Çfarë janë Forex Pips? Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021!

Çfarë janë Forex Pips? Udhëzuesi Mësoni 2 Trade 2021!

Pips në Forex? të gjithë kanë një stil të ndryshëm tregtimi. Mbi të gjitha, ka fjalë për fjalë qindra strategji, koncepte dhe këshilla dhe truke të ndryshme për tu marrë në konsideratë.

Nëse keni dëgjuar ndonjëherë termat 'pipëza' dhe 'pipeta' të hedhura përreth, por nuk jeni plotësisht të sigurt se çfarë janë ato - atëherë mos shikoni më tej. Ju kemi mbuluar.

Reallyshtë me të vërtetë e rëndësishme kur tregtoni Forex të keni një kuptim se si ndryshojnë kurset e këmbimit, dhe se si kjo matet dhe ilustrohet për ju si një tregtar.

Këtu hyjnë pips dhe përhapjet. Me këtë në mendje, sot ne jemi duke u përqëndruar në një nga faktorët më të rëndësishëm në tregtinë e Forex, dhe kjo është pips Forex.

Ne kemi vendosur së bashku një udhëzues gjithëpërfshirës për pips-et e Forex-it, duke mbuluar gjithçka, nga ato që janë, si t'i llogaritni ato, si funksionojnë pipetat dhe shumë më tepër.

Tabela e PĂ«rmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

  Çfarë është saktësisht një tub?

  Termi 'pip' është diçka që do ta shihni dhe dëgjoni shumë në botën e tregtisë së Forex, kështu që është thelbësore që të merrni ca kohë për të kuptuar se çfarë do të thotë në të vërtetë.

  Pips-et përdornin ose për 'pikë interesi çmimi' ose 'përqindje në pikë'. Por, gjërat kanë ndryshuar pak që nga origjina e tubacionit. Pa dyshim që do të keni dëgjuar njerëz duke iu referuar "pikave", "pipetave" dhe "shumë" gjithashtu, por më shumë për këtë më vonë.

  Në ditët e para, tubacioni ishte për rritjen më të vogël që do të zhvendosej një çmim Forex. Në ditët e sotme, mënyrat në të cilat ndërmjetësit dhe tregtarët i çmojnë gjërat janë shumë më tepër një teknikë e saktë. kështu që sigurisht, Forex po lëviz me kohën.

  Zakonisht çmimet e Forex citoheshin në katër presje dhjetore, me një pip që ishte vendi i fundit dhjetor i cituar (pra një lëvizje me një pikë). Ky ka qenë dikur një ilustrim i lëvizjes ose mënyrës më të vogël të matjes.

  Një shembull i kësaj do të ishte Nëse GBP / USD lëviz nga 1.1040 në 1.1041, ndryshimi i vlerës këtu është ekuivalent me 1 pip.

  Kjo ka ndryshuar paksa gjatë viteve të fundit, pasi tubacioni nuk është gjithmonë ai i fundit vend dhjetor në vlerësim më shumë. Kjo është për shkak se disa çmime Forex përfshijnë një plotësues vend decimal.

  Pavarësisht nga këto ndryshime, tubacioni është ende vlera konsistente e përdorur nga çdo platformë dhe firmë brokerimi. Shtë një masë e rëndësishme e standardizuar që lejon tregtarët të komunikojnë kushtet e tyre në një mënyrë më të thjeshtë dhe efektive.

  Pipi me të vërtetë është perlë në xhevahiret e kurorës së depërtimit të tregtisë së monedhës, pasi bashkon kornizën së bashku.

  Në thelb, pa këtë vlerë të standardizuar në të gjithë bordin, do të ishte pak si krahasimi i mollëve me bananet. Si i tillë, do të ishte shumë më e komplikuar për tregtarët të diskutonin kushte pa një njësi të tillë të përbashkët.

  Përdorimi i mençurisë tuaj në tregtimin e Forex

  Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se kur doni të blini një valutë duhet të blini me një çmim "pyet" dhe të shesni me çmimin "ofertë". Kjo është vetëm një nga arsyet që të kuptuarit e pip është e rëndësishme për përpjekjet tuaja tregtare Forex.

