Treguesit më të mirë të Forex 2021

Treguesit më të mirë të Forex 2021

Të jesh i suksesshëm kur tregtia e Forex mund të jetë e vështirë, por kjo nuk i ndalon miliona prej nesh të kemi një goditje në të çdo ditë - disa më fitimprurës se të tjerët.

Fatmirësisht ka një bollëk mjetesh në dispozicion për të na drejtuar në marrjen e vendimeve kaq sfiduese. Llojet e treguesve dhe grafikëve nxjerrin në pah depërtimin në trendet e çmimeve Forex, ndjenjat e tregut dhe historinë e çmimeve.

Siç mund ta imagjinoni - qasja në një informacion kaq të dobishëm dhe të thelluar u jep tregtarëve njohuri brenda kur bëhet fjalë për perceptimin e tregut më të gjerë

Një nga mjetet më të njohura të përdorura janë treguesit e Forex, nga të cilët ka shumë lloje të ndryshme. Në këtë udhëzues, ne përshkruajmë 10 treguesit më të mirë të Forex-it të disponueshëm dhe si mund t'i përdorni ato për të çuar përpjekjet tuaja tregtare në nivelin tjetër.

 

eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

Vlerësimi ynë

 • Bleni mbi 2,400 aksione
 • Tregtoni mijëra CFD
 • Depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
 • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
 • Vetëm kriptot e vërteta janë në dispozicion për përdoruesit e SH.B.A.
75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

Cilat janë treguesit Forex?

Para se të mendoni për tregtimin e Forex në internet, duhet të shtoni treguesit më të mirë në strategjinë tuaj.

Cilat janë treguesit e Forex? Epo, treguesit e Forex janë një pjesë e madhe e analizave teknike, të përdorura nga tregtarët në të gjithë botën për të ndihmuar procesin e vendimmarrjes.

Kur përfshini treguesit në strategjinë tuaj të tregtisë, ju jeni duke analizuar informacionin në lidhje me të kaluarën dhe të tashmen. Këtë depërtim do ta gjeni të paraqitur në tregues të tillë si 'ngecja' dhe 'udhëheqja'.

Siç thamë, treguesit më të mirë të Forex sigurojnë që tregtarët të kenë aftësinë të shqyrtojnë plotësisht informacione të tilla si; performanca e tregut, të dhënat historike, të çmimeve aktuale, ndjenjën e tregut dhe vëllimin.

Në përgjithësi, analiza teknike në përgjithësi është një pjesë kryesore e tregtimit me sukses të Forex. Pra, për qartësi, përbërësit kryesorë të analizës teknike janë si më poshtë:

 • Treguesit e momentit / vëllimit
 • Oscillators
 • Mesataret lëvizëse
 • Modelet e grafikëve
 • Trendet e çmimeve
 • Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës

Siç mund ta shihni, ka shumë ndihmë në dispozicion për tregtarët. Treguesit më të mirë të Forex janë një komponent kyç për parashikimin e ndjenjës së tregut, midis faktorëve të tjerë, të tregtimit të valutave të huaja.

Duke përdorur treguesit teknikë të disponueshëm në majë të gishtave tuaj, ju keni një shans shumë më të mirë për të qenë të suksesshëm në tregtinë e huaj Forex. Për më tepër, shumica e tregtarëve me përvojë betohen duke pasur një strategji të fortë tregtare pas tyre.

Në mënyrë thelbësore, të mësuarit se si treguesit funksionojnë si duhet tani është një vend i mirë për të filluar si çdo. Kjo na sjell pa probleme në 10 treguesit më të mirë të Forex - të gjithë ju mund t'i shtoni në strategjinë tuaj të tregtimit të monedhës.

1 - Indeksi i Forcës relative (RSI)

Duke filluar me Indeksin e Forcës relative - i referuar përgjithësisht si RSI - ky tregues është një formë e njohur e analizës teknike e përdorur nga tregtarët në të gjithë botën.

Për ata që nuk janë në dijeni, RSI klasifikohet si një oshilator dhe është një nga trendet më të mira që tregojnë mjetet në listën tonë. Tregtarët përdorin RSI për zbulimin e momentit, duke treguar kur një aktiv është në kampin e blerjes së tepërt ose të shitur.


