Brokerat më të mirë të tregtimit të arit 2021

Brokerat më të mirë të tregtimit të arit 2021

Ari ka mbajtur mjaftueshëm sa i përket vetes, për sa i përket vlerës, për dy mijë e gjysmë vitet e fundit. Në fakt, 1 ons ari do t'ju afronte mjaftueshëm të njëjtën sasi buke nesër si do të kishte atëherë!

Shumica prej nesh ka fantazuar për të gjetur një pasuri të artë që i ndryshon jetën. Filmat kult 'të etheve të artë' si Thesari i Sierra Madre janë një milion milje larg nga tregtimi i arit në internet. Sidoqoftë, filma si ky na dha një mësim moral për të mos u bërë shumë lakmitar - duke kontrolluar emocionet tona tregtare.

Nëse dëshironi të bëheni një 'bug ari', duke u përqëndruar tek ari si pjesë e strategjisë suaj tregtare - atëherë keni ardhur në vendin e duhur. Për të fituar qasje në tregjet, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës të mirë.

Sidoqoftë, me qindra për të zgjedhur - gjetja e platformës së duhur të tregtimit nuk është e lehtë. Duke pasur parasysh këtë - ne kemi ndërlidhur një udhëzues për zgjedhjen e ndërmjetësve më të mirë të tregtimit të arit në hapësirën në internet tani.

Brenda tij, ne do të mbulojmë gjithçka, nga mënyra se si llogaritet vlera e arit deri te mënyra se si tregtohet kjo aset tërheqës. Pasi t'ju kemi njohur me bazat e tregtimit të arit, ne do të kalojmë nëpër disa strategji të dobishme dhe pastaj do të përfundojmë duke diskutuar 5 agjentët tanë më të mirë të tregtimit të arit për t'u marrë parasysh. 

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Bazat e tregtimit të arit

  Tregtimi, në formën e tij më të thjeshtë, është blerja dhe shitja me shpresën për të bërë një fitim. Me pak fjalë, themeli i tregtisë së arit është si më poshtë:

  • Në mënyrë korrekte hipoteza nëse vlera e arit do të rritet ose do të bjerë
  • Shpresojmë, parashikoni saktë
  • Shitet ari për më shumë sesa e keni blerë
  • Përfito

  Këto ditë, nëse doni të përfshiheni në ar, do të keni më shumë të ngjarë ta tregtoni atë në internet.

  Kur tregtoni ar nga komoditeti i shtëpisë tuaj, ju ende duhet të ruheni nga ato emocione të fuqishme - lakmia, frika dhe bindja. Në fund të fundit, ju do të merrni vendime të rëndësishme që ndikojnë në qëllimin tuaj përfundimtar, prandaj është e rëndësishme të mbani nën kontroll emocionet tuaja.

  Kur tregtoni ar me internet, do të keni më shumë të ngjarë ta tregtoni atë në periudhën afatshkurtër - si ditë tregtare për shembull. Tregtimi i arit gjatë ditës zakonisht përfshin mbajtjen e një pozicioni të hapur për disa minuta ose orë.

  Nëse dëshironi të tregtoni ar me pak më shumë se një ditë, mund ta provoni ritëm tregtare, e cila do të shohë tregtinë tuaj të arit duke u mbajtur e hapur për javë më parë. Ne do të kalojmë nëpër bazat e mënyrave në të cilat ju mund të tregtoni ar më vonë.

  Padyshim, mënyra më e popullarizuar për të tregtuar arin është përdorimi i CFD - duke ju mundësuar që ta tregtoni atë, pa pasur nevojë të zotëroni pasurinë fizike. Nëse sidoqoftë, ju doni të tregtoni ar me një bazë më afatgjatë - do t'ju duhet të shmangni CFD-të e arit dhe tarifat e tyre. 

  Çfarë e shtyn koston e arit?

  Çmimi i shumicës së gjërave bazohet në 'ofertën dhe kërkesën'. Do të thotë që çmimi që ju citoni do të varet nga marrëdhënia midis numrit të konsumatorëve të arit që duan të blejnë - dhe shumës së asetit që prodhuesit (për shembull) po shesin, për çmime të ndryshme.

  Siç e përmendëm, ari tregtohet për më shumë se 2,000 vjet. Ajo konsiderohet e fortë, prandaj përdoret shpesh si pjesë e një strategjie tregtare për të mbrojtur kundër inflacionit të madh dhe pasigurisë ekonomike.

