fbpx
Bëhuni një tregtar profesionist Forex

MARSO 2 KURSIN E TREGTIS në Forex

zgjidhni Planin
Or

Merrni Kursin Forex Mësoni 2 Tregtisë Falas, Thjesht Hapni një Llogari me eToro dhe Bëni një Depozitë!

Bëhuni një tregtar profesionist Forex

Zhbllokoni të 11 kapitujt për vetëm 99 £!
Di kur të tregtosh dhe kur jo!
Mësoni nga telefoni ose desktopi juaj!
Edukim profesional nga tregtarët e vërtetë!

CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave shpejt për shkak të levave. 70.16% e llogarive të investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD / Përhap bast me këtë ofrues. Ju duhet të merrni parasysh nëse e kuptoni se si funksionojnë bastet CFD / Spread dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.

Filloni Kursin Forex Mëso 2 Tregtisë!

Mësoj

Merrni shumë këshilla, studime të rastit, shembuj dhe shpërblime, të gjitha në një mënyrë miqësore, të lehtë për tu kuptuar, intuitive

Provë

Testoni njohuritë tuaja me kuize unike, stërvituni pas çdo kapitulli

Praktikë

Praktikoni gjithçka që mësoni drejtpërdrejt nga llogaria juaj, me tarifa të drejtpërdrejta të tregut

Kursi ynë ka gjithçka që ju nevojitet për të mësuar të bëheni një tregtar Forex. Përfitoni nga tregu financiar në 11 mësime dhe mësoni se si të tregtoni Forex si një profesionist.

Duke marrë kursin tonë të tregtimit Forex, ju do të mësoni të:

 • Njohin mundësitë e biznesit
 • Shfrytëzoni lëvizjet e kurseve të monedhës
 • Parashikoni ngjarjet e ardhshme dhe ndikimin e tyre në monedhat
 • Përdorni të gjitha mjetet dhe ndihmat e ofruara nga platformat tregtare
 • Zbatimi i analizave teknike dhe themelore
 • Filloni të bëni fitime dhe filloni udhëtimin tuaj drejt suksesit!
 • Stilet e ndryshme të tregtisë
Kjo është një listë e detajuar e kapitujve, mësimeve dhe temave që do të gjeni në Kursin e Tregtisë Mëso 2 Tregtisë:
KAPITULLI 1

Përgatitja për Kursin e Tregtisë Tregtisë 2

Tregu Forex është një treg në të gjithë botën i valutave (të quajtura instrumente). Tregu mat vlerën e një monedhe në terma të vlerës së një monedhe tjetër (p.sh. $ 1 = 0.66 XNUMX).

KAPITULLI 2

Hapat e parë në Mëso 2 Tregtinë - Terminologjia Themelore

Veryshtë shumë e rëndësishme të njihni Terminologjinë Tregtare të Mësoni 2 në mënyrë që të tregtoni me njohuri. Terminologjia është e rëndësishme për të qenë në gjendje të lexoni kuotat e çmimeve të monedhës.

KAPITULLI 3

Sinkronizoni kohën dhe vendin për tregtimin e Forex

Timeshtë koha për të mësuar më shumë rreth tregut. Udhëtimi ynë hap pas hapi përmes Forex vazhdon. Pra, para se të hidhemi në ujë të thellë, le të lajmë këmbët tona së pari, dhe të mësohemi me temperaturën ... dhe të përqendrohemi në kushtet e mëposhtme të tregtimit të Forex:

KAPITULLI 4

Pajisuni për Tregtinë Mëso 2

Tani që keni lagur gishtat e këmbëve, ne jemi gati të fillojmë mësime noti ... Le të hidhemi menjëherë. Tani do të fillojmë t'ju japim mjetet themelore të nevojshme për të qenë një tregtar i suksesshëm Mëso 2 Tregtisë.

KAPITULLI 5

Strategjitë Themelore të Mësimit 2

Ndonjëherë një qasje themelore është edhe më e rëndësishme se ajo teknike. Nga George Soros te Warren Buffet, disa nga tregtarët më të njohur në botë kanë pranuar se ia kanë borxh pasurinë e tyre analizës themelore që kanë bërë gjatë viteve.

Kapitulli 6

Strategjitë Teknike të Tregtimit të Forex

Timeshtë koha për të hyrë në gjëra të gjëra dhe të fillojnë të mësojnë në lidhje me analizën teknike, një nga strategjitë më të zakonshme të tregtimit Forex. Në Kapitullin 6 ne do të diskutojmë disa nga strategjitë më të njohura të tregtimit të Forex.

Kapitulli 7

Treguesi Teknik i Fibonacci

Në dy kapitujt e ardhshëm, ju do të merrni një hyrje të hollësishme në kutinë tuaj të mjeteve teknike. Çdo profesionist ka mjetet e tij të punës dhe kështu bëjnë edhe tregtarët e Forex. Kutia jonë e mjeteve përmban një larmi mjetesh analitike. Këto mjete janë të dobishme për analiza teknike efikase, profesionale (të cilat në të njëjtën kohë, në shumë raste, mbështesin vendimet themelore).

Kapitulli 8

Më shumë tregues teknikë të tregtimit

Pasi të kemi takuar z. Fibonacci, është koha të njihemi me disa tregues të tjerë teknikë të njohur. Treguesit për të cilët do të mësoni janë formula dhe mjetet matematikore. Ndërsa çmimet zhvendosen gjatë gjithë kohës, treguesit na ndihmojnë të vendosim çmimet në modele dhe sisteme.

Kapitulli 9

6 Kombinime Vrasëse për Strategjitë e Tregtisë

Në Kapitullin 9 ne do t'ju tregojmë se cilat strategji tregtare mund të kombinoni për të marrë rezultatet më të mira (dy zakonisht janë më të mira se një).

Kapitulli 10

Menaxhimi i rrezikut dhe parave

Në Kapitullin 10 - Menaxhimi i Rrezikut dhe Parave ne do të diskutojmë se si të maksimizoni fitimet tuaja duke minimizuar rrezikun tuaj, duke përdorur një nga mjetet më të rëndësishme të tregtimit të Forex - menaxhimin e duhur të parave dhe rrezikut. Kjo do t'ju ndihmojë të zbutni rrezikun tuaj dhe përsëri t'ju lejojë të bëni një fitim të mirë.