Ky oshilator është gjithashtu i shkëlqyeshëm në ilustrimin e sinjaleve të fshehura dhe të dukshme të divergjencës në tregjet Forex.

Me pak fjalë, RSI është sasia e vlerave i padobishëm vlera e mbylljes në lidhje me fitimprurës vlera e mbylljes - shfaqet si përqindje e cila do të zhvendoset midis 0 dhe 100.

Llogaritja duket si kjo:

 • RSI = 100 - 100 / (1 + RS).

Ne përmendëm që RSI tregon vrull në tregun financiar, kështu që treguesit e këtij lloji përdoren për të llogaritur shpejtësinë e luhatjeve të çmimeve të Forex.

E thënë thjesht, treguesit e momentit janë një masë e tendencave afatshkurtra. Ilustrimi i qëndrueshmërisë dhe shëndetit të përgjithshëm të ndërrimeve të lartpërmendura të çmimeve - kjo është kur gjenerohen sinjale "të tepruara" dhe "të tepruara".

Siç është vërejtur, RSI tregon një vlerë ndërmjet 0 dhe 100 e cila lëviz me luhatjet e çmimeve.

Shihni më poshtë për sqarime për të dy:

 • Nëse leximi i RSI është mbi 70 - kjo tenton të ilustrojë se siguria është në blerje e tepruar territor.
 • Nëse leximi i RSI është nën 30 - kjo tenton të ilustrojë se siguria është në oversold territor.

Pra, çfarë është saktësisht një blerje e tepruar sinjali dhe pse është i dobishëm? Një sinjal i tepërt i blerë ju tregon se çifti i veçantë Forex për të cilin jeni të interesuar është i mbivlerësuar.

Kjo zakonisht ndjek një periudhë kohe kur aktivi ka përjetuar një trajektore në rritje. Siç e dini, çmimi nuk mund të vazhdojë në të njëjtin drejtim për shumë kohë pa bërë një kthesë.

Si i tillë, RSI ju jep një shans shumë më të mirë për të parashikuar se kur mund të ndodhë një përmbysje. Për shembull, nëse RSI ka lëvizur mbi 70, kjo mund të sinjalizojë se një rënie e çmimit është e afërt.

Ergo, nëse e interpretoni formimin e trendit si një shenjë që po vjen një ndryshim - ju mund të zgjidhni shes dhe bllokojeni fitimin tuaj

Nëse nga ana tjetër, nëse shihni një oversold sinjal, e kundërta ka të ngjarë të ndodhë. Kjo mund t'ju japë një tregues se duhet të "shkoni gjatë". 

2 - Lëvizja mesatare (MA)

Forex tregtare, veçanërisht në periudhën afatshkurtër, përfshin mbajtjen e hapit me trendet më të fundit të çmimeve.

Mesatarja në Lëvizje (MA) është një nga treguesit më të mirë të Forex pasi njeh drejtimin e një trendi çmimi - ndërsa ndërpret gjithashtu zhurmën shtesë të luhatjeve afatshkurtra të çmimeve.

Llogaritja e MA mund t'ju ndihmojë shumë të zbuloni trendet aktuale dhe ato në zhvillim. Mesatarja lëvizëse në thelb kërkon mesataret duke përdorur ekuacione matematikore dhe përdor të dhëna për të zbuluar trendet.

E thënë thjesht:

 • MA vë në dukje tendencat e lartpërmendura dhe mesataren e çmimeve - dhe nivelet jashtë veprimit të çmimeve duke prerë ndërhyrjet e ndërrimeve drastike afatshkurtra të çmimeve.

Shumica e tregtarëve të Forex përdorin periudha të shumëfishta kohore kur gjenerojnë mesatare lëvizëse. Kornizat kohore mesatare më të njohura të lëvizjes priren të jenë mesataret lëvizëse 50, 100 dhe 200-ditore.

Megjithëse MA është një mjet analize teknike mjaft rudimentale - është padyshim një nga treguesit më të mirë të Forex, kryesisht për shkak të thjeshtësisë së tij.