  Vlera e arit ndryshon shumë herë në ditë dhe do të luhatet për të dytën. Interesante, për shkak të faktit që shumë tregtarë dynden drejt arit në kohë pasigurie ekonomike - në kohë kur tregu konsiderohet i shëndetshëm - çmimi i arit zakonisht bie.

  Si llogaritet çmimi i arit?

  Çmimi i arit zakonisht matet duke përdorur dollarë amerikanë, ose një monedhë tjetër kryesore. Kur bëhet fjalë për peshën për njësi, kjo varet nga tregu i tregtisë. Në përgjithësi, ari do të tregohet në gram, ons ose kilogram.

  Ne përmendëm se ari zakonisht kuotohet në USD. Arsyeja prapa kësaj është se USD është monedha më e kërkuar në të gjithë botën. Ju do të vini re klasa të tjera të aseteve të tilla si disa mallra dhe aksionet më shpesh sesa nuk do të kuotohen në USD.

  Me atë që tha, nuk ka rëndësi nëse jeni duke depozituar në një monedhë tjetër, pasi ndërmjetësi juaj i zgjedhur i tregtimit të arit thjesht do ta shndërrojë atë në pikën e tregtisë.  Kjo do të thotë që pasi të keni depozituar në llogarinë tuaj, ju mund të tregtoni ar nga fillimi.

  Kur është i hapur tregu ndërkombëtar i arit?

  Tregu global i tregtisë së arit është vazhdimisht i hapur për biznes - kjo është 24/7. Nëse e mendoni kështu, 90% e arit në botë tregtohet përmes tregjeve të së ardhmes amerikane, Shangait Gold Exchange (SGE) ose Londrës OTC, me pjesën tjetër të tregtohet në tregje më të vegjël. Aty ku një treg do të mbyllet, një tjetër do të jetë i hapur.

  Ju do të zbuloni se ndërmjetësues të ndryshëm të tregtimit të arit mund të sigurojnë hyrje në tregje të ndryshme, kështu që mund të jeni në gjendje të tregtoni ar vetëm 5 ditë në javë përmes platformës tuaj të veçantë. Për shembull, në rastin e eToro, ju mund ta tregtoni pasurinë ndërmjet orës 12 të hënë dhe të premten në orën 10.30 pasdite - me një pushim të zakonshëm në ditën e tregtimit midis orës 11 dhe 12 të mëngjesit çdo ditë.

  Si mund ta tregtoj arin?

  Tani që kemi sqaruar se çfarë është tregtia e arit, si funksionon dhe si llogaritet vlera e tij - le të thellohemi në mënyrat e ndryshme në të cilat mund ta tregtoni atë në internet.

  Tregtimi i arit: CFD

  Tregtimi i arit duke përdorur 'kontrata për ndryshim' (CFD) konsiderohet të jetë tregu kryesor kur bëhet fjalë për tregtimin e tij në internet. Nëse ju pëlqen tingulli i të qenit në gjendje të blini dhe shisni ar, pa pasur nevojë të merrni pronësinë e asetit të prekshëm - atëherë tregtimi i arit përmes CFD mund të jetë i duhuri për ju.

  Le të shpjegojmë pak më tej. Siç thamë, ju nuk zotëroni pasurinë fizike kur tregtoni ar me formën e CFD-ve. Në vend të kësaj, CFD-të e arit gjurmojnë luhatjet e çmimit të aktivit - në këtë skenar ari. Roli juaj është të vendosni në mënyrë korrekte një porosi të bazuar në vlerën e arit që rritet ose ulet - dhe kjo është një kontratë midis jush dhe ndërmjetësit tuaj.

  Le t'ju japim një shembull të bazave kur bëhet fjalë për CFD të tregtimit të arit:

  • Çmimi i arit është rritur nga 1,902.22 në 1,909.21
  • Ky çmim më i lartë përfaqëson një rritje prej 0.36%
  • CFD ari do të pasqyrojë këtë rritje
  • Nëse vlera e arit bie në vlerë prej 0.18% - CFD ari juaj do ta pasqyrojë këtë

  Për sa i përket CFD-ve të arit, do të zbuloni se shumica e ndërmjetësve nuk do të marrin shumë për mënyrën e tarifave të komisionit - nëse ka ndonjë gjë fare. Jo vetëm kaq, por ne zbulojmë se platformat e tregtimit zakonisht u ofrojnë klientëve përhapje të ngushtë në këtë lloj aktivi, për të mos përmendur levave.

