Mësoni si të tregtoni kripto - Mësoni 2 Tregtoni udhëzuesin përfundimtar për tregtinë e kriptave!

Mësoni si të tregtoni kripto - Mësoni 2 Tregtoni udhëzuesin përfundimtar për tregtinë e kriptave!

2021 ka filluar jashtĂ«zakonisht mirĂ« pĂ«r industrinĂ« e kripto.  Me interes tĂ« ripĂ«rtĂ«rirĂ« nga figura tĂ« shquara, vlera e monedhave dixhitale pritet tĂ« rritet mĂ« tej nĂ« tĂ« ardhmen e afĂ«rt. 

ThĂ«nĂ« kjo, kripto vazhdon tĂ« jetĂ« njĂ« nga tregjet mĂ« tĂ« paqĂ«ndrueshme tĂ« tregtisĂ«. Rrjedhimisht, nĂ«se po kĂ«rkoni tĂ« merrni pjesĂ« nĂ« veprim - Ă«shtĂ« e rĂ«ndĂ«sishme qĂ« tĂ« jeni tĂ« armatosur me njohuritĂ« e kĂ«rkuara se si funksionon tregtia e kripto para se tĂ« zhyteni. 

NĂ« kĂ«tĂ« MĂ«soni si tĂ« tregtoni udhĂ«zuesin e kriptos, Wju shĂ«tisni nĂ«pĂ«r bazat e kĂ«saj klase dixhitale tĂ« aseteve, diskutoni pĂ«r shumĂ« strategji tĂ« ndryshme dhe ju ofrojmĂ« qartĂ«si se si tĂ« zhvilloni njĂ« qasje sistematike tregtare. 

MĂ« tej, ne gjithashtu mbulojmĂ« disa kĂ«shilla se si mund tĂ« gjeni ndĂ«rmjetĂ«sin e duhur pĂ«r tĂ« filluar tregtimin e kriptomonedhave nga komoditeti i shtĂ«pisĂ« tuaj. 

Tabela e PĂ«rmbajtjes

   

  eToro - Bleni dhe Investoni në Asete

  Vlerësimi ynë

  • Bleni mbi 2,400 aksione
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • Depozitoni fonde me njĂ« kartĂ« debiti / krediti, portofol elektronik, ose llogari bankare dhe PayPal
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • VetĂ«m kriptot e vĂ«rteta janĂ« nĂ« dispozicion pĂ«r pĂ«rdoruesit e SH.B.A.
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

   

  Pjesa 1: Kuptoni Bazat e Si të Tregtoni Kripton

  NĂ«se jeni i ri nĂ« tregtinĂ« e kriptovalutave, hapi i parĂ« Ă«shtĂ« tĂ« kuptoni bazat se si funksionon kjo aset. Si i tillĂ«, le tĂ« fillojmĂ« me bazat e kockave tĂ« zhveshura. 

  Arefarë janë monedhat Cryptocur?

  Ju tashmĂ« mund tĂ« jeni tĂ« njohur me konceptin e kriptovalutave deri nĂ« njĂ« farĂ« mase. NĂ« terma tĂ« thjeshtĂ«, kriptovalutat janĂ« monedha dixhitale. Ato nuk janĂ« lĂ«shuar nga ndonjĂ« bankĂ« apo qeveri e centralizuar, as vlera e tyre nuk mbĂ«shtetet nga ndonjĂ« monedhĂ« fiat. 

  Çdo kriptomonedhĂ« Ă«shtĂ« njĂ« shenjĂ« qĂ« ruhet nĂ« njĂ« portofol dixhital. NĂ«se Bitcoin, pĂ«r shembull, mund t'i pĂ«rdorni monedhat si mjet kĂ«mbimi pĂ«r disa produkte dhe shĂ«rbime. 

  Secila prej kĂ«tyre transaksioneve do tĂ« ruhet nĂ« njĂ« libĂ«r tĂ« regjistruar tĂ« arritshĂ«m pĂ«r publikun, i njohur si blockchain. Kjo krijon njĂ« rekord tĂ« pĂ«rhershĂ«m qĂ« nuk mund tĂ« ndryshohet ose manipulohet - duke i bĂ«rĂ« kriptovalutat njĂ« klasĂ« vĂ«rtet unike tĂ« pasurive. 

  Cryptocurrency pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« erdhi nĂ« vĂ«mendjen e botĂ«s nĂ« 2009, kur Bitcoin u lançua pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«. PjellĂ« nga suksesi i Bitcoin, tani ekzistojnĂ« mbi 8,000 kriptovaluta - shumica e tĂ« cilave mund tĂ« tregtoni nĂ« internet. 

  Tani qĂ« i kemi poshtĂ« bazat, na lini tĂ« flasim se si mundeni tregti kripto. 

  Cilat janë bazat e tregtisë me kripto?

  Tregtia e kriptovalutave sillet rreth spekulimit tĂ« lĂ«vizjeve tĂ« çmimeve tĂ« ardhshme tĂ« monedhĂ«s dixhitale nĂ« fjalĂ«. PĂ«r shembull, kur jeni duke tregtuar Bitcoin - jeni duke u pĂ«rpjekur tĂ« parashikoni nĂ«se çmimi i monedhĂ«s do tĂ« rritet ose do tĂ« bjerĂ« nĂ« tregun e hapur. 

  Ju vendosni njĂ« urdhĂ«r blerje ose shitje bazuar nĂ« spekulimet tuaja - duke shpresuar tĂ« bĂ«ni njĂ« fitim nĂ« kĂ«tĂ« proces. 

  Këtu është një shembull praktik i tregtisë së kriptovalutave:

  • Le tĂ« supozojmĂ« se doni tĂ« tregtoni Litecoin me USD. 
  • Kjo do tĂ« shĂ«nohet si LTC / USD nĂ« platformĂ«n tuaj tĂ« zgjedhur tĂ« tregtisĂ« sĂ« kriptomonedhave. 
  • Çmimi aktual i LTC / USD Ă«shtĂ« kuotuar nĂ« 177 $. 
  • Ju krijoni njĂ« blej porosi me vlerĂ« 500 dollarĂ« nĂ« çift.
  • Disa orĂ« mĂ« vonĂ«, kursi i kĂ«mbimit i LTC / USD rritet nĂ« 190 dollarĂ«
  • Kjo pĂ«rkthehet nĂ« njĂ« rritje çmimi prej 7.3%.
  • NĂ« aksionet tuaja prej $ 500, ju bĂ«tĂ« njĂ« fitim prej $ 36.50. 

  Ky Ă«shtĂ« njĂ« shembull tipik i njĂ« tregtie kriptovalute kur spekuloni se çmimi i aktivit do tĂ« rritet nĂ« periudhĂ«n afatshkurtĂ«r. 

  Nga ana tjetĂ«r, ju gjithashtu mund tĂ« shkoni 'shkurtĂ«r' nĂ«se prisni qĂ« çmimi tĂ« ulet. Kjo Ă«shtĂ« e mundur duke tregtuar kripto CFD. Ne do tĂ« futemi nĂ« hyrjet dhe hyrjet e shitjes sĂ« shkurtĂ«r mĂ« vonĂ« nĂ« kĂ«tĂ« UdhĂ«zues MĂ«soni Si Tregtoni Kriptimin e Crypto. 

  PĂ«r ta pĂ«rmbledhur, tregtia me kripto ju lejon tĂ« pĂ«rfitoni nga lart tendencat e çmimeve nĂ« rĂ«nie tĂ« aktivit - duke pasur parasysh qĂ« ju parashikoni tregun nĂ« mĂ«nyrĂ« korrekte. 

  Në shumë mënyra, tregtia e kriptomonedhave tërheq shumë ngjashmëri me tregtinë në Forex. Në të dy tregjet, ju po përpiqeni të spekuloni kursin e këmbimit të çifteve të monedhës. Përveç kësaj, të dy pasuritë janë njësoj të famshme për paqëndrueshmërinë e tyre - të paktën në rastin e ekzotikëve.

  NĂ« fakt, ashtu si Forex, çmimi i kriptovalutave luhatet gjithashtu çdo sekondĂ« tjetĂ«r.  NĂ«se po mendoni tĂ« tregtoni kriptovalutĂ«, do tĂ« duhet tĂ« kuptoni se çfarĂ« e shkakton kĂ«tĂ« lĂ«vizje tĂ« çmimeve dhe ku ka tĂ« ngjarĂ« tĂ« drejtohet nĂ« tĂ« ardhmen e afĂ«rt.

  Si i tillĂ«, para se tĂ« bĂ«ni ndonjĂ« lĂ«vizje tĂ« tregut, duhet tĂ« bĂ«ni detyrat e shtĂ«pisĂ« nĂ« monedhĂ«n dixhitale pĂ«rkatĂ«se dhe tregun pĂ«rkatĂ«s tĂ« saj. 