Për më tepër, një tregues mesatar lëvizës mund të përshtatet në çdo hark kohor. Kjo ju mundëson që jo vetëm të shikoni trendet por edhe të fitoni një pasqyrë se në cilin drejtim drejtohet aktivi dhe një çmim mesatar të klientit.

Kur ka një trend në rënie, MA mund të paraqitet si një tavan, ose 'rezistencë' për të thënë. Nga ana tjetër, në mes të një trendi rritës, mesatarja performon si një 'mbështetje', ose bazë.

Ne duhet të vëmë re se për shkak të faktit se MA mund të llogaritet për çdo kornizë kohore, ju do të jeni në gjendje ta përdorni atë për të parashikuar tendencat e huaja dhe afatshkurtra të Forex.

Nëse dëshironi ta llogaritni vetë MA, thjesht shtoni së bashku bashkësinë e numrave dhe më pas ndajeni atë shifër me vlerat përkatëse.

Për të qartësuar:

 • Thuaj që dëshiron të llogaritësh mesataren lëvizëse të një afati 2-vjeçar
 • Mbledh të gjithë numrat gjatë periudhës
 • Ndani numrin e përgjithshëm me 2

Duke përdorur nëngrup të shumëfishtë të të dhënave, MA gjen vlerën mesatare, dhe e rëndësishmja kjo mund të përdoret së bashku me analizën e grafikut.

Ndërsa prekëm, ky tregues Forex është një mjet i dobishëm për të përcaktuar nivelet e rezistencës dhe mbështetjes. Ekzistojnë dy lloje të MA në ballë dhe ato janë 'mesataret e thjeshta lëvizëse' (SMA) dhe 'mesataret lëvizëse eksponenciale' (EMA).

SMA ofron informacion mbi të gjitha vlerat, dhe kjo e fundit përqendrohet në çmimet e fundit - për të cilat flasim më në detaje së shpejti.

3 - Divergjenca mesatare e konvergjencës në lëvizje (MACD)

MACD është një tjetër mjet popullor në listën tonë më të mirë të treguesve të Forex. Kjo njësi ndryshon në moment, e cila arrihet duke bërë një krahasim nga 2 mesataret lëvizëse.

Duke shtuar këtë tregues Forex në strategjinë tuaj tregtare ju do të jeni në gjendje të njihni mundësitë potencialisht fitimprurëse tregtare që rrethojnë nivelet e rezistencës dhe mbështetjes.

Për ata që nuk janë në dijeni, 'divergjenca' tregon se 2 mesataret lëvizëse po largohen nga njëra-tjetra. Ndërsa 'konvergjenca' tregon se ata po lëvizin drejt njëri-tjetrit.

Shikoni një shpjegim të thjeshtë se si përbëhet treguesi MACD:

 • Linja e sinjalit: Kjo linjë ilustron zhvendosjet në vrullin e çmimeve, dhe gjithashtu kryen si shkas - në drejtim të sinjaleve të shitjes dhe blerjes. Linja e sinjalit është MA me 9 periudha të MACD
 • Linja MACD: Kjo linjë llogarit boshllëkun midis 2 mesatareve lëvizëse. Linja MACD formohet duke zbritur MA-në e 26 periudhave, nga vlera e MA 12-periudha.
 • Histogrami: Kjo linjë llogarit kontrastin midis linjës së sinjalit dhe MACD

Siç mund ta shihni, ne përmendëm 3 komponentë më lart - megjithatë, vetëm linja e sinjalit dhe linja MACD përdoren për të llogaritur MACD.

MACD tregohet si ajo që referohet si 'histogram'. Ju do të shihni kontrastin midis sinjalit dhe linjave MACD, në formën e një grafiku.

Mund të merret si një shes sinjal nëse MACD thyen vijën e sinjalit nga lart. Nëse nga ana tjetër, nëse depërton nga poshtë mund ta përdorni atë si një blej sinjal.

Ky tregues Forex është i thjeshtë dhe i besueshëm. Jo vetëm që jeni në gjendje të shihni fuqinë dhe pikën e mundshme të kthimit të trendit - por edhe sa të fortë janë sinjalet e shitjes dhe të blerjes.

