ato. Secila nga platformat e mëposhtme të para-verifikuara ofrojnë shumë aktive të tregtueshme, së bashku me tarifat dhe komisionet konkurruese.

  1. eToro - Platforma e Tregtimit me Ditën më të Mirë për Fillestarët

  eToro është një platformë tregtare ditore miqësore për përdoruesit që është perfekte për fillestarët. Ju mund të tregtoni Forex, Crypto, stoqe, indekse dhe mallra. Do t'ju duhet të plotësoni një minimum prej 200 $ llogari, e cila mund të financohet me një kartë debiti / krediti, llogari bankare ose portofol elektronik. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  AVATrade ofron disa platforma tregtare - përfshirë MT4. Ajo pret mijëra pasuri të tregtueshme - të gjitha në formën e CFD-ve. Përhapjet janë të shtrënguara dhe nuk ka komisione tregtare për t'u marrë parasysh. Klientëve të rinj u ofrohet një bonus regjistrimi.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Kjo platformë e rregulluar tregtare ofron disa klasa të aseteve që mund të tregtohen me një klikim të një butoni. Ju mund të zgjidhni nga MT4 ose platforma e brendshme EuropeFX dhe përhapjet janë jashtëzakonisht të ulëta. Rregulluar nga CySEC, fondet tuaja janë të sigurta në çdo kohë.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Tregtimi ditor nuk do të vijë kurrë pa rreziqe, por të kesh një plan të vendosur patjetër do të të ndihmojë të ulësh këto rreziqe. Ne mendojmë se çelësi për të qenë një tregtar i suksesshëm ditor është të armatosesh me aq informacion sa të mundesh.

  Thënë thjesht, mësoni hollësitë e tregtisë ditore para se të zhyteni menjëherë dhe të ndërmerrni rreziqe masive. Shpresojmë, tani keni një ide shumë më të qartë se çfarë lloj tregtari dite do të dëshironit të ishit dhe keni marrë disa këshilla gjatë rrugës!

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.