Mësoni si të tregtoni aksione në 2021 - Udhëzues i plotë për fillestarët!

Mësoni si të tregtoni aksione në 2021 - Udhëzues i plotë për fillestarët!

Po kërkoni të mësoni si të tregtoni aksione? Nëse është kështu, nuk është e pazakontë të ndihesh disi i mbingarkuar në lidhje me tregjet financiare. Për të pa iniciuarit, mjaftueshmëria e informacionit është e mjaftueshme për ta larguar tregtarin e ri. 

Me sa u tha, sapo të mësoni se si funksionojnë hollësitë e tregtisë së aksioneve, nuk do të vonojë shumë para se të kuptoni se përfitimet ia vlen të përpiqeni. Me fjalë të tjera - me informacionin e duhur, investimi në aksione nuk ka pse të jetë aspak konfuz. 

Në këtë udhëzues fillestar përfundimtar, ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dimë në mënyrë që të mund të mësoni se si të tregtoni aksione në kohën më të shpejtë të mundshme!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Çfarë është aksioni?

  Aksionet janë letra me vlerë që përfaqësojnë pjesërisht pronësinë e një kompanie. Këto blihen në formën e aksioneve. Kur një firmë del në publik, aksionet e kompanisë vihen në dispozicion për blerje. Çdokush mund të blejë këto aksione, duke zotëruar kështu një pjesë të aksioneve në kompani. 

  Kompanitë mund të dalin në publik për një numër arsyesh. Mund të jetë nevoja për të mbledhur para ose për t'u siguruar palëve të tyre të interesit një fitim apo edhe si një strategji përfundimtare e daljes. 

  Çfarë është tregtimi i aksioneve?

  Në përkufizimin e tij, investimi nënkupton vendosjen e parave në pronë, skemë financiare ose një sipërmarrje me pritjen e arritjes së një kthimi në të ardhmen.

  Me atë që tha, 'investimi' i aksioneve dhe 'tregtia' e aksioneve janë mjaft të dallueshme. 

  Kur ti investojnë në një stok, ju po kërkoni vetëm të blini aksione të një kompanie me shpresën për t'i mbajtur ato për një periudhë të zgjatur kohe. Gjatë së cilës, ju do të shpresoni të merrni dividentë, dhe nëse gjithçka shkon mirë, ju do t'i shisni aksionet me fitim. Nëse shpresoni të fitoni para duke investuar në një mënyrë të tillë, basti juaj ideal është të përdorni një ndërmjetës tradicional. 

  Nga ana tjetër, ndajnë tregti është blerja dhe shitja e kapitalit të një kompanie të veçantë. Kjo bëhet në baza relativisht afatshkurtra. Për shembull, le të themi se ndiheni të sigurt se aksionet e Facebook do të rriten në vlerë.

  Ose në zhargonin e investitorit, ju po ndiheni "bullish" për Facebook. Ju vendosni të blini aksione në Facebook me vlerë 1,000 £ dhe t'i shisni ato disa orë ose ditë më vonë për të fituar një fitim prej 2%. 

  Në një mënyrë alternative, nëse mendoni se aksionet do të zhvlerësohen ose do të duken "bearish", atëherë vendosni të shisni aksionet. Ky është komponenti kritik i tregtisë së aksioneve, duke ju mundësuar fitimin nëse mendoni se vlera e ndërmarrjes do të ulet. 

  Mësoni tregtimin e aksioneve - Si funksionon?

  Dy mënyrat për të fituar para përmes tregtisë së aksioneve janë përmes: 

  • Tregtim i gjatë duke shitur një aksion për një çmim më të lartë sesa e keni blerë 
  • Tregtim i shkurtër duke blerë një aksion për një çmim më të ulët se sa i ke shitur

  Në mënyrë që të mësoni të tregtoni pjesë, së pari duhet të keni një kuptim të plotë të këtyre dy qasjeve. 

  Tregtimi i gjatë i aksioneve

  Në formën e tij më të thjeshtë, tregtimi i gjatë i një aksioni do të thotë që ju po blini aksione duke parashikuar një rritje të çmimit. Nuk është aq e ndryshme nga investimi në një aksion, pasi shpresoni të shesni aksionet për një çmim më të lartë. 