Kjo e bën MACD një nga treguesit më të mirë të Forex për tregtarët e të gjitha niveleve të ekspertizës kur bëhet fjalë për një ilustrim të azhurnuar të ndjenjave të tregut.

4 - Mesatarja Lëvizëse Eksponenciale (EMA)

Siç e përmendëm më parë, MA është e dobishme për identifikimin e trendeve - megjithëse, ky tregues i veçantë përqendrohet më shumë kohët e fundit të dhënat e çmimeve. Si i tillë, disa njerëz e quajnë EMA-në 'në mënyrë eksponenciale i ponderuar lëvizja mesatare '.

Në periudhën afatshkurtër, treguesit më të zakonshëm të prirjes EMA priren të jenë ndërmjet 12 dhe 26-ditësh, ose në një periudhë më të shkurtër 5-20 minuta.

Kur vendosin për një strategji afatgjatë, tregtarët zakonisht përdorin tregues midis 50 dhe 200 ditësh.

Ç'është më e rëndësishmja, ju mund të përdorni EMA së bashku me disa nga treguesit e tjerë në listën tonë më të mirë të treguesve Forex për të verifikuar lëvizjet e rëndësishme të tregut dhe për të matur vlefshmërinë e tyre.

5 - Bandat Bollinger

Bandat Bollinger janë një nga treguesit më të mirë të Forex-it për ilustrimin e diapazonit të çmimeve që aktivi financiar tenton të tregtojë brenda. E thënë thjesht, ky tregues është një tabelë statistikore që përshkruan paqëndrueshmërinë dhe çmimet e një palë Forex me kalimin e kohës

Sa më afër 'bandave' të jenë njëra me tjetrën, aq më e ulët mendohet të jetë paqëndrueshmëria e instrumentit. Ergo, sa më larg që të jenë grupet, aq më e lartë mendohet të jetë paqëndrueshmëria.

Nëse një palë Forex is tregtimi jashtë niveleve të tij 'mesatare' të tregtimit - Bollinger Bands do t'ju tregojnë këtë. Kjo është veçanërisht e dobishme për përpjekjen për të spekuluar mbi luhatjet e çmimeve në planin afatgjatë.

Nëse një çmim zhvendoset në mënyrë të përsëritur mbi nivelin më të lartë - kjo tregon se aktivi financiar mund të jetë në kampin "e tepërt e blerë". Nëse çmimi e gjen veten nën bandë - kjo tregon se mund të jetë në kampin 'e shitur'.

Të kesh mjete të disponueshme për të qenë në gjendje të parashikosh asete potenciale të blerjes së tepërt ose të shitur është e paçmueshme për parashikimin kur për të hyrë ose për të dalë në treg.

6 - Re Ichimoku

Le të themi se jeni duke kërkuar të studioni çmimet historike, si dhe veprimet aktuale të çmimeve, në një përpjekje për të izoluar tregti me probabilitet më të lartë. Në atë rast, Ichimoku Cloud mund të jetë një nga treguesit më të mirë të Forex për punën.

Ngjashëm me disa nga treguesit e tjerë të Forex në listën tonë, Reja Ichimoku thekson rezistencën dhe nivelet e mbështetjes për tregtarët e Forex.

Megjithatë, në të kundërt, ai gjithashtu vlerëson vrullin e çmimeve, duke ofruar më pas sinjalet Forex për t'ju ndihmuar në procesin e vendimmarrjes. Tregtarët që pëlqejnë një tabelë të mbushur me mahi me informacione dynden në këtë tregues të veçantë.

Interesante, në japonisht 'Ichimoku Kinko Hyo' në të vërtetë përkthehet në "tabelë ekuilibri me një vështrim", pasi ofron një gamë të gjerë informacioni në një vend.

Treguesi parashikon rezistencën dhe nivelet e mbështetjes së së tashmes dhe të ardhmes, si dhe zbulimin e trendeve të tregut dhe drejtimin në të cilin mund të shkojnë.