  Le të imagjinojmë që sistemi juaj tregtar ka nevojë që ju të bëni një fitim prej 25 pikësh dhe një humbje maksimale prej 10 pikësh përmes një humbje të ndaluar. Ka vetëm 2 mënyra në të cilat kjo është e mundur:

  • Ju mund tĂ« shtoni vlerĂ«n e fitimit tĂ« marrĂ« nĂ« atĂ« tĂ« vlerĂ«s tuaj tĂ« hapur dhe tĂ« zbritni vlerĂ«n e humbjes sĂ« ndalimit, tĂ« gjitha nga i njĂ«jti nivel. Kjo do tĂ« zvogĂ«lojĂ« shanset qĂ« tĂ« arrini humbjen tuaj tĂ« ndalimit, ndĂ«rsa gjithashtu zvogĂ«lon rrezikun e humbjes sĂ« fitimit tuaj.
  • NjĂ« mundĂ«si tjetĂ«r Ă«shtĂ« zbritja e pĂ«rhap nga fitimi juaj i marrĂ«, si dhe humbja juaj e ndaluar. Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« ju keni njĂ« shans tĂ« barabartĂ« pĂ«r tĂ« arritur humbjen tuaj tĂ« ndaluar dhe pĂ«r tĂ« marrĂ« fitim. Por, vlen tĂ« kihet parasysh se kjo ka tĂ« ngjarĂ« tĂ« pĂ«rmirĂ«sojĂ« fitimet tuaja tĂ« fitimit. NĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n kohĂ«, ju mund tĂ« rrisni humbjet kur bĂ«het fjalĂ« pĂ«r humbjen tuaj tĂ« ndaluar.

  Marrja parasysh dhe kuptimi i pĂ«rhapjeve tĂ« ofruara do t'ju japĂ« njĂ« shans mĂ« tĂ« madh pĂ«r sukses nĂ« tregun e Forex. Ne e mbulojmĂ« kĂ«tĂ« shumĂ« mĂ« vonĂ«. 

  Si llogaritet vlera e tubacionit

  Për shkak të faktit se çdo pip individual do të ketë vlerën e vet të çmimit, vlera e një tubi duhet të llogaritet për çiftin specifik të monedhës.

  A duhet vërtet të keni njohuri të thelluara për llogaritjen e vlerës së një tubi? Epo, jo jo veçanërisht. Në përgjithësi, ndërmjetësi juaj do të shfaq automatikisht vlerën e pipit që korrespondon me monedhën e llogarisë tuaj.

  Sidoqoftë, të kesh një zotërim të fortë se si llogariten vlerësimet e tua mund të jetë e dobishme vetëm në ruajtjen e strategjisë suaj të tregtisë në Forex dhe menaxhimin e rreziqeve tuaja. Alsoshtë gjithashtu një mënyrë e mirë për të peshuar fitimet tuaja potenciale, si dhe humbjet.

  • Le tĂ« themi se jeni tĂ« interesuar tĂ« tregtoni çiftin e monedhĂ«s GBP / USD.
  • Ju blini 1 lot. 1 lot do tĂ« vlente 100,000 GBP dhe vlera e njĂ« pipi Ă«shtĂ« 0.0001 pĂ«r GBP / USD.
  • Kjo do tĂ« thotĂ« se vlera e monedhĂ«s prej 1 pipi pĂ«r 1 lot do tĂ« ishte 100,000 x 0.0001 = 10 dollarĂ« amerikanĂ«.
  • KĂ«shtu qĂ« ju e dini qĂ« fitimi ose humbja pĂ«r kĂ«tĂ« çift monedhe Forex do tĂ« vlerĂ«sohej nĂ« 10 dollarĂ« amerikanĂ« pĂ«r çdo pip.

  Ndërsa secila palë valutore ka vlerën e vet të pipit, ne do të hedhim një vështrim në thonjëza me katër dhe dy dhjetore në pak më shumë detaje.

  Për t'i bërë gjërat më të lehta, ne do të përdorim GBP / USD dhe USD / JPY.