  Në rast se nuk jeni në dijeni, levave ju lejon të tregtoni ar me aksione më të mëdha sesa mund të kishit qenë ndryshe në gjendje. Compshtë e krahasueshme me një hua nga ndërmjetësi juaj që ju lejon të tregtoni me kredi. Me sa u tha, për shkak të kufizimeve të levave të ESMA në MB dhe Evropë, do të kufizoheni në 1:20 (ndonjëherë shfaqet si 20x).

  E thënë thjesht kjo do të thotë që ju mund të tregtoni me 20 herë shumën tuaj të aksioneve. Për shembull, aksioni juaj 100 £ mund të bëhet 2,000 when kur përdorni lejimin tuaj maksimal të levave në tregtinë e arit. Kur tregtoni ar me CFD, ju gjithashtu mund të bëni fitime kur çmimi bie. Kjo mund të arrihet duke 'bërë shkurt'.

  Ne kemi bashkuar një shembull tjetër të thjeshtë të tregtisë së CFD prej ari:

  • Le të themi që ndërmjetësi juaj e vlerëson arin me 1,909.21 dollarë për oz
  • Sidoqoftë, ju mendoni se vlera do të bjerë brenda disa orësh
  • Ju vendosni të vendosni një urdhër shitje prej $ 1,500
  • Parashikimi juaj ishte i saktë - çmimi i arit bie me 2%
  • Nga porosia juaj e shitur $ 1,500, ju keni fituar një fitim prej $ 30

  Sikur të kishit zgjedhur të përdorni levën 1:20 të ofruar nga ndërmjetësi i tregtimit të arit në fjalë, fitimi juaj prej 30 $ mund të ishte rritur në 600 $. Sidoqoftë, ne nuk mund të theksojmë mjaftueshëm që ju duhet të përdorni levave me kujdes. Ndërsa është mund të përmirësojë nivelet e fitimit tuaj, ajo gjithashtu mund të intensifikojë fitimet tuaja.

  Tregtimi i arit: Opsionet

  Shumica dërrmuese e njerëzve tregtojnë ar me CFD, megjithatë, ka disa mënyra të tjera me të cilat ju jeni në gjendje të përdorni këtë metal të çmuar. Një shembull i tillë është në formën e opsioneve. Me pak fjalë, 'kontrata' e opsioneve do të ketë gjithmonë një datë skadence.

  Nëse besoni se vlera e arit do të rritet, ju mund të blini opsione 'thirrje' - kjo ju lejon të blini pasurinë me një çmim specifik (brenda një kohe të caktuar).

  Këtu është një shembull i opsioneve të arit:

  • Ju blini opsione telefonate me një datë skadimi 3-mujore
  • Çmimi i grevës 1,800 dollarë për oz
  • Kjo do të thotë që ju mendoni se çmimi i arit tejkalon $ 1,800 në ose para skadimit të kontratave të opsioneve
  • Për të hyrë në treg, duhet të paguani një 'premium' paraprakisht. Në këtë skenar, kjo është 5% e çmimit të kontratës.
  • Kjo arrin në 90 dollarë për kontratë (5% e 1,800 dollarë)

  Në këtë pikë, vetëm një nga dy gjërat mund të ndodhë. Nëse ari tejkalon çmimin e goditjes, ju mund të ushtroni të drejtën tuaj për të blerë aktivin me atë çmim specifik.

  Për shembull, nëse kontrata skadon kur ari vlen 2,000 dollarë për oz, ju bëni 200 dollarë për çdo kontakt që mbani (2,000 dollarë më pak 1,800 dollarë çmimi i grevës). Nëse ari nuk i kalon 1,800 dollarë, atëherë thjesht humbni premiumin tuaj. Edhe një herë, kjo arrin në 90 dollarë për secilën kontratë që mbani.

  Nga ana tjetër, nëse mendoni se vlera e arit do të ulet para skadimit të kontratës, ju mund të blini opsione 'put'. Kjo funksionon në të njëjtën mënyrë si shembulli i mësipërm, megjithëse në mënyrë të kundërt.

  Tregtimi i arit: E ardhmja

  E ardhmja e arit ka shumë ngjashmëri me CFD - duke qenë se jeni në gjendje të shkoni shumë gjatë, si dhe të aplikoni levave Sidoqoftë, në të kundërt, të ardhmet e arit vijnë me një datë skadence. Ndryshe nga opsionet, ju keni një detyrim për të blerë aktivin themelor nëse skuadrat e ardhshme skadojnë dhe ju jeni akoma në zotërim të kontratave. Në shumicën e rasteve, e ardhmja do të zgjidhet me para - kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për marrjen e një kamioni me shufra shufra ari në shtëpinë tuaj!