  Ja se si funksionon. 

  1. Ju ndiheni bullish në aksionet e XYZ, kështu që vazhdoni të vendosni një porosi "blerje" me ndërmjetësin tuaj. 
  2. Ju blini 1,000 aksione të XYZ me 10 dollarë, me një kosto prej 10,000 dollarë
  3. Disa ditë më vonë, aksionet e XYZ vlerësohen me 10.50 dollarë
  4. Më pas vendosni një porosi "shitje" me ndërmjetësin dhe shisni me 10,500 dollarë
  5. Fitimi juaj neto është 500 $ minus komisionet. 

  Kur shkoni gjatë, potenciali juaj i fitimit mund të rritet në një kohë të pacaktuar, kështu që në teori, porosia juaj mund të rritet në çdo vlerë. Sidoqoftë, tregtarët e ditës preferojnë të bëjnë daljen në pozicionet e tyre të aksioneve në disa minuta ose orë - me synimin për të bërë fitime më të vogla

  Nga ana tjetër, nëse aksionet bien në vëllim, do të përballeni me humbje. 

  Si të tillë, tregtarët e aksioneve punojnë për të mbajtur rrezikun dhe fitimet nën kontroll të ngushtë, zakonisht duke mbledhur fitime nga lëvizje të shumta të vogla për të shmangur rënie të konsiderueshme të çmimeve. 

  Tregtimi i shkurtër i aksioneve 

  Shkuarja e shkurtër e një aksioni shpesh është konfuze për shumicën e tregtarëve pasi koncepti është që së pari duhet të blini aksione për t'i shitur ato. Tregtarët e shkurtër realizojnë një fitim nëse mund të blejnë një aksion me një çmim më të ulët sesa e shitën atë. Në tregjet financiare, ju mund të shisni dhe pastaj të blini gjithashtu. 

  Shikoni këtë shembull për të mësuar të tregtoni aksione duke 'shkuar shkurt'. 

  1. Nëse ndiheni të bezdisshëm për aksionet e XYZ, ju vendosni një porosi "shitje" me ndërmjetësin tuaj. 
  2. Nëse aksioni vlerësohet në $ 10 dhe ju shesni 1,000 aksione, ju 'merrni' $ 10,000.

  Sidoqoftë, nuk janë ende paratë tuaja. Në vend të kësaj, llogaria juaj tani do të tregojë se keni -1,000 aksione. Derisa të blini përsëri këto 1,000 aksione, nuk do të dini nëse jeni me fitim ose humbje në këtë tregti. 

  1. Nëse vlera e aksionit zbret në 9.50 $, ju vendosni një porosi "blerje" me ndërmjetësin tuaj. 
  2. Ju do të paguani 9,500 dollarë për ato 1,000 aksione. Kjo ju sjell një fitim prej 500 $ minus komisionet. 

  Në përgjithësi, për të shkuar pak në tregjet e tregtimit të aksioneve, ndërmjetësi juaj duhet të marrë hua kapitalin tuaj nga dikush që i zotëron ato. Nëse ndërmjetësi nuk është në gjendje të gjejë numrin e kërkuar të aksioneve në emrin tuaj, atëherë nuk do të jeni në gjendje të bëni pak.

  Për këto arsye, agjentët e aksioneve tradicionale nuk lejojnë tregtinë e shkurtër. Kjo është arsyeja pse platformat e tregtimit të aksioneve CFD janë të njohura nga tregtarët e ditës pasi ato ofrojnë fleksibilitet për të shkuar shkurt me klikimin e një butoni.

  Cilat aksione mund të tregtoni?

  Nëse jeni duke tregtuar në internet, faqet më të mira të tregtimit të aksioneve ju japin sot akses në mijëra aksione. Kjo ju ndihmon të krijoni një portofol të larmishëm të CFD-ve të aksioneve.

  Këtu kemi një listë të bursave më të njohura që tregtarët duan të synojnë.