  • Shkalla e çiftit tĂ« monedhĂ«s GBP / USD Ă«shtĂ« 1.2675.
  • Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« 1 GBP Ă«shtĂ« e barabartĂ« me 1.2675 USD.
  • Tani pĂ«r tĂ« llogaritur vlerĂ«n e pipit kur bĂ«het fjalĂ« pĂ«r vlerĂ«n bazĂ« (nĂ« kĂ«tĂ« rast GBP) duhet tĂ« shumĂ«zoni zhvendosjen e vlerĂ«s nĂ« monedhĂ«n e dytĂ« (nĂ« kĂ«tĂ« rast USD) me kursin e kĂ«mbimit.

  Ja se si do të duket kjo: 0.0001 * (1 / 1.2675 = 0.0000788955).

  Tani ju duhet ta shumëzoni atë numër me numrin e njësive në pozicionin që dëshironi të blini.

  Pra, le të themi që madhësia juaj e pjesës është 200,000. Kjo do të thotë që një ndryshim i pipit do t'ju kushtojë 15.77 £.

  • NĂ«se kursi i çiftit valutor USD / JPY qĂ«ndron nĂ« 106.76, me besim mund tĂ« themi se 1 USD barazohet me 106.76 Jen.
  • Tani nĂ« vend qĂ« tĂ« pĂ«rdorim katĂ«r presje dhjetore pĂ«r tĂ« llogaritur tubin, ne do tĂ« pĂ«rdorim dy.

  Në këtë rast, llogaritja duket si kjo: 0.01 * (1 / 106.76) = 0.000093668.

  Pra, le të themi që madhësia juaj e pjesës është 200,000. Duke përdorur të njëjtën metodë llogaritëse, një ndryshim prej 1 pip do t'ju kushtojë 18.73 dollarë. Pra, aty e keni - në këtë skenar që do të ishte vlera juaj e përafërt e tubit.

  Ju lutemi vini re se për shkak se kursi i monedhave është në një gjendje të vazhdueshme luhatjeje, çdo vlerë e deklaruar këtu duhet të llogaritet si një përafrim i vlerës. Si i tillë, ekziston gjithashtu një luhatje e vazhdueshme në vlerën e tubit të vetëm.

  Siç thamë, mos harroni se nëse doni ndonjëherë të dini vlerën tuaj të pipit, mund ta gjeni në platformën tuaj tregtare. Ju nuk duhet të rillogaritni sa herë që ka një ndryshim në çmim, por është akoma e dobishme të keni një kuptim se si llogaritet.

  Tani ju jeni të armatosur me shumë informacione të dobishme në lidhje me ato që janë pips, keni një ide të mirë të efekteve që mund të ketë në tregtinë tuaj në Forex.

  Për sa i përket marrjes së vendimeve të tregtimit të Forex, pip-et luajnë një rol të rëndësishëm në rezultatin e secilës tregti. Si i tillë, është e rëndësishme të mësoni sa më shumë gjatë rrugës.

  ParregullsitĂ« dhe pipetat nĂ« Forex 

  Në thelb, një 'pipetë' është e barazvlefshme me 1/10-të e një tubi standard. Pipetat shpesh quhen 'Pips fraksionale'. Siç kemi thënë, shumica dërrmuese e kuotimeve të çmimeve që merrni nga ndërmjetësi juaj i Forex do të përdorin katër pikë dhjetore.

  Sidoqoftë, disa ndërmjetësues citojnë pipeta kur çifti i monedhës në fjalë shkon jashtë shifrave dhjetore normale 2 dhe 4. Në disa raste, ata mund të kenë 3 dhe 5 vende në vend. Arsyeja kryesore për këtë është se ka ndryshime të mëdha në vlerë. Një shembull i shkëlqyeshëm i këtij përjashtimi nga rregulli është një palë monedhash që përfshin Yen japonez.

  • Le tĂ« imagjinojmĂ« se GBP / USD ka çmim 1.2675
  • Tani, çifti i monedhĂ«s USD / JPY do tĂ« pĂ«rshkruhet si 106.76.
  • Siç mund ta shihni, ekziston njĂ« ndryshim i madh nĂ« vlerĂ« midis dy çifteve.

  Duke përdorur këtë shembull, për 1 GBP mund të merrni gati $ 1.30. Për 1 USD, ju mund të merrni gati 107 Yene Japoneze. Kur shihni çifti i dytë ka vetëm dy numra pas pikës dhjetore, pipi në këtë çift tregohet me numrin e dytë.