KAPITULLI 11

Mësoni 2 Tregtia në lidhje me aksionet dhe mallrat dhe tregtimi me MetaTrader

Në Kapitullin 11 - Mësoni 2 Tregtia në lidhje me aksionet dhe mallrat dhe tregtimin me MetaTrader do të mësoni në lidhje me marrëdhëniet midis aksioneve, indekseve dhe mallrave me tregun e tregtisë 2 Përveç kësaj, ju do të mësoni se si të zotëroni platformën MetaTrader.

Kursi Forex & Forex - referuar ndryshe si 'FX', është tregu më i madh dhe më i lëngët i aseteve në të gjithë botën. Ai përfshin tregtimin e monedhave ditën dhe natën, 24/7. Me palët e interesuara duke përfshirë tregtarët, bankat, investitorët dhe madje edhe turistët - Forex konsiston në shkëmbimin e një monedhe në tjetrën.

Ashtu si një martesë e valutës dhe këmbimit - tregtarët në të gjithë botën po blejnë dhe shesin këto monedha me qëllim përfitimin ose mbrojtjen. Kërkesa dhe oferta e përcaktuar në këto tregje është ajo që përcakton kursin e këmbimit valutor.

Pavarësisht nëse jeni i ri në tregtinë e Forex ose jeni një tregtar me përvojë, njohuria është fuqi. Si i tillë, ekipi ynë i ekspertëve këtu në Learn 2 Trade kanë bashkuar një udhëzues të plotë me informacion të dobishëm.

Në këtë kurs Forex, ne do t'ju drejtojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me tregtimin e monedhave. Kjo përfshin terminologjinë themelore, analizën teknike, leximin e grafikut, strategjitë e tregtimit, menaxhimin e rrezikut dhe më shumë!

Tabela e Përmbajtjes

   

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Çfarë është Forex?

  Forex është në thelb tregu i këmbimit valutor, i krahasueshëm me Bursën e Londrës ose NASDAQ, por për monedhat nga e gjithë bota. Ndonjëherë referuar si FX, Forex është përgjegjës për kursin e këmbimit për dy monedha (referuar si një palë monedhe). Çdokush mund të bashkohet dhe të përpiqet të bëjë një fitim në këtë treg tregtar.

  Me korporatat, bankat dhe investitorët që blejnë dhe shesin valuta të huaja 24 orë në ditë dhe 7 ditë në javë, është shumë e qartë se tregtia e Forex është gjithnjë e më e popullarizuar në mesin e investitorëve dhe tregtarëve në të gjithë botën. Dhe me rreth 5 trilion dollarë amerikanë që tregtohen çdo ditë, tregu i Forex nuk tregon asnjë shenjë ngadalësimi.

  Kjo skenë tregtare përfshin një shumëllojshmëri qëllimesh, të tilla si shkëmbimi i valutave të huaja për turizmin, një korporatë që kërkon të mbrojë rrezikun, ose ndoshta thjesht për të bërë një tregti që mund të rezultojë fitimprurëse. Cilado qoftë arsyeja, një nga tërheqjet kryesore është fakti që sapo të keni hapur një pozicion mund të vendosni një humbje automatike të ndalimit, e cila mbyll tregtinë për ju në një mënyrë të rrezikshme nga rreziku.

  Në fund të fundit, nga perspektiva juaj, premisa kryesore e tregut të Forex është të shesë ose blejë monedha kundër njëri-tjetrit, me qëllim për të fituar para. Këtë qëllim do ta arrini kur të spekuloni saktë se në cilën mënyrë lëviz një shkëmbim i veçantë në periudhën afatshkurtër.

  Tjetra në këtë kurs Forex, ne do të përshkruajmë disa nga frazat dhe termat më të përdorur kryesisht në hapësirë.

  Kursi Forex: Kushtet e përdorura zakonisht

  Ne në Learn 2 Trade besojmë se prerja e zhargonit është thelbësore kur bëhet fjalë për të mësuar dhe përsosur aftësitë tuaja në Forex.

  Më poshtë do të gjeni një listë të termave më të rëndësishëm që duhet të zotëroni.

  Çiftet Valuta

  Në fakt, çiftet e monedhës të konsideruara si më likuidet janë monedhat të cilat janë më të kërkuarat (oferta dhe kërkesa). Këto njihen si 'çifte kryesore'. Investimet e tregtarëve, bankave, eksportuesve dhe importuesve në të vërtetë krijojnë këtë kërkesë dhe kërkesë shumë të rëndësishme.

  Një shembull i shkëlqyeshëm i një palë monedhe likuide do të ishte EUR / USD. Në fakt, besohet gjerësisht se kjo është çifti i monedhës më likuide në tregun e Forex. Përsëri kjo është në varësi të furnizimit dhe kërkesës, dhe kështu - është çifti i monedhës më i tregtuar.

  EUR / USD u ofron tregtarëve një larmi të perspektivave të tregtisë afatshkurtër. Kjo është për shkak të një numri të madh të pips lëvizur në baza ditore. Me një mesatare mbresëlënëse midis 90 dhe 120 pips, është e qartë për të parë pse kjo konsiderohet si një palë shumë e lëngshme.

  Disa palë të tjera të njohura të monedhës janë si më poshtë:

  • GBP / USD: Paund i Madh Britanik / Dollari i Shteteve të Bashkuara
  • AUD / USD: Dollari Australian / Dollari i Shteteve të Bashkuara
  • USD / JPY: Dollar i Shteteve të Bashkuara / Jen japonez
  • USD / CAD: Dollar i Shteteve të Bashkuara / Dollar Kanadez
  • USD / CHF: Dollar i Shteteve të Bashkuara / Franc Zvicër
  • AUD / USD: Dollari Australian / Dollari i Shteteve të Bashkuara

  Këtu janë disa shembuj kur bëhet fjalë për çiftet e monedhave më pak të përdorura dhe më 'ekzotike'

  • EUR / GBP: Euro / Sterling.
  • NZD / JPY: Dollar Zelanda e Re / Jen japonez.
  • GBP / JPY: Paund i Madh Britanik / Jen japonez.
  • EUR / AUD: Euro / Dollar Australian.
  • GBP / CAD: Paund i Madh Britanik / Dollari Kanadez.
  • AUD / HKD: Dollar Australian / Dollar Hong Kong

  Përderisa ato janë më pak të njohura se diplomat, nuk është e pamundur të bësh mirë këto çifte me pak njohuri.