  Bursa e Nju Jorkut (NYSE)

  Si një nga bursat më të tregtuara të aksioneve në botë, pothuajse çdo ndërmjetës në internet do t'ju japë qasje të pakufizuar në NYSE. Ju do të gjeni kompanitë më të mëdha blu-chip që tregtojnë në të, duke përfshirë Disney, Ford Motors, JP Morgan, dhe më shumë.

  NASDAQ i përbërë

  NASDAQ kryesisht mbulon kompanitë e mëdha të teknologjisë në botë përgjatë linjave të Apple, Facebook, Netflix, Microsoft dhe të tjerë. 

  Bursa e Londrës (LSE)

  LSE pret të gjitha ndërmarrjet e shquara me seli në MB. Nëse dëshironi të ekspozoheni ndaj ekonomisë së Mbretërisë së Bashkuar, LSE ka të tilla si British American Tobacco, Barclays, HSBC, BP ​​dhe më shumë. FTSE 100 është një tjetër zgjedhje popullore për tregun në Mbretërinë e Bashkuar, pasi ky është indeksi që mbulon 100 firmat më të mëdha të listuara në LSE. 

  Bursa e Tokios (TSE)

  Bursa e Tiranës ju jep ekspozimin ndaj ekonomive aziatike - me lojtarë të mëdhenj si Mitsubishi, Toyota, NIPPON dhe SoftBank. 

  Tregtimi i aksioneve CFD

  Para se të drejtohemi më tej, është e rëndësishme për ne të diskutojmë një term kyç që do të duhet të kuptoni për të mësuar të tregtoni pjesët efektive - CFD.

  Një Kontratë për Ndryshim (CFD) është një mjet tregtar derivat që lejon tregtarët të spekulojnë mbi rritjen ose rënien e çmimeve të aksioneve. Kur tregtoni përmes CFD-ve, ju nuk zotëroni aksionet që tregtoni. Në të kundërt, CFD-të ju lejojnë të spekuloni mbi drejtimin e ardhshëm të aksioneve. 

  Në anën negative, ju nuk do të keni të drejtë për të drejtat e aksionerit, që do të thotë se nuk do të merrni dividentë. Në vend të kësaj, ju do të fitoni para përmes fitimeve të kapitalit që bëni me shitjen ose blerjen e aksioneve për një çmim më të lartë ose më të ulët se sa keni paguar. 

  Tregtimi i aksioneve me leverage 

  Levave është një mekanizëm tregtar që investitorët mund të përdorin për të rritur ekspozimin e tyre në treg duke paguar më pak se vlera e plotë e aksioneve. Me fjalë të tjera, një segment i porosisë suaj të tregtisë së aksioneve lehtësohet me kredi. 

  ilustrues komercial

  Për shembull, le të themi se doni të investoni 10,000 dollarë në një stok, por keni vetëm 5,000 dollarë në llogarinë tuaj tregtare. Duke përdorur hua, ju mund të blini me një diferencë në 2: 1, duke ju dhënë 20,000 dollarë për të investuar. Sidoqoftë, do të duhet të bëni një depozitë fillestare ose një paradhënie në ndërmjetësin tuaj për të blerë në diferencë. 

  Le të shohim se si mund të duket një tregti e suksesshme e aksioneve të levave.  

  1. Ju do të jeni bullish në aksionet e XYZ, kështu që vendosni të shkoni 'gjatë' 
  2. Vlera aktuale e aksionit të XYZ është 30.50
  3. Ju keni vetëm 100 £ në llogarinë tuaj tregtare, por dëshironi të tregtoni me më shumë.
  4. Ju keni një levë prej 5: 1, që do të thotë që ju mund të blini aksione XYZ në vlerën e 500
  5. Disa ditë më vonë, XYZ rritet në 35.50 £ (fitime prej 16.3%)
  6. Ju vendosni një urdhër shitje për të arkëtuar fitimet tuaja

  Në këtë rast, fillimisht do të kishit bërë një fitim prej 16.3% në pjesën tuaj të 100 £ - e cila funksionon në 16.30. Por, meqenëse keni hyrë në levë për 5: 1, fitimi juaj aktual do të ishte 16.3 x 5 = = 81.5.

