Çfarë është tregu Forex dhe si ta tregtoni atë 2021

Çfarë është tregu Forex dhe si ta tregtoni atë 2021

Tregu i Forex është ndoshta një nga më të njohurit në planet. Si rezultat, ka qindra ndërmjetës në internet që premtojnë hënën në një shkop për tregtarët e monedhës.

Fakti është se shumë prej këtyre pretendimeve të egra të firmave të brokerimit që janë në gjendje të sigurojnë një jetë të lehtë për tregtarët janë të pabazuara. Nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për të pasur një tregti të pasur, as nuk ka një mënyrë plotësisht pa rreziqe për ta bërë atë.

Sidoqoftë, duke mësuar tregun e Forex ju me siguri keni një shans shumë më të mirë për të qenë të suksesshëm, si dhe duke marrë vendime të shëndosha bazuar në kërkime dhe udhëzime leximi si e jona.

Mund të duhen muaj ose vite në të njëjtën kohë për të kuptuar plotësisht tregun, dhe ka ndërprerje të shkurtra (si të thuash) të tilla si sinjale dhe robotë - të gjitha këto do t'i trajtojmë më në detaje në të gjithë këtë udhëzues në tregun e Forex.

Në këtë faqe, ne do të diskutojmë se çfarë është tregu i Forex dhe si mund ta tregtoni atë. Ne gjithashtu do të shqyrtojmë se si të regjistroheni me një ndërmjetës fantastik, llojet e porosive Forex, tarifat që prisni dhe strategjitë e provuara për t'ju ndihmuar të zbutni rrezikun e tregtimit të Forex.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është Tregu Forex?

  Tregu i Forex është tregu i 'këmbimit valutor' (ose FX) - për të cilin pa dyshim keni dëgjuar. Sidoqoftë, në emër të qartësisë - tregu i Forex është një treg global me të cilin grumbuj investitorësh, ndërmjetësues, bankierë, fonde mbrojtëse dhe investitorë me pakicë blejnë dhe shesin valuta çdo ditë.

  Njerëzit po ndryshojnë monedhat ndaj njëri-tjetrit si një 'palë kursi këmbimi' - për shembull GBP / USD (paund britanik / dollar amerikan). Kjo ofertë dhe kërkesë dikton blej çmimi dhe shes çmimi i një çifti monedhe dhe ndihmon në lehtësimin e turizmit dhe tregtisë ndërkombëtare - si dhe stabilizimin e tregjeve. 

  Forex mund të përdoret për të mbrojtur ndaj normave të interesit, si dhe monedhave ndërkombëtare. Mënyrat më të njohura për të tregtuar Forex janë përmes ETF-ve, kontratave të opsioneve, përhap bastet, kontratat e së ardhmes dhe CFD-të.

  Levave mund të zbatohet për CFD Forex deri në 1:30 në çifte kryesore FX, dhe 1:20 në çifte FX jo-kryesore. Ne do të mbulojmë çiftet, levave dhe gjithçka në mes, në të gjithë këtë faqe.

  Bazat e Tregut Forex

  Tani që shpresojmë të keni një kuptim të qartë se çfarë është tregu i Forex, ne mund të hyjmë në pak më shumë detaje se si ta tregtojmë atë. Le të fillojmë me bazat e tregut të Forex, i cili përfshin çifte të tregtueshëm dhe porosi të ndryshme tregtare Forex.

  Çiftet e tregtueshme Forex

  Nëse jeni të interesuar në blerjen dhe shitjen e valutave, do t'ju duhet të dini se cilat palë do të jenë në dispozicion për ju për të tregtuar. Edhe pse kjo do të varet gjithashtu nga ajo që ofron ndërmjetësi juaj i zgjedhjes, është akoma e rëndësishme të hyni në tregjet e Forex me sytë hapur.

  Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se cilat mundësi ju paraqiten dhe t'ju ndihmojë të kuptoni se cilat mund të jenë interesat tuaja të tregtimit të Forex.

  Secila palë valutore vjen me një kurs këmbimi. Sipas natyrës së tregut të huaj, kjo normë do të luhatet gjatë ditës së tregtimit - në varësi të furnizimit dhe kërkesës së aktivit. Ideja është të provoni dhe parashikoni nëse mendoni se çmimi i çiftit FX do të rritet ose bie - në një periudhë afatshkurtër.

  Për shembull:

  • Le të supozojmë se ju vendosni të tregtoni Euron me dollarin amerikan
  • Në botën e Forex, kjo çift shfaqet si EUR / USD
  • Çmimi në kohën e shkrimit është 1.17
  • Qëllimi juaj është të parashikoni nëse kursi i këmbimit i çiftit do të rritet mbi ose nën 1.17

  Së shpejti do të mbulojmë porositë e tregut Forex. Së pari, le të diskutojmë për tre kategori të ndryshme të çifteve Forex. Zakonisht do të shihni që çiftet e monedhës ndahen në lloje - i madh çifte, minor çiftet dhe ekzotik çifte.

  Ne do të fillojmë duke folur për çiftet FX më të tregtuara në planet - të cilat janë diploma.

  Majors

  Çiftet kryesore përbëhen nga dollari amerikan dhe një monedhë tjetër kryesore - të tilla si Euro, paundi britanik, dollari australian ose jena japoneze. Arsyeja që të gjitha çiftet kryesore FX përmbajnë USD është se dollari amerikan është monedha 'spirancë' (ose rezervë) e botës.

  Disa shembuj të çifteve kryesore të monedhës janë si më poshtë:

  • EUR / USD (Euro / dollar amerikan)
  • GBP / USD (paund britanik / dollar amerikan)
  • USD / CHF (dollar amerikan / frang zviceran)
  • USD / JPY (dollar amerikan / jen japonez)

  Të miturit

  Mos u mashtroni nga emri, çiftet e vogla Forex nuk janë aspak të parëndësishme. Në fakt, këto çifte tregtohen shumë në tregun e Forex dhe gjithmonë do të përmbajnë 2 diploma siç janë monedhat e përmendura më sipër.

  Çfarë përcakton mitur përveç diploma është se këto çifte nuk do të përfshijnë kurrë dollar amerikan.

