Brokerat ETF - Si të gjeni ndërmjetësit më të mirë të ETF në vitin 2021?

Brokerat ETF - Si të gjeni ndërmjetësit më të mirë të ETF në vitin 2021?

AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

Vlerësimi ynë

 • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
 • Tregtoni mijëra CFD
 • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
 • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
 • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

Brokerat ETF - ose thjesht 'ETFs' (Fondet e Tregtuara me Këmbim), ju lejojnë të investoni në një aktiv, ose në një grup aktivesh, pa marrë pronësinë. Përfitimi kryesor i bërjes së kësaj është të fitosh ekspozimin ndaj tregjeve që përndryshe do të ishte e vështirë të arrihej si një tregtar me pakicë.

Mendoni përgjatë linjave të obligacioneve të qeverisë së huaj, pasurive të patundshme ose marihuanës ligjore. ETF-të janë gjithashtu të dobishme për qëllime diversifikimi, pasi ato ju lejojnë të investoni në shumë aktive përmes një tregtije të vetme.

Për të hyrë në këtë hapësirë ​​me shumë miliardë paund, do të duhet të gjesh një ndërmjetës të besueshëm ETF. Me qindra platforma aktive në treg, do t'ju duhet gjithashtu të merrni parasysh metrikat si rregullimi, tarifat, komisionet dhe mënyrat e pagesës.

Në këtë artikull, ne shqyrtojmë ndërmjetësit më të mirë të ETF në hapësirën në internet. Ne gjithashtu shpjegojmë hollësitë e mënyrës se si funksionojnë ETF në të vërtetë, dhe si mund të bëni një investim sot.

Shënim: Nëse nuk keni ndonjë përvojë personale të investimit në ETF, mund të jetë e vlefshme të zgjidhni një fond të përbashkët. Kjo do t'ju lejojë të bëni fitime në hapësirën ETF pa pasur nevojë të keni njohuri për tregjet financiare.

Tabela e Përmbajtjes

  Farë janë ETF-të?

  Me pak fjalë, ETF-të ju lejojnë të investoni në instrumente financiarë pa zotëruar ose ruajtur aktivin themelor ose grupin e aktiveve. Koncepti kryesor i ETF-ve është që ata të ndjekin çmimet në botën reale të aseteve dhe kështu - ata e bëjnë atë shumë të lehtë për të fituar ekspozimin në një treg të veçantë. Në fakt, ETF-të kanë kapacitetin për të ndjekur praktikisht çdo klasë të aseteve, për sa kohë që ekziston një treg.

  Për shembull, le të hedhim një vështrim në S&P 500. Për ata që nuk janë në dijeni, ky është një indeks i tregut të aksioneve që ndjek 500 kompanitë më të mëdha të listuara publikisht në SH.B.A. Zakonisht, nëse do të donit të ekspozonit në tregjet më të gjera të aksioneve të SH.B.A.-së, do t'ju kërkohej të blini 500 aksione individuale. Jo vetëm që kjo do të ishte jashtëzakonisht e gjatë, por ju do të paguani një shumë zhvatëse në komisionet e ndërmjetësuesve.

  Në vend të kësaj, duke investuar me një ndërmjetës ETF që ndjek 500 ndërmarrjet që përfaqësojnë S&P 500, do të duhet vetëm të bësh një tregti të vetme. Kjo është një porosi, dhe më e rëndësishmja - një tarifë komisioni. Ndërsa dhe kur ndryshon çmimi i aksioneve në botën reale të secilës kompani, vlera e investimit tuaj ETF do të azhurnohet në përputhje me rrethanat.

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se ETF nuk janë të rezervuara vetëm për tregjet tradicionale të aksioneve. Përkundrazi, ka dhjetëra mijëra ETF aktualisht në treg që gjurmojnë të gjitha llojet e aseteve. Kjo përfshin mallra si flori, argjend, marihuanë legale, vaj, dhe gruri, pasuri të patundshme të brendshme dhe të huaja, dhe sektorë të veçantë si prodhimi, udhëtimet ajrore dhe financat.