  Edhe pse, për shembull, AUD / NZD nuk ka tendencë të lëvizë shumë pips në një ditë tregtare, ne mendojmë se është akoma e dobishme të familjarizoheni me çifte ekzotike të monedhës. Sa më shumë që e dini, aq më mirë do të jeni të përgatitur - a duhet të vendosni të jepni çifte të vogla apo ekzotike më parë.

  Tub (Pika në përqindje)

  Pip-i është përfaqësues i shumës më të ulët që mund të ndryshojë një vlerësim i çiftit të monedhës, brenda tregut të tregtisë së Forex. Një pip, që do të thotë 'pikë në përqindje', tregon çdo ndërrim të vogël të shënuar në një palë të monedhës Forex.

  Njësia bazë në koston e një çifti monedhe është në thelb pip, pra 0.0001 e çmimit të cituar.

  Për shembull, nëse një çmim oferte për çiftin e monedhës EUR / GBP zhvendoset nga 1.15701 në 1.15702, kjo ju tregon si tregtar se ndryshimi është i një pipi.

  Përhap

  Edhe nëse keni vetëm një zotërim themelor të tregtisë së Forex, pa dyshim do të keni dëgjuar për këtë përhap. Të kesh një kuptim themelor të përhapjes dhe mënyrës se si funksionon në tregun e Forex-it sigurisht që mund të ju ndihmojë të bëni një fitim në planin afatgjatë.

  Në përgjithësi, çiftet më të përdorura të monedhës do të kenë një përhapje më të ngushtë dhe më pak të njohurat do të kenë një përhapje më të lartë. Ndonjëherë çiftet e valutave më të përdorura mund të kenë një përhapje më të vogël se një pip.

  Përhapja është në thelb ndryshimi midis kostos së blerjes dhe çmimit të shitjes së çiftit të monedhës, në ndërmjetësin tuaj të zgjedhur. Këto kosto do të zhvendosen dhe do të lëkunden gjatë gjithë ditës së tregtimit, dhe çfarëdo që të ndodhë, përshkruhet nga përhapja.

  Fitimet që ju bëni nga tregtia duhet të tejkalojnë përhapjen në mënyrë që ju të bëni një fitim.

  Diferencë

  Ne nuk mund të krijonim një faqe kursi tregtimi në Forex pa folur për marzhin. në fund të fundit, marzhet janë një pjesë thelbësore e tregtimit të Forex.

  Shuma e parave të paraqitura nga një tregtar në mënyrë që të vendosë një tregti ose të mbajë një pozicion quhet marzh. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për tregtarët për të krijuar perspektivat e tyre në treg.

  Marzhi juaj do të ruhet nga ndërmjetësi i Forex ndërsa tregtia e Forex është e hapur. Në thelb, një diferencë është pak si një paradhënie, në vend të një kostoje transaksioni.

  Brokerat Forex shpesh u japin klientëve të tyre qasje në levë (shih më poshtë). Normalisht, tregtari në Forex ka nevojë për një diferencë të lartë në mënyrë që ata të mund të tregtojnë në vëllime të larta. Si i tillë, në mënyrë që të bëhet mjaft i mirë fitimi do të ofrohet levë.

  levave

  Për shumë tregtarë Forex, mjetet e levave të siguruara nga ndërmjetësi i tyre i huaj mund të jenë një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur pozicionet e tregut. Kapitali zakonisht paraqitet në formën e levave, dhe kjo është kështu që ndërmjetësit e Forex mund të zgjerojnë numrin e tregtive që mund t'u sigurojnë klientëve të saj.

  Para se të filloni tregtinë, ndërsa gjithashtu përfitoni nga levave, do t'ju duhet të hapni një llogari diferencë me një ndërmjetës Forex. Në varësi të madhësisë së pozicionit tuaj dhe gjithashtu ndërmjetësit në fjalë, niveli i përfitimit shpesh është deri në 200: 1. Por, klientët me pakicë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Evropianët shpesh janë të kufizuar në 1:30 - sipas rregulloreve të ESMA.

  Ekipi ynë në Mëso 2 Tregtinë ka bashkuar 3 shembuj të levave.

  • 1 Shembull: Nëse keni 100 dollarë me një hua prej 1:10, atëherë tregtia juaj vlen 1,000 dollarë. Nëse fillimisht do të kishit një fitim prej 40 $, kjo do të amplifikohej në 400 $.
  • 2 Shembull: Nëse huazimi juaj është 1:20 dhe keni 1,000 dollarë në llogarinë tuaj tregtare - mund të tregtoni një pozicion prej 10,000 dollarë në çiftin tuaj të monedhës. Me fjalë të tjera, të gjitha fitimet dhe humbjet rriten me 20x.
  • 3 Shembull: Nëse keni një pozicion të gjatë GBP / USD me një aksion prej 500 $ në një hua prej 1:30, fitimet dhe humbjet tuaja do të amplifikohen me 30x. Pra, nëse bëni fitime prej 10%, fitimet tuaja do të shkonin nga 50 $ në 500 $.

  Ashtu si drita dhe errësira, ajo që sjell një shpërblim mund të sjellë edhe një humbje. Gjithmonë jini të vetëdijshëm se ndërsa levave mund të jenë të shkëlqyera për rritjen e këtyre fitimeve, ajo gjithashtu mund të rrisë humbjet nëse nuk jeni të kujdesshëm.

  Nëse llogaria juaj bie nën zero, atëherë mund të jeni në gjendje të kontaktoni ndërmjetësin tuaj të Forex për të kërkuar një politikë bilanci negativ. Duke vepruar kështu, kjo do të sigurohet që ju të mos humbni më shumë para sesa keni depozituar në radhë të parë. 

  Në thelb është një masë mbrojtëse për tregtarët dhe do t'ju japë qetësi që ju të mos bini në borxhe me ndërmjetësin tuaj të Forex. Lajmi i mirë është se shumica e ndërmjetësve në internet Forex ofrojnë mbrojtje negative të bilancit automatikisht, megjithëse, duhet ta kontrolloni këtë para se të regjistroheni. Kjo është posaçërisht rastet me ndërmjetësit që hyjnë në kompetencat e ESMA-s. 