  Ju lutemi shikoni më poshtë një shembull të çifteve të vogla:

  • EUR / GBP (Euro / paund britanik)
  • EUR / AUD - (Euro / dollar Australian)
  • GBP / JPY (paund britanik / jen japonez)
  • CHF / JPY (franga zvicerane / jen japonez)
  • NZD / JPY (dollar i Zelandës së Re / jen japonez)
  • GBP / CAD (paund britanik / dollar kanadez)

  Exotics

  Shumica dërrmuese e platformave tregtare do të kenë në dispozicion çifte ekzotike monedhash. Për ata që nuk janë në dijeni, këto çifte do të përbëhen gjithmonë nga një i madh Monedha FX, dhe një monedhë në zhvillim.

  Tregjet në zhvillim përfshijnë peso meksikane, lira turke, baht Thai, peso Uruguaj, dhe më shumë. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se çiftet ekzotike të Forex-it shpesh janë shumë më të paqëndrueshme se çiftet e lartpërmendura të monedhës, dhe kështu ka të ngjarë të kenë spread-e më të gjera. Ne do të diskutojmë përhapjet në më shumë detaje së shpejti. 

  Këtu janë disa palë ekzotike të monedhës që do të jeni në gjendje të tregtoni nëse ndërmjetësi juaj u ofron atyre:

  • EUR / TRY (Euro / Lira Turke)
  • JPY / NOK (Jen japonez / koronë norvegjeze)
  • GBP / ZAR (Paund Sterlinë / Rand i Afrikës së Jugut) 
  • USD / THB (dollar amerikan / baht i Tajlandës)
  • AUD / MXN (Dollar Australian / Peso Meksikan)

  Shënim: Ju mund të vini re nga lista e mësipërme që korona Norvegjeze është klasifikuar si një palë ekzotike. Megjithëse është e vërtetë që korona mbështetet nga një kornizë e fortë ekonomike, vetë monedha nuk është shumë e kërkuar në skenën globale. 

  Nëse jeni i ri në tregtimin e valutave, mund të jeni më mirë të qëndroni përpara minor i madh çiftet e valutave. Në këtë mënyrë të paktën ju mund të përdorni spread-et më të ngushta për të ulur kostot - të paktën derisa të ndiheni të sigurt se keni mësuar hollësitë e tregut të Forex. Përveç kësaj, të diplomuarit dhe të miturit janë më pak të paqëndrueshëm sesa ekzotikët. Si të tilla, ato janë shumë më të përshtatshme për fillestarët. 

  Kuptimi i porosive të tregut Forex

  Tani që kemi diskutuar kategoritë e palëve Forex, ne duhet të thellohemi në porosi të ndryshme. Porositë janë një pjesë shumë e rëndësishme e tregtisë - pa to, ndërmjetësi juaj nuk do të dijë pozicionin tuaj që dëshironi të ekzekutoni në palën tuaj të zgjedhur Forex.

  Bleni dhe Shisni Porosi Forex

  Kur të keni përcaktuar se cilën palë Forex dëshironi të tregtoni, do t'ju duhet të provoni dhe të mendoni se në cilin drejtim prisni të shkojë çmimi i palës.

  Pasi të keni vendosur do të duhet të vendosni ose një blej urdhri ose a shes porosit Ju lutemi shikoni më poshtë për një shembull se si vendoset kjo porosi:

  • Imagjinoni sikur jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Ju mendoni se çmimi aktual i kësaj palë do të rritet
  • Me këtë në mendje, ju vendosni një blej porositni me ndërmjetësin tuaj
  • Nga ana tjetër, le të themi se besoni se GBP / USD do të ulet në vlerë
  • Në këtë rast, duhet të krijoni një shes Për

  Kjo eshte. Pozicioni juaj do të mbetet derisa të dilni nga tregtia juaj. Për shembull, nëse keni vendosur një blej porosi - duhet të mbyllni tregtinë tuaj duke krijuar një shes mënyrë. 

  Kufizoni porositë dhe porositë e tregut

  Porositë e radhës në listën tonë janë limit urdhërat dhe treg urdhërat. Ky është në thelb çmimi me të cilin dëshironi të hyni në tregti.

  Le të fillojmë duke ju dhënë një shembull se kur mund të përdorni një limit mënyrë:

  • Le të themi se jeni duke tregtuar EUR / USD
  • Çmimi aktualisht është 1.10
  • Sidoqoftë, ju nuk doni të hyni në tregti derisa të arrijë 1.12
  • Me këtë në mendje, ju krijoni një limit porosi për 1.12
  • Ndërmjetësi juaj do ta ekzekutojë këtë porosi kur dhe kur EUR / USD të arrijë atë çmim.

  Tani, le t'ju tregojmë se si a treg porosia përdoret:

  • Le të themi EUR / USD ka një blej çmimi prej 1.15
  • Ju dëshironi që porosia juaj të ekzekutohet menjëherë për të gjetur një mundësi të mundshme tregtare afatshkurtër
  • Si i tillë, ndërmjetësi juaj do të ekzekutojë porosinë tuaj me çmimin tjetër në dispozicion
  • Në këtë rast, porosia juaj do të ekzekutohet me një çmim pak më lart ose nën 1.15
  • Kjo është për shkak se çmimet e çifteve të monedhës lëvizin mbi një bazë të dytë nga e dyta

  Limitoj porositë, në veçanti, përdoren rregullisht nga tregtarët me përvojë. Arsyeja është se ju mund të futni një pozicion me çmimin tuaj të zgjedhur.

  Përhapet

  E thënë thjesht, përhapja është ndryshimi midis blej çmimi dhe shes çmimi i çiftit të monedhës. Shtë e rëndësishme të keni një zotërim të fortë të asaj që është 'përhapja', pasi ajo do të ndikojë në sa fitim jeni në gjendje të bëni nga përpjekjet tuaja tregtare.

  Si pasojë, platformat e tregtimit do t'ju tregojnë dy çmime të ndryshme kur citoni një palë monedhe - ato blej çmimi, dhe shes çmimi Kontrasti midis atyre çmimeve ilustrohet në 'pips' Tjetra do të mbulojmë pips në mënyrë më të detajuar, për të pastruar mjegullën. Në fund të fundit, kur tregtoni në tregun e Forex do të shihni fjalën pips shumë.