  Kështu siç prekëm më herët, tubacioni dikur ishte njësia më e vogël matëse nëpër bord, por kjo nuk është më rasti.

  Ndërsa teknologjia ka përparuar dhe tregtia në internet është më e popullarizuar sesa ka qenë ndonjëherë, ka pasur pak tronditje. Citimet tuaja tani do të jenë shumë më të sakta dhe do të përfshijnë gjithashtu presjes dhjetore të 5-të dhe të 3-të. Kjo është e vëmendshme ndaj çifteve që përmbajnë 4 dhe 2.

  Për të mos ju hutuar, por themeli i një gypi qëndron akoma. Pra, nëse vlerësimi juaj ka 4 presje dhjetore, pip është numri i 4-të. Nëse citimi juaj ka dy vende, pip është numri i dytë (pas pikës dhjetore). Siç kemi thënë, ka emra të ndryshëm për pipeta të tilla si 'pika' dhe 'pips fraksionale'.

  Cilido që i quan ndërmjetësi juaj, ato janë të rëndësishme për shqyrtimin e ndërrimeve mikro në çiftet e monedhave. Ato janë gjithashtu të dobishme për vendosjen e tregtive miniaturë e cila është një metodë e përdorur zakonisht nga 'skalpers'.

  Çfarë do të thotë çdo numër në një citat Forex?

  PĂ«r tĂ« ndihmuar nĂ« pastrimin e mjegullĂ«s sĂ« montimeve tĂ« Forex,  ne kemi pĂ«rfshirĂ« njĂ« shpjegim tĂ« shkurtĂ«r tĂ« asaj qĂ« pĂ«rfaqĂ«son secili numĂ«r nĂ« vlerĂ«simin tuaj nĂ« Forex.

  Për t'i bërë gjërat më të lehta, le të themi që vlerësimi juaj është 1.23456:

  • 1 = 10,000 pips
  • 2 = 2,000 pips
  • 3 = 300 pips
  • 4 = 40 pips
  • 5 = 5 pips
  • 6 = 0.6 pips

  NdĂ«rsa shembulli i mĂ«sipĂ«rm Ă«shtĂ« arbitrar, shpresojmĂ« se ju ndihmon tĂ« kuptoni se çfarĂ« do tĂ« thotĂ« secili numĂ«r nĂ« njĂ« citim Forex. 

  Shembuj të Tregtimit të Forex

  Për t'i bërë gjërat më të lehta, shumë tregtarë llogarisin një tregti të vetme të gypave si dhjetë njësi (monedha bazë). Por, siç mund ta kuptoni nga shembujt tanë më lart, ekziston vetëm një përafrim i 10.

  Nëse vendosni të llogaritni humbjet dhe fitimet tuaja të mundshme në pips, atëherë duhet të siguroheni që matematika juaj e vlerës së pipit është në skenë. Nëse jo, nuk do të jeni në gjendje ta bëni këtë në një mënyrë precize

  Gjatë këtij udhëzuesi, ne do të përdorim të njëjtët shembuj të çifteve dhe kurseve të monedhës. Kjo e bën shumë më të lehtë për të kuptuar me një nivel rrjedhshmërie dhe familjariteti.

  • Çift valutor GBP / USD: Le tĂ« imagjinojmĂ« se keni blerĂ« 100,000 USD, duke pĂ«rdorur kursin nĂ« shembullin e 1.2675.
  • Tani e dimĂ« qĂ« investimi ishte 126,750.
  • Tani le tĂ« themi qĂ« norma rritet nĂ« orĂ«t e ardhshme nĂ« 1.2689, qĂ« Ă«shtĂ« 14 pikĂ« mĂ« shumĂ« sesa kur keni filluar.

  NĂ«se vendosni tĂ« mbyllni tregtinĂ« tuaj tani, fitimet tuaja do tĂ« shumĂ«zohen 14 me vlerĂ«n e pipit tĂ« llogaritur mĂ« sipĂ«r (15.77 XNUMX). Kjo Ă«shtĂ« e barabartĂ« me 220.78 ÂŁ. 

