Brokerat më të mirë të tregtimit të naftës 2021

Brokerat më të mirë të tregtimit të naftës 2021

Energjitë si qymyri dhe nafta e kanë mbajtur botën të kthehet për shumë vite. Sidoqoftë, industria moderne e naftës që ne e dimë tani mund të gjurmohet që nga fundi i viteve 1830 kur filloi revolucioni industrial.

Shpejt përpara në vitin 2021 dhe nafta është një nga pasuritë më të paqëndrueshme të mallrave që ka. Globalisht, ne përdorim një marramendëse 95 milion fuçi çdo ditë! Oferta dhe kërkesa është një nga faktorët kryesorë kur bëhet fjalë për vlerën e aseteve, kështu që nafta rregullisht sheh luhatje të mëdha të çmimeve.

A i pëlqeni shanset tuaja në tregtimin e këtij malli tërheqës? Lajmi i mirë është se ky aktiv nuk është më i rezervuar për tregtarët e mëdhenj të tregut ose tregtarët institucionalë dhe fondet mbrojtëse njësoj. Duke ndjekur udhëzues si tonë dhe duke kryer disa nga hulumtimet tuaja, ju do të tregtoni vaj si një profesionist para se ta dini!

Për më tepër, për shkak të zhvendosjeve të mëdha të çmimeve në treg, është e dobishme për tregtarët afatshkurtër. Kur tregtojnë këtë mall në internet, tregtarët janë në gjendje të bëjnë fitime nga rritja e tregjeve, si dhe kur aktivi bie në vlerë.

Nëse tregtimi i naftës tingëllon si diçka për të cilën mund të interesoheni, atëherë qëndroni aty ku jeni. Ne do të shqyrtojmë se si tregtohet nafta, mbulojmë strategji të njohura dhe natyrisht - diskutojmë ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të naftës të vitit 2021.

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  Bazat e tregtimit të naftës

  Le të fillojmë duke u zhytur drejt në bazat e tregtimit të naftës. Kur tregtoni naftë, ju synoni të spekuloni saktë nëse çmimi i naftës do të rritet ose bie. Vlera e çdo aktivi diktohet kryesisht nga oferta dhe kërkesa e tregut.

  Kur ka një vëllim më të lartë të njerëzve që blejnë naftë sesa po e shesin atë - çmimi do të rritet. Përkundrazi, kur më shumë njerëz po shesin naftë - çmimi do të bjerë. Tregtarët më me përvojë në hapësirë ​​priren të përfitojnë plotësisht nga këto luhatje çmimesh.

  Për ata që nuk janë në dijeni, le t'ju japim një shembull praktik se si funksionon tregtia e naftës:

  • Nafta bruto e Brent është kuotuar me 37 dollarë për fuçi
  • Keni një ndjenjë që ky çmim do të rritet
  • Me këtë në mendje, ju vendosni një blej porosi me vlerë 500 dollarë
  • Ju spekuluat saktë - Nafta e papërpunuar Brent tani ka çmim 56 dollarë për fuçi
  • Kjo rritje e çmimit na tregon se vlera e naftës bruto të Brent është rritur me 61.35%
  • Si rezultat, vendosni të vendosni një shes për të bllokuar fitimin tuaj
  • Porosia juaj tani vlen 806.75 dollarë
  • Nga aksionet tuaja prej $ 500, ju keni fituar fitime prej 306.75 $ në këtë tregti

  Siç mund ta shihni nga shembulli ynë, ju keni marrë vendimin e duhur - kështu që keni bërë një fitim të shëndetshëm prej 306.75 $.

  Për të hyrë në tregjet dhe për të filluar tregtimin e naftës ju duhet një ndërmjetës i mirë. Ne kemi renditur 5 agjentët tanë kryesorë të tregtimit të naftës më poshtë në këtë faqe. Ju ka të ngjarë të tregtoni naftë përmes CFD - të cilat monitorojnë ndryshimet e çmimeve të aktivit. Si pasojë, ju nuk keni nevojë të merrni pronësinë e fuçive të mëdha të naftës, e cila do të ishte një makth logjistik.

  Çfarë e shtyn koston e naftës?

  Të kuptuarit se çfarë e bën vlerën e naftës të luhatet mund t'ju ndihmojë vërtet kur bëhet fjalë për procesin e vendimmarrjes së tregtisë - dhe natyrisht, duke bërë fitime.

  Ne kemi përmendur tashmë se çmimi i çdo aktivi tenton të zhvendoset për shkak të kërkesës dhe ofertës. Qëllimi juaj si një tregtar i naftës është të provoni dhe parashikoni nëse ai çmim do të rritet apo ulet.

  Ju lutemi gjeni më poshtë një listë të faktorëve kryesorë kur bëhet fjalë për çmimin tregtar të naftës.

  Fuçi naftë në USD

  Nafta përdoret dhe konsumohet nga miliona në të gjithë botën çdo ditë dhe është lehtësisht një nga mallrat më të njohur për tregti. Dollari amerikan gjithashtu ndodh që të përdoret dhe tregtohet nga miliona në të gjithë botën.

  Nafta tregtohet pothuajse gjithmonë në dollarë nga fuçi. Në kohën e shkrimit në fund të vitit 2020, kjo qëndron në 36.17 dollarë për një fuçi. Në këtë skenar, ju jeni duke u përpjekur të spekuloni nëse çmimi i naftës do të bjerë nën 36.17 dollarë, ose do të rritet mbi atë vlerë.