  Çiftet e tregtimit të kriptos

  NĂ« botĂ«n e kriptovalutave, çiftet e tregtisĂ« janĂ« pasuri qĂ« mund tĂ« shkĂ«mbehen me njĂ«ra-tjetrĂ«n. Kjo mund tĂ« klasifikohet gjerĂ«sisht nĂ« dy kategori - çifte tregtare krypto-kryq dhe çifte tregtare kripto-fiat. 

  Le tĂ« shohim nga afĂ«r secilin lloj tĂ« çiftit tregtar mĂ« poshtĂ«. 

  Çiftet e kryqëzuara të monedhës

  Çiftet e krypto-kryqit pĂ«rfshijnĂ« dy monedha tĂ« ndryshme dixhitale tĂ« tregtuara kundĂ«r njĂ«ri-tjetrit. 

  PĂ«r shembull, nĂ«se shihni palĂ«n tregtare BTC / XLM - kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« BTC (Bitcoin) Ă«shtĂ« monedha bazĂ« dhe XLM (Yjor) Ă«shtĂ« monedha e vlerĂ«simit. 

  Nëse jeni duke tregtuar BTC / XLM, kështu do të funksionojë tregtia:

  • Le tĂ« themi se çifti kripto-kryq BTC / XLM Ă«shtĂ« me çmim 110,023. 
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« pĂ«r çdo Bitcoin qĂ« tregtoni, ju do tĂ« merrni Stellar me vlerĂ« 110,023 nĂ« kĂ«mbim. 

  Detyra juaj si njĂ« tregtar Ă«shtĂ« tĂ« spekuloni nĂ«se ky kurs kĂ«mbimi i çiftit kripto-kryq do tĂ« rritet ose do tĂ« bjerĂ«. 

  Siç mund ta shihni, ky proces mund tĂ« bĂ«het pak kompleks pĂ«r tregtarĂ«t - veçanĂ«risht fillestarĂ«t. KĂ«rkon qĂ« ju tĂ« keni njĂ« njohuri tĂ« vendosur pĂ«r tĂ« dy kriptovalutat nĂ« çiftin tregtar dhe tregjet e tyre. 

  Si pasojĂ«, shumĂ« tregtarĂ« fillestarĂ« zgjedhin tĂ« tregtojnĂ« kriptovaluta kundĂ«r njĂ« monedhe mĂ« tĂ« njohur tĂ« lĂ«shuar nga qeveria - siç Ă«shtĂ« dollari amerikan ose euro. 

  Kjo na sjell te lloji i dytĂ« i çiftit tĂ« tregtimit tĂ« kriptovalutave. 

  Çiftet Fiat-me-Cryptocurrency

  Siç e pĂ«rmendĂ«m mĂ« lart, njĂ« monedhĂ« fiat-nĂ«-kriptĂ« pĂ«rbĂ«het nga njĂ« monedhĂ« fiat dhe njĂ« monedhĂ« dixhitale. 

  Kur shihni palĂ«n tregtare BTC / USD ose BTC / EUR, ajo tregon çmimin e kriptovalutĂ«s nĂ« monedhĂ«n pĂ«rkatĂ«se fiat. PĂ«r shembull, nĂ«se BTC / USD kushton 40,000 dollarĂ« - kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« njĂ« Bitcoin vlerĂ«sohet $ 40,000 nĂ« dollarĂ« amerikanĂ«. 

  MĂ« sĂ« shpeshti, kriptovalutat tregtohen kundrejt dollarĂ«ve amerikanĂ«, pasi Ă«shtĂ« monedha referuese e botĂ«s.  SidoqoftĂ«, nĂ« varĂ«si tĂ« platformĂ«s sĂ« tregtimit nĂ« internet, ju gjithashtu mund tĂ« jeni nĂ« gjendje tĂ« tregtoni monedha dixhitale kundrejt monedhave tĂ« tjera fiat si paund britanik, euro, jen japonez, dollarĂ« australianĂ« dhe tĂ« tjera. 

  KĂ«tu Ă«shtĂ« njĂ« shembull i njĂ« tregtie tĂ« monedhave tĂ« kripto-monedhave. 

  • Le tĂ« supozojmĂ« se doni tĂ« tregtoni Litecoin kundrejt USD.
  • Ju do tĂ« gjeni çiftin e shĂ«nuar si LTC / USD nĂ« platformĂ«n tuaj tregtare. 
  • Çmimi i LTC / USD Ă«shtĂ« kuotuar nĂ« 180 $. 
  • Duke besuar se dyshja Ă«shtĂ« nĂ«nvlerĂ«suar - ju vendosni njĂ« porosi blerjeje me vlerĂ« 2,000 dollarĂ«. 
  • Disa ditĂ« mĂ« vonĂ«, LTC / USD vlerĂ«sohet nĂ« 210 dollarĂ«. 
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« çmimi i çiftit Ă«shtĂ« rritur me 16.66%. 
  • Si i tillĂ«, ju vendosni njĂ« urdhĂ«r shitje pĂ«r tĂ« arkĂ«tuar fitimet tuaja. 

  NĂ« kĂ«tĂ« tregti, ju keni kthyer 2,332 dollarĂ« - me 332 dollarĂ« si fitimin tuaj. 

  Pothuajse tĂ« gjitha kriptovalutat e disponueshme nĂ« treg sot mund tĂ« tregtohen kundrejt monedhave tĂ« tjera fiat. 

  NjĂ« pikĂ« shtesĂ« pĂ«r t'u theksuar Ă«shtĂ« se çiftet fiat-nĂ«-kriptomonedhĂ« shpesh tregtohen pĂ«rmes CFD (Kontrata pĂ«r Diferencat). NĂ« terma tĂ« thjeshtĂ«, kur pĂ«rdorni CFD, ju nuk do ta keni pronĂ«n drejtpĂ«rdrejt. NĂ« vend tĂ« kĂ«saj, ju do tĂ« tregtoni njĂ« instrument financiar qĂ« GjurmĂ«t çmimi nĂ« botĂ«n reale tĂ« kripto-aseteve. 

  Avantazhi kryesor i tregtimit tĂ« CFD-ve Ă«shtĂ« fitimi i aksesit nĂ« zero komisione dhe pĂ«rhapja e kufizuar. PĂ«r mĂ« tepĂ«r, ju do tĂ« keni gjithashtu mundĂ«sinĂ« pĂ«r tĂ« aplikuar levave nĂ« tregtinĂ« tuaj, si dhe shitje tĂ« shkurtĂ«r me lehtĂ«si. 

  Si të tregtoni kripto: Afatshkurtër ose Afatgjatë?

  Kur mësoni se si të tregtoni kripto për herë të parë, duhet të merrni parasysh se cilat janë qëllimet tuaja financiare. Për shembull, a doni të investoni në kripto për disa vjet, apo të tregtoni përmes një strategjie tregtare / luhatjeje tregtare ditore?

  Le tĂ« shqyrtojmĂ« se çfarĂ« pĂ«rfshin secili opsion dhe cilat instrumente financiare janĂ« nĂ« dispozicion pĂ«r ta lehtĂ«suar kĂ«tĂ«. 

  Crypto CFD

  Mënyra më e popullarizuar për t'u angazhuar në tregtinë afatshkurtër të kriptomonedhës është përmes CFD. Siç kemi vërejtur më parë, CFD-të ju lejojnë të tregtoni kriptovaluta pa marrë në pronësi asetin themelor.

  Me fjalĂ« tĂ« tjera, ju nuk duhet tĂ« shqetĂ«soheni pĂ«r ruajtjen e kriptomonedhĂ«s tuaj nĂ« njĂ« portofol dixhital ose sigurinĂ« e fondeve tuaja dixhitale. NjĂ« CFD thjesht do tĂ« pasqyrojĂ« çmimin e kriptovalutĂ«s dhe ju jep mundĂ«sinĂ« pĂ«r tĂ« pĂ«rfituar si nga rĂ«nia ashtu edhe nga tregjet nĂ« rritje. 

  PĂ«r shembull, kur besoni se çmimi i njĂ« kriptovalute Ă«shtĂ« gati tĂ« rritet, ju mund tĂ« merrni njĂ« pozicion tĂ« gjatĂ« dhe tĂ« bĂ«ni njĂ« urdhĂ«r blerjeje. Sapo çmimi tĂ« rritet, ju do tĂ« krijoni njĂ« urdhĂ«r shitje pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« para - duke fituar njĂ« fitim nga ana tjetĂ«r. 

  PĂ«rkundrazi, nĂ«se mendoni se vlera e njĂ« kriptovalute do tĂ« bjerĂ« - mund tĂ« shkoni pak duke vendosur fillimisht njĂ« urdhĂ«r shitje. NĂ«se spekulimi juaj Ă«shtĂ« i saktĂ«, ju do tĂ« vendosni urdhĂ«r blerjeje pĂ«r tĂ« parave tĂ« gatshme dhe kĂ«shtu, do tĂ« ktheni njĂ« fitim. 