  Tregtimi Forex: Porositë e përdorura zakonisht

  Në këtë seksion të kursit tonë Forex, ne shpjegojmë disa nga porositë më të përdorura në treg, me një shpjegim të secilit. Kjo është thelbësore, pasi këto porosi do t'i kalohen ndërmjetësit tuaj të Forex të zgjedhur, për t'i mundësuar atyre që të kryejnë pozicione në emrin tuaj.

  Bleni dhe Shisni Porosi

  Nëse si tregtar prisni që çmimi i një aktivi të bjerë, ju do të 'shkoni shkurt'. Arsyeja për këtë është se për të përfituar nga blerja e aktivit me një normë më të ulët, në thelb duhet të vendosni një 'urdhër shitje'. Në mënyrë të ngjashme, nëse mendoni se çmimi i çiftit do të rritet, ju vendosni një 'porosi blerjeje', e cila njihet si 'duke shkuar gjatë'.

  Një mënyrë e thjeshtë për të parë një çmim të çiftit të monedhës është se ajo do të bazohet në atë që është vlera e monedhës së 2-të, dhe sa jeni në gjendje të ndërroni monedhën e parë. Me fjalë të tjera, çmimi i çiftit të monedhës do të bazohet në kursin aktual të këmbimit për monedhën (si një palë). Për shembull, nëse EUR / USD është me çmim 1.14, atëherë ju merrni 1.14 USD për çdo 1 EUR.

  Ndërmjetësi Forex do t'ju ofrojë një blerje (porosi blerje) dhe çmim shitje (porosi shitje) bazuar në të dy anët e këtij numri. Diferenca midis dy çmimeve është diferenca. 

  Tani le të themi se keni blerë një instrument financiar primar si GBP / JPY dhe zgjidhni të qëndroni në një pozicion të gjatë. Kjo do të thotë që ju jeni duke parashikuar që GBP do të rritet në vlerë kundrejt JPY.  Nëse e keni blerë çiftin GBP / JPY dy herë, kjo do të thotë që keni 2 pozicione të gjata të së njëjtës palë monedhe (USD / JPY). Monedha bazë në këtë çift është GBP, dhe madhësia e pozicionit është 2 lote (kontrata), dhe drejtimi është 'i gjatë'.

  Limit Rendit

  Quhet gjithashtu një porosi për blerjen e kufijve, kjo është në thelb një urdhër për të thënë që ju doni të hyni në treg me një çmim specifik. Për shembull, nëse GBP / USD ka çmim 1.30, por ju doni të hyni në treg kur të arrijë 1.29, do të duhet të futni një porosi limit. Vetëm kur aktivizohet çmimi juaj i paracaktuar, porosia funksionon. Deri atëherë, ajo mbetet në një status të 'pezull'.

  Urdhri i Ndalimit të Humbjes

  Kjo porosi i tregon ndërmjetësit tuaj që dëshironi të shisni një 'siguri' sapo të arrihet një çmim specifik. Qëllimi këtu është të ndihmojë në uljen e humbjes tuaj në një pozicion sigurie.

  Urdhër Merrni-Fitim

  Një urdhër marrje fitimi i tregon ndërmjetësit tuaj Forex që dëshironi të mbyllni tregtinë ose pozicionin tuaj sapo një çmim të kapë një nivel të caktuar të fitimit të çmimit. Me fjalë të tjera, bazat funksionojnë saktësisht njësoj si një urdhër i ndaljes së humbjes, por në të kundërt.

  Tabela të zakonshme Forex

  Në këtë pjesë të kursit tonë Forex, ne do të zhytemi në tabelat më të përdorura. Falë sasisë së madhe të mjeteve të analizës teknike të disponueshme për ju si tregtar, ka shumë mënyra në të cilat mund të rrisni shanset tuaja për të fituar fitim

  Në përgjithësi, tregtarët përdorin tabela Forex në baza ditore në mënyrë që të shqyrtojnë dhe analizojnë një larmi të madhe të çifteve të monedhave, si dhe tregjeve alternative financiare. Më poshtë wkam vendosur së bashku një listë të tabelave më të përdorura në tregtinë e Forex, me një shpjegim se si funksionon secili.

  Line Chart

  Grafiku i linjës është një nga tabelat më të thjeshtë, kështu që është një pikënisje e shkëlqyeshme nëse jeni një tregtar i ri. Ç'është e rëndësishmja, është akoma shumë e dobishme për tregtarët të studiojnë kur bëhet fjalë për të shqyrtuar pamjen më të madhe. Stili elementar i tabelës së çmimeve është në të vërtetë një nga gjërat që e bën atë kaq të popullarizuar. Për shkak të stilit të përdorur, tregtarët janë në gjendje të heqin disa nga 'zhurma e zënë' e tregut dhe të përqendrohen vetëm në fakte të thjeshta.

  Vlen të përmendet se tabelat e linjës janë mjaft të ndryshme nga tabelat me shtylla dhe tabelat e shandanëve (shih më poshtë). Kjo e fundit, për shembull, tregon hapjen dhe mbylljen e një periudhe, përfshirë veprimet e çmimeve. Grafiku i vijës nga ana tjetër thjesht tregon një vijë të veçantë, e cila në thelb është një projeksion. Kjo lidh së bashku mbylljen e secilës periudhë.

  Për shembull, kur shikoni një tabelë të linjës ditore e cila është duke shfaqur veprimit të çmimeve në GBP / AUS, linja e treguar do të përfaqësojë veprimin e çmimit në atë çift. Kjo shfaqet nga linja që lidh rezultatet dhe humbjet ditore të çmimeve. Siç do t'ju tregojë çdo kurs i shkëlqyeshëm Forex, tabelat e çmimeve të linjës veprojnë si një filtër i dobishëm për njerëzit që dëshirojnë të analizojnë informacionin në një treg të zënë.

  Diagrami i linjës pasqyron natyrën e tregut duke treguar vetëm çmimin e mbylljes. Duke mos u përqendruar në veprimin e çmimeve brenda mbylljes dhe hapjes së çmimeve të tregut, një diagram i linjës i bën trendet më të lehta për t'u dalluar, dhe modelet më lehtë të njohura.