  Siç do ta dini nga shembulli ynë në seksionin e mësipërm - nëse ju bëni një fitim apo jo nëse po e keni parashikuar saktë ndryshimin - dhe vendosni rendin e duhur në përputhje me rrethanat.

  Treguesit e Pikave Brent dhe WTI Bruto

  Standardet që ne po ju referohemi janë të krahasueshme me bursat e palëve të treta - duke ilustruar luhatjen e çmimeve të kërkesës dhe ofertës. Ka standarde të shumta në vend, dhe këto çmime bazohen në ofertë dhe kërkesë, siç kemi prekur.

  Dy nga indekset më të rëndësishëm të referimit janë bruto WTI dhe nafta e papërpunuar Brent. Kjo e fundit është pika referuese numër 1 përtej Shtetet e Bashkuara. West Texas Intermediate (WTI) është pika numër 1 i referimit brenda Shtetet e Bashkuara.

  Të dy kanë lëvizje të krahasueshme të tregut, por vlera e secilit do të jetë e ndryshme. Nëse nafta ka shkuar në territorin e shitur - kjo do të ndikojë negativisht në të dy standardet. Në të njëjtën mënyrë, nëse nuk furnizohet mjaft vaj - vlera e të dy indekseve të naftës do të rritet.

  Turbullira dhe furnizimi gjeopolitik dhe kërkesa

  Ne kemi përmendur ofertën dhe kërkesën disa herë tashmë, e cila është për shkak se është një pjesë e madhe e vlerësimit të pasurive. Kur bëhet fjalë për naftën në mënyrë specifike, çmimi mund të ndikohet gjithashtu nga trazirat gjeopolitike, siç janë tensionet në Lindjen e Mesme. Për të mos përmendur 'Organizatën e Vendeve Eksportuese të Naftës' (OPEC).

  OPEC drejtohet nga Arabia Saudite dhe gjithashtu përmban 14 vende të tjera të pasura me naftë. Në rast se nuk jeni në dijeni të asaj që është OPEC, organizata stabilizon tregjet e naftës. Një nga mënyrat kryesore që ata ta arrijnë këtë është duke kontrolluar ofertën dhe kërkesën e aktivit.

  Përdorur si një mënyrë për të mbrojtur veten kundër gjigandëve të naftës të SHBA, OPEC kontrollon tregun duke ngritur prodhimin e naftës, duke e ditur se kjo do të bëjë që çmimi të bjerë nga një lartësi. Përkundrazi, kjo organizatë lehtë mund të ngadalësojë prodhimin e naftës për të rritur çmimin e tregut.

  Si mund të tregtoj vaj?

  Tani që keni një përmbledhje të asaj që ka të bëjë me tregtimin e naftës dhe si drejtohet çmimi i tregut në secilin drejtim - ka shumë mundësi që të doni ta dini se si ta tregtoni vetë.

  Tregtimi i naftës: CFD

  Mënyra më e popullarizuar dhe më e thjeshtë për të tregtuar naftë është përmes një ndërmjetësi të rregulluar CFD, të tilla si ato të renditura më poshtë në udhëzuesin tonë.

  Ne përmendëm që tregtimi i naftës përmes CFD do të thotë që ju nuk zotëroni pasurinë themelore (në këtë rast naftë). Në vend të kësaj, CFD monitoron zhvendosjet e çmimeve në botën reale të aktivit - mbi një bazë të dytë.

  Kur bëhet fjalë për vlerën e naftës, agjentët tuaj CFD do të marrin vlerën e tregut nga një indeks i respektuar i naftës si WTI ose Brent i lartpërmendur.

  Le t'ju japim një shembull të shpejtë të tregtisë së naftës CFD:

  • Standardi WTI e çmon naftën me 34.50 dollarë
  • Juaj Tregtimi i CFD kuota e platformës 34.50 dollarë
  • Ju besoni se çmimi i naftës do të bjerë kështu që vendosni një shes porosi me vlerë 200 dollarë
  • 3 ditë më vonë, pikë referimi WTI e çmon naftën me 30.50 dollarë
  • Prandaj, tregtia juaj e CFD po vlerëson gjithashtu naftën me 30.50 dollarë
  • Ju vendosni një blej për të dalë nga tregtia
  • Ju bëtë një fitim prej 11.59% në këtë pozicion CFD të naftës

  Brokerat më të mirë të tregtimit të naftës nuk do t'u ngarkojnë klientëve asnjë komision fare për tregtimin e CFD-ve të naftës. Jo vetëm kaq, por do të jeni në gjendje të aplikoni levave deri në 1:10.

  Kjo do të thotë që për çdo $ 1 që keni në llogarinë tuaj - mund të tregtoni me 10 $. E rëndësishmja është që huatë mund të amplifikojnë fitimet tuaja - por edhe humbjet tuaja.

  Tregtimi i naftës: Opsionet

  Nafta mund të tregtohet duke përdorur 'opsione' gjithashtu. Tregtimi në këtë mënyrë do të thotë që ju ende keni nevojë të spekuloni për rritjen ose rënien e aktivit tuaj - por kjo duhet të bëhet para se të mbarojë kontrata.

  Nëse është naftë e papërpunuar, ju jeni të interesuar të tregtoni, atëherë duhet ta dini se e keni atë e drejtë për të blerë ose shitur aktivin, por nuk janë detyruar për ta bërë këtë.