  Nëse çmimi i aksioneve nuk do të rritet në vlerë, do të kishit humbur para. Ndërsa madhësia e huasë tuaj rritet, këto humbje amplifikohen më tej.

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se gjatë ditëve tuaja fillestare të tregtimit të aksioneve, ju mund të mos bëni para. Përkundrazi, ju mund edhe të përfundoni duke humbur. Si i tillë, është jetike për ju të kuptoni pasojat kur mësoni të tregtoni pjesë përmes levave. 

  Mësoni të tregtoni aksionet - porositë e tregut 

  Çdo tregti e vetme që bëni do të kërkojë dy porosi individuale, njëra është të hapet dhe tjetra të mbyllet. 

  • Kur tregtoni gjatë, hapni me një urdhër blerje dhe mbylleni me një shitje. 
  • Në tregtinë e shkurtër, ju filloni me një urdhër shitje dhe mbylleni me një urdhër blerjeje. 

  Sapo të dini cilën qasje do të merrni gjatë ditës, ka disa lloje të tjera të porosive që duhet të vendosni. 

  Rendi i Tregut / Kufirit 

  Nëse zgjidhni një porosi të tregut, atëherë kjo do të thotë që jeni të gatshëm të pranoni çmimin tjetër të disponueshëm të aksioneve në fjalë. Sapo të vendoset porosia, platforma e tregtisë thjesht do të ekzekutojë tregtinë.

  Nga ana tjetër, një urdhër limit kërkon që ju të specifikoni çmimin e saktë me të cilin ndërmjetësi duhet të kryejë tregtinë tuaj. Kur e zgjidhni këtë, ekziston gjithmonë mundësia që ky çmim të mos përputhet. Por, kjo do t'ju japë mundësinë të hyni ose të dilni nga tregu me një çmim që ju vendosni. 

  Urdhri i Ndalimit të Humbjes 

  Një urdhër i ndalimit të humbjes do t'ju lejojë të dilni nga tregtia e aksioneve me një çmim të caktuar - kur të jeni në të kuqe. 

  Kur shkoni gjatë, porositë e ndalimit të shitjes shkaktohen nga një treg nëse çmimi bie nën një nivel të caktuar. Kjo funksionon në supozimin se nëse çmimi bie në këtë çmim të ndaluar të shitjes, ai vetëm mund të ulet më tej.

  Për shembull, nëse doni të dilni nga pozicioni juaj kur të bini 3%, urdhri i humbjes së ndalimit do ta bëjë këtë në emrin tuaj.

  Pra, humbja kufizohet nga shitja me çmimin e shitjes. Përndryshe, porositë e ndalimit të blerjes mbrojnë pozicionet e shkurtra dhe do të shkaktojnë nëse çmimi rritet mbi atë nivel të caktuar. 

  Përsëri ia vlen të merret parasysh skenari që urdhri i humbjes së ndalimit nuk do të përputhet. Në atë rast, ju mund të dëshironi një urdhër të ndaluar të 'garantuar'. Ju do të duhet të paguani një më të lartë përhap, por ndërmjetësi do të garantojë që çmimi i humbjes do të shkaktohet pavarësisht nga pozicioni në treg. 

  Urdhër Merrni-Fitim 

  Një urdhër i marrjes së fitimit është e kundërta e saktë e urdhërit të ndalimit të humbjes. Në një skenar ideal, ju mund të shpresoni që çmimi të vazhdojë të rritet ose ulet në favorin tuaj. Por gjithmonë ekziston mundësia që ajo të përmbyset në çdo pikë. Me këtë në mendje, është më mirë të mbyllni fitimet tuaja kur çmimi arrin një objektiv të fitimit. 

  Sapo çmimi të arrijë objektivin, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht. 

  Tarifat e tregtimit të aksioneve

  Ndërsa mësoni se si të tregtoni aksione, është e lehtë të anashkaloni tarifat dhe komisionet që do t'ju duhet t'i paguani ndërmjetësit tuaj të zgjedhur. Sidoqoftë, është thelbësore të dini se sa po paguani pasi mund të hajë në kthimet tuaja të investimeve. 