  Pro dhe kundër të ETF

  Pro

  • Hyni në mijëra tregje me klikimin e një butoni
  • Investoni në një grup aktivesh përmes një tregtie të vetme
  • Ndiqni praktikisht çdo klasë të aseteve që ka një treg
  • Fitoni ekspozimin ndaj tregjeve që është vështirë të arrihet
  • Tarifat janë super të ulëta
  • Aftësia për të shkurtuar një pasuri me lehtësi
  • Qindra ndërmjetës të ETF për të zgjedhur

  të Cons

  • Ju nuk zotëroni pasurinë themelore
  • Ju do të duhet të zgjidhni investimet tuaja

  Cilat janë ndërmjetësit ETF?

  Nëse ju pëlqen tingulli i ETF-ve, do të duhet të gjeni një ndërmjetës të ETF-së. Në shumicën dërrmuese të rasteve, këta janë ndërmjetës tradicionalë në internet që ofrojnë një pasuri të klasave të aseteve - të tilla si aksione, bono, fonde të përbashkëta dhe natyrisht - ETF. Si i tillë, procesi i investimeve funksionon kryesisht njësoj si çdo firmë tjetër brokerimi.

  Për shembull, do të duhet të gjeni një ndërmjetës që plotëson nevojat tuaja dhe më pas të hapni një llogari. Pas verifikimit të identitetit tuaj, atëherë do të duhet të depozitoni fonde. Pasi llogaria juaj të jetë konfiguruar, atëherë do t'ju duhet të zgjidhni një ETF për të investuar. Kryesisht, nëse nuk i keni besuar paratë tuaja me një fond të përbashkët, do t'ju duhet të investoni në baza DIY.

  Si funksionojnë ETF-të?

  Agjentët ETF e bëjnë procesin e investimeve shumë të lehtë. Me këtë tha, nëse nuk keni investuar kurrë në një ETF, është e rëndësishme që të bëni disa kërkime para se të ndaheni me paratë tuaja.

  Shikoni bazat më poshtë.

  E ETF fizike vs CFD

  Nëse jeni duke investuar në një ETF fizike, kjo do të thotë që ndërmjetësi në të vërtetë do të investojë në aktiv. Për shembull, le të themi që ju investoni në një ETF që ndjek Indeksin Dow Jones. Duke vepruar kështu, ndërmjetësi ETF do të blinte aksione në 30 kompanitë që përfaqësojnë Dow.

  Për më tepër, ndërmjetësi ETF do të peshojë blerjet e tyre në mënyrë që të pasqyrojë indeksin si-për-si. Për shembull, nëse Walt Disney përbën 5% të Dow Jones për sa i përket peshimit, atëherë portofoli i ndërmjetësit ETF do të përmbajë 5% të aksioneve të Walt Disney.

  Përndryshe, ju mund të vendosni të investoni me një ndërmjetës CFD që ju jep juve akses në ETF. Duke vepruar kështu, ndërmjetësi i CFD do udhë çmimin në botën reale të një tregu ETF, por jo blerjen e aseteve themelore.

  Nga personat përkatës të një investitori, CFD-të funksionojnë shumë në të njëjtën mënyrë si investimi me një ofrues fizik të ETF, megjithëse, shpesh do të zbuloni se tarifat dhe komisionet janë shumë më të ulëta.

  ✔️ E gjatë vs e shkurtër

  Një përfitim shtesë i investimit në ETF është se ju do të keni mundësinë të shkoni gjatë ose shkurt në tregun tuaj të zgjedhur. Për ata që nuk janë në dijeni, të shkosh gjatë do të thotë që ju jeni duke investuar në aktivin që po rritet në vlerë.

  Në rast të shkimit të shkurtër, ju po spekuloni se çmimi i ETF do të bjerë. Ndërsa të gjithë ndërmjetësit ETF ju lejojnë të dilni gjatë në një treg, do t'ju duhet të përdorni një ndërmjetës CFD nëse dëshironi të shkoni shkurt.

  • Nëse dëshironi të shkoni gjatë në një ETF, do t'ju duhet të bëni një porosi 'blerje'
  • Nëse dëshironi të shisni një ETF në mënyrë të shkurtër, do të duhet të bëni një porosi 'shitje'.

  Mark Tregjet ETF

  Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një ETF për të investuar, do të keni dhjetëra mijëra tregje për të zgjedhur. Me atë që tha, ka disa pasuri të shquara që ETF-të ndjekin dhe kështu - shumica e ndërmjetësve të ETF do t'ju japin juve akses.

  Më poshtë kemi renditur tregjet më të tregtuara ETF.