  Sidoqoftë, përhapja është sesi ndërmjetësi juaj do të fitojë para për sigurimin e një shërbimi. Ky është veçanërisht rasti me platformat e tregtisë pa komisione si Skilling, Capital.com dhe eToro. 

  Ju lutemi shikoni më poshtë një shembull se si përhapja funksionon në praktikë, duke përdorur një tregti hipotetike:

  • Ju jeni duke tregtuar EUR / USD
  • Ndërmjetësi juaj ju ka cituar a blej çmimi prej 1.1718
  • La shes çmimi është 1.1716
  • Përhapja në EUR / USD është 2 pips

  Në mënyrë që të tregoni barazinë në tregtinë tuaj EUR / USD, duhet të bëni fitime prej 2 pips - gjithçka mbi të cilën mund ta llogaritni si fitim.

  Siç mund ta shihni nga shembulli ynë, përhapja në çdo palë do të thotë që ju po filloni tregtinë 'me të kuqe' për të thënë. Kështu që këtu, ju do të ishit 2 pikë në të kuqe. E njëjta gjë vlen edhe kur jeni duke dalë nga një tregti.

  Pips

  Ne kemi përmendur rëndësinë e spread-eve dhe ju kemi thënë që në tregun e Forex-it matet në pips. Tani le të shpjegojmë më tej se çfarë pips në të vërtetë janë Pip-et janë mënyra se si llogariten luhatjet e kursit të këmbimit. Ne kemi shpjeguar se kjo mund të ndryshojë në një bazë të dytë nga e dyta.

  Ju mund ta keni vërejtur atë në shembullin tonë të mësipërm të përhap ne ju treguam EUR / USD si 4 dhjetore. Kjo është për shkak se kështu çmimet çifte FX janë universale. Pra, në vend të 1.17 për shembull, ju do të citoheni 1.1718 (duke përdorur skenarin tonë më lart).

  Le t'ju japim një shembull se si pips mund të ndikojnë në një tregti, duke përdorur GBP / USD si çiftin tonë:

  • GBP / USD është me çmim 1.3013
  • 2 orë më vonë, e njëjta çift vlerësohet në 1.3003
  • Vlera e GBP / USD ka rënë nga 10 pips
  • Le të themi se aksioni juaj ishte 100 dollarë
  • Humbja ose fitimi juaj do të jetë $ 1,000 ($ 100 x) 10 pips)

  Ekziston një përjashtim nga shumica e rregullave në jetë, dhe kur bëhet fjalë për çifte Forex që citohen në 4 pikë dhjetore - përjashtim është jena japoneze. JPY është 2 shifra pas dhjetore - për shembull; 104.72.

  Menaxhimi i Fondit të Tregtimit Forex dhe Qëllimet

  Përqendrimi në menaxhimin e bankroll do të përmirësojë vetëm ekspertizën tuaj tregtare dhe do t'ju ndihmojë të rriteni si një investitor.  Kur bëhet fjalë për të zvogëluar rrezikun tuaj dhe për të menaxhuar më mirë kapitalin tuaj, ka disa porosi dhe mjete të cilat mund të jenë të paçmueshme për tregtarët e Forex.

  Le të fillojmë duke hedhur një vështrim se si ndikimi mund të luajë një rol në tregtinë tuaj - si dhe si mund të përdorni disa kufizime të dëmtimit në formën e ndalo humbjen marr-fitim urdhra.

  levave 

  Levave është një pjesë me të vërtetë e rëndësishme e tregtimit të tregut Forex për shumë tregtarë me përvojë. Për të qartësuar, levave ofrohet nga shumica e faqeve të tregtimit të Forex dhe ju lejon të tregtoni me më shumë fonde sesa keni në llogarinë tuaj.

  Le të shpjegojmë më tej - leva është e krahasueshme me një hua. Sa më i lartë të jetë leva juaj, aq më i lartë mund të jetë fitimi juaj - natyrisht, ana tjetër e medaljes është se humbjet tuaja mund të jenë shumë më të mëdha.

  Kur bëhet fjalë për Forex, ndërmjetësit e licencuar lejohen të ofrojnë vetëm klientë me pakicë në Mbretërinë e Bashkuar, Evropë dhe Australinë që do të bëhet së shpejti (do të thotë jo profesionist) 1:30 në i madh Çifte FX, dhe 1:20 në ekzotike mitur.

  Le t'ju japim një shembull praktik se si funksionon levave:

  • Ju jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Çmimi aktual në këtë çift është 1.3520
  • Keni 500 dollarë të mbetur në llogarinë tuaj tregtare
  • Ju krijoni një blej porositni duke përdorur levën 1:30
  • 4 orë më vonë GBP / USD është 1.3790
  • GBP / USD pa një rritje prej 2% të vlerës
  • Ju arrini fitimin tuaj duke krijuar një shes porositni me ndërmjetësin tuaj

  Sikur të mos kishit aplikuar hua, kjo tregti do t'ju bënte 10 $ (500 $ + 2%). Sidoqoftë, për shkak se keni aplikuar levë prej 1:30, fitimi juaj është shumëfishuar. Si i tillë, fitimi juaj është në të vërtetë 300 $ (leva 10 $ x 1:30).

  Ndërsa prekëm, aplikimi i levave duhet të kryhet me kujdes pasi mund të zmadhojë humbjet tuaja po aq. Kjo është ajo ku ndalo humbjen marr-fitim porositë mund të vijnë mirë.

  Zbutja e rrezikut: Urdhrat e ndalimit të humbjes

  Duke qëndruar pranë nesh deri më tani, tani duhet të keni një kuptim të prerë të porosive të tilla si blej shes, treg limit urdhra.

  Tani, në drejtim të menaxhimit të fondeve tuaja tregtare - ndalo humbjen urdhrat lejojnë që ju të jeni në gjendje të dilni nga tregtia juaj në një pikë të paracaktuar - për të shmangur ndonjë humbje të mëtejshme.