  OHLC (e hapur, e lartë, e ulët, e mbyllur)

  Edhe pse një tabelë tjetër e dobishme për tregtarët, OHLC ndryshon nga grafiku i linjës. Kjo është kryesisht për shkak se është një diagram me shtylla, dhe tregon shumë më shumë informacione të tilla si hapja dhe çmimi i mbyllur i çiftit, si dhe ngritjet dhe uljet. Një tabelë me shtylla OHLC është një mënyrë e shkëlqyeshme që ju të studioni me të vërtetë çdo lëvizje negative ose pozitive të çmimit të aksioneve. Kjo do të bëhet gjithmonë brenda një afati kohor të specifikuar, qoftë kjo 1 orë ose një ditë e tërë tregtimi.

  Çdo shirit që po shikoni në tabelën e OHLC do të jetë përfaqësues i një afati kohor. Për shembull, nëse jeni duke parë një tabelë ditore, secila shirit do të përfaqësojë një ditë të plotë tregtimi dhe do të tërheqë vëmendjen tuaj për çdo lëvizje në një çmim brenda asaj kohe.

  Ne kemi bashkuar disa pika të cilat duhet t'ju ndihmojnë të kuptoni OHLC:

  • E ulta e shiritit të grafikëve është për të ilustruar çmimin më të ulët të tregut - brenda një afati specifik kohor.
  • Lartësia e shiritit të tabelës është për të ilustruar çmimin më të lartë të tregut - brenda një afati specifik kohor.
  • Pika në të djathtë të shiritit ilustron çmimin e mbylljes.
  • Pika në të majtë të shiritit ilustron çmimin e hapjes.
  • Shiriti i blerësit quhet gjithashtu shiriti i gjelbër, dhe kjo ilustron se çmimi i hapjes është më shumë se çmimi i mbylljes.
  • Shitësi i shitësit quhet gjithashtu shiriti i kuq, dhe kjo ilustron se çmimi i hapjes është më i ulët se çmimi i mbylljes.

  Kur tregtarët po studiojnë se në cilën drejtim mund të shkojnë aktivet dhe lëvizjet e çmimeve, OHLC është një mënyrë shumë e dobishme për të fituar një pamje më të qartë.

  Tabela e shandanit

  Përdorur për herë të parë nga tregtarët japonezë të orizit gjatë fillimit të viteve 1700, tabela e shandanëve tani është jashtëzakonisht e popullarizuar me shumë tregtarë në të gjithë botën. Tabela e shandanit është shumë e ngjashme me tabelën OHLC për të cilën biseduam pak më parë. Kjo është për shkak se tregtarët kanë qasje në vlera të hapura, të mbyllura, të ulëta dhe të larta brenda një afati specifik kohor.

  Për shkak të fushës së modeleve të veprimit të çmimit të tabelës së shandanit dhe pamjes së lehtë të syve, mendohet se është një nga tabelat më të njohura për tregtarët e Forex.

  Ju do të shihni 3 pika të dallueshme në një 'qiri çmimi':

  • Hapur: Ky është trupi i një qiriu dhe ilustron çmimin fillestar të një aktivi brenda një periudhe të zgjedhur kohore.
  • Mbylle: Ky është trupi i një qiriu dhe ilustron çmimin e mbarimit të një aktivi brenda një periudhe të zgjedhur kohore.
  • Wick: Referuar gjithashtu si hije, fitili ilustron ekstremitetet e çmimeve për kornizën kohore specifike. Fitili është i dobishëm për identifikimin e vrullit të tregut.

  Çdo qiri do të përfaqësojë lëvizjen e çmimeve për kornizën kohore që keni zgjedhur. Për shembull, kur studioni një tabelë ditore, çdo qiri do të ilustrojë fitilin e ngushtë, të hapur dhe të sipërm dhe të poshtëm për secilën ditë individuale.

  Mos harroni, një mënyrë e mirë për tregtarët që të kapen me këto grafikë dhe të përfitojnë vërtet më shumë prej tyre është të filloni me një strukturë të llogarisë demo. Ju zakonisht mund të gjeni një llogari demo në Forex përmes ndërmjetësit tuaj. Kjo do t'ju lejojë të praktikoni para se të zhyteni dhe të filloni tregtinë me paratë tuaja të fituara me vështirësi.

  Strategjitë dhe sistemet e tregtimit Forex

  Nëse sapo keni filluar në botën e Forex, është e domosdoshme që të mësoni hollësitë dhe strategjitë e tregtisë. Asnjë strategji tregtare nuk është më e mirë se tjetra, kështu që duhet të kuptoni se çfarë funksionon për ju dhe qëllimet tuaja financiare afatgjata.

  Më poshtë po rendisim disa nga strategjitë më të përdorura të tregtimit të Forex.

  Swing Trading

  Kjo është e njohur si një strategji (ose qasje) afatmesme. Swing tregtare përqendrohet shumë në pamjen më të madhe kur bëhet fjalë për lëvizjet e çmimeve. Disa Tregtarë përdorin tregtinë me ritëm si një mënyrë për të amplifikuar tregtinë e tyre aktuale ditore. Tregtimi me ritëm gjithashtu do të thotë që ju jeni në gjendje të lini tregtinë tuaj të hapur për ditë ose javë me radhë.

  Forex Scalping

  Me pak fjalë, Forex Scalping përdoret nga tregtarët që duan të bëjnë tregti të shumëfishta në një palë të vetme, duke korrur përfitimet e lëvizjeve më të vogla të çmimeve gjatë ditës së tregtimit.

  Në përgjithësi, skalifikimi do të përfshijë blerjen dhe shitjen e tregtisë brenda një çështje sekondash, ose disa minutash. Ky lloj i strategjisë së tregtimit e bën plotësisht të realizueshme që tregtarët të bëjnë një larmi fitimesh të vogla, të gjitha këto të bashkuara për të krijuar potencialisht një fitim të madh.

  Tregjet Intraday

  Tregtimi brenda ditës është më shumë një qasje e kujdesshme ndaj tregtisë dhe e përqendron vëmendjen e saj në trendet e çmimeve 1-4 orë. Ne mendojmë se kjo është një tregti e shkëlqyeshme për fillestarët për shkak të kohës së shkurtër që tregtia qëndron e hapur. Tregtimi brenda ditës gjithashtu u ofron tregtarëve strategji hyrjeje dhe ndalje-humbjeje dhe konsiderohet me rrezik të ulët.