  Për të qenë të qartë, këto kontrata zakonisht zgjasin rreth 3 muaj në të njëjtën kohë. Sapo të vijë afati i skadimit të kontratës, ju ose duhet ta blini ose ta shisni - në varësi të mënyrës në të cilën keni spekuluar. Ngjashëm me opsionet, të ardhmet vijnë gjithmonë me një çmim goditës. Nga ana tjetër, nuk ka prime kur tregtoni të ardhme, kështu që nëse nuk aplikoni levë, duhet të merrni një sasi shumë më të madhe për të hyrë në treg. 

  Tregtimi i arit: Forex

  Një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur kundër inflacionit dhe pasigurisë ekonomike është të tregtoni ar me një monedhë të tillë si dollari amerikan.

  Ja se si do të shfaqet ajo çift: XAU / USD.

  Në kohë tensioni gjeopolitik ose siç thamë inflacioni - ari priret të rritet në çmim. Nga ana tjetër, ju jeni disi i mbrojtur nga dobësimi i dollarit, sepse keni kompensuar tepër nga mbrojtja.

  Tregtimi i arit: ETFs

  Kur investoni në ETF ari, ju mund të blini ar, por në një mënyrë indirekte. Për t'ju dhënë një shembull të shpejtë se si mund të blini ar përmes një ETF, ju lutemi shikoni më poshtë.

  • Ju dëshironi të blini ar
  • Ju blini një VanEck Vectors Gold Miners ETF përmes ndërmjetësit tuaj
  • Ky ETF monitoron Indeksin e Minatorëve të Artë në Arca 
  • Tani keni qasje në disa nga firmat më të mëdha të minierave të arit në industri, globalisht

  Kjo mund të arrihet pa pasur nevojë të ruani ose transportoni ndonjëherë vetë arin. Në vend të kësaj, ky rol është i rezervuar për ofruesin e ETF. Kur përdorni një platformë miqësore për fillestarë si eToro, ju mund të blini ETF-në e mësipërme me një investim minimal prej vetëm 50 $ - në një bazë 100% pa komision.

  Tre strategji të njohura të tregtimit të arit

  Jeni të interesuar për tregtimin e arit në internet, por jo të sigurt se ku të filloni? Më poshtë do të gjeni tre ari të njohur strategjitë tregtare që janë të njohura për investitorët e të gjitha formave dhe madhësive.

  Tregtimi me ritëm ari

  Tregtimi i luhatjes së arit konsiston në ndjekjen e trendit më të gjerë. Zakonisht, kjo bëhet duke përdorur analiza teknike për të parashikuar ndjenjën e tregut. Kur vrulli i arit është i fortë, ju do të synoni të kapni me sukses fitimet nga një pozicion 'blerje'.

  Ju mund ta mbani pozicionin tuaj të hapur për diku nga një numër ditësh - deri në javë në të njëjtën kohë. Kur duket se prirja është gati të lëvizë në anën tjetër, ju do të vendosni një tregti të kundërt. Në këtë shembull, kjo do të nënkuptojë tërheqjen e pozicionit tuaj të gjatë dhe hyrjen në një urdhër shitje. 

  Përdorni nivelet e mbështetjes

  Me pak fjalë, nivelet e mbështetjes janë 'nivelet e çmimeve', duke ilustruar mbështetjen dhe rezistencën në treg. Këto nivele janë të dobishme për zbulimin e mundësive të tregtimit. Për shembull, një 'nivel ndalimi' mund të veprohet nëse ari përjeton një prirje rënëse. Kjo është për të ndaluar rënien e mëtejshme të vlerës së aktivit.

  Një strategji popullore është të hyni në treg mbi atë linjë mbështetëse, ndërsa vendosni gjithashtu një urdhër 'stop-humbje' nën vijën e mbështetjes. Kjo ju lejon të tregtoni në një mënyrë relativisht të rrezikshme nga rreziku. 

  Scalping

  Scalping është një strategji popullore midis tregtarëve të arit që përpiqen për fitime modeste - rregullisht. Tregtarët priren të hapin disa pozicione të blerjes dhe shitjes në një ditë të vetme dhe të lulëzojnë në kushte të paqëndrueshme të tregut.

  Në veçanti, kur ari po tregton midis dy diapazoneve të çmimeve për një periudhë të zgjatur, kjo u lejon tregtarëve të 'skalpin' e fitimeve për sa kohë që diapazoni mbetet në vend.  