  • Çift valutor USD / JPY:  So tani jeni duke shitur 1 lot tĂ« vetĂ«m USD / JPY nĂ« 106.76.
  • NjĂ« pjesĂ« Ă«shtĂ« ekuivalente e $ 100k, e cila Ă«shtĂ« 10,676,000 Jen japonez.
  • NĂ« kĂ«tĂ« rast, pasi çmimi po shkon kundĂ«r jush, ju mund tĂ« vendosni tĂ« hiqni dorĂ« me 106.82 JPY.
  • E vetmja mĂ«nyrĂ« qĂ« ju tĂ« ktheheni tek ju 100,000 dollarĂ« Ă«shtĂ« tĂ« paguani tarifĂ«n e re e cila Ă«shtĂ« 10,676,112.38.
  • Dallimi nĂ« pips Ă«shtĂ« 112.38.

  Përsëri, ju mund të shihni se numërimi i pikave është një mënyrë shumë e dobishme për të paracaktuar humbjet ose fitimet.

  Paqëndrueshmëria e Çifteve Forex

  Ne kemi adresuar rëndësinë e pikave në tregtinë e Forex. Kur bëhet fjalë për paqëndrueshmërinë e çifteve Forex, kjo shpesh përshkruhet nga sa pips lëviz një palë e veçantë monedhe në ditë.

  Çiftet kryq kanë tendencë të përjetojnë lëvizje më të mëdha të tubave kur krahasohen me çiftet kryesore (gjatë gjithë ditës). Kjo mund të kreditohet në likuiditet mjaft të ulët.

  Paqëndrueshmëria e çifteve të monedhës është kryesisht falë likuiditetit, duke pasur parasysh që një numër i vogël i blerësve dhe shitësve mund të kenë një efekt inkurajues në paqëndrueshmërinë. Pra çiftet ekzotike si USD / MXN dhe EUR / HUF dihet që lëvizin qindra e mijëra pips çdo ditë.

  Shumë tregtarë Forex betohen duke mbështetur çiftet e paqëndrueshme të monedhave për shkak të shumë mundësive të tregtisë që ata krijojnë rregullisht.

  Pip-e dhe përhapje në Forex

  Ndërsa kemi shpjeguar se çfarë është një pip në seksionet e mësipërme, është ndoshta një ide e mirë të përmendni se si përhapja gjithashtu duhet të merret parasysh. Me pak fjalë, përhapja është diferenca midis çmimit të ofertës dhe çmimit të kërkuar të secilës monedhë nga një palë. Kjo matet me pips, ylli i faqes së sotme.

  Kur të keni përfunduar një transaksion tregtar, do të shihni një humbje (kjo është spread). Arsyeja është se ju keni blerë një palë monedhe me një çmim më të lartë se çmimi në treg.

  Diferenca midis çmimit të tregut dhe çmimit tuaj është në thelb tarifa e paguar ndërmjetësit dhe kjo mund të klasifikohet si një tarifë komisioni të llojeve.

  Më poshtë po rendisim disa shembuj të një përhapjeje Forex - me një llogaritje të qartë në mënyrë që të mund të shihni se si ta vlerësoni atë në lidhje me pikat:

  • PĂ«rhapur nĂ« EUR / USD (4 pikĂ« dhjetore): Si shembull, le tĂ« themi se çmimi i ofertĂ«s Ă«shtĂ« 1.4100 dhe çmimi i kĂ«rkuar Ă«shtĂ« 1.4104. PĂ«rhapja kĂ«tu Ă«shtĂ« 1.4104 - 1.4100 = 0.0004 ose 4 pips.
  • PĂ«rhapur nĂ« USD / JPY (2 pikĂ« dhjetore): NĂ« kĂ«tĂ« shembull, le tĂ« themi qĂ« çmimi i ofertĂ«s Ă«shtĂ« 114.11 dhe çmimi i kĂ«rkuar Ă«shtĂ« 114.17. PĂ«rhapja kĂ«tu Ă«shtĂ« 114.17 - 114.11 = 0.06 ose 6 pips.
  • PĂ«rhapeni nĂ« GBP / USD (5 dhjetore): KĂ«tĂ« herĂ« çmimi i ofertĂ«s Ă«shtĂ« 1.41004 dhe çmimi i kĂ«rkuar Ă«shtĂ« 1.41023. PĂ«rhapja kĂ«tu Ă«shtĂ« 1.41023 - 1.41004 = 0.0019 ose 1.9 pips. PĂ«rndryshe, 19 pips fraksionale.
  • PĂ«rhapur nĂ« USD / JPY (3 dhjetore): NĂ« kĂ«tĂ« shembull, çmimi i ofertĂ«s Ă«shtĂ« 86.770 dhe çmimi i kĂ«rkuar Ă«shtĂ« 86.782. PĂ«rhapja kĂ«tu Ă«shtĂ« 86.782 - 86.770 = 0.012 ose 1.2 pips. PĂ«rndryshe, 12 pips fraksionale.