  • Tregjet e aksioneve: Siç u përmend më lart, ETF-të ju lejojnë të investoni në tregjet më të gjera të aksioneve. Për shembull, nëse keni dashur të ekspozoheni ndaj ekonomisë amerikane, mund të investoni në një ETF që ndjek S&P 500 ose Dow Jones. Nëse doni të qëndroni në tregjet e Mbretërisë së Bashkuar, mund të investoni në FTSE 100.
  • Bono: ETF-të janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar akses në tregjet e bonove që përndryshe do të ishte e vështirë të arriheshin. Në krye të kësaj janë obligacionet e qeverisë së huaj që shesin vetëm në madhësi minimale të loteve me 6 ose 7 shifra.
  • Pasuri të paluajtshme: Disa ndërmjetës ETF do të ofrojnë Trustet e Investimeve të Pasurive të Paluajtshme (REITs) që kërkojnë të gjurmojnë një treg të veçantë të pronave. Kjo ju lejon të investoni në pasuri të patundshme pa pasur nevojë të blini një shtëpi të plotë - si brenda dhe jashtë vendit.
  • Marihuana Ligjore: Hapësira ligjore e marihuanës tashmë është një industri me shumë miliardë paund. Si i tillë, ishte vetëm çështje kohe para se një marihuanë ETF të realizohej. Në fakt, ka disa ETF për të zgjedhur, shumica e të cilave ndjekin prodhuesit dhe furnizuesit e marihuanës.
  • Normat e interesit: Ju gjithashtu mund të investoni në një ETF që ndjek çmimet e interesit. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të lidhur investimin tuaj me një monedhë specifike.
  • Commodities: Nëse dëshironi të ekspozoheni ndaj një malli si ari, vaji, gazi natyror ose gruri, ETF ju lejon ta bëni këtë me lehtësi. Edhe një herë, nuk ka asnjë kërkesë për të zotëruar ose ruajtur aktivin themelor, kështu që ju gjithashtu mund të shkurtoni mallin.

  Lista e mësipërme nuk është shteruese. Në fakt, ka shumë tregje të tjera që ndërmjetësit ETF ju lejojnë të gjurmoni.

  Si mund të fitoj para kur investoj në ETF?

  Në shumicën dërrmuese të rasteve, ju do të fitoni para nga një investim i ETF përmes fitimeve kapitale. Siç do të trajtojmë së shpejti, disa ETF gjithashtu ju lejojnë të fitoni pjesën tuaj të pagesave të dividentit nëse ndjek aksionet në botën reale.

  Sidoqoftë, le të shohim disa shembuj se si do të fitonit para kur shkoni gjatë dhe shkurt në një ETF.

  🥇 Shkuarja gjatë në një FTSE 100 ETF

  Le të themi që ju doni të investoni në 100 ndërmarrjet që përbëjnë FTSE 100. Ndiheni pozitivisht në lidhje me ekonominë e MB, kështu që vendosni të shkoni gjatë.

  1. FTSE 100 aktualisht ka çmim në 3,000 pikë
  2. Ju investoni 1,000 £ në ETF me një ndërmjetës në internet
  3. Si i tillë, ju bëni një porosi 'blerje'
  4. Disa muaj më vonë, FTSE 100 tani ka çmim prej 3,600 pikësh
  5. Kjo arrin në një rritje prej 20%
  6. Ju arrini investimet tuaja me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur në internet
  7. Ndërsa keni arkëtuar 1,200 £, keni fituar 200 £ fitime

  Short Shkurtimi i obligacionit të qeverisë së Turqisë ETF

  Ju mendoni se ekonomia turke është vendosur për kohën e menduar gjatë muajve të ardhshëm. Si i tillë, ju vendosni të fitoni ekspozim ndaj tregut duke investuar në një ETF që gjurmon rendimentin e obligacioneve qeveritare të Turqisë.

  1. Bonot qeveritare 10-vjeçare të Turqisë aktualisht kanë një rendiment prej 7%
  2. Ju investoni 1,000 £ në ETF me një ndërmjetës në internet
  3. Ndërsa jeni të dobët ndaj ekonomisë turke, ju vendosni një porosi 'shitje'
  4. Disa muaj më vonë, banka qendrore e Turqisë njofton se po ul normat e interesit për të ndihmuar rritjen e ekonomisë
  5. Kjo do të thotë që obligacionet e saj 10-vjeçare bien në vlerë, kështu që rendimenti rritet në 9%
  6. Ndërsa shkurtoni tregun, tani jeni në fitim me pak më shumë se 28% (rritje e rendimentit nga 7% në 9%)
  7. Ju vendosni të arrini fitimet tuaja, kështu që vendosni një porosi 'blerje'
  8. Me fitime prej 28% në një aksion prej 1,000 £, ju bëtë 280 fitim

   A paguajnë ETF dividentë?