  Metrikat kryesore: Gjetja e ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të arit

  Kur jeni duke kërkuar për ndërmjetësin më të mirë të tregtimit të arit ka disa gjëra që duhet të keni kujdes. Më poshtë kemi renditur ato që ne i konsiderojmë si matjet më të rëndësishme.

  Komisioni dhe Tarifat e Tjera

  Ndërsa kjo duket e qartë, tarifat mund të hanë lehtësisht çdo fitim të mundshëm. Disa ndërmjetës kërkojnë deri në 15 dollarë për transaksion tregtar - kështu që, në këtë rast, do të tarifoheni gjithsej 30 dollarë për thjesht hapjen dhe mbylljen e një pozicioni.

  Mënyra më e zakonshme që ndërmjetësit të marrin tarifat e komisionit është si përqindje e tregtisë. Për shembull, mund të tarifoheni 2%, kështu që nëse pjesa juaj do të ishte 100 dollarë, do të paguani 2 dollarë për atë tregti. Lajmi i mirë është se - shumë ndërmjetës u ofrojnë klientëve zero komision kur tregtojnë CFD ari. Në fakt, ky është rasti me të gjitha vendet më të vlerësuarat të tregtimit të arit të listuara në këtë faqe!

  Një tarifë tjetër për të kërkuar është tarifat e financimit brenda ditës. Nëse përdorni levave dhe mbani një pozicion të hapur brenda natës, do të tarifoheni me interes për çdo ditë që tregtia është e hapur. Pavarësisht nëse janë tarifat e financimit brenda ditës, komisioni ose tarifat për të mos tregtuar në mënyrë aktive - gjithmonë duhet të kontrolloni tabelën e tarifave në platformën e tregtimit para se të regjistroheni.

  Navigimi i platformës

  Reallyshtë me të vërtetë e rëndësishme që ju të gjeni të lehtë për t'u naviguar në platformën tuaj të zgjedhur tregtare - veçanërisht nëse jeni një tregtar ari i ri. Të kesh një faqe interneti tepër komplekse do të ngatërrojë të gjithë procesin për ty, dhe pa dyshim që ngadalëson shpejtësinë me të cilën mund të mësosh litarët. Platformat e tregtimit të tilla si Skilling e bëjnë tregtinë super të lehtë, është e thjeshtë të gjesh një aset për të tregtuar dhe shumë e lehtë për të bërë një porosi. 

  Opsionet e depozitimit dhe tërheqjes

  Siç mund të jeni mbledhur, të gjithë ndërmjetësit janë të ndryshëm. Të gjithë ndryshojnë në lidhje me tarifat, spread-et, aktivet, tregjet - dhe e njëjta gjë vlen për metodat e pranuara të pagesave.

  Nëse duhet të jeni në gjendje të financoni llogarinë tuaj tregtare vetëm përmes say, Mastercard - duhet të siguroheni që platforma e tregtimit për të cilën jeni të interesuar të pranojë atë mënyrë pagese. Në përgjithësi do të zbuloni se ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të arit lejojnë depozitat përmes kartës së debitit / kreditit, kuletave elektronike dhe transferit bankar.

  Rregullim

  Kur zgjedhni ndërmjetësin më të mirë të tregtisë së arit në internet, ne rekomandojmë që të regjistroheni vetëm në një që ka licencë nga FCA ose një organ tjetër i respektueshëm rregullator.

  Kjo siguron që ju të jeni në gjendje të blini dhe shisni instrumente ari në një mjedis të sigurt dhe të sigurt. Nëse ndërmjetësi juaj i zgjedhur nuk është i rregulluar - ose ai mban një licencë me një organ të dyshuar, duhet ta shmangni atë. 

  Përhapet

  La përhap është ndryshimi midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes së arit (ose çfarëdo aktivi që tregtoni). Disa ndërmjetës ofrojnë shpërndarje super të ngushtë, ndërsa të tjerët nuk janë aq konkurrues.

  Për shembull, Skilling ofron një përhapje shumë konkurruese prej 600 pips kur tregtoni CFD ari. Sa më e fortë të jetë përhapja, aq më mirë është për fitimet tuaja.

  Këshilla të tregtimit të arit

  Tregtimi i arit në internet mund të jetë shumë sfidues nëse nuk dini mjaft se çfarë po bëni. Nëse jeni një fillestar i plotë në këtë drejtim, shikoni këshillat e renditura më poshtë!

  Lexoni Librat e Tregtimit të Arit

  Ka shumë libra të përqendruar në tregtinë e arit, dhe duke kryer një kërkim të thjeshtë në internet do të gjeni librat me vlerësim më të lartë të këtij lloji.