  Këtu është një shembull i shpejtë i përdorimit të tregtisë së naftës opsione:

  • Juaj opsione kontrata me ndërmjetësin tuaj është për 3 muaj
  • 'Çmimi i grevës' në këtë kontratë është 60 dollarë
  • Ju duhet të paguani një 'premium' prej $ 3 për të hapur kontratën
  • Ka 500 fuçi naftë bruto në secilën kontratë opsionesh
  • Keni një ndjenjë që vlera e naftës do të rritet mbi 60 dollarë - brenda 3 muajve
  • Me këtë në mendje, ju bleni opsionet e thirrjes
  • Ju është dashur të paraqitni $ 1,500 për këtë kontratë (500 * 3 $ premium)

  Tani, le të themi që kalojnë 3 muaj dhe kur skadon kontrata nafta ka çmim 80 dollarë. Kjo është 20 dollarë mbi 'çmimin e grevës' prej 40 $ - urime, keni bërë fitime.

  • Fitimi juaj bruto është 20 dollarë për fuçi nafte
  • 'Premium' juaj ishte 3 $ kështu që fitimi juaj neto është 17 $ për çdo fuçi
  • Kontakti juaj i opsioneve të thirrjes përmbante 500 fuçi - kështu që ky është një fitim total prej 8,500 dollarësh (500x 17 dollarë)

  Importantshtë e rëndësishme të theksohet se kontrata e opsioneve tuaja do të luhatet shumë si vlera e naftës. Sidoqoftë, ju do të jeni në gjendje të heqni qafe kontratat tuaja sa herë që dëshironi - në çdo moment midis porosisë suaj fillestare dhe datës së skadimit të kontratës së opsioneve tuaja.

  Tregtimi i naftës: E ardhmja

  CFD-të janë të shkëlqyera për strategjitë tregtare afatshkurtra, por nëse dëshironi ta lini tregtinë tuaj të hapur për pak më shumë, mund të zgjidhni futures. Të ardhurat zakonisht vijnë me një limit kontrate prej 3 muajsh, dhe çdo kontratë ka çmimin e saj - për shembull, 45 dollarë për fuçi nafte.

  Ngjashëm si në rastin e opsione - duhet të hipotezoni saktë nëse çmimi do të jetë më i lartë apo më i ulët deri në fund të kontratës. Dallimi kryesor midis opsione futures është që me këtë të fundit ju jeni ligjërisht i detyruar të blini ose shisni aktivin themelor në fjalë nëse akoma mbani të ardhmen kur ato skadojnë.

  Meqenëse do të ishte e vështirë të gjesh diku për të mbajtur fuçi të shumta të naftës, do të duhet të heqësh qafe kontratat e tua të ardhshme të naftës në një moment para datës së skadimit!

  Tregtimi i naftës - Tre strategji të njohura

  Të jesh në gjendje të tregtosh naftë në internet dhe të bësh fitime të qëndrueshme do të kërkojë që të kesh disa strategji në mëngë. Për t'ju ndihmuar të drejtoheni në drejtimin e duhur, më poshtë do të gjeni disa strategji të njohura të tregtimit të naftës të përdorura nga investitorët e kalitur.

  Strategjia e naftës 1: Shfrytëzoni nivelet e mbështetjes

  Nivelet e mbështetjes u tregojnë tregtarëve 'nivelet kryesore të çmimeve' të aktivit në fjalë. Në këtë rast, qëllimi është që të ilustrohet rezistenca nivelet e mbështetjes në tregun e naftës.

  Nivelet e mbështetjes janë një mjet shumë i dobishëm kur bëhet fjalë për tregtinë e naftës pasi do të fitoni njohuri të vlefshme për mundësitë e mundshme të tregtimit të naftës.

  Për shembull, nëse nafta është në mes të një trendi rënës - ju mund të veproni a niveli i ndalimit. Kjo do të parandalojë që çmimi i aktivit të bie më tej.

  Duke hyrë në treg mbi vijën e mbështetjes ndërsa veproni njëkohësisht a ndalo humbjen urdhëroni nën vijën e mbështetjes - ju jeni në gjendje të zbusni rrezikun tuaj në një shkallë të caktuar.

  Strategjia e naftës 2: Scalping naftës

  Nëse jeni duke kërkuar fitime të vogla rregullisht, atëherë përvëlimi i vajit mund të jetë për ju. Kjo përfshin hapjen e shumëfishtë blej shes porositë gjatë një dite të vetme tregtare - do të thotë që ju mund të shfrytëzoni sa më shumë nga ky treg i paqëndrueshëm.

  Mënyra se si funksionon kjo është që ju do të kërkoni të përfitoni nga periudhat kur vaji tregtohet brenda një kufiri të ngushtë çmimesh. Për shembull, le të supozojmë se nafta ka tregtuar midis 35 dhe 38 dollarë për fuçi për disa ditë.

  Një gamë e tillë e vogël e konsolidimit lejon tregtarët e aftë të shkallëzimit të hyjnë në pozicione të shpeshta të blerjes dhe shitjes midis dy çmimeve. Kjo strategji e veçantë e tregtimit të naftës është me rrezik relativisht të ulët.

  Mbi të gjitha, tregtari e di që çmimi përfundimisht do të rritet përmes 38 dollarëve ose nën 35 dollarë. Për t'iu kundërvënë kësaj, ata do të kenë një porosi të humbjes në të dy skajet e diapazonit. Deri atëherë, tregtari i naftës mund të shkruajë për sa kohë që diapazoni mbetet në vend!