  Në disa raste, ETF-të ju lejojnë të fitoni pjesën tuaj të pagesave të dividendit, nëse aplikohet. Për shembull, le të themi që ETF ndjek FTSE 100. Nëse 85 prej atyre ndërmarrjeve paguajnë dividentë tremujorë, ju do të merrni pjesën tuaj - proporcionale me shumën që investoni.

  Sidoqoftë, ju do të kualifikoheni për këto dividentë vetëm nëse ofruesi i ETF fizikisht mban aksionet themelore brenda portofolit të tij. Ky nuk do të jetë rasti nëse jeni duke përdorur një ndërmjetës CFD për të investuar në një FTSE 100 ETF, dhe ndërmjetësi thjesht ndjek çmimin e ETF përkatëse.

  Shënim: Nëse keni të drejtë për dividentë, ofruesi i ETF ka të ngjarë të paguajë në bazë tremujore. Kjo është për shkak se ata me gjasë do të marrin pagesa të dividendit nga një ditë në ditë, pasi kompanitë paguajnë në data të ndryshme.

  Si mund të zgjedh një ndërmjetës ETF?

  Kështu që tani që e dini se si funksionojnë ETF, tani duhet të mendoni se cilin ofrues dëshironi të përdorni. Në këtë kuptim, ju keni tre mundësi:

  • Shkoni direkt me institucionin financiar që zotëron ETF (për shembull Vanguard)
  • Përdorni një ndërmjetës në internet që ju jep juve akses në ETF
  • Përdorni një ndërmjetës CFD

  Me sa u tha, ka shumë metrikë të tjera që duhet të merrni në konsideratë përpara se të bashkoheni me një ndërmjetës të ri ETF. Si i tillë, sigurohuni që të lexoni përmes këshillave të mëposhtme.

  Rregullorja

  Pa dyshim, konsiderata më e rëndësishme që duhet të bëni është në lidhje me rregulloren. Ç'është më e rëndësishmja, duhet të përdorni vetëm një ndërmjetës që mban të paktën një licencë nga një rregullator i nivelit një.

  Kjo duhet të përfshijë llojet e Britanisë së Madhe FCA, ASIC (Australi), MAS (Singapor), ose CySEC (Qipro). Nëse ndërmjetësi nuk është i rregulluar, ose ai zotëron vetëm një licencë nga një juridiksion jo i nivelit të parë (si Ishujt e Virgjër Britanikë), duhet ta shmangni atë me çdo kusht.

  E ETF të tregtueshme

  Atëherë duhet të kaloni ca kohë duke eksploruar departamentin e ndërmjetësit ETF. Në fund të fundit, duhet të siguroheni që ndërmjetësi mbështet ETF specifik në të cilin dëshironi të investoni. Për shembull, nëse po kërkoni të investoni në një ETF të tregut të aksioneve, ne do të prisnim të shihnim FTSE 100, NASDAQ 100, Dow Jones, dhe më shumë.

  Ju gjithashtu duhet të vlerësoni nëse doni që opsioni i shkallës së shkurtër të aplikoni levave. Nëse po planifikoni të bëni njërën nga këto, do të duhet të zgjidhni një ndërmjetës CFD që mbështet instrumentet ETF.

  ✔️ Depozitat dhe Tërheqjet

  Nëse po kërkoni të investoni me një ETF, do të rrezikoni paratë tuaja. Si i tillë, duhet të eksploroni se cilat mënyra pagese mbështeten. Shumica e ndërmjetësve të ETF ju lejojnë të depozitoni fonde me një kartë debiti ose krediti, si dhe me një tel bankar.

  Disa ndërmjetës ETF gjithashtu lehtësojnë pagesat e portofolit elektronik. Nëse e bëjnë këtë, kjo do të përfshijë të tilla si Paypal, Skrill dhe Neteller. Në krye të opsioneve specifike të pagesës të mbështetura, ju gjithashtu duhet të kontrolloni shumat minimale të depozitave.