  Ju do të shihni më poshtë një shembull se kur a ndalo humbjen porosia mund të përdoret në një tregti Forex:

  • Le të themi se jeni duke tregtuar CAD / AUD
  • Ju veproni a blej porosit në 1.0710
  • Ju nuk jeni të gatshëm të humbni më shumë se 2%
  • Me këtë në mendje, ju krijoni një ndalo humbjen porosit në 1.0495
  • Vlera e CAD / AUD është në rënie vetëm 2 orë më vonë në 1.0281
  • Kjo përfaqëson një rënie të çmimit prej rreth 4%
  • Ndërmjetësi juaj ekzekutoi tuajin ndalo humbjen porosit në 1.0495 siç është porositur

  Sa më sipër, kjo do të thotë që në vend që të humbni 4% ju keni humbur vetëm 2%

  Bllokoni automatikisht fitimet: Porositë e përfitimit

  Ngjashëm me porositë e humbjeve të ndaluara, porositë e fitimit ju lejojnë të vendosni një objektiv tregtar - të thuash kështu. Ndërsa ndalo humbjen urdhrat ju lejojnë të zbutni humbjet tuaja, marr-fitim urdhrat ju lejojnë të bllokoni fitimet tuaja.

  Këtu është një shembull i një marr-fitim porositni në një skenar tjetër hipotetik të tregtisë:

  • Kur shkoni gjatë në CAD / AUD qëllimi juaj është të fitoni fitime prej 4%
  • Me këtë në mendje, ju vendosni një marr-fitim porositni për 4% mbi çmimin e çiftit
  • Kur të arrihet ai çmim, ndërmjetësi juaj do të ekzekutojë tuajin marr-fitim porositni që të mbyllni fitimin tuaj me 4%

  Juaj ndalo humbjen porositni më herët do të thotë që ju jeni duke rrezikuar jo më shumë se 2%, ndërsa juaji marr-fitim urdhri ka siguruar që ju të dilni automatikisht nga pozicioni juaj kur fitoni 4%. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ekuilibruar raportin tuaj të rrezikut ndaj shpërblimit kur tregtoni në tregjet e Forex.

  Piket maksimale të Forex-it

  Kur jeni duke menduar se si të menaxhoni më mirë bankroll-in tuaj të tregtimit, duhet të merrni parasysh disa nga shumat maksimale që rrezikoni në secilën pozitë. Isshtë më lehtë të mendosh për këtë si përqindje sesa në terma monetarë (si dollarë ose cent).

  Për të hedhur pak më shumë dritë mbi atë që nënkuptojmë me këtë - një mënyrë e shkëlqyeshme për të menaxhuar paratë tuaja është të bëni vetëm aksione aq sa mund të përballoni realisht. Shumë njerëz në komunitetin tregtar e përfshijnë këtë në planin e tyre të tregtimit duke grumbulluar vetëm 1% ose më pak sesa kanë në llogarinë e tyre.

  Për t'ju dhënë një shembull, nëse keni një gjendje llogarie prej $ 2,000 - ne nuk do t'ju këshillonim të përdorni më shumë se 20 $ të parave tuaja në një tregti të vetme. Naturalshtë e natyrshme që llogaria juaj tregtare të luhatet ndërsa bëni fitime dhe humbje. Sidoqoftë, vetëm duke i lejuar vetes që të bëni aq shumë aksione në një kohë, shanset që ju të fshini të gjithë llogarinë tuaj në një vendim të vetëm të gabuar janë shumë më të ulëta.

  Provuar dhe Testuar Strategjitë e Tregut Forex

  Ne nuk mund të diskutonim tregtimin e tregut Forex pa folur për strategjitë. Pasi të keni kuptuar mirë punën e brendshme të një tregtie Forex - dmth. Çfarë të tregtoni dhe si të bëni një porosi - do të dëshironi të mendoni për objektivat tuaja tregtare dhe çfarë strategjie do të përdorni, të paktën për të filluar me

  Shkuarja në tregti me një strategji do t'ju ndihmojë të qëndroni drejt dhe ngushtë dhe do t'ju lejojë të merrni vendime të cilat nuk bazohen në emocionet tuaja. Ne kemi vendosur së bashku një listë të përdorur zakonisht strategjitë tregtare përdoret në tregun e Forex globalisht.

  Tregtimi i ditës Forex

  Njerëzit që janë ditë tregtare Forex tenton të mbajë një pozicion tregtar të hapur për më pak se një ditë (prandaj dhe emri). Kjo mund të nënkuptojë mbylljen e një pozicioni brenda disa minutave, ose orëve.

  Tregtimi ditor zakonisht përfshin hapjen dhe mbylljen e tregtive të shumta në një ditë, zakonisht me levave. Ndërsa fitimet janë më të vogla, me kaq shumë tregti, fitimet vijnë pak, por thelbësisht - shpesh. Këta tregtarë anashkalojnë tarifat e financimit brenda natës (të cilat do t'i mbulojmë më vonë).

  Forex Scalping

  Forex Scalping nuk është mënyra më e lehtë për të tregtuar Forex. Nuk është aq e thjeshtë për tu zotëruar sa strategjitë e tjera, kështu që shpesh përdoret vetëm nga tregtarët me përvojë. Qëllimi këtu është të përfitojmë nga luhatjet e vogla të çmimeve në një ditë tregtimi.

  Kjo mund të përfshijë vendosjen e shumë porosive brenda disa orësh. Siç nënkupton emri i tyre, këta tregtarë lëkurë e kokës fitime të vogla sa herë që një palë Forex zhvendoset brenda një diapazoni të veçantë.

  Scalping ende mendohet të jetë një strategji mjaft me rrezik të ulët, veçanërisht nëse përdoret së bashku me sa më sipër marr-fitim ndalo humbjen urdhërat. Megjithëse mund të shfaqen të vogla, nëse bëhen në mënyrë korrekte, këto fitime mund të shtohen në një javë të suksesshme tregtare brenda pak kohe.

  Tregtimi i lëkundjeve Forex

  Nëse jeni fillestar, atëherë mund të gjeni Forex ritëm tregtare një opsion i arsyeshëm. Me pak fjalë, tregtimi me ritëm është i mirë për tregtarët afatshkurtër që preferojnë të tregtojnë tregun e Forex me pak më shumë fleksibilitet.

  Tregtarët e lëkundur janë në gjendje të mbajnë tregtinë e tyre të hapur për një ditë apo edhe dy javë, ndonjëherë muaj me radhë. Arsyeja që tregtia e ritëm është kaq fleksibël është se qëllimi është të ndiqni trendin e çiftit që po tregtoni, i cili mund të zgjasë me orë të tëra me muaj. 