Për të pastruar mjegullën, do të shihni më poshtë një ndarje të 5 treguesve të përbërë nga treguesi Ichimoku Cloud:

 • Senkou Span A: Kjo vijë ka tendencë të ketë ngjyrë të verdhë dhe referohet si 'hapësira kryesore A'. Drejtimi i hapësirës A dhe është pika në mes të rrugës midis Kijun Sen dhe Tenkan Sen. Linja është parashikuar 26 afate kohore para kohe dhe llogaritet - Kijun Sen plus Tenkan Sen, i ndarë me 2.
 • Senkou Span B: Kjo vijë është shpesh me ngjyrë blu dhe referohet si 'hapësira kryesore B'. Hapësira drejtuese B është një mesatare lëvizëse e pikës në mes të rrugës nga 52 periudhat e mëparshme. Linja është parashikuar 26 afate kohore para kohe. Llogaritja shkon - 52-periudha e lartë plus 52-periudha e ulët, e ndarë me 2.
 • Senkan-Sen: Kjo vijë është zakonisht ngjyra e kuqe dhe referohet gjithashtu si 'vija e konvertimit'. Tenkan-sen është vizatuar si një mesatare lëvizëse e pikës në mes të 9 periudhave të mëparshme
 • Kijun-sen: Kjo linjë normalisht ka ngjyrë të bardhë dhe referohet si 'vija fillestare'. Kijun-sen është vizatuar si një mesatare lëvizëse e pikës së mesit të 26 periudhave të mëparshme
 • Spanja Chikou: Kjo linjë ka tendencë të jetë me ngjyrë të gjelbër dhe shpesh quhet 'hapësira e mbetur'. Komplotuar 26 periudha në të kaluarën - hapësira e senkou krijon skicën e 'resë'. Nëse hapësira e senkou B është nën Span A re do të ketë ngjyrë të gjelbër. Nëse A është mbi B re në përgjithësi ka ngjyrë të kuqe.

Siç është e qartë nga lart, duke lexuar treguesin Ichimoku Cloud ju jeni në gjendje të monitoroni 'motin' e tregjeve.

Për të thjeshtuar edhe më tej:

 • Nëse reja është e kuqe ka të ngjarë të ketë një i pagdhendur trend.
 • Një re e gjelbër tenton të ilustrojë një bullish trend.
 • Një re e hollë zakonisht ju tregon se tendenca aktuale po zbehet.
 • Sa më e gjerë të jetë reja, aq më e fortë është tendenca të jetë tendenca.

7 - Oshilator Stokastik

Oshilatori stokastik klasifikohet si një tregues i momentit. Ai bën një krahasim midis një çmimi të saktë të mbylljes dhe një vargu çmimesh brenda një afati të caktuar kohor.

Ne mendojmë se oshilatori stokastik është një nga treguesit më të mirë të Forex për nivelin e tij të fortë të saktësisë dhe thjeshtësisë.

Ky është një tregues tjetër në listën tonë që ilustron se kur një aktiv ka rënë në territorin e 'tepricës' ose 'të shitur'.

Nëse leximi është mbi 80, ju po shikoni një treg që bie në blerje e tepruar kategori. Nëse leximi është nën 20 - kjo tenton të tregojë një oversold të tregut.

Vini re, nëse tendenca duket të jetë vërtet e fortë, nuk do të thotë domosdoshmërisht se një korrigjim i tregut është i afërt, kështu që shkel me kujdes. Edhe një herë, kjo është arsyeja pse ju duhet të kombinoni tregues të shumtë të Forex së bashku për të vërtetuar gjetjet tuaja. 

Sidoqoftë, oshilatori stokastik ofron sinjale të forta të blerjes dhe shitjes, e cila është tepër e dobishme kur tregton Forex. Treguesi i Forex-it gjithashtu punon me të vërtetë mirë së bashku me RSI.

8 - Rikthimi i Fibonacit

Ndryshimi i Fibonacci bën listën tonë më të mirë të treguesve të Forex sepse ndihmon tregtarët të llogarisin 'tërheqjet' e tregut (ose pauzat e përkohshme në një trend).

Tërheqjet shpesh krijojnë mundësi blerjeje për tregtarët që kërkojnë të kalojnë në një trend rritës. Në thelb, retracement Fibonacci është një mjet vizatimi që ju lejon të vlerësoni çdo ndryshim të pjesshëm në tregje.