  Tani le të imagjinojmë se pjesa është 100,000 dhe ju doni të llogarisni koston e një përhapjeje. Duke përdorur shembullin e parë këtu do të llogaritni 4 (pips) x 100,000 x 5 = 200 $

  Llogaritja e përhap kur tregtimi i Forex do të jetë një pjesë e madhe e strategjisë tuaj afatgjatë. Si i tillë, këtu do të jetë më e dobishme njohja juaj e pikave dhe përhapjeve.

  Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të spread-eve që përdoren zakonisht nga tregtarët e huaj:

  • Fixed: PĂ«rhapja e çmimit tĂ« ofertave dhe kĂ«rkesave mbetet e qĂ«ndrueshme pavarĂ«sisht nga kushtet e tregut.
  • Variable: Ky lloj i pĂ«rhapjes nganjĂ«herĂ« quhet 'lundrues'. Kjo do tĂ« thotĂ« qĂ« çmimi i monedhĂ«s do tĂ« zhvendoset me luhatjet nĂ« treg. NĂ« njĂ« kohĂ« kur tregu Ă«shtĂ« joaktiv atĂ«herĂ« pĂ«rhapja do tĂ« jetĂ« e ulĂ«t. Nga ana tjetĂ«r, kur tregu Ă«shtĂ« aktiv, pĂ«rhapja do tĂ« jetĂ« e lartĂ«.
  • Rregulluar me njĂ« zgjatje: NjĂ« pjesĂ« do tĂ« paracaktohet dhe tregtari do tĂ« vendosĂ« pĂ«r anĂ«n tjetĂ«r. PĂ«r shembull, le tĂ« themi qĂ« tregtari vendos çmimin e shitjes sĂ« njĂ« monedhe tĂ« caktuar bazuar nĂ« çmimin e blerjes. NĂ«se çmimi i blerjes Ă«shtĂ« nĂ« anĂ«n e lartĂ«, tregtari mund tĂ« zgjedhĂ« tĂ« shesĂ« atĂ« monedhĂ«, por tĂ« shtojĂ« njĂ« shtesĂ« prej 5%.

  Vini re se një çmim i lartë blerjeje mund t'ju lërë me humbje në fillim të tregtisë suaj, por këto humbje zakonisht rikuperohen me kalimin e kohës.

  Situata e tregut mund të ndryshohet nga të gjitha llojet e gjërave si trazirat politike ose një krizë financiare. Si i tillë, është një ide e mirë të ndiqni lajmet financiare kur tregtoni Forex.

  Në fund të fundit, të kuptuarit e përhapjes do t'ju ndihmojë të dalloni se cilët ndërmjetës ofrojnë spread-et më të ulëta në Shqipëri Forex treg.

  Strategjitë Forex Përdorimi i Pips

  Shumë tregtarë fillojnë duke kapërcyer pjesët arsimore dhe duke u zhytur drejt në gropën e luanit. Problemi me këtë është se nëntë herë nga dhjetë, do t'ju duhet të bëni një rreth të plotë dhe të bëni disa hulumtime për këto gjëra.

  Strategjitë Trading janë vërtet të dobishme si për fillestarët ashtu edhe për tregtarët profesionistë me përvojë. Dhe çfarë mënyre më të mirë për të filluar krijimin e një strategjie sesa të jesh i armatosur me informacion mbi këtë temë. Në fund të fundit, ystrategjia jonë do t'ju ndihmojë të përcaktoni se kur duhet të hapni, mbyllni dhe mbani pozicione në treg.

  Pip-et konsiderohen mjaft të lehta për tu mbajtur nën vëmendje këto ditë dhe tregtarët tani kanë një bollëk strategjish të përqendruara për të gjetur një specifik numër e pips. Për shembull, qëllimi mund të jetë që të merrni 10 pips në ditë.