  Secili në vete, por nëse dëshironi të lexoni, mund të gjeni bllokimin në një libër tregtimi ari një mënyrë e dobishme për të edukuar veten në treg.

  Nëse preferoni komoditetin e një libri dixhital, ka shumë libra audio në dispozicion për tregtimin e arit. Disa ndërmjetës kanë gjithashtu një përzgjedhje të shkëlqyeshme të videos edukative dhe materialit lexues.

  Bëhuni krah për krah Me Lajmet e Fundit të Arit

  Kryesisht për shkak të marrëdhënies që inflacioni, politika dhe lajmet ekonomike kanë me arin, ka kuptim të vazhdojmë me lajmet e fundit. Siç u përmend më lart, ju mund të përdorni internetin në avantazhin tuaj këtu. Ka shumë ofrues që ofrojnë lajmet më të fundit financiare, në kohë reale.

  Përdorni sinjalet e tregtimit të arit

  Këto sinjale u ofrojnë tregtarëve që nuk kanë kohë për të qëndruar në hap me lajmet financiare - ose janë të rinj në tregtinë - sinjale 'të blejnë' dhe 'shesin' për aktivin përkatës. E thënë thjesht - kur përdorni sinjale tregtare merrni sugjerime që ju këshillojnë për një pozicion potencialisht fitimprurës.

  Krejtësisht varet nga ju nëse bleni apo shisni ose jo, etj. Edhe pse sinjalet e Tregtisë Mëso 2 specializohen në tregjet e Forex dhe kriptomonedhave, herë pas here formohemi në skenën e arit kur shfaqet një mundësi fitimi. 

  Përdorni një Karakteristikë Tregtare të Kopjimit

  Disa ndërmjetës, si eToro, u ofrojnë klientëve mundësinë për të kopjuar tregtinë e një investitori të suksesshëm dhe plotësisht të verifikuar. Duke investuar më pak se 200 dollarë ju mund të pasqyroni portofolin e një investitori me një rekord të provuar.

  Kjo do të thotë që nëse investitori që po kopjoni vendos një porosi 'blerje' e cila është e barabartë me 0.8% të portofolit të tyre, atëherë 0.8% e portofolit tuaj do ta pasqyrojë këtë. Ka shumë tregtarë kopjesh për t'u marrë parasysh dhe ju mund të përdorni informacione që lidhen me historikun e tyre personal.

  Tregtoni ar me para letre

  Përdorimi i llogarive demo është një mënyrë super-efektive e a) të mësuarit të litarëve të tregtimit të arit dhe b) praktikimit të strategjive të tregtimit pa rrezikuar kapitalin tuaj.

  Duke përdorur Skilling si një shembull - platforma u ofron klientëve një llogari demo falas që jo vetëm që mbulon CFD ari, por çmimet pasqyrojnë atë të kushteve reale të tregut. 

  Brokerat më të mirë të tregtimit të arit

  Tani ju e dini gjithçka që duhet të dini për tregtinë e arit, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës të mirë për të ekzekutuar porositë tuaja të tregut për ju. Siç kemi vërejtur në të gjithë këtë udhëzues, kur jeni duke kërkuar për një platformë tregtare duhet të siguroheni që ata të mund të sigurojnë akses në tregjet e arit për të cilat jeni të interesuar.

  Mbi të gjitha, jo të gjithë ndërmjetësit ofrojnë të njëjtat pasuri dhe tregje. Ne kemi bashkuar një listë të ndërmjetësve më të mirë të tregtimit të arit në Mbretërinë e Bashkuar në këtë kohë, për shqyrtimin tuaj.

  1. eToro - Ndërmjetësi më i mirë i tregtimit të arit për fillestarët

  eToro është një platformë super e përshtatshme për përdoruesit për tregtarët e arit me fillestar. Kur bëhet fjalë për regjistrim - duhen disa minuta. Ju mund të regjistroheni, të depozitoni një minimum prej 200 $ në llogarinë tuaj të re dhe të filloni tregtimin e arit pothuajse menjëherë. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Për sa i përket financimit të llogarisë suaj, eToro mbështet një numër metodash të ndryshme pagese - përfshirë të gjithë të dyshuarit e zakonshëm si kartat e kreditit dhe debitit, transferimin bankar dhe kuletat elektronike si PayPal.

  Tarifa që ju me të vërtetë duhet të paguani kur tregtoni ar me këtë ndërmjetës është përhapja. Llogaria juaj përveç një tarife konvertimi prej 0.05% (eToro operon duke përdorur USD).