Ky tregues Forex mund të përdoret në një larmi fazash të ndryshme të veprimit të çmimeve, të arritura duke përdorur nivele të ndryshme të përmirësimit. Çdo nivel mat numrin në terma përqindjeje që një treg ka hedhur në mes të 2 pikave të ndryshme.

Nivelet e treguesit janë zakonisht si më poshtë:

 • Midis 23.6% dhe 38.2% për një 'përmirësim të cekët' - që tregon një prirje të shpejtë dhe të fortë
 • Midis 61.8% dhe 78.6% për një 'përmirësim të thellë' - tregje të forta trendi, megjithëse me një shpejtësi më të ulët se një përmirësim i cekët

Ndërmarrja Fibonacci mund të përdoret midis çdo dy pikave të rëndësishme të çmimit - si një e lartë dhe e ulët - falsifikimi i niveleve midis 2 pikave.

Rekomandohet të krijoni një urdhër të ndalimit të humbjes poshtë zhvendosja e mëparshme e çmimeve e ulët e trendit në rritje - dhe më i lartë sesa zhvendosja e mëparshme e çmimit në trendin rënës.

Kur duket se ka një prirje në rritje, ju do të jeni në gjendje të përdorni Fibonacci retracement për të vlerësuar se sa nga tubimi i fundit i madh është lëshuar.

Në përgjithësi, Fibonacci retracement është një nga treguesit më të mirë të Forex për identifikimin kur për të hyrë në treg. Ju gjithashtu do të keni një kuptim shumë më të mirë se ku është një pikë e mirë për të vendosur porosi 'stop-humbje' dhe 'take-profit'.

9 - Indeksi mesatar i drejtimit (ADX)

Indeksi Mesatar Drejtues, ose ADX, është një tjetër mjet i përdorur nga shumë tregtarë Forex për krijimin e fuqisë potenciale të një trendi të veçantë.

Një nga gjërat më të vështira në lidhje me tregtimin e Forex, ose ndonjë aktiv, është parashikimi i saktë i drejtimit të një trendi. ADX është i përbërë nga 3 tregues duke përfshirë ADX (e zezë), Pozitive (e gjelbër), dhe Negativ (e kuqe) Treguesit Drejtues.

Aspektet pozitive dhe negative të drejtimit të këtij mjeti tregojnë nëse një trend është i dobët apo i fuqishëm. ADX varion nga 0 në 100. Çdo gjë mbi 25 tenton të tregojë drejt një trendi më të fortë të vazhdueshëm.

Bazuar në një mesatare lëvizëse, dhe zakonisht e shtrirë në një afat kohor 14-ditor, ADX përqendrohet në forcën e një trendi - në krahasim me drejtimin e tij. Nëse vija e gjelbër (drejtimi pozitiv) është mbi të kuqen (drejtimi negativ) - ka të ngjarë që tendenca të jetë e fortë.

Ju nuk duhet të vendosni ADX në një afat kohor 14-ditor, pasi grafiku mund të përshtatet për të ofruar pak a shumë për sa i përket intervalit të çmimeve.

10 - Devijimi Standard (SD)

Devijimi standard është një llogaritje e shpërndarjes. Mjeti bëri listën tonë të 10 treguesve më të mirë të Forex kryesisht sepse kur përdoret së bashku me tregues të tjerë, me të vërtetë mund t'i ndihmojë tregtarët të bëjnë zgjedhje më të informuara.

Ky mjet i veçantë për analizën teknike ndriçon një dritë mbi paqëndrueshmërinë e çmimeve të tregut dhe ne mendojmë se duhet të përfshihet në strategjinë tuaj tregtare.

Formula matematikore e SD do t'ju udhëzojë të hyni në treg në kohën e duhur - për të mos përmendur zbulimin e ndryshimeve të trendit dhe vendosjen e synimeve tregtare.

Ky tregues Forex është mjaft i thjeshtë për të sapoardhurit, por megjithatë i fuqishëm për të gjitha nivelet e aftësive. Devijimi standard është gjithashtu një mjet i dobishëm për të menaxhuar më mirë rrezikun / shpërblimin tuaj.