  Për më tepër, kontrolloni për të parë nëse ndërmjetësi ETF akuzon ndonjë depozitë ose tërheqje - veçanërisht nëse planifikoni të përdorni një kartë krediti.

  ✔️ Pranueshmëria

  Disa ndërmjetësues të ETF janë të kufizuar në vendet që mund t'u shërbejnë. Për shembull, nëse jeni me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, ndërmjetësi zakonisht do të duhet të mbajë një licencë me FCA - ose një rregullator me bazë Evropiane si CySEC.

  ✔️ Tarifat dhe Komisionet

  Brokerat e ETF gjithmonë do të tarifojnë. Në krye të kësaj është një tarifë vjetore mirëmbajtjeje. Siç sugjeron emri, do të duhet të paguani një tarifë për investimin tuaj ETF për sa kohë që mbetet e hapur. Për shembull, le të themi që ju investoni 5,000 £ në një REIT ETF dhe ndërmjetësi kërkon një tarifë vjetore prej 1.5%.

  Kjo do të thotë që ju do të paguani 75 £ në vit për investimin tuaj ETF. Me fjalë të tjera, do të duhet të fitonit të paktën 1.5% në fitime vetëm për t'u barazuar. Si i tillë, qëndroni pranë ndërmjetësuesve ETF që ofrojnë tarifa super të ulta mirëmbajtjeje.

  . Burimet arsimore

  Nëse jeni akoma në fillestarin në botën e ETF-ve, do të dëshironi të zgjidhni një ndërmjetës që ofron shumë burime arsimore. Kjo jo vetëm që duhet të përfshijë shpjegime video dhe udhëzime hap pas hapi të tregtisë, por edhe analiza të lajmeve në kohë reale.

  Mbi të gjitha, do t'ju kërkohet të zgjidhni investimet tuaja mbi një bazë të vogël, kështu që do t'ju duhet të gjithë ndihmën që mund të merrni.

  Support Mbështetja e klientit

  Megjithëse ndërmjetësit e ETF nuk mund t'ju japin këshilla se çfarë investimesh duhet të bëni, ata mund t'ju ndihmojnë kur bëhet fjalë për krijimin e një tregtie. Si i tillë, duhet të zgjidhni një ndërmjetës që ofron shërbimin e nivelit të lartë të klientit.

  Kjo duhet të përfshijë një zgjedhje të bisedës së drejtpërdrejtë, postës elektronike dhe mbështetjes telefonike - mundësisht 24 orë në ditë.

  Si mund të investoj me një ndërmjetës online ETF?

  Kështu që tani që e dini se çfarë duhet të shikoni kur zgjidhni një ndërmjetës ETF, ne tani do t'ju tregojmë se si mund të filloni. Thjesht ndiqni udhëzimet hap pas hapi të përshkruara më poshtë për të filluar udhëtimin tuaj të investimeve ETF.

  Hapi 1: Zgjidhni një ndërmjetës ETF

  Porta juaj e parë e thirrjes do të jetë zgjedhja e një ndërmjetësi ETF që plotëson nevojat tuaja. Nëse po kërkoni të hulumtoni vetë një ndërmjetës, thjesht rishikoni këshillat e përshkruara në seksionin më sipër. Ç'është më e rëndësishmja, ju duhet të vlerësoni nëse doni të zgjidhni një ndërmjetës CFD (nëse shisni me të shkurtër dhe përdorni leva) ose një ndërmjetës tradicional ETF (nëse kërkoni të fitoni dividentë).

  Nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një platformë, ne do t'ju sugjeronim të rishikoni pesë ndërmjetësit ETF të renditur më poshtë në këtë faqe. Të gjitha zgjedhjet tona kryesore plotësojnë kërkesat tona të rrepta - veçanërisht ato për rregullimin, tarifat e ulëta dhe mënyrat e pagesës.

  Hapi 2: Hapni një llogari

  Tani do të duhet të hapni një llogari me ndërmjetësin tuaj të zgjedhur ETF. Kjo është për të siguruar që platforma të mbetet në përputhje me organin e saj të licencimit, si dhe ligjet në lidhje me pastrimin e parave.