  Llogaritë Demo në Forex

  Llogaritë demo nuk duhen nuhatur. Ato janë një mjet i shkëlqyeshëm si për fillestarët e tregtimit në Forex ashtu edhe për tregtarët e monedhave të kalitura. Arsyeja është që, firma e brokerimit në internet që u ofron klientëve llogari demo ju lejon të tregtoni në një treg Forex i cili pasqyron mjedisin e monedhës reale. Jo vetëm kaq por do t'ju jepen fonde letre, si para demo.

  Kjo do të thotë që ju mund të praktikoni një strategji të re tregtare Forex deri në përmbajtjen e zemrës suaj, ose thjesht mund të mësoni litarët e tregut pa rrezikuar paratë tuaja.

  Përdorimi i sinjaleve dhe sistemeve të automatizuara të tregut Forex

  Ne përmendëm më herët që ka shkurtesa, për të thënë kështu, për ata që nuk i kuptojnë ende analizat teknike dhe diagramat e çmimeve që përfshin tregtimi në Forex. Apo ndoshta thjesht ju mungon koha dhe përkushtimi i nevojshëm për ta kapur mjaftueshëm.

  Në rast se nuk keni dëgjuar për këto mjete, në këtë seksion ne do të zhytemi drejt në sinjale, tregti pasqyrash dhe robotësh.

  Me këtë tha, le të zhyten në.

  Sinjalet e tregtimit të tregut Forex

  Le të fillojmë me sinjale tregtare. E thënë thjesht, ato janë 'sugjerime', ose 'nxitje' bazuar në kritere të paracaktuara si mbingarkesat e vëllimit etj.

  Në formën më të thjeshtë, sinjali juaj i tregut Forex do të përfshijë informacionin e mëposhtëm:

  • Le të themi se jeni duke tregtuar GBP / USD
  • Sinjali juaj do të tregojë nëse duhet të vendosni një blej urdhër ose shes rendit dhe kur
  • Më në fund, ai gjithashtu do të përfshijë një rekomandim ndalo humbjen marr-fitim nivel
  • E gjithë kjo që ju duhet të bëni, atëherë vendosni porositë e sugjeruara me ndërmjetësin tuaj

  Ekzistojnë lloje të ndryshme të sinjaleve dhe ato ju mundësojnë të tregtoni në tregun e Forex pa qenë e nevojshme të mësoni analiza themelore ose teknike nëse nuk dëshironi.

  Nëse ju pëlqen tingulli i tregtimit përmes sinjaleve Forex, ne në Mëso 2 Trade jemi të njohur në këtë hapësirë. Ne ofrojmë 3 x sinjale falas në javë që të kapni shërbimin tonë. Sapo të kaloni në shërbimin tonë premium (i cili vjen me një garanci 30-ditore të kthimit të parave), do të merrni midis 3-5 sinjale në ditë.

  Ju mund të lexoni më shumë rreth tonë sinjalet Forex këtu.

  Pasqyrimi i Pasqyrave Forex Market

  Kjo është një tipar fantastik i cili u mundëson tregtarëve të kopjojnë një tregtar me përvojë. Në terma laik, çfarëdo palë monedhe që ata tregtojnë, do të pasqyrohet në portofolin tuaj të tregtisë.

  E thënë thjesht, nëse vendosni të kopjoni një tregtar që specializohet në Forex dhe ata injektojnë 0.4% të portofolit të tyre në AUD / USD dhe 0.3% në GBP / USD - atëherë 0.7% e portofolit tuaj u dedikohet gjithashtu këtyre dy palëve.

  Një nga platformat më të mira tregtare për të kopjuar një tregtar është eToro. Ka shumë investitorë për të zgjedhur me një histori të provuar. Ju do të keni qasje në statistikat e tyre - të tilla si kthimet, çiftet e zgjedhura të Forex dhe madhësinë mesatare të tregtisë. Ju mund të filloni të kopjoni një tregtar nga më pak se 200 dollarë në platformë.

  Robots të Automatizuar të Tregtimit në Forex Market

  Robotët e automatizuar Forex referohen gjithashtu si EA (këshilltarë ekspertë). Me pak fjalë, robotët Forex ju lejojnë të tregtoni në një mënyrë plotësisht pasive, për aq sa roboti i bën të gjitha për ju. 

  Le të shpjegojmë më tej - ndryshe nga tipari i lartpërmendur i 'tregtarit të kopjimit' nuk do të jetë një njeri që bën porosi. Në vend të kësaj, softueri algoritmik i automatizuar do të skanojë tregjet përkatëse 24/7 dhe do të ekzekutojë porositë e blerjes dhe shitjes në emrin tuaj.  Për të funksionuar si duhet, ne si njerëz kemi nevojë për një gjumë të mirë, dhe faktorë të ndryshëm të tjerë mund të ndikojnë në aftësitë tona vendimmarrëse. Si e tillë, mungesa e emocioneve kur përdorni një EA mund të jetë vetëm një gjë e mirë. Një tjetër shpërblim është softueri mund të ekzekutohet 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.

  Mënyra më e mirë për të shfrytëzuar një Forex RoboSi pjesë e strategjisë suaj tregtare është të gjeni një ofrues që ju pëlqen dhe të regjistroheni. Pastaj ju duhet të shkarkoni softuerin dhe ta ngarkoni atë në një ofrues të palëve të treta si MetaTrader4.

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se duhet të siguroheni që ndërmjetësi juaj është në përputhje me të MT4 para regjistrimit. Sigurisht, ende nuk ka garanci kur përdorni një robot Forex. Duke pasur këtë në mendje, ju rekomandojmë të provoni një demo për të parë nëse ju pëlqen.

  Si të gjeni ndërmjetësin e duhur në internet për tregun Forex

  Në mënyrë që të filloni aventurat tuaja të tregut të tregut Forex, së pari do t'ju duhet të gjeni veten një ndërmjetës të mirë. Ndërsa prekëm, ka qindra që ofrojnë një shërbim të shkëlqyeshëm, disa jo aq të mirë - kështu që mund të jetë e vështirë të shohësh pyllin për pemët.

