fbpx

ATFX Rishikim

Vlerësimi
$ 100 Depozita Minimale
Llogaria e hapur

Rishikimi i plotë

ATFX është një broker për shpërndarje globale, Forex dhe CFD, fitues i çmimeve, me seli në Londër. Kompania ofron një platformë ku përdoruesit nga e gjithë bota mund të tregtojnë dhe të fitojnë para në tregun financiar. ATFX gjithashtu ofron mjete shtesë për tregtarët për t'i fuqizuar ata që të arrijnë rezultate më të mira në tregtinë e tyre. ATFX filloi në 2017 dhe rregullohet nga Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA). Isshtë në pronësi të AT Global Markets, një kompani që është gjithashtu anëtare e Skemës së Kompensimit të Shërbimeve Financiare. Përveç kësaj, kompania përdor një model të Rrjetit të Komunikimeve Elektronike (ECN) duke përdorur teknologjinë e përpunimit përmes.

Avantazhet dhe disavantazhet e ATFX

Përparësitë

 • Një kompani fituese e çmimeve që ofron më shumë se 200 pasuri.
 • Një llogari demo falas u ofrohet të gjithë tregtarëve.
 • Përhapjet konkurruese që fillojnë me 0.6 pips në çiftin EUR / USD.
 • Ofrohet analizë ditore falas.
 • Një kalendar falas gjithëpërfshirës ekonomik.
 • Një paketë arsimore gjithëpërfshirëse për të gjithë tregtarët.
 • Levë e lartë deri në 400: 1

Disavantazhet

 • ATFX nuk ofron ETF dhe obligacione siç ofrojnë ndërmjetësit e tjerë.
 • ATFX nuk ka një veçori të anulimit të marrëveshjes.
 • ATFX nuk ofron një tipar të normës së ngrirjes.
 • ATF nuk ka një veçori të kopjimit

Asetet e mbështetura

ATFX ofron më shumë se 200 pasuri në platformat e saj. Në monedhat, kompania ofron programe të mëdha si EUR / USD, USD / JPY, GBP / USD dhe NZD / USD. Ajo gjithashtu ofron monedha të vogla si AUD / CAD, GBP / JPY, NZD / CAD dhe NZD / CHF. Ai gjithashtu ka ekzotikë si EUR / HUF, USD / MXN dhe USD / DKK ndër të tjera.

ATFX gjithashtu ofron mallrave si nafta e papërpunuar, gazi natyror dhe misri. Ai gjithashtu ka metale të çmuar si ari, platini, paladiumi dhe argjendi. Kompania gjithashtu ofron tregues si Dow Jones Industrial Average, DAX dhe S&P 500. Ajo gjithashtu ofron kriptovaluta si Bitcoin, Ethereum dhe Ripple. Më në fund, ATFX ofron aksione si Amazon, Apple dhe Google.

Një kompani që ofron të gjitha këto produkte është një gjë e mirë sepse lejon diversifikimin. Kjo i lejon tregtarët të kenë liri për të tregtuar pasuritë për të cilat janë të interesuar ose të aftë.

Levave ATFX

Levave është sasia e kapitalit shtesë që një ndërmjetës i jep një klienti për të tregtuar. Për shembull, nëse keni 100 dollarë dhe keni zgjedhur një hua 100: 1, kjo do të thotë që ju mund të tregtoni me 10,000 dollarë. Në vitin 2018, pasi Bashkimi Evropian nënshkroi në ligj rregulloret e MIFID, shuma maksimale e huasë për klientët e BE u bë 30: 1.

Në përputhje me këto rregullore, ATFX ofron një levë maksimale prej 30: 1 për tregtarët evropianë. Leva maksimale për indekset, aksionet, mallrat dhe kripton është përkatësisht 20: 1, 5: 1, 20: 1 dhe 2: 1. Për klientët globalë, leva maksimale për monedhat, indekset, aksionet, mallrat dhe kripton është përkatësisht 400: 1, 100: 1, 20: 1, 400: 1 dhe 20: Tabela më poshtë tregon një krahasim të këtyre levave.