  Ndoshta ju doni të filloni tregtimin e arit menjëherë, por mos u ndieni mjaft të gatshëm - ose ndoshta ju mungon koha. Karakteristika e 'Kopjimit të Tregtisë' eToro është jashtëzakonisht popullore. Për ata që nuk janë në dijeni, kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të kopjoni një investitor ari me një histori të provuar.

  Thjesht investoni një minimum prej 200 $ në portofolin e tyre - dhe kur ai person blen ose shet, kjo pasqyrohet në portofolin tuaj. Për shembull, nëse investitori injekton 4.8% të portofolit të tyre në ar - 4.8% të portofolit tuaj do të investohet në ar. Tregtimi i kopjimit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tregtuar në një mënyrë pasive dhe për të zvogëluar rrezikun tuaj.

  Sipas rregulloreve të ESMA, levave do të ofrohet në CFD tregtare ari - por do të jetë i kufizuar në 1:20. Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni me deri në 20 herë shumën tuaj të aksioneve.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet një larmi mënyrash pagese
  • E shkëlqyeshme për fillestarët dhe regjistrimi super i lehtë
  • 0.5% tarifë konvertimi nëse nuk depoziton në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Përhapjet Konkurruese dhe Tregtimi i Arit pa Komision

  Capital.com mban licenca si nga FCA ashtu edhe nga CySEC. Kjo do të thotë që keni të bëni me një ndërmjetës me reputacion dhe plotësisht të rregulluar. Platforma e tregtimit u ofron klientëve tregtim pa komision për një larmi pasurish.

  Asetet e tregtueshme të CFD përfshijnë Forex, indekse, aksione, kriptovaluta dhe mallra të tilla si ari. Ndërsa përhapjet janë super konkurruese në Capital.com, vlen të përmendet se çdo levë e ofruar do të kufizohet në 1:20 kur tregtohet ari sipas kufijve të ESMA.

  Capital.com pranon një larmi metodash pagese të tilla si kartat e kreditit / debitit, transferimin e telave dhe kuletat elektronike si Skrill. Shuma minimale që ju nevojitet për të filluar tregtimin e arit është një shumë e arsyeshme 20 £.

  Vlerësimi ynë

  • Tregtoni ar me komision zero
  • Përhapje shumë konkurruese
  • FCA dhe CySEC rregullohen
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - Tregtoni CFD ari me përhapje konkurruese

  AvaTrade është një platformë e respektuar tregtare që u ofron klientëve CFD ari dhe përhapje të ngushtë - si dhe një larmi të CFD-ve të tjera në formën e valutave të huaja dhe kriptomonedhave.

  Jo vetëm kaq, por për ata që duan të blejnë dhe shesin ar në lëvizje ekziston aplikacioni AvaTrade 'AvaTradeGO'. Kjo do të thotë që ju mund të vendosni porosi tregtare dhe të financoni llogarinë tuaj kudo që keni qasje në internet.

  Përveçse është i pajtueshëm me MT4 - ky ndërmjetës gjithashtu u ofron klientëve një llogari demo tregtare falas ari që vjen me fonde letre të ngarkuara. Llogaritë demonstruese janë të paçmueshme për të ndihmuar të rinjtë të mësojnë litarët dhe tregtarët me përvojë provojnë strategji të reja. Ju mund të filloni me një CFD ari nga më pak se 100 dollarë.

  Vlerësimi ynë

  • Depozitë e arsyeshme minimale prej 100 $
  • Levë prej 1:20 në tregtinë e arit
  • Aplikacioni celular AvaTradeGO
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Material i Mrekullueshëm Edukativ

  EuropeFX përqendrohet kryesisht në Forex, megjithatë, ka shumë aktive për të zgjedhur. Kur bëhet fjalë për arin, mund të tregtoni nga e hëna në të premte midis 01:00 dhe 24:00. Nëse dëshironi, ju mund të amplifikoni fitimet tuaja të mundshme duke aplikuar levë prej 1:20.

  Për sa i përket licencimit, ndërmjetësi rregullohet plotësisht nga CySEC (Qipro). EuropeFX ka platformën e vet amtare të quajtur EuroTrader 2.0. Funksionon mirë si në platformën e rregullt të desktopit ashtu edhe në pajisjet Android dhe iPhone. Jo vetëm kaq, por EuropeFX është në përputhje me platformën e njohur tregtare të palëve të treta MT4.

  Depozita minimale për të filluar është 200 € për një llogari standarde. Nëse zgjedhni llogari prej bronzi ose argjendi, ju po shikoni minimumi 1,000 € dhe 2,500 €. Ndërmjetësi u ofron klientëve përhapje konkurruese - të cilat platforma premton të jenë plotësisht transparente në çdo kohë.