  Duke marrë parasysh këtë, ne kemi mbledhur një listë të metrikave kryesore për të parë kur kërkoni një ndërmjetës ideal Forex. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të keni një mendim të mirë për qëllimet tuaja personale të tregtimit, për t'ju ndihmuar të kuptoni se çfarë është më e rëndësishme për ju.

  Mbajtësi i licencës

  Ne besojmë se duke zgjedhur një ndërmjetës të licencuar plotësisht ju jeni duke mbrojtur veten nga rreziqet që fshihen në tregtare online hapësirë. Mbi të gjitha, është biznes i rrezikshëm që t'ia dorëzosh paratë një kompanie të lirë nga rregullimi.

  Në fund të ditës, organet rregullatore si FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare) dhe CySEC (Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Qipro) u krijuan për të mbajtur hapësirën e shërbimeve financiare të pastër dhe të ndershme për të gjithë.

  Duke përdorur vetëm ndërmjetës të licencuar, ju po i siguroni vetes disa mbrojtje rregullatore, duke përfshirë mbrojtjen nga krimi financiar dhe humbjen e kapitalit tuaj në qoftë se ndërmjetësi falimenton. Arsyeja për këtë është se çdo platformë tregtare që punon me organin rregullator do të veçojë fondet e klientit tuaj nga e veta. 

  Çiftet FX të disponueshme

  Një tjetër metrikë e rëndësishme për të parë kur gjeni ndërmjetësin e duhur për ju është ajo që çiftet Forex janë në dispozicion për të tregtuar. Ne tashmë kemi mbuluar çifte të tregtueshme monedhash në tregun e Forex. Sidoqoftë, ndërsa ekzistojnë mbi 100 palë Forex, jo çdo platformë tregtare do të jetë në gjendje t'ju ofrojë qasje në të njëjtat tregje.

  Duke pasur këtë në mendje, duhet të kontrolloni gjithmonë se çfarë do të jetë në dispozicionin tuaj para se të shkoni përpara dhe të regjistroheni plotësisht. Për shembull, ymund të tregtoni një palë që përmban një monedhë në zhvillim të tregut siç është USD / MXN (dollar amerikan / peso meksikan). Mbi të gjitha, jo çdo faqe tregtare do të jetë në gjendje t'ju ofrojë të njëjtat çifte.

  Komisionet dhe Tarifat

  Edhe pse duket qartë për të kontrolluar tarifat - mund të jetë e lehtë të mbartesh me premtime për sukses brenda një dite dhe numrin mbresëlënës të instrumenteve financiare të ofruara. Fakti është, nëse do të tarifoheni nga 10 dollarë nga ndërmjetësi juaj për çdo pozicion që hapni dhe mbyllni - duhet të jeni të vetëdijshëm për këtë në mënyrë që ta faktorizoni atë në fitimet tuaja të mundshme.

  Një platformë tregtare është një kompani dhe prandaj duhet të fitojë para në mënyrë që jo vetëm të mbijetojë - por t'ju ofrojë një shërbim. Lajmi i mirë është se ka grumbuj ndërmjetësues online të cilët do t'ju ofrojnë qasje në tregun e Forex mbi një bazë pa komision.

  Kjo do të thotë që në vend që të paguani një tarifë komisioni për çdo tregti, ose një përqindje të vlerës së porosisë suaj - ju thjesht do të paguani spread - e dhe tarifat e financimit brenda ditës.

  Opsione pagese të mbështetura

  Para se të vendosni mendjen kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një ndërmjetësi, do t'ju duhet të dini se si do të jeni në gjendje të financoni llogarinë tuaj tregtare.

  Për të hyrë në tregun global të Forex, do të duhet të depozitoni shumën minimale të përcaktuar (nga ndërmjetësi) në llogarinë tuaj. Shumica e firmave të brokerimit pranojnë karta krediti / debiti, transferim telash dhe disa kuletat elektronike.

  Sidoqoftë, siç thamë, kjo do të jetë diçka që duhet ta kontrolloni vetë para se të shkoni shumë larg në procesin e hulumtimit. Gjithashtu, vlen të kihet parasysh se edhe pse pagesa përmes transferit bankar është e popullarizuar, gjithashtu duhet më shumë kohë për të arritur llogarinë tuaj (2 ose 3 ditë pune).

  Brokerat më të mirë të tregut Forex Tani për tani

  Nëse e keni arritur deri më tani përmes udhëzuesit tonë se si të tregtoni tregun e Forex, atëherë ka shumë mundësi që të ndiheni të bindur se si të filloni aventurat tuaja të tregtimit të monedhës.

  Sidoqoftë, siç kemi thënë, së pari do të duhet të gjeni një ndërmjetës për t'ju dhënë hyrje në tregun global të monedhave. Ka shumë ndërmjetësues, kështu që ndarja midis të mirës, ​​të keqes dhe së shëmtuarës mund të jetë një sfidë.

  Për t'ju kursyer disa punë këmbësh të bazuara në internet - ne kemi bashkuar një listë të 5 agjentëve tanë kryesorë të tregtisë Forex, të zgjedhur me dorë nga mijëra aktivë në hapësirë.

  1. eToro - Platforma më e mirë e Tregut Forex për Tregtarët e Pa Përvojë

  eToro është jashtëzakonisht popullor mes tregtarëve të rinj, posaçërisht atyre që kërkojnë të hyjnë në tregun e Forex. Webiste është me të vërtetë e lehtë për syrin dhe larg se të jetë e komplikuar. Plus, procesi i regjistrimit zgjat disa minuta. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Kjo faqe e tregtisë shoqërore mbështet një larmi të mirë të llojeve të pagesave dhe ju mund të hapni një llogari me 200 dollarë të arsyeshëm. eToro operon në dollarë amerikanë, kështu që do të tarifoheni 0.5% në tarifat e valutës - nëse paguani në një prerje tjetër.

  Një tipar i spikatur në këtë platformë është mjeti 'Copy Trader'. Kjo u lejon klientëve të kopjojnë një tregtar më me përvojë. Kjo do të thotë që ju mund të kopjoni tregtinë e ardhshme, ose të gjithë portofolin, të një forex pro. Me fjalë të tjera, nëse ata vendosin një pozicion shitje në GBP / JPY me vlerë 0.4% të portofolit të tyre - portofoli juaj do ta pasqyrojë këtë gjithashtu.

  eToro rregullohet nga FCA, CySEC dhe ASIC. Si i tillë, do të jeni në gjendje të aplikoni levave deri në 1:30 në tregtinë e Forex nëse jeni një klient me pakicë në Mbretërinë e Bashkuar ose BE. Nëse nga jashtë këtyre rajoneve, ka të ngjarë të merrni kufij edhe më të lartë.