  Le të demonstrojmë se si funksionon një kripto CFD në praktikë me një shembull:

  • Çmimi i DASH / USD vlerĂ«sohet nĂ« 120 $. 
  • Kjo do tĂ« thotĂ« se njĂ« DASH CFD gjithashtu do tĂ« kushtojĂ« 120 dollarĂ«. 
  • NĂ«se spekuloni se çmimi i DASH do tĂ« bjerĂ« - ju do tĂ« krijoni njĂ« urdhĂ«r shitje. 
  • NĂ«se spekuloni se çmimi i DASH do tĂ« rritet - ju do tĂ« krijoni njĂ« urdhĂ«r blerjeje. 
  • NĂ«se çmimi i DASH lĂ«viz nĂ« drejtimin qĂ« keni parashikuar, ju do tĂ« bĂ«ni njĂ« fitim. 

  Rrallë tregtarët afatshkurtër të CFD i mbajnë pozicionet e tyre të hapura për më shumë se disa ditë ose javë. Kjo sepse produktet e CFD të huazuara vijnë gjithashtu të bashkangjitura me tarifat e financimit brenda një dite.

  Kuptimi - pĂ«r çdo natĂ« qĂ« mbani tĂ« hapur pozicionin tuaj tĂ« kripto CFD, do tĂ« duhet tĂ« paguani njĂ« tarifĂ« pĂ«r ndĂ«rmjetĂ«sin tuaj. Sa ju jeni tĂ« detyruar tĂ« paguani varet nga platforma juaj e zgjedhur dhe sa keni marrĂ« pjesĂ« nĂ« tregti. 

  Bleni dhe Mbajeni Crypto 

  Kur bëhet fjalë për strategjitë afatgjata, ju do të investoni në kriptovaluta sesa t'i tregtoni ato. Kjo shpesh quhet një strategji 'blej dhe mbaje', e njohur gjerësisht si HODLing midis investitorëve të kriptos.

  NĂ« terma tĂ« thjeshtĂ«, kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju do tĂ« blini kriptovaluta dhe do t'i mbani ato pĂ«r muaj ose vite - derisa tĂ« jetĂ« koha e duhur pĂ«r tĂ« shitur monedhat pĂ«r njĂ« fitim. 

  NĂ«se preferoni tĂ« shkoni pĂ«r njĂ« strategji afatgjatĂ«, Ă«shtĂ« mĂ« mirĂ« qĂ« ju blej kriptomonedha juaj nga njĂ« ndĂ«rmjetĂ«s i besuar nĂ« internet. PĂ«r t'ju kursyer ca kohĂ«, ju sugjerojmĂ« tĂ« merrni nĂ« konsideratĂ« eToro - njĂ« platformĂ« tregtare shoqĂ«rore e rregulluar nga FCA, CySEC dhe ASIC. 

  Me mbi 17 milion klientĂ«, eToro ka ndĂ«rtuar njĂ« reputacion tĂ« gjatĂ« nĂ« skenĂ«n e tregtimit nĂ« internet. Brokerimi gjithashtu vjen i integruar me njĂ« platformĂ« tregtare dhe njĂ« portofol kripto - nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« mund tĂ« menaxhoni tĂ« gjitha investimet tuaja nga kroskoti nĂ« internet. MĂ« e rĂ«ndĂ«sishmja, eToro ju lejon tĂ« investoni dhe tregtoni kriptovaluta 100% pa komision.

  Siç mund ta merrni me mend, njĂ« strategji blerjeje dhe mbajtjeje i pĂ«lqen mĂ« shumĂ« atyre qĂ« nuk duan tĂ« shqetĂ«sohen pĂ«r paqĂ«ndrueshmĂ«rinĂ« afatshkurtĂ«r tĂ« tregut. Ju kursen nga detyrimi pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« kĂ«rkime dhe analiza teknike nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« gjeni mundĂ«sitĂ« e duhura tĂ« tregtimit. 

  PĂ«r kĂ«tĂ« arsye, tregtarĂ«t fillestarĂ« shpesh zgjedhin tĂ« tregtojnĂ« kriptovaluta duke pĂ«rdorur njĂ« strategji afatgjatĂ«. NĂ« rast se doni tĂ« merrni kĂ«tĂ« rrugĂ«, eToro ju jep juve akses nĂ« 16 kriptovaluta dhe mĂ« shumĂ« se 90 + çifte tregtare pĂ«r tĂ« ndĂ«rtuar njĂ« portofol tĂ« larmishĂ«m. 

  Pjesa 2: Mëso urdhërat e kriptos

  TregtarĂ«t e kriptomonedhave shpesh merren me paqĂ«ndrueshmĂ«ri ekstreme dhe levave. Si i tillĂ«, Ă«shtĂ« thelbĂ«sore qĂ« tĂ« keni kontroll mbi tregtinĂ« tuaj. Kjo Ă«shtĂ« e mundur vetĂ«m duke vendosur njĂ« grup tĂ« duhur tĂ« porosive tregtare. 

  PĂ«r ata qĂ« nuk janĂ« nĂ« dijeni, urdhrat e tregtimit ju lejojnĂ« tĂ« komunikoni me ndĂ«rmjetĂ«sin tuaj.  NĂ« terma tĂ« thjeshtĂ«, njĂ« urdhĂ«r tregtimi i pĂ«rcjell ndĂ«rmjetĂ«sit tuaj se si doni tĂ« hyni nĂ« treg, sa doni tĂ« merrni pjesĂ« dhe si dĂ«shironi tĂ« dilni nga tregtia. 

  NĂ« kĂ«tĂ« pjesĂ« tĂ« UdhĂ«zuesit tonĂ« MĂ«soni Si Tregtoni Kriptimin, ne po ju pĂ«rcjellim nĂ«pĂ«r porositĂ« mĂ« tĂ« dobishme pĂ«r tĂ« cilat do tĂ« duhet tĂ« keni njĂ« zotĂ«rim tĂ« fortĂ«. 

  Bleni Porosi dhe Shisni Porosi

  Ne do tĂ« fillojmĂ« me llojet mĂ« themelore tĂ« porosive - blerjen dhe shitjen e porosive. KĂ«to porosi janĂ« tĂ« nevojshme pĂ«r tĂ« gjitha llojet e tregtisĂ« - pavarĂ«sisht nga aktivi. 

  NĂ« formĂ«n e tij mĂ« themelore, nĂ«se prisni qĂ« çmimi i njĂ« kriptovalute tĂ« rritet, ju do tĂ« hyni nĂ« treg me njĂ« blej rendit dhe del prej tij me a shes mĂ«nyrĂ«. 

  PĂ«rkundrazi, nĂ«se besoni se çmimi i njĂ« aktivi dixhital drejtohet drejt njĂ« trendi rĂ«nĂ«s - do tĂ« hyni me njĂ« shes urdhĂ«roni dhe dilni nga tregtia me njĂ« blej mĂ«nyrĂ«. 

  Siç mund ta shihni, do tĂ« duhet tĂ« pĂ«rdorni porosi tĂ« blerjes dhe shitjes pĂ«r çdo tregti. Ju do tĂ« hapni njĂ« pozicion me njĂ« urdhĂ«r dhe do ta mbyllni tregtinĂ« me rendin e kundĂ«rt. 

  Porositë e tregut dhe kufijtë

  NĂ« tregun e kriptomonedhave qĂ« lĂ«vizin me shpejtĂ«si, çmimi i njĂ« monedhe dixhitale luhatet çdo sekondĂ«. PĂ«r kĂ«tĂ« arsye, Ă«shtĂ« me rĂ«ndĂ«si qĂ« ju tĂ« keni njĂ« strategji hyrĂ«se pĂ«r tĂ« gjitha porositĂ« tuaja tregtare. 

  Dy porositë më të zakonshme të hyrjes të përdorura në tregtinë e kripto janë porositë e tregut dhe porositë kufitare. Këto porosi përdoren për t'i specifikuar ndërmjetësit se çfarë çmimi të hyrjes dëshironi të merrni në tregti.

  Le tĂ« shtjellojmĂ« mĂ« tej.  

  Tregu Rendit

  NjĂ« porosi e tregut do tĂ« udhĂ«zojĂ« ndĂ«rmjetĂ«sin pĂ«r tĂ« pĂ«rfunduar porosinĂ« menjĂ«herĂ«. Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ndĂ«rmjetĂ«si do tĂ« duhet ta ekzekutojĂ« porosinĂ« me çmimin tjetĂ«r mĂ« tĂ« mirĂ«. Ky lloj porosie pĂ«rdoret gjerĂ«sisht pĂ«r tĂ« ndĂ«rmarrĂ« veprime tĂ« shpejta kur shihni se hapet njĂ« mundĂ«si tregtare fitimprurĂ«se. 

  Kjo tha, Ă«shtĂ« e rĂ«ndĂ«sishme tĂ« theksohet se njĂ« urdhĂ«r tregu mund tĂ« mos ekzekutohet me çmimin e fundit tĂ« tregtuar. MeqenĂ«se tregu i kriptovalutave Ă«shtĂ« jashtĂ«zakonisht i paqĂ«ndrueshĂ«m, çmimi me tĂ« cilin ekzekutohet porosia mund tĂ« jetĂ« i ndryshĂ«m nga çmimi me tĂ« cilin vendoset porosia. 