Përhapjet ATFX

Ashtu si me shumicën e ndërmjetësve, ATFX nuk bën para duke akuzuar një komision për tregtinë. Në vend të kësaj, kompania fiton para nga përhapja. Një përhapje është ndryshimi midis çmimit të kërkesës dhe ofertës. Grafiku më poshtë tregon përhapjet e tarifave të ndërmarrjes në asetet e saj.

Lloji i llogarive ATFX

ATFX u ofron klientëve të saj katër lloje llogarish. Këto llogari janë të përshtatura për llojet e ndryshme të tregtarëve. Këto lloj llogarish janë:

 • Llogari mini - Depozita minimale në një llogari mini është $ £ 100 €. Leva maksimale është deri në 30: 1 ndërsa përhapjet fillojnë nga 1.0 pip.
 • Llogari standarde - Depozita minimale në një llogari standarde është $ 500 30 €. Leva maksimale është deri në 1: 1.0 ndërsa përhapjet fillojnë me XNUMX pip.
 • Llogaria Edge - Depozita minimale në llogarinë Edge është $ £ 5,000 €. Leva maksimale është 30: 1 ndërsa përhapjet fillojnë me 0.6 pip.
 • Llogaria Premium - Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej $ £ 10,000 € dhe levë deri në 30: 1. Kjo llogari tarifon një komision deri në 25 dollarë për milion për çdo anë.
 • Llogari profesionale - Kjo llogari ka një depozitë minimale prej $ £ 5,000 €. Ka një levë maksimale prej 400: 1. Përhapjet fillojnë nga 0.6 pip.

Llogaritë Edge, Premium dhe Profesionale kanë përfitime shtesë si një menaxher i llogarisë premium, një seancë Skype një me një me Shefin e Strategjisë së Tregut dhe ftesa për ngjarjet ATFX. Tabela më poshtë tregon më shumë ndryshime midis këtyre llojeve të llogarive.

Platformat e Tregtimit ATF

ATFX u ofron tregtarëve platformën MetaTrader 4. MT4 është platforma më e njohur e tregtisë në botë. Platforma ofron një numër karakteristikash të tilla si tregues të personalizuar, tregtim të automatizuar me këshilltarë ekspertë, mjete skicimi dhe hyrje në tregun MQL5. ATFX gjithashtu ofron versionin Android dhe iOS të MT4. Ajo gjithashtu ofron versionin në internet të MT4.

Ndryshe nga ndërmjetësit e tjerë, ATFX nuk ka platformën e vet të tregtisë. Përveç kësaj, ai nuk ofron MetaTrader 5 dhe platforma të tjera tregtare të palëve të treta.

Udhëzues: Si të Regjistroheni dhe Tregtoni me ATFX

Procesi i regjistrimit për një llogari në ATFX është shumë i thjeshtë. Nëse jeni fillestar, ju rekomandojmë që të filloni duke krijuar një llogari demo. Në faqen kryesore, duhet të ndiqni udhëzimet lidhjet e treguara me të kuqe poshtë.

 

Në këtë lidhje, do t'ju kërkohet të futni disa detaje për veten tuaj. Këto janë emri dhe mbiemri juaj, numri i telefonit, adresa e postës elektronike, lloji i preferuar i llogarisë, monedha e llogarisë dhe shuma me të cilën dëshironi të filloni. Më pas do t'ju jepet qasje për të shkarkuar MT4.

Nëse jeni një tregtar me përvojë, duhet të shkoni drejtpërdrejt në llogarinë e hapur faqe. Në këtë faqe, së pari do t'ju kërkohet të zgjidhni gjuhën tuaj të preferuar. Pastaj duhet të futni detajet personale, detajet financiare, përvojën, njohuritë mbi financat dhe mirënjohjet siç tregohet më poshtë.

Pasi të keni futur këto detaje, duhet të paraqisni dokumentet tuaja personale si letërnjoftimin dhe një vërtetim të qëndrimit. Kjo kërkohet nga ligji. Përdoret për të siguruar që kompanitë respektojnë ligjet e klientit tuaj (KYC) dhe të pastrimit të parave (LPP).