  Më poshtë po rendisim disa nga tarifat më të zakonshme për të cilat duhet të shikoni.

  Tarifat jo-tregtare

  Termi 'komision jo-tregtar' vlen për tarifat që i paguani ndërmjetësit që nuk kanë të bëjnë me blerjen dhe shitjen e aseteve. Këto variojnë nga tarifat e depozitave, tarifat e tërheqjes dhe tarifat e llogarisë. 

  Midis kësaj, ju mund të dëshironi të bëni një shënim të tarifës së pasivitetit, e cila tarifohet nga ndërmjetësi nëse llogaria juaj e tregtisë së aksioneve mbetet joaktive për dy muaj. 

  Komisionet e Tregtimit të Aksioneve 

  Shumica e platformave të tregtisë së aksioneve do t'ju ngarkojnë një përqindje të shumës së tregtisë suaj. Për shembull, nëse një ndërmjetës kërkon një komision prej 0.6% dhe bleni aksione për 1,000 £, do të tarifoheni £ 6 si tarifë. 

  Mos harroni se ju duhet të paguani një komision për shitjen dhe blerjen. Kjo është, nëse shisni të njëjtën aksion në shembullin e mësipërm për një fitim prej 1,500 £, komisioni që paguani do të ishte 9 £.

  Përhapet

  Në tregun e aksioneve, diferenca është diferenca midis blerjes dhe çmimit të shitjes të cituar për një aksion. Nëse çmimi më i ulët i kërkuar (blerja) për një pjesë të aksioneve të XYZ është 10 $ dhe çmimi më i lartë i ofertës (shitje) është 9.50 $, përhapja e XYZ është 0.5 $.

  Kjo do të thotë se ndryshimi midis dy çmimeve është 5%. Ju duhet të bëni një fitim prej të paktën 5% për t'u shkëputur edhe në këtë tregti.

  • Për ta ilustruar këtë - le të themi që keni blerë aksione të XYZ me 10 dollarë për aksione
  • Ju keni një ndryshim të papritur të zemrës, kështu që vendosni të shisni aksionet menjëherë.
  • Sidoqoftë, nuk mund t'i shesësh aksionet me çmimin që i ke blerë, por me 9.50 dollarë.
  • Kjo do të thotë që ju në të vërtetë keni një humbje prej 5%. Ju do të thyeni edhe nëse do të ishit në gjendje të shisnit me 10 dollarë vetë.

  Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni një platformë tregtare të aksioneve që ofron përhapje minimale. Ose përndryshe, fitimet tuaja shpesh përcaktohen nga hendeku në çmim. 

  Mësoni të Tregtoni Aksione Sot

  Nuk është e vështirë të mësosh të tregtosh aksione në internet, por kërkon kohë për të bërë fitime të qëndrueshme. Nëse prisni të bëni fitime menjëherë nga fillimi, mund të zhgënjeheni. Në vend të kësaj, të gjithë tregtarët e rinj (dhe me përvojë) do të hasin humbje. 

  Për ata që po hyjnë si fillestar i plotë tregtare online platformat, këtu është një udhëzues hap pas hapi që mund të ndiqni. 

  1. Gjeni një faqe tregtare të aksioneve 

  Në mënyrë që të tregtoni aksione në internet, së pari do t'ju duhet një llogari brokerimi. Një kërkim i shpejtë në internet do të shfaqë qindra ndërmjetës dhe agjentë në internet që duan biznesin tuaj. Sidoqoftë, një mori opsionesh mund të jenë konfuze. 

  Në një shikim, të gjithë mund të duket se ofrojnë tipare dhe mjete të ngjashme, prandaj ju duhet të bëni detyrat e shtëpisë para se të zgjidhni faqen tuaj të tregtimit. Konsultohuni me rishikime dhe faktorë në internet si aksesi në tregjet ndërkombëtare të aksioneve dhe struktura e tarifave. 

  Për t'i bërë gjërat pak më të lehta, ne kemi përfshirë një listë të disa prej vendeve më të mira të tregtimit të aksioneve në fund të udhëzuesit. 