  PĂ«r shembull, 

  • Le tĂ« konsiderojmĂ« se Cardano aktualisht ka njĂ« çmim prej 0.9003 $. 
  • Ju pĂ«lqen ky çmim, prandaj dĂ«shironi tĂ« bĂ«ni njĂ« tregti menjĂ«herĂ«. 
  • Prandaj, ju vendosni njĂ« 'porosi tregu', duke treguar qĂ« ndĂ«rmjetĂ«si duhet tĂ« ekzekutojĂ« porosinĂ« tuaj menjĂ«herĂ«. 
  • Pasi tĂ« ekzekutohet, hidhini njĂ« sy urdhrit. 
  • Ju mund tĂ« vini re se nĂ« vend tĂ« 0.9003 $, ju keni hyrĂ« nĂ« treg me 0.9005 $. 

  Siç mund ta shihni, ndryshimi do tĂ« jetĂ« i vogĂ«l dhe nuk do tĂ« ndikojĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« konsiderueshme nĂ« aftĂ«sinĂ« tuaj pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« fitime. Ky ndryshim Ă«shtĂ« i zakonshĂ«m me porositĂ« e tregut pasi çmimet e kriptos janĂ« gjithmonĂ« tĂ« luhatshme. 

  NĂ«se dĂ«shironi tĂ« hyni nĂ« tregti me njĂ« çmim specifik, aty hyn njĂ« urdhĂ«r limit. 

  Limit Rendit

  NjĂ« urdhĂ«r limit ju lejon tĂ« blini dhe shisni kriptovaluta me njĂ« çmim tĂ« caktuar. Le tĂ« shohim se si do tĂ« funksiononte njĂ« urdhĂ«r kufiri me shembullin tonĂ« tĂ« mĂ«parshĂ«m tĂ« Cardano. 

  • Supozoni se Cardano aktualisht ka njĂ« çmim prej 0.9003 $. 
  • Ju dĂ«shironi tĂ« bĂ«ni njĂ« porosi blerjeje, por vetĂ«m kur çmimi i Cardano Ă«shtĂ« rritur nĂ« 0.9015 $. 
  • Si i tillĂ« - ju vendosni njĂ« urdhĂ«r limit me $ 0.9015. 

  NĂ« kĂ«tĂ« rast, ndĂ«rmjetĂ«si juaj do tĂ« ekzekutojĂ« porosinĂ« tuaj nĂ«se dhe kur çmimi i Cardano rritet nĂ« 0.9015 $. NĂ«se jo, porosia do tĂ« mbetet nĂ« pritje derisa ta anuloni vetĂ«. 

  Urdhrat e Ndalimit të Humbjes dhe Urdhrat e Marrjes së Fitimit

  SĂ« bashku me njĂ« strategji hyrĂ«se, ju duhet edhe njĂ« strategji e fortĂ« pĂ«r tĂ« mbyllur tregtinĂ« tuaj tĂ« kriptos. MĂ«nyra themelore pĂ«r ta bĂ«rĂ« kĂ«tĂ« Ă«shtĂ« pĂ«rmes njĂ« urdhri 'ndalje-humbje' dhe 'marrjes sĂ« fitimit'. 

  Urdhrat e Ndalimit të Humbjes

  NjĂ« urdhĂ«r stop-humbje Ă«shtĂ« njĂ« nga porositĂ« mĂ« tĂ« dobishme gjatĂ« tregtimit tĂ« kriptovalutĂ«s. Ju lejon tĂ« zbutni humbjet e mundshme duke kufizuar rrezikun. Me fjalĂ« tĂ« tjera, ju mund tĂ« vendosni me çfarĂ« çmimi doni tĂ« dilni nga njĂ« tregti - nĂ« rast se tregu i kriptos shkon kundĂ«r parashikimit tuaj. 

  Le tĂ« pastrojmĂ« mjegullĂ«n me njĂ« shembull. 

  • Ju dĂ«shironi tĂ« vendosni njĂ« urdhĂ«r blerje nĂ« LTC me 185 dollarĂ«.
  • SidoqoftĂ«, ju doni tĂ« shmangni rrezikun e humbjes sĂ« mĂ« shumĂ« se 2% nĂ« tregtinĂ« tuaj. 
  • Prandaj, vendosni njĂ« porosi tĂ« ndalimit tĂ« humbjes nĂ« 2% nĂ«n çmimin e hyrjes - nĂ« 181.30 dollarĂ«.

  Përkundrazi, në rast se do të donit të bënit një porosi të shitjes, do ta vendosnit porosinë e humbjes së ndalimit në 2% mbi çmimin e hyrjes - në 188.70 dollarë.

  NĂ«se tregtia nuk shkon sipas spekulimeve tuaja, ndĂ«rmjetĂ«si juaj automatikisht do ta mbyllĂ« tregtinĂ« me porosinĂ« e humbjes sĂ« ndalimit qĂ« keni specifikuar - duke parandaluar ndonjĂ« humbje pĂ«rtej vlerĂ«s sĂ« çmimit prej 2% qĂ« vendosni. 

  PĂ«rdorimi i porosive tĂ« humbjeve Ă«shtĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« pĂ«r tĂ« automatizuar tregtinĂ« tuaj, kĂ«shtu qĂ« nuk keni pse tĂ« mbani manualisht skedat nĂ« treg gjatĂ« gjithĂ« kohĂ«zgjatjes sĂ« pozicionit tuaj tĂ« hapur. 

  Porositë e përfitimit

  Tani qĂ« dini si tĂ« hyni nĂ« treg dhe si tĂ« kufizoni humbjet tuaja, e vetmja gjĂ« qĂ« mbetet pĂ«r tĂ« pĂ«rcaktuar Ă«shtĂ« mĂ«nyra se si kontrolloni fitimet tuaja. Ă‡'Ă«shtĂ« mĂ« e rĂ«ndĂ«sishmja, Ă«shtĂ« e rĂ«ndĂ«sishme qĂ« tĂ« hyni nĂ« njĂ« tregti tĂ« kriptovalutave me njĂ« ide se sa doni tĂ« bĂ«ni. 

  NjĂ« urdhĂ«r fitimi pĂ«rfitimi pĂ«rdoret pĂ«r t'i ilustruar ndĂ«rmjetĂ«sit tuaj se cili Ă«shtĂ« synimi juaj i fitimit. Kjo do tĂ« lejojĂ« ndĂ«rmjetĂ«sin tĂ« mbyllĂ« automatikisht tregtinĂ« e fitimit pasi tĂ« ketĂ« arritur nivelin e specifikuar. 

  PĂ«r tĂ« shpjeguar mĂ« mirĂ«: 

  • Supozoni se keni vendosur njĂ« urdhĂ«r blerje nĂ« LTC duke pritur qĂ« çmimi i monedhĂ«s dixhitale tĂ« rritet. 
  • Çmimi aktual i LTC Ă«shtĂ« 185 dollarĂ«.
  • Ju dĂ«shironi tĂ« bĂ«ni njĂ« fitim prej 5% - kĂ«shtu qĂ« vendosni fitimin nĂ« 194.25 dollarĂ«. 

  NĂ«se çmimi i LTC rritet nĂ« 194.25 dollarĂ«, ndĂ«rmjetĂ«si juaj do tĂ« ekzekutojĂ« menjĂ«herĂ« urdhrin tuaj tĂ« fitimit dhe do tĂ« shesĂ« pozicionin - mbylljen e fitimit tuaj prej 5%. 

  Siç mund ta shihni, ju mund tĂ« vendosni porosi tĂ« ndalimit dhe humbjes nĂ« tĂ« dyja anĂ«t e çmimit tuaj tĂ« hyrjes. Nuk ka rĂ«ndĂ«si nĂ« cilin drejtim lĂ«viz çmimi, ndĂ«rmjetĂ«si juaj do tĂ« mbyllĂ« tregtinĂ« tuaj automatikisht - me çmimin qĂ« ju specifikuat. 

  Pjesa 3: Mësoni Menaxhimin e Riskut të Kriptos

  Menaxhimi i rrezikut Ă«shtĂ« njĂ« komponent thelbĂ«sor kur mĂ«soni se si tĂ« tregtoni kripto. Si me çdo treg tjetĂ«r, Ă«shtĂ« e pamundur tĂ« qĂ«ndrosh larg nga rreziku nĂ« tĂ«rĂ«sinĂ« e tij. Mbi tĂ« gjitha, pĂ«r tĂ« fituar para, duhet tĂ« rrezikosh para. 

  Kjo tha, Ă«shtĂ« me tĂ« vĂ«rtetĂ« e mundur tĂ« bĂ«sh lĂ«vizje tĂ« llogaritura dhe tĂ« kufizosh shkallĂ«n e humbjeve tĂ« tua. Krahas kĂ«saj, duhet tĂ« merrni parasysh se çfarĂ« aksionesh mund tĂ« pĂ«rballoni tĂ« investoni nĂ« çdo tregti kripto. 

