fbpx

Bitpanda Rishikim

Vlerësimi
$ / € / £ 25 Depozita Minimale
Llogaria e hapur

Rishikimi i plotë

Bitpanda është një kompani udhëheqëse fintech me seli në Vjenë, Austri. Kompania ofron një komplet produktesh që i fuqizojnë njerëzit të blejnë dhe të kursejnë pasuri dixhitale, të paguajnë për mallra dhe shërbime, të tregtojnë metale të çmuar dhe të shkëmbejnë asete dixhitale. Bitpanda, e cila është nën rregullimin dhe mbikëqyrjen e rregullatorit financiar të Vjenës, ka më shumë se një milion klientë nga e gjithë bota. Ajo gjithashtu ka më shumë se 130 punonjës.

Bitpanda u fillua në 2014 nga Christian Turner, Paul Klanschek dhe Christian Trummer. Kompania ka ngritur më shumë se 43 milion € përmes një Ofrimi Fillestar të Shkëmbimit (IEO). Kompania fillimisht njihej si Coinimal.

Avantazhet dhe disavantazhet e Bitpanda

Në një botë të mbushur me shkëmbime të panumërta, Bitpanda ka krijuar një platformë që e veçon vetveten. Kompania ka përparësitë e mëposhtme:

Përparësitë

 • Më shumë se një milion përdorues.
 • Aplikacione intuitive në internet dhe celular.
 • Mbrojtje dhe siguri. Kompania ka investuar për ta bërë platformën e saj më të sigurt.
 • Edukimi - Kompania ka një portal arsimor ku ofron trajnime për klientët.
 • Lehtë për t’u përdorur - Bitpanda ofron një platformë të lehtë për t’u përdorur që është e arritshme për përdoruesit në të gjithë botën.
 • Shërbime shtesë - Ndryshe nga shkëmbimet e tjera, Bitpanda ofron shërbime shtesë si metalet dhe kursimet
 • Transparente - Bitpanda ka ofruar shumë informacione në lidhje me kompaninë.
 • Multiplatform - Bitpanda është i disponueshëm në aplikacione në internet dhe celular.

Kundrat e Bitpanda

 • Platforma e tregtimit mund të jetë e vështirë për fillestarët.
 • Tarifat mund të jenë më të larta se në ndërmjetësit e tjerë.

Produkte Bitpanda

Ndryshe nga shkëmbimet e tjera në internet, Bitpanda ofron një numër produktesh dhe shërbimesh shtesë. Të gjitha këto produkte e ndihmojnë kompaninë të krijojë një ekosistem ku përdoruesit mund të gjejnë të gjitha mjetet që u nevojiten. Kompania ofron produktet e mëposhtme:

 • Bitpanda Pay- Bitpanda Pay është një produkt që u mundëson përdoruesve të paguajnë faturat e tyre dhe të dërgojnë para. Përdoruesit mund të paguajnë duke përdorur monedhën fiat ose duke përdorur kriptovalutat.
 • Kursimet Bitpanda - Ky është një produkt që u mundëson përdoruesve të kursejnë para. Përdoruesit mund të kursejnë para në euro, dollar amerikan, franga zvicerane dhe sprovuar. Ju mund të krijoni plane të shumta brenda ekosistemit.
 • Metalet Bitpanda - Ky është një produkt që u mundëson përdoruesve të blejnë metale të çmuar si ari, platini dhe paladiumi. Metalet ruhen në një depo zvicerane.
 • Swap Bitpanda - Ky është një produkt që u mundëson përdoruesve të shkëmbejnë menjëherë asetet dixhitale. Për shembull, ju mund ta ktheni Bitcoin tuaj në Ethereum.
 • Bitpanda To Go - Ky është një produkt që është i disponueshëm në më shumë se 400 degë postare dhe më shumë se 1,400 partnerë postar. Austriakët mund të blejnë kripto me para në këto degë.
 • Bitpanda Plus - Ky është një produkt që siguron që u mundëson përdoruesve të rrisin kufijtë e tyre kur blejnë kripto. Përveç kësaj, Bitpanda plus u mundëson klientëve të blejnë kripto mbi banak.
 • Filialin Bitpanda - Ky shërbim u jep komisione përdoruesve që referojnë klientë të tjerë.