  2. Hapni një llogari 

  Pasi të keni zgjedhur faqen e duhur të tregtimit të aksioneve kërkesat tuaja, duhet të hapni një llogari. Ju do të duhet të jepni të dhënat tuaja personale dhe të zgjidhni një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim. 

  Ashtu si çdo institucion tjetër financiar, nga ju gjithashtu do të kërkohet të verifikoni identitetin tuaj duke ngarkuar një kopje të ID tuaj të lëshuar nga qeveria. 

  3. Shtoni fonde në llogarinë tuaj 

  Faqet e tregtimit të aksioneve kërkojnë që ju të keni fonde në llogari sesa të transferoni para për çdo tregti. Brokerat duhet të kenë akses të menjëhershëm në fondet tuaja për të bërë transaksione pasi çmimet e aksioneve ndryshojnë në bazë të sekondës nga e dyta. 

  Megjithëse opsionet e pagesës për secilën faqe tregtare do të ndryshojnë, kjo mund të përfshijë karta debiti ose krediti, një bankë / transfer bankar, ose kuleta elektronike si Paypal, Skrill dhe Neteller. 

  4. Vendosni sa dëshironi të investoni 

  Për fillestarët, pyetja më e rëndësishme është sa para ju nevojiten për të filluar investimin ose tregtimin. Nuk ka asnjë kufizim në atë se sa mund të investoni - por, mund të jetë e vlefshme të filloni të vogla.

  Me atë që tha, ju së paku do të keni nevojë të siguroni që të jeni në gjendje të përmbushni madhësinë minimale të tregtisë së ndërmjetësit.

  5. Vendosni porosinë tuaj

  Sapo të bëni porosinë tuaj, nuk ka kthim prapa. Peshoni në pikat që kemi diskutuar më lart dhe kemi marrë një vendim të informuar përpara se të zhyteni

  Në përmbledhje, ju do të ndiqni këto hapa. 

  • Zgjidhni aksionin që dëshironi të blini ose shisni
  • Përcaktoni madhësinë e tregtisë tuaj dhe vendosni shumën
  • Zgjidhni nga një kufi ose urdhër tregu
  • Nëse po përdorni hua, zgjidhni shumëfishin tuaj
  • Vendosni një pozicion të humbjes së ndalimit për të zbutur humbjet tuaja
  • Vendosni një pozicion përfitimi fitimi për të bllokuar fitimet tuaja. 

  Pasi të vendosni porosinë tuaj, platforma e tregtimit të aksioneve duhet ta ekzekutojë atë brenda sekondave. 

  6. Mbyllni pozicionin tuaj 

  Nëse keni fiksuar një urdhër ndalimi-humbjeje ose përfitimi, atëherë mbyllja e pozicionit do të bëhet në përputhje me rrethanat. Përndryshe, do t'ju duhet të mbyllni tregtinë tuaj manualisht. Ju do të duhet të vendosni një urdhër shitje ose blerje për të dalë nga tregtia juaj. Kur të përfundojë ky hap, ju do të merrni çdo fitim të fituar në bilancin e llogarisë tuaj tregtare. 

  Zgjedhja e Platformës së duhur të Tregtimit të Aksioneve 

  Një nga sfidat më të mëdha për fillestarët është të gjejnë një platformë të besueshme tregtare për të besuar zgjedhjet e tyre tregtare. Ne ju rekomandojmë që të merrni parasysh pikat e mëposhtme përpara se të vendosni se në cilën faqe tregtare do të bashkoheni. 

  1. A është faqja e rregulluar?

  Para se të kaloni nëpër tiparet dhe strukturën e tarifave, gjëja e parë që duhet të siguroni është që platforma e tregtimit të rregullohet. Të gjithë ndërmjetësit kërkohet të kenë licencë me organet rregullatore si FCA dhe ASIC. Ju nuk doni të bashkoheni në një faqe ndërmjetësi që nuk është i rregulluar, pa marrë parasysh sa të dobishme janë tiparet e tyre. Përndryshe, ju po i vendosni fondet tuaja në rrezik. 