  NĂ« zhargonin tregtar, masa tĂ« tilla paraprake njihen si 'strategji tĂ« menaxhimit tĂ« rrezikut'. KĂ«to pĂ«rfshijnĂ« masa parandaluese qĂ« vendosni pĂ«r tĂ« mbrojtur interesat dhe kapitalin tuaj tregtar. 

  KĂ«tu diskutojmĂ« disa strategji tĂ« menaxhimit tĂ« rrezikut qĂ« duhet tĂ« keni parasysh kur mĂ«soni se si tĂ« tregtoni kriptĂ«n pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«. 

  Menaxhimi i Crypto Bankroll i bazuar në përqindje

  NjĂ« sistem administrimi bankroll Ă«shtĂ« njĂ« koncept themelor i tregtimit tĂ« çdo aktivi. NĂ« terma tĂ« thjeshtĂ«, ajo pĂ«rcakton sasinĂ« e aksioneve qĂ« jeni tĂ« gatshĂ«m tĂ« rrezikoni nĂ« njĂ« tregti. TregtarĂ«t zakonisht pĂ«rcaktojnĂ« menaxhimin e tyre tĂ« bankroll nĂ« terma tĂ« pĂ«rqindjeve. 

  PĂ«r shembull, ju mund tĂ« vendosni njĂ« kufi pĂ«r tĂ« gjitha pozicionet tuaja nĂ« 2%. Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju nuk do tĂ« rrezikoni mĂ« shumĂ« se 2% tĂ« fondeve tuaja tĂ« disponueshme tregtare i vetĂ«m tregtia e kriptomonedhave. PavarĂ«sisht nga sa premtues mund tĂ« shfaqet tregu, ju gjithmonĂ« do t'i pĂ«rmbaheni kĂ«tij 2%. 

  Krahas tregut, kapitali juaj tregtar gjithashtu do tĂ« luhatet. Si pasojĂ«, ju do tĂ« duhet tĂ« rillogaritni menaxhimin e bankroll nĂ« lidhje me sukseset ose dĂ«shtimet tuaja tregtare. 

  Merrni parasysh këtë shembull:

  • Le tĂ« themi se keni 5,000 dollarĂ« nĂ« llogarinĂ« tuaj tregtare. 
  • Ju vendosni tĂ« merrni jo mĂ« shumĂ« se 2% tĂ« bilancit tuaj total. 
  • Si e tillĂ«, shuma maksimale qĂ« mund tĂ« merrni nĂ« tregtinĂ« e kriptovalutave Ă«shtĂ« 100 dollarĂ«. 
  • Supozoni, pas njĂ« jave tĂ« mirĂ«, tani keni nĂ« dispozicion 7,500 dollarĂ« nĂ« llogarinĂ« tuaj. 
  • Nga ana tjetĂ«r, tani mund tĂ« merrni deri nĂ« 150 dollarĂ« - qĂ« Ă«shtĂ« 2% e 7,500 dollarĂ«ve. 

  NĂ«se fondet tuaja tĂ« tregtimit ranĂ« mĂ« poshtĂ« nĂ« $ 3,000, sipas strategjisĂ« suaj aktuale tĂ« menaxhimit tĂ« bankroll, ju mund tĂ« merrni pjesĂ« vetĂ«m deri nĂ« $ 60 - etj. 

  Tregtimi i kriptos përmes një raporti të rrezikut dhe shpërblimit

  NjĂ« mĂ«nyrĂ« tjetĂ«r pĂ«r tĂ« kontrolluar tregtinĂ« tuaj tĂ« kriptomonedhĂ«s Ă«shtĂ« tĂ« miratoni njĂ« strategji tĂ« bazuar nĂ« raportin e rrezikut-shpĂ«rblimit. 

  E thĂ«nĂ« thjesht, ju po konsideroni sasinĂ« e fitimit qĂ« dĂ«shironi tĂ« synoni dhe sa mund tĂ« rrezikoni tĂ« jeni tĂ« gatshĂ«m tĂ« merrni pĂ«r tĂ« arritur kĂ«tĂ« objektiv. 

  PĂ«r shembull, 

  • Thuaj qĂ« keni njĂ« raport rrezik-shpĂ«rblim prej 1: 1.5 
  • Kuptimi - pĂ«r çdo $ 1 qĂ« jeni tĂ« gatshĂ«m tĂ« rrezikoni, shpresoni tĂ« bĂ«ni njĂ« fitim prej $ 1.5. 
  • Me fjalĂ« tĂ« tjera, nĂ«se jeni duke grumbulluar $ 100, dĂ«shironi tĂ« bĂ«ni njĂ« fitim prej $ 150. 

  Siç mund ta shihni, koncepti Ă«shtĂ« i thjeshtĂ«, duke e bĂ«rĂ« kĂ«tĂ« njĂ« strategji tĂ« pĂ«rshtatshme pĂ«r fillestarĂ«t dhe profesionistĂ«t me pĂ«rvojĂ«. Ju mund tĂ« pĂ«rdorni kĂ«to strategji tĂ« shpĂ«rblimit tĂ« rrezikut duke pĂ«rdorur urdhrat e pĂ«rfitimit dhe humbjes sĂ« ndalimit qĂ« pĂ«rmendĂ«m mĂ« lart. 

  Levave të kriptos

  PĂ«r ata qĂ« janĂ« tĂ« rinj nĂ« industrinĂ« e tregtisĂ« - huazimi ju lejon tĂ« tregtoni me mĂ« shumĂ« kapital sesa keni. Ju do tĂ« merrni atĂ« qĂ« mund tĂ« pĂ«rballoni dhe nĂ« thelb pjesĂ«n tjetĂ«r do ta merrni si hua ndĂ«rmjetĂ«si juaj 

  Siç mund ta merrni me mend, huazimi ju lejon tĂ« zmadhoni fitimet tuaja nĂ« mĂ«nyrĂ« eksponenciale. Kjo tha, vini re se kjo gjithashtu mund tĂ« amplifikojĂ« humbjet tuaja. 

  Shikoni këtë shembull:

  • Ju keni 2,000 dollarĂ« nĂ« llogarinĂ« tuaj tĂ« tregtisĂ« dhe dĂ«shironi t'i fusni ato nĂ« BTC / USD
  • NdĂ«rmjetĂ«si juaj ju jep levĂ«n prej 1:20 - qĂ« do tĂ« thotĂ« qĂ« ju mund ta rrisni aksionin tuaj 20 herĂ«. 
  • Ju aplikoni njĂ« hua prej 1:20, dhe tani pozicioni juaj vlerĂ«sohet nĂ« $ 40,000.
  • NĂ«se keni aplikuar hua prej 1:10, pozicioni juaj do tĂ« vlerĂ«sohet nĂ« $ 20,000. 

  Sa leva mund tĂ« pĂ«rdorni do tĂ« varet nga disa faktorĂ«. NjĂ« gjĂ« pĂ«r t'u theksuar Ă«shtĂ« se tregtia me levĂ« konsiderohet e rrezikshme nĂ« shumĂ« pjesĂ« tĂ« botĂ«s - dhe kĂ«shtu Ă«shtĂ« e rregulluar shumĂ«. 

  PĂ«r shembull, banorĂ«t e SH.B.A.-sĂ« nuk lejohen tĂ« tregtojnĂ« CFD ose tĂ« pĂ«rfitojnĂ« nga leva. Nga ana tjetĂ«r, nĂ« MbretĂ«rinĂ« e Bashkuar, ju mund tĂ« aplikoni leva nĂ« tĂ« gjitha pasuritĂ« e CFD, pĂ«rveç kriptos. 

  NĂ« tĂ« kundĂ«rt, disa vende nĂ« botĂ« nuk kanĂ« kufij mbi kufijtĂ« e levave. Ju nuk do tĂ« habiteni kur tĂ« shihni levave tĂ« ofruara deri nĂ« 1: 1000 nĂ« disa platforma. SidoqoftĂ«, siç e pĂ«rmendĂ«m mĂ« parĂ«, kur aplikoni kufij tĂ« tillĂ« tĂ« mĂ«dhenj tĂ« levave - ju gjithashtu po kĂ«rkoni njĂ« rrezik tĂ« pajustifikuar. 

  Le të ju tregojmë me një shembull se si levera mund të ndikojë në një tregti:

  • Ju dĂ«shironi tĂ« vendosni njĂ« porosi blerjeje $ 100 nĂ« NEO, e cila ka njĂ« çmim prej 35 $ pĂ«r monedhĂ«. 
  • Ju vendosni tĂ« aplikoni levĂ« prej 1: 5 - domethĂ«nĂ«, pjesa juaj e pĂ«rgjithshme vlerĂ«sohet tani nĂ« $ 1,000. 
  • Pas disa orĂ«sh, çmimi i NEO rritet me 2% 
  • Pa hua - fitimi juaj nga kjo tregti do tĂ« jetĂ« 2 dollarĂ«. 
  • MeqenĂ«se keni aplikuar levĂ« prej 1: 5 - fitimi juaj Ă«shtĂ« rritur nĂ« 10 $. 