  Strategjia e naftës 3: Tregtimi i lëkundjes së naftës

  Ideja e tregtimit të luhatjes së naftës është që të shkojë së bashku me trendin më të gjerë të tregut duke përdorur forma të ndryshme të analizës teknike. Qëllimi i tregtimit të luhatjes së naftës është të provosh dhe të përdorësh blej urdhëron kur vrulli i naftës po shkon i fortë - gjë që do t'ju mundësojë të kapni ato fitime.

  Me këtë në mendje, tregtarët e lëkundur mund të mbajnë pozicionet e hapura për diku nga disa ditë në javë me radhë. Ç'është më e rëndësishmja, kur duket se tendenca ka të bëjë me anasjelltas, një tregtar i aftë ritëm do të bëjë dy gjëra. Së pari, ata do të dalin nga pozicioni i tyre për t'u siguruar që janë në gjendje të bllokojnë fitimet e bëra në trendin në fjalë. 

  Pas kësaj, tregtari ka të ngjarë të vendosë një porosi tjetër blerje ose shitje për të kapur trendin e ri. Edhe një herë, tregtia do të mbetet e hapur për ditë, javë dhe ose disa muaj. Pika kryesore është se ata kërkojnë të qëndrojnë me trendet më të gjera të tregut në krahasim me kapjen e lëkundjeve super afatshkurtra. 

  Metrika të rëndësishme kur gjeni një ndërmjetës të mirë për tregtimin e naftës

  Allshtë gjithçka mirë dhe mirë duke pasur një kuptim se si të tregtoni pasurinë në të cilën dëshironi të përqendroheni. Sidoqoftë, siç e kemi shpjeguar, ju duhet një ndërmjetës për t'ju mundësuar hyrjen në tregjet e naftës - dhe ekzekutimin e porosive tuaja në emrin tuaj.

  Ka qindra ndërmjetës në internet që ofrojnë shërbime të tregtimit të naftës. Përderisa kjo tingëllon fantastike, sa më shumë platforma tregtare të ketë, aq më e vështirë është të shoshosh për të gjetur një të shkëlqyeshme.

  Ne ju kemi kursyer punën metaforike dhe kemi përpiluar një listë të matjeve të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur kërkoni përshtatjen e përsosur për qëllimet tuaja tregtare.

  Përdorshmëria e platformës

  Pavarësisht nëse jeni një investitor fillestar ose e konsideroni veten një tregtar me përvojë - ne mendojmë se përdorimi i një ndërmjetësi me një faqe në internet të lehtë për të bërë ndryshimin.

  Disa platforma tregtare u ofrojnë klientëve një faqe në internet që këndojnë të gjitha, gjë që është e shkëlqyeshme. Por, kjo mund ta bëjë atë shumë më të vështirë për t'u kapur me mënyrën e tregtimit të naftës.

  Në mënyrë ideale, ju duhet të kërkoni një ndërmjetës me një platformë super miqësore për përdoruesit, dhe atë që e bën të lehtë për t'u gjetur pasurinë tuaj të dëshiruar dhe vendosjen e porosive tuaja.

  komisionet

  Asnjë kompani e brokerimit në internet nuk është e njëjtë, kështu që kur jeni duke kërkuar platformën e duhur për nevojat tuaja tregtare - nuk është vetëm aksesi në treg që duhet të merrni në konsideratë.

  Komisionet dhe tarifat mund të bëjnë një dëm të madh në fitimet tuaja nëse zgjidhni platformën e gabuar tregtare. Disa ndërmjetës nafte kërkojnë më shumë se 10 dollarë për çdo transaksion tregtar. Ndërsa kjo mund të jetë e shkëlqyeshme për ata që tregtojnë vëllime të mëdha, nuk do të jetë nëse doni të përdorni tregun me aksione më të vogla. 

  Me këtë tha, ju përgjithësisht do të shihni se ndërmjetësit e tregtimit të naftës kërkojnë komision në formën e përqindjeve. Nëse ndërmjetësi juaj tarifon komision prej 1% dhe ju keni aksione prej $ 1,500 - në këtë rast, ju duhet t'i paguani ndërmjetësuesit tuaj 15 dollarë.

  Thënë kjo, ju tani mund të merrni frymë lehtësimi - ndërmjetësit më të mirë të naftës që diskutojmë në këtë faqe u ofrojnë klientëve tregtim pa komision përmes CFD.

  Përhapet

  Vetëm në rast se jeni i ri në tregtinë e naftës, mund të mos e dini se 'përhap'është hendeku midis blej çmimi i naftës, dhe shes çmimi i naftës. Sa më i vogël të jetë ai hendek, aq më mirë është për ju si tregtar. Asnjë ndërmjetës nuk është i njëjtë, prandaj kujdes për platformat e tregtisë me spread-e më pak se të dëshirueshme. 

  Protokolli i depozitimit dhe tërheqjes

  Fairshtë mjaft e qartë që duhet të kontrolloni për të parë se cilat mënyra pagese janë të disponueshme përpara se të futeni në procesin e regjistrimit. Sidoqoftë, duhet të përmendim që disa ndërmjetës mund të pranojnë vetëm depozita bankare. Pra, nëse keni një metodë pagese në mendje - të tilla si një kartë debiti / krediti ose Paypal - atëherë është e rëndësishme të siguroheni që ajo të jetë e shënuar në platformë.

  Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni nëse ka ndonjë tarifë të ngarkueshme për financimin ose tërheqjen nga llogaria juaj. Nëse jeni duke përdorur platformën më të vlerësuar të tregtimit të naftës Skilling, nuk do t'ju tarifohet asgjë për të depozituar!

  Rregullorja e platformës

  Ndërsa jeni këtu për të gjetur ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të naftës tani, është e drejtë që të përmendim rregulloren. Vetëm duke u regjistruar në platformat e tregtisë që mbajnë një licencë nga një organ rregullator si FCA ose ASIC - mund të jeni të sigurt duke ditur se jeni të mbrojtur nga mashtrimet dhe ndërmjetësit e dyshuar.

  Këto organe rregullatore u krijuan për të mbajtur tregjet e tregtisë të pastra dhe të drejta për të gjithë. Brokerat e rregulluar (si ato në listën tonë) duhet t'i përmbahen një varg rregullash strikte, njëra prej të cilave është 'ndarja e llogarive'. Për ata që nuk e dinë, ndarja e llogarisë do të thotë që fondet tuaja të tregtisë do të mbahen në një llogari bankare krejtësisht të veçantë nga ajo e ndërmarrjes ndërmjetëse.

  Tregtimi i naftës në internet - Pesë këshilla për të patur sukses

  Në botën e tregtimit të naftës, nuk mund të ekspozoheni kurrë ndaj strategjive, sugjerimeve dhe trukeve të mjaftueshme. Në fund të ditës, çfarëdo që të vendosni të përdorni në strategjinë tuaj, varet nga ju.

  Sidoqoftë, ne kemi bashkuar pesë vaj këshilla tregtare që ju të merrni në konsideratë. Shpresojmë, kjo do t'ju ndihmojë në rrugën tuaj për t'u bërë një tregtar i suksesshëm i naftës në të ardhmen!

  Mbani të informuar me azhurnimet e azhurnuara të naftës

  Mbajtja në krah të të gjitha lajmeve dhe parashikimeve më të fundit të naftës do t'ju ndihmojë të parashikoni drejtimin e tregut të naftës. Mbi të gjitha, tregjet e naftës varen jashtëzakonisht shumë nga kërkesa dhe oferta.

  Kjo kërkesë dhe ofertë mund të pengohet nga trazirat gjeopolitike ose financiare. Ka shumë mjete tregtare dhe faqe në internet për t'ju ndihmuar në sigurimin e këtij informacioni. 

  Përdorni sinjalet e tregtimit të naftës

  Sinjalet e tregtimit të naftës janë si një dorë ndihme në përpjekjet tuaja tregtare. Disa tregtarëve thjesht u mungon koha për të vazhduar me lajmet financiare dhe ekonomike - për të mos përmendur mbajtjen e të dhënave të çmimeve. Duke pasur parasysh këtë, sinjalet e tregtimit të naftës mund të jenë një dhuratë nga perëndia edhe për tregtarët pa përvojë.

  Sinjalet e tregtimit skanojnë tregjet 24/7 duke përdorur algoritme të sofistikuar dhe softuer për të paraparë mundësitë e mundshme tregtare fitimprurëse. Ajo që ndodh më pas është gjeniale - ofruesi do t'ju dërgojë një sinjal që sugjeron një pikë hyrëse dhe nëse duhet blej or shes.

  Jo vetëm kaq por sinjali sugjeron gjithashtu një ndalo humbjen dhe një pikë të saktë në të cilën duhet marr-fitim. Kjo nuk është një mënyrë plotësisht pasive e tregtimit të naftës - pasi thirrja juaj është nëse vendosni ose jo të veproni në sinjal. 

  Ne në Mëso 2 Tregtisë ofrojmë një shërbim të sinjalizuar plotësisht, i cili përqendrohet në valutat e huaja dhe kriptomonedhat. Me atë që u tha, ne hasim në mundësi tregtimi të naftës herë pas here. Kur ta bëjmë këtë, ne ua bëjmë të ditur anëtarëve tanë se në cilën mënyrë mendojmë se do të shkojnë tregjet dhe pse - të gjitha në kohë reale përmes Telegram.

  Studioni Librat e Tregtimit të Naftës

  Ka qindra libra specifikë për tregtimin e naftës - të disponueshëm si në formën e mirë të librave të prekshëm të modës së vjetër, ashtu edhe në formën e librave elektronikë, dhe librave audio. Ju lehtë mund të nuhatni kremin e të korrave duke kryer një kërkim të thjeshtë në internet për 'librat më të mirë të tregtimit të vajit'.

  Provoni një llogari Demo

  Tregtimi i vajit me para letre është padyshim diçka për të përfituar. Jo vetëm që mund të tregtoni në një mjedis të tregut të jetës reale falas, por mund të praktikoni strategji të reja të tregtimit të naftës pa rrezikuar kapitalin tuaj.

  Mjaft ndërmjetës online CFD të naftës u ofrojnë klientëve llogari demo. Disa ju japin një shumë të caktuar për të bërë tregti - siç është një bilanc i majmë prej 100,000 dollarësh. Kjo siguron që ju të keni mjaft kapital demo për t'u kapur me tregjet e tregtimit të naftës përpara se të rrezikoni paratë tuaja. 