Pas kësaj, duhet të shkarkoni MT4, të krijoni një llogari MT4, të depozitoni fonde në llogarinë tuaj, ta zhvendosni atë në MT4 dhe pastaj të filloni tregtimin.

Verifikimi i llogarisë

ATFX është një kompani që rregullohet nga Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA). Kjo do të thotë që kompania duhet t'i përmbahet ligjit. Lloji i parë i verifikimit është verifikimi me email. Ju e bëni këtë duke klikuar në një lidhje që ju dërgohet sapo të regjistroheni. Pas kësaj, do të duhet të ngarkoni letërnjoftimin ose pasaportën tuaj dhe një vërtetim të qëndrimit.

Depozitat dhe tërheqjet

Lehtësia e depozitave dhe tërheqjeve është shumë e rëndësishme. Klientët duan të ndihen të sigurt për të bërë transaksione. Ata gjithashtu duan që depozitat dhe tërheqjet të jenë të shpejta. ATFX ofron tre metoda kryesore të depozitave të fondeve. Ai pranon karta krediti dhe debiti, kuleta elektronike si Skrill, Neteller dhe SafeCharge dhe depozita direkte bankare.

Transaksionet e kartave të kreditit dhe debitit dhe kuletat elektronike marrin më pak se 30 minuta për t'u pasqyruar në llogarinë tuaj. Transferimi bankar ka më shumë kohë por kjo varet nga banka dhe vendi i origjinës.

Në tërheqjet, kompania pranon karta krediti dhe debiti, kuleta elektronike dhe transfer bankar. Ashtu si me depozitat, kompania pranon vetëm para të gatshme në euro, USD dhe sprovuar. Fondet kërkojnë rreth një ditë pune për t'u pastruar.

Për të depozituar dhe tërhequr, thjesht duhet të shkoni në panelin e llogarisë tuaj, të zgjidhni procesin që dëshironi dhe më pas të ndiqni procesin.

Rregullorja ATFX

ATFX është nën rregullimi dhe mbikëqyrja të Autoritetit të Sjelljes Financiare (FCA). Ky është rregullatori kryesor në Mbretërinë e Bashkuar. Numri i saj FCA është 760555. Numri i saj i regjistruar i kompanisë është 09827091. Si vend në Bashkimin Evropian, ATFX punon në përputhje me Direktivën e Tregjeve në Instrumentet Financiarë (MIFID II).

Shërbimi i Klientit ATFX

ATFX ka investuar shumë në shërbimin ndaj klientit. Në faqen e internetit, klientët mund të përdorin funksionin e bisedës për të komunikuar me kompaninë. Ata gjithashtu mund të bëjnë një telefonatë duke përdorur linjën e telefonit të shërbimit të klientit (0800 279 6219 ose +44 203 957 7777). Ata gjithashtu mund të dërgojnë email.

Si krahasohet ATFX me ndërmjetësit e tjerë

ATFX është e ngjashme me ndërmjetësit e tjerë. Ai siguron platformën MT4 që ofrojnë shumë ndërmjetës të tjerë. Ka një portal të analizës së tregut, ashtu si ndërmjetësit e tjerë. Ai gjithashtu ka një kalendar ekonomik si ndërmjetësit e tjerë. Shërbimi ndaj klientit dhe tërheqjet dhe depozitat në para janë gjithashtu të ngjashme me ato që ofrojnë ndërmjetësit e tjerë.

A është ATFX një ndërmjetës i sigurt?

ATFX është një ndërmjetës i sigurt. Isshtë nën mbikëqyrjen e FCA, e cila është një nga rregullatorët më të ashpër në botë. Shtë një kompani që ka fituar një numër të çmime dhe ka sponsorizuar një numër të ngjarje sportive. Kompania gjithashtu ofron përhapje të mëdha, të cilat mund të ndihmojnë tregtarët të kursejnë shumë para.

INFORMACIONI I BROKERIT

URL e faqes në internet:
https://www.atfx.com/

OPSIONET E PAGESS

 • Kartat e kreditit,
 • Karta debiti,
 • Kuleta elektronike,
 • Depozitat bankare direkte,