Të gjitha këto produkte kategorizohen në dy: Platforma Bitpanda dhe Bitpanda Exchange.

Asetet e mbështetura nga Bitpanda

Bitpanda mbështet më shumë se 30 pasuri dixhitale. Këto përfshijnë Bitcoin, Ethereum, NEO, Ethereum Classic, Tezos dhe Ripple ndër të tjera. Ai gjithashtu ofron metale të çmuar si ari, paladiumi dhe platini. Përveç kësaj, shërbimet e tjera të saj si kursimet dhe pagesa i lejojnë përdoruesit të përdorin monedha fiat si USD, sprovuar dhe euro.

Kush mund të përdorë Bitpanda?

Bitpanda është një platformë e monedhave dixhitale. Përfitimi i pasurive dixhitale është se ato janë ndërkufitare. Ato lejojnë që njerëzit nga të gjitha vendet të bëjnë transaksione. Si rezultat, Bitpanda nuk përballet me pengesa me të cilat përballen kompanitë e tjera të monedhave fiat. Përdoruesit nga e gjithë bota - përveç nga SH.B.A. - mund të krijojnë një llogari me Bitpanda dhe të fillojnë transaksionet. Sidoqoftë, të gjithë përdoruesit duhet të verifikojnë llogaritë e tyre.

Çfarë është Bitpanda Ecosystem Token (BEST)?

Shenja e Ekosistemit Bitpanda është një shenjë që u zhvillua nga Bitpanda. Kompania kreu një ofertë fillestare shkëmbimi që mblodhi më shumë se 43 milion euro. Deri në këtë shkrim, token BEST vlerësohet në më shumë se 27 milion euro. Kjo sepse çmimi zakonisht luhatet për shkak të kërkesës dhe ofertës.

Udhëzues: Si të Regjistroheni dhe Tregtoni me Bitpanda

Nënshkrimi

Procesi i regjistrimit në Bitpanda është relativisht i lehtë dhe mund të bëhet në faqen e internetit dhe aplikacionet e saj celular. Në faqen kryesore, duhet të klikoni në lidhjen Fillo Tani. Kjo lidhje do t'ju çojë në faqen e regjistrimit, ku do t'ju kërkohet të plotësoni të dhënat tuaja personale dhe të pranoni termat dhe kushtet. Pasi të pranoni kushtet, do të duhet të verifikoni adresën tuaj të postës elektronike. Ky është procesi normal ku ju klikoni një buton ose një lidhje që ju dërgohet.

Do të ketë dy mundësi sa herë që identifikoheni. Ju do të duhet të zgjidhni llogarinë ku dëshironi të identifikoheni. Mund të zgjidhni ose Platformën Bitpanda ose Exchange. Kjo tregohet më poshtë.

Platforma Bitpanda

Ekziston një ndryshim midis Platformës dhe Shkëmbimit Global. Inshtë në platformë që ju do të gjeni kuletat tuaja që ju mundësojnë të kurseni dhe dërgoni para. Ju gjithashtu mund të klikoni kuletat për të parë gjendjet tuaja. Lidhja e çmimeve do t'ju tregojë çmimet e të gjitha pasurive. Më poshtë tregon se si duket platforma.

Shkëmbimi Global i Bitpanda

Bitpanda Global Exchange është një platformë që ju mundëson të tregtoni me kriptovaluta dhe metale të çmuara. Paneli i këmbimit tregohet në imazhin më poshtë.

Verifikim

Regjistrimi nuk mjafton pa e verifikuar llogarinë tuaj. Verifikimi është i rëndësishëm sepse ndihmon kompaninë të veprojë brenda ligjit. Kjo e ndihmon atë në njohjen e klientit tuaj (KYC) dhe kundër pastrimit të parave (AML). Kjo është një kërkesë nga të gjithë rregullatorët.