  Vlerësimi ynë

  • Paketë tregtimi miqësore për përdoruesit
  • Kopjoni Tregtinë një investitor me përvojë në Forex
  • 0.5% tarifë konvertimi nëse ka ndonjë demonim tjetër përveç USD
  • Mungesa e analizave teknike për tregtarët me përvojë
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Tregtim Forex pa komision

  Capital.com, si ndërmjetësit e tjerë në listën tonë, është rregulluar plotësisht. Në këtë rast, ju jeni të mbuluar nga rregullat dhe rregulloret e FCA dhe CySEC, të cilat përfshijnë ndarjen e fondeve të klientit dhe masat kundër pastrimit të parave si KYC.

  Ky ndërmjetës u ofron klientëve mundësinë për të tregtuar pa komisione në një bollëk pasurish të ndryshme. Instrumentet e tregtueshëm CFD përfshijnë mallra, indekse, kriptovaluta dhe sigurisht - Forex. Përveç tregtisë pa komision, ju jeni në gjendje të aplikoni levave në tregtinë tuaj Forex deri në 1:30. Kjo do të thotë se një aksion prej 100 $ mund të bëhet deri në 3,000 $.

  Kur bëhet fjalë për mënyrat e pagesës, Capital.com nuk duhet të zhgënjejë. Faqja pranon të gjitha llojet nga transferimi telash (i cili zgjat disa ditë) te kartat e kreditit / debitit dhe kuletat elektronike si Skrill. Depozita juaj minimale për të filluar tregtimin e Forex përmes këtij ndërmjetësi është thjesht 20 dollarë.

  Vlerësimi ynë

  • Tregtimi i Forex me komision zero
  • Përhapjet e ngushta
  • FCA dhe CySEC rregullohen
  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - CFD-të e Tregut Forex me përhapje të ngushtë

  AvaTrade ka një larmi të CFD-ve në ofertë, duke përfshirë metale si ari dhe argjendi, kriptovalutat dhe natyrisht Forex. Levave të ofruara nga ky ndërmjetës është kufizuar në 1:30 për tregtarët me pakicë në të mëdha dhe 1:20 për të miturit.

  Si klient, ju mund të prisni përhapje konkurruese dhe një llogari demo falas, me shumë fonde letre për t’u praktikuar. Nëse doni të praktikoni tregtimin e Forex nga e para, ose thjesht provoni një strategji të re. - kjo është ideale.

  Kjo platformë tregtare ka aplikacionin e saj mbresëlënës për celular të quajtur 'AveTradeGo', i cili është i mbushur me mjete të dobishme dhe ju lejon të blini dhe shisni çifte Forex gjatë lëvizjes.

  Nëse jeni adhurues i serisë MetaTrader, AvaTrade është plotësisht i pajtueshëm me MT4 dhe MT5. Ju mund të filloni me këtë ndërmjetës nga vetëm 100 dollarë.

  Vlerësimi ynë

  • Depozita Min $ 100
  • Aplikacioni AvaTradeGO
  • Levave në tregtinë e Forex
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Material i Mrekullueshëm i Tregut të Madh Forex

  Siç mund ta dalloni pa dyshim nga emri - EuropeFX është përqendruar kryesisht në tregtinë e Forex. Ka aktive të tjera në dispozicion të tilla si indekset, mallrat dhe CFD-të e kriptomonedhës. Kur bëhet fjalë për Forex, do t'ju ofrohet levë deri në 1:30, sipas rregullave të ESMA.

  Platforma e tregtimit është plotësisht e licensuar dhe e rregulluar nga CySEC e Qipros, e cila është një nga organet më të mira rregullatore në të gjithë botën përveç atyre si FCA, ASIC etj. Ky ndërmjetës ka platformën e vet brenda shtëpisë të quajtur 'Eurotrader 2.0', ose kompjuteri juaj i rregullt në shtëpi ose telefonat iOS / Android.

  Ashtu si të tjerët në listën tonë, ju do të jeni në gjendje të lidhni llogarinë tuaj EuropeFX me MT4 ku mund të përdorni shumë mjete të dobishme analize dhe madje robotë të automatizuar Forex.

  Nëse po kërkoni të filloni udhëtimin tuaj në tregun e Forex me një llogari standarde, atëherë do t'ju duhet të depozitoni një minimum prej 200 $. Llogaritë e tjera në platformë janë deri në minimum $ 1,000 dhe 2,500 $. EuropeFX krenohet me përhapjet konkurruese dhe transparente dhe ka mënyra të shumta pagese në dispozicion.

  Vlerësimi ynë

  • Përdorni platformën EuropeFX ose MetaTrader4
  • Përhapjet e ngushta
  • Liçensuar nga CySEC
  • Llogaria Premium konsiderohet e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Zgjidhni për të hapur një llogari me një ndërmjetës Forex Market

  Hapja e një llogarie me një platformë tregtare, veçanërisht ato në listën tonë, është zakonisht shumë e thjeshtë. Sidoqoftë, në emër të një udhëzuesi të plotë, ne kemi krijuar së bashku një rrugë të thjeshtë me 3 hapa për t'ju çuar në procesin e regjistrimit.

  Hapni një llogari të tregut Forex

  Gjëja e parë është e para - do t'ju duhet të kaloni në faqen e internetit të ndërmjetësit që keni zgjedhur. Zakonisht do të shihni një buton 'regjistrohu'. Klikoni atë dhe do të shfaqet një formë e shkurtër.

  Në këtë pikë, do t'ju duhet të futni emrin tuaj, numrin e telefonit, datën e lindjes dhe adresën e emailit. Shumica e platformave të rregulluara të tregtisë do të kërkojnë gjithashtu një ID fotografike të lëshuar nga qeveria, siç është leja e udhëtimit ose pasaporta juaj. Kjo është krejtësisht normale, sipas rregullave të KYC të zbatuara nga ofruesit e licencave të ndërmjetësuesve.