  Forex Trading Platformat

  Nëse doni të tregtoni Forex nga komoditeti i shtëpisë tuaj, do t'ju duhet të gjeni një platformë tregtare Forex që plotëson nevojat tuaja. Ka qindra për të zgjedhur, kështu që të kalosh ca kohë duke hulumtuar një ndërmjetës të përshtatshëm është thelbësore.

  Disa nga gjërat për të cilat duhet të shikoni siç renditen më poshtë:

  Besoni tek ndërmjetësi juaj

  Ne mendojmë se është po aq e rëndësishme për paqen tuaj shpirtërore sa është që portofoli juaj tregtar të besojë plotësisht ndërmjetësin tuaj të Forex. Kur gjeni një ndërmjetës me të cilin dëshironi të punoni, ju rekomandojmë të kontrolloni se jeni të kënaqur me disa pika kryesore:

  • Ekzekutimi i shpejtë i transferimit të të dhënave
  • Saktësia e çmimeve të kuotuara
  • Përpunimi i shpejtë i porosive
  • Mbështetje e besueshme e klientit
  • Orët e hapjes që përputhen me tregun e Forex (24/7)

  Nëse ndërmjetësi juaj i Forex-it ofron të gjitha shërbimet e mësipërme (në një mënyrë që i besoni), kjo vetëm do të përmirësojë përvojën tuaj tregtare. Do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga mundësitë e reja të tregtimit në një kohë dhe në mënyrë efikase.

  Account Manager

  Shumica e ndërmjetësve të Forex do t'ju lejojë të tregtoni llogarinë tuaj në mënyrë të pavarur. Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të kërkoni që ndërmjetësi juaj të marrë masa në emrin tuaj. Ju mund të veproni në çdo lëvizje të tregut shpejt dhe me efikasitet dhe duhet të keni kontroll më të mirë mbi pozicionet e hapura kur dhe kur shfaqen.

  Analiza teknike

  Platformat më të njohura të tregtisë Forex do të kenë në dispozicionin tuaj një larmi të mjeteve të analizës teknike dhe të tregtisë. Ju mund të zbuloni se disa platforma ofrojnë indikatorë të ngulitur, ndërsa të tjerët ofrojnë një bollëk të analizave themelore dhe analizave teknike që ju të studioni. Ne mendojmë se sa më shumë karakteristika të ketë një ndërmjetës, aq më mirë. Por, kjo varet nga stili juaj i tregtimit.

  Duke pasur qasje në lajmet aktuale financiare, një sërë grafikësh çmimesh dhe treguesish teknikë vetëm do të rrisin udhëtimin tuaj tregtar dhe do t'ju ndihmojnë të bëheni një tregtar shumë më i mirë më vonë. Një shembull i një platforme të shpejtë dhe të thjeshtë tregtare është Meta Trader 4/5. Shumë agjentë Forex ofrojnë këto platforma, gjë që është e shkëlqyeshme. Pavarësisht nëse janë grafikë shumë të zhvilluar ose lajme të drejtpërdrejta të të dhënave të tregut, këto platforma tregtare janë të njohura për një arsye.

  Siguria e ndërmjetësit

  Gjithmonë zgjidhni një ndërmjetës Forex i cili është plotësisht i licencuar dhe i rregulluar. Kjo do t'ju japë qetësi që llogaria juaj tregtare dhe informacioni juaj personal të mbrohen mjaftueshëm.

  Më tej gjatë këtij kursi Forex, ekipi ynë i ekspertëve ka vendosur së bashku një listë të agjentëve me reputacion të Forex për shqyrtimin tuaj. Me këtë tha, ju duhet të kontrolloni se nga cilat organe rregullatore është i licencuar ndërmjetësi në fjalë. Ne preferojmë organe me reputacion si FCA të MB-së, ASIC të Australisë ose CySEC në Qipro. 

  Treguesit teknike

  Në këtë pjesë të kursit tonë Forex, ne do të diskutojmë disa nga treguesit më të njohur teknikë të përdorur nga tregtarët me përvojë. Këto ju lejojnë të kryeni një analizë të avancuar të grafikut dhe në fund të fundit - të vlerësoni se në cilën mënyrë ka të ngjarë të lëvizë një çift i veçantë i monedhës në afat të shkurtër. 

  SMA (Lëvizja mesatare e thjeshtë)

  Mesatarja e thjeshtë lëvizëse (SMA) është e njohur në mesin e tregtarëve të huaj. Kjo strategji shpesh është referuar si një tregues i vonuar sepse operon me një ritëm më të ngadaltë sesa çmimi aktual i tregut. Treguesi i tregtimit SMA përqendrohet më shumë në historinë e të dhënave të lëvizjes së çmimeve sesa strategjitë e tjera, duke e bërë atë shumë funksional kur vëren një trend të përgjithshëm.

  Nëse mesatarja e lëvizjes afatshkurtër është mbi mesataren e lëvizjes afatgjatë - kjo është një shenjë që çmimi më i fundit është më i lartë se çmimi origjinal. Ju mund ta merrni këtë si një sinjal të blerjes për shkak të shenjës së prirjes së përpjetë në treg. Sigurisht, nëse ndodh e kundërta, atëherë kjo do të tregonte se një pozicion shitje ka mundësi të bëhet!

  Kanali Donchian

  Kanali donchian është një tregues teknik që i ofron tregtarit një element fleksibiliteti.  Ju mund të zgjidhni vetë kornizën tuaj kohore, siç është ndarja 20-ditore. Duke vepruar kështu, treguesi i ndjekjes së trendit do të ilustrohet duke përdorur nivelin më të ulët të ulët dhe atë më të lartin brenda 20 periudhave.

  Një pushim në kanal do të nxisë njërën nga këto dy porosi:

  • Blej: Brenda 20 periudhave të fundit çmimi i tregut tejkalon nivelin më të lartë
  • Shitet: Brenda 20 periudhave të fundit çmimi i tregut tejkalon nivelin më të ulët të ulët

  Mesataret lëvizëse të një kanali donchian mund të shihen ndërmjet diku nga 20 ditë në 300 ditë. Drejtimi i mesatares lëvizëse afatshkurtër përcakton se cili drejtim do të lejohet.