Ju lutemi gjeni më poshtë një përshkrim të një llogaritje të devijimit standard:

 1. Kërkoni 'çmimin mesatar të mbylljes' për periudhën që po shikoni - për shembull, 20-periudha
 2. Kërkoni devijimin për çdo periudhë - kjo është vlera mbyllëse minus çmimin mesatar
 3. Kërkoni në katror për çdo devijim - më pas shtoni ato devijime në katror 
 4. Ndani numrin e devijimeve me shumën e marrë
 5. Tjetra, përpunoni SD si një rrënjë katrore të vlerës së marrë nga hapi 4

Siç thamë, ky tregues llogarit se sa shumë çmimet janë larguar nga mesatarja. Sa i përket cilësimeve të afatit kohor, shumë njerëz zgjedhin cilësimin e paracaktuar të 20-periudhave - ulur midis ekstremeve.

Me këtë tha, të kesh një tregues Forex që jep shumë sinjale thjesht mund të komplikojë çështjet, dhe kështu të ndikojë në fitimet që je në gjendje të bësh.

Si të mësoni treguesit më të mirë Forex

Nëse ndiheni paksa të mbingarkuar nga informacioni i ofruar në udhëzuesin tonë më të mirë të treguesve të Forex deri më tani, mos u shqetësoni.

Për sa më shumë mjete të analizës teknike janë në dispozicion për të ndihmuar tregtarët e Forex, ka qindra që synojnë edhe fillestarët. Të gjitha këto kanë për qëllim t'ju ndihmojnë të mësoni se si të përdorni tregues Forex në mënyrë efektive.

Ne kemi renditur më poshtë disa frymëzime, duke mbuluar disa mënyra se si mund të edukoni veten në treguesit më të mirë të Forex.

Provoni Kurse Online

Ekziston një kurs online për pothuajse çdo temë këto ditë. Treguesit e Forex nuk janë të ndryshëm.

Ju ose mund të provoni një kurs në internet posaçërisht për treguesit e Forex ose duke kryer një kërkim të thjeshtë në internet. Më e rëndësishmja, ju do të gjeni shumë kurse që synojnë të mësojnë analiza teknike në përgjithësi.

Kjo mund t'ju ndihmojë të shmangni bërjen e të njëjtave gabime si shumica e fillestarëve dhe zhytjen me sy të mbyllur.

Këtu në Mëso 2 Trade, ne ofrojmë një larmi të gjerë të kurse Forex, përfshirë kursin përfundimtar të treguesve të tregtisë - i mbushur me informacion të dobishëm.

Përdorni një llogari demo

Një tjetër mundësi kur bëhet fjalë për të ndrequr aftësitë tuaja në treguesit e Forex është të përdorni llogari demo falas.

Për ata që nuk janë të vetëdijshëm, shumica e ndërmjetësve në internet Forex u ofrojnë klientëve një llogari demo falas, të mbushur me fonde letre.

Çdo llogari demo imiton kushtet e tregut në botën reale dhe ju jeni në gjendje të praktikoni aftësitë tuaja të analizës teknike deri në përmbajtjen e zemrës suaj. Pjesa më e mirë është, ju nuk keni pse të rrezikoni ndonjë nga kapitali juaj.

Kur të vijë koha dhe të ndiheni të gatshëm të filloni të tregtoni Forex me para të vërteta, zakonisht mund të kaloni në një 'llogari të drejtpërdrejtë' shumë lehtë.

Deri në cilën pikë, ju ka të ngjarë të keni një kuptim shumë më të thellë se si të përdorni treguesit më të mirë të Forex në avantazhin tuaj - si dhe të keni një avantazh të qartë kur bëni zgjedhje tregtare.

Lexoni Libra Edukues

Të gjithë mësojmë ndryshe. Njerëzit të cilët hyjnë në kategorinë 'kinestetike', që do të thotë se mësojnë më mirë duke "bërë", ka të ngjarë të preferojnë të përdorin një llogari demo.

Sidoqoftë, nëse jeni një nxënës gjuhësor, do të preferoni më shumë të mësoni treguesit më të mirë të Forex-it duke lexuar një libër. Ka me qindra libra tregtimi në Forex të disponueshëm në majë të gishtave tuaj

Pavarësisht nëse preferoni të lexoni një libër tradicional nga letra, dixhital, ose libër audio - ka të ngjarë të jetë një libër që ju gudulis fantastikisht.