  Sasia e pikave të kërkuara në këto strategji ndryshon shumë dhe mund të jetë nga dhjetë deri në njëqind pips, secila me një kornizë tjetër kohore. Qëllimi i këtyre strategjive të tregtisë është që të marrin përfitime të cilat janë ekuivalente me numrin specifik të pikave (gjatë asaj periudhe kohore).

  Deri tani ne të gjithë jemi shumë të vetëdijshëm se çfarë është një pip në forex, dhe ne jemi të vetëdijshëm se çiftet e valutave që janë në kërkesë janë çiftet më të lëngshme. Si shembull, një palë likuide si GBP / USD ka më shumë të ngjarë të jetë pjesë e strategjisë së tregtarit, ku tregtari mund të synojë 50 pips në ditë.

  Kur jeni duke përpunuar potencialin tuaj të fitimit, është gjithmonë e këshillueshme që të bëni një përparësi llogaritjen e rreziqeve tuaja. Për shembull, nëse plani juaj është të fitoni 12 pips, thjesht mund të vendosni të mos shkoni më tej se 5 të tjera.

  NĂ« kĂ«tĂ« rast, duhet tĂ« vendosni njĂ« urdhĂ«r tĂ« humbjes sĂ« ndalimit pĂ«r tĂ« siguruar qĂ« sa mĂ« shpejt qĂ« çmimi tĂ« kalojĂ« vlerĂ«n tuaj tĂ« paracaktuar tĂ« pipit, humbja juaj e ndalimit do tĂ« vihet automatikisht nĂ« lojĂ«. 

  Metatrader 4 dhe Pips

  MetaTrader 4 është platforma më e përdorur gjerësisht në treg. Duke pasur këtë në mendje, është e rëndësishme për ne që të diskutojmë shpejt se si funksionon platforma në lidhje me pips.

  Me pak fjalë, kur të shihni dritaren e porosisë të siguruar nga MetaTrader 4, nuk do të shihni numrin e pikave.

  Ajo që duhet të bësh është:

  • NĂ« dritaren e porosisĂ«, lundroni nĂ« rrugĂ«n tuaj te seksioni 'modifikoni rendin' e platformĂ«s.
  • Tani mund tĂ« zgjidhni pikat tuaja tĂ« prera nĂ« lidhje me pĂ«rfitimin dhe humbjen e ndalimit qĂ« dĂ«shironi tĂ« ekzekutohen automatikisht.

  Sigurisht, porositë e përfitimit funksionojnë në një mënyrë të ngjashme me një urdhër të humbjes së ndalimit. Kjo është për shkak se ju do të mbyllni automatikisht pozicionin tuaj sa më shpejt që të jetë goditur niveli i paracaktuar.

  Për më tepër, 'niveli' në termat e Laymen i referohet vlerave të çmimeve. Këto do të tërheqin një vijë përmes tabelës në një pikë të veçantë. Duke pasur parasysh që nivelet përdorin pikë në vend të pikave, ju duhet ta gjeni të dobishme njohurinë tuaj të re për pipetat.

  Një MetaTrader 4, një pikë është e barabartë me 1/10 e 1 pipit. Pra, nëse vendosni të zgjidhni 20 pikë, niveli juaj do të jetë 2 pikë nga niveli fillestar. Në krye të përshkrimit të nivelit në atë tabelë, MetaTrader 4 do të ilustrojë normën në atë distancë. Ideja është që t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë çdo urdhër në pritje dhe të shmangni ankthin e tregtisë.

  Brokerat mĂ« tĂ« mirĂ« Forex pĂ«r tĂ« pĂ«rdorur njĂ« strategji tĂ« bazuar nĂ« tuba 

  Nëse e keni lexuar udhëzuesin tonë në këshillat e Forex-it gjatë gjithë rrugës, tani duhet të keni një kuptim të vendosur se çfarë do të thotë fenomeni. Nëse është kështu - dhe doni të provoni një strategji të bazuar në pip tani, më poshtë do të gjeni një listë të ndërmjetësve më të mirë të Forex për ta bërë këtë.