Siç u përmend më lart, hapi i parë për të verifikuar llogarinë tuaj është të klikoni në lidhjen që është dërguar në adresën tuaj të postës elektronike. Hapi tjetër është vendi ku dorëzoni foton, letërnjoftimin ose pasaportën tuaj, dhe dëshminë tuaj të qëndrimit. Kjo e fundit mund të jetë një faturë e shërbimeve që ka adresën tuaj. Pasi të dorëzoni të gjitha këto, tani mund të vazhdoni të depozitoni para dhe të filloni tregtimin. Procesi i verifikimit zgjat më pak se dy orë.

Depozitimi i parave

Pasi të keni përfunduar regjistrimin, duhet të depozitoni para në llogarinë tuaj. Kompania pranon depozita në dollar amerikan, euro, franga zvicerane dhe sprovuar. Ju gjithashtu mund të depozitoni fondet tuaja duke përdorur kriptovaluta si Bitcoin dhe Ethereum.

Bitpanda pranon depozitat në një numër opsionesh. Këto përfshijnë karta debiti dhe krediti që përdorin Visa dhe Mastercard. Ai gjithashtu pranon kuleta si Neteller, Skrill, Zimpler dhe Sofort. Gjithashtu, pranon depozita direkte. Për më tepër, ju mund të depozitoni fonde duke përdorur Bitpanda To Go, i cili është i disponueshëm në më shumë se 400 vende në Austri. Të gjitha këto opsione janë në dispozicion për depozitat në euro. Opsionet e depozitave në dollarë janë Skrill, Visa dhe Mastercard. Opsionet e depozitave të frangave zvicerane janë SEPA, Sofort, Neteller, Skrill, Visa dhe Mastercard. Opsionet e depozitave të shkëlqyera janë SEPA, Neteller, Skrill, Visa dhe Mastercard.

Tërheqja e fondeve

Si klient i Bitpanda, lehtë mund të tërhiqni para. Ju e arrini këtë duke klikuar në opsionin Tërheqje në llogarinë tuaj. Pastaj duhet të zgjidhni shumën e parave që dëshironi të tërhiqni dhe opsionin që dëshironi të përdorni. Ju mund të tërhiqni fonde duke përdorur të njëjtat opsione depozite që kemi përmendur më lart.

Tarifat e magazinimit Bitpanda

Siç u përmend më lart, Bitpanda gjithashtu merret me metale të çmuara. Këto metale ruhen në një kasafortë të siguruar në Zvicër. Ruajtja e metaleve kushton shumë. Si e tillë, kompania ngarkon mbajtësit e këtyre tarifave të magazinimit të metaleve. Tarifa e ruajtjes javore për arin është 0.0125% ndërsa ajo e argjendit është 0.0250%. Ajo e paladiumit dhe platinës është 0.0250%.

Si të tregtoni duke përdorur Bitpanda

Pasi të keni depozituar para në llogarinë tuaj, mund të tregtoni duke përdorur platformën Global Exchange të treguar më poshtë.

Hapi i parë është të zgjidhni tregun në të cilin dëshironi të tregtoni. Seksioni i tregut është theksuar me të kuqe më lart. Kur ta tërheqni këtë pjesë, do të shihni të gjitha instrumentet e tregtueshëm që janë në dispozicion.

Pas zgjedhjes së çiftit të monedhës që dëshironi të tregtoni, është e rëndësishme që të kryeni një analizë të plotë teknike. Ju e bëni këtë duke përdorur mjetet që janë theksuar me të bardha më lart. Këtu, ju mund të rregulloni llojin e grafikut, të përdorni tregues teknikë dhe të kryeni të gjitha llojet e analizave.

Kjo analizë do t'ju ndihmojë të dini llojin e tregtisë që dëshironi të bëni. Ju filloni tregtinë në anën e majtë që është theksuar në të verdhë. Në këtë seksion, ju zgjidhni llojin e tregtisë që dëshironi. Ky mund të jetë një urdhër tregu që merr parasysh çmimin aktual ose një kufi ose urdhër ndalimi. Dy të fundit janë porosi që vendosen duke përdorur çmimet e ardhshme. Ju pastaj zgjidhni shumën e parave që dëshironi të tregtoni dhe bëni porosinë. Ndërsa e bëni këtë, ju mund të shihni se si tregtarët e tjerë po tregtojnë duke përdorur skedën e librit të porosive. Kjo skedë është e theksuar në vjollcë.