  Kur merrni parasysh pozicionin tuaj të hapjes, ekzistojnë dy mundësi:

  • Shkurtër: Mesatarja lëvizëse e periudhës paraardhëse është më e lartë se mesatarja lëvizëse prej 20 ditësh.
  • Gjatë: Mesatarja lëvizëse e periudhës së mëparshme është më e ulët se mesatarja e lëvizjes prej 25 ditësh.

  Nëse keni hapur një pozicion të gjatë, por tregu bie nën kufirin e lartpërmendur, do t'ju duhet të shesni për të dalë nga pozicioni juaj.

  Sinjali Breakout

  Një 'Breakout' është një sinjal tregtar, shpesh i referuar si Breakout i Konsolidimit. Një ndërprerje mendohet të jetë një strategji afatmesme, pasi tregjet kalojnë midis brezave mbështetës dhe bandave të rezistencës. Nëse kufijtë e konsolidimit janë më të ulëta apo më të larta - pika në të cilën ndodh një sinjal shpërthimi është kur tregu shkon përtej atyre kufijve. Kurdoherë që ka një trend të ri, duhet të ndodhë një shpërthim.

  Analizimi i këtyre ndërprerjeve është një mënyrë e shkëlqyeshme për ju si një tregtar për të provuar dhe parashikuar nëse një prirje e re do të fillojë. Sigurisht, nuk ka asnjë garanci për saktësinë e ndërprerjes që sinjalizon një prirje të re. Si i tillë, ju mund të vendosni të përdorni një humbje të ndaluar në mënyrë që t'i jepni vetes një shans më të mirë për t'i mbajtur paratë tuaja të sigurta.

  Menaxhimi i rrezikut

  Mbrojtja e porosive tuaja të tregut nga çdo lëvizje e papritur negative është me të vërtetë e rëndësishme. Pas analizës teknike dhe tregut financiar, lajmet do t'ju ndihmojnë të bëni këtë. Ju mund t'i jepni vetes një kuptim më të mirë të strategjive të menaxhimit të rrezikut duke provuar një demo të tregtisë në Forex dhe duke marrë disa nga idetë e strategjisë suaj tregtare për një provë.

  Kursi Forex: Rreziqet

  Kur bëhet fjalë për tregtinë, gjithmonë ekziston ndonjë rrezik i bashkangjitur. Në fund të fundit, ju do të tregtoni me paratë tuaja. 

  Disa nga rreziqet për të mbajtur kujdes kur tregtoni Forex janë renditur më poshtë:

  Rreziku 1: Levave

  Ndërsa prekëm më parë në këtë kurs Forex, niveli i përfitimit mund të luajë një rol të madh në tregtinë tuaj - si në një mënyrë të mirë ashtu edhe në atë të keqe. Me fjalë të tjera, sa më e madhe të jetë leva juaj, aq më të mëdha do të jenë përfitimet (ose humbjet) tuaja. Rreziku është gjithmonë se, përveç rritjes së fitimeve tuaja, ai mund të funksionojë kundër jush dhe të rrisë humbjet tuaja. Si i tillë, ju këshillohet më së miri të kufizoni sasinë e levave që aplikoni kur filloni. 

  Rreziku 2: Normat e interesit

  Kur norma e interesit të një vendi të bjerë, monedha e vendit në fjalë do të bëhet më e dobët. Një monedhë e dobët rezulton në tërheqjen e investitorëve nga investimet. Për shkak të mungesës së furnizimit dhe kërkesës, kjo do të thotë që ju mund të vuani nivele më të mëdha paqëndrueshmërie dhe përhapje më të gjerë. 

  Anasjelltas, kur një monedhë po rritet, ajo do të jetë më likuide. Sa më likuide të jetë një valutë, aq më shumë njerëz investojnë dhe aq më e ulët është spread / paqëndrueshmëria. 

  Rreziku 3: Transaksionet

  Në një moment gjatë kontratës, kursi i këmbimit mund të jetë i paqëndrueshëm në treg. Ky është i njohur si rrezik i transaksionit. Arsyeja kryesore për luhatjen e kursit të monedhës zakonisht janë ndryshimet në zonat kohore dhe kurset e këmbimit. Sa më shumë që kalon midis lidhjes dhe mbylljes së një kontrate, aq më i lartë është rreziku që të ndodhin këto ndryshime.

  Cilin ndërmjetës Forex të përdorë?

  Siç e kemi vërejtur gjatë gjithë udhëzuesit tonë, duhet të përdorni një ndërmjetës të besueshëm dhe të besueshëm për të tregtuar Forex në internet. Megjithëse kemi diskutuar disa nga metrikat e hulumtimit që duhet të merrni parasysh kur zgjedhni një platformë, kjo mund të marrë kohë.

  Si i tillë, më poshtë do të gjeni një përzgjedhje të ndërmjetësve të njohur që përdoren nga tregtarët e Forex.

  1. eToro - Platforma më e mirë Forex për fillestarët

  eToro është një mundësi e mirë nëse doni të filloni me një platformë themelore tregtare. Ndaj ndërmjetësi është i përshtatshëm për fillestarët absolutë. Ju mund të tregtoni dhjetëra monedha dhe asnjë komision nuk ngarkohet përveç përhapjes. Liçensuar nga FCA, CySEC dhe ASIC - eToro ka një reputacion të madh. Ju mund të depozitoni dhe tërhiqni lehtësisht fondet me një kartë debiti / krediti, portofol elektronik ose llogari bankare. Depozitat minimale fillojnë me 200 dollarë dhe tërheqjet kushtojnë vetëm 5 dollarë.

  Vlerësimi ynë

  • Mbështet të gjitha llojet e kartave të debitit / kreditit
  • Asnjë tarifë tregtare përveç përhapjes
  • Regjistrimi i shpejtë dhe procesi i KYC
  • Llogaritë shprehen vetëm në USD
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  2. EightCap - Tregtoni mbi 200+ pa komision të pasurive

  EightCap është një ndërmjetës në internet Forex që është plotësisht në përputhje me MT4. Ju mund të tregtoni mbi 200 instrumente financiarë në këtë platformë të njohur dhe ka dy lloje llogarish për të zgjedhur.

  Një llogari lejon tregtinë pa komision me përhapje që fillojnë me vetëm 1 pip. Ose, mund të tregtoni nga 0 pips në një komision të sheshtë prej 3.50 $ për rrëshqitje. Sa i përket tregjeve, EightCap mbulon gjithçka, nga Forex dhe aksionet te indekset dhe mallrat.