  Merrni përparësi të tregtisë së kopjimit

  Tregtimi i kopjimit nuk është asgjë më pak se një fenomen në tregtare online hapësirë. Këto ditë ka një mundësi të hapur disa platforma tregtare të cilat do t'ju lejojnë të "kopjoni" një investitor të verifikuar me një rekord të provuar tregtar.

  Ju do të keni një përzgjedhje të tregtarëve të kopjuar për të zgjedhur. Shumica ose përqendrohen në tregje specifike ose kanë një portofol krejtësisht të ndryshëm. Ju mund të gjeni lehtësisht një tregtar të kopjuar duke kërkuar një me të njëjtat interesa të aseteve si ju.

  Atëherë gjithçka që ju duhet të bëni është të investoni shumën minimale të kërkuar për të 'kopjuar tregtinë' (në eToro kjo është 200 $) dhe të zgjidhni të pasqyroni portofolin e tyre si për të ngjashme. E thënë thjesht - nëse ata investojnë 1.6% të portofolit të tyre në naftë të papërpunuar, portofoli juaj tregtar do ta pasqyrojë këtë.

  Brokerat më të mirë të tregtimit të naftës

  Tani që i keni sytë hapur kur bëhet fjalë për tregtimin e naftës, do t'ju duhet të gjeni një ndërmjetës për t'i bërë qëllimet tuaja financiare realitet. Jo vetëm që kemi diskutuar strategji, porosi dhe këshilla - por edhe metrika të rëndësishme për të parë kur zgjedhni një ndërmjetës.

  Ne kemi detajuar pesë ndërmjetësit tanë më të mirë të tregtimit të naftës më poshtë për shqyrtimin tuaj, të gjithë këta janë rregulluar plotësisht dhe respektohen mirë në komunitetin e tregtisë.

  1. eToro - Platforma më e mirë e tregtimit të naftës për fillestarët

  eToro mban licenca nga ASIC, FCA dhe CySEC. Jo vetëm kaq, por ky ndërmjetës i njohur ka rreth 13 milion tregtarë në librat e tij. Kjo platformë e tregtisë shoqërore është përshtatur drejt investitorëve të rinj. Hapësira e tregtimit të ndërmjetësit është shumë e lehtë për t'u përdorur dhe ka mijëra instrumente financiarë për të tregtuar. Vetëm Cryptos të vërtetë janë në dispozicion në SH.B.A.

  Kur bëhet fjalë për tregtimin e naftës, në veçanti, eToro u mundëson klientëve të tregtojnë CFD të naftës. Kjo, nga ana tjetër, do të thotë që ju të mund të aplikoni leve 1:10 për tregtinë tuaj të naftës. Jo vetëm kaq, por ju jeni në gjendje të zgjidhni nga pozicionet e blerjes dhe shitjes, varësisht nga mënyra se si mendoni se do të shkojë çmimi.

  Nëse, megjithatë, jeni më të interesuar në tregtinë e naftës në një bazë afatgjatë, atëherë ndërmjetësi siguron qasje në tregun e Fondit të Naftës të Shteteve të Bashkuara. Me këtë fond, ju jeni në gjendje të mbani tregtinë tuaj të hapur për aq kohë sa dëshironi.

  Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se ju do të jeni përgjegjës për tarifat e financimit brenda një dite për çdo ditë që mbani tregtinë tuaj të hapur. eToro siguron qasje në ETF të bazuara në naftë si XOP - SPDR S&P Eksplorimi dhe Prodhimi i Naftës dhe Gazit ETF.

  Një tipar i dukshëm në dispozicion për klientët në eToro është tipari 'Tregtari i Kopjimit'. Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të kopjoni tregtinë e ardhshme ose tërë portofolin e një tregtari me përvojë - si për të ngjashme. Me fjalë të tjera, nëse tregtari i kopjuar investon 2.8% ose portofolin e tyre në 'naftë të papërpunuar të ëmbël', 2.8% e portofolit tuaj do t'i kushtohet gjithashtu kësaj pozicioni.

  Një mundësi tjetër në këtë platformë tregtare është blerja e aksioneve të përqendruara në naftë si Royal Duch Shell ose The British Petroleum Company plc (BP). eToro u mundëson tregtarëve të bëjnë fitime si nga rritja ashtu edhe nga rënia e çmimeve të naftës - duke përdorur një strategji tregtare afatgjatë ose afatshkurtër.

  Depozita minimale në eToro është 200 dollarë dhe ju mund ta financoni llogarinë tuaj me një larmi mënyrash pagese duke përfshirë transferimin bankar, kuletat elektronike dhe kartat e kreditit / debitit.

  Vlerësimi ynë

  • Lehtë për të lundruar në suitën tregtare
  • Kopjoni tiparin e tregtimit
  • Nëse nuk paguani në USD ka një tarifë konvertimi prej 0.5%
  • Jo ideal për tregtarët me përvojë për shkak të mungesës së analizave teknike
  75% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues. Ju duhet të konsideroni nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa pasur komisione të aseteve

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Tregjet e ndryshme të naftës pa komision

  Capital.com, ashtu si eToro e lartpërmendur, është një kënaqësi e turmës midis tregtarëve të naftës të sapoardhur. Platforma e tregtimit është krijuar me investitorë të të gjitha niveleve të ekspertizës në mendje. Udhëzuesi ynë më i mirë i tregtarëve të tregtimit të naftës zbuloi se kjo platformë e tregtimit në internet është shumë e lehtë për t'u naviguar edhe nëse jeni një rishtar i plotë.