  2. Cilat mënyra pagese janë në dispozicion?

  Ju duhet të siguroheni që faqja ju lejon të transferoni fonde përmes metodës suaj të preferuar. Do të ishte gjithashtu mirë të kishte më shumë se një mundësi të mundshme. 

  Shumë investitorë kërkojnë mënyra të pagesës së kartës bankare pasi ato do t'i lejojnë ata të depozitojnë dhe tërheqin fondet menjëherë. Sidoqoftë, kur e bëni këtë, duhet të merrni parasysh edhe kufijtë e çdo transferimi. 

  3. Komisionet dhe përhapjet 

  Siç e kemi trajtuar tashmë, ju duhet të studioni përhapjet dhe komisionet që do të paguani në faqen e tregtimit të aksioneve. Në rastin ideal, ju do të bëni komisione të ulëta dhe përhapje të ngushtë. 

  Kryeni shumë kërkime në sitin tuaj të zgjedhur të tregtisë dhe krahasoni komisionin e tij para se të regjistroheni. 

  4. Kufijtë e levave 

  Edhe nëse vendosni të mos përdorni levë kur filloni për herë të parë në hapësirën e tregtimit të aksioneve, në të ardhmen, mund ta kërkoni këtë mundësi. Si i tillë, sigurohuni që ndërmjetësi juaj ta mbështesë këtë që nga fillimi.

  Bazuar në vendndodhjen tuaj, do të ketë një kufi për sasinë e levave që mund të ofrojë ndërmjetësi. Për shembull, Britania e Madhe dhe BE kanë leva të kufizuara në 5: 1 të aksioneve. Nga ana tjetër, disa vende nuk kanë fare kufizime. 

  5. Çfarë burimesh ofrojnë ata?

  Çdo lëvizje e vetme në tregun e tregtimit të aksioneve llogaritet. Ju duhen të gjitha mjetet e duhura kërkimore për të arritur në çdo vendim. Nëse dëshironi të bëni analiza teknike, disa faqe tregtare ofrojnë gjithashtu mjete të përparuara të leximit të diagrameve.

  Equallyshtë po aq e rëndësishme që të keni qasje në bazat dhe këshilla tregtare. Zgjidhni një tregtimin e aksioneve faqe që mund të sigurojë të dyja, së bashku me azhurnimet në kohë reale. 

  6. Cilat tregje të tregtueshme janë në dispozicion?

  Nëse keni zgjedhur tashmë stokun në të cilin dëshironi të investoni, duhet të gjeni një sit që ofron shkëmbimin specifik në të cilin është renditur. Për më tepër, jo çdo platformë tregtare ju jep juve akses në tregjet ndërkombëtare - prandaj sigurohuni që ta rishikoni këtë para se të regjistroheni. 

  7. Periudhat e tërheqjes

  Shumë tregtarë priren të anashkalojnë politikën e tërheqjes së një faqe tregtare. Disa faqe marrin shumë kohë për të përpunuar manualisht tërheqjet, ndërsa të tjerët e bëjnë këtë automatikisht. Preferohet, ju doni të punoni me një sit që mund të përpunojë pagesa jo më vonë se 48 orë pasi të keni kërkuar tërheqjen. 

  8. Mbështetja e klientit 

  E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, keni nevojë për një ndërmjetës që ofron mbështetje të shkëlqyeshme për klientët. Kjo do të thotë të keni mbështetje të paktën në baza 24/5 - pasi kjo përputhet me orët e tregjeve financiare tradicionale. Sot, faqet janë të etura të ofrojnë mbështetje përmes bisedës së drejtpërdrejtë ose postës elektronike, e cila u lejon atyre të kujdesen për një treg ndërkombëtar.  