  Jo vetëm që mund të filloni me këtë ndërmjetës për vetëm 100 $, por mund të tregtoni falas përmes strukturës së llogarisë demo. Më e rëndësishmja, ky ndërmjetës rregullohet nga trupi ASIC i nivelit të parë.

  Vlerësimi LT2

  • Agjent i rregulluar ASIC
  • Tregtoni mbi 200+ asete pa komision
  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Nuk ka tregti të kriptomonedhave
  Kapitali juaj rrezikon të humbasë kur tregton CFD në këtë platformë

  3. Capital.com - Komisionet Zero dhe Përhapjet Ultra-Ulët

  Capital.com është një ndërmjetës në internet i rregulluar nga FCA që ofron shumë instrumente financiarë. Të gjitha në formën e CFD - kjo mbulon aksione, indekse, mallra, madje edhe kriptovaluta. Ju nuk do të paguani asnjë qindarkë të vetme në komision, dhe përhapjet janë shumë të shtrënguara. Objektet e levave janë gjithashtu në ofertë - plotësisht në përputhje me kufijtë e ESMA-s.

  Edhe një herë, kjo qëndron në 1:30 për diplomat dhe 1:20 për të miturit dhe ekzotikët. Nëse jeni të vendosur jashtë Evropës ose vlerësoni se jeni një klient profesionist, do të merrni kufij edhe më të lartë. Marrja e parave në Capital.com është gjithashtu një fllad - pasi platforma mbështet karta debiti / krediti, kuleta elektronike dhe transferime të llogarive bankare. Më e mira nga të gjitha, mund të filloni me vetëm 20 £ / $.

  Vlerësimi ynë

  • Komisione zero për të gjitha pasuritë
  • Përhapje super të ngushtë
  • FCA rregullohet
  • Nuk ofron tregti tradicionale të aksioneve

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  4. AVATrade - 2 x $ 200 Bonuse Mirëseardhjeje Forex

  AVATrade është i popullarizuar tek tregtarët që kërkojnë një ofertë të gjerë të mjeteve dhe veçorive. Pavarësisht nëse zgjedhni MT4 ose platformën AVATrade, do të keni qasje në njohuritë e tregut, treguesit teknikë dhe mjetet shumë të përparuara të leximit të tabelës. Platforma nuk tarifon komisione, dhe depozitat janë falas. Çiftet kryesore zakonisht vijnë me përhapje nën 1 pip.

  Vlerësimi ynë

  • 20% bonus mirëseardhje deri në 10,000 $
  • Depozita minimale $ 100
  • Verifikoni llogarinë tuaj para se të kreditohet bonusi
  75% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  5. EuropeFX - Tarifat e Mëdha dhe disa platforma tregtare FX

  Siç sugjeron emri, EuropeFX është një ndërmjetës specialist i Forex-it. Me atë që tha, platforma gjithashtu mbështet CFD-të në formën e aksioneve, indekseve, kriptovalutave dhe mallrave. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni përmes MT4, kështu që mund të zgjidhni nga softueri desktop, ose një aplikacion celular / tablet. Nëse dëshironi të tregtoni përmes shfletuesit tuaj standard të internetit, ndërmjetësi gjithashtu ofron platformën e vet amtare - EuroTrader 2.0. Për sa i përket tarifave, EuropeFX ofron përhapje super të ngushtë në çiftet kryesore. Paratë tuaja janë të sigurta në çdo kohë, jo më pak për faktin se ndërmjetësi është i autorizuar dhe licencuar nga CySEC.

  Vlerësimi ynë

  • MT4 dhe platformat e tregtisë vendase
  • Përhapje super të ulët
  • Reputacion i madh dhe i licencuar nga CySEC
  • Llogaria Premium ka një depozitë minimale prej 1,000 EUR

  82.61% e investitorëve me pakicë humbasin para kur tregtojnë CFD me këtë ofrues

  Për të përfunduar

  Kursi ynë i Forex ka vendosur së bashku një hyrje të thjeshtë, por shumë informuese në tregtinë në internet të Forex. Ne mendojmë se të kuptuarit e analizave teknike dhe parimeve makroekonomike të vlerave të monedhës janë jashtëzakonisht të rëndësishme. Pasi të keni poshtë bazat, ju jeni në një pozitë të shkëlqyeshme që të jeni në gjendje të vini në veprim strategjinë tuaj tregtare. Kjo do t'ju ndihmojë të bëheni një tregtar më i suksesshëm më vonë.

  Nëse jeni një tregtar që dëshiron të shpenzojë vetëm një shumë të vogël, mund ta gjeni ditë tregtare dhe tregtia me ritëm janë mundësi të mira për ju. Për shkak të natyrës afatshkurtër të këtyre strategjive tregtare, kjo zakonisht do të thotë të bëni fitime më të vogla, por mbi një bazë më të shpeshtë.

  Në fund të fundit, ne shpresojmë që ky kurs Forex të ketë qenë një ndihmë për t'ju bërë të ndiheni si një tregtar Forex më i sigurt. E tëra çfarë ju duhet të bëni tani është të tregtoni dhe të shpresoni të bëni fitime të qëndrueshme. Nëse jeni akoma nervozë për të marrë hovin, atëherë nuk ka asgjë të keqe të filloni në një llogari demo Forex ndërsa gjeni këmbët.

  AvaTrade - Broker i themeluar me tregti pa komision

  Vlerësimi ynë

  • Paguani 0% në të gjitha instrumentet CFD
  • Tregtoni mijëra CFD
  • 500: 1 Në dispozicion objektet e levave
  • E përsosur për tregtarët e rinj dhe e rregulluar shumë
  • Depozitoni menjëherë fondet me një kartë debiti / krediti

  Autori: Samantha Forlow

  Samantha Forlow

  Samantha është një studiuese dhe shkrimtare me qendër në MB që specializohet në financat e të gjitha gjërave. Kjo përfshin gjithçka, nga kapitali tradicional dhe investimet e fondeve, në tregtinë e Forex dhe CFD. Samantha ka shkruar përmbajtje të bazuar në financa për disa vjet dhe ka një larmi botimesh në domenin në internet. Ç'është më e rëndësishmja, ajo është në gjendje të shpjegojë subjektet komplekse financiare në një mënyrë miqësore për fillestarët.