  Si i tillë, do të duhet të siguroni informacionin e mëposhtëm:

  • Emri i plotë
  • kombësi
  • Adresa e shtepise
  • Data e lindjes
  • Numri i Sigurimit Kombëtar (ose Numri i Identifikimit të Taksave)
  • Kontaktoni Details

  Atëherë ndërmjetësi do të përpiqet të verifikojë informacionin tuaj në mënyrë elektronike. Nëse nuk është në gjendje ta bëjë këtë, do t'ju kërkohet të ngarkoni një kopje të pasaportës ose patentës tuaj.

  Hapi 3: Fondet e depozitave

  Pasi të jetë konfiguruar llogaria juaj e brokerimit ETF, atëherë do t'ju kërkohet të depozitoni disa fonde. Metodat specifike të pagesës të disponueshme nga ju do të ndryshojnë nga ndërmjetësi në ndërmjetësues.

  Me këtë, shumica ju lejon të depozitoni me një transfer bankar ose kartë debiti / krediti. Nëse po kërkoni të përdorni një portofol elektronik si Paypal, ka të ngjarë të keni nevojë të përdorni një ndërmjetës CFD.

  Hapi 4: Gjeni ETF tuaj të preferuar

  Veryshtë shumë e rrallë të gjesh një ndërmjetës që specializohet vetëm në ETF, kështu që platforma që po përdorni është të ofroni një sërë klasash të tjera asetesh, gjithashtu. Si i tillë, do të duhet të kaloni te seksioni ETF i faqes.

  Më pas do të shihni një listë të plotë të ETF-ve në të cilat mund të investoni. Disa ndërmjetës ju lejojnë të filtroni rezultatet sipas tregut - të tilla si obligacione, mallra, pasuri të paluajtshme ose aksione. Nëse keni një ETF specifik në mendje, gjithashtu mund ta kërkoni.

  Hapi 5: Bëni një investim

  Pasi të keni e vendosur ETF në të cilën dëshironi të investoni, atëherë do të duhet të vendosni nëse doni të shkoni gjatë (porosi e blerjes) apo e shkurtër (porosia e shitjes). Mos harroni, ju mund të shkoni shkurtër vetëm nëse jeni duke përdorur një ndërmjetës CFD.

  Tjetra, atëherë duhet të vendosni se sa dëshironi të investoni. Futeni këtë në kutinë përkatëse, krahas çmimit të preferuar të hyrjes. Nëse jeni të lumtur të merrni çmimin tjetër të disponueshëm, zgjidhni një porosi të tregut.

  Nëse investoni në një ETF përmes një produkti CFD, këtu do të aplikoni levave. Shuma që mund të aplikoni do të përcaktohet nga ndërmjetësi, pasuria që tregtoni dhe vendndodhja juaj.

  Në fund, vendosni porosinë tuaj të blerjes / shitjes për të përfunduar investimin tuaj ETF.

  Hapi 6: Shlyerja e investimit tuaj ETF

  Investimet e ETF-së qëndrojnë në lojë për aq kohë sa ju dëshironi. Ky është edhe rasti nëse investoni në klasa të aktiveve të fundme si bono. Si e tillë, vlera e investimit tuaj ETF do të rritet dhe ulet sipas pasurisë që po ndjek. Ju do të keni mundësinë e arkëtimit të investimit tuaj në çdo kohë të dhënë - shpresojmë që të keni një fitim.

  Kur ta bëni atë, fondet do të vendosen menjëherë në llogarinë tuaj të parave të brokerimit ETF. Pastaj mund të investoni në pasuri të tjera ose thjesht të kërkoni një tërheqje përsëri në llogarinë tuaj bankare.

  5 Brokerat më të mirë të ETF: Zgjedhjet tona më të mira të ndërmjetësve të vitit 2021

  Me qindra ndërmjetës të ETF për të zgjedhur, mund të jetë një proces që kërkon kohë për të gjetur një platformë që plotëson nevojat tuaja afatgjata. Ç'është më e rëndësishmja, nëse po kërkoni një ndërmjetës të rregulluar që ofron shumë tregje ETF, tarifa të ulëta, përhapje konkurruese dhe shumë metoda të përditshme pagese - ne do t'ju sugjeronim të eksploroni pesë ndërmjetësit e mëposhtëm.