  Janë mbi 3,000 instrumente të tregtimit financiar që ofrohen nga ky ndërmjetës. Gjithashtu, a përmendëm që tregtimi i naftës këtu është pa komision? Kur bëhet fjalë për përhapjen shumë të rëndësishme, nafta e papërpunuar amerikane mund të tregtohet me një përhapje prej vetëm 0.04%. E vetmja gjë që duhet të bësh është të zgjedhësh instrumentin tënd financiar, të vendosësh se sa dëshiron të kesh aksione - dhe mund të fillosh tregtimin e naftës.

  Platforma e tregtimit u mundëson klientëve të tregtojnë të ardhmen e naftës si CFD. Kjo funksionon në një mënyrë shumë të ngjashme me të ardhmen konvencionale, përveç faktit që ju nuk do të zotëroni pasurinë themelore. Mos zotërimi i pasurisë nuk është një gjë e keqe kur mendoni të merrni dorëzimin e një cisterne me naftë!

  Siç e përmendëm, Capital.com është një ndërmjetësues pa komision, dhe 'tarifat' e vetme që do të hasni janë përfshirë në spread. Megjithëse përveç kësaj, ndërmjetësi kërkon një tarifë pasiviteti prej 10 $ - kjo tarifohet vetëm nëse nuk e keni përdorur llogarinë tuaj për të tregtuar në mënyrë aktive për 12 muaj ose më shumë.

  Capital.com rregullohet plotësisht nga FCA dhe gjithashtu CySEC. Depozita minimale këtu është një 20 dollarë shumë e arritshme kur depozitoni përmes kuletave elektronike ose kartës së debitit / kreditit.

  Vlerësimi ynë

  • Aplikim i shkëlqyeshëm arsimor për të sapoardhurit
  • Analizë e dobishme dhe zona e grafikut të çmimeve
  • Zero komision tregtimin e naftës
  • Strategjitë e tregtisë nuk janë të adaptueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - CFD me vaj me shpërndarje konkurruese

  AvaTrade ka qenë në skenë për mbi 10 vjet dhe është një ndërmjetës plotësisht i licencuar dhe i rregulluar në rajone të ndryshme si Irlanda, Australia, Kanada dhe Japonia - për të përmendur disa.

  Kjo platformë tregtare ofron një larmi të gjerë të CFD-ve në formën e Forex, aseteve të kripto dhe mallrave të tilla si metalet dhe nafta. Ju do të gjeni përhapje mjaft konkurruese në Avatrade kur tregtoni CFD të naftës.

  Nëse si ne ju preferoni të keni mundësinë e krijimit të një porosie të shpejtë në lëvizje, ose kontrolloni llogarinë tuaj etj - Avatrade e bën këtë me të vërtetë të lehtë për shkak të aplikacionit të tij celular. Aplikacioni quhet 'AvaTradeGO' dhe ju mundëson të tregtoni dhe depozitoni kudo që të jeni të lidhur në internet.

  AvaTrade është një ndërmjetës tjetër në listën tonë që është në përputhje me MT4, gjigandi tregtar i palëve të treta. Nëse jeni një tregtar i ri ose keni menduar të provoni një strategji të re të tregtimit të naftës, atëherë mund të hapni një llogari demo falas.

  Në këtë mënyrë ju mund të tregtoni me një llogari tregtare plotësisht të ngarkuar të naftës pa qenë e nevojshme të rrezikoni fondet e llogarisë suaj menjëherë. Ju mund të filloni tregtimin e CFD-ve të naftës me AvaTrade nga 100 dollarë

  Vlerësimi ynë

  • Depozita minimale $ 100
  • Levave deri në 1:20 në tregtinë e naftës
  • Aplikacioni AvaTradeGO
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Faqja e Tregtimit të Mallrave Me Material të Mrekullueshëm Edukues

  EuropeFX është licencuar nga CySEC për të ofruar shërbime të tregtimit të bakrit. Ju gjithashtu mund të tregtoni mallra të tjerë, Forex, stoqe etj. Tarifat këtu janë vërtet konkurruese - veçanërisht kur bëhet fjalë për tregjet e tregtimit të bakrit.

  Platforma e saj vendase EuroTrader 2.5 lehtëson tregtinë përmes versioneve desktop dhe celular të softuerit. Ekziston gjithashtu mbështetje për MetaTrader4, e cila është një pikë plus për tregtarët teknikë midis jush.

  EuropeFX dallon nga ndërmjetësit e tjerë në këtë listë me sistemin e tij të nivelit të llogarive të përdoruesve. Ju mund të hapni një llogari standarde me një depozitë minimale prej 200 €.

  Por, për të pasur qasje në veçoritë premium, mund të konsideroni të zgjidhni një lloj tjetër llogarie - i cili varion nga minimumi 1,000 € deri në 50,000 €. Nëse keni nevojë për qasje në sinjale tregtare, njoftime ose uebinar, ia vlen të konsideroni një nga llogaritë me depozita më të larta

  Vlerësimi ynë

  • I pajtueshëm me MT4
  • Përhapjet konkurruese
  • Rregulluar nga CySEC
  • Llogaria Premium është e kushtueshme

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Si të hapni një llogari me një ndërmjetës tregtar të naftës

  Hapja e një llogarie me një ndërmjetës në internet është zakonisht një proces jashtëzakonisht i lehtë. Në përgjithësi, mund të bëhet në më pak se 10 minuta. Ne kemi renditur më poshtë 3 hapa të thjeshtë se si mund të filloni me ndërmjetësin e zgjedhjes suaj sot.