  1. eToro - Platforma më e Mirë e Tregtimit për Fillestarët

  eToro ka të ngjarë të jetë opsioni juaj më i mirë nëse jeni një fillestar absolut në botën e pips Forex. Mbi të gjitha, duhen vetëm disa minuta për të filluar, dhe vetë platforma e tregtimit është shumë e lehtë për t'u përdorur. Ju mund të tregtoni Forex, stoqe, kriptovaluta, mallra dhe ETF. Ndërmjetësi rregullohet nga ASIC, FCA dhe CySEC. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • MbĂ«shtet tĂ« gjitha llojet e kartave tĂ« debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtĂ« dhe procesi i KYC
  • LlogaritĂ« shprehen vetĂ«m nĂ« USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • PĂ«rhapet shumĂ« i ngushtĂ«
  • Nuk ka tregti tĂ« kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero pĂ«r tĂ« gjitha pasuritĂ«
  • PĂ«rhapje super tĂ« ngushtĂ«
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale tĂ« aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  AVATrade është një platformë shumë e besuar në internet CFD që ofron Forex, indekse, aksione, kriptovaluta dhe shumë më tepër. Ajo pret shumë mjete tregtare, veçori dhe tregues teknikë - dhe gjithashtu do të keni qasje në MT4. Depozitat minimale fillojnë nga 100 $, dhe shumica e regjistrimeve të llogarive të reja vijnë me një bonus të mirëpritur në Forex.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirĂ«seardhje deri nĂ« 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinĂ« tuaj para se tĂ« kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e MĂ«dha dhe disa platforma tregtare FX

  Kjo platformë e rregulluar tregtare ofron disa klasa të aseteve që mund të tregtohen me një klikim të një butoni. Ju mund të zgjidhni nga MT4 ose platforma e brendshme EuropeFX dhe përhapjet janë jashtëzakonisht të ulëta. Rregulluar nga CySEC, fondet tuaja janë të sigurta në çdo kohë.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisĂ« vendase
  • PĂ«rhapje super tĂ« ulĂ«t
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka njĂ« depozitĂ« minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Ne kemi shkuar me të vërtetë në qytet për të shpjeguar se çfarë pips forex janë dhe sa të dobishme janë për tregtarët. Siç kemi thënë, pips janë të imëta, por kjo nuk do të thotë që ato nuk paketojnë një grusht. Në fakt, shumë tregtarë besojnë se pikat janë një nga pjesët më të mëdha të tregtisë së Forex si një e tërë.

  Çdo ndryshim në pikën e fundit dhjetore do të shtojë së bashku dhe do të ndikojë në ato fitime të mëdha fitimi, ose humbje të mëdha. Studimi i këtyre ndryshimeve në dukje të parëndësishme në çmim i bashkuar me ndjekjen e lajmeve financiare, shikimin e tabelave dhe mbajtjen e një plani tregtar do të pasurojë përvojën tuaj të tregtimit në Forex.

  Pse të mos provoni vetë një strategji të bazuar në pip? Ashtu si të gjitha strategjitë e tregtisë, kjo është zakonisht më efektive kur përdoret së bashku me teknikat e tjera.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% nĂ« tĂ« gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijĂ«ra CFD
  • 500: 1 NĂ« dispozicion objektet e levave
  • E pĂ«rsosur pĂ«r tregtarĂ«t e rinj dhe e rregulluar shumĂ«
  • Depozitoni menjĂ«herĂ« fondet me njĂ« kartĂ« debiti / krediti

   

  FAQ

  Çfarë është pipa?

  Një pip ilustron zhvendosjet e vogla në një vlerë çifti monedhe, zakonisht vendi i fundit dhjetor.

  Çfarë është një përhapje në Forex?

  Me pak fjalë, përhapja është diferenca midis çmimit 'pyet' dhe 'ofertës' së një çifti monedhe.

  Cili është një shembull i një tubi?

  Le të themi që EUR / USD zhvendoset nga 1.2571 në 1.2572 - kjo është 1 pip.

  Çfarë është tubi i pjesshëm?

  Ndryshe quhet 'pipetë', kjo është një e dhjeta e një tubi standard.

  A maten të gjitha monedhat duke përdorur 4 presje dhjetore?

  Shumica e çifteve të monedhës janë, duke përjashtuar Jenin Japonez, i cili është 2 presje dhjetore

   

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.