  1. eToro - Brokeri më i mirë Forex për fillestarët

  eToro bën vendin tonë numër një sepse platforma është përshtatur për ata me pak përvojë në hapësirën e tregtimit të Forex. Së pari, procesi i regjistrimit zgjat më pak se 5 minuta, dhe ju mund të depozitoni fonde me një kartë debiti / krediti, portofolin elektronik ose llogari bankare. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Ç'është më e rëndësishmja, platforma e tregtimit është shumë e lehtë për t'u përdorur, dhe madje mund të angazhoheni në "Kopjimin e Tregtisë". Kjo është ajo ku ju kopjoni porositë e blerjes dhe shitjes së tregtarëve me përvojë të huaj që janë regjistruar në eToro. Ju merrni për të zgjedhur se sa dëshironi të interesit kur kopjoni tregtarët.

  Vetë departamenti i Forex-it rendit grumbujt e çifteve të valutave nëpër diploma të mëdha, të mitur dhe ekzotikë. Megjithëse eToro është pak e shkurtër në departamentin e treguesve teknikë, platforma ju lejon të aplikoni levave. Kjo është e kufizuar në 30: 1 për diploma dhe 20: 1 për të mitur / ekzotikë - sipas rregulloreve të ESMA.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  Ekipi në AVATrade tani po ofron një bonus të madh Forex me 20% deri në 10,000 dollarë. Kjo do të thotë që do të duhet të depozitoni 50,000 dollarë për të marrë alokimin maksimal të bonusit. Merrni parasysh, do të duhet të depozitoni një minimum prej 100 $ për të marrë bonusin, dhe llogaria juaj duhet të verifikohet para se të kreditohen fondet. Në kushtet e tërheqjes së bonusit, ju do të merrni $ 1 për çdo 0.1 lot që tregtoni.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Si përmbledhje, tani duhet të keni një ide të mirë se si funksionojnë ETF në praktikë. Kjo përfshin përbërjen themelore të ETF-ve, shumë tregje në të cilat mund të investoni dhe mekanizmat e nevojshëm për t'u përfshirë në shitjen e shkurtër. Marrja më e rëndësishme është që ju të zgjidhni një ndërmjetës ETF që plotëson më mirë kërkesat tuaja për tregtimin afatgjatë.

  Të paktën, ky duhet të jetë një ndërmjetës me një rregullim të fortë, tarifa konkurruese dhe mbështetje për grumbujt e metodave të pagesës. Nëse nuk keni kohë të hulumtoni vetë një platformë, ne gjithashtu kemi renditur pesë ndërmjetësit tanë të rekomanduar ETF të vitit 2021 - secili prej tyre plotëson kriteret tona të rrepta.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Çfarë është një ndërmjetës ETF?

  Brokerat ETF ju lejojnë të investoni në një sërë tregjesh të ETF. Ndërsa disa lehtësojnë ETF fizike, të tjerët specializohen në CFD.

  Cila është depozita minimale që kërkojnë ndërmjetësit ETF?

  Kjo ndryshon shumë në varësi të platformës. Ndërsa disa nuk kanë fare shuma minimale depozite, të tjerët do të kërkojnë 100 £ ose më shumë.

  A paguajnë dividentë ETF-të?

  Kjo varet. Nëse ofruesi i ETF ka blerë aksionet e indeksit që po ndjek, atëherë do të keni të drejtë për pjesën tuaj të pagesave të dividentit. Ky nuk do të jetë rasti nëse investoni në një ETF përmes një CFD.

  A rregullohen ndërmjetësit ETF?

  Po, të gjithë ndërmjetësit ETF me qendër në Mbretërinë e Bashkuar kërkohet të mbajnë një licencë me Autoritetin e Sjelljes Financiare (FCA). Organe të tjerë të shquar të licencimit përfshijnë ASIC (Australi) dhe CySEC (Qipro).

  Mund të shkurtoni një ETF?

  Ndryshe nga fondet e përbashkëta, ETF-të ju lejojnë të shisni shkurt një treg. Sidoqoftë, do të duhet të investoni në ETF përmes një CFD.

  Si i bëjnë paratë ETF-të fizike?

  ETF bën para kur pasuritë themelore rriten në vlerë. Nëse ofruesi ETF po ndjek aksionet ose indekset tradicionale, ai gjithashtu do të bëjë para përmes dividentëve.

  Cilat mënyra pagese mbështesin ndërmjetësit ETF?

  Ju duhet të jeni në gjendje të depozitoni fonde përmes një karte debiti / krediti ose transferit bankar. Nëse vendosni për ETF përmes një ndërmjetësi CFD, gjithashtu mund të keni mundësinë e përdorimit të një portofoli elektronik.

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.