  Depozitoni fondet në llogarinë tuaj Forex

  Tani që keni krijuar një llogari do t'ju duhet të financoni atë. Përndryshe, nuk do të keni me çfarë të tregtoni Forex. Kjo është zakonisht mjaft e thjeshtë.

  Depozitoni shumën minimale të kërkuar duke përdorur mënyrën e pagesës që zgjidhni (nga ato që janë në dispozicion). Mos harroni, nëse vendosni të depozitoni fonde në llogarinë tuaj duke përdorur transferimin e telave, mund t'ju duhet të prisni disa ditë që ajo të shfaqet. Mos ngurroni në këtë pikë për të provuar një demonstrim, nëse është i disponueshëm.

  Vendosni Tregtinë tuaj të Parë Forex

  Tani të gjithë jeni pajisur me një llogari të financuar - mund të filloni të tregtoni në tregun e Forex. Thjesht duhet të gjesh çiftin tënd të zgjedhur FX dhe të krijosh një porosi.

  Këtu keni një përmbledhje të shpejtë se si të bëni porosinë tuaj të parë:

  • Vendosni midis blej or shes - në varësi të faktit nëse mendoni se çmimi do të rritet ose do të ulet
  • Vendosni një Limit Porosit /Treg porositni - vendosni me një çmim të caktuar / ekzekutoni menjëherë
  • Shkruani shumën e aksioneve - sa jeni të gatshëm të rrezikoni?
  • Zgjidhni ose kundër levave - nëse dëshironi të aplikoni levë, zgjidhni një shumëfish nga ajo që është në dispozicion
  • Ngritur Stop-humbje / Merrni Fitimin porositë - ne rekomandojmë që të përdorni këto porosi për të balancuar rrezikun / shpërblimin tuaj nga tregtia

  E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, konfirmoni porosinë tuaj me platformën e tregtimit. Shpresojmë që tregtia juaj e parë në tregun e Forex të jetë e suksesshme!

  Mendime përfundimtare

  Nëse pasurimi i ndyrë do të ishte i lehtë, nuk do të rezervohej për nën 1% të popullsisë së botës! Sidoqoftë, nuk ka dëm në përpjekjen e duhur?

  Nuk ka asnjë mënyrë për të tregtuar në një mënyrë pa rreziqe. Sidoqoftë, duke ndjekur udhëzuesin tonë dhe të paktën duke u përpjekur të zbusni rreziqet tuaja - do të filloni në këmbën e djathtë.

  Tregtimi i tregut të Forex mund të jetë një mënyrë e mirë për të bërë fitime të vogla në baza të shpeshta, dhe ka një larmi mënyrash si mund të tregtohen monedhat. Ne mendojmë se duke përdorur porosi të tilla si ndalesa-humbje përfitimet e marra, për shembull, mund të ndihmojë kur bëhet fjalë për vendosjen e qëllimeve të qarta të hyrjes dhe daljes.

  Përdorimi i porosive dhe strategjive, si dhe analiza, është një mënyrë e provuar dhe e provuar për të ruajtur një kontroll mbi mënyrën se si mund të shkojë tregtia juaj. Nëse dëshironi të tregtoni në një mënyrë pasive, atëherë pse të mos provoni sinjale tregtare ose një robot Forex? Nëse ju mungon koha për të mësuar hollësitë e analizave teknike dhe themelore - atëherë këto mjete mund të jenë shoku më i mirë i një tregtari.

  Për cilin ndërmjetësues vendosni, ne rekomandojmë që të qëndroni tek ai që mban një licencë nga një organ rregullator si ASIC, FCA ose CySEC.

  Jo vetëm e dini që keni të bëni me një kompani të mirëfilltë, por gjithashtu e dini se fondet tuaja mbahen në një llogari të veçantë në firmën e brokerimit (nëse ndërmarrja do të depërtojë).

  Në fund të fundit, përpiquni të tregtoni brenda kufijve tuaj, të keni një plan të vendosur dhe të mendoni realisht për qëllimet tuaja tregtare.

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Si mund të tregtoj në tregun e Forex?

  Në mënyrë që të fitoni qasje në tregjet e Forex, duhet të gjeni një ndërmjetës Forex në internet. Kur të gjeni një që ju pëlqen - regjistrohuni, depozitoni fonde në llogarinë tuaj dhe vendosni një porosi në çiftin që dëshironi të tregtoni. Porosia e vendosur do të varet nga fakti nëse mendoni se çmimi do të rritet ose do të bjerë.

  Si mund të them nëse një ndërmjetës Forex është i ligjshëm?

  Kërkimi i një licence në faqen e saj të internetit është një fillim i mirë. Brokerat e ligjshëm aplikojnë tek organet rregullatore për licenca dhe shfaqin me krenari numrin përkatës të regjistrimit. Këta ndërmjetës duhet të ndjekin rregullat dhe rregulloret, duke përfshirë ndarjen e fondeve të klientëve. Organet rregullative me reputacion përfshijnë FCA, ASIC dhe CySEC për të përmendur disa.

  A mund të praktikoj tregti në tregun e Forex?

  Po, kur regjistroheni me një ndërmjetës që u ofron klientëve një llogari demo, ju mund të praktikoni duke përdorur fonde letre. Si i tillë, ju mund të merrni kapje të fortë me tregun e Forex pa rrezikuar një qindarkë.

  A mund të fitoj para duke përdorur robotë Forex?

  Ju mund të fitoni para duke përdorur robotë Forex, megjithatë, kjo nuk do të thotë se do ta bëni. Tregtimi i valutave është i mbushur me rreziqe - prandaj është e rëndësishme që të arsimoheni në treg përpara se të zhyteni. Përdorimi i sinjaleve, llogarive demo dhe një strategjie do t'ju ndihmojnë vetëm.

  Cilat janë platformat më të mira tregtare për të hyrë në tregun e Forex?

  Sipas mendimit tonë modest, ndërmjetësit më të mirë në hapësirën në internet për tregtimin e Forex janë Skilling, Capital.com dhe eToro. AvaTrade dhe EuropeFX gjithashtu ia vlen të eksplorohen. Nëse keni një palë specifike për të cilën jeni të interesuar, atëherë gjithmonë kontrolloni që platforma tregtare mund t'ju ofrojë qasje në atë treg.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.