  Hapi 1: Zgjidhni të regjistroheni me një ndërmjetës tregtar vaji

  Gjëja e parë që duhet të bëni është të kaloni në faqen e internetit të ndërmjetësit që keni zgjedhur. Do t'ju duhet të futni disa detaje themelore për atë që jeni, të tilla si emri juaj i plotë, adresa e emailit, data e lindjes dhe numri i telefonit.

  Duke supozuar se platforma e tregtimit është e licencuar nga një organ rregullator, do t'ju duhet të ngarkoni një kopje të pasaportës ose lejes së drejtimit tuaj si pjesë e procesit të KYC (Njihni Klientin Tuaj). Kjo është procedurë standarde.

  Hapi 2: Financoni llogarinë tuaj të tregtimit të naftës

  Pasi të keni hapur llogarinë tuaj, ju duhet ta financoni atë, në mënyrë që të mund të filloni tregtimin e naftës. Thjesht zgjidhni një mënyrë pagese nga ato të listuara në platformë dhe futni shumën që dëshironi të depozitoni. Mos harroni, shumica e ndërmjetësve në internet kërkojnë që ju të përmbushni një prag minimal të depozitave. 

  Hapi 3: Bëni porosinë tuaj të parë

  Siç e dini, ju duhet të vendosni nëse çmimi i naftës do të rritet ose bie. Për ta bërë këtë, duhet të bësh një porosi për të blej or shes me ndërmjetësin tuaj. Ashtë një ide e mirë të hapni një llogari demo për të provuar vetë platformën e tregtisë para se të filloni të zhyteni në fondet e llogarisë suaj reale.

  Nga ana tjetër, nëse ndiheni gati për të filluar, përsëri mund të filloni me aksione të vogla. Kjo do të zvogëlojë rrezikun tuaj fillestar ndërsa ju mësoheni me platformën e tregtimit.

  Vaj në përfundim

  Tregtimi i naftës po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar çdo vit. Kjo ju mundëson të përfitoni nga rritja dhe rënia e vlerës së aktivit. Përveç kësaj, shumica e ndërmjetësve do t'ju lejojë të tregtoni me levë për të zmadhuar fitimet tuaja të tregtimit të naftës.

  Kjo do të thotë që një aksion prej $ 1,000 do t'ju lejojë një tregti maksimale prej $ 10,000. Sigurisht, huazimi duhet të përdoret me kujdes, sepse gjithashtu mund të ekzagjerojë humbjet tuaja, nëse nuk jeni i saktë në parashikimin tuaj të tregut. 

  Ka mënyra të ndryshme në të cilat ju mund të tregtoni naftë. Pasi të keni menduar se cilat janë qëllimet tuaja tregtare, atëherë mund të zgjidhni të tregtoni naftë përmes ndërmjetësit tuaj me lehtësi.

  Të gjithë ndërmjetësit më të mirë të tregtimit të naftës të renditur në këtë faqe janë rregulluar plotësisht - kështu që ju mund të jeni të qetë duke ditur se keni të bëni me një kompani me reputacion në hapësirën e tregtimit në internet.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

   

  FAQs

  Si e tregtoni naftën në internet?

  Mënyra më e lehtë për të tregtuar naftë në internet është përdorimi i një ndërmjetësi CFD. CFD thjesht pasqyrojnë çmimin në të vërtetë të naftës, kështu që do të thotë që ju mund ta tregtoni atë në një mjedis super me kosto të ulët dhe pa barrë.

  A mund të përdor vaj ari me leva?

  Ju sigurisht që mundeni. Për ta bërë këtë, duhet të tregtoni naftë përmes CFD-ve. Merrni parasysh, sasia e levave që mund të aplikoni do të varet nga faktorë të ndryshëm - të tilla si vendi juaj i qëndrimit dhe statusi i tregtisë (me pakicë ose profesionist). Në shumicën e rasteve, ndërmjetësit e naftës do të kufizojnë sasinë e levave që mund të aplikoni në 1:10.

  A mund ta tregtoj falas vajin?

  Shumë ndërmjetësues të CFD ju lejojnë të hapni një llogari demo tregtare. Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni naftë në një mënyrë 100% pa rreziqe. Pastaj, kur mendoni se keni aftësitë e kërkuara për të tregtuar me para të vërteta, thjesht mund të azhurnoni llogarinë tuaj të brokerimit.

  Si investoni në afat të gjatë të naftës?

  Nëse po kërkoni të investoni në naftë për disa muaj ose vite, këshillohet më mirë të përdorni një ETF. ETF në fjalë ka të ngjarë të ketë një sërë instrumentesh financiarë të lidhur me tregjet e naftës - për shembull, të ardhmes, opsionet dhe rezervat e naftës. Kjo do t'ju lejojë të investoni në çmimin e naftës në një bazë afatgjatë pa u goditur nga tarifat e tregtisë CFD.

  Mund të naftës të shkurtër?

  Ju lehtë mund të shkurtoni vajin duke përdorur një faqe tregtare CFD. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të vendosni një urdhër shitje. Nëse çmimi i naftës më pas bie, ju do të bëni një fitim.

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.