  Vlerësimi ynë

  • Përdorni platformën tregtare vendase EuropeFX ose MetaTrader4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium konsiderohet e shtrenjtë

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Hapni një llogari me një ndërmjetës të tregtimit të arit tani

  Gati për të filluar tregtimin e arit në internet tani? Nëse është kështu, duke ndjekur hapat e përshkruar më poshtë, ju mund të tregtoni ar me pak minuta!

  Hapi i parë - Regjistrohuni me një broker tregtimi ari

  Le të supozojmë se keni zgjedhur një ndërmjetës për t'u regjistruar. Së pari, duhet të kaloni te faqja e tregtisë dhe të klikoni 'regjistrohu'.

  Tjetra, do t'ju duhet të futni emrin tuaj të plotë, adresën e banimit, emailin dhe numrin e telefonit. Më vonë do t'ju kërkohet një fotografi e qartë e ID tuaj, sipas rregullave KYC të zbatuara nga rregullatorët si FCA dhe CySEC.

  Hapi i dytë - Depozitat e fondeve në llogarinë tuaj

  Tjetra, duhet të shtoni disa fonde në llogarinë tuaj të re të tregtimit të arit. Kjo është me të vërtetë e thjeshtë - thjesht duhet të futni shumën që dëshironi të depozitoni dhe të zgjidhni mënyrën e pagesës nga një listë zbritëse e opsioneve të pranuara.

  Hapi i tretë - Vendosni një urdhër

  Në varësi të mënyrës në të cilën mendoni se do të shkojë çmimi i arit - tani mund të krijoni porosinë e duhur për pozicionin tuaj.

  Ne gjithmonë rekomandojmë ose tregtimin me shuma të vogla për të filluar ose provimin e një demonstrimi për disa javë. Duke vepruar kështu, ju do të shmangni djegien e bilancit të llogarisë suaj para se të keni pasur një shans për të mësuar se si funksionojnë vërtet tregjet e arit. 

  Në Summerise

  Hapi i parë për të filluar aventurën tuaj të tregtimit të arit është të keni një kuptim të tregut. Hapi tjetër është gjetja e ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të arit për të ekzekutuar porositë tuaja, dhe për t'ju dhënë juve akses në tregjet globale.

  Duke lexuar udhëzuesin tonë nga fillimi në fund, duhet të ndiheni të sigurt se si tregtohet kjo aset likuid - për këtë jeni gati të zgjidhni një platformë të tregtimit të arit. Të gjitha firmat e brokerimit që kemi listuar janë të licencuara, të rregulluara plotësisht për sigurinë tuaj.

  Së fundmi, kurrë mos e nënvlerësoni vlerën e përfitimit të llogarive demo. Tregtarët e rinj me të vërtetë mund të mësojnë shumë duke qenë të lirë të bëjnë gabime - pa humbur para të vërteta gjatë rrugës.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  A jam në gjendje të investoj në shufra fizike prej ari?

  Po, ju mund të keni ari fizik, por nuk është e këshillueshme. Sidomos për ata që nuk duan të investojnë me shuma të mëdha parash. Mungesa e kërkesave për ruajtje, tarifa të ulëta dhe kosto të ulët sigurimi i bëjnë CFD-të një mundësi më të mirë për shumicën e tregtarëve.

  A mund të tregtoj ar me levave?

  Po, ju mund të tregtoni ar duke përdorur levave. Shumica e ndërmjetësve do t'ju ofrojnë klientëve deri në 1:20 levë në CFD ari

  Si mund të praktikoj tregtinë e arit?

  Ju lehtë mund të praktikoni tregtimin e arit duke përdorur një llogari demo. Brokerat si Skilling u ofrojnë klientëve një llogari demo falas që vjen e ngarkuar paraprakisht me 'fonde letre' (para demo).

  Sa para duhen për të filluar tregtimin e arit?

  Kjo varet nga ndërmjetësi që ju zgjidhni. Shumica e platformave tregtare përcaktojnë një depozitë minimale, dhe pastaj gjithashtu kanë një minimum të aksioneve.

  A jam në gjendje të tregtoj ar online?

  Po. Asnjëherë nuk ka qenë më e lehtë për njerëzit të tregtojnë arin në internet. Duke zgjedhur një ndërmjetës të rregulluar si Skilling ose eToro - ju e dini që keni të bëni me një kompani të ligjshme.

   

   

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.