Për t'ju dhënë një ndihmë, ne kemi renditur disa nga librat më të mirë që kemi gjetur, të gjithë mbulojnë tregues të Forex dhe të tilla:

 • Analiza teknike duke përdorur afate të shumëfishta - nga Brian Shannon
 • Bollinger në Bollinger Bands - nga John Bollinger
 • Analiza teknike e tregjeve financiare - nga John Murphy
 • Forex Për Fillestarë - nga Anna Coulling
 • Fillimi në Analizën Teknike - nga Jack Schwager
 • Teknikat japoneze të vizatimit të shandanëve - nga Steve Nison
 • Enciklopedia e Modeleve të Grafikëve - nga Thomas Bulkowski
 • Shpjegohet Analiza Teknike - nga Martin Pring

Siç mund ta shihni, udhëzuesi ynë më i mirë i treguesve të Forex zbuloi se jo vetëm që ka një bollëk librash tregtimi Forex që synojnë fillestarët, por ju mund të gjeni lehtësisht lexime shumë specifike të analizave teknike.

Treguesit më të mirë të Forex 2021: Mendimet Përfundimtare

Në këtë udhëzues, ne kemi mbuluar kremin e kulturave kur bëhet fjalë për treguesit e Forex. Çdo mjet do të bëjë një shtesë të shkëlqyer në çdo strategji tregtare.

Kushdo që përdor rregullisht treguesit e Forex do t'ju tregojë se analiza teknike mund të marrë kohë për t'u kapur. Sidoqoftë, sapo ta kapërceni, informacioni i marrë është i paçmuar.

Nëse sapo keni filluar në botën e tregtisë dhe nuk jeni të sigurt se ku të filloni për të mësuar treguesit më të mirë të Forex, do të keni ndihmë përreth jush.

Kontrolloni me ndërmjetësin tuaj në internet për të parë nëse mund të përdorni një llogari demo falas, pasi kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për t'u kapur me treguesit - në kushtet e tregut që pasqyrojnë jetën reale.

Nëse jeni një mësues gjuhësor, mund të gjeni grumbuj të materialit arsimor në internet - duke përfshirë libra, duke përfshirë kurset tona Forex Mëso 2 Tregtisë të cilat janë të paçmueshme për të sapoardhurit. Kjo ju mundëson të mësoni litarët nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

FAQs

A mund të praktikoj duke përdorur tregues Forex falas?

Po. Nëse platforma juaj tregtare e zgjedhur ofron llogari demo për klientët, ju mund të tregtoni Forex me para letre dhe të praktikoni falas në treguesit më të mirë të Forex.

Cili është treguesi më i mirë i Forex për zbulimin e trendeve?

Lëvizja e mesatareve është një nga zgjedhjet më të njohura për tregtarët e trendit Forex. Të tjerët përfshijnë MACD dhe Indeksin e Forcës Relative (RSI),

A mund të bëhem i pasur duke përdorur tregues Forex?

Nuk ka përgjigje bardh e zi. Ndërsa treguesit e Forex nuk mund t'ju bëjnë para në vetvete - mësimi i treguesve më të mirë Forex sigurisht që mund të përmirësojë shanset tuaj për të qenë të suksesshëm në marrjen e vendimeve të duhura të tregtisë.

A mund të bëj një kurs nga shtëpia për të mësuar treguesit më të mirë të Forex?

Po, sigurisht që mundeni. Ka shumë kurse online që synojnë fillestarët. Këtu në Mëso 2 Trade, ne kemi shumë kurse Forex për të zgjedhur - kështu që ju të mund të mësoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Cili është libri më i mirë arsimor për treguesit e Forex?

Ka shumë libra arsimorë në lidhje me treguesit e Forex. Edhe pse jo në mënyrë specifike për treguesit, dy nga librat më të mirë në lidhje me analizën teknike në tregtinë e Forex janë 'Analiza Teknike e Tregjeve Financiare - nga John Murphy' dhe 'Analiza Teknike e Shpjeguar - nga Martin Pring'

Autori: Samantha Forlow

Samantha Forlow

Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.