Më në fund, pasi të keni hapur tregtinë tuaj, mund të kontrolloni se si po funksionojnë në skedën Urdhërimet e Mia. Kjo skedë tregohet me të gjelbër më poshtë.

Si të përdorni Bitpanda Pay

Bitpanda Pay është një shërbim që ju lejon të paguani për faturat dhe të dërgoni para lehtësisht për njerëzit e tjerë. Procesi i përdorimit të këtij shërbimi është shumë i lehtë. Së pari, vizitoni faqen e internetit Bitpanda Pay opsion. Ju do të shihni mundësinë e regjistrimit nëse është hera juaj e parë. Pasi të regjistroheni, duhet të zgjidhni opsionin Platforma Bitpanda. Nëse keni fonde në llogarinë tuaj, duhet të zgjidhni Opsionin e Dërgimit dhe të futni detajet e marrësit.

Si të përdorni planin e kursimeve Bitpanda

Plani i Kursimeve Bitpanda është një mundësi që ju mundëson të kurseni para. Këto fonde mund t'i kurseni në monedhë fiat ose kriptomonedhë. Në Platformën Bitpanda, do të gjeni Portalin e Kursimeve siç tregohet më poshtë. Ju duhet të filloni duke shtuar një plan të ri. Duke e bërë këtë, platforma automatikisht do të blejë kriptë për ju.

Siguria dhe Siguri

Siguria dhe siguria janë gjëra shumë të rëndësishme për të gjithë njerëzit e përfshirë në industrinë e kriptos. Është e rëndësishme. Bitpanda, e cila është një nga kompanitë më të mira të financuara austriake fintech ka vendosur në masa për të përmirësuar të dy. Uebfaqja dhe aplikacionet kanë karakteristika të sigurisë. Kur regjistroheni, platforma e kompanisë automatikisht do t'ju tregojë nëse fjalëkalimi juaj është mjaft i fortë.

Një tjetër gjë. Kompania ka mundësinë e një vërtetimi me dy faktorë. Kjo ju lejon të futni një kod sekret që i dërgohet adresës tuaj të postës elektronike ose numrit të telefonit për të hyrë në llogarinë tuaj. Me këtë verifikim, bëhet jashtëzakonisht e vështirë për entitetet e jashtme të hyjnë në llogarinë tuaj.

Rregullorja e Bitpanda

Bitpanda është një kompani austriake. Isshtë rregulluar nga Autoriteti Austriak i Tregut Financiar. Thisshtë kjo agjenci ajo që i ka dhënë kompanisë një licencë të ofruesit të pagesave në përputhje me ligjin e Direktivës së Shërbimeve të Pagesave 2 (PSD2). Kompania gjithashtu verifikon llogaritë e përdoruesve të saj siç u përmend më lart.

Akademia Bitpanda

Bitpanda ka krijuar një akademi që i mëson studentët më shumë rreth kriptovalutave. Klasat ndahen në tre. Klasat fillestare u përshtaten personave që po fillojnë me kriptovaluta. Klasat e ndërmjetme nga ana tjetër janë për ata që "diplomojnë" nga klasat fillestare. Klasat e Ekspertëve janë të përshtatura për ata që përparojnë nga klasat e ndërmjetme. Këto klasa janë kryesisht të bazuara në tekst me disa video. Mbajtja e klasave është një gjë e mirë sepse u jep tregtarëve informacionin që u nevojitet për t'u bërë tregtarë më të mirë.

Shërbimi i Klientit Bitpanda

Bitpanda ka një përvojë moderne të shërbimit ndaj klientit. Përdoruesit mund të vijnë lehtësisht në kontakt me kompaninë përmes butonit të saj të bisedës që gjendet në faqen e internetit. Butoni i ndihmës u jep përdoruesve përgjigje në pyetjet më të zakonshme. Përdoruesit mund të paraqesin kërkesa në këtë faqe. Sidoqoftë, Bitpanda nuk ka dhënë një numër telefoni.

INFORMACIONI I BROKERIT

URL e faqes në internet:
https://www.bitpanda.com/en

OPSIONET E PAGESS

 • Kartat e kreditit,
 • Karta Visa
 • Mastercard,