  Siç Ă«shtĂ« e qartĂ«, levave Ă«shtĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« e thjeshtĂ« pĂ«r tĂ« rritur fitimet tuaja. NĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ«, mos harroni se nĂ«se çmimi i NEO do tĂ« kishte rĂ«nĂ«, humbjet tuaja do tĂ« ishin rritur gjithashtu. 

  Pjesa 4: Mësoni si të analizoni çmimet e kriptos

  NdĂ«rsa keni arritur deri tani, tani duhet tĂ« keni njĂ« kuptim themelor tĂ« asaj qĂ« pĂ«rfshin tregtia e kriptovalutave, llojet e porosive pĂ«r t'u pĂ«rdorur dhe mĂ«nyrĂ«n e menaxhimit tĂ« rreziqeve. 

  NĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« merrni fillimin mĂ« tĂ« mirĂ« tĂ« mundshĂ«m nĂ« tregtinĂ« e kripto, ju gjithashtu duhet tĂ« mbĂ«shteteni nĂ« tĂ« dhĂ«na tĂ« forta. TregtarĂ«t pĂ«rdorin njĂ« numĂ«r metodash pĂ«r tĂ« kuptuar faktorĂ«t qĂ« ndikojnĂ« nĂ« çmimin e kriptos. 

  NĂ« kĂ«tĂ« pjesĂ«, ne diskutojmĂ« se si mund tĂ« analizoni çmimet e kriptos pĂ«r tĂ« marrĂ« vendime racionale tĂ« tregtisĂ«.  

  Analiza Themelore në Crypto

  Analiza themelore shqyrton aspektet ekonomike dhe financiare qĂ« kontribuojnĂ« nĂ« paqĂ«ndrueshmĂ«rinĂ« e kriptovalutĂ«s. Kjo lloj analize Ă«shtĂ« thelbĂ«sore nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« mbani veten tĂ« azhurnuar me zhvillimet e reja nĂ« botĂ«n e aseteve dixhitale. 

  Si njĂ« aset relativisht i ri, rrjetet e kriptovalutave funksionojnĂ« pak mĂ« ndryshe sesa asetet tradicionale. PĂ«r shembull, kur analizoni tregjet e kriptos, duhet tĂ« merrni parasysh avancimin e bllokimit dhe rreziqet e sigurisĂ«. FaktorĂ« tĂ« tillĂ« nuk janĂ« tĂ« zbatueshĂ«m pĂ«r letrat me vlerĂ« konvencionale siç janĂ« aksionet dhe mallrat. 

  Këtu është një listë e asaj që duhet të shikoni kur studioni skenën e tregtimit të kriptos:

  • Kapitalizimi i tregut i secilĂ«s monedhĂ«
  • Numri total i monedhave nĂ« dispozicion 
  • Filozofia prapa medaljes
  • Likuiditeti dhe vĂ«llimi i tregtimit
  • Ekonomia dhe pĂ«rdorimi i kriptovalutave
  • Rregullore globale dhe tĂ« pĂ«rshtatshme pĂ«r vendet

  NdĂ«rsa eksploroni mĂ« tej, do tĂ« hasni mĂ« shumĂ« faktorĂ« qĂ« mendoni se janĂ« tĂ« rĂ«ndĂ«sishĂ«m pĂ«r çmimet e kriptovalutave. 

  Për shembull, në janar 2021, çmimi i Bitcoin u rrit 14% pasi Elon Musk etiketoi monedhën dixhitale në profilin e tij. Si i tillë, nuk është më e menduar të supozohet se 'përmendjet e mediave sociale' nuk janë një faktor i rëndësishëm që kontribuon në lëvizjet e çmimeve të kriptovalutave.

  Sigurisht, mund tĂ« tingĂ«llojĂ« si njĂ« listĂ« e frikshme pĂ«r tĂ« monitoruar. FalĂ« internetit, tani mund tĂ« regjistroheni nĂ« shĂ«rbime qĂ« ofrojnĂ« lajme nĂ« kohĂ« reale dhe azhurnime tĂ« rĂ«ndĂ«sishme pĂ«r kriptovalutat. NĂ« kĂ«tĂ« mĂ«nyrĂ«, nga ju nuk kĂ«rkohet tĂ« investoni gjatĂ« gjithĂ« kohĂ«s duke hulumtuar nĂ« treg. 

  Analiza teknike në kripto

  Nga ana tjetĂ«r, analiza teknike kĂ«rkon qĂ« ju tĂ« analizoni tendencat e tregut tĂ« kriptovalutave duke parĂ« çmimin historik tĂ« njĂ« aktivi dixhital. Ju do tĂ« pĂ«rdorni grafikĂ«t dhe treguesit teknikĂ« pĂ«r tĂ« kuptuar ndjenjĂ«n e tregut tĂ« njĂ« çifti tĂ« veçantĂ« kripto. 

  Ka me dhjetëra tregues teknikë të disponueshëm në treg sot - të tilla si Lëvizja e Mesatares, treguesit MACD, Indeksi Mesatar i Drejtimit dhe Indeksi i Forcës relative - midis shumë të tjerëve. Ato që zgjidhni do të varen nga strategjia juaj tregtare dhe qëllimet financiare.

  Sinjalet kriptore

  PĂ«r njĂ« tregtar fillestar, ndjekja e analizave themelore dhe teknike mund tĂ« jetĂ« mjaft dĂ«rrmuese. Kjo Ă«shtĂ« ajo ku sinjale kripto mund tĂ« vijĂ« tek ndihmĂ«si juaj. 

  Sinjalet e tregtisĂ« kripto janĂ« shkaktarĂ« tĂ« bazuar nĂ« kritere tĂ« paracaktuara siç janĂ« njĂ« grup indikatorĂ«sh teknikĂ«. Ata heqin nevojĂ«n qĂ« ju tĂ« bĂ«ni hulumtime nĂ« treg dhe tĂ« keni pasuri vetĂ«. 

  Në vend të kësaj, sinjalet tregtare përfshijnë këshilla të tilla si:

  • NĂ«se duhet tĂ« vendosni njĂ« porosi tĂ« blerĂ« ose shitur
  • Çmimi i hyrjes
  • Çmimi i pĂ«rfitimit
  • Stop-humbje çmimi

  NĂ«se nuk keni kohĂ« tĂ« mjaftueshme pĂ«r tĂ« shpenzuar nĂ« kĂ«rkime, kĂ«to sinjale kripto nĂ« MĂ«so 2 Tregtia mund tĂ« jetĂ« njĂ« shpĂ«tim i jetĂ«s. 

  Pjesa 5: Mësoni si të zgjidhni një ndërmjetës Crypto

  Tregtimi i kriptovalutave kryhet kryesisht nĂ« internet. NĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« tregtoni kripto nga komoditeti i shtĂ«pisĂ« tuaj, sĂ« pari duhet tĂ« gjeni njĂ« ndĂ«rmjetĂ«s tĂ« besueshĂ«m. Siç e dini deri tani, ndĂ«rmjetĂ«si juaj ekzekuton tĂ« gjitha porositĂ« tuaja tregtare nĂ« emrin tuaj. Prandaj, Ă«shtĂ« thelbĂ«sore qĂ« ju tĂ« gjeni tĂ« duhurin pĂ«r tĂ« trajtuar tregtinĂ« tuaj. 

  Ne kemi kombinuar njĂ« listĂ« tĂ« faktorĂ«ve tĂ« rĂ«ndĂ«sishĂ«m qĂ« duhet tĂ« merrni parasysh kur zgjidhni njĂ« ndĂ«rmjetĂ«s kripto nĂ« internet. 

  Rregullim

  MĂ«nyra mĂ« e mirĂ« pĂ«r tĂ« siguruar qĂ« njĂ« ndĂ«rmjetĂ«s Ă«shtĂ« i besueshĂ«m Ă«shtĂ« tĂ« kontrolloni nĂ«se ata mbajnĂ« njĂ« licencĂ« nga njĂ« autoritet financiar. HapĂ«sira e tregtimit rregullohet nga organe qĂ« sigurojnĂ« qĂ« platformat e ndĂ«rmjetĂ«simit tĂ« respektojnĂ« udhĂ«zime tĂ« rrepta - nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« mbrojnĂ« interesin e tregtarĂ«ve.

  Për shembull, ndërmjetësuesve të rregulluar u kërkohet të mbajnë fondet e klientëve në llogaritë e ndara bankare dhe t'i nënshtrohen kontrolleve të rregullta. Organet rregullatore më të njohura janë ASIC në Australi, FINRA në SH.B.A., FCA në MB, CySEC në Qipro dhe MAS në Singapor.

  Pika e parĂ« nĂ« listĂ«n tuaj tĂ« kontrollit Ă«shtĂ« tĂ« verifikoni qĂ« ndĂ«rmjetĂ«si juaj i zgjedhur mban njĂ« licencĂ« nga tĂ« paktĂ«n njĂ« prej kĂ«tyre autoriteteve. 