  Platformat më të mira për të mësuar të tregtoni aksione

  Siç u diskutua më parë, këtu është lista jonë e pesë platformave kryesore të tregtisë që plotësojnë të gjitha kriteret tona të zgjedhjes. Të pesë janë ideale për fillestarët dhe kanë karakteristikat e mëposhtme:

  • Rregulluar nga një organ licensues i nivelit një
  • Mbështet mënyra të shumta pagese
  • Ofron shpërndarje të ulët dhe komisione
  • Ofron shërbim të besueshëm ndaj klientit
  • Lejon shitjen e shkurtër dhe levave

  1. eToro - Ndërmjetësi më i mirë i tregtimit të aksioneve për fillestarët

  eToro rregullohet nga FCA, ASIC dhe CySEC. Procesi i hapjes së llogarisë në eToro është i shpejtë dhe i përsosur dhe u jep përdoruesve qasje në tregtinë sociale gjithashtu. Faqja aktualisht ofron mbi 800 aksione në disa tregje ndërkombëtare. Do të keni një gamë të gjerë mënyrash pagese për të zgjedhur. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x 200 $ Bonuse për Mirëseardhjen e Aksioneve

  AvaTrade është një nga firmat më të vjetra të brokerimit në internet në hapësirë ​​dhe e vazhdueshme për të siguruar mbështetje të besueshme për investitorët. Kompania rregullohet në tre juridiksione të nivelit 1 dhe tre të nivelit 2, duke e bërë atë një ndërmjetës të sigurt dhe me rrezik të ulët për aksione, Forex dhe produkte të tjerë CFD. Ajo ofron një çmim të ndryshueshëm për spread-et. Megjithëse do të gjeni analiza të tregut dhe sinjale tregtare, ju mund të mos i gjeni mjetet e përparuara të kërkimit në dispozicion në faqet e tjera të tregtisë në listë.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 1,000
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  përfundim

  Ndërsa kemi zbuluar në udhëzuesin tonë për të tregtuar aksione, bërja e një investitori hibrid mund të marrë kohë. Lajmi i mirë është se ju mund të përdorni strategji aktive dhe pasive, duke kombinuar aksione investuar me pjesë tregti

  Ç'është më e rëndësishmja, ne kemi mbuluar të gjitha gjërat thelbësore që duhet të dini për të hyrë në tregjet e tregtimit në internet. Thjesht sigurohuni që faqja e tregtisë që zgjidhni të ofron gjithçka që kërkoni dhe kuptoni rreziqet para se të investoni. 

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  A do të marr dividentë sipas tregtisë së aksioneve?

  Ju po spekuloni për drejtimin e ardhshëm të aksioneve kur merreni me 'tregti'. Meqenëse kjo ndihmohet nga CFD-të, ju nuk keni të drejtë për dividendë.

  Pse duhet të verifikoj llogarinë time kur tregtoj aksione në internet?

  Faqet e rregulluara të tregtisë së aksioneve u kërkohet të jenë në përputhje me ligjet e LPP-së, që do të thotë se duhet të verifikojnë identitetin tuaj me një ID të lëshuar nga qeveria.

  Cila është shuma minimale për të investuar në një faqe tregtare të aksioneve?

  Shuma minimale varet nga faqja specifike e tregtimit.

  Cilat tarifa përfshihen në aksionet e tregtimit?

  Brokerat marrin një shumëllojshmëri tarifash, përfshirë komisionet, spread-et, tarifat e financimit dhe tarifat jo-tregtare.

  A është e mundur tregtimi i aksioneve me levë?

  Të gjitha faqet e tregtimit CFD ju lejojnë të tregtoni aksione me levë. Sidoqoftë, kufijtë tuaj të huasë do të përcaktohen nga vendndodhja juaj, si dhe statusi juaj i tregtisë (klient profesionist ose me pakicë).

  Si mund t’i shes aksionet në shitje të shkurtër?

  Nëse mendoni se vlera e një aksioni pritet të ulet, filloni duke vendosur një urdhër shitje me ndërmjetësin tuaj, Pasi të keni një pozicion fitimprurës, mbyllni tregtinë tuaj duke vendosur një urdhër blerjeje.

  Cilat mënyra pagese janë në dispozicion për të depozituar dhe tërhequr fonde në një faqe tregtare të aksioneve?

  Metodat e pagesës në dispozicion ndryshojnë nga një faqe tregtare në tjetrën. Në përgjithësi, mund të gjeni mundësi për të përdorur karta debiti / krediti, llogari bankare ose kuleta elektronike. .

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.