  Tarifat dhe komisionet e tregtimit

  PĂ«r tĂ« lehtĂ«suar tregtinĂ« tuaj, ndĂ«rmjetĂ«sit marrin tarifa. KĂ«tu Ă«shtĂ« njĂ« pĂ«rmbledhje e llojeve tĂ« ndryshme tĂ« tarifave qĂ« do tĂ« hasni. 

  komisionet

  Komisionet janĂ« tarifa direkte tĂ« llogaritura si pĂ«rqindje e madhĂ«sisĂ« sĂ« tregtisĂ« suaj. Thuaj, pĂ«r shembull, ndĂ«rmjetĂ«si juaj pĂ«rcakton njĂ« komision prej 1.2% pĂ«r tregtinĂ« e kriptovalutave. Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju duhet tĂ« paguani 1.2% kur tĂ« hyni nĂ« treg dhe pĂ«rsĂ«ri kur tĂ« dilni nga ai. 

  Por pĂ«r tĂ« mos u shqetĂ«suar, ka ndĂ«rmjetĂ«s tĂ« shumtĂ« nĂ« internet qĂ« ju lejojnĂ« tĂ« tregtoni pa paguar ndonjĂ« komision. NjĂ« platformĂ« e tillĂ« e shquar e ndĂ«rmjetĂ«simit Ă«shtĂ« eToro, ku mund tĂ« tregtoni 16 kriptovaluta nĂ« bazĂ« tĂ« komisionit zero. 

  PĂ«rhapet 

  PĂ«rhapjet janĂ« njĂ« tarifĂ« indirekte qĂ« Ă«shtĂ« diferenca midis çmimit tĂ« kĂ«rkesĂ«s dhe ofertĂ«s sĂ« njĂ« çifti kripto. Ndryshe nga komisioni, ai nuk Ă«shtĂ« njĂ« normĂ« fikse, por do tĂ« ndryshojĂ« nĂ« varĂ«si tĂ« çmimit tĂ« aktivit. 

  Le tĂ« themi se çmimi i blerjes sĂ« EOS / USD Ă«shtĂ« 4.3000 $, dhe çmimi i shitjes Ă«shtĂ« 4.3002 $. Kjo pĂ«rkthehet nĂ« njĂ« pĂ«rhapje prej 2 PIPS. 

  NĂ«se vendosni njĂ« tregti nĂ« EOS, kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju po filloni tregtinĂ« tuaj me humbjen e 2 pips. Ju duhet tĂ« fitoni mbi 2 pips pĂ«r kĂ«tĂ« tregti kripto pĂ«r tĂ« fituar ndonjĂ« fitim. Si pasojĂ«, ju po kĂ«rkoni njĂ« shpĂ«rndarje tĂ« ngushtĂ« nga ndĂ«rmjetĂ«si juaj. 

  MĂ«nyra pagese 

  Tregtimi kĂ«rkon qĂ« ju t’i besoni shuma tĂ« mĂ«dha kapitali ndĂ«rmjetĂ«sit tuaj. Si i tillĂ«, duhet tĂ« merrni parasysh se cilat opsione depozite dhe tĂ«rheqje janĂ« nĂ« dispozicion nĂ« platformĂ«. 

  Brokerat mĂ« tĂ« mirĂ« nĂ« internet do tĂ« kenĂ« disa zgjedhje pĂ«r ju. KĂ«to do tĂ« pĂ«rfshijnĂ« transferime bankare, karta krediti / debiti, si dhe kuleta elektronike tĂ« palĂ«ve tĂ« treta si Paypal. 

  Brokerat mĂ« tĂ« mirĂ« pĂ«r tĂ« tregtuar Crypto Online 

  Edhe me njĂ« listĂ« kontrolli, ne e dimĂ« qĂ« gjetja e ndĂ«rmjetĂ«sit tĂ« duhur nĂ« internet mund tĂ« jetĂ« njĂ« detyrĂ« shqetĂ«suese. Kjo Ă«shtĂ« arsyeja pse ne e morĂ«m pĂ«rsipĂ«r tĂ« gjenim faqet mĂ« tĂ« mira tĂ« tregtimit tĂ« kriptove tĂ« vitit 2021. 

  KĂ«tu janĂ« pesĂ« ndĂ«rmjetĂ«sit mĂ« tĂ« mirĂ« qĂ« tregojnĂ« tĂ« gjitha kriteret tona. 

  1. eToro - Përgjithësisht Crypto Broker më i mirë në 2021

  Pavarësisht nëse jeni fillestar apo profesionist, eToro është një platformë intuitive që do të përshtatet vetë me kërkesat tuaja të tregtisë. Për të filluar, brokerimi mban licenca nga jo një por tre organe rregullatore - FCA, CySEC dhe ASIC.

  Siç kemi vërejtur më parë, ju mund të fitoni akses në mbi 90 çifte tregtimi kriptovalutash në eToro. Për më tepër, platforma ka gjithashtu mijëra letra me vlerë të tjera financiare të listuara - duke përfshirë mbi 50 çifte Forex dhe aksione nga 17 shkëmbime të ndryshme ndërkombëtare.

  Ndoshta, më e rëndësishmja, eToro lehtëson tregtimin e të gjitha pasurive me komision zero dhe përhapjet konkurruese. Tregtarët e rinj gjithashtu mund të përfitojnë nga llogaria demo falas, si dhe tiparet e Copy Trader për të mësuar se si të tregtojnë kripto. Në mënyrë që të filloni në platformë, gjithçka që ju nevojitet është një depozitë minimale prej 200 $ dhe ju mund të filloni tregtinë me më pak se 25 $.

  Vlerësimi ynë

  • Grumbuj tregu nĂ« ofertĂ«
  • Tregtimi i komisionit zero
  • E shkĂ«lqyeshme pĂ«r fillestarĂ«t dhe regjistrimi super i lehtĂ«
  • 0.5% tarifĂ« konvertimi nĂ«se nuk depoziton nĂ« USD
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues
   

  2. EightCap - Ndërmjetësi më i mirë CFD pa komision

  Ata që favorizojnë përdorimin e analizave teknike për tregtinë e kriptovalutave me siguri do të anojnë drejt EightCap. Platforma është plotësisht në përputhje me platformat e njohura të tregtisë MT4 dhe MT5 - dhe vjen e ngarkuar me grafikë, tregues dhe burime të tjera.

  EightCap rregullohet gjithashtu nga ASIC dhe ju jep juve akses në një mori instrumentesh financiare. Ju po shikoni mbi 40 palë Forex, mallra, stoqe, indekse, dhe natyrisht - kripto.

  Ekzistojnë dy lloje të llogarive të tregtisë që mund të hapni në EightCap. Llogaria Standard vjen pa komision dhe përhapet duke filluar nga 1 pip. Nga ana tjetër, një llogari e papërpunuar do t'ju kërkojë të paguani asgjë për sa i përket spread-eve, por një komision prej 3.50 $. Në kushtet e depozitës minimale, ju duhet vetëm të transferoni $ 100 për të filluar në EightCap.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • PĂ«rhapet shumĂ« i ngushtĂ«
  • Nuk ka tregti tĂ« kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Përhapet pa komision dhe konkurrues në kripto

  Capital.com shërben për një klientelë ndërkombëtare nga mbi 200 vende me licenca nga FCA dhe CySEC. Platforma është më e njohur për qasjen e saj në CFD - që shtrihen në kriptovaluta dhe aktive të tjera tradicionale.

  Për më tepër, ju gjithashtu mund të tregtoni kripto mbi një bazë pa komision. Capital.com preferohet gjithashtu nga fillestarët për burimet e tij arsimore. Ata madje kanë një aplikacion të dedikuar arsimor të quajtur 'InvestMate' për tregtarët fillestarë. Ju mund të mësoni se si të tregtoni kripto me ndihmën e mësimeve të gjera mbi strategjitë e menaxhimit të rrezikut dhe tregtisë.

  Brokerimi gjithashtu e bën të përshtatshme për ju që të filloni tregtinë pa pasur nevojë të rrezikoni shuma të mëdha. Depozita minimale e kërkuar është vetëm 20 dollarë për të filluar përpjekjet tuaja tregtare.

  Vlerësimi ynë

  • Pa komision tregtar
  • PĂ«rhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga FCA dhe CySEC
  • AsnjĂ« pasuri tradicionale
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues
   

  4. AVATrade - Tregtoni Crypto CFD me përhapje të ngushtë

  AvaTrade është një platformë e mirë-themeluar e brokerimit që ka vazhduar suksesin e saj në tregtinë në internet për më shumë se një dekadë. Aspekti më i dukshëm i AvaTrade është numri i licencave rregullatore që ajo zotëron, duke lejuar ndërmjetësimin të lehtësojë tregtinë në juridiksione të ndryshme. Kjo përfshin MB, Australi, BE, Japoni, Afrikë të Jugut dhe më shumë.

  Jo vetëm për sa i përket gjendjes rregullatore, por AvaTrade gjithashtu shkëlqen kur bëhet fjalë për burimet e tregtisë të disponueshme në sit. Qofshin tregues teknikë, diagrame ose mjete të menaxhimit të rrezikut - AvaTrade ju ka mbuluar.

  Brokerimi është i integruar gjithashtu me platforma të shumta tregtare - 'Zulutrade' dhe 'Duplitrade', së bashku me një aplikacion celular që mund ta përdorni për të tregtuar në lëvizje.

  Vlerësimi ynë

  • Depozita Min $ 100
  • Levave tĂ« ofruara nĂ« tĂ« gjitha tregjet
  • Aplikacioni celular AvaTradeGO
  • Demo e tregtimit tĂ« mallrave falas e vlefshme vetĂ«m pĂ«r 21 ditĂ«
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Kriptove me Material të Mrekullueshëm Edukues

  Megjithëse njihet dukshëm për tregtinë e Forex, EuropeFX është gjithashtu i lëmuar në ndërmjetësimin e kriptovalutave dhe aksioneve, midis aktiveve të tjera. Platforma është licencuar nga CySEC, duke ju dhënë siguri për gjendjen e saj rregullatore.

  Ju gjithashtu do të gjeni integrim të përsosur me MT4, si dhe platformën e tyre të dedikuar tregtare EuroTrader 2.0. Tregtarët mund të zgjedhin midis llojeve të ndryshme të llogarive për të tregtuar në platformë. Llogaria bazë kërkon një depozitë minimale prej 200 $.

  Ju gjithashtu mund të zgjidhni llogari të përparuara me minimale më të larta depozitash që ju lejojnë të keni mundësi të përdorni veçori ekskluzive si sinjalet premium, gazetat dhe menaxherët e marrëdhënieve.

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshĂ«m me MT4
  • PĂ«rhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium Ă«shtĂ« e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues
   

  Pjesa 6: Mësoni se si të tregtoni kripto sot - Përparim

  NĂ« kĂ«tĂ« udhĂ«zues shterues, ne kemi mbuluar tĂ« gjitha aspektet rudimentare tĂ« tregtisĂ« sĂ« kriptovalutave. Tani, gjithçka qĂ« ju mbetet Ă«shtĂ« tĂ« hapni llogarinĂ« tuaj tĂ« brokerimit dhe tĂ« filloni udhĂ«timin tuaj tregtar. 

  Si pĂ«r çdo gjĂ« tjetĂ«r, ne do t'ju japim njĂ« shembull kĂ«tu pĂ«r t'ju drejtuar gjatĂ« procesit. Ne do tĂ« pĂ«rdorim eToro si udhĂ«zuesin tonĂ« pĂ«r tĂ« treguar se si mund tĂ« vendosni tregtinĂ« tuaj tĂ« parĂ« tĂ« kriptovalutave pa komision. 

  Hapi 1: Hapni një llogari

  Filloni duke u drejtuar nĂ« faqen e internetit tĂ« eToro dhe duke klikuar nĂ« butonin 'Bashkohu Tani'. Ju mund tĂ« plotĂ«soni informacionin tuaj personal si emrin e plotĂ«, adresĂ«n, emailin, datĂ«n e lindjes, etj. PĂ«r tĂ« krijuar llogarinĂ« tuaj. 

  Hapi 2: Ngarko ID-në

  NdĂ«rsa eToro Ă«shtĂ« nĂ« pĂ«rputhje me rregulloret e KYC, do tĂ« duhet tĂ« ngarkoni njĂ« ID tĂ« lĂ«shuar nga qeveria siç Ă«shtĂ« pasaporta ose leja e vozitjes pĂ«r tĂ« verifikuar identitetin tuaj. 

  NĂ« eToro, mund ta ruani kĂ«tĂ« pjesĂ« pĂ«r mĂ« vonĂ«. Ju duhet ta ndiqni atĂ« vetĂ«m nĂ«se dĂ«shironi tĂ« bĂ«ni njĂ« tĂ«rheqje ose tĂ« depozitoni mĂ« shumĂ« se 2,250 dollarĂ«. 

  Hapi 3: Depozitoni Disa Fonde Tregtare

  Me llogarinĂ« tuaj tĂ« konfiguruar, mund tĂ« vazhdoni tĂ« depozitoni fonde. Siç kemi trajtuar mĂ« herĂ«t, ju mund tĂ« zgjidhni tĂ« transferoni para pĂ«rmes njĂ« transferimi bankar, karte krediti / debiti ose pĂ«rmes e-kuletave si PayPal, Neteller ose Skrill. 

  Hapi 4: Filloni Tregtimin e Kriptos 

  Tani ju jeni plotĂ«sisht tĂ« pajisur pĂ«r tĂ« filluar tregtimin e kriptos. NĂ«se keni nevojĂ« pĂ«r njĂ« pastrim tĂ« shpejtĂ« tĂ« porosive - mund ta lexoni pĂ«rsĂ«ri nĂ« seancĂ«n tonĂ« nĂ« Urdhrat e Tregtimit tĂ« Crypto. 

  NĂ«se dĂ«shironi sĂ« pari tĂ« provoni ujĂ«rat, eToro gjithashtu ju jep mundĂ«sinĂ« e njĂ« llogarie demo qĂ« vjen me para letre. Kur tĂ« jeni gati, mund tĂ« kĂ«rkoni pĂ«r kriptovalutĂ«n specifike qĂ« dĂ«shironi tĂ« tregtoni, tĂ« futni llojin e porosisĂ« dhe tĂ« klikoni nĂ« 'Open Trade'. 

  Kjo është gjithçka - ju e keni vendosur tregtinë tuaj të parë kripto në eToro!

  Mësoni si të tregtoni kripto - verdikti

  NĂ« udhĂ«zuesin tonĂ« MĂ«soni si tĂ« tregtoni kripto, ne kemi mbuluar gjithçka qĂ« duhet tĂ« dini nĂ« lidhje me kĂ«tĂ« klasĂ« tĂ« pasurive dixhitale. Deri tani, duhet tĂ« keni njĂ« kuptim tĂ« qartĂ« se çfarĂ« janĂ« kriptovalutat dhe çfarĂ« duhet tĂ« dini para se tĂ« hyni nĂ« treg. 

  AlwaysshtĂ« gjithmonĂ« njĂ« ide e mirĂ« tĂ« vazhdoni tĂ« edukoni veten nĂ« tregti, edhe kur fitoni pĂ«rvojĂ«. Sigurohuni qĂ« tĂ« keni njĂ« zotĂ«rim tĂ« fortĂ« tĂ« ndjenjave tĂ« tregut tĂ« kriptomonedhĂ«s suaj tĂ« zgjedhur dhe praktikoni me njĂ« llogari demo para se tĂ« hidhni zhytjen. 

  PĂ«r tĂ« pĂ«rfunduar - duhet tĂ« gjeni njĂ« ndĂ«rmjetĂ«s tĂ« rregulluar dhe me reputacion tĂ« mirĂ« nĂ« internet qĂ« mund ta bĂ«jĂ« tregtinĂ« e kriptovalutave tĂ« shpejtĂ« dhe tĂ« pĂ«rshtatshĂ«m pĂ«r ju. NĂ«se jeni nĂ« dyshim, gjithmonĂ« mund tĂ« shkoni me eToro - ku mund tĂ« tregtoni kripto me komision zero. 

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

   

  FAQs

  A konsiderohet e sigurt tregtia e kripto në internet?

  Po, është e sigurt të tregtosh kriptomonedhën në internet - duke pasur parasysh që zgjedh një ndërmjetës të rregulluar.

  Çfarë e përcakton çmimin e një kriptovalute?

  Ekzistojnë dhjetëra faktorë që nxisin çmimin e një monedhe kriptomonedhe. Kjo përfshin ekonominë globale, peisazhin politik, ndryshimet në rregullore, zhvillimin teknologjik dhe më shumë. Prandaj, është thelbësore që të qëndroni të azhurnuar në lidhje me zhvillimet e fundit në lidhje me tregun e kriptove.

  Si mund të bëj fitim duke tregtuar kripto?

  Në mënyrë që të bëni një fitim në një tregti kripto - duhet të jeni në gjendje të parashikoni saktë lëvizjen e çmimit të ardhshëm të aktivit dixhital. Ju e vendosni porosinë tuaj sipas spekulimeve tuaja, dhe nëse tregu lëviz në drejtimin që keni parashikuar - ju do të bëni një fitim.

  A është e mundur të bëni një kriptë tregtare të fitimit?

  Po. Ju mund të bëni një kriptë tregtare të fitimit, por së pari duhet të parashikoni saktë drejtimin e çmimit të aktivit - dhe të vendosni porosinë përkatëse me një ndërmjetës të rregulluar. eToro është 100% pa komision.

  A mund të tregtoni kriptë në SHBA?

  Po, tregu i kriptovalutave është shumë aktiv në SH.B.A. Ne sugjerojmë që të gjeni një ndërmjetës të rregulluar siç është eToro për të filluar. Sidoqoftë, mos harroni se nuk do të jeni në gjendje të përdorni CFD kripto - pasi ato janë të ndaluara